|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha ![]() Spoko, oglądaj i dowartościuj sie
|
|
#4173 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() My troooszke przewiezlismy i sie ogarnęliśmy tutaj wiec wkoncu na swoim Od razu rozlozylam łóżeczko wiec pochwale się zdjęciami ![]() Teraz trzeba mężowi ladnie podziękować wiec może cos z tego bedzie dzisiaj ![]() Upojnej nocki dziewczęta
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No super ![]() I miłego wieczoru
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanej nocki
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobryyyyy
Spać nie mogę bo Julcia szaleje !
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja wstałam wcześniej, bo do kościoła idę stwierdziłam, że później będzie za gorąco
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Ja juz po spaniu bo Zuzka mnie na pęcherz cisnęła i jak juz wstalam to nie chciało mi sie dalej spać ![]() Nocka przebiegła pomyślnie ![]() Dzisiaj na obiad robię ziemniaczki z cebulka do wyboru mielone badz pierś z kurczaka panierowaną i jakas surówkę niech sie cieszą ![]() Mieliśmy jechac na żużel ale jest odwołany wiec narazie brak planów na dzis
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
no i gdzie ta ładna pogoda?? wczoraj było cudownie ![]() dziś chcę powtórkę z rozrywki ale jest na razie zachmurzone niebo ![]() wszystko ogólnie super.. ale nogi.. a szczególnie jedną to mam z betonu tak mnie ostatnio na wieczór bolała,że się popłakałm..kapserka jessteż chcę ten dresik z misiem śpiącym w lesie mms majkafajne ciuszki dla chłopaków ![]()
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to bym chciała żeby było dziś chłodniej (a juz sie rozpogadza) bo tż idzie do pracy a ja sama z juniorem... Nawet nie mamy do kogo pójść, od teścia dostałam wczoraj ochrzan, ze przez nas nie ma czasu remontu robić wiec długo zaś ani junior ani nikt z nas tam nogi nie postawi... A szkoda bo mogłabym sie tam dziś wybrać. Maja duży ogród, 3 tarasy no i junior mógłby spędzić dzień na dworze a tak dupa... Siedzimy w domu bo nie dałabym rady wyjsć na ten upał i patelnie pod blokiem - chyba bym zemdlała... Najgorsze takie weekendy gdy tż pracuje a pogoda piękna tzn przed ciąża to nie było problemu, zawsze znaleźliśmy sobie z juniorem zajęcie na dworze no ale teraz... Żal mi juniora jedynie..---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
To sie cieszę
|
|
#4181 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A no i jednak przeprowadzka będzie ale w lipcu. nie wiadomo kiedy czy w połowie czy szybciej. no trudno. zacznę pakować a jak coś TŻ wszystko sam będzie musiał zrobić. Ach dobrze że tylu znajomych mamy co nam pomogą. |
||
|
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak czasem u nas się zdarza,że M ma pracujący weekend i jest mega dolina dla mnie widzisz mieszkałabyś bliżej to byś wpadła do mnie bo ja czekam na męża do 15- oblewał wczoraj awans w pracy i spał u kolegi w innym mieście ) za dobrze ze mną ma![]() Ręcę mi opadają na teksty teściów:-/ remonty? przecież z Igorkiem siedziałabyś na tarasie w ogrodzie a nie w domu wiesz co ? aż się wkurzam Tobie pewnie wystarczy taras z cieniem no ale wiadomo junior by się wyszalał..no nic nie zrobisz na tcyh ludzi
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Junior jest bardzo grzeczny tylko (o zgrozo!) uwielbia z dziadkami sie bawić i szaleć... No i pózniej chodzi i prosi "dziadek chodź pograć w piłkę, dziadek chodź pobudować ze mną z piasku" a dziadek zarobiony robieniem 4 tarasu czasu dla wnuka nie ma. Eh. Temat rzeka...
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
roxana Pocieszę Cię..mój mały też uwielbia zaczepiać dziadków do zabawy... i wiesz co? myslisz,że się z nim bawią
także trochę przykro a sami to go w ogóle nie biorą zawsze ja jestem
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Mirabelka ciesze sie ze wszystko w porzadku z dzidzia
Mms suuper lupy Majka ale historia z ta kolejka, takich facetow jak pan krzysiu to ze swieca szukać! Ja tez zaznalam uprzejmosxi tylko ze strony facetow, ale jak sie prosilam :P A to baby jak nikt inny powinny nas rozumiec ja juz wiem ze jak spotkam jakas ciężarna to zawsze przepuszcze!Majka super te ciuszki Piszecie o wyzszosci body nad spiochami a mi z kolei mama doradzila tylko spiochy ze sie wygodniej naklada, nie trzeba orzez glowke przeciskac oczywiscie takie rozpinane po całości Ambi ty piszesz o słońcu a wszystkie marzymy o deszczu hehe Witam sie niedzielnym rankiem u nas upal, nie moglismy w lozku wytrzymać :/ mam ciezkie noce ostatnio strasznie bola mnie kosci miednicy i cale nogi budze sie z okropnym bolem i nie mogę ruszyć, któraś tez tak ma? ? musze to skontrolowac u gina
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uroki ciąży kochana.... Jeszcze chwilka i będzie po ! Co do śpioszków to spoko ale co pod nie ? przecież samych ich nie założysz... Nie wyobrażam sobie nie mieć sporej ilości bodziakow w szafie
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
mirabelkateraz doczytałam posta odnośnie wyjazdu do szpitala. Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło
beaciorq hehe no ja akurat uwielbiam afrykańskie upały ![]() Mnie też bardzo bolą nogi.. a szczególnie lewa! jak idę spać do sobie podkładam podszukę pod nogi ale i tak sie budzę z bólem jakbym przebiegła maraton! do tego doszły mi skurcze łydek i pajączki na nogach
|
#4188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wrrr... nie lubię takich ludzi ![]() Cytat:
nie??? no i pod śpiochy trzeba coś ubrać przecież... albo kaftanik, albo body... z czego ja wolę body, bo tak jak pisała chyba Majka - kaftaniki lubią się na plecach "zwijać"... u mnie noce też są tragiczne... Z nogami nie mam dużego problemu od kiedy podkładam sobie poduchę z narożnika z salonu - bo jest wysoka, twarda i ciężka, więc nie spada mój mąż się śmieje, że u mnie z kolei chyba organizm wyczuwa, że rozwiązanie tuż tuż, bo budzę się co 3 h w nocy - przed 1, przed 4 i miedzy 6-7 - jak na karmienie ale tak poważnie, to noc jest dla mnie tragiczna... za nic sobie miejsca znaleźć nie mogę... do tego jak sobie źle zaaplikuje globulkę, to czuję pieczenie obiecywali u nas w nocy burze, a nawet kropelka deszczu nie spadła wiatrak chodzi na najwyższych obrotach całą noc, okna otwarte, a i tak jest duszno...no to jak sobie ponarzekałam, to teraz się pochwalę : zaczynamy 34 tc ! jeszcze 4 tyg i mogę się rozpakowywać
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-14 o 10:34 |
|||
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedziele :-D
Pogoda troche gorsza, zachmurzone, wiaterek wieje, przyjemnie bardzo... Nic mi sie nie chce :-S ale w sumie nic robic nie musze bo posprzatane jest, wczoraj do wieczora biegalam ze szmata. Obiecalam jeszcze Mai ze pomoge sprzatac jej pokoik. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Ja kaftaniki tez mam kupione ale nie wiem czy skorzystam. Zovaczymy w,, praniu,, jak to bedzie ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- beaciorq - masz chyba na mysli pajaca? ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też bolą (np po zakupach, lub dłuższym spacerze), ale uniesienie ich w górę przynosi ulgę najbardziej mnie bolą stopy (a dokładnie śródstopie), no ale nic dziwnego, w końcu jestem już cięższa o 22 kg ![]() i zaczynam być przerażona ![]() a tak w ogóle, to zaliczyłam już dzisiaj zakupy byłam na takim targu i dokupiłam jeszcze jedną koszulę do szpitala, biustonosz do karmienia - zwykły bawełniany - na pierwsze dni w szpitalu i spodnie alladynki - bo często pod wieczór mam bardzo spuchnięte nogi, w dodatku blade, więc, żeby ich nie wystawiać na świat zakładam spodnie ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- no i jak jutro wypiorę tą koszulę i stanik, dokupię szampon i pastę do zębów - to torba będzie spakowana w 100%
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Tak dziewczyny mam na mysli oczywiście pajace
ja na to mowie spiochy wybaczcie zamieszanie )
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to pod pajace takie bawełniane raczej nie trzeba nic zakładać
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa no to inna sprawa. Ale pajace na lato to chyba tymbardziej średnio w sensie na noc ok jeśli nie masz totalnych upałów w mieszkaniu ale w dzień jak dla mnie body, body i jeszcze raz body w lato. Poza tym body+spodenki, body+polspiochy, body+getry, body+śpiochy i wymieniać można dalej... Twoja opcja jest fajna ale ja bym latem dziecka nawet na noc w pajaca nie ubrała bo u nas jak jest nagrzane to do 30 stopni temperatura w nocy w sypialni dochodzi wiec no...
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja często ubierałam sam pajac bo czemu nie?
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2015-06-14 o 11:00 |
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Gole rączki u dziecka ? Tzn o ile latem no ok, ewentualnie moze być ale jakoś do mnie to nie przemawia Szczerze powiedziawszy nie widziałam nigdy nikogo kto by dziecko ubierał w same spiochy. Jeśli juz jest tak ciepło to sie w same body dzieci u nas ubiera no bo po co nóżki maja być całkiem zakryte a jak juz chłodniej to wtedy nie rączki całkowicie odsłonięte ... ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Przynajmniej ja to tak widzę
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle śpiochów ani kaftaników nie kupuje bo nie lubię wiec po problemie. Umnie podstawa to body, pajace i getry ewentualnie te spodenki ze stopkami.
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rodze koncem sierpnia dlatego mam tez troche pajacow upalow juz nie bedzie jak teraz. Body tez mam oczywiscie i do tego jakieś polspiochy lub spodenki geterki itp. Poza tym dziecko trzeba ubierac troche grubiej niz nas oczywiscie pomijam 30st upaly ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Takich spiochow na ramiaczkach nie mam bo to dla mnie bezsensowny ubior jiz lepiej pajac właśnie Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-06-14 o 11:12 |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha zamieszanie w nazwach ![]() No to mamy podobnie. Ja mam chyba 3 czy 3 śpiochy a tak to stawiam na polspiochy (spodenki ze stopkami), getry, body no i pajace na chłodne juz dni.
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
my miałyśmy na myśli, że pod śpiochy powinno się coś założyć, pod pajace nie trzeba
u mnie w sypialni, to przy takiej temp jaką mamy teraz dziecko będzie pewnie w samych bodziakach spało (ewentualnie w jakiś wygodnych bawełnianych rampersach), nawet pół śpiochów chyba nie będę zakładała... bo w taką noc jak dzisiaj u nas była, to body + skarpetki (bez uciskowe oczywiście) w zupełności wystarczą ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- taki niby banał, a ile zamieszania
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiem szczerze, ze junior nigdy nie był jakoś szczególnie ciepło ubierany i wkurzało mnie gadanie babć, cioć i ich złotych rad, ze dziecko wychłodzone... Bzdura. Junior prawie wcale nie chorował a znajomej córka ciagle chora a ta jak ja do nas puszczała do domu to to dziecko poubierane w rajstopy, swetry i polary a junior bez skarpetek latał i w krótkim rękawku ![]() No te śpioszki to tak dla mnie właśnie POWIEDZMY... Coś tam mam ale nie jestem jakaś wielka ich fanka ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
No u nas tez jest ukrop wiec body z krótkim rękawkiem to u nas podstawa.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

a jak jest w pracy to ciągle pisze i pyta czy Julcia śpi... Jak mowię prawie za każdym razem, ze nie to jest lekko przerażony hihi 

tak mnie ostatnio na wieczór bolała,że się popłakałm..
jak dobrze,że wszystko ok z dzidzią
ale dzisiaj niech popada bo to jakaś masakra
normalnie bym nie marudzila,wzięłabym leżak i nad wodę cały dzień a tak....

wiesz co ? aż się wkurzam
w sensie na noc ok jeśli nie masz totalnych upałów w mieszkaniu ale w dzień jak dla mnie body, body i jeszcze raz body w lato. Poza tym body+spodenki, body+polspiochy, body+getry, body+śpiochy i wymieniać można dalej...