|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Chyba nie zasne... Maly zrobil sobie impreze w brzuchu i chyba tanczy :-P
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
No Cześć!
![]() Padłam wczoraj nie wiem kiedy przed tv i nawet nie wiem jak do łóżka dotarłam ![]() Śnił mi sie poród... A raczej jego brak obudziłam sie juz na sali z maleńka przy boku a jedyne co cały sen przeżywałam to brak łóżeczka w domu Dobra. W sumie wcześnie jeszcze... A mi sie oczy kleją znowu to może jeszcze zasnę ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- Teraz to juz chyba zawsze tak będzie... Nie to, ze spać nie mogłam.. Przed 6:00 przyleciał junior, ze juz wyspany to tż z nim wstał i kazał mi jeszcze spać, no to pospalam - 10 minut bo sie Julka obudziła i tyle było z mojego dzisiaj spania
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj dawało i grad i ulewa i straszna burza ![]() Też jestem niewyspana, pół nocy słuchałam burzy a później chrapania męża i jak ja wstałam teraz to on się uspokoił no nic może później sobie odbiję popołudniową drzemką.Idę jakieś śniadanko zjeść. Miłego weekendu
|
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie w sobotni poranek
maz odprawiony do pracy, pranko zrobione, a ja niedlugo smigam po jakies spozywcze zakupy ;-)Roxana, co do tego dogadania sie z lodowka, ja wczoraj chodzilam zla na siebie ze nie wiem czego chce a jestem glodna ;-) poszly sucharki z dzemem truskawkowym i szklanka zimnego mleka :-D a Ty zdolniacha jestes ja jak nie mam wyjscia to tez sama sobie radze z usterkami ;-) ale jak maz w domu to sie nie tykam ;-) nie mozna pokazac ze sie zaduzo umje bo sie rozleniwi :-P Co do burzy... W nocybobudzily mnie grzmoty i blyskawice... I co... Postraszylo i poszlo :-( a deszczu brak... |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 34 tc
Jestem taka zmeczona ![]() Nareszcie w weekend moge troche odreagowac i odpoczac... Jedziemy do Berlina Dziewczyny zycze Wam przyjemnego weekendu, odpoczywajcie i korzystajcie z pogody |
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobietki
![]() Cytat:
![]() Kasperka, gratuluję 34 tygodnia ![]() I udanej wycieczki życzę Ja weekend sama w mieszkaniu spędzam... ![]() Ja jeszcze w łóżku zalegam :P przyjemny chłodek mam w sypialni
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja jeszcze leze w łóżku ale niedługo wstaje żeby sie wyrobić wczoraj juz przyjechałam na nasze mieszkanko Dzisiaj czeka mnie pokój z kuchnia i podłogi bo tesciowka mi umyje klatkę przyszła niedawno wiec bym musiała i tak wstac die przywitać bo słyszę jak prowadzi konwersacje z dziadkiem ![]() Dzisiaj mężuś złoży mi łóżeczko Dzisiaj przewożenie gratów itd wiec pewnie mnie przez weekend nie bedzie Takze miłego weekendu jak by co
|
|
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja
Tez mialam noc z przejsciami.obudzilam sie po 2 i wszystko mi przeszkadzalo zeby zasnac ponownie.Mąż tez tak chrapal ze po kilku probach przywrocenia go do ciszy poszlam do pokoju malego.No i pierwsza noc w tym pokoiku za mna ![]() Jutro w planach jakis wypad,moze Krakow...i do tego sesyjka ciazowa ![]() Bedziecie robily sesje ciązowe?Takie zdjecia z maluszkiem jeszcze w brzuszku i męzem? Ja wlasnie chce a efekty przesle po wszystkim.. Dzis pogrzeb jeszcze mam Nie wiem czy wytrzymam w taki upal...Milego dnia kochane |
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wit sie i ja.... Pospalabym jeszcze :$
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie masz ![]() Czasami tez tak lubie weekendy rozpoczynac ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Dziekujemy |
||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kasperka udanego wyjazdu i gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() U nas deszczowo cały weekend
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wstałam niedawno
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ci dobrze :-D ja juz po zakupach, dziadki Maje na odpust zabrali. Goraco barrdzoo dzis ale wiaterek fajnie wieje wiec jak dla mnie super. Biore sie dzis za okno w duzym pokoju... Wiec nie ma zartow haha bo wielkie na cala sciane 3 okna plus drzwi balkonowe...
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiem kiedy ponownie zasnęłam
okna i ja bym umyła, ale nie mam środków zaraz się biorę za sprzątanie, a później idę do galerii, może jakieś klapki/sandały na lato sobie kupię, bo nie mam w czym chodzić
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wzięłam sobie książkę, zaczęłam czytać i zasnęłam... No i teściowa mnie telefonem obudziła bo juniora tż do nich wywiózł dzisiaj na cały dzień... I sobie pogadać ze mną chciała :/ wrrrr no ale wstawiłam teraz rosół na obiad, wieczorem planuje lasagne zrobić ale czy mi sie będzie chciało to sie okaże
![]() Teraz planuje...robić NIC okna będzie mi tż w poniedziałek/wtorek myć, ja sie za to nie zabieram. Posprzątane mam, poprasować by sie jedynie przydało no ale nie teraz w tym ciepłe
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
hej
uff... ale gorąco... do tego jestem niewyspana byłam z mężem na zakupach i wróciłam wypompowana ![]() ale kupiliśmy Młodemu kilka ciuszków z carters'a a i wczoraj zakupiłam ten klin do łóżeczka - w sklepie wydawało mi się, że jest cienki i nic nie da, ale włożyliśmy go pod materac i faktycznie go uniósł a jeszcze mam pytanie z innej beczki... bo chcemy kupić Małemu jakąś lampkę nocną, którą postawimy przy łóżeczku, ale sama nie wiem czy nie będzie dawała za dużo światła? w media markt były takie do kontaktu (jak w linku, tylko inne wzory) http://www.ceneo.pl/28784662 ale mąż stwierdził, że tam żarówka jest taka jak do samochodu i będzie za ciemno... i niby głupi problem, a nie wiem co zrobić...
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
a ja miałam kiepską noc i jeszcze gorszy poranek... Mały się nie ruszał od wieczora i nad ranem zdecydowalismy się do szpitala jechać. Zaryczana taka dotarłam, że od razu mnie na sale wzięli. Położna szybko przyleciała i już po sekundzie usłyszeliśmy bicie serduszka. A ulga taka że znów się popłakałam. Później pod KTG na godzinę mnie podłączyli no i Mały zaczął się ruszać. Tak więc przed chwilą do domu wróciliśmy i idziemy odespać. Położne i lekarka mówiły, że pewnie się przesunął i dlatego nie czułam. I jak tylko będzie mnie coś niepokoić to od razu śmiało przyjeżdżać. Lepiej przyjechać niepotrzebnie i się uspokoić. Tak więc życzę Wam udanej soboty. Odezwę się później
|
|
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze Wam tego deszczu !!! W Berlinie 32 stopnie ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Ale musialas sie strachu nabawić ![]() Cieszę się, że z Twoim synkiem wszystko dobrze ![]() Ja wczoraj wylądowałam w klinice tyle, że z zębem ... Od razu miałam okazję zobaczyć, gdzie będę operacje miała itd... Nogi miałam jak z waty Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-13 o 13:45 Powód: Blad |
||
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Mi by się przydało słońce bo chce pościel i ręczniki wyprać i powiesić na dworze
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tzn wstałam po 7 zrobić mężowi kanapki i śniadanie, ale jak tylko wyszedł to wróciłam do łóżka i zasnęłam jak kamień Oj tam, raz można, nie? ![]() A wczoraj wieczorkiem pojechaliśmy zamówić narożnik i zdecydowaliśmy się na materiał, a nie na ekoskórę, także dziękuję za wszystkie rady ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Mirabelka, współczuję stresu... nawet sobie nie wyobrażam... dobrze, że wszystko w porządku! Idę wstawić pranie, taka gorącz dziś, że na pewno raz dwa wyschnie
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Okno wyszorowane :-D tz jak zobaczyl ze drabine biore to sam firanki posciagal i wyszorowal cifem wszystkie ramy okienne ja jedynie szyby umylam.
Witryne przy okazji wyszorowalam i caly balkon ;-) Skoncze sprzatac duzy pokoj bo chce sobie wypastowac podlogi. I do wieczora zleci. Skwar ogromny, nie ruszam sie z domu az do wieczora. Potem jakis spacer sie przyda jak chlodniej sie zrobi. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też gorąc okropny...
Wpadłam tylko prosić was o kciuki, jutro się okaże czy warto było się szarpać cały rok jeszcze trochę się pouczę i wieczorem randka z mężem na balkonie
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, ze trzymam kciuki U nas nie to ze ciepło... Jest tak parno, ze szkoda gadac... Po raz kolejny błagam o deszcz ale chyba liczyć nie mam co
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie popadało z 10 min i co z tego, dalej grzeje i nie ma czym oddychać
posprzątałam całą chałupę, nogi mi do ![]() Miralbelka, nieźle musiałaś się wystraszyć ale najważniejsze, że wszystko okej z synkiem! ![]() Molise, kciuki będą!
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Molise
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny. No powiem Wam, że do szpitala mamy 50 km i ani słowa nie zamieniliśmy. TŻ też się wystraszył, ale mnie uspokajał i dopiero później w szpitalu jak usłyszeliśmy bicie serduszka to zobaczyłam Jego minę. A tak to mnie nie chciał chyba dodatkowo stresować, że sam się bał. Jednak jak dziecko rusza się ciągle a tutaj nagle przestał to bałam się strasznie. Dlatego jak tylko czujecie się niepewnie to jedźcie do szpitala. Mną się szybko zajęli i nikt nie mówił, że panikuję niepotrzebnie. Wręcz mówili, żeby przyjeżdżać jakby tylko coś mnie niepokoiło. A z pozytywów to paczki dotarły dziś Więc mam już wózek, fotelik, przewijak, ciuszki, kosmetyki. I cebuszkę która jest rewelacyjna. Niestety wszystko w kartony już popakowane z powrotem bo nie bardzo póki co miejsce na wszystko jest. A i czy któraś kupiła materacyk lateksowy? Bo ja kupiłam Vitmat baby i kurcze on coś niezbyt twardy jest i nie wiem czy taki powinien być czy jednak twardy, sztywny? |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dobrze,że wszystko ok z dzidziąja mam już materacyk też ten z vitmata i właśnie on taki niezbyt sztywny,kurcze no chyba taki ma być Roksi Ty masz lateksowy to jaki jest? ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Znowu mi tu grzmi ale dzisiaj niech popada bo to jakaś masakra normalnie bym nie marudzila,wzięłabym leżak i nad wodę cały dzień a tak....
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Mój materac wydaje sie całkiem ok
kupiliśmy hevea baby ![]() Właśnie sobie przypomniałam, ze dalej nie zdecydowałam co z tym materacem lifenest ![]() dd1dd skąd jesteś ?! Ależ Ci zazdroszczę tego deszczu hihi
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- My mamy materac pianka kokos i jest fajny i twardy i gruby ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Nogi mi spuchly :'(
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

obudziłam sie juz na sali z maleńka przy boku a jedyne co cały sen przeżywałam to brak łóżeczka w domu
i grad i ulewa i straszna burza 

Ja weekend sama w mieszkaniu spędzam... 

ale dzisiaj niech popada bo to jakaś masakra