Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-13, 22:50   #4171
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja tez co sie kładę to Julka szaleństwo... Tż aż w szoku bo z juniorem to takich atrakcji nie mieliśmy a jak jest w pracy to ciągle pisze i pyta czy Julcia śpi... Jak mowię prawie za każdym razem, ze nie to jest lekko przerażony hihi będzie wesoło

Madzia jest najlepsza haha
Miałam nie oglądać ale z czystej ciekawości i dowartościowywania sie przeglądam odcinki - stifler wymiata haha
No... Moj dzidzius juz w brzuchu robi takiego noetoperza jak on... Moglam nieogladac :-D
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 22:51   #4172
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
No... Moj dzidzius juz w brzuchu robi takiego noetoperza jak on... Moglam nieogladac :-D

Haha
Spoko, oglądaj i dowartościuj sie

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 22:52   #4173
asienka_182
Rozeznanie

Hej hej
My troooszke przewiezlismy i sie ogarnęliśmy tutaj wiec wkoncu na swoim
Od razu rozlozylam łóżeczko wiec pochwale się zdjęciami
Teraz trzeba mężowi ladnie podziękować wiec może cos z tego bedzie dzisiaj
Upojnej nocki dziewczęta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150613_002.jpg (62,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150613_001.jpg (60,5 KB, 14 załadowań)
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 23:19   #4174
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej hej

Upojnej nocki dziewczęta

No super

I miłego wieczoru

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-13, 23:21   #4175
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej
Upojnej nocki dziewczęta
Super łóżeczko
Udanej nocki
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 05:00   #4176
roxana_lu
Zakorzenienie

Dzień dobryyyyy
Spać nie mogę bo Julcia szaleje !

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-14, 05:48   #4177
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja wstałam wcześniej, bo do kościoła idę stwierdziłam, że później będzie za gorąco
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 08:00   #4178
asienka_182
Rozeznanie

Hejka
Ja juz po spaniu bo Zuzka mnie na pęcherz cisnęła i jak juz wstalam to nie chciało mi sie dalej spać
Nocka przebiegła pomyślnie
Dzisiaj na obiad robię ziemniaczki z cebulka do wyboru mielone badz pierś z kurczaka panierowaną i jakas surówkę niech sie cieszą
Mieliśmy jechac na żużel ale jest odwołany wiec narazie brak planów na dzis
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 08:12   #4179
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Hej

no i gdzie ta ładna pogoda?? wczoraj było cudownie leżałam sobie na leżaczku w ogrodzie popijając ze słomki wodę jabłko- mietową z lodem. Nawet nie zajarzyłam,że trzymajac wysoko nogi na krześle jedną tak złapało słonce ,że mam o wiele mocniej opaloną od drugiej

dziś chcę powtórkę z rozrywki ale jest na razie zachmurzone niebo
wszystko ogólnie super.. ale nogi.. a szczególnie jedną to mam z betonu tak mnie ostatnio na wieczór bolała,że się popłakałm..

kapserka jessteż chcę ten dresik z misiem śpiącym w lesie

mms majkafajne ciuszki dla chłopaków majka miałaś chętke na drugą córeczkę.. a zobacz mnie.. ja cciałam chociaż jedną i co?
Stary 2015-06-14, 08:29   #4180
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Hej

no i gdzie ta ładna pogoda?? wczoraj było cudownie leżałam sobie na leżaczku w ogrodzie popijając ze słomki wodę jabłko- mietową z lodem. Nawet nie zajarzyłam,że trzymajac wysoko nogi na krześle jedną tak złapało słonce ,że mam o wiele mocniej opaloną od drugiej

dziś chcę powtórkę z rozrywki ale jest na razie zachmurzone niebo

wszystko ogólnie super.. ale nogi.. a szczególnie jedną to mam z betonu tak mnie ostatnio na wieczór bolała,że się popłakałm..

kapserka jessteż chcę ten dresik z misiem śpiącym w lesie

mms majkafajne ciuszki dla chłopaków majka miałaś chętke na drugą córeczkę.. a zobacz mnie.. ja cciałam chociaż jedną i co?

Ja za to bym chciała żeby było dziś chłodniej (a juz sie rozpogadza) bo tż idzie do pracy a ja sama z juniorem... Nawet nie mamy do kogo pójść, od teścia dostałam wczoraj ochrzan, ze przez nas nie ma czasu remontu robić wiec długo zaś ani junior ani nikt z nas tam nogi nie postawi... A szkoda bo mogłabym sie tam dziś wybrać. Maja duży ogród, 3 tarasy no i junior mógłby spędzić dzień na dworze a tak dupa... Siedzimy w domu bo nie dałabym rady wyjsć na ten upał i patelnie pod blokiem - chyba bym zemdlała... Najgorsze takie weekendy gdy tż pracuje a pogoda piękna tzn przed ciąża to nie było problemu, zawsze znaleźliśmy sobie z juniorem zajęcie na dworze no ale teraz... Żal mi juniora jedynie..

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Hejka

Ja juz po spaniu bo Zuzka mnie na pęcherz cisnęła i jak juz wstalam to nie chciało mi sie dalej spać

Nocka przebiegła pomyślnie

Dzisiaj na obiad robię ziemniaczki z cebulka do wyboru mielone badz pierś z kurczaka panierowaną i jakas surówkę niech sie cieszą

Mieliśmy jechac na żużel ale jest odwołany wiec narazie brak planów na dzis

To sie cieszę

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-14, 08:43   #4181
Mirabelka_90
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Mirabelko ale miałaś stresa jak dobrze,że wszystko ok z dzidzią
ja mam już materacyk też ten z vitmata i właśnie on taki niezbyt sztywny,kurcze no chyba taki ma być Roksi Ty masz lateksowy to jaki jest?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Znowu mi tu grzmi ale dzisiaj niech popada bo to jakaś masakra normalnie bym nie marudzila,wzięłabym leżak i nad wodę cały dzień a tak....
Tak teraz patrzę na ten materacyk i chyba nie jest za miękki jednak
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
to tak stopniowo dodawaj, zebyśmy nadążyły z czytaniem

no właśnie zazwyczaj jest tak, że próbki są lepsze od całych tubek (chyba po to, zeby zachęcić), a skoro tu próbka była do bani, to nawet nie chce wiedziec jaki jest krem
ja te próbki testuje, bo skoro mam, to musze coś z nimi robic moja kol zbierała i używała na dziecku, ale ja nie odważyłabym się robić z Młodego królika doświadczalnego
tylko tak jak pisałam - zostawiam sudokrem a i jeszcze emolium - bo tych dwóch jestem na 99% pewna, że nie zaszkodzą Małemu (mam na myśli podrażnienie skóry, wysypka itp.)

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

nie widziałam, ale szczerze mówiąc mnie to nie dziwi... zobaczycie - za miesiąc my zaczniemy się "rozpakowywać"
ciężko w to uwierzyć, ale czas tak szybko pędzi...
No właśnie. Aplikacja mi pokazuje 44 dni do porodu(przesunięty termin na 29 lipca);d
A no i jednak przeprowadzka będzie ale w lipcu. nie wiadomo kiedy czy w połowie czy szybciej. no trudno. zacznę pakować a jak coś TŻ wszystko sam będzie musiał zrobić. Ach dobrze że tylu znajomych mamy co nam pomogą.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 08:56   #4182
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja za to bym chciała żeby było dziś chłodniej (a juz sie rozpogadza) bo tż idzie do pracy a ja sama z juniorem... Nawet nie mamy do kogo pójść, od teścia dostałam wczoraj ochrzan, ze przez nas nie ma czasu remontu robić wiec długo zaś ani junior ani nikt z nas tam nogi nie postawi... A szkoda bo mogłabym sie tam dziś wybrać. Maja duży ogród, 3 tarasy no i junior mógłby spędzić dzień na dworze a tak dupa... Siedzimy w domu bo nie dałabym rady wyjsć na ten upał i patelnie pod blokiem - chyba bym zemdlała... Najgorsze takie weekendy gdy tż pracuje a pogoda piękna tzn przed ciąża to nie było problemu, zawsze znaleźliśmy sobie z juniorem zajęcie na dworze no ale teraz... Żal mi juniora jedynie..

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

doskonale Cię rozumiem odnośnie tych pracujących weekendów męża też tak czasem u nas się zdarza,że M ma pracujący weekend i jest mega dolina dla mnie widzisz mieszkałabyś bliżej to byś wpadła do mnie bo ja czekam na męża do 15- oblewał wczoraj awans w pracy i spał u kolegi w innym mieście) za dobrze ze mną ma

Ręcę mi opadają na teksty teściów:-/ remonty? przecież z Igorkiem siedziałabyś na tarasie w ogrodzie a nie w domu Macie takie grzeczne dziecko więc w czym on miałby przeszkadzac wiesz co ? aż się wkurzam Tobie pewnie wystarczy taras z cieniem no ale wiadomo junior by się wyszalał..no nic nie zrobisz na tcyh ludzi przed blokiem w słoncu też bym padła także lepiej nie wychodz- musicie sie przemęczyć
Stary 2015-06-14, 09:03   #4183
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
doskonale Cię rozumiem odnośnie tych pracujących weekendów męża też tak czasem u nas się zdarza,że M ma pracujący weekend i jest mega dolina dla mnie widzisz mieszkałabyś bliżej to byś wpadła do mnie bo ja czekam na męża do 15- oblewał wczoraj awans w pracy i spał u kolegi w innym mieście) za dobrze ze mną ma

Ręcę mi opadają na teksty teściów:-/ remonty? przecież z Igorkiem siedziałabyś na tarasie w ogrodzie a nie w domu Macie takie grzeczne dziecko więc w czym on miałby przeszkadzac wiesz co ? aż się wkurzam Tobie pewnie wystarczy taras z cieniem no ale wiadomo junior by się wyszalał..no nic nie zrobisz na tcyh ludzi przed blokiem w słoncu też bym padła także lepiej nie wychodz- musicie sie przemęczyć

Junior jest bardzo grzeczny tylko (o zgrozo!) uwielbia z dziadkami sie bawić i szaleć... No i pózniej chodzi i prosi "dziadek chodź pograć w piłkę, dziadek chodź pobudować ze mną z piasku" a dziadek zarobiony robieniem 4 tarasu czasu dla wnuka nie ma. Eh. Temat rzeka...

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-14, 09:54   #4184
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

roxana Pocieszę Cię..mój mały też uwielbia zaczepiać dziadków do zabawy... i wiesz co? myslisz,że się z nim bawią także chyba nie jest tak źle z teściami. Moja teściowa jest zmęczona jak wnuczek zadaje jej pytanie co to jest na obrazku.. moi rodzice też sie nie garną do zabawy a zazwyczaj są u mnie i tylko słyszę od mamy jak mówi do taty no pobaw się z nim.. a tata to Ty się pobaw także trochę przykro a sami to go w ogóle nie biorą zawsze ja jestem
Stary 2015-06-14, 10:08   #4185
beaciorq
Zadomowienie

Mirabelka ciesze sie ze wszystko w porzadku z dzidzia
Mms suuper lupy
Majka ale historia z ta kolejka, takich facetow jak pan krzysiu to ze swieca szukać! Ja tez zaznalam uprzejmosxi tylko ze strony facetow, ale jak sie prosilam :P A to baby jak nikt inny powinny nas rozumiec ja juz wiem ze jak spotkam jakas ciężarna to zawsze przepuszcze!
Majka super te ciuszki

Piszecie o wyzszosci body nad spiochami a mi z kolei mama doradzila tylko spiochy ze sie wygodniej naklada, nie trzeba orzez glowke przeciskac oczywiscie takie rozpinane po całości

Ambi ty piszesz o słońcu a wszystkie marzymy o deszczu hehe

Witam sie niedzielnym rankiem u nas upal, nie moglismy w lozku wytrzymać :/ mam ciezkie noce ostatnio strasznie bola mnie kosci miednicy i cale nogi budze sie z okropnym bolem i nie mogę ruszyć, któraś tez tak ma? ? musze to skontrolowac u gina
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 10:16   #4186
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Mirabelka ciesze sie ze wszystko w porzadku z dzidzia
Mms suuper lupy
Majka ale historia z ta kolejka, takich facetow jak pan krzysiu to ze swieca szukać! Ja tez zaznalam uprzejmosxi tylko ze strony facetow, ale jak sie prosilam :P A to baby jak nikt inny powinny nas rozumiec ja juz wiem ze jak spotkam jakas ciężarna to zawsze przepuszcze!
Majka super te ciuszki

Piszecie o wyzszosci body nad spiochami a mi z kolei mama doradzila tylko spiochy ze sie wygodniej naklada, nie trzeba orzez glowke przeciskac oczywiscie takie rozpinane po całości

Witam sie niedzielnym rankiem u nas upal, nie moglismy w lozku wytrzymać :/ mam ciezkie noce ostatnio strasznie bola mnie kosci miednicy i cale nogi budze sie z okropnym bolem i nie mogę ruszyć, któraś tez tak ma? ? musze to skontrolowac u gina

Uroki ciąży kochana.... Jeszcze chwilka i będzie po !

Co do śpioszków to spoko ale co pod nie ? przecież samych ich nie założysz... Nie wyobrażam sobie nie mieć sporej ilości bodziakow w szafie

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-14, 10:18   #4187
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

mirabelkateraz doczytałam posta odnośnie wyjazdu do szpitala. Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło

beaciorq hehe no ja akurat uwielbiam afrykańskie upały wczoraj w cieniu to było całkiem sympatycznie a ja nigdy w cieniu nie siedziałam aż mi dziwnie!! ale na zakupy poszłam o 9 rano i w słoncu chodzić z siatkami to tak srednio

Mnie też bardzo bolą nogi.. a szczególnie lewa! jak idę spać do sobie podkładam podszukę pod nogi ale i tak sie budzę z bólem jakbym przebiegła maraton! do tego doszły mi skurcze łydek i pajączki na nogach Lewa noga tak mnie ostatnio bolała,że sie popłakałam.. najgorzej jest jak stoję .. boli mnie od zewnetrznej strony ud az do kostki jak siedze to przechodzi, wiec pewnie mały uciska
Stary 2015-06-14, 10:24   #4188
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej
Upojnej nocki dziewczęta
ładne

Cytat:
zorganizujcie sobie jakoś dzień w domu, bo w taki upął lepiej nie wychodzić... a do teściów nie pojechałabym przez kilka najbliższych miesięcy, skoro są tak cwani a jakby pytali dlaczego nie przyjeżdżam, to powiedziałabym, że nie chciałam spowalniać remontu...
wrrr... nie lubię takich ludzi

Cytat:

czekaj, czekaj... ale chcesz śpiochy ubierać na gołe ciałko i nic pod to? No chyba, że ja mylę terminy, ale śpiochy, to coś takiego : http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p (zdj przykładowe)
nie???
no i pod śpiochy trzeba coś ubrać przecież... albo kaftanik, albo body... z czego ja wolę body, bo tak jak pisała chyba Majka - kaftaniki lubią się na plecach "zwijać"...

u mnie noce też są tragiczne... Z nogami nie mam dużego problemu od kiedy podkładam sobie poduchę z narożnika z salonu - bo jest wysoka, twarda i ciężka, więc nie spada
mój mąż się śmieje, że u mnie z kolei chyba organizm wyczuwa, że rozwiązanie tuż tuż, bo budzę się co 3 h w nocy - przed 1, przed 4 i miedzy 6-7 - jak na karmienie
ale tak poważnie, to noc jest dla mnie tragiczna... za nic sobie miejsca znaleźć nie mogę... do tego jak sobie źle zaaplikuje globulkę, to czuję pieczenie
obiecywali u nas w nocy burze, a nawet kropelka deszczu nie spadła wiatrak chodzi na najwyższych obrotach całą noc, okna otwarte, a i tak jest duszno...

no to jak sobie ponarzekałam, to teraz się pochwalę :
zaczynamy 34 tc !
jeszcze 4 tyg i mogę się rozpakowywać

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-06-14 o 10:34
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 10:45   #4189
majka242007
Zakorzenienie

Witam w niedziele :-D
Pogoda troche gorsza, zachmurzone, wiaterek wieje, przyjemnie bardzo... Nic mi sie nie chce :-S ale w sumie nic robic nie musze bo posprzatane jest, wczoraj do wieczora biegalam ze szmata. Obiecalam jeszcze Mai ze pomoge sprzatac jej pokoik.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
ładne

zorganizujcie sobie jakoś dzień w domu, bo w taki upął lepiej nie wychodzić... a do teściów nie pojechałabym przez kilka najbliższych miesięcy, skoro są tak cwani a jakby pytali dlaczego nie przyjeżdżam, to powiedziałabym, że nie chciałam spowalniać remontu...
wrrr... nie lubię takich ludzi

czekaj, czekaj... ale chcesz śpiochy ubierać na gołe ciałko i nic pod to? No chyba, że ja mylę terminy, ale śpiochy, to coś takiego : http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p (zdj przykładowe)
nie???
no i pod śpiochy trzeba coś ubrać przecież... albo kaftanik, albo body... z czego ja wolę body, bo tak jak pisała chyba Majka - kaftaniki lubią się na plecach "zwijać"...

u mnie noce też są tragiczne... Z nogami nie mam dużego problemu od kiedy podkładam sobie poduchę z narożnika z salonu - bo jest wysoka, twarda i ciężka, więc nie spada
mój mąż się śmieje, że u mnie z kolei chyba organizm wyczuwa, że rozwiązanie tuż tuż, bo budzę się co 3 h w nocy - przed 1, przed 4 i miedzy 6-7 - jak na karmienie
ale tak poważnie, to noc jest dla mnie tragiczna... za nic sobie miejsca znaleźć nie mogę... do tego jak sobie źle zaaplikuje globulkę, to czuję pieczenie
obiecywali u nas w nocy burze, a nawet kropelka deszczu nie spadła wiatrak chodzi na najwyższych obrotach całą noc, okna otwarte, a i tak jest duszno...

no to jak sobie ponarzekałam, to teraz się pochwalę :
zaczynamy 34 tc !
jeszcze 4 tyg i mogę się rozpakowywać
Tak to spiochy... I pod nie cos trzeba ubrac...
Ja kaftaniki tez mam kupione ale nie wiem czy skorzystam. Zovaczymy w,, praniu,, jak to bedzie

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

beaciorq - masz chyba na mysli pajaca?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
mirabelkateraz doczytałam posta odnośnie wyjazdu do szpitala. Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło

beaciorq hehe no ja akurat uwielbiam afrykańskie upały wczoraj w cieniu to było całkiem sympatycznie a ja nigdy w cieniu nie siedziałam aż mi dziwnie!! ale na zakupy poszłam o 9 rano i w słoncu chodzić z siatkami to tak srednio

Mnie też bardzo bolą nogi.. a szczególnie lewa! jak idę spać do sobie podkładam podszukę pod nogi ale i tak sie budzę z bólem jakbym przebiegła maraton! do tego doszły mi skurcze łydek i pajączki na nogach Lewa noga tak mnie ostatnio bolała,że sie popłakałam.. najgorzej jest jak stoję .. boli mnie od zewnetrznej strony ud az do kostki jak siedze to przechodzi, wiec pewnie mały uciska
Z nogami to ja juz sama nie wiem co mi jest... Chyba mam zespol niespokojnych nog. Ciagle mnie bola... Ciagle... Tz nic nie robi tylko masuje
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 10:54   #4190
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość

Z nogami to ja juz sama nie wiem co mi jest... Chyba mam zespol niespokojnych nog. Ciagle mnie bola... Ciagle... Tz nic nie robi tylko masuje

mnie też bolą (np po zakupach, lub dłuższym spacerze), ale uniesienie ich w górę przynosi ulgę
najbardziej mnie bolą stopy (a dokładnie śródstopie), no ale nic dziwnego, w końcu jestem już cięższa o 22 kg
i zaczynam być przerażona

a tak w ogóle, to zaliczyłam już dzisiaj zakupy byłam na takim targu i dokupiłam jeszcze jedną koszulę do szpitala, biustonosz do karmienia - zwykły bawełniany - na pierwsze dni w szpitalu i spodnie alladynki - bo często pod wieczór mam bardzo spuchnięte nogi, w dodatku blade, więc, żeby ich nie wystawiać na świat zakładam spodnie a takie alladynki fajnie się sprawdzają, bo są mega przewiewne

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

no i jak jutro wypiorę tą koszulę i stanik, dokupię szampon i pastę do zębów - to torba będzie spakowana w 100%

Igorek

Stary 2015-06-14, 10:54   #4191
beaciorq
Zadomowienie

Tak dziewczyny mam na mysli oczywiście pajace ja na to mowie spiochy wybaczcie zamieszanie )
Stary 2015-06-14, 10:58   #4192
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dziewczyny mam na mysli oczywiście pajace ja na to mowie spiochy wybaczcie zamieszanie )

a to pod pajace takie bawełniane raczej nie trzeba nic zakładać chyba, że na całej długości mają zamek, który mógłby drażnić brzuszek Maluszka... Ja właśnie jedne mam takie od siostry, gdzie zamek nie jest "schowany", ale raczej używać ich nie będę...

Igorek

Stary 2015-06-14, 10:58   #4193
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaa no to inna sprawa.
Ale pajace na lato to chyba tymbardziej średnio w sensie na noc ok jeśli nie masz totalnych upałów w mieszkaniu ale w dzień jak dla mnie body, body i jeszcze raz body w lato. Poza tym body+spodenki, body+polspiochy, body+getry, body+śpiochy i wymieniać można dalej...
Twoja opcja jest fajna ale ja bym latem dziecka nawet na noc w pajaca nie ubrała bo u nas jak jest nagrzane to do 30 stopni temperatura w nocy w sypialni dochodzi wiec no...

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-14, 10:59   #4194
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja często ubierałam sam pajac bo czemu nie?

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2015-06-14 o 11:00
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 11:02   #4195
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja często ubierałam same spiochy bo czemu nie?

Gole rączki u dziecka ?
Tzn o ile latem no ok, ewentualnie moze być ale jakoś do mnie to nie przemawia
Szczerze powiedziawszy nie widziałam nigdy nikogo kto by dziecko ubierał w same spiochy. Jeśli juz jest tak ciepło to sie w same body dzieci u nas ubiera no bo po co nóżki maja być całkiem zakryte a jak juz chłodniej to wtedy nie rączki całkowicie odsłonięte ...

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Przynajmniej ja to tak widzę

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-14, 11:04   #4196
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Gole rączki u dziecka ?
Tzn o ile latem no ok, ewentualnie moze być ale jakoś do mnie to nie przemawia
Szczerze powiedziawszy nie widziałam nigdy nikogo kto by dziecko ubierał w same spiochy. Jeśli juz jest tak ciepło to sie w same body dzieci u nas ubiera no bo po co nóżki maja być całkiem zakryte a jak juz chłodniej to wtedy nie rączki całkowicie odsłonięte ...

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Przynajmniej ja to tak widzę
Poprawiłam na pajaca bo mi się to myli ja w ogóle śpiochów ani kaftaników nie kupuje bo nie lubię wiec po problemie. Umnie podstawa to body, pajace i getry ewentualnie te spodenki ze stopkami.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 11:11   #4197
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa no to inna sprawa.
Ale pajace na lato to chyba tymbardziej średnio w sensie na noc ok jeśli nie masz totalnych upałów w mieszkaniu ale w dzień jak dla mnie body, body i jeszcze raz body w lato. Poza tym body+spodenki, body+polspiochy, body+getry, body+śpiochy i wymieniać można dalej...
Twoja opcja jest fajna ale ja bym latem dziecka nawet na noc w pajaca nie ubrała bo u nas jak jest nagrzane to do 30 stopni temperatura w nocy w sypialni dochodzi wiec no...
Now lecie to oczywiste same body ja rodze koncem sierpnia dlatego mam tez troche pajacow upalow juz nie bedzie jak teraz. Body tez mam oczywiscie i do tego jakieś polspiochy lub spodenki geterki itp. Poza tym dziecko trzeba ubierac troche grubiej niz nas oczywiscie pomijam 30st upaly

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Takich spiochow na ramiaczkach nie mam bo to dla mnie bezsensowny ubior jiz lepiej pajac właśnie

Edytowane przez beaciorq
Czas edycji: 2015-06-14 o 11:12
Stary 2015-06-14, 11:12   #4198
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Poprawiłam na pajaca bo mi się to myli ja w ogóle śpiochów ani kaftaników nie kupuje bo nie lubię wiec po problemie. Umnie podstawa to body, pajace i getry ewentualnie te spodenki ze stopkami.

Haha zamieszanie w nazwach
No to mamy podobnie. Ja mam chyba 3 czy 3 śpiochy a tak to stawiam na polspiochy (spodenki ze stopkami), getry, body no i pajace na chłodne juz dni.

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-14, 11:14   #4199
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ja często ubierałam sam pajac bo czemu nie?
my miałyśmy na myśli, że pod śpiochy powinno się coś założyć, pod pajace nie trzeba chyba, że pajace mają od środka coś, co mogłoby drażnić skórę dziecka (tak jak pisałam wyżej - ja dostałam jedne z zamkiem, ale nie będę ich używała)

u mnie w sypialni, to przy takiej temp jaką mamy teraz dziecko będzie pewnie w samych bodziakach spało (ewentualnie w jakiś wygodnych bawełnianych rampersach), nawet pół śpiochów chyba nie będę zakładała... bo w taką noc jak dzisiaj u nas była, to body + skarpetki (bez uciskowe oczywiście) w zupełności wystarczą

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Haha zamieszanie w nazwach
taki niby banał, a ile zamieszania

Igorek

Stary 2015-06-14, 11:17   #4200
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Now lecie to oczywiste same body ja rodze koncem sierpnia dlatego mam tez troche pajacow upalow juz nie bedzie jak teraz. Body tez mam oczywiscie i do tego jakieś polspiochy lub spodenki geterki itp. Poza tym dziecko trzeba ubierac troche grubiej niz nas oczywiscie pomijam 30st upaly

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Takich spiochow na ramiaczkach nie mam bo to dla mnie bezsensowny ubior jiz lepiej pajac właśnie

Ja powiem szczerze, ze junior nigdy nie był jakoś szczególnie ciepło ubierany i wkurzało mnie gadanie babć, cioć i ich złotych rad, ze dziecko wychłodzone... Bzdura. Junior prawie wcale nie chorował a znajomej córka ciagle chora a ta jak ja do nas puszczała do domu to to dziecko poubierane w rajstopy, swetry i polary a junior bez skarpetek latał i w krótkim rękawku

No te śpioszki to tak dla mnie właśnie POWIEDZMY... Coś tam mam ale nie jestem jakaś wielka ich fanka natomiast kaftaniki to dla mnie juz w ogóle nieporozumienie ... Nie znoszę

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
my miałyśmy na myśli, że pod śpiochy powinno się coś założyć, pod pajace nie trzeba chyba, że pajace mają od środka coś, co mogłoby drażnić skórę dziecka (tak jak pisałam wyżej - ja dostałam jedne z zamkiem, ale nie będę ich używała)

u mnie w sypialni, to przy takiej temp jaką mamy teraz dziecko będzie pewnie w samych bodziakach spało (ewentualnie w jakiś wygodnych bawełnianych rampersach), nawet pół śpiochów chyba nie będę zakładała... bo w taką noc jak dzisiaj u nas była, to body + skarpetki (bez uciskowe oczywiście) w zupełności wystarczą

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

taki niby banał, a ile zamieszania

No u nas tez jest ukrop wiec body z krótkim rękawkiem to u nas podstawa.

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości