|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
celebriti
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Melduje sie nadal w dwupaku. Tragedia jakaś. Wczoraj mnie cały dzien bolało. Wszystko załatwiłam na Tip top. Położyłam sie .... I wstałam rześka jak skowronek wtf ????
Irmusia - bardzo Ci współczuje, ale ja jak rozważałam cc tez mi proponowali po skończonym 39, twierdza ze wcześniej moze być wcześniak i unika sie takich sytuacji. Najwyżej dwa dni wcześniej mogli mnie ściąć, ale to ze wzgl logistycznych. Szuu padłam. Twój gin na taśmy Stonogi ![]() Ktg na 12:50 i pewnie dupa
|
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć! Obudziłam się cała obolała i połamana... Nie wytrzymam tego jeszcze przez dwa tygodnie ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
Pierwsze cc miałam tuż po skończeniu 38 Tc. Zalecenia zaleceniami ale każdy przypadek jest inny i decyzja jest podejmowana na podstawie badań, których mi gin nie zrobiła i dlatego jestem wkurzona. Poprzednio na usg okazało się że jest już zły przepływ w pępowinie, jakieś zwapnienia łożyska i dziecko ma około 3 i pól kg. Liczę że jeszcze się ten termin przyspieszy bo za tydzień też mam wizytę i może zrobi to USG wtedy albo w szpitalu...
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Ej no co Wy? Żadna nie urodziła?
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Btw 12 kg spadło
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Moze dzisiaj cos sie dowiem. Jak na razie poczulam skurcz zaraz potem jak mnie odlaczyli od ktg. W szpitalu to i cisnienie mam wyzsze bo 120/100. Chce do domu. Chociaz nawet tutaj w szpitalu nie maja trabki jak u Szuu
Kika na Ciebie tez juz czas oby to byl znak nie koniecznie starego miesa |
|
|
|
#3245 | |
|
celebriti
|
A to racja, teraz sobie przypominam ze moja bratowa miała cc po pomiarach usg!
Dziecko 10 pkt wszystko ok. To ciśnij dr, trzeba być roszczeniowym, w końcu to nie leśna góra sami nam nie pomogą ![]() ![]() ![]() Tak wam jeszcze powiem odnośnie leków. Ja miałam anemię od 9 tc na poziomie fizjologicznej w 7 miesiącu, skurcze itd. I tak cała ciąże. Ponad dwa tyg temu odstawiłam wszystkie leki , żelazo, jodid itd, dwa razy robiłam badania ostatnie w poniedziałek i wyniki mam książkowe. Organizm sam sie reguluje przed porodem, szykuje sie na wysiłek. Jeśli chodzi o dzieci. Ja nie podaje i podawać nie będę nic ponad normę, na pewno nie fluor. A jeśli mm to tylko chwile D
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bede zaraz sie starala was nadrobic! Chcialam tylko napisac, ze maly jest kochany, uczy sie powoli ssac, nie placze za wiele no i jest tak podobny do mojego meza ze to az wzruszajace!
Dzisiaj powinni nas wypuscic do domu: ) |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak się dowiesz co i jak.
|
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie tez ciąże rozwiązują po 39tc. ale w przypadku takich obrzęków biorą do szpitala i tam decydują co dalej, czasami wcześniej. dobrze, że ktg masz, zobaczysz jak się miewa mały. A może jakies skurcze będą wychodzić to zrobią wczesniej cc? Cytat:
albo zanim zadzwoniła do Irmusi zrobić avanti |
|||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze tak nie skladnie ale jestem tak glodna ze nie mysle a do obchodu nie wolno jesc. Ponoc maja byc kolo 9 ale wczoraj rozciagnelo sie do 10.
Rybka a jak Twoje wizyta w szpitalu idziesz jutro? |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, Ultra, Barbaritka kciuki za wizyty!
Groszkolino kciuki za ktg ![]() pocieszasz mnie, że tak szybko to idzie cudownie! |
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
A mnie od rana mdli
![]() Pamiętam ze w pierwszej ciąży wymiotowalam jak mi się szyjka rozchodzila...ciekawe czy coś się tam rusza. A tak poza tym to od wczoraj sikam na zawolanie a w nocy kilka razy wstawalam.Irmusia- biedulko jeszcze tyle musisz się męczyć
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
o Irnusia wspolczuje ze tyle jeszcze chca czekak.
Jeszcze ktoras pytala ile u mnie moga czekac to w sumie chyba do pon max ale watpie by czekali do konca. Z tego co wiem to powinni dzisiaj zaczac podawac oxy w malych dawkach i patrzec jak reaguje. To wiem od znajomej poloznej ale co tu wymysla to zobaczymy |
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Kaczuszka :brawa: za wagę, mam nadzieję ze moje nadprogramowe 20kg też tak szybko zleci. A jak brzuszek, wchłania się powoli?
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jak już to dopiero w poniedziałek, ale pewnie lekarka się nie zgodzi i wyśle mnie od jutra. Poprosić nie zaszkodzi. Już nie mogę się doczekać. ![]() A Ty w ilu osobowej sali leżysz? Bardzo dziękuję I również trzymam kciuki za wszystkie wizyty i ktg! ![]() Cytat:
|
|
#3256 | |||
|
Konto usunięte
|
Country, ja podeśle do Ciebie mojego gina z trąbką, on po całej Polsce jeździ ciagle na jakies konferencje (ciekawe co z nich wynosi
) to moze tam w Twoich okolicach bedzie ![]() A serio to naprawdę... Po co Cie kładli jak nic nie robią, wrrr... U mojego Tz w pracy powiedzieli, że normalnie nie biorą, ale wezmą od nas tą próbkę z wymazem ![]() Kaczuszka ile jeszcze zostało? Groszkolino u mnie to samo, wczoraj pół dnia skurcze, bóle, a dzisiejsza noc lux lux No trudno, nie dane mi teraz urodzić ![]() Poldzik super Mehja ale co on ma ze mnie za interes jak płace za wizytę 5 dyszek tylko W ogóle wczoraj spotkałam po kilku latach mojego ex, nawet sie nie przywitał i moja mama powiedziała, że co za wiesniak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
oby sie rozkręciło!Cytat:
<--- trzymam kciuki za sama siebie Cytat:
Jezuuuuuuu dobrze ze zdążyłam zjeść moja jajecznice bo po tym zimnym jaju wszystko podeszło mi do gardła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ktg. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a były faktycznie wieśniak. a może cię nie poznał? dobrze, że udało sie z tą próbką! Country u mnie w szpitalu jak każą być na czczo to jest pewne że coś będą działać. Więc oby i u ciebie tak było! |
|
|
|
|
#3259 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nadal dwupak ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć niby tydzień po terminie mogę się dopiero klasc :nur:
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch jeszcze wraca do normy w spodnie sprzed ciazy wejde ale nie zapne. Bez cwiczen sie nie obejdzie a tu jeszcze z 2 msc |
|
|
|
|
#3261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może mały dojada tlyko po prostu musi tak często![]() Cytat:
Współczuję.. Cytat:
zazdroszczę![]() U mnie spadało wszystko super, brzuch ładny. A teraz? Jakby mi drugie tyle skóry przybyło W ogóle jestem załamana.. wyglądam okropnie, nie mieszczę się w ciuchy (w biuście niech mi te cycki zmaleją ![]() jeszcze co gorsza bardziej chyba urosły Cytat:
![]() Ej, co się tak obijacie.. to już przecież 11 czerwiec! Rozpakowywać się ![]()
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka wczoraj to bym sie ucieszyla z zimnego jaja, jak zobaczylam na kolacje parowe. To chyba jedyna rzecz ktorej nie przelkne dobrze ze tz mnie zaopatrzyl w normalna wedline i pieczywo. Po tym zimnym obiedzie zrobionym chyba z psiej budy a przepraszam ja wczoraj przyjeta to mi tylko wodzianka sie nalezala. Normalnie szef Amaro z Magda Gesler byli by zachwycani.
Szuu nic nie robia bo decyzje zapadaja rano na obchodzie a ja wczoraj ponoc za pozno przyjechalam, wiec tylko badania i obserwuja. A na czczo przezornie wszystkim kaza byc do obchodu, wiec to nic nie znaczy |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz nie mam się w co ubierać a po porodzie będzie to samo- bo co z tego jak brzuch spadnie jak cycki za to urosną więc bluzki nadal bedą za małe. spodni teraz na tyłek i biodra nie wcisnę więc po porodzie też się nic nie zmieni
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
kika1989wroc byłoby fajnie, jak na kolonii
Ale jednak życzę Ci, żeby Synek sam chciał wyjść! Bez wspomagania.
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek :róża:
|
|
|
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rzytul: każda będzie potrzebowała trochę czasu żeby do siebie dojść po ciąży, także głową do góry ![]() A ja dzisiaj zauważyłam ... rozstępy Do tego czuje się bardzo dobrze, a jedyny skurcz jaki miałam w nocy to łydki juz się nie nakrecam ze dziś urodzenia, bo coś czuje ze za tydzień skończę w szpitalu jak dalej tak będę się czuła ![]() Ciekawe jak dziewczyny również z terminem na dziś
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak! Zimne jaja i parówy. Wszystkich na czczo trzymają? Dobrze, że chociaż obchód w miarę wcześnie. Na Kamieńskiego dopiero po śniadaniu, około 11 albo wcale. ![]() Strasznie wyliczają to jedzenie. Jak wychodziłam do domu, i tak nie zamierzałam nic jeść, bo po co jak zaraz wracam do domu i mogę się obeżreć dobrym jedzeniem, to salowa do mnie z tekstem, że mi już obiad nie przysługuje!
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Kika dziekuje Ci bardzo najgorsze jest to ze mam duzo jedzenia swojego ale co z tego jak nie wolno. Lepiej gwalc swojego tzta co by u Ciebie ruszylo :p
Co do towarzystwa jestem w 6os sali w 4 tzn jedna taka wygadana zabrali rano na cesarke, druga dosc malomowna a trzecia jakas dziwna z wygladu ale czasem da sie pogadac (ta opylila moja parowe)
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wróciłam z kina i zaczęłam nadrabiać jak zwykle na telefonie, a obudziłam się dziś rano z zaginonymi cytatami i pustką w głowie, co komu odpowiedzieć. Normalka
Generalnie to pamiętam, że wzięłam sobie słowa industrii po wizycie, że ma się bzykać, a mała w każdej chwili może wyjść i jeszcze zdążyłam się zastosować Jak narazie nie wyszła i nic tego nie zapowiada, ale zamierzam dalej się stosować. W ogóle gratuluję wizyty Szuu Tobie też gratuluję wizyty Twój lekarz z trąbką i podwójne rozbieranie i wskakiwanie na fotel nie wyleciały mi z głowy o dziwo ![]() Zapamiętałam też radę o espumisanie i czopkach glicerynowych i zakodowałam w kalafiorze na później Co do Kai to nie wierzę, że urodzisz do weekendu czego Ci oczywiście nie życzę. Podejrzewam jednak, że 15 będziesz znów dreptać do gina Irmusia Tobie strasznie współczuję tych nerwów. Teraz będziesz jedną z nielicznych na forum, które będą cieszyły się z braku objawów nadchodzącego porodu Na pewno wszystko się ułoży i dotrwasz do terminu cc, nie martw się ![]() Country trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. Mam nadzieję, że dziś wywołają i jeszcze dziś będziesz tulić córunię ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:Rybka, Ultra, Barbaritka
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Poldzik oo tak, Twój synek to taki mały Wloszek !Country, trzymam kciuki żeby ruszyli w końcu. Ja po kiepskiej nocy, po 1 męczyły mnie bóle krzyżowe na przemian ze skurczami, potem same krzyżowe i zasnełam. Dziś już po jednym kółku, lekko twardnieje brzuch i ciągnie w dół. Ale ja dziś nie rodze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

sami nam nie pomogą
06.09.2014 

oby sie rozkręciło!
:
to ja spać nie mogę i czuwam.
Nie mogę zapanować nad ciśnieniem.
zazdroszczę