![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
A co sądzicie o zanieczyszczeniu powietrza w Londynie? Podobno rocznie przedwcześnie umiera z tego powodu ok 1300 osob.
Wysłano przez tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
Mi zanieczyszczenie przeszkadza. Zauważyłam po włosach i cerze, do tego pokasłuję i często 'leci' mi z nosa :/ wydaje mi się, że zanieczyszczenia są główną przyczyną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1656 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek wodę tu mają lepszą jak dla mnie - cera mi się poprawiła i wreszcie nie swędzi mnie skóra po wzięciu prysznica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Konto usunięte
|
Chwascie, a jakie Ty masz na ten temat zdanie? Z tego co pamietam, to mieszkalas w Krakowie? Czujesz jakas róznice? Chyba nie wiele da sie z tym zrobic... Mozna sie pocieszac, ze nie mieszkamy w Hong Kongu czy nawet w Krakowie!
Dziewczyny, a z innej beczki. Mam pytanie w sumie do Sunnivy, ktora pracuje w Primark w Slough (sama jestem z okolic Reading). Chcialam zapytac czy nadal macie u siebie te bawelniane, biale szlafroki w takie male, biale kropeczki na nich? Kupilam sobie ten szlafrok i pamietam, ze byly tez spodenki. Kupilabym znowu szlafrok i spodenki... Macie u siebie? U nas w Reading chyba wszystko wysprzedane. Zdjecie w zalaczeniu o jaki material mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Konto usunięte
|
Rynek nieruchomosci w Londynie doprowadzi mnie do rozpaczy, albo wpedzi w alkoholizm, to pewne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Jak duzego mieszkania szukasz?
Ja ostatnio patrzylam na ceny 1 bed w okolicach Shepherds Bush i oslablam... przy czym ja bym wolala cos w stanie do remontu, a takich konkretnie mieszkan wlasciwie nie bylo, wiec nie wiem o ile nizszej ceny sie spodziewac.
#1660 |
Zadomowienie
|
Co do szlafrokow - sprawdzę jutro i dam znac no nigdy nie zaglądam jakos na dział pizam
![]() A co do rynku nieruchomosci - kupowanie domu w Londynie ![]() Moja ciocia mieszka teraz pod Londynem, w High wycombe (taka posh okolica). Dom kupili niedaleko birmingham (chyba mniej niz 30 min pociągiem). Nowo budowane osiedle, dom w sumie sie jeszcze buduje. Mowa o połowie bliźniaka. 2,5 piętra + strych. 4 sypialnie, 2 łazienki + jedna en suite. Ogródek, 2 miejsca parkingowe. Ogółem super. Za mniej niz 200 tys. (Około 170) Niemal IDENTYCZNY dom, połowa bliźniaka, takie samo osiedle, ten sam developer tyle ze pod High wycombe - niecałe 500 tys. Rozstrzał cen - ogromny. Ja sie wynoszę z okolic Londynu jeszcze przed wrześniem i moj portfel juz nie moze sie doczekać ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
też zrozumiałam, że to w high wycombe
![]() ceny są wysokie, to fakt. no ale kurde, Londyn to jedno z najfajnieszych miast świata, a moim zdaniem czołowe miasto Europy! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze, moze sie to Wam nie spodoba, ale ja nie wiem czy za kilka(nascie) lat Londyn bedzie wciaz fajnym miejscem.
![]() To miasto zmienia sie na moich oczach, w okolicy prawie wszystko jest halal, na ulicach coraz wiecej kobiet w burkach i nikabach, dane wskazuja na to, ze w Londynie najszybciej zwiekszajaca sie grupa sa muzulmanie. Nie przeszkadza mi roznorodnosc kulturowa, niemniej jednak nie chce w przyszlosci mieszkac w drugiej Arabii Saudyjskiej, a obawiam sie, ze coraz do tego blizej.
#1664 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zadomowienie
|
O ile ja do muzułmanów czy hindusów nic nie mam to jednak przeraża mnie ich ilośc. Anglia traci swoją... Angielskosc przez liczbę imigrantów. W Slough jest wiecej imigrantów niz Anglików. Ja np. Wolałabym nie kupować mięsa halal, bo niezbyt odpowiada mi taki sposób uboju zwierząt. No ale ciezko. Wszystko co take-away, Subway, moj osiedlowy rzeźnik - halal. W Primarku niemal codziennie mam problem z klientem mówiącym do mnie w pandzabi i nie rozumiejącym ani słowa po angielsku...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Coz, jest fundamentalna roznica miedzy mniejszoscia a wiekszoscia.
Jesli jakas grupa zaczyna dominowac, to wprowadza do rejonu swoja kulture i obyczaje, a te z Bliskiego Wschodu sa bardzo odmienne od europejskich. Mniejszosc muzulmanska nie nalezy zreszta do tej latwo przyjmujacej tutejsza kulture i asymilujacej sie, wrecz przeciwnie.
#1667 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Chciałabym się z wami przywitać, bo trochę podczytuję forum i już ponad miesiąc jestem w Londynie z narzeczonym. Byłam w Londynie już kilka razy (raz zrobiłam sobie gap year, a tak to na wakacje sobie dorobić). Teraz już przyjechałam na stałe i brakuje mi czasem babskich (i nie tylko, żeby nie było ;D) porad i rozmów. Oboje pracujemy (ja niestety przez agencję, ale lepsze to na start niż nic) i pomieszkujemy u kuzyna narzeczonego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51711679]Zgadzam sie z Toba. Mi to zaczyna do tego stopnia przeszkadzac, ze na te chwile nie moge powiedziec, ze zostane w Londynie po studiach, jak i w ogóle w Anglii. Żyje się tu fajnie, ale wciąż rosnąca ilość muzułmanów strasznie mi przeszkadza. Wcale się nie dziwię Anglikom, że uciekają na przedmieścia w swoje "angielskie getta".[/QUOTE]
Przed Polakami tez uciekaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;51711869]Przed Polakami tez uciekaja
![]() O tym wiem, ale mowa jest o muzulmanach. W przypadku uciekania przed Polakami akurat tez ich rozumiem, Polacy by zrobili to samo przeciez, wiec nie dziwie im sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
mi najbardziej szkoda tych małych dziewczynek. przecież w dzisiejszym swiecie, w dużym miescie, każda mała dziewczynka pragnie być piękną księżniczką. A one w tych hustach, zakryte całe, ubrane na czarno. normalnie serce mi się kraja. I że jeszcze ma cichutko siedzieć i się nie odzywać - choć to to prawie jak w Polsce :/
polityka multi-kulti ma się nieco zaostrzyć, tak samo przyznawanie zasiłków imigrantom - może to ostudzi ich zapał na Londyn i Anglię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-06-11 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;51712231]Mozna sie zdziwic... Arabowie nierzadko sa bardzo bogaci (nie od dzis wiadomo, ze Arabki/Muzulmanki garsciami bizuterie kupuja w Harrodsie). Te dziewczynki czesto wlasnie maja domy, pokoje i ubrania jak ksiezniczki - doslownie.[/QUOTE]
To fakt- wystarczy spojrzec na samochody, jakimi jezdza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
fakt, są bogate jednostki, ale ja widzę masę muzułańskiej biedoty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
A myslisz, ze biedne chrzescijanki czuja sie jak ksiezniczki?
![]() Uwazam, ze kwestia skromnego ubioru jest tu najmniejszym problemem. Jak widze konserwatywnie wychowywane dziewczynki to jest mi bardziej przykro na mysl, ze sa wychowywane na wspolczesne niewolnice i moze nigdy do nich nie dotrze ze ich zycie mogloby wygladac inaczej. Sek w tym, ze te kobiety wlasciwie wcale nie sa az tak niezadowolone z tego, jak nam by sie moglo wydawac. ![]()
#1676 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;51712656]W szczegolnosci, ze kiedys obilo mi sie o uszy, ze one sie tylko biora za bogatych (bardzo bogatych!) mezczyzn. Taki facet z przecietna praca, malym domem ich w zyciu nie zainteresuje
![]() one rzadko mają coś do powiedzenia jeśli chodzi o wybór męża ![]() właśnie kończę oglądać na Netflix dokument Honor Diaries - popłakałam się aż. straszne życie mają te kobiety :-( jak macie Netflix to serio polecam, warto zobaczyć.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;51712656]W szczegolnosci, ze kiedys obilo mi sie o uszy, ze one sie tylko biora za bogatych (bardzo bogatych!) mezczyzn. Taki facet z przecietna praca, malym domem ich w zyciu nie zainteresuje
![]() Nie chodzi mi o kwestie materialne. Czytalam kilka artykulow (ny times itp.) o kobietach na bliskim wschodzie i bylam zszokowana tym jak duzej czesci z nich odpowiada ich pozycja, no ok, chcialyby moc prowadzic samochod (Arabia Saudyjska), ale poza tym wszystko jest git i w zgodzie z wola Allaha. ![]() Mowie tu akurat o chyba najbardziej konserwatywnym kraju islamskim, ale wiadomo o co chodzi.
#1679 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie z calkiem innej beczki. Usowala ktoras z was migdalki w uk? Albo robila jakis inny zabieg na NHS? Nie wiecie jak to tutaj wyglada? Rozumiem, ze musze sie udac najpierw do zwyklago gp?
#1680 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to dokladnie wyglada, ale na pewno musisz isc do GP. Sadze, ze on wysle Cie do specjalisty, a specjalista jesli podejmie decyzje ze zabieg jest potrzebny podejmie dalsze kroki, zeby Cie na niego umowic.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.