Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 22:22   #2851
loudres
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja idę do kolezanki, ktora byla tez i u mnie. Ja jak ostatnia materialistka zrobilam sobie przy otwieraniu kopert liste ile kto dal. Nie zeby wypominac i nikt poza mna i TŻ jej nie widzial, ale zeby pamietac ile kto dal i zeby nie dac tym osobom mniej. Tam gdzie ide teraz wynalazlam, że oni dali nam 200 zł. No jakos glupio mi wlozyc do koperty tak malo...

Zastanawiam się czy 100 zł nie dorzucić... no wstyd mi jakoś jest nie wiem czemu...
Jako ze jestem świeżo w temacie, powiem Ci ze zrobiłam tak samo, mam listę i tak samo będę oddawała, nie będę później koleżance która dała mi 200zł dawać w prezencie 500/600 . Bo my tak mniej więcej dajemy, jak idziemy na wesele to 600/500 ale sami też tak dostaliśmy, były 3 koperty poniżej 300 zł . I wiem kto je dal bo u nas wszyscy się podpisują, plus zamiast kwiatów coś... teraz będę miała za około rok wesele koleżanki która właśnie dała 300 i zamierzam jej dać tak samo, nie będę się wychylala. Jesli czujesz ze ci głupio daj 300, ja 200 pewnie też bym nie wsadziła.

A co do torby do szpitala, to ja jedna zapakuje na porodowke a drugą juz żeby tż na salę mi przyniósł, czyli kilka podstawowych rzeczy do porodu żeby tego nie targac później i po porodzie przyniesie z auta druga torbę na salę, bynajmniej tak sobie myślałam że tak zrobię. Nie będę odrazu panowała 5 paczek podpasek na porodowke, przy pierwszym porodzie miałam tylko podkłady podpaski pizamy ręcznik i szlafrok klapki kosmetyki. A później odnieśli mi rzeczy dla malucha na salę juz.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:25   #2852
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Jako ze jestem świeżo w temacie, powiem Ci ze zrobiłam tak samo, mam listę i tak samo będę oddawała, nie będę później koleżance która dała mi 200zł dawać w prezencie 500/600 . Bo my tak mniej więcej dajemy, jak idziemy na wesele to 600/500 ale sami też tak dostaliśmy, były 3 koperty poniżej 300 zł . I wiem kto je dal bo u nas wszyscy się podpisują, plus zamiast kwiatów coś... teraz będę miała za około rok wesele koleżanki która właśnie dała 300 i zamierzam jej dać tak samo, nie będę się wychylala. Jesli czujesz ze ci głupio daj 300, ja 200 pewnie też bym nie wsadziła.

A co do torby do szpitala, to ja jedna zapakuje na porodowke a drugą juz żeby tż na salę mi przyniósł, czyli kilka podstawowych rzeczy do porodu żeby tego nie targac później i po porodzie przyniesie z auta druga torbę na salę, bynajmniej tak sobie myślałam że tak zrobię. Nie będę odrazu panowała 5 paczek podpasek na porodowke, przy pierwszym porodzie miałam tylko podkłady podpaski pizamy ręcznik i szlafrok klapki kosmetyki. A później odnieśli mi rzeczy dla malucha na salę juz.
A ja uwazam, że lepiej dać 200zł niż pustą kopertę ( znajoma opowiadała).
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:28   #2853
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Grudzien 2013. Ona jest w moim wieku i juz pracowala, jej wtedy narzeczony też... więc mija teraz 1,5 roku. :-/
No to sięnie popisali, to bym im dała tyle samo.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Moim zdaniem. Powinno sie dawac minimum 300 tyle by zwrocilo sie za talerzyki
teraz 300 nie pokryje kosztu talerzyka dla 2 osób ale ja tyle daję, na więcej mnie nie stać, zresztą ja wychodzę z założenie, że nie zapraszałam gości dla prezentów tylko dla zabawy.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:32   #2854
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
nooo ja przeważnie daję tak tez 500/600 rodzenstwu 1500. Ale w tym przypadku mam dylemat. W sumie 200 zł dali oni i ja mam dokladać 100 zł bo mi wstyd? Prawda jest taka, że mam teraz o wiele wazniejsze wydatki i moglabym im po prostu oddac to co oni nam wlozyli. Ale jakoś tak no... nie wiem sama co zrobie. Jeśli wstyd nie wezmie nade mną gory to dam tylko 200, a jak nie to dorzuce to 100 zl i dam 300, ja bede sie lepiej czula i moze im da do myslenia...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:33   #2855
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie cisną cię w brzuch? Mnie szybko zaczęły cisnąć w pasie, aczkolwiek w leginsach śmigam przedciążowych.
Używam gumki na guzik i nie ciśnie.
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja właśnie biorę taką jedną dużą walizke lotniczą :P
Na porodówkę?!
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn które wybierają się na wesela, dajecie prezent czy pieniądze? A jeśli kase to ile jesli to nie ejst tajemnica?
Zależy co wolą młodzi. Jak chcą prezent to pytamy jaki, jak kasa to zależy co, gdzie i kiedy ale generalnie między 300-500 zł, jak świadkowaliśmy to więcej.

Ale generalnie nie uważam, że trzeba dawać tyle żeby się zwróciło młodym. To młodzi "goszczą", oczekiwanie od gości że "zwrócą za siebie" jest dla mnie bardzo słabe. Jak kogoś nie stać niech nie robi weseliska jak potem ma mieć pretensje do gości. Tak naprawdę prezent jest kurtuazją a nie jakimś obowiązkiem. Także dać tyle, ile się może. Dla niektórych czasem sam wyjazd, uszykowanie się (sukienka, garnitur) jest bardzo dużym kosztem w stosunku do budżetu domowego więc oczekiwanie że dadzą np. minimum 500 zł jest dla mnie po prostu okropne.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-10 o 22:36
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:40   #2856
agu23gda
Wtajemniczenie

Coś czuję, że będę miała najmniejszą torbę ze wszystkich na tym forum
Stary 2015-06-10, 22:45   #2857
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Używam gumki na guzik i nie ciśnie.

Na porodówkę?!

Zależy co wolą młodzi. Jak chcą prezent to pytamy jaki, jak kasa to zależy co, gdzie i kiedy ale generalnie między 300-500 zł, jak świadkowaliśmy to więcej.

Ale generalnie nie uważam, że trzeba dawać tyle żeby się zwróciło młodym. To młodzi "goszczą", oczekiwanie od gości że "zwrócą za siebie" jest dla mnie bardzo słabe. Jak kogoś nie stać niech nie robi weseliska jak potem ma mieć pretensje do gości. Tak naprawdę prezent jest kurtuazją a nie jakimś obowiązkiem. Także dać tyle, ile się może. Dla niektórych czasem sam wyjazd, uszykowanie się (sukienka, garnitur) jest bardzo dużym kosztem w stosunku do budżetu domowego więc oczekiwanie że dadzą np. minimum 500 zł jest dla mnie po prostu okropne.
A co w tym dziewnego? Ja musze mieć ze sobą wszystko od srajtaśmy po rzeczy dla dziecka - także wszystkie. Sam szlafrok ile miejsca zajmuje i te podkłady, podpaski, jedynie pieluchy w łapę wezmę.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:47   #2858
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Owca ! Ty nadal gumke z guzikiem uskuteczniasz ?? Twarda z ciebie zawodniczka. Nie cisna cie te spodnie ??

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:52   #2859
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Myslicie ze jak zaczne juz prac to we wrzesniu bd musiaja jeszcze raz odswierzyc ?
Ja w ogóle nie widzę sensu teraz prać. Po co? Wypiorę wszystko zbiorczo w sierpniu.

Cytat:
Ja idę do kolezanki, ktora byla tez i u mnie. Ja jak ostatnia materialistka zrobilam sobie przy otwieraniu kopert liste ile kto dal. Nie zeby wypominac i nikt poza mna i TŻ jej nie widzial, ale zeby pamietac ile kto dal i zeby nie dac tym osobom mniej. Tam gdzie ide teraz wynalazlam, że oni dali nam 200 zł. No jakos glupio mi wlozyc do koperty tak malo...

Zastanawiam się czy 100 zł nie dorzucić... no wstyd mi jakoś jest nie wiem czemu...
O matko, nie żartuj z tą listą jestem w szoku. My otwieraliśmy wszystkie kartki i wyciągaliśmy kasę, i jedynie jak zobaczyliśmy naprawdę dużą kwotę to patrzyliśmy kto to taki hojny - i byli to dziadkowie, chrzestni. Wstyd by mi było wyliczać kto mi ile dał i się rewanżować... przecież ktoś może akurat dał mało bo miał gorszą sytuację finansową.

Cytat:
skad wiedzialas ktora koperta jest czyja ??
Przeciez koperty zbiera swiadek i przewaznie sie nie podpisuje kopert
No wydaje mi się, że kasa bywa załącznikiem do kartki z życzeniami.

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
olezanka ze śląska mowila, ze min.500zł sie u nich w regionie. U nas 1tyś - dają chrzestni, dziadkowie. Nie wiem jak rodzice, bo z tego co zauwazylam to dokladaja sie "młodym" do wesela ( za talerzyk)
Głupota, ja mieszkam na Śląsku i pierwsze słyszę. Może u niej w rodzinie jest taki zwyczaj.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Zgadzam się w 100%. Ludzie mają różne sytuacje finansowe, różny dojazd itp. Wesele nie jest po to, żeby się cokolwiek zwracało. My dajemy ile akurat możemy, zależy. Jak sami ciułaliśmy na nasze wesele i odkładaliśmy kasę to dawaliśmy mniej, jak nam się polepszyła sytuacja - więcej. Czasami lepiej kupić tańszy, ale fajny prezent, jak się nie dysponuje dużym budżetem, ale wtedy trzeba wiedzieć czego młodej parze brakuje. Jakbym widziała, że mój mąż robi listę kto nam ile dał kasy to by mi było wstyd za niego.

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-06-10 o 22:55
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 22:53   #2860
fatal21
Wtajemniczenie

U Nas 400 to minimum jaki dawalam.ja jednak salabym 300 na Twoim miejscu.
Torbę na sale zaniósł TŻ ale ja CC miałam planowe.
Co do medeli to prawda Z tym silniczkiem.
Ja będę prala w jelpie przeczytaj na blogu Sroki tam jest o płynach.
Stary 2015-06-10, 22:57   #2861
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja planuję mieć małą torbę, taką sportową, weekendową. Zobaczymy jak wyjdzie.
Stary 2015-06-10, 22:59   #2862
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Kiedy wchodzi nowa płaca minimalna? od lipca? czy już za czerwiec?
Jak rząd uchwali tą place to od nowego roku.
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn które wybierają się na wesela, dajecie prezent czy pieniądze? A jeśli kase to ile jesli to nie ejst tajemnica?
Ja daje tyle samo ile nam ktoś dał. Nie będę się szczypała.
Stary 2015-06-10, 22:59   #2863
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w ogóle nie widzę sensu teraz prać. Po co? Wypiorę wszystko zbiorczo w sierpniu.

O matko, nie żartuj z tą listą jestem w szoku. My otwieraliśmy wszystkie kartki i wyciągaliśmy kasę, i jedynie jak zobaczyliśmy naprawdę dużą kwotę to patrzyliśmy kto to taki hojny - i byli to dziadkowie, chrzestni. Wstyd by mi było wyliczać kto mi ile dał i się rewanżować... przecież ktoś może akurat dał mało bo miał gorszą sytuację finansową.

Głupota, ja mieszkam na Śląsku i pierwsze słyszę. Może u niej w rodzinie jest taki zwyczaj.

Zgadzam się w 100%. Ludzie mają różne sytuacje finansowe, różny dojazd itp. Wesele nie jest po to, żeby się cokolwiek zwracało. My dajemy ile akurat możemy, zależy. Jak sami ciułaliśmy na nasze wesele i odkładaliśmy kasę to dawaliśmy mniej, jak nam się polepszyła sytuacja - więcej. Czasami lepiej kupić tańszy, ale fajny prezent, jak się nie dysponuje dużym budżetem, ale wtedy trzeba wiedzieć czego młodej parze brakuje. Jakbym widziała, że mój mąż robi listę kto nam ile dał kasy to by mi było wstyd za niego.
Jak pisalam nie robilam to żeby wyliczać ile kto dal, ale czulabym sie zle idąc do kogoś kto dal mi 800 zl a ja bym o tym nie pamietala i dala np 500. U nas kwoty byly zdecydowanie wysokie (oczywiscie zdarzaly sie takie jak te 200 zl ale to male wyjatki) wiec to mna kierowało. Nie chce wyjsc na dziada za parę lat u jakiejs kuzynki.
Albo nie chcialabym zeby moj brat ktory pracował wtedy dorywczo a dał mi mimo to 2000 zł a ja jemu za 2 lata 1000. Ta lista jest moja i tylko moja. Nikt do niej nie ma i nie bedzie mial dostepu. Wiec nie orzumiem czemu mam sie sama przed soba wstydzić, że taka listę zrobilam.
Stary 2015-06-10, 23:01   #2864
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dlatego tak sie cieszę ze miałam małe wesele. Żadnych pustych kopert. Pieniążki wyjęła świadkowa i schowała do sejfy. My nie zwracaliśmy uwagi kto ile dał. Dał ile mogł i absolutnie nie liczyliśmy czy sie zwróci. Jak idę na wesele daje ile akurat mogę. Jak miałam mniej kasy to kupowałam fajny prezent.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 23:02   #2865
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
U Nas 400 to minimum jaki dawalam.ja jednak salabym 300 na Twoim miejscu.
No i chyba tak zrobię, bo mimo, że od nich dostałam 200 to jakoś mi glupio tyle włożyć. Do tego jeszcze wino albo jakis inny alkohol i już. (bo takie byly sugestie na zaproszeniach koperta zamiast prezentu i alko lub slodycz zamiast kwiatow)
Stary 2015-06-10, 23:03   #2866
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Chcialam juz wszystko poprac zeby pochowac do szafek bo zrobilam troche miejsca na ubranka.
a ze ubranka sa uzywane chciałabym by w docelowej szafce wyladowaly juz wyprane.
teraz stoja 3 kartony w koncie w salonie. Ktore mnie troche denerwuja i chciala bym sie ich pozbyc .

wymianki
Stary 2015-06-10, 23:05   #2867
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Akurat "głupotą" to nie jest, ponieważ znam osobiście 3-4 rodziny ze Śląska co w koperte dali najwięcej ze wszystkich osób na weselu.
Śląsk jest duży i dlatego napisałam, ze zalezy od rejonu.
Stary 2015-06-10, 23:06   #2868
agu23gda
Wtajemniczenie

Owieczka chyba jednak zdecyduję się na ta Kliniczną :-/ jutro w SR pogadam jeszcze z dziewczynami, które tam rodziły. W kółko o tym myslę... a czy wiadomo kiedy skończy się ten remont na Zaspie i jak długo porody będa odbywały sie na patologii?
Stary 2015-06-10, 23:10   #2869
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak pisalam nie robilam to żeby wyliczać ile kto dal, ale czulabym sie zle idąc do kogoś kto dal mi 800 zl a ja bym o tym nie pamietala i dala np 500. U nas kwoty byly zdecydowanie wysokie (oczywiscie zdarzaly sie takie jak te 200 zl ale to male wyjatki) wiec to mna kierowało. Nie chce wyjsc na dziada za parę lat u jakiejs kuzynki.
No dobra, ale to znaczy, że jeśli ktoś zamożny dał mi dużo, a ja jestem wielokrotnie mniej zamożna to powinnam dać tyle samo? Przecież nie musisz mieć takiej samej sytuacji finansowej jak każdy gość. Jeśli mnie stać, to dam komuś więcej, nawet jeśli ta osoba dało mi niewiele (bo np. będąc na moim ślubie była jeszcze studentką albo chwilowo nie miała pracy).

Cytat:
Akurat "głupotą" to nie jest, ponieważ znam osobiście 3-4 rodziny ze Śląska co w koperte dali najwięcej ze wszystkich osób na weselu.
Śląsk jest duży i dlatego napisałam, ze zalezy od rejonu.
No okej, ale to dalej żaden dowód na tę tezę. Nie znam nikogo osobiście, kto uważa, że 500 to minimum, a na Śląsku spędziłam całe życie. To po prostu przypadek
Stary 2015-06-10, 23:10   #2870
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
No i chyba tak zrobię, bo mimo, że od nich dostałam 200 to jakoś mi glupio tyle włożyć. Do tego jeszcze wino albo jakis inny alkohol i już. (bo takie byly sugestie na zaproszeniach koperta zamiast prezentu i alko lub slodycz zamiast kwiatow)
gdyby nie ta twoja lista to bys nie miala problemu i dala bys ile uwazasz. A jak ktoś ci dal tysiaka a ty akurat nie masz tyle to co zaporzyczysz sie ??

wymianki
Stary 2015-06-10, 23:11   #2871
ridja devojka
Zakorzenienie

Jutro rano mam lekarza, ciekawe co tam u mojej córki
Stary 2015-06-10, 23:12   #2872
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro rano mam lekarza, ciekawe co tam u mojej córki
Ja swojej nie widzialam 8tyg. ;(
Stary 2015-06-10, 23:16   #2873
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Jak Cie stać, to też bym dołożyła te
100 zł. Akurat lista nie jest taka głupia. My też zrobiliśmy, tylko jedna koperta była bez kartki, wiec tez wiedzieliśmy od kogo. I tez nie chodziło nam o to żeby kogoś rozliczać,ale przede wszystkim wiedzieć ile dać w ramach rewanżu. Ja daje na ogół 500 zł i raczej my tez tak w większości dostaliśmy. Dziadkowie po 1000. właśnie najniższe kwoty to było 200 zł. Ale to był np. Kumpel z kiepska praca, wiec to jest zrozumiałe.

Cytat:
Ja planuję mieć małą torbę, taką sportową, weekendową. Zobaczymy jak wyjdzie.
Nam położna na szkole rodzenia polecala walizkę, bo łatwiej w niej coś znaleźć i mieści się pod łóżko szpitalne
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 23:18   #2874
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja byłam 3 tygodnie temu i teraz chyba tak będę chodzić bo jestem już na L4. Chyba będzie mi je przedłużał co 3 tygodnie właśnie. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało, bo to oznaczałoby, że nie starczy mi rubryk w karcie ciąży jak wizyty będą częstsze?
Dziewczyny na L4, jak to u was wygląda? Czy po prostu nie każda wizyta jest wpisywana czy jak?

Dowiedziałam się, że ponieważ to ZUS płaci za moje L4 od razu a nie pracodawca (bo moja umowa wygasła, jak już pisałam miałam umowę na zastępstwo), to kasę będę miała wypłacaną po każdym skończonym L4. Czyli jak mam zwolnienie do jutra, to jutro lub później powinnam dostać kasę za 3 tygodnie. Czyli zamiast kasy raz w miesiącu, jak wypłatę, będę dostawała po każdym skończonym L4. Śmiesznie

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość

Nam położna na szkole rodzenia polecala walizkę, bo łatwiej w niej coś znaleźć i mieści się pod łóżko szpitalne
No, i w sumie nie jest potem taka rozbebeszona.
Stary 2015-06-10, 23:21   #2875
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A jak ja jestem na zwolnieniu od poczatku czerwca a tak naprawde nawet nie bylam po nie u lekarza to co teraz ?? Ide do niego dopiero w srode.

wymianki
Stary 2015-06-10, 23:22   #2876
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak ja jestem na zwolnieniu od poczatku czerwca a tak naprawde nawet nie bylam po nie u lekarza to co teraz ?? Ide do niego dopiero w srode.
Chyba masz 7dni na doniesienie
Stary 2015-06-10, 23:24   #2877
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
gdyby nie ta twoja lista to bys nie miala problemu i dala bys ile uwazasz. A jak ktoś ci dal tysiaka a ty akurat nie masz tyle to co zaporzyczysz sie ??

Ale to jest inna sprawa... póki co mnie stać, zeby się rewanżować, więc żyje chwila obecną i nie martwię się czy za 2 lata bede miala jak zrewanżować sie 1000 zł na wesele czy będe jadła tynk ze ściany i na chleb mówiła beb
Nie wiem co zrobię jak nie będe miala kwoty, którą bede uwazala za odpowiednia na prezent dla danej osoby, dowiem się gdy taka sytuacja mnie dopadnie - a mam nadzieję, że nie. aczkolwiek, jeśli mialoby to dotyczyć mojego rodzenstwa to pewnie bym się zapozyczyła

Poza tym, wyżej dziewczyny pisały, ze robiły podobnie, lub że dają tyle ile oni dostali od innych i sie nie szczypią, więc nie rozumiem dlaczego akurat mój sposób postepowania jest teraz atakowany?

Wydaje mi się, że co innego jakbym zrobila ta listę, żeby komus ublizac, wytykać, albo latac po rodzinie i mowic a wiesz ta mi dala tylko tyle i tyle...a tamta tyle. Nie...nikt nic nie wie. To jest info dla mnie tylko i wylacznie , na wieki wieków, amen. Chyba mam prawo wiedzieć kto ile mi dał? Czy nie?

A jesli bym nie zrobila listy a zapamietala kto ile dal... to bym musiala isc na jakaś terapię czyszczenia pamięci czy jak?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Ja swojej nie widzialam 8tyg. ;(
o jeja tak dlugo???
Stary 2015-06-10, 23:25   #2878
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to jest inna sprawa... póki co mnie stać, zeby się rewanżować, więc żyje chwila obecną i nie martwię się czy za 2 lata bede miala jak zrewanżować sie 1000 zł na wesele czy będe jadła tynk ze ściany i na chleb mówiła beb
Nie wiem co zrobię jak nie będe miala kwoty, którą bede uwazala za odpowiednia na prezent dla danej osoby, dowiem się gdy taka sytuacja mnie dopadnie - a mam nadzieję, że nie. aczkolwiek, jeśli mialoby to dotyczyć mojego rodzenstwa to pewnie bym się zapozyczyła

Poza tym, wyżej dziewczyny pisały, ze robiły podobnie, lub że dają tyle ile oni dostali od innych i sie nie szczypią, więc nie rozumiem dlaczego akurat mój sposób postepowania jest teraz atakowany?

Wydaje mi się, że co innego jakbym zrobila ta listę, żeby komus ublizac, wytykać, albo latac po rodzinie i mowic a wiesz ta mi dala tylko tyle i tyle...a tamta tyle. Nie...nikt nic nie wie. To jest info dla mnie tylko i wylacznie , na wieki wieków, amen. Chyba mam prawo wiedzieć kto ile mi dał? Czy nie?

A jesli bym nie zrobila listy a zapamietala kto ile dal... to bym musiala isc na jakaś terapię czyszczenia pamięci czy jak?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

o jeja tak dlugo???
I do konca ciązy przeciętna holenderka nie ma usg. Są tylko 2x. Ale mamy zamiar jeszcze iść na 4D
Stary 2015-06-10, 23:26   #2879
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No ok. A ile dni wstecz lekarz moze wypisać takie L4

wymianki
Stary 2015-06-10, 23:27   #2880
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
No ok. A ile dni wstecz lekarz moze wypisać takie L4
Tego to Ci nie powiem. Ja jak bylam na L4 to super lekarka wypisała mi 5dni wstecz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości