Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-11, 15:54   #241
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

No moj ma tez lepszy sprzet i zawsze mam takie zdjecia na kazdej wizycie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 16:44   #242
Amelie04
Zakorzenienie

hej

dziekuje kochane za wszystkie porady
niestety duza szafa na cala sciane odpada bo jest tylko po jednej str, po dwoch sa okna a po jednej drzwi i nawet lozeczka bym nie miala gdzie postawic
kupilam taka szafe
http://jysk.pl/przechowywanie/szafy/...-szuflad-olcha

jest zgrabna, ale pojemna bo ma i szuflady , polki i dwa drążki do wieszania u gory i na dole. pozbędę sie regału, tylko nie wiem gdzie wsadze ksiazki i takie sprzęty rozne itd

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
O widzisz mowilam ze tam rodzi duzo osob przyjezdnych chwalila oddzial?
tak i z tego co widze to sporo osob z mojego miasta tam rodzilo/ zamierza rodzic

Cytat:
Ja teraz tez mam jeden pokoj duza szafe gdzie sa wszystkie sukienki tesciowej :/ i duza komode w ktorej moje ciuchu sa tak scisniete ze jak jedna wyjmuje leci wszystko mimo ze pieknie ulozone w kosteczke juz sie zakradam do szafki Tz haha cale szczescie ze ciuszki Ingi sa u tesciowej w regale bo ona ma ciuchow tyle co ja razem z Tz i tymi sukienkami w szafie haha zabawki tez wyrzucilam do tesciowej pokoju
to dobrze ze masz gdzie wrzucic graty haha

Cytat:
Amelie a nie mozecie na jednej scianie miec szafy zabudowanej pod sam sufit w takich miesci sie wszystko i jak jest zasunieta to porzadek w pokoju od razu moja kuzynka ma i miesci tam doslownie wszystko taka szafa troche kosztuje ale moze w ikea sa jakies tansze a fajne

Ja mialam znieczulenie w kregoslup przy porodzie i wiecie co ze wogole nie bolalo nic igla byla wielka a ja nawet nie poczulam wbicia
ile lezałaś po CC w szpitalu?

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Elve oxy to nie znieczulenie, to właśnie kroplowka na wywolanie skurczy i rozszerzenie szyjki. Masakra tak mnie po oxy rozkręcilo ze myślałam że umieram.
pogrubione- u mnie to samo. myslalam, ze to zastrzyk smierci i za moment sie wykoncze.

Cytat:
Amelie a moze Tz sam by zrobil szafe jak nie ma dwoch lewuch rak to pojdzie dobrze najlepiej abys robila szafe pomiedzy scianami wneka albo cala dugosc pokoju bo wtedy boczne sciany szafy juz sa kupujesz stelaz pod sufit i na podloge taki jak jest zazwyczaj w szafach przesuwanych i 3 czy 4 pary drzwi u mnie w wyszkowie robia wszystko co im sie zleci i sama mialam robic tam szafe do ostatniego mieszkania ale sie wyprowadzilismy
słabo z czasem nawet ścian nie mamy kiedy pomalowac.. a farba stoi i czeka

Cytat:
Napisane przez Kaaamila Pokaż wiadomość
Ojej, większy? Mi on i tak wydaje się wielki Myslę, że nie będzie problemu z jego użyciem po porodzie. Ćwiczenia kegla w ciąży, po porodzie i wszystko szybko wróci do normy. Pamiętam, że w pierwszej ciąży byłam przerażona tym całym ambarasem wokół waginy, ale było naprawdę ok - obyło się nawet bez nacięcia przy porodzie (a jestem drobnej budowy).
sliczny brzusio, ja miałam naciecie dwukrotne

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Jaka fajna sukienka, gdzie kupiłaś? Ja nie ćwiczę tylko obrastam tłuszczem :d nawet na spacery mi się nie chce chodzić.

Mój dodo z wczoraj

super
Cytat:
Juz po
Zaslaniala twarz i pokazala tylko pieroga i ucho :P
Wazy 520g i wszystko prawidlowo
sliczna malutka

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Dzięki Bogu TŻ zamówił taki wózek, jaki chciałam . A raczej taki, jaki nam obojgu się podobał. Kinia będzie jeździć Tako Exist. Kupił tez fotelik i adaptery do niego. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo po pierwsze kupił wózek, który obojgu nam się podobał, a po drugie najdroższe wydatki mamy już z głowy.
Co do zaufania, on mnie postawił przed faktem dokonanym . Wiedziałam, że badziewia nie zamówi, bo ma gust, a także temat wózka był między nami bardzo często poruszany i wiedział, czego wymagam od wózka. Jednak jakiś strach zawsze był...
Jeszcze jaki dumny przyjechał i powiedział, że ma już w tym sklepie kartę stałego klienta i kupił pompkę do kół . Myślałam, że padnę, jak zobaczyłam jego minę, kiedy to mówił.
bardzo fajny

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię gdzie Ty to miescisz naprawdę. Ja na szczęście mam jeszcze duży przedpokój z dużą szafą no i salon duży z kuchnią ale nie chce tam zagracać sobie na razie dopóki nie trzeba wolę pokój
my oprócz tego pokoju (24m)mamy jeszcze kuchnie, łazienke i przedpokoj, w sumie tak okolo 40-45m
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 17:11   #243
izabela596
Raczkowanie

Dziewczyny, chodzicie pływać na basen?
Stary 2015-06-11, 17:17   #244
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam się w nowym wątku jako ostatnia .
Próbuję was nadrobić ale mam takie zaległości że musiałabym wziąć tydzień urlopu żeby Tego dokonać.Jak zwykle wpadłam tylko na chwilę w trakcie przerwy w pracy by zakomunikować że u nas wszystko ok.Chociaż ostatnio męczę się z jakaś okropną alergią na słońce? Co nie wyjdę na dwór to wracam z mega piekącą i swędząca pokrzywką . Nie pomaga mi ani wapno ani krem z filtrem ani nawet maść od dermatologa.Staram się jakoś przed tym chronić ale nie da się chodzić z długim rękawem gdy na dworze ponad 27 stopni...Pociesza mnie jedynie fakt że nie jestem sama w mym cierpieniu bo Tż też nie oszczędziło.
W Poniedziałek mam wizytę z USG już się nie mogę doczekać ,ostatnio miałam robione niecałe 3 tygodnie temu na NFZ ale trafiłam na takiego nie komunikatywnego lekarza że w sumie nic się nie dowiedziałam.Jak spytałam czy wszystko ok. bo milczał przez całe badanie to stwierdził że chyba tak... Nie powiem trochę mnie to zaniepokoiło ale z opisu wynika ze Tymon rozwija się prawidłowo.

Jak dobrze pójdzie i dostanę weekend wolny to planujemy w końcu pomalować pokój dla małego.Jak na razie wymyśliłam sobie że ściana przy której będzie stało łóżeczko ma być szara do tego zamarzyły mi się takie literki http://allegro.pl/drewniane-literki-...208280804.html .Meble na pewno będą w kolorze białym a nad całą resztą się zastanawiam.jak myślicie jakim kolorem potraktować resztę ścian żeby jakoś to wyglądało ?
A smarujesz się kremem z wysokim filtrem. Może warto spróbować

Uwielbiam szary kolor w pokojach. Pasuje blekitny, zielony np biale pasy. Świetnie białe mebelki pasuja

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
właśnie doczytałam, że może powodować przebarwienia...

moja sis musiała wybielac zęby u dentysty; )

Cytat:
sabonka123
Sukienka jest z allegro

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

u mnie chyba taka pościel będzie najbardziej pasować:
Przepieka! Ja kupie właśnie coś takiego

Cytat:
Juz po
Gratulacje!

Ale napisalyscie dzisiaj dużo! Bylam u dentysty i próbowałam nadrobic ale wizaż mnie wyrzucal:p

Siedzę sobie na dworze, w cieniu obok czerwone i pięknie pachnace zolte róże. Trawka się podlewa... relax... klimat prawie srodzinomorski ha ha )
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 17:20   #245
Kaaamila
Przyczajenie

Cytat:
Sporadycznie, jak córka chce iść. Za to staram się ćwiczyć w domu, ale zastanawiam się na ile można sobie pozwolić w ciąży. Przed ciążą trening siłowy, rowerek spinningowy w domu... Stąd moje pytanie, czy któraś ćwiczy, żeby wymieniać się ewentualnymi uwagami ;-)
Kaaamila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 17:26   #246
Amelie04
Zakorzenienie

ja to leniuch w temacie ćwiczeń :P
Stary 2015-06-11, 18:02   #247
rita_k
Zadomowienie

Ja to na basen nie. W domu troszke cwicze
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 18:07   #248
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja leze i odpoczywam Z aktywności fizycznym mam spacery tylko, bo nawet seks nie a co do basenu troch się boję, że jakiegoś grzybka przyniose
Stary 2015-06-11, 18:08   #249
izabela596
Raczkowanie

Ja zamierzam się przyłożyć do ćwiczeń i basenu właśnie bo już chyba pora strój kąpielowy muszę kupić...
Stary 2015-06-11, 18:32   #250
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mam nadzieję, że tego nie pożałuje..ale zachciało mi się kaszanki na wieczór i własnie się robi
Stary 2015-06-11, 18:37   #251
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Sporadycznie, jak córka chce iść. Za to staram się ćwiczyć w domu, ale zastanawiam się na ile można sobie pozwolić w ciąży. Przed ciążą trening siłowy, rowerek spinningowy w domu... Stąd moje pytanie, czy któraś ćwiczy, żeby wymieniać się ewentualnymi uwagami ;-)
Ja przed ciążą ćwiczyłam po kilka razy w tygodniu głównie 'tone it up' treningi ale od początku ciąży miałam krwiaka i zakaz wiec głównie staram się spacerowac -zastanawiam się czy takie prenatal workout ze 20 min dziennie narobily by złego?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że tego nie pożałuje..ale zachciało mi się kaszanki na wieczór i własnie się robi
Mój mężu właśnie grilluje kiełbaske taka wiejską z polski 😍
Stary 2015-06-11, 18:38   #252
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to samo przed ciążą dieta w postaci redukcji tkanki tłuszczowej 3 razy w tyg siłownia na wszystkie partie ciała a teraz słodycze i tłuszczyk :p Niestety u mnie na razie tylko spacery. Czytałam trochę na ten temat przede wszystkim ważne jest ciśnienie. Nie może przekraczać 130 uderzeń na minutę wiec ćwiczenia kardio odpadają. Poleca się za to basen, kijki ;p, rower ale tylko stacjonarny i wszystkie inne spokojne i bezpieczne sporty
Stary 2015-06-11, 18:41   #253
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
A smarujesz się kremem z wysokim filtrem. Może warto spróbować

Uwielbiam szary kolor w pokojach. Pasuje blekitny, zielony np biale pasy. Świetnie białe mebelki pasuja
Smaruję czym tylko się da,mam jakiś burżujsko drogi krem SVR z filtrem 50 ale też nic nie daje.Dzisiaj koleżanka mi poleciła maść L3 prurigo z opisu nie wygląda jakby mogła mi pomóc ale zaryzykuję.

Cytat:
sabonka123

u mnie chyba taka pościel będzie najbardziej pasować:
Jaka ładna, ja dzisiaj zamówiłam taką http://www.modenex.pl/?page=shop&cat..._3&product=214 Najchętniej to sama bym pod nią spała.
Cytat:
Juz po
Cytat:
Moja niunia
Gratuluję,piękna Alienka.

Wy tu o ćwiczeniach a za mną dzisiaj chodzi domowa pizza i kalafior z masełkiem i bułką tartą A tu jak na złość lodówka pusta...

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-06-11 o 18:45 Powód: literówki
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 19:37   #254
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Kalafior też bym zjadła, albo brukselkę
Stary 2015-06-11, 20:36   #255
malinowa4
Zakorzenienie

boziu wcinam wszystko jak kontener pierwsze śniadanie, drugie, koktajl, omlet z pieczarkami i szczypiorkiem, lody, klopsy z ryżem, lody, omlet....

a moja dzidzia chyba dziś zmęczona bo mało co kopie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 20:37   #256
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj Tz by codziennie chodzil a ja czuje sie wielka i boje sie pojde na dno haha a plywac umiem jako tako

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
hej

dziekuje kochane za wszystkie porady
niestety duza szafa na cala sciane odpada bo jest tylko po jednej str, po dwoch sa okna a po jednej drzwi i nawet lozeczka bym nie miala gdzie postawic
kupilam taka szafe
http://jysk.pl/przechowywanie/szafy/...-szuflad-olcha

jest zgrabna, ale pojemna bo ma i szuflady , polki i dwa drążki do wieszania u gory i na dole. pozbędę sie regału, tylko nie wiem gdzie wsadze ksiazki i takie sprzęty rozne itd

tak i z tego co widze to sporo osob z mojego miasta tam rodzilo/ zamierza rodzic

to dobrze ze masz gdzie wrzucic graty haha

ile lezałaś po CC w szpitalu?

pogrubione- u mnie to samo. myslalam, ze to zastrzyk smierci i za moment sie wykoncze.

słabo z czasem nawet ścian nie mamy kiedy pomalowac.. a farba stoi i czeka

sliczny brzusio, ja miałam naciecie dwukrotne

super

sliczna malutka

bardzo fajny

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

my oprócz tego pokoju (24m)mamy jeszcze kuchnie, łazienke i przedpokoj, w sumie tak okolo 40-45m
Ja lezalam 5dni bo Inga miala zoltaczke konfliktowa ale zawsze lezy sie 3 doby jezeli jest ok
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 20:40   #257
EMI2014
Rozeznanie

Wrzucilam sobie świeży listek mięty do but z woda. Czytałam na herbacie mietowej ekspr nie można w ciąży. Ciekawe jak jest ze świeża mięta, wiecie? Całkiem inaczej smakuje taka woda, orzeźwiająca :p

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Ja na basen nie chodzę bo przyciągam wszystkie wirusy i grzyby jakie są:p sis ostatnio przyniosła brodawke i teraz wypala :p
Stary 2015-06-11, 20:44   #258
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja piłam mięte na początku, bo lepiej się czułam po niej..lekarz mówił, żę troche można byle nie przesadzac
Stary 2015-06-11, 20:47   #259
Amelie04
Zakorzenienie

pierwsze slysze, ze mięty nie mozna
ja na poczatku to pilam nawet 3 razy dziennie..
Stary 2015-06-11, 20:55   #260
malinowa4
Zakorzenienie

ja też piłam miętę
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 21:00   #261
sabonka123
Rozeznanie

A macie jakieś fajne ćwiczenia na YouTube? Bo też bym zaczęła cis działać

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 21:04   #262
88maggie88
Wtajemniczenie

Przymierzam się do moich pierwszych, a zarazem dużych zakupów, w związku z tym mam też mnóstwo pytań
Dziewczyny na odparzenia dla malucha co polecacie ?? Sudocrem czy coś innego??

Które najlepsze wkładki laktacyjne. Czy firma ma tutaj znaczenie CanpolBabies, Tommee Tippee, BabyOne, itd...

żelujące
http://allegro.pl/canpol-wkladki-lak...129618239.html

z przylepcem
http://allegro.pl/akuku-wkladki-lakt...222232328.html

klasyczne, bez bajerów
http://allegro.pl/canpol-krazki-wkla...210022265.html

Które stosowałyście i czy jest sens inwestować w droższe firmy i z bajerami. Doradźccie kochane
Stary 2015-06-11, 21:14   #263
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Przymierzam się do moich pierwszych, a zarazem dużych zakupów, w związku z tym mam też mnóstwo pytań
Dziewczyny na odparzenia dla malucha co polecacie ?? Sudocrem czy coś innego??

Które najlepsze wkładki laktacyjne. Czy firma ma tutaj znaczenie CanpolBabies, Tommee Tippee, BabyOne, itd...

żelujące
http://allegro.pl/canpol-wkladki-lak...129618239.html

z przylepcem
http://allegro.pl/akuku-wkladki-lakt...222232328.html

klasyczne, bez bajerów
http://allegro.pl/canpol-krazki-wkla...210022265.html

Które stosowałyście i czy jest sens inwestować w droższe firmy i z bajerami. Doradźccie kochane
Na odparzenia w sensie że już dziec ma odrobinkę odparzen -metanium, zapobiegawczo lepszy chyba bepanten,sudocrem tez może być
Wkładki laktacyjne jak dla mnie z tych w uk -tylko avent -one były właśnie takie zelujace trochę -jak pampersy
Stary 2015-06-11, 21:29   #264
Amelie04
Zakorzenienie

my uzywalismy sudocremu tylko i bylo ok. a wkladki mialam z Belli i troche sie odklejały, za to mialam próbki tylko nie pamiętam jakie to byly albo Lovi albo Avent i byly super
Stary 2015-06-11, 21:29   #265
EMI2014
Rozeznanie

Wiecie co przerazaja mnie te wkladki, podkłady, majtki poporodowe i jeszcze doszły kubeczki menstuacyjne! nie wiem kiedy dojrzeje do swojej wyprawki!
Stary 2015-06-11, 21:37   #266
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Kubeczek menstruacyjny, oł noł, dla mnie to jest tak obrzydliwe, że już chyba bardziej być nie może ale wiem, że niektóre kobiety bardzo sobie chwalą, dla każdego coś miłego

Cytat:
Przed ciążą namiętnie, w ciąży raz byłam, a teraz nie mam stroju...a kupić jakiś muszę, bo jak inaczej będę się w jeziorze moczyć...
Stary 2015-06-11, 21:49   #267
Amelie04
Zakorzenienie

a ja nie chodze wcale na basen, szkoda, bo moja Ala nie byla ani razu. niby jest u nas nowy aquapark ale ostatnio w gazecie nawet pisali, ze wykryli bakterie E. Coli i fekalia... ludzie po calym dniu pracy wchodza nieumyci do basenu i to bez czepkow ( relacje swiadkow) takze juz chyba jezioro lepsze
Stary 2015-06-11, 21:52   #268
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Od wielu lat nie spotkałam się z nakazem czepkowym na basenie, w aquaparkach to chyba nie obowiązuje...
Stary 2015-06-11, 21:53   #269
Amelie04
Zakorzenienie

teraz u nas juz tak
Stary 2015-06-11, 21:54   #270
elvegirl
po drugiej stronie szafy

hihihi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości