|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
![]() Ja tam ufam mojej lekarce, więc już jej dzisiaj nie męczyłam dalej żeby podglądać
|
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie biorę.. Mam aspargin może wezmę to sobie dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
nie płacz
|
||
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno magnez pomaga ... ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Właśnie! Przecież wcześniej lekarz też mierzył i nie zauważył nic niepokojącego... Może źle pomierzyła ![]() Nie płacz , będzie dobrze ![]() Masz możliwość pójścia do jeszcze innego lekarza żeby to sprawdzić ? |
||
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Wieczorem umówię się do innego lekarza. Prędzej też była mniejsza, ale młody urodził się w 41 tygodniu z wagą 3000 gram to wielkoluda nie urodzę. Martwi mnie ta dysproporcja a trwało ok 20 minut
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Dobry pomysl, skonsultuj to zamiast sie zamartwiac...
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
Moniska ja mysle ze to jakis blad . Wszystko bylo ok i nagle cos nie tak wyszlo ? gdyby mała miala jakies dysproporcje to juz by dawno bylo widac na usg . Takze spokojnie , idz do innego gina i sprawdz , bez sensu zebys 2 tygodnie sie zamartwiala
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba post mi sie nie dodal... Wcinam koperkowa super wyszla jak u mamy :-D dzieki za przepis raz jeszcze :-P
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kasperka najważniejsze, ze wszystko ok a Mały waży już pewnie koło 2200 g (jak nie wiecej) bo z tego co pamiętam nasze Maluchy miały podobną wagę moniska nie za wesołe wieści, ale tak jak dziewczyny pisały - warto to skonsultować z innym lekarzem, bo to dziwne, że do tej pory wszystko było ok i nagle taka różnica... umow sie na wizyte do innego gin trzymam kciuki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja siostra idąc do porodu, po szpitalnym usg wyszło jej według wymiarów, że jest w 37 tygodniu, a ona miała ciążę przenoszoną i wszystko z małą było i jest ok. Ale bardzo dobra decyzja, że skonsultujesz to z innym lekarzem, błąd pomiarowy też jest możliwy. Będzie dobrze ! ![]() Roxana powiedz mi, czy ta dr Witkoś jest blondynką ??
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Obżarłam się truskawkami, pękam
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki.ja juz po malym urlopie
Pogoda byla super wiec sie wygrzalam z maluszkiem![]() Moniska moja przyjaciolka miala podobna sytuacje tyle ze jej lekarz powiedzial ze maly ma jedna nozke krotsza a druga dluzsza:/ co sie okazalo- poszla do innego lekarza i powiedzial jej ze bzdura!Tamten ja pozniej przepraszal bo tez biedna tyle sie naplakala i stresu najadla.. Badz dobrej mysli i koniecznie cisnij do innego lekarza!!!Niestety lekarze sie myla a my cierpimy.
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
moniska139 tj pisza dziewczyny sprawdz to u innego lekarza,
heroine a ja pojadlam i czeresni i truskawek,mala szaleje.. acka to ja nawet nie wiedzialam ze Ty bez meza bylas.. dd1dd jak nie biore kilka dni neomag skurcz, to potem szybko mnie chwyta.. kasperka jak na okres to nie za fajnie.. co do porodu i szwów itd.ja rodzilam w 34st w 45min wiec chyba gorzej nie bedzie,sn inaczej bym nie chciala,mimo ze ciut popekalam ale szwy byly te samownikajace czy jak to sie zwie..teraz jedynie dam do zrozumienia zeby nie dokarmiali mojego dziecka bo juz pierworodką nie jestem..takze mam jakies pojecie o KP i jest szansa ze cos poje,przewijaly i przebieraly same, tylko do piersi mi przynosily..po porodzie zobaczylam go i wzieli do wazenia mierzenia itd a potem po 6-8godz do cyca przywiozly.. co do pasa poprodowego tez mialam ale musze kupic nowy bo suwak mi sie wyrwal i gdzies zginal, ja zakaldalam jak tylko sie ciut ochlodzilo bo w taki upal to mi sie nie chcialo..ogolnie dobry wynalazek
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no bez meza bo on pracuje a urlopu teraz nie dostanie..pojechalam z siostra,szwagrem,tata i 2 siostrzenice takze bylo co robic z dzieciakami.A maz sie stesknil ja tez wiec tylko na dobre kazdemu wyszlo..Mam dosc juz siedzenia w domu,jeszcze sie nasiedzę
Edytowane przez Acka Czas edycji: 2015-06-09 o 19:58 |
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boziuu.. uszykowanie się na wizytę mnie wykańcza już ciężko mi cokolwiek dojrzeć kombinowałam we wszystkie strony.Dziewczynki trzymam kciuki już za jutrzejsze wizyty, wracajcie z dobrymi wieściami asienka za Ciebie to już w ogóle, żebyś w końcu dowiedziała się kogo nosisz pod serduchem ![]() Miłego wieczoru |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszcie dziewczyn rowniez
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Tak kochana ![]() Padam z nog, cały dzien poza domem... Ale dzis byłam u promotora, podpisał prace i 1.07 obrona ide na nia, ale na największym luzie , najwyżej bede pierwsza ktora obleje obronę haha
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-06-09 o 21:58 |
|
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
i tż jeszcze nie powiedziałam, nie chcę go martwić...
|
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
Daawno już sie nie chwaliłam więc się chwalę
.. mój brzunio w 31 tygodniu ciąży
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaraj się tym nie denerwować... niejedna z nas już się zamartwiała z różnych powodów i później okazywało się, że nie potrzebnie... jeśli nie chcesz mówić tż, to nie mów, chociaż ja doradzałabym Ci podzielić się z nim tą informacją, bo zrobi Ci się lżej ale zobaczysz, że wszystko będzie dobrze
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy co z tego wyjdzie ale juz się nauczyłam do tego ze nie wiem ![]() A wogole mam takie pytanie czy orientujecie sie co z ta ustawa co nie pracujace matki miały dostawać ten 1000 zl macierzyńskiego niby miało wejść to od czerwca ale właśnie nic nie słyszałam :/ |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- a tak w ogóle, to nie wszystkie dziewczyny są na pierwszej stronie ![]() np heroine86 nie ma (sorry, że tak do Ciebie, ale akurat rzuciło mi się w oczy :p ) dziewczyny (których nie ma n a str 1) napiszcie do roxana_lu prywatną wiadomość, to Was dopisze, bo mi się zdarza zapomnieć kto na kiedy ma tp i lubię zerkać na początek wątku
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Padam, ale mieszkanie lśni. Ciekawe jak długo przy tym moim małym lobuzie
a jutro z rana zakupu bo pustki w lodówce. Czekam aż tż wróci z boiska i zamawiamy pizze ![]() Moniska tule, myślę że wszystko będzie ok choć poniedziałek wydaje się w takiej sytuacji za sto lat
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana pytałam siostry o nią i na początku jej nie skojarzyła, ale potem sobie przypomniała i nie wspomina mile "spotkania" z nią. Z tego co pamiętam to też nie byłaś zadowolona jak poszłaś pierwszy raz.
|
|
#3478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla porówniania brzuszek z Adasiem na tym samym etapie ciazy . Urodził się w 38 tygodniu z waga 3kg wiec jak najbardziej ok
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niby w drugiej ciąży szybciej wybija
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
Też tak słyszałam i spodziewałam się brzucha giganta ale z tego co widzę to znowu na porodówce będę oczy wielkie robić ze zdziwienia że ja do porodu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

już nie mogę tego dłużej odwlekać
ja w czwartek mam wizytę, ale też bez usg...

nie, nie biorę.. Mam aspargin może wezmę to sobie dzisiaj 

a my cierpimy.