|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ja sie stad wyprowadzam. Taki Wrocław na drugi dzień z rzędu deszcz a my co ?! Mi tez spuchły... Jest mi gorąco i nie mam czym oddychać... Wczoraj tez było ciepło i było cudownie bo nie było parno... ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Aaaa... Nie wiem czemu ale myślałam ze gdzieś bliżej mnie
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktycznie nie lubie jak jest duszno i parno...
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez wczoraj ciepło nie przeszkadzało ale dzisiaj duchota u nas i normalnie oddychać sie nie da... Ale teraz tez jakiś wiatr sie zebrał
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio mało kto się chwali, więc pochwalę się ja, a co ![]() moje dzisiejsze zakupy : (sorry, że takie pomięte, ale to przed praniem jeszcze)
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bylam dzis w lewiatanie bo oczywiście moj mozg nie pracuje jak powinien i kupilam papier toaletowy zamiast recznikow :$ Wzielam reczniki papierowe patrze a kolejka 10osob przede mna :-/ nawet pomyslalam ze zakwitne chyba no ale stoje. U mnie na osiedlu tez tak jest w sumie ze duzo ludzi sie zna... No i na poczatku kolejki stal jakis facet,, pan Krzysiu,, i mnie wola :-D Pani w ciazy ja zapraszam :-D wiec ja z bananem lece ;-) i mu dziekuje kasjerka pochwalila pana Krzysia jak mily to on nie jest. A on ze tak bo jego zona niedawno w ciazy byla i on przysiegl sobie ze wszystkie ciezarne bedzie wpuszczal w kolejke. I ze znienawidzil stare dewoty ktore odwracaja glowe wrecz w tylek potrafia ja sobie schowac ze niby nie widza ciezarnej....A za nami w kolejce same stare ropuchy. I jedna sie odzywa ze ja noga boli i tez prosi o wpuszczenie a druga ze ma karte rencisty i tez chce bez kolejki. A ja mloda moge sobie postac... Pan Krzysiu wpadl w szal i furie, kasjerka spadla z krzeselka ze smiechu. Pan Krzysiu sie rozkrecil i zaczal po nich jechac ze sa glupie i jak je nogi bola to w domu trza bylo siedziec, wnuka na zakupy wyslac, ze do kosciola na drugi koniec osiedla leca juz o 6rano i dzien w dzien na 18 i jakos na bol nog nie narzekaja, do lekarza chodza poplotkowac a na wyniki badan pierwsze sie pchaja a jego zona w 8mies mdlala to zadna jej nie wpuscila w kolejke a u nas czasem i 50osob na pobranie krwi. Usmialismy sie niezle. Stare babcie odpuscily i schowaly leb w piach... Jedna starala sie jeszcze napocic tekstami ze sie w zyciu juz nastala za komuny itd ale pan Krzys ja olal cieplym moczem i skwitowal ze on tez stal i tez pracowal ale kobiety w ciazy maja taki przywilej ze on bedzie je wpuszczal a stare baby nie :-D
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
A i wrzucam zdjecia ciuszkow, materialu ktore wczoraj obiecalam
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
majka, cudeńka, ja jestem przekonana, na pewno machnę tam zamówienie
PS. Pan Krzysiu wygrał dzisiaj
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
dla Pana Krzysia !Chociaż ja na to narzekać nie mogę, bo już wiele razy spotkałam się z miłym gestem ludzi (stojąc w kolejce na badania lub w aptece) Niestety wiem też, że wiele kobiet nie ma wyjścia i mimo, że się nie czują na siłach - do sklepu muszą iść, bo np mąż pracuje po 12h... Ja mam ten komfort, że jak na prawdę źle się czuję, to czekam na męża, aż wróci z pracy... dlatego też nigdy nie liczę na to, że mnie wpuszczą w kolejkę...
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy chyba, nie robie reszty ciuszkow zdjec... Ale ogolnie wszystkie bardzo fajnej jakosci. Ja kupowalam z tego sklepu Mark@Spencer TU i FisherPrice (chyba tak sie pisze) po praniu jak i przed mieciutkie, delikatne... Ogolnie warte zakupu i cena bardzo przyjemna. Bo za rampersy czy tez pajace po ok 20zl a nie 50 jak w smyku czy gdzies..
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
majka fajne te rzeczy
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko raz upomniałam się o wpuszczenie do kolejki, ale była to kasa pierwszeństwa w tesco, stania na doooooobrą chwilę i stwierdziłam, że nie wystoję.
A tak to raczej stoję cierpliwie, chociaż zdarzyło się już, że poproszono mnie bez kolejki i zawsze oczywiście korzystam
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak tam wszystko nowiutkie jest
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Juz poodcinalam wiekszosc zeby dzidzi nie drapaly.
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Majka, dziękuję Ci ślicznie za zdjęcia
![]() Pan Krzysiu wymiata ![]() Mms, Twoje ciuszki też super!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
ale moje są z lumpka - od 3-7 zł ![]() chociaż gatunkowo na pewno porównywalne właśnie też muszę się za metki wziąć, chociaż niewiele mam do odcinania, bo większość rzeczy mam właśnie z Carters'a, a tam metek nie ma uff jak duszno ale zapowiadali na dziś w nocy burze... i jak nigdy czekam na nią z utęsknieniem...a tak w ogóle, to u nas w galerii w 5 10 15 były mega wyprzedaże.... ale nie wiem czy wszędzie są, czy u nas po prostu likwidują stoisko, bo weszłam tam, ludzi była masa, ale na maluchy wszystko wykupione, więc szybko wyszłam
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-13 o 20:58 |
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
mms super ciuszki !
majka Twoje tez !! Zazdroszczę Wam. U mnie ostatnio zastój zakupowy, poświęciłam teraz więcej pieniążków juniorowi bo juz mała ma dość... Ale jak sie rozkręca promocje to umówiona jestem z babcia na shopping rozmiaru 62 ![]() Aaaaa mms zapomniałam napisać - pytałaś o lampkę. U nas na noc lampki nie będzie, tzn ja mam przy łożku i będzie włączona tylko jak będzie trzeba przewinąć czy nakarmić tak to u nas egipskie ciemności hihi jedynie co to właśnie muszę wymienić lampkę na jakaś fajna ze sciemniaczem żeby moc delikatne światło dać a nie taka żarowe
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak się zastanawiam ile czego kupić... bo w moim przypadku to będzie koniec lata w zasadzie i tak myślę, że z bodziakami nie ma co szaleć, nie? Jak myślicie? Bardziej rzeczy z długim rękawem, pajace?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie bodziaki to podstawa
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Dostawa tez bez problemu. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- No... Duuzo bodziakow, rampersy, body z dlugim, polspiochy, pajace i jak kto lubi to kaftaniki ze spiochami... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Ja zakupy do r68 łącznie mam juz za soba... :-D tak zaszalalam... Komoda sie ugina :-D
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ja nieznosze kaftaników.. Wole łączyć body z polspiochami, ubierać śpiochy, czy rampersy na lato.
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja miala kaftaniki ale ona byla tak spokojna nie wiercila sie i nie podwijalo sie jej nic nigdzie... A po tym malym co hasa w moim brzuchu spodziewac sie moge,, najgorszego,, jedynie haha ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Taaak, z krotkim i z dlugim tez :-D ja mam po okolo 8-10sztuk kazdych
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
A jak jakosc po wielu praniach? Jesli chodzi o TU?
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli będzie tak ciepło jak jest teraz w nocy u nas to body z krótkim i polspiochy... Ale u nas naprawdę jest upalnie latem.. Kaftaniki mam dwa a znając mnie i tak ich nie wykorzystam
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas problem tkwi w tym, że nie mamy lampki nocnej w sypialni nie kupowaliśmy, bo oprócz żyrandola, mamy też halogeny w suficie, więc lampka była nam zbędna ale teraz musimy kupić, bo te halogeny dają zbyt intensywne światło - do czytania jest ok, ale przy takim Maluszku może drażnić... tak więc kupimy i zwykłą lampkę nocną i taką małą - wpinaną do kontaktu (nie wiem jak się nazywa) i ta mniejsza może świecić całą noc, bo daje minimum światła, a tą większą będę zapalała np na przewijanie czy karmienie... Cytat:
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Tak albo kaftanik i spiochy
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- No to faktycznie lepsza opcja niz ze spiochem.. Bo za cieplo mu by bylo juz... Po cholere ja tyle spiochow nakupilam :$
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

dla Pana Krzysia !

jedynie co to właśnie muszę wymienić lampkę na jakaś fajna ze sciemniaczem żeby moc delikatne światło dać a nie taka żarowe
i tak myślę, że z bodziakami nie ma co szaleć, nie? Jak myślicie? Bardziej rzeczy z długim rękawem, pajace?