Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-13, 19:24   #1141
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon!

Jestem padnięta. Jednak odpoczynek nad wodą mocnooo męczy

wczoraj rozdałam wszystkie zaproszenia weselne więc jedno odbębnione już

nasze dzisiejsze PM-ki są takie piękne

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
A i podpowiedzcie, który najbardziej Wam się podoba? Ten ostatni z akcentem lawendy jest piękny, ale właśnie nie jestem do fioletu przekonana, a z zamiennikiem może już nie robić takiego wrażenia.
mi się pierwszy najbardziej podoba

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Jaki podawałyście adres zamieszkania przy spisywaniu protokołu jeśli nie mieszkacie w parafii ślubu?
ja podałam ten sam adres co tż

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile przed ślubem spotykacie się z orkiestrą i resztą usługodawców żeby ustalić szczegóły?
kazali nam się z nimi skontaktować ok 3 tygodnie przed weselem

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2015-06-13 o 19:25
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 19:24   #1142
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
w zeszłym roku 15 było upalnie a zaraz na drugi dzień, 16 było zimno i deszcz jestem strasznie ciekawa jak w tym roku będzie szkoda, że w 16-dniowej prognozie pogody można liczyć tylko na trzy najbliższe dni, a takie bardziej dalekie prognozy to w ogóle sa bez sensu

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

co jeszcze macie do ogarnięcia? ja też 15 sierpnia

Żeby tak po środku było to będzie super Deszczu nie chce, bo mamy dużo dzieci i mogłyby się bawić w ogrodzie koło sali

A do ogarnięcia jeszcze sporo, przede wszystkim Ci usługodawcy, protokół do spisania, ale nie możemy się czasowo z księdzem zgrać, zaproszenia kończymy rozdawać i jeszcze dużo szczegółów zostało typu pudełko na koperty, skończyć wiązać kokardki na wódce, kupić buty dla TŻ itd.. A jak u Was?

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 19:25   #1143
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleandra123 Pokaż wiadomość
ON zapewne nic ale ONA......

Sent from my XT1032 using Tapatalk
coś w tym jest :P

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Haha ja bym zawału dostała jakby moja coś takiego wymyśliła :p
ja też wole nie wiedzieć co by kupiła :P

Właśnie widziałam koleżanka dodała zdjęcie z wesela (nawet na mojej sali, ale mniejsza z tym) jest z dwoma koleżankami, obydwie w białych sukienkach a jak pokazałam TŻ-owi to tylko było, ale ta tu to Panna Młoda przecież jest... Tylko że to nie była PM tylko gość. Ludzie to mają pomysły.
Jasne jasne nie wyrzuce nikogo z wesela bo jest w białym, no ale to chyba lekka przesada albo tylko ja bym nie poszła tak do kogoś sama nie wiem
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 19:33   #1144
_groooszek_
Zakorzenienie

Udało się dziś ogarnąć poradnię i kupić obrączki - jestem szczęśliwa

Do tego zrobiliśmy z Tż na zimę dżemu z 5 kg truskawek

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 19:38   #1145
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
A do ogarnięcia jeszcze sporo, przede wszystkim Ci usługodawcy, protokół do spisania, ale nie możemy się czasowo z księdzem zgrać, zaproszenia kończymy rozdawać i jeszcze dużo szczegółów zostało typu pudełko na koperty, skończyć wiązać kokardki na wódce, kupić buty dla TŻ itd.. A jak u Was?
my też jeszcze nie dzwoniliśmy do usługodawców, myślę, że około 15 lipca zadzwonimy.
USC i protokół to rzeczy których nie mamy i najbardziej spędzają mi sen z powiek, bo bez tego ślubu nie będzie
jeszcze jedna poradnia
moje pończochy, bielizna, TŻ bielizna, poszetka dodatkowa koszula
podziękowanie dla rodziców
menu na sali ustalić, drukować
buty na przebranie, sukienka na drugi dzień
TŻ ubrać na drugi dzień
próbna fryzura, makijaż

makijażystka się do mnie ostatnio odezwała żeby ustalić co i jak a do fryzjerki sama muszę zadzwonić, spytać czy w ogóle o mnie pamięta
jeszcze milion pierdółek w stylu balony (siostra chce na płocie wieszać, niech jej będzie - skoro ma być od tego szczęśliwsza... )
Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
a jak pokazałam TŻ-owi to tylko było, ale ta tu to Panna Młoda przecież jest... Tylko że to nie była PM tylko gość.
aż się boję pytać w co ona ubrana była, że TŻ się tak pomylił !
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 19:44   #1146
magda_mjt
Zakorzenienie

Ej, czy to na 3 zdjęciu to płyta indukcyjna? Nie znam się i nie wiem, a M mówi, że jak indukcja to lipa, bo będziemy musieli cały komplet garczków specjalnych kupować
Stary 2015-06-13, 19:49   #1147
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
aż się boję pytać w co ona ubrana była, że TŻ się tak pomylił !
Ja wiedziałam, że nie jest. Miała białą sukienkę z takiego materiału na którym były wyhaftowane kwiaty, ale mój TŻ chyba koronke widział

Cytat:
Ej, czy to na 3 zdjęciu to płyta indukcyjna? Nie znam się i nie wiem, a M mówi, że jak indukcja to lipa, bo będziemy musieli cały komplet garczków specjalnych kupować
Stawiałabym na indukcję, może być jeszcze płyta ceramiczna - one wszystkie wygladaja podobnie.

Edytowane przez Justuus
Czas edycji: 2015-06-13 o 19:59
Stary 2015-06-13, 20:03   #1148
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiedziałam, że nie jest. Miała białą sukienkę z takiego materiału na którym były wyhaftowane kwiaty, ale mój TŻ chyba koronke widział

Stawiałabym na indukcję, może być jeszcze płyta ceramiczna - one wszystkie wygladaja podobnie.
pisałaś o gazowej, też są takie płaskie, podobnie wyglądające (tak, już szukałam info po necie ). Ale obstawiam, że na 98% nie jest to gazowa, bo ogrzewanie w mieszkaniu jest elektryczne, więc raczej gazu w bloku nie ma. Stąd obstawiam elektryczną ceramiczną (główny typ) albo tą indukcję (ale wydaje mi się, że za droga, żeby była- choć mieszkanie jest wykończone na bardzo wysoki standard, więc sama nie wiem...). A która w codzienności byłaby lepsza? elektryczna ceramiczna czy indukcja?
Stary 2015-06-13, 20:17   #1149
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
pisałaś o gazowej, też są takie płaskie, podobnie wyglądające (tak, już szukałam info po necie ). Ale obstawiam, że na 98% nie jest to gazowa, bo ogrzewanie w mieszkaniu jest elektryczne, więc raczej gazu w bloku nie ma. Stąd obstawiam elektryczną ceramiczną (główny typ) albo tą indukcję (ale wydaje mi się, że za droga, żeby była- choć mieszkanie jest wykończone na bardzo wysoki standard, więc sama nie wiem...). A która w codzienności byłaby lepsza? elektryczna ceramiczna czy indukcja?
Pisałam, ale potem zgłupiałam, wpisałam w neta i wyskoczyły mi takie z palnikami i edytowałam :P

Indukcję mam w domu gotowanie przypomina gotowanie na gazie, włączasz i Ci się gotuje, wyłączasz i koniec, a płyta ogólnie jest zimna (tzn lekko nagrzeje się od garczka, ale to normalne). Ceramiczną mielismy w domkach w zakopcu gdzie byliśmy w zimie no i troche inaczej, bo musi Ci się nagrzać i potem zostaje gorąca.
Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia...

Tak właśnie myślę, jak ja to fachowo wytłumaczyłam "włączasz i Ci się gotuje"
Stary 2015-06-13, 20:21   #1150
pati0090
Zakorzenienie

Dziewczyny, które zamawiały Inicjały na stół weselny możecie podpowiedzieć skąd bo szukam i nic nie mogę znaleźć

Stary 2015-06-13, 20:22   #1151
deksterowa
Zakorzenienie

Ja miałam w poprzednim mieszkaniu elektryczną ceramiczną i gotowanie zajmowało 100 godzin, ale to mogła być kwestia jakości płyty

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 20:26   #1152
kruella_de_mon
Zakorzenienie

magda nie musisz miec specjlanych garnkow na indukcje. ja uzywam stare ceramiczne garnki i nowe ktore kupilam sobie od czasu jak tu zamieszkalismy. na stancjach na studiach tez mialam indukcyjne i mialam garnki od mamy - stare metalowe lub ceramiczne, nic mi sie z nimi nie stalo ani z kuchenką.
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 20:45   #1153
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
magda nie musisz miec specjlanych garnkow na indukcje. ja uzywam stare ceramiczne garnki i nowe ktore kupilam sobie od czasu jak tu zamieszkalismy. na stancjach na studiach tez mialam indukcyjne i mialam garnki od mamy - stare metalowe lub ceramiczne, nic mi sie z nimi nie stalo ani z kuchenką.

Na elektryczną ceramiczna nie trzeba specjalnych garnków. Każdymi da się grzać chic najlepsze z grubym dnem bo jak się dno w cienkim wygnie to troche gorzej idzie nagrzewanie.

A przy indukcji faktycznie muszą byc specjalne garnki.

Jakos to tak było chyba
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 20:48   #1154
magda_mjt
Zakorzenienie

kruella, ale to raczej mówisz o ceramicznej płycie elektrycznej, a nie o indukcji. Indukcja inaczej działa, muszą być garczki z wkładką, która przyciąga magnes .
Stary 2015-06-13, 20:50   #1155
Justuus
Zakorzenienie

Na indukcję serio muszą być specjalne garnki, ale Magda nie wiem jak w Anglii ale tutaj indukcja to norma i garnki nie są takie drogie, ja np. kupiłam najtańszy zestaw 3 garnków plus patelnia w Juli i służą nam juz 2 lata wcześniej na elektrycznej teraz na indukcji
Stary 2015-06-13, 20:51   #1156
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
musisz mieć specjalne garnki bo inaczej błąd wyskakuje. Czasami jak pomylę garnek to mi wyskakuje i nie mogę nic ugotować

Stary 2015-06-13, 20:52   #1157
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Na indukcję serio muszą być specjalne garnki, ale Magda nie wiem jak w Anglii ale tutaj indukcja to norma i garnki nie są takie drogie, ja np. kupiłam najtańszy zestaw 3 garnków plus patelnia w Juli i służą nam juz 2 lata wcześniej na elektrycznej teraz na indukcji
Teraz zczaiłam, że faktycznie większość rzeczy, które kojarze z kuchenką, mają wybitą spiralke z podpisem, że indukcja . Ale w sumie my swoich garczków jeszcze nie mamy żadnych , tylko patelnie . A w tym nowym mieszkaniu nie wiem czy coś będzie, w sumie chyba wolałabym swoje sobie kupić .
Stary 2015-06-13, 21:13   #1158
Justuus
Zakorzenienie

A bo swoje to zawsze swoje nawet garnki :P
Macie na pewno ikeę może Jula też się znajdzie, nie powinniście wydać dużo na garnki
Stary 2015-06-13, 21:18   #1159
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
A bo swoje to zawsze swoje nawet garnki :P
Macie na pewno ikeę może Jula też się znajdzie, nie powinniście wydać dużo na garnki
A to o kasę nawet nie chodzi , tylko właśnie, żeby jakieś fajne dostać i żeby się spisywały dobrze . Kurczę, ale się doczekać nie mogę! już bym się mogła przeprowadzać
Stary 2015-06-13, 21:20   #1160
misiaa91
Zakorzenienie

Ja też już się nie mogę doczekać naszej przeprowadzki.
Stary 2015-06-13, 21:26   #1161
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
pochwal się jak dostaniesz

Jaki podawałyście adres zamieszkania przy spisywaniu protokołu jeśli nie mieszkacie w parafii ślubu?
zamieszkania faktyczny podawałam (warszawę) a spisywaliśmy w moim kościele rodzinnym- nie mieliśmy ani licencji ani nic innego, ksiądz problemów nie robił

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze Pmki takiego słońca w życiu jak u mnie na niebie

Ja właśnie w drodze na mój własny panieński
szalej dziewczyno!
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Bylismy na zakupach przedwyjazdowych, kupilam sobie mietowa spodniczke w Re, ale juz nie mialam sily i nie mierzyłam. I jest za duza musze ja wymienic.. a teraz padam na ryjek z goraca. Jz nie moge sie doczekac jak wskocze do morza
ja też byłam. chciałam kupiś strój kąpielowy i lipa- nic nie było w Factory jutro atak na złote sedesy znaczy tarasy
ale kupiłam sukienkę i szoty
http://eu.spf.com/shop/woman/dresses...ntasia-7955316
Cytat:
Właśnie widziałam koleżanka dodała zdjęcie z wesela (nawet na mojej sali, ale mniejsza z tym) jest z dwoma koleżankami, obydwie w białych sukienkach a jak pokazałam TŻ-owi to tylko było, ale ta tu to Panna Młoda przecież jest... Tylko że to nie była PM tylko gość. Ludzie to mają pomysły.
Jasne jasne nie wyrzuce nikogo z wesela bo jest w białym, no ale to chyba lekka przesada albo tylko ja bym nie poszła tak do kogoś sama nie wiem
u mnie ok 5-6 dziewczyn było na biało- w sumie nie sprawiło mi to różnicy- i tak wyglądałam lepiej
Cytat:
kruella, ale to raczej mówisz o ceramicznej płycie elektrycznej, a nie o indukcji. Indukcja inaczej działa, muszą być garczki z wkładką, która przyciąga magnes .
jaką wkładkę ?
ja mam po prostu gary z ferromagnetyka i tyle (się znaczy magnes przyciągają)
Stary 2015-06-13, 21:28   #1162
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
zamieszkania faktyczny podawałam (warszawę) a spisywaliśmy w moim kościele rodzinnym- nie mieliśmy ani licencji ani nic innego, ksiądz problemów nie robił

szalej dziewczyno!

ja też byłam. chciałam kupiś strój kąpielowy i lipa- nic nie było w Factory jutro atak na złote sedesy znaczy tarasy
ale kupiłam sukienkę i szoty
http://eu.spf.com/shop/woman/dresses...ntasia-7955316

u mnie ok 5-6 dziewczyn było na biało- w sumie nie sprawiło mi to różnicy- i tak wyglądałam lepiej

jaką wkładkę ?
ja mam po prostu gary z ferromagnetyka i tyle (się znaczy magnes przyciągają)
I to jest właśnie wkładka ferromagnetyczna .
Stary 2015-06-13, 21:31   #1163
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest właśnie wkładka ferromagnetyczna .
ale jak się ją montuje? nie spotkałam się nigdy z takim garnkiem- z całym dnem ferromagnetycznym owszem, ale z wkładką nigdy

Edytowane przez gr8ania
Czas edycji: 2015-06-13 o 21:33
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 21:36   #1164
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
ale jak się ją montuje? nie spotkałam się nigdy z takim garnkiem- z całym dnem ferromagnetycznym owszem, ale z wkładką nigdy
Ale tego się nie montuje . To już całość. Garczek z wkładką ferromagnetyczną czy jak kto zwał to z dnem ferromagnetycznym .
Otworzyłam właśnie perfumy, te które mam na ślub. Popstrykałam się, podchodzi M i mówi "no... możesz tak funić na ślub!"
Stary 2015-06-13, 21:50   #1165
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tego się nie montuje . To już całość. Garczek z wkładką ferromagnetyczną czy jak kto zwał to z dnem ferromagnetycznym .
Otworzyłam właśnie perfumy, te które mam na ślub. Popstrykałam się, podchodzi M i mówi "no... możesz tak funić na ślub!"

Mój dzisiaj też mnie obwąchał bo tak "pięknie" to nic, że to zwykłe perfumy z oriflame :P Pytam się go, to co? na ślub mogą być a on taki zadowolony "yhy"

Stary 2015-06-13, 22:39   #1166
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa bo już myślałam, że to jakieś hamerykanckie wynalazki

Edytowane przez gr8ania
Czas edycji: 2015-06-13 o 23:55
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 22:46   #1167
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały Inicjały na stół weselny możecie podpowiedzieć skąd bo szukam i nic nie mogę znaleźć
Moje są stąd: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5430183771

A taka ładna miłość...

Stary 2015-06-13, 22:50   #1168
deksterowa
Zakorzenienie

Ją perfumy na ślub kupiła m 2 miesiące temu i schowalam. Ciekawe czy jeszcze mi się podobają

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016

Edytowane przez deksterowa
Czas edycji: 2015-06-13 o 23:02
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 22:54   #1169
_groooszek_
Zakorzenienie

Moje ślubne perfumy od pół roku czekają w szafce u Tż mam nadzieję, że nie przejdzie mi miłość do nich

A taka ładna miłość...

Stary 2015-06-13, 23:07   #1170
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My dostaliśmy zestaw garnków jeszcze przed zaręczynami. Uzywam jednego do gotowania na parze i patelni. Nadają się do indukcji co nas bardzo cieszy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości