|
|
#4111 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Hej
Czy któraś z was leci na summer au pair do Hiszpanii?
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
.
aparatka góraEdytowane przez martag144 Czas edycji: 2015-06-06 o 18:50 |
|
|
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
hejka, hejka, być może od sierpnia dołączę do dumnego grona aupairek
.kończę teraz studia licencjackie, a nie bardzo wiem, co mam ze sobą zrobić, więc stwierdziłam, że a kij, wyjeżdżam. A aupairowaniu myślałam już zresztą przed studiami, ale chyba nie byłam na to gotowa psychicznie, człowiek młody był i głupi (i w sumie dobrze, że się jednak nie zdecydował). moim krajem nr 1 od samego początku była Dania, strasznie mi się podoba ich język i w ogóle Kopenhaga, omgmgggggg, chcę tam być JUŻ. porobiłam konta na APW i greataupair, jako inne kraje dałam jeszcze Norwegię i Szwecję. powiem wam, że żeby wbić się do Danii albo Norwegii jako au pair nie będąc jednocześnie z Filipin - TO JEST WYZWANIE. wysłałam chyba z milion aplikacji, ale normalnie wszyscy chcą te nieszczęsne Filipinki i koniec... Raz napisała do mnie kobieta z Norwegii na greataupair i nawet miałyśmy już rozmowę na skypie, ale babka okazała się miec trochę nierowno pod sufitem... ogółem dłuższa historia, w każdym razie, no nie dogadałyśmy się .Już myślałam, że się poddam w poszukiwaniach, bo przyznam szczerze, że interview z tą kobietą mnie dobił psychicznie, ale po jakimś czasie na APW pojawił się kolejny profil rodziny z Danii, więc napisałam im wiadomość i ODPISALI MI! Jesteśmy już na dość zaawansowanym etapie, bo babka już była wypytać w urzędzie (czy gdzieś tam) czy oprócz umowy musimy jeszcze jakieś formalności załatwiać, ale się okazało, że to dopiero po moim przybyciu (ubezpiecznie zdrowotne, pozwolenie na pobyt i takie tam). Więc teraz czekają aż kupię bilet, żeby można już konkretną datę do umowy wpisać i będziemy podpisywać . Mega się cieszę, ale nie chcę zapeszać, bo schizuję trochę, że coś nie pójdzie po mojej myśli ![]() No, ale ten. JEST TUTAJ KTOŚ, kto siedzi w Danii? Albo planuje tam pojechać?
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej! Są tu może jakieś aupairki z Barcelony? Wybieram się tam w następny poniedziałek i fajnie byłoby się z kimś spotkać!
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jest tu jakaś au pair z Brukseli lub ogólnie Belgii ? fajnie byłoby poznać nowa polska twarz 🙉sent from land of chocolate and beer 😎
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them. Last fm Lubimy Czytac |
|
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
sourissou, ja miałam kiedyś ofertę z Danii, ale na warunkach niewolniczych
Więc odpuściłam.Mia, do kiedy ty w końcu zostajesz? Bo coś się z tym Amsterdamem nie wyrabiam
|
|
#4117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie bym się streścila na twoim miejscu potem mam urlop i inne cuda na kiju. sent from land of chocolate and beer 😎
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them. Last fm Lubimy Czytac |
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. moja HF póki co wydaje się być spoko, HM mówiła, że potrzebuje głównie kogoś, kto by dzieciaki rano odprowadził do szkoły i potem ogarnął trochę w domu i raz w tygodniu ugotował obiad :P. Więc póki co tragedii nie ma, zobaczy się na miejscu, jestem skłonna zaryzykować.
|
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
I ja już niedługo dołączę do grona au-pair. Są tu może jakieś obecne lub przyszłe au-pair z Madrytu i okolic??
|
|
|
|
|
#4120 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Chciałam opowiedzieć Wam moją historię związaną z poszukiwaniem rodzinki w Niemczech i poprosić o poradę. Początkowo chciałam to zrobić przez organizację, ale dla próby założyłam konto na aupair-world. Było ciężko, zgłosiło się kilka rodzin. Z I rozmawiałam przez Skype, ale po tym już nie odpowiedzieli Z II rozmawiałam, ale kobieta była Polką mieszkającą w Niemczech. Zaakceptowali mnie, ale chcieli wysłać na kurs dla EMIGRANTÓW, bo rzekomo za taki będę mogła płacić tylko 1,25 euro. Z dziewczynkami miałam rozmawiać po polsku. Z oferty rzecz jasna zrezygnowałam III rodzinka mieszkała na wsi. Miałam codziennie rano sprzątać na gospodarstwie itd. IV rodzinka była tą której ofertę chciałabym przyjąć. Rozmawiałam z Nimi na Skype dwa razy zanim się na mnie zdecydowali. Mają 6-letnie dziecko, chłopca Codziennie o 6.45 musiałabym pomóc Im w przygotowaniu śniadania. Do 13 nie ma nikogo w domu. O 13 chłopczyk wraca ze szkoły. Muszę zrobić Mu obiad i całej rodzinie. W dzień trochę posprzątać w domu, zrobić pranie, poprasować. Oczywiście zabawa z Larsem i lekcje jeżeli jakieś będzie miał zadane. Niedzielę mam wolną. Na miesiąc dostawałabym 260euro. Oni opłacają kurs i komunikację miejską. W ogóle cały czas piszą do mnie, wysyłają zdjęcia okolicy Rozmawiałam też z Au-Pair, która teraz tam jest. Mówiła, że jest zadowolona.Natomiast chciałabym wiedzieć, co Wy myślicie o tej ofercie?
|
|
|
#4121 |
|
Raczkowanie
|
hej!
![]() Moja rodzinka szuka następnej au pair. Mieszkają w Ourense, Galicji w północnej części Hiszpanii. Mają 3 dzieci - dziewczyna ma 14 lat a bliźniaki 8. Chcą kogoś z bardzo dobrym angielskim i najlepiej bez hiszpańskiego, żeby bliźniaki były zmuszone używać ang Od czerwca/lipca do co najmniej września, dłużej jeśli jest taka możliwość. Zero sprzątania/gotowania. Dwa dni w tyg wolne. Naprawdę świetni ludzie i bez problemowe dzieci, ale muszę przyznać bliźniaki bardzo energiczne No i Ourense to super miejsce, zawsze pomiędzy 10/20 innych au pair, więc zawsze jest się z kim spotkać i jest tu co robić.Pm jeśli któraś z was jest zainteresowana!
Bo wiesz, nieważne czy to prawdziwa miłość, szalone zakochanie, totalne złudzenie, czy moglibyście być razem do końca życia, czy tylko przez dziesięć minut- boli tak samo, kiedy ktoś ci to odbiera. Bo tak samo umiera nadzieja. A nadzieja jest zawsze prawdziwa. Edytowane przez unusualyou Czas edycji: 2015-06-05 o 15:46 |
|
|
|
|
#4122 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
uff dawno mnie tu nie było! au pairkowanie skończyłam rok temu i w przyszłym tygodniu jadę odwiedzić rodzinkę, chcę im kupić jakieś prezenty, ale nie wiem co... tzn. dla hostki myślałam o szmince z Inglota dla dzieci zawsze coś się znajdzie ale dla hosta?? nie mam pojęcia, alkohole odpadają, bo ma za wysokie wymagania xd i może macie lepszy pomysł prezentu dla hostki? nie chcę im kupować durnostojek ani książki, której nie przeczytają, album ze zdjęciami też odpada pomocy!
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
Nie mogę wysyłać aplikacji na au pair world... wysłałam 203 aplikacje (dużo wcześniej zaczynałam, a teraz jak się pojawiają ciekawe i dużo ofert nie mogę wysłać :/ )
Limit to max 200 na 90 dni to oznacza, że dopiero za 3 miechy odblokują mi? Może któraś z Was opuszcza rodzinkę z Londynu lub okolic. Mogę przyjechać w wakacje i zostać rok.
|
|
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż z drugiej strony tylko jedno dziecko... ale jak jest jedno to jedyną osobą, z którą może się bawić jest au pair... ja bym się nie zdecydowała, tak naprawdę tylko w niedzielę będziesz miała możliwość wyjść z domu ze znajomymi (o chyba, że w tygodniu jednak do jakiejś konkretnej godziny będziesz się nim zajmowała i to nie późnej godziny, chociaż następnego dnia i tak musisz wstać o 6.45) nie no jestem na nie, zero życia towarzyskiego + marna kasa + brak czasu na podróże i zabawę -> mega homesick |
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
Widzę tu dużo doświadczonych au pair, więc może wy mi doradzicie. Otóż w tym roku skończyłam szkołę średnią, bardzo chciałam wyjechać aby podszlifować swój język i za rok aplikować na studia w UK. Zdecydowała się na mnie rodzinka z Irlandii. 100 euro/tydzień, jeden dzieciak 2 lata. Strona au pair. Wyjazd 13 lipiec. Ja jestem na tak, ale martwi mnie kwestia bezpieczeństwa. Rozumiem, że jest umowa do podpisania, skype z rodzinką... jednak mało mnie to uspokaja. Moja mama panikuje, za nic się nie chce zgodzić mówiąc że sprzedadzą mnie do burdelu i tym podobne. Może jest jakaś agencja do której molibyśmy się zgłosić? Ja i rodzina która się na mnie zdecydowała? A może są na to jeszcze jakieś inne patenty?
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
Agencje nie zapewniają żadnego bezpieczeństwa, nie sprawdzają rodzin ani nic. Raczej tylko pośredniczą i zabierają kase obu stronom.
Nie było jeszcze przypadku zeby jakas rodzina sprzedała dziewczynę do burdelu... I ogółem to nie jest mozliwe, bo jeżeli znasz rodzine, ich potwierdzone dane (nie wiem, wygoogluj sobie ich nazwisko, fejs itd) i wszyscy wiedza gdzie jedziesz i jak wyglada osoba ktora Cie odbierze - no to przeciez Cie nie wywiozą nigdzie bo znaleźli by ich w jeden dzien... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzień przed wylotem trochę spanikowałam, ale zadzwoniłam na skypie do hostki, zobaczyłam dom, basen dzieci najlepsza decyzja jaką podjęłam, chociaż teraz mnie ciągnie do różnych opcji wyjazdów, wolontariatów, wycieczek, etc. a tu dusza znowu uwiązana studiami... patrzę na koleżankę stewardessę i zazdroszczę! planuję kolejne wyjazdy i boję się, że się zakocham i to zrujnuje moje plany ![]() w ogóle tyle bym chciała... najchętniej rzuciłabym studia i pojechała jeszcze w świat <sesja przeze mnie przemawia> |
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Przyczajenie
|
haha, mam podobnie w głowie
taki wiek, nic tylko podbijać świat Chcę wychylić nos z nory i zobaczyć coś poza własnym ogródkiem
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Byłam już raz au pair w Madrycie, teraz kolej na Włochy Ponownie szukam na au pair world, tylko na lipiec. Napisała do mnie rodzinka, tak po prostu, bardzo ciekawa oferta. Tylko że profil dopiero utworzony, żadnych zdjęć ani aplikacji od innych dziewczyn. I to mnie martwi.. Poradźcie coś po za rozmową na skype ![]() Dear Aleksandra, We have recently visited you profile and we are interested in having you with us for the month of July. We are a young couple with a 18-months baby-boy living in Florence, Italy. Our son Lorenzo is bilingual (English, Italian), is already eating alone and likes to play a lot. My husband travels a lot so you will spend most of your time with me and Lorenzo. The requests on our side are the following: -from 1-10th of July we will be in Florence as Lorenzo has to finish his daycare (he stays there from 8.30-9.00 in the morning until 17.30 in the afternoon). You will get him ready in the morning while I prepare breakfast and then take him to the daycare and pick him up late afternoon. The first days we will do everything together so you don't have to worry So practically you will have all day free and visit the city if you like. After you pick him up, you will go 1h to the park and then bring him home and get him ready for his routine: bath, dinner a bit of play time and sleep. He normally goes to bed around 21.00. One evening/week I might have to join my husband for dinner. -from 10-31st of July we will be in Lecce, South Italy, where we have a holiday house. We will have a friend of mine picking us up in the morning and going to the seaside where we stay until noon time. Then we go home, have lunch and put Lorenzo to bed. He normally sleeps between 13.30-16.00. I will be taking driving classes in the afternoon so you might have to stay with him or take him to the park. Then after 19.00 we have the same routine: bath, dinner, play time and sleep. My husband will join us only during the weekends so you will again spend most of your time with me and Lorenzo. In both places you will have your own bedroom and your own bathroom. We will be really happy if you could be a member of our family during the month of July. Also, please let me know what are your expectations (schedule, remuneration, special diet etc.) and of course you availability Hoping to hear from you soon, Catalina
|
|
#4130 |
|
Przyczajenie
|
Wybiera się może któraś z was w lipcu do Anglii?
![]() ps. Co myślicie o tej walizce? http://allegro.pl/okazja-70-walizki-...037344607.html |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Londyn
|
|
|
|
#4132 |
|
Rozeznanie
|
ja będę w lipcu
|
|
#4133 |
|
Raczkowanie
|
1 lipca, jednak nie wiem jakim cudem, ale wywiało mnie konkretne zadupie i chyba umrę w czeluściach nudy z rozpaczy
![]()
|
|
|
#4134 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, jest któraś z was albo wybiera sie jako au pair w okolice Trento?
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Przyczajenie
|
Będzie któraś z was w okolicach Brighton ?
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
zna ktoś lub słyszał może o osobie która wyjechała do Ameryki jako au pair z APiA ale z programu Au Pair Extraordinaire?
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez szukam kogoś kto pojechał do Stanów jako au pair ale obojętnie z jakiego programu po prostu chciałabym zadać kilka pytań.
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() Ja lecę do USA (San Francisco docelowo) 3 sierpnia, ktoś, coś, że tak powiem ? :P Mam ogromie dużo wątpliwości, jesli, któraś była/ jest w Stanach i mogłaby mi odp na kilka pytań to byłabym wdzięczna za kontakt! |
|
|
|
|
#4139 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
ja planuję wyjechać do USA Z APiA i trochę się boję czy ktoś może też planuje wyjechać w sierpniu lub we wrześniu? Jestem w trakcje robienia aplikacji czyli tylko mi filmik został a w środę idę na rozmowę. Moja koleżanka wyjechała z CC i chwaliła tą agencję. |
|
|
|
|
#4140 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jak z ubezpieczeniem? Wiem, że wyjeżdżając na wakacje po prostu załatwiało się kartę europejską (teraz można nawet wypełnić wniosek przez internet a karta przychodzi pocztą) ale co w przypadku, gdy wyjeżdżam na rok? O ile się nie mylę, należy podpisać umowę z rodziną, iść do urzędu, załatwić sobie numer i na tej podstawie się ubezpieczamy... jest może ktoś kto przeszedł przez to zagadnienie od strony praktycznej?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

aparatka góra

fajnie byłoby poznać nowa polska twarz 🙉

dzieci