![]() |
#2941 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
U nas się tak przyjęło w rodzinie ze na ślub takie minimum 1000zl dają chrzestni. Cytat:
![]() |
#2942 |
Wtajemniczenie
|
TusiaeM łoo matko jak Ty ślicznie wyglądasz!! Ja się czuję jak wieloryb i pasztecior do kwadratu
![]()
#2943 |
Zadomowienie
|
też tak uważam
![]() ta z h&m świetna ale ja bym miała w niej większy tyłek niż brzuch ![]() pozazdrościć figury ![]()
#2944 |
Wtajemniczenie
|
Zmykam zaraz na zajęcia do SR... ale mi się nie chce!!! Oby dziś było ciekawie, bo jak nie to oleje te zajęcia w cholere :P
#2945 |
Zadomowienie
|
No to zaczynamy dzisiaj 29 tydzień
![]() ![]()
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz cos o tym szkoleniu przed znieczuleniem, pls. Ja musialam sie wczesniej z anestezjologiem umowic na wypadek, gdybym chciala brac. A karuzele polecam takie, ktore poruszaja sie pod wplywem wiatru, corka i inne dzieci w rodzinie ubostwialy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TusiaeM startuj na jakąś okładkę bo z taką figura to wszędzie cie wezmą. W M jak Mama są castingi ![]()
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Ja nic o tym szkoleniu więcej nie wiem poza tym że trzeba je odbyć przed porodem żeby dostać zzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Ale ja też się czuję jak słoń - ostatnio idąc do rodziców pół szafy przymierzyłam i się zryczałam, bo we wszystkich okropnie wyglądałam. Dlatego kupiłam sobie te sukienki, bo nie mam w czym chodzić. Ta z Lidla właśnie coś mi nie pasi, bo to odcięcie ma ani nie nad brzuchem ani nie pod tylko tak pośrodku i chyba ją oddam. Cytat:
![]()
Edytowane przez TusiaeM Czas edycji: 2015-06-11 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obu wygladasz doskonale a figura swietna. Chyba masz nisko brzuszek, prawda? ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
A moze to jest wlasnie na zasadzie tego mojego spotkania z anestezjologiem na kilka tygodni przed porodem. Duzo dziewczyn przez to rezygnowalo w ogole z tego pomyslu a anestezjologow brakuje. Na tym spotkaniu dowiedzialam sie, ze tylko 5% porodow odbywa sie ze znieczuleniem. Szok, co? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
Ej no jak patrzę na wasze zdjęcia w ciąży to aż mnie coś kłuje
![]() ![]()
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
Ja na weselu dostałam jedną pusta kopertę z dwoma kuponami totka. I chyba sie tego spodziewałam bo to niracujący studenci. Dla mnie najważniejsza była dziewczyna z tej pary bo jest mi bardzo bliska. Swoją drogą żałuje że nie wzięłam jej na świadkową. I dla mnie ważniejsza była obecność niż koperta.
Chrzestni mi sie bardzo popisali, od chrzestnego 2400- choć spodziewałam sie mniej bo ich córka jest córka chrzestną mojego taty i na ślubie dostała do 1000 jak nie mniej. Z tym, że moi rodzice w pewnym momencie bardzo upadli finansowo. Chrzestna tez mnie zaskoczyła. Wiedziałam, ze sporo da i dostałam 4000 przelewem na konto. Ale powiem tak- pracuje w kontroli banków i zatytuowała przelew ślubny. Na szczęście nie było problemu. Wiem, ze nie od wszystkich dostaliśmy kopertę. My z mężem dajemy 400-500. Teraz dodajemy też wino truskawkowe roboty mojego męża. A jest pyszne. TusiaeM wyglądasz pięknie.
udało się - będziemy rodzicami ![]() Edytowane przez malaja86 Czas edycji: 2015-06-11 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Są trochę droższe niż te z rossmana, ale wydaje mi się, że gładkie, nie powinny się odznaczać. Nie pamiętam dokładnie, jak wygląda tył, ale mogę sprawdzić w domu wieczorem, jakbyś chciała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
I moj brzuszek dziś
#2956 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na pewno tak nie jest jak uważasz ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Wow! co za figura ![]() Ty normalnie "prykniesz" przy porodzie,dziecko wyskoczy i nie będzie po Tobie widać,że w ciąży byłaś przed chwilą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
o prosze a mi mowia ze mam maly brzuch choc i tak z dnia na dzien rosnie. No ale plus teraz brzuch rosnie a waga stoi w miejscu. Z tym że ja na pewnym etapie duzo przytylan.
#2961 |
Zadomowienie
|
Pamiętacie jak jakiś czas temu pisałam,że mam ochotę zakupić książki:
1) Jeannette Kalyta "Położna. 3550 cudów narodzin" 2) Frederick Leboyer "NARODZINY BEZ PRZEMOCY " 3) Irena Chołuj "Urodzić razem i naturalnie" ( ta książka z psychodeliczną okładką i sekciarską mamuśką ) hiehie Co do recenzji,zacznę od pozycji nr 2 dziwna ksiażeczka,pisana dziwnym językiem narratora o porodzie z perspektywy dzieciątka... Wiele można sie dowiedzieć o tym co czuje, co przeżywa dzidziuś przebywajacy tę mozolną i traumatyczną drogę na zewnątrz. Czy polecam? Tak,ale tylko dla tych mam,które są bardzo zakręcone na punkcie swojego brzdąca-już w łonie. Pozycja nr 1- świetna opowieść autobiograficza,w którą Janette wkrada przepiękne historie odebranych porodów i swoich pacjentów. Pozycja nr 3- bingo strzał w dychę i proszę nie sugerować się mormońską rodzinką na okładce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zadomowienie
|
Sliczny brzusio
![]() Cytat:
Tak dzisiaj pokazujecie swoje brzusie a co tez sie pokaze 😉 moja dzisiejsza pileczka 😉 i moj piękny lakier na pazurach po sprzataniu 😉 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Wtajemniczenie
|
No i kolejne dwie super wyglądające w ciąży
![]() Robię porządki ![]() ![]() Oczarowana Pomyślę... może wieczorem zrobię fotę ![]()
![]() |
#2966 |
Zadomowienie
|
Wczoraj zaczelam 26 ☺ wieczorami jest wiekszy bo mi sie macica stawia i mam tego pecha ze mnie wzdecia paskudne dopadaja 😐
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tusia ja byłam nastawiona na niego zanim jeszcze zaszłam w ciąże, bo jako jeden z nielicznych podoba mi się wizualnie, moja znajoma go kupiła w styczniu i jest bardzo zadowolona, ja miałam okazję powozić ostatnio jej małego i prowadziło mi się fajnie, ona składa go sama i wrzuca do auta, ja go nie składałam, bo wolę nie dźwigać, ale jak mąż go złożył to nie zajmował dużo miejsca i nawet się śmiał, że zmieści się do naszego sedana (a w planach mamy zakup nowego auta przed narodzinami ![]() ![]() W innym sklepie pani odradzała mi jedo ze względu na cenę, że nic specjalnego nie ma, a jest droższy, polecała Camarelo Sevilla czy jakoś tak, że niby tańszy, że gondola lżejsza itd., ale jeździ ich sporo i do mnie nie przemawiają ![]() ![]() może Was jeszcze trochę poczytam i spadam do szkoły rodzenia ![]() grita - niestety nie wiem o którym modelu one rozmawiały, bo za późno zaczęłam słuchać :-P ale pamiętajmy, że meneq nie kupowała swojego w PL, a obawiam się, że na nasz rynek mogą iść gorsze jakościowo, jak większość rzeczy (np. produkowane w innej fabryce), co nie zmienia faktu, że się zasmuciłam, bo sama miałam w planach kupić medele jak zajdzie potrzeba, bo osoby z którymi rozmawiałam i ją miały, ale parę lat temu, były zachwycone Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-06-11 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaa jak wy wyglądacie szczupło i pięknie! A ja taki wielorybeks. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Wy to w porownaniu z moim brzuchem macie takie malutkie bebzunki
![]() No i nie wiem kto tu jest krolowa waleni chyba ja
#2970 |
Zakorzenienie
|
Byłam u gina, powiedział mi co mogę na katar i na kaszel brać, co do bąbli, które mi powyskakiwały w nocy, kazał mi nie jeść truskawek i pić wapno
![]() ![]() USG mi nie zrobił ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.