|
|
#1681 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. IX
ja to nawet nie patrzyłam na te tańsze pierścionki, a w sumie uważam że mój jest z takiej niższej półki cenowej.
taka ze mnie materialistka jak już powszechnie wiadomo
|
|
|
|
#1682 |
|
zuy mod
|
A dla mnie cena nie gra roli, skoro Ci się taki podoba to czemu cena ma go skreslac?
Chociaz za wiecej niz 1000-1200 nie chce bo to dla mnie zbytek. PS moj ma karte graficzna za 2k i nie wiem co to ma do pierscionka
|
|
#1683 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Mój dotarł nawet na wizaż na wątek o cenie pierścionka i mówi, że zgłupiał czytając wypowiedzi niektórych wizażanek bo -kupisz tani to znaczy, żeś skąpy i ogólnie lipa taki pierścionek za 300zł a z drugiej strony wypowiedzi, nie chciałabym droższego niż 1000zł bo to strach nosić itp
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U małych jubilerów nawet poniżej 1000zł można dostać cudeńka porządnej jakości. Jednak za 300zł mamy najniższą próbę złota i mega malutkie kamienie - patrzyłam przed chwilą na stronie Apartu. I dla mnie to jest zdecydowanie zbyt kiepska jakość jak na pierścionek zaręczynowy. Oczywiście to tylko moje zdanie ![]() Cytat:
Ja tam bym nie miała oporów przed noszeniem drogiej biżuterii
|
||
|
|
|
#1685 |
|
zuy mod
|
Vision - bo apart sztucznie zawyza cene, dajac do czasem pierscionkow odpadowe kamienie, ktore nie są nic warte. Kiedyś czytalam dobry artykuł na ten temat.
PS nizsza proba zlota bedzie wytrzymalsza od wyzszej, bo zloto to metal miękki.
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najniższe próby rzeczywiście są twarde, ale za to mają mało złota w złocie. Za 300zł raczej kupisz próbę 333, a najbardziej optymalna to 585. |
|
|
|
|
#1687 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() I ja też nie miałabym oporów nosić drogiej biżu Chociaż prawda jest taka, że nie ważne ile kosztował pierścionek ale dla każdej na pewno ma wartość sentymentalną i jest cenniejszy niż wszystkie skarby świata teraz tak sobie myślę, że zapłakałabym się na śmierć gdyby coś się z moim stało albo gdybym go zgubiła
|
|
|
#1688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zrobiłam zakupy, będzie chłodnik
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo się starał jeśli chodzi o ten pierścionek. To było dla niego takie zadanie, jakbym np. ja miała kupić.. no nie wiem... jakieś łożyska do samochodu czy inne dziwne rzeczy, na których się nie znam Więc bardzo go podziwiam, że znalazł dla mnie takie cudeńko |
|
|
|
|
#1691 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
To prawda
A przecież samo złoto do pierścionka to max 200 zł. A oni sprzedają to za 4 razy tyle. Biznes level hard $$
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;51713778]Dziewczyny powiedzcie, że nie jestem taka okropna. Ostatnio oglądamy z TŻem pierścionki ( teraz wiem, że chciał się upewnić, że ten który właśnie miał mi kupować czy mi się podoba, dobrze, że się zapytał bo powiedziałam że jest brzydki
). Oglądamy jakiś i mówię, że jest bardzo ładny, jemu też się spodobał i mówił że weźmie go pod uwagę, a ja zobaczywszy cenę "no chyba cię pogrzało kolego! Sobie kartę graficzną za 1k kupujesz a mi pierścionek za 3 stówki chcesz kupić!?" [/QUOTE]Jeśli wiesz, że faceta stać, to masz rację. Chociaż dla mnie cena nie grała dużej roli. ![]() Cytat:
Teraz już jest gęsty, lubię bardzo. Obrona w lipcu. Ale jeszcze pracę kończę i kończę i skończyć nie umiem.
|
|
|
|
|
#1693 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A pierścionki na prawdę były piękne! Wydaje mi się, że wiem co mi kupi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Cena nie gra dużej roli, wiadomo że zaręczyny są pięknym momentem i można nosić srebrny pierścionek z cyrkonią
|
|
|
|
#1695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tzn wiadomo, że taki apart czy kruk ma droższe pierścionki niż coś o takich samych parametrach u lokalnego jubilera, bo Rubikowa się sama nie opłaci. no ale już bez przesady
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;51710900]Mój nie jest specjalnie zbyt wysoki, ma 180 cm, ale mi to pasuje
Np. moi rodzice mają problem, bo między nimi jest ponad 30 cm różnicy i jak chcą iść za rękę to mama musi iść chodnikiem a tato ulicą [/QUOTE]Wcale nie musi - chce. Ja też lubię chodzić po krawężnikach. Wtedy się śmieję, że muszę się wywyższyć, ale tak naprawdę ta różnica wzrostu kompletnie mi nie przeszkadza. Zrobiłam dzisiaj szałowe zakupy: czapka z daszkiem, 2 szczotki do czyszczenia toalety i dwie nowe bluzki . Wszystko to kosztowało mnie razem 17 zł , a bluzki w sumie 7,8o zł . Chyba nigdy więcej moja noga nie postanie w żadnej galerii z ciuchami
|
#1697 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
np ten: http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,12484 Na pewno nie jest wart takiej ceny. Z lokalnymi jubilerami też się można naciąć
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
A ile jest warty ciuch w Reserved albo w Zaarze skoro tyle razy potrafią go przeceniać? To ta sama bajka moim zdaniem. Problem polega na tym,że nie ma czegoś takiego jak wyprzedaż modeli pierścionków, czy obrączek. Ale na ciuchach to doskonale widać.
|
#1699 |
|
wredna wizażanka
|
W fitnessie
![]() To ja jestem dziwna w takim razie, bo poważnie nie chciałabym drogiego pierścionka - przynajmniej raz w tyg wpadam w panikę, że coś zgubiłam, nad pierścionkiem trzęsłabym się jeszcze bardziej więc pewnie częściej by mi sie zdarzało spanikować 'o borze i lesie gdzie jest pierścionek'
|
|
#1700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no tu akurat fakt, bo moja obrączka będzie miała 0,07ct a kosztuje 800zł. ale lombard to akurat nie jest dla mnie wiarygodne źródło wiedzy o cenach. |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2015-06-11 o 22:29 |
|
|
|
|
#1702 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Loloo bronisz tego apartu jak lwica
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Porównanie z ciuchami jest dobre, biżuteria działa na podobnych zasadach.
W Aparcie, Kruku, Yes płaci się częściowo za markę. mam biżuterię z każdej z tych marek, ale są to rzeczy za max 100zł, więc na takich raczej nie da się za bardzo "przyciąć". Ale już np. obrączek bym raczej nie kupowala w sieciówce. |
|
|
|
#1704 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
byłam nie tak dawno w lombardzie, chciałam sprzedać nowy telefon. pan mi powiedział, że jest warty max. 400zł, ani grosza więcej mi nikt za niego nie da. a jednak był wart więcej a to nie jedyny taki mój przypadek. więc jak mi pan z lombardu mówi, że coś jest warte 50zł to ja sobie to przemnożę co najmniej razy dwa przecież taki lombard też musi zarobić. o to mi chodziło, a nie że bronię apartu
|
|
|
|
|
#1705 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Btw. właśnie jest promocja w Kruku.
Przykład dużej przeceny na drogim pierścionku: http://wkruk.pl/pierscionki/pierscionek-w-kruk,id-72039 |
|
|
|
#1707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;51715937]
My na szczęście doskonale się rozumiemy w tym temacie .Co prawda pierścionek dostałam też z sieciówki (Geselle), ale na pewno mają niższe marże niż Apart, czy Kruk.
|
#1709 |
|
zuy mod
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;51715211] Bo kartę ma dobrą już teraz a chce taką za 1k kupić. [...]
Dla mnie też nie gra roli, no ale czułabym się gorsza od jego komputera mimo wszystko [/QUOTE]Nie wiem jak można porównywać biżuterię, która nie ma praktycznego zastosowania, do komputera A karta za tysiąc złotych to żaden wielki wyczyn dzisiaj, to bardzo średnia półka tak naprawdę. No ale ja siedzę w temacie komputerów i wiem ile kosztowały poszczególne części komputera TŻ i ani procesora, ani karty (najdroższe części) nie zamieniłabym na żadne błyskotki bo na tym w Wieśka nie zagram Poszperam za tym artykułem. Największy biznes robią na malutkich kamieniach, które są tak naprawdę odpadem, a sprzedają za gruby hajs Albo na czarnych diamentach, które są dużo tańsze w sprzedaży, a w aparcie kosztują mniej więcej tyle co zwykłe.
|
|
#1710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niby skończyłam, ale coś czuję, że jeszcze będą z nią problemy. ![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;51715211] Dla mnie ma duże znaczenie. Bo kartę ma dobrą już teraz a chce taką za 1k kupić. Więc skoro nie szkoda mu tyle kasy na kartę, którą za kilka lat wymieni to dlaczego szkoda mu kasy na pierścionek, który będę nosić całe życie. W sumie może nie tyle szkoda mu kasy co nie zdaje sobie sprawy z tego, że jednak pierścionek za 300 zł nie jest do końca szczytem mych marzeń. Widziałam potem że napalił się takie za 500-800 zł. Już lepiej A pierścionki na prawdę były piękne! Wydaje mi się, że wiem co mi kupi ![]() [/QUOTE] Nie mogę się nie zgodzić. ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

U małych jubilerów nawet poniżej 1000zł można dostać cudeńka porządnej jakości. Jednak za 300zł mamy najniższą próbę złota i mega malutkie kamienie - patrzyłam przed chwilą na stronie Apartu. I dla mnie to jest zdecydowanie zbyt kiepska jakość jak na pierścionek zaręczynowy. Oczywiście to tylko moje zdanie

, a bluzki w sumie 7,8o zł