|
|
#4561 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
Miejmy nadzieję, że wypadanie minie nam po skończeniu leczenia... Dziewczyny, dacie znać jak z tym Biotebalem?
|
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do osób po kuracji - jak wygląda teraz Wasza pielęgnacja? Chodzi mi o to jakich konkretnie produktów używacie
Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj wpadłam w lekką panikę. Cały dzień czułam mrowienie, a nawet drętwienie chwilami prawej ręki, dzisiaj tylko takie igiełki jakby się wbijały i skóra mocno swędzi. Czy ktoś miał coś takiego, czy to w ogóle bez związku z izo
![]() ---------- Dopisano o 03:17 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432137 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post50338528 Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-06-13 o 03:19 |
|
|
|
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
Moja pielęgnacja po Aknenorminie się nie zmieni, bo jest taka sama teraz i przy niej zostaję.
Mycie żelem Ziaja Med, konkretnie fizjoderm żel, Niektóre miejsca przecieram Afronisem, W razie jakichś podejrzanych miejsc Papka Jadwiga i olejek z drzewa herbacianego. I u mnie jest to wszystko, buzi nie nawilzam, bo u mnie każdorazowe nałożenie kremu kończy się zapchaniem, nawet lekkiego. Moja skóra po prostu się kisi. Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że minimalizm jest najlepszy. |
|
|
|
#4566 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja skóra nie toleruje niestety braku choćby kremu, zaraz zaczyna być nieco ściągnięta, piekąca albo co gorsza - zaczyna wytwarzać tłuszcz. Wolałabym minimalizm zupełny, ale tak się nie da w dzisiejszym klimacie. Czasy się zmieniły, woda w kranach jest inna, zanieczyszczenia powietrza są inne itp.A druga kwestia jest taka, że jestem nieco starsza i wolę już działać prewencyjnie przeciw starzeniu skóry :P Cytat:
Rano: Twarz zmywam płynem micelarnym (Garnier do skóry wrażliwej) i pryskam tonikiem z Sephory lub wodą termalną. Następnie nakładam któryś z lekkich kremów, jakie mam: - Tołpa Czarny bez (ten nakładam głównie do pracy, bo tam jest klima ;/ i skóra bardziej się suszy) - Toleriane Ultra LRP - lekki bardzo nawilżający krem z Sephory - krem-żel Korres Pod oczy zwykle nakładam kropelkę żelu pod oczy Yves Rocher, ale to opconalnie. Jak idę na słońce to dorzucam jeszcze filtr, najczęściej Antheliosa XL z LRP lub Bielendę Bikini. Wieczorem: Makijaż zmywam płynem micelarnym. Dokładnie domywam twarz żelem z L'oreala lub dermatologicznym żelem do mycia twarzy Oillan Balance. Później ew. pryskam tonikiem/wodą termalną, żeby skóra miała przywrócone pH. Najpierw nakładam olejek Evree i po nim jeszcze dorzucam Cetaphil, żeby go zużyć już do końca(na dzień jest za ciężki zdecydowanie). Raz-dwa razy w tygodniu robię peeling enzymatyczny(na ogół z Dermiki) i po nim nakładam maseczkę (teraz zwykle oczyszczającą jakąś, bo nie zamierzam dopuścić do powstawania zaskórników). Jak mi coś wyskoczy, to na ogół nie robię z tym nic albo smaruję Betnovate N - spytam dermatolog na najbliższej wizycie czy mogę/powinnam coś innego. Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-06-13 o 12:37 |
||
|
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie chce być nachalna, ale mama kupiła mi ten Biotebal, wiec ponawiam pytanie, czy mogę brać go równocześnie z Solgarem? Wyżej napisałam skład Solgaru, żeby było jaśniej. Bo teraz nie wiem, ale czytałam, że babki łączyły Biotebal z Vitapilem na przykład.
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co widzę po składach obu preparatów można je łączyć.
|
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
No to ulga. W razie czego podpytam jeszcze w aptece, ale skoro piszesz, że można łączyć (no bo w sumie żadna substancja się nie powtarza) to połączę i mam nadzieję, że opanuję to wypadanie. Jantar kupiony też do wcierania... Zobaczymy, skoro ludziom po chemii włosy odrastają, to mi wypadanie przez Aknenormin też musi się w końcu zahamować no... Tak się pocieszam
|
|
|
|
#4570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic, wdrażam teraz Biotebal do Solgaru, Jantar i jak zarobię pierwsze funty to kupię chyba te ampułki Aminexilu z Vichy. A Waxa rumiankowego używam od miesiąca i raczej jakoś na wypadanie (jak widać) średnio pomaga, niestety. |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja właśnie trochę się pogubiłam. Derma mówiła żebym przerzuciła się na LPR Effaclar, ale jak dla mnie ta seria jest zbyt wysuszająca. Póki co dalej myję buźkę żelem Facelle z Rossmanna, rano filtr 25SPF Iwostin ACNE, jak nie jest słonecznie, to jakiś nawilżająco-matujący z Ziajki albo Green Pharmacy. Wieczorem demakijaż Mixą, znowu żel ten co rano i krem nawilżający, a czasami to nic, bo moja skóra w ogóle nie jest przesuszona. I tak się zastanawiam czy jest ok czy robię coś źle. + punktowo Epiduo, co kilka dni peeling Liście Manuka |
||
|
|
|
#4574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-06-13 o 16:37 |
||
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-13 o 16:46 |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę strasznie nawilżające rzeczy macie dziewczyny w pielęgnacji i to w dużej ilości, nie wiem czy ja jakaś inna jestem, ale aż tyle nie potrzebuję
... Miewam taki okres czasem, że potrzebuję nałożyć więcej kremu (grubą warstwę na noc), ale teraz na przykład cały czas moja pielęgnacja wygląda tak: rano przemywam twarz micelem- teraz mam Le'Maadr łagodzącą wodę micelarną, ale to różnie- często używam też Biodermy Sensibio H2O, potem krem do twarzy- teraz akurat wykańczam emulsję do mieszanej i tłustej cery Dr Ireny Eris VitaCeric, ale tak to różnie np. krem nawilżająco-wzmacniający na dzień Pharmaceris N albo na dzień z serii Pharmaceris R, potem robię makijaż- podkład Vichy Dermablend i puder Vichy Dermablend, no i wiadomo maluję oczy itd. Psikam delikatnie twarz wodą termalną i robię to potem w ciągu dnia jak mi gorąco itd. Wieczorem myję dokładnie twarz żelem Pharmaceris R, psikam wodą termalną i od czasu do czasu nie nakładam kremu, ale zwykle jednak to robię- nakładam krem Pharmaceris R na noc- raz mniej raz więcej. Czasami robię maseczkę- mam glinkę czerwoną w tubie. Robiłam też czasem peeling enzymatyczny albo maseczkę z witaminą C ze Starej Mydlarni, ale mnie podrażniały jednak trochę. Jak mi coś wyskoczy to nakładam punktowo Effaclar Duo [+] Kupiłam też olej konopny, może otworzę i będę punktowo stosować. Ostatnio trochę mi się noc zapchał :/ Kiedyś musiałam go oczyszczać codziennie wręcz, na Izo tak raz na dwa tygodnie, ale jednak muszę :/
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-06-13 o 19:11 |
|
|
|
#4580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo, że jak wymienię kremy, które posiadam to wydaje się tego dużo, ale lubię potestować próbki, no i niektóre zostały z czasów kuracji i trzeba je pozużywać. Jakbym opisała etapy robienia swojego pełnego makijażu, to by był dopiero długaśny post
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z makijażowych rzeczy to na twarz tylko ten podkład i puder nakładam i pryskam wodą Uriage Usta to pomadka, czasem szminka, poza tym podkreślam brwi takim jakby tuszem do brwi, baza pod cienie, cienie, eyeliner koniecznie czarny, zalotka, baza pod tusz i tusz A no i róż na policzki, nie wiem czy to dużo, ale wychodzi dość mocny makijaż, lubię mocny makijaż
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-06-13 o 21:43 |
|
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale - na jednych działa to, na drugich tamto ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Możecie mnie opieprzyć,ale mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego Biotebalu. Skoro już wiem, że mogę go brać równocześnie z Solgarem to ok, ALE... Czy z Aknenorminem biotyna się nie pogryzie? Niby w ulotce nie ma podanych innych "gryzących się" leków oprócz tych z rodzaju tetracyklin... Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-13 o 21:45 |
|
|
|
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie czytałam o tym... Kurde, mimo to chyba zaryzykuję... Skoro w organizmie juz 160 mg izotretynoiny (na kg masy ciała oczywiście), to trądzik chyba mam wyleczony...
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, powinno byc ok. Zawsze mozesz odstawic.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiłam olej konpny Bio tłoczony na zimno 100 ml, wyczytałam w necie że powinno się go przechowywać w lodówce i tak też będę robić- otworzyłam go przed chwilą. Moje pytanie brzmi ile będzie ważny w przypadku przechowywania w lodówce? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na ten temat, na buteleczce też nie ma żadnej informacji. Na wikipedii piszą, że nawet przechowywany w lodówce jest ważny tylko 4 tygodnie, to prawda?
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
1) Niestety mam straszny problem - świecenie się cery. Nie takie jak przed izo, teraz skóra jest sucha, a mimo to się świeci. Cieżko mi to opisać, ale spróbuję:
1. Na noc cienka warstwa Cetaphilu MD, a na nos i czoło Iwostin Rehydrin. 2. Rano wstaję i lekko się święce, choć to nie jest uporczywe. 3. Przemywaam twarz micelem lipowym z Sylveco. Po nim twarz widocznie się świeci, możliwe, że przez to, że jest domyta 4. Nakładam filtr. I tu różnie. Jak to będzie bioderma do cery trądzikowej to czasami jest ok, a jak filtr z Cetaphilu to dalej się świeci. Nie wiem skąd to wynika. 2) Chciałbym zacząć suplementację, by poprawić trochę kondycję organizmu (wysuszenie, wypadanie włosów i ich "sianowatość"). Lekarz zalecił tabletki Oeparol z Wiesołkiem. Do tego chciałbym dołączyć Vitapil (ze względu, że 1x dziennie) i Magnez. Prosiłbym o opinię nt. tych tabletek. 3) Dziewczyny, a czy podczas Izo używacie olejów do włosów? Bo bardzo ciekawi mnie ta terapia z Orientany dla wypadających włosów, ale przyznam się, że przy Izo myją włosy co 2 dni, a po drugie mam taki lęk, że im częściej bym mył włosy tym więcej mi ich wypada. Dlatego nie wiem w jaki sposób mógłbym używać tego olejku. Może kilka godzin przed myciem włosów? |
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
Podjęłam dziś decyzję, że w dniu dzisiejszym kończę kurację Aknenorminem, nie mam zamiaru dalej domęczać włosów i organizmu na siłę. Dziś przyjmę ostatnie 40 mg ( od jutra miałabym zacząć brac te 20 mg co drugi dzień ), ale jeżeli mam się dalej tak zamartwiać tym wypadaniem to dziękuję. W dniu dzisiejszym oficjalnie przyjmę łącznie 9180 mg, po podzieleniu przez moją wagę (57 kg) wychodzi około 160-161 mg na kg masy ciała. Czyli więcej niż sugerowane 120-150 mg, uważam, że wystarczy. I tak biorąc te 20 mg co drugi dzień do połowy lipca, dodałoby to tylko 6 mg do całkowitej dawki (wtedy byłoby 166 mg/kg m.c.). Nie ma sensu. Teraz mam nadzieje, że uda mi się uratować te włosy... Solgar biorę juz od dwóch tygodni, ale od dziś zażyję dodatkowo pierwszą tabletkę Biotebalu. Oby te włosy przestały tak lecieć, bo powoli zaczynam mieć doła i to nie małego, nawet rano wstaję od kilku dni przez to taka niespokojna...
Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-14 o 11:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Mam nadzieję, że jak skończę kurację to wszystko wróci do normy. No a z tą skórą nie mogę sobie poradzić, w poniedziałek idę do Pani dermatolog może coś mi zaradzi 

A naprawdę już tak się zaczynałam cieszyć, bo dopiero w 4 miesiącu skóra zaczęła wyglądać naprawdę ładnie i nie chciałabym przerywać kuracji, bo nie mam praktycznie żadnych skutków ubocznych

... Miewam taki okres czasem, że potrzebuję nałożyć więcej kremu (grubą warstwę na noc), ale teraz na przykład cały czas moja pielęgnacja wygląda tak: rano przemywam twarz micelem- teraz mam Le'Maadr łagodzącą wodę micelarną, ale to różnie- często używam też Biodermy Sensibio H2O, potem krem do twarzy- teraz akurat wykańczam emulsję do mieszanej i tłustej cery Dr Ireny Eris VitaCeric, ale tak to różnie np. krem nawilżająco-wzmacniający na dzień Pharmaceris N albo na dzień z serii Pharmaceris R, potem robię makijaż- podkład Vichy Dermablend i puder Vichy Dermablend, no i wiadomo maluję oczy itd. Psikam delikatnie twarz wodą termalną i robię to potem w ciągu dnia jak mi gorąco itd. Wieczorem myję dokładnie twarz żelem Pharmaceris R, psikam wodą termalną i od czasu do czasu nie nakładam kremu, ale zwykle jednak to robię- nakładam krem Pharmaceris R na noc- raz mniej raz więcej. Czasami robię maseczkę- mam glinkę czerwoną w tubie. Robiłam też czasem peeling enzymatyczny albo maseczkę z witaminą C ze Starej Mydlarni, ale mnie podrażniały jednak trochę. Jak mi coś wyskoczy to nakładam punktowo Effaclar Duo [+] Kupiłam też olej konopny, może otworzę i będę punktowo stosować. Ostatnio trochę mi się noc zapchał :/ Kiedyś musiałam go oczyszczać codziennie wręcz, na Izo tak raz na dwa tygodnie, ale jednak muszę :/