|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Popieram. Koper dla ciebie, dla dziecka espumisan, tylko nie wiem czy on nie jest po miesiacu dopiero. A i te wszystkie specyfiki trzeba dawac regularnie zeby dzialaly, a nie tak ze prezy sie to jednorazowo.
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
wymiekam dzisiaj i wyciągam białą flagę, chyba czas moich przespanych nocy dobiegł końca... mała własciwie nie spała całą noc i uwaga do teraz nie zasnęła, dam jej cyca podsypia odkładam do lozeczka i nie spi.. no bez jaj, to ja juz usypiam na stojąco
dodam ze kawy nie piłam, boleć tez ją chyba nic nie boli bo by pewnie krzyczała w niebogłosy... poddaje się i nie mam pomyszłu jak ja uspać, postanowiłam, że lulać nie będę bo teraz jest lekka to ok, a później rece będę przeszczepiać :P mam nadzieję, że kiedyś padnie i zaśnie
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Cześć przepraszam, że nie nadrabiam, ale nie mam kiedy... Dochodzę do siebie po cc, już coraz łatwiej funkcjonować. Szymona karmię piersią i ten głodomor cały dzień by na cycu wisiał
Właśnie zaczyna mi się nawał, piersi pełne, twardawe, bolą - wysłałam tż po laktator. A jutro pierwsza wizyta położnej
|
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Fartuch u nas po kawalku czopka glicerynowego problem z kupami sie rozwiazal.
U mnie tez noc malo przespana. Mala jadla, brudzila pieluche,dostawala czkawki,brudzila pieluche...znowu chciala jesc :P itak ciagle. Ale sie czopy sypia
|
#3099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak Ci zazdrościłyśmy a jak widać wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie ;-) biedactwo :-( Dobra rymowanka :-D A propos znaków zodiaku ja.jestem lew i opis lwa pasuje do mnie w 120% ;-) |
||
|
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ale to muszę iść do zusu żeby potwierdzić
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
Szuu, myszka - dziękuję za odpowiedź, jak zwykle każda inaczej
![]() Kaja - Lena chyba jednak będzie rakiem bo ona już teraz robi 2 kroki do przodu jeden do tylu jak prawdziwy raczek he he Ja jestem bykiem i jakoś w życiu nie dogaduje się z rakami( nawet z bratem) a bliźniaki są tak fajnie zakręcone Czytałam ostatnio fajny artykuł o karmieniu ale nie umiem wklejać linków Radzili tam aby od początku odkładać dziecko do łóżeczka zanim zaśnie przy piersi wtedy dzieci uczą się zasypiać w łóżeczku a nie przy mamie wiec ze łatwo mówić trudniej zrobić ale może warto spróbować Kaczuszka ,Ilonus ,fartuch i inne mamusie - dużo siły dla was |
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie zawsze spała rano tak od 8 do 11 i to był czas na ogarniecie siebie i chałupy, a od dzisiaj w nocy nie wiem co jej się stało... teraz chyba przysnęła, ale na jak długo??
normalnie jakby mi dziecko podmienili :P albo to jakas oznaka zblizajacych sie kolek? a własnie miałam Was pytać, skad zamawiacie ten niemiecki środek na kolki? bo wolę mieć coś w apteczce w razie Wu ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- CHYBA śpi trzeba to wykorzystać i wskakuję do wanny :P |
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam gosci to tez nie odpoczne...Cytat:
a teraz zmiekly ![]() za porody
|
||
|
|
|
#3105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nadaje ze wszystkich stron, a nie znika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do problemów brzuszkowych to ja robiłam i będę robić jak Kaja. Koper piję sama i espumisan dla dziecka, już mam nawet kupiony. Spałam właśnie 3 godziny
|
|||||
|
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Solei fajny opis porodu. Umylam okna, poskakalam na piłce, jak Tz wróci z pracy to go zmolestuje i zobaczymy co sie bedzie działo. Pewnie nic. Tylko ten brzuch mnie boli jak na okres i czasem jakiś zabłąkany skurcz sie przypaleta ale nic konkretnego. Czop chyba tez odchodzi ale pomału i w małych ilościach. Dziś dokładnie tydzień do tp. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Aaaaa bo Ty dzisiaj masz termin. |
||
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dlatego, że włączyła mi się jakaś panika przed porodem, całą ciążę się nie bałam w ogóle a teraz jestem przerażona tym co mnie czeka. I podziwiam was że tak chcecie już rodzić bo ja najchętniej odsunęłabym to jak najdalej. Poza tym ja mam termin najpóźniej i chciałabym,żeby niunia jeszcze tydzień posiedziała czyli do skończonego 38tc a z tym snem to faktycznie tak może być, że zbierasz siły
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Ale Soleil też dużo spała dzień przed porodem!!!
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Położna mnie dziś pokrzepiła bo powiedziała, że nie ma szans żebym przy jej opiece nie karmiła piersią. Powiedziała,że nauczy, pokaże, rozwieje każdą wątpliwość i jeśli tylko tego chcę to będę karmić na pewno
cieszę się bo synka nie dane mi było karmić (przez jakiś czas był karmiony odciągniętym mlekiem)
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja położna też jest bardzo nastawiona na karmienie piersią, więc też się cieszę.
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie do mamuś: ile paczek podkładów zużyłyście w szpitalu? poprzednim razem dawali szpitalne ale teraz muszę mieć swoje i nie wiem ile wziąć |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj Tz obstawial od początku, ze jego dziecko jest takie grzeczne, ze jak ma tp na 11 czerwca to 11 wyjdzie
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci pisałam, że najpóźniej w czwartek i podtrzymuję
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Najzwyklejsze czopki glicerynowe, nawet zadnej nazwy to nie ma. Kosztuje to kilka zl. Pediatra nam mowila ze jak za dlugo nie bedzie kupy to mozna dac tak z 1/5 czopka i faktycznie podziałało.]
|
#3116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż nie....zmiana warty to chyb przed obchodem jest nie? to nockę masz jeszcze całą ![]() no oczywiście
|
|||
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś zamawiała krople Sab Simplex?? jak tak to z jakiej strony, chciałabym raczej wiarygodne źródło :/ |
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Niektóre z was kupują pieluszki 2
- to w Biedronce od jutra jest promocja na Dady: 2 opak. po 78 sztuk za 60zł, czyli sztuka wychodzi za 38gr |
|
|
|
#3119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No kurde, żebyście wiedziały, że tak będzie : /
![]() Cytat:
Daję. Ale nie ciągnie jak opętana. Musi mieć nastrój żeby wziąć. Cytat:
Cytat:
Lenę muszę odbić bo zaraz się budzi/nie uśnie bo ją męczy. Cytat:
Usnęła w końcu Nie ma co.. 10 h po obudzeniu![]() Nawet na spacerze była marudna.. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

dodam ze kawy nie piłam, boleć tez ją chyba nic nie boli bo by pewnie krzyczała w niebogłosy... poddaje się i nie mam pomyszłu jak ja uspać, postanowiłam, że lulać nie będę bo teraz jest lekka to ok, a później rece będę przeszczepiać :P mam nadzieję, że kiedyś padnie i zaśnie
Właśnie zaczyna mi się nawał, piersi pełne, twardawe, bolą - wysłałam tż po laktator. A jutro pierwsza wizyta położnej 

normalnie jakby mi dziecko podmienili :P albo to jakas oznaka zblizajacych sie kolek? a własnie miałam Was pytać, skad zamawiacie ten niemiecki środek na kolki? bo wolę mieć coś w apteczce w razie Wu 
za porody

Nie ma co.. 10 h po obudzeniu