|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1
hej!!
u nas jak na razie Mały nie tolerował melona, pomidorowej szpitalnej (na śmietanie) i sałaty. poza tym ze wszystkim dajemy radę ![]() byliśmy w poradni neonatologicznej.. Michaś waży 4750g! dr była w szoku, że karmię tylko piersią.. przy wypisie ważył 3988g ![]() no i powiedziała, żebym nie miała wyrzutów sumienia ze smokiem
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda traci cierpliwość. A co do ojca, to nie jest Twoja wina. ![]() Emilia Dziś mam położną, a po południu jade do wujka chirurga, żeby obejrzał.
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Budyniu???
|
|
|
|
#815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a za mną chodzi i śni się po nocach kurczak z kfc ale nie wiem czy to nie będzie przesada Cytat:
i tez panie dziwily się ze na samej piersi tak ładnie mały przybiera, czyli da się
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż w ogródku kosi i rozkłada basen dla młodego. Czekam aż wróci i idę po truskawki i sałatę do obiadu. Młoda śpi od 9:30. Muszę zacząć zapisywać mniej więcej jej pory długiego snu, żeby móc planować wyjścia
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dorka dziś idę do lekarza ![]() Truskawka ja mam dziś położną, jak chcesz to zapytam jej czy to normalne ![]() U mnie BURZA
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zdecydujemy sie na te 5w1.
Mojej tez salata nie pasila. A tak to jem coraz wiecej, duzo nabialu jak kazala neonatolog, owoce bez cytrusowych, lody smietankowe , wczoraj nawet jeden z czekolada, wszystkie lagodne wedliny, wszystkie miesa niesmazone. Mam piekne trusjawki w ogrodzie ale sie boje. Jak malej cos wyskoczy to nie vede wiedziala czy to od truskawek czy to ta skaza lojotokowa. Swoja droga mamy masc po ktorej sa gorsze te wypryski i chyba bede myc tylko rumiankiem. Izunia dorka dobrze napisala! Jestem zywym przykladem ze lepiej bez tatusia jak ma byc byle jaki. Moja mama poradzila sobie sama z malenkim dzieckiem, pracujac . Ty tez dasz rade! Gorsze chwile sie zdazaja,.to normalne. Ale trzeba wiezyc ze bedzie lepiej
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja też jeszcze trochę plamię.. a to już 5 tydzień leci. My planujemy chrzciny na lipiec. Izunia U nas nocka w miarę ok, pobudek sporo, ale młoda szybko zasypiała. Za to spacer nam się nie udał Bo synek od rana ma muchy w nosie. I przed blokiem wpadł w taki szał, że teraz będę się wstydziła sąsiadom na oczy pokazać. No za nic nie mogłam go uspokoić. Oczywiście obudził siostrę, która jakimś cudem usnęła w tym wózku. W końcu zgarnęłam maluchy do domu i było po spacerzeTeraz młody ogląda bajkę, mała śpi przy suszarce A ja muszę się zresetować
|
|
|
|
#820 |
|
Konto usunięte
|
Scotasia Ty to masz anielska cierpliwość, ten Twój synek to mały awanturnik co?
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawila mi sie wizja pracy. 3 km od domu od 7 do 15 w biurze. A jak wiecie nie mam w ogole obecnie dochodu. I mama mowi "jakbys nie karmila to bys mogla isc". A ja wypalilam "zawsze moge sciagac mleko i wtedy mogłabym isc i karmic". I nagle poczulam jaka.jestem okropna
mala.mnie potrzebuje a ja mysle o pracy
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia nie jesteś okropna, nie myśl tak! Wiele mam musi szybko iść do pracy, takie mamy czasy
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ty nie dalabym rady lepic mam kochana mame.nie prosze a ona dokarmia mnie Cytat:
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- RDo mnie dzwonila kolezanka ktorej rok nie slyszalam a nie widzialam ze dwa A zaraz przyjedzie do mnie siostra ciot tz z piec dni starszym synkiem od mojej malej Iza przypomnij mi pozniej jak sie pojawie o tych kropelkach zebym ci przeliczyla Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Ok Agnes
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Izunia - jako karmiącą matka masz prawo na godzinna przerwę w pracy, lub wcześniejsze wyjście lub przyjście...
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Już znam przyczynę telefonów "koleżanek" z pracy zwiedziały się o awansie tż
.
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jestem przyzwyczajona Oj kochana uwierz, moja cierpliwość często jest na granicy wytrzymałości..Cytat:
|
||
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia dziewczyny maja racje. Sama musze od wrzesnia wrocic do pracy. Damy rade, mleko mozna zawsze odciagnac
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ile płaciłyście za sesję noworodkową.
UU mnie w szpitalu była pani fotograf- szpital z nią współpracuje i każdej mamie robili fotki. Jedno zdjęcie gratis. Ale pyknęła chyba z 6 lub 8. I dziś przywieźli mi do domu, bo oprócz tego gratisu można wykupić. Był album - książka foto, dwa malutkie albumiki z miękką oprawą, format pół zeszytu, te zdjęcia w kolorze i cz-b. Całość koszt 560zł. A jedno zdjęcie 50zł, jeśli nie chcę tego pakietu. Oczywiście tylko papierowe, bez pliku. Dodam, że zdjęcia były poprawne, ale dupy nie urwało. Ten album trochę pikselozą zajeżdżał. No i jaką sesję można zrobić na szpitalnym łóżku ( tłem był mój różowy kocyk z ikea Jak dla mnie kwota zawrotna, wiec podziekowałam i wzięłam tylko ten gratis. Ale może ja się nie znam i to niedużo było Powiedziałam pani, że 50 zł za jedno zdjęcie papierowe to zdzierstwo
|
|
|
|
#833 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze zrobiłaś, że tego nie wzięłaś. Za te pieniądze możesz mieć mega sesję rodzinną.
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile? ja chciałam zrobić taką sesje, to jeden z fotografów bierze 100 ![]() Laski, doradźcie... nie mam w co się ubrać ![]() warto kupować jakieś spodnie większe albo kieckę, czy mam sobie darować?
|
|
#836 |
|
Konto usunięte
|
Masakra nie dalabym tyle. Mam fajna znajoma, za 2 stowy robi i to takie naprawdę bardzo dobre a nie jak z mikrofalowki. 200 zdjęcia dostaje się od niej, połowę. "Tiuninguje"
jak się dobrze zorientuje to myślę że za te pieniądze co ona chciała od Ciebie znajdziesz profesjonalna sesję
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Baset ale chyba początkujący
![]() co do spodni to może jakieś takie haremki? ciężko nam powiedzieć kiedy schudniesz
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robi fajne fotki, nie wiem ile bierze moja fotograf ze ślubu... muszę zapytać
|
|
#839 |
|
Konto usunięte
|
Teraz jest sporo takich amatorów i niektórym naprawdę wychodza po jakimś czasie cuda: )
|
|
|
|
#840 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
pediatra mowil wlasnid zeby nic typowo na plesniawki tylko ta wit c ja tez myrlalam nad tym albo dezaftan ale pediatra twierdzi ze malo co tam jestCytat:
co to jest skaza lojotokowa? Od czego i jak wyglada? Cytat:
podziwiam Cie i dziewczyny co maja jeszcze takie maluchy ze tak fajnie sie ogarniacie. A ze 1 spacer nie udal sie to pikus mam wrazenie ze ja z 1 dzieckiem radze sobie gorzej ![]() Cytat:
mala potrzebuje tez ciuchow,pampersow itp a na to kasy idzie. Rozwaz na spokojnie ta prace bo mleczko mozesz odciagac a milosc i bliskosc dasz jej w pozostalym czasie Cytat:
ale suki nie cierpie takiej zazdrosci ze komus sie uklada! Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

.
a za mną chodzi i śni się po nocach kurczak z kfc
ale nie wiem czy to nie będzie przesada
i sałatę do obiadu. Młoda śpi od 9:30. Muszę zacząć zapisywać mniej więcej jej pory długiego snu, żeby móc planować wyjścia

Bo synek od rana ma muchy w nosie. I przed blokiem wpadł w taki szał, że teraz będę się wstydziła sąsiadom na oczy pokazać. No za nic nie mogłam go uspokoić. Oczywiście obudził siostrę, która jakimś cudem usnęła w tym wózku. W końcu zgarnęłam maluchy do domu i było po spacerze
mala.mnie potrzebuje a ja mysle o pracy 

.
Powiedziałam pani, że 50 zł za jedno zdjęcie papierowe to zdzierstwo

ja tez myrlalam nad tym albo dezaftan ale pediatra twierdzi ze malo co tam jest