Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-12, 13:49   #3121
oczarowana
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
hej

mało się udzielam bo mam jakiś spadek formy, znowu jestem po poważnych rozmowach z tż-etem, jestem trochę zmęczona.
Niby tz-et wielki zaangażowany w wyprawkę i przygotowania do narodzin, ale więcej to ja robię. Mam ochotę czasem mu ☠☠☠nąć. On chyba myśli, że albo wszystko samo się zrobi, albo zrobi się ale po najmniejszej linii oporu.

Do tego mam wrażenie, że zaczynam przypominać słonicę łydki, uda, biodra i ramiona się rozrastają, zaraz będę wyglądać jak otyłe amerykanki ;(

I jeszcze żeby było przyjemnie dopadła mnie zgaga, i czasem puszczam niekontrolowane bąki

Sorki, że smęcę

nie wierzę, ale chyba jednak zacznę niecierpliwie zacznę odliczać czas do końca ciąży

1) Faceci niektórzy (no dobra-ta większa część) nie traktują dziecka w brzuchu jako realnego CZEGOŚ,co jest z ich krwi,genów itp. No niby wiedzą,że tam w brzuchu siedzi dzidzius ale nie jest tak dla nich do konca realne.Ale za to po porodzie to się zmienia. Mój ma podobnie,są dni,że gada z małą,a są takie,że jakby tej ciąży nie widział i też z zaangażowaniem się jest w kratkę-wszystko,dosłownie wszystko chciałby odłożyć na później. Pamiętam wiosenne walki o wózek,ja już zimą szukałam wozidełka,pamiętam marudzenie jak zdecydowaliśmy się na zakup wózka przed wielkanocą i gadanie,że TO MOGŁO JESZCZE POCZEKAĆ (ta,jasne,najlepiej do wrzesnia) i tak ze wszystkim. Nawet dziś się posprzeczaliśmy o pierdoły-już nawet nie chce mi się pisać z czym ale też stwierdził że mamy JESZCZE TYLEEEEEEEEEEEEEE CZASU. Mówię:"jessos jakie tyle czasu?,przecież na poczatek sierpnia musimy mieć wszystko dla Młodej i wylądować do tego czasu na naszym m-4 (teoretycznie i praktycznie mogę urodzić nawet na miesiac przed terminem-tak jak urodziła mnie moja mama). Mam te świadomość,że mogę urodzić o wiele szybciej albo przenosić ciążę ale przynajmniej chcę być spokojna już na poczatku sierpnia,że wszystko na Młodą czeka i mieć jeden problem z głowy za wczasu. On tego nie pojmuje.
2- Marysiu z biegiem czasu chyba każda z nas-predzej czy później,nawet ta najszczuplejsza poczuje się tłusta,morświnowata,napom powana i atrakcyjna niczym włochata,zmeszona,podarta angielska skarpeta... (ja sie juz tak czuje). Dla mojej psychiki wystarczy świadomość,że na wadze widzę liczbę,której w życiu nie widziałam- 75kg ,chodzę w ciuchach sprzed ciaży,gdy ważyłam 60 kg z groszem (wiec niewiem gdzie te kg poszły i w czym siedzą oprócz brzucha?) ale w lustrze widzę sie jako budyniowatą amerykankę.A wszyscy mi mówią łacznie z lekarzem,że oprócz rosnącego dużego bęca-jestem szczupła-ot jaki dżołk

3-bąki Ty masz te przypadłość dopiero teraz a mi się poluzowały zawory już na początku ciąży i uwierz- nie wiesz jeszcze co to znaczy niekontrolowany bąk Ja nie czuje jak idzieeeeeee. np.gadam z sąsiadką na klatce,cisza,spokój,cicho gadamy a tu PYK. Robię zakupy,łażę między regałami,macam,obok ludzie i nagle PRYK!
Albo zdarzyło mi się przy kichaniu silnym popuścić parę siuśków-to rzecz straszna dopiero!
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 13:51   #3122
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

agu23gda
Mieszkam 7km od mamy a też tęsknię. Wolałabym z nimi mieszkać niż z teściową :/... Mama nawet smsy mi potrafi pisać: właśnie Twój ulubiony film leci na kanale XYZ" .

bianeczkaa

zerknęłam tam, ale dopiero teraz. Skończyło się na racuchach
Stary 2015-06-12, 14:05   #3123
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja się boję że będę tak zmęczona że nie będę miała siły na użeranie się z personelem i już dla świętego spokoju będę robić co mi każą. Niby będzie ze mnie mąż ale dla niego personel medyczny to taki autorytet że dopóki nie będą mnie kroić na pół to raczej nie zareaguje...
eeeeeee owieczko,nie gadaj tak bo...uważałam Ciebie i bianeczkę za dwie takie forumowe Kobiety-Ninje,silne za wszelką cenę,z niewyparzoną gębą,potrafiące walczyć o wszystko za wszelką cenę do samego końca a tu...wymiękasz...
eeeeee nie pisz tak bo jak Ty wysiądziesz psychicznie podczas porodu ( a nie wiem czy wiesz,że będziesz jedną z pierwszych i prawie dla całej naszej pięćdziesiatki będziesz przecierała szlak ) to my,słabsze psychicznie umrzemy,wymiękniemy i ogólnie będzie beka.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakby któraś się skusiła na te czopki co ja biorę, to UWAGA! Przestrzegam przed puszczaniem bąków, szczególnie pewnien czas po aplikacji, bo zaprawde wam powiadam, są to bąki "mokre". Czopki sa na bazie jakiegos tłuszczu i trzeba go niestety później wykupkać co się nie wchłonie. I ten tłuszczyk lubi sobie wylatywać podczas bąka. Bezbarwny mokry bączek, ale tłusty!
roz........ś mnie tym tekstem

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja nie mam pomysłu na piątkowy, bezmięsny obiad, mało mam w domu a zakupów nie zrobię bo mnie tż zamknął od zewnątrz i nie mam klucza. Nawet kurierowi nie otworzę...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
no to zrób na obiad wodzionkę
uuuuuuuu-wodzionka suchy chlyb i wody szklonka

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo Dogadujemy się świetnie, ale jak przyjeżdżam na dłużej, to się zaczynają konflikty. Mieszkać bym z nią nie mogła, ale na odległość jesteśmy najlepsze przyjaciółki
u mnie jest taka sama relacja Kocham moją matulę bardzo,choć mamy różne charaktery ale podobnie jak pisała owieczka- po kilku dniach mieszkania razem już iskry lecą.też za nią tęsknię,co dzień dzwonimy do siebie raz albo kilka,co dwa,trzy tygodnie bywam u mamy,cieszę się gdy do niej jadę ale też się cieszę i mam jednocześnie gula że od niej wyjeżdżam ale mieszkać razem-no way byśmy się chyba pozabijały
Stary 2015-06-12, 14:14   #3124
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
2- Marysiu z biegiem czasu chyba każda z nas-predzej czy później,nawet ta najszczuplejsza poczuje się tłusta,morświnowata,napom powana i atrakcyjna niczym włochata,zmeszona,podarta angielska skarpeta... (ja sie juz tak czuje). Dla mojej psychiki wystarczy świadomość,że na wadze widzę liczbę,której w życiu nie widziałam- 75kg ,chodzę w ciuchach sprzed ciaży,gdy ważyłam 60 kg z groszem (wiec niewiem gdzie te kg poszły i w czym siedzą oprócz brzucha?) ale w lustrze widzę sie jako budyniowatą amerykankę.A wszyscy mi mówią łacznie z lekarzem,że oprócz rosnącego dużego bęca-jestem szczupła-ot jaki dżołk
Ja moim zdaniem się spasłam jak słoń, chociaż w sumie brzuch tylko, biust i lekko uda. Ale mam tyle kg na plusie... nie widać może po mnie, ale ja się czuję jak grubas.
Stary 2015-06-12, 14:21   #3125
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Oczarowana idziemy lep w lep z waga

Smuac sie czy plakac ? 80 bedzie grane na bank :P

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 14:26   #3126
mysza007
Zakorzenienie

rany, znowu zaczyna mnie bolec glowa

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 14:26   #3127
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

łeb łeb hehe przepraszam to było silniejsze ode mnie
Stary 2015-06-12, 14:33   #3128
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość

weź siee
Śpiewam: "Od powietrza,głodu ognia i osiemdziesiątkiiiiiiiiiii i - u-cho-wajjjjjjjjj naAAs PAAAAAAnieeeeeeeee"
Stary 2015-06-12, 14:34   #3129
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Hihi skiuzmi :p

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
weź siee
Śpiewam: "Od powietrza,głodu ognia i osiemdziesiątkiiiiiiiiiii i - u-cho-wajjjjjjjjj naAAs PAAAAAAnieeeeeeeee"

Aaaameeen !

wymianki
Stary 2015-06-12, 14:36   #3130
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Ej waga wagą, ale Wy ładnie wyglądacie w ciąży! Moja mama 90kg ważyła w każdej ciąży i zgubiła po porodach .
Stary 2015-06-12, 14:37   #3131
bianeczkaa
Zakorzenienie

A mnie tak kopie młoda, że czuję, jakbym miała przesiąkniętego tampona w środku i zaraz miałby wypaść - koszmar

Dzisiaj usg, ale przez ta całą akcję jakoś mnie to zbytnio nie cieszy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 14:38   #3132
Blondynka17
Zadomowienie

Dziewczyny idziecie jak burza ostatnio, ciezko za wami nadążyć, podczytuje was ale weny mi brak do pisania.
Duszno dzisiaj u mnie, burze jakies a miało byc tak pieknie ;-)
Co do mieszkania z mama to wspolczuje przejść, rodzice czesto lubis sie za bardzo wtrącać a mnie to dział na nerwy jak ktos mi mowi jak mam zyc. Na szczescie my mieszkamy sami.
Mecze sie z tymi moimi skurczami dzis nawet idac do sklepu tak mnie sciskalo na dole brzucha ze wrocilam wzięłam nospe i lezakuje. Dobrze ze mam w pn wizyte to powiem o tym lekarzowi bo juz zaczyna mnie to powaznie martwic...
Stary 2015-06-12, 14:41   #3133
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A mnie tak kopie młoda, że czuję, jakbym miała przesiąkniętego tampona w środku i zaraz miałby wypaść - koszmar

Dzisiaj usg, ale przez ta całą akcję jakoś mnie to zbytnio nie cieszy
buhahha,moja to mnie za często w bożenie gmera rączką chyba- takie uczucie jakby zaraz mi miała ta jej łapa wyjsć zobaczyć ten swiat zewnetrzny Może urodzi się przyszła pan ginekolog-dłubolog

aaaaaaaaa wyświetliło mi się na YT w propozycjach:
ŁOT DE FAK? niech mi ktoś to włączy podczas porodu a powiję pacholę w pińć sekund. oni to tak na serio z tą muzą czy to jakieś rumuńskie jajca?

https://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko
https://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko ten będzie moim hitem lata 2015 LoL
te dziewczątka zwerbowane chyba z krajowej A1 a chłopaczki....omg!

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-12 o 14:45
Stary 2015-06-12, 14:41   #3134
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja mam nadzieję ze moje cycuszki mnie nie zzawiodą i beda ladnie dawaly tluste mleczko wtedy zejdzie

wymianki
Stary 2015-06-12, 14:41   #3135
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja moim zdaniem się spasłam jak słoń, chociaż w sumie brzuch tylko, biust i lekko uda. Ale mam tyle kg na plusie... nie widać może po mnie, ale ja się czuję jak grubas.
Ja tez przytylam 6.5kg choć moze nie widac po zdjciach przed ciaza nosilam 34 a teraz ledwo na dupe wciagam ciazowe spodnie 38 ;-) dupa mi urosla jak u Kim Heh
Stary 2015-06-12, 14:46   #3136
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeee owieczko,nie gadaj tak bo...uważałam Ciebie i bianeczkę za dwie takie forumowe Kobiety-Ninje,silne za wszelką cenę,z niewyparzoną gębą,potrafiące walczyć o wszystko za wszelką cenę do samego końca a tu...wymiękasz...
eeeeee nie pisz tak bo jak Ty wysiądziesz psychicznie podczas porodu ( a nie wiem czy wiesz,że będziesz jedną z pierwszych i prawie dla całej naszej pięćdziesiatki będziesz przecierała szlak ) to my,słabsze psychicznie umrzemy,wymiękniemy i ogólnie będzie beka.
Miło mi że we mnie wierzysz że wydrę japę jak będzie trzeba
Ale uważaj bo jak się zaprę to 2 tygodnie termin przechodzę
W sumie te moje obawy wynikają z tego, że nie wiem totalnie jak to będzie, totalnie nowa sytuacja i nie znam się od tej strony więc nie wiem jak zareaguję. Liczę na to że mi para nie zejdzie z gwizdka
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj idę do gina i się okaże jak blisko 80 już jestem...
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Ej waga wagą, ale Wy ładnie wyglądacie w ciąży! Moja mama 90kg ważyła w każdej ciąży i zgubiła po porodach .
Moja mama nawet przebiła 100, potem zrzuciła do stałej wagi 63 zanim zaszła w ciążę ze mną więc wszystko jest możliwe
Stary 2015-06-12, 14:47   #3137
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

roz........ś mnie tym tekstem

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

no to zrób na obiad wodzionkę
uuuuuuuu-wodzionka suchy chlyb i wody szklonka

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

u mnie jest taka sama relacja Kocham moją matulę bardzo,choć mamy różne charaktery ale podobnie jak pisała owieczka- po kilku dniach mieszkania razem już iskry lecą.też za nią tęsknię,co dzień dzwonimy do siebie raz albo kilka,co dwa,trzy tygodnie bywam u mamy,cieszę się gdy do niej jadę ale też się cieszę i mam jednocześnie gula że od niej wyjeżdżam ale mieszkać razem-no way byśmy się chyba pozabijały
Mam identycznie, ja po 3 dniach juz nie daje rady ;-) ale zadko sie tak dl widzimy bo mieszkam 100km od rodzicow i jak wpadam to na dwa dni gora, wiec na szczęście iskry nie zdaza pójść; -)
Ale mam specyficzna mamę kt zawsze chce pokazac ze robi cos lepszym sposobem i by każdy robił to tak jak ona wiec na mieszkanie razem nie ma szans bo bym ocipiala ;-)
Stary 2015-06-12, 14:48   #3138
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Książki ebook w formacie mobi lub PDF tytuł książki ostatni szczegol
Już Ci wcześniej napisałam, że ją mam i jak podasz maila to Ci prześlę
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 14:59   #3139
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Hej
Ja po wczorajszej wizycie u gin. Maly wazy juz 1,1kg wszystko o.k
Jutro zaczyna mi sie 29 t.c
No i moja waga na plusie to jakies 7 kg
Jak u was?
Ja tez niecałe 7kg póki co.

byłam dziś na wizycie, bez usg znowu, ale dalej luteina i magnez na szyjkę. No i okazało się ze to co mnie boli z prawej strony pleców to prawdopodobnie zastój w nerce ;( i ze mało co da się z tym zrobić, znacie jakieś sposoby na to? Bo to nie boli codziennie i przeważnie samo przechodzi, ale jednak się pojawia. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z nerkami.
Stary 2015-06-12, 15:03   #3140
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

byłam dziś na wizycie, bez usg znowu, ale dalej luteina i magnez na szyjkę. No i okazało się ze to co mnie boli z prawej strony pleców to prawdopodobnie zastój w nerce ;( i ze mało co da się z tym zrobić, znacie jakieś sposoby na to? Bo to nie boli codziennie i przeważnie samo przechodzi, ale jednak się pojawia. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z nerkami.
Nie ma na to rady poza piciem dużej ilości płynów mimo bólu.
Sama ciąża obciąża bardzo nerki, najprawdopodobniej po porodzie wszystko wróci do normy. Ale mojej mamie się właśnie w ciąży ujawniła choroba nerek którą miała od dzieciństwa niezdiagnozowaną.
Stary 2015-06-12, 15:04   #3141
misiskuku
Zadomowienie

melawen, oczarowana - dziękuję za oświecenie mnie w temacie!

a teraz zmykam robić obiad - kompotowa z makaronem, młode ziemniaczki, fasolka i kefir
Stary 2015-06-12, 15:04   #3142
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Bo chyba trzeba mieć skierowanie? Czy nie? Umówiłam się do rodzinnego.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Nie, nic nie zmieniałam.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
No to moze to ta "słynna wywypka " ktora wychodzi w ciąży i swędzi ?

Tylko nie pamiętam jaka na nazwę :/
Poczytaj w necie i sprawdz zdjecia czy się zgadzają

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 15:09   #3143
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
buhahha,moja to mnie za często w bożenie gmera rączką chyba- takie uczucie jakby zaraz mi miała ta jej łapa wyjsć zobaczyć ten swiat zewnetrzny Może urodzi się przyszła pan ginekolog-dłubolog

aaaaaaaaa wyświetliło mi się na YT w propozycjach:
ŁOT DE FAK? niech mi ktoś to włączy podczas porodu a powiję pacholę w pińć sekund. oni to tak na serio z tą muzą czy to jakieś rumuńskie jajca?

https://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko
https://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko ten będzie moim hitem lata 2015 LoL
te dziewczątka zwerbowane chyba z krajowej A1 a chłopaczki....omg!
Mnie się marzy kiedyś syn strażak I żeby córkom lekko się żyło, żeby były samodzielne i miały dobrą pracę.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-12, 15:12   #3144
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
No to moze to ta "słynna wywypka " ktora wychodzi w ciąży i swędzi ?

Tylko nie pamiętam jaka na nazwę :/
Poczytaj w necie i sprawdz zdjecia czy się zgadzają
Mój lekarz nazywa to "klasyczną pokrzywką".
Stary 2015-06-12, 15:24   #3145
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Mój lekarz nazywa to "klasyczną pokrzywką".
Tutaj masz

https://parenting.pl/portal/wysypka-w-ciazy

Piszą jak złagodzić to, może pomoże

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 15:32   #3146
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zapomniałam wam opowiedzieć. Wczoraj moja mała jak była w kościele, to wyszli na procesje. Jest tam taki odnowiony budynek i przystosowany pod taką świetlicę. W ścianie jest figura matki boskiej. No i młoda się pyta Babciu a co to za królewna tam stoi No jej mówi mama, że to jest matka boska, mama Jezusa. Spojrzała w dół a tam w oknie zabawki i nagle babciu babciu zobacz, a tam są zabawki Jezusa

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Matko, chyba dzisiaj ocipieje z tą Jagodą

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-12, 15:41   #3147
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Już Ci wcześniej napisałam, że ją mam i jak podasz maila to Ci prześlę
A ją w prywatnej wiadomości ci wysłała 2 emaile

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ps wyslijto co posiadasz
Stary 2015-06-12, 15:46   #3148
melawen
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ps wyslijto co posiadasz
Aaaa ślepa jestem, jakoś nigdy nie dostrzegam, ze mam wiadomość. Już Ci posłałam.
Stary 2015-06-12, 15:48   #3149
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Woda, woda, woda. Magnez. Jak coś to nospa. Też nie miałam nigdy nic z nerkami, a po zeszłotygodniowym ataku kolki nerkowej ten ból się cały czas utrzymuje. Pij koniecznie, żeby też Cię taki ból nie zaatakował, bo to jest tragedia.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 15:50   #3150
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Ps wyslijto co posiadasz
A chcesz jakieś inne Cobena? Bo trochę mam i jak go lubisz, to może Ci się spodobać Koontz. Trochę bardziej się skłania w stronę fantastyki niż Coben, ale styl wydaje mi się podobny, ja lubię obu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości