Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-14, 13:06   #3901
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
bawelniany pajacyk. i jak mu za goraco to odpinam, a jak za zimno to w wozku mam zawsze cos zeby go przykryc. Alex jest cieplolubny raczej

taka sugestia dla juz rozpakowanych mamus i tych co sie niedlugo rozpakuja: podobno jak bylam mala i mialam czkawke to znaczylo ze albo mi za zimno albo za goraco (najczesciej bylo mi zimno) - tak mi mama mowila. wystarczylo mnie przykryc, rozgrzac i bylo ok. Testowalam to juz na corce i tez tak bylo, a teraz widze ze z Alexem jest tak samo. jak tylko ma czkawke to go lekko przykrywam, zeby sie rozgrzal i mija natychmiast. moze to zbieg okolicznosci, ale dziala u mnie za kazdym razem! czesto jak go przebieram to tez dostaje czkawki. przetestujcie na swoich maluszkach i dajcie mi znac, czy to tylko u mnie tak jest.
W szpitalu mowila mi o tym polozna

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
wiecie jakie jaja? w nocy tż miał skurcze nie kurde ja tylko on!
wprawdzie skurcze jelit bo czegoś sie nażarł, no ale nie ważne

rano próbowaliśmy wygonić Małgośke i tż sie troche zestresował bo przy akcji z sutkami pierwszy raz poszło mi troche mleka wprawdzie tylko 3 kropelki i z jednej piersi ale ja tam sie ciesze, to dla mnie dobry znak
no. ale poza tym nic...ide zrobić herbate z liści

oooo matko ale bym sie napiła......

oo biedna wiem co czujesz, też mam balony

GRATULUJE!!!

mi dziś apka przysłała smsa "gratulujemy, właśnie rozpoczełaś 40 tydzień ciąży, dziecko jest gotowe i może sie urodzić w każdej chwili "

w końcu! GRATULUJE!!!

łoooo twój sen wymiata
ty urodzisz a tz bedzie czul skurcze

Moj Tz troche pomaga,ale wczoraj tylko wspomnialam ze w nocy nigdy nawet nie zapyta czy pomoc to poklocilismy sie...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 13:06   #3902
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
A mi się dziś śniło, że poszłam na wizytę do gina żeby ściągnął ten passar. A on zaczął się do mnie dobierać, macać. Więc chlupnęłam na niego wodami płodowymi i był cały w krwi i śluzie

w środę mam tą wizytę
to się na nim odegrałąś

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Irmusia wszystkiego najlepszego
dziękuję

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Jak ubieracie dzieci na spacery w te upaly?
ja bym założyła cienkie body z długim i jakieś skarpeteczki na stópki + przykryte nóżki tetrą. Wzięłabym jakieś śpiochy/spodenki w razie czego do wózka, gdyby było małemu zimno. Leosia bardzo szybko ubieraliśmy w samego rampersa jak było gorąco i nic złego mu się nie działo.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Irmusia wszystkiego najlepszego
dzięki

Cytat:
a ja codziennie pije ze 2 kawy i to mocne i jakos mojemu to nie przeszkadza!! wlasnie spi obok mnie. w nocy tez byl super. obudzil sie o 4, przyssal do mnie i oboje zasnelismy. ok 5 sie obudzilam i Tz przeniosl Alexa do jego lozeczka i potem spalismy do 7, znow szybkie karmienie i o 8:30 juz obydwa maluszki sie obudzily i trzeba bylo wstawac.

Poza tym to powiem Wam ze Tz sprawuje sie po prostu idealnie!! robi doslownie wszystko!! ja tylko siedze i mowie ewentualnie co jest do zrobienia wczoraj zrobil zakupy, posprzatal, wykapal dwojke dzieci, nakarmil Mala, zrobil kolacje, zaniosl mnie pod prysznic i wstawil mi krzeslo pod prysznic zebym mogla sie na siedzaca wykapac a nie stojac na 1 nodze! (o tym nie pomyslalam!!) . w nocy sie budzil, przynosil mi alexa do lozka, odnosil, zmienial pieluchy, rano to samo. teraz poszedl na rynek po owoce i warzywa!! i przy tym wszystkim ani razu nie steknal!! robi to wszystko z usmiechem na ustach!! po prostu aniol!! nigdy na niego nie narzekalam, bo zawsze duzo robil w domu (i sprzatal i gotowal - mamy w miare rowny podzial obowiazkow), no ale teraz to juz w ogole!! wydaje mi sie to podejrzane troche...
marzenie... moje dziecko wstaje o 6 radosne jak skowronek i gotowe do harców

dla tż

Cytat:
Spotkałam się już z tym, że jak dziecku zimno, to dostaje czkawki
mój Leoś tak miał

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

irmusia dużo miłości

Kuźwa dalej nic nawet skurczyka nie ma jak nic się nie ruszy to w środę szpital
dzięki

Ej jak tak wszystkie na raz pójdziecie do szpitala, to nie będzie z kim pisać na wątku
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 13:08   #3903
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Z usg w I trymestrze
to szykuj się!
u mnie zazwyczaj ten termin biorą pod uwagę

Cytat:

Poza tym to powiem Wam ze Tz sprawuje sie po prostu idealnie!! robi doslownie wszystko!! ja tylko siedze i mowie ewentualnie co jest do zrobienia wczoraj zrobil zakupy, posprzatal, wykapal dwojke dzieci, nakarmil Mala, zrobil kolacje, zaniosl mnie pod prysznic i wstawil mi krzeslo pod prysznic zebym mogla sie na siedzaca wykapac a nie stojac na 1 nodze! (o tym nie pomyslalam!!) . w nocy sie budzil, przynosil mi alexa do lozka, odnosil, zmienial pieluchy, rano to samo. teraz poszedl na rynek po owoce i warzywa!! i przy tym wszystkim ani razu nie steknal!! robi to wszystko z usmiechem na ustach!! po prostu aniol!! nigdy na niego nie narzekalam, bo zawsze duzo robil w domu (i sprzatal i gotowal - mamy w miare rowny podzial obowiazkow), no ale teraz to juz w ogole!! wydaje mi sie to podejrzane troche...

Cytat:

taka sugestia dla juz rozpakowanych mamus i tych co sie niedlugo rozpakuja: podobno jak bylam mala i mialam czkawke to znaczylo ze albo mi za zimno albo za goraco (najczesciej bylo mi zimno) - tak mi mama mowila. wystarczylo mnie przykryc, rozgrzac i bylo ok. Testowalam to juz na corce i tez tak bylo, a teraz widze ze z Alexem jest tak samo. jak tylko ma czkawke to go lekko przykrywam, zeby sie rozgrzal i mija natychmiast. moze to zbieg okolicznosci, ale dziala u mnie za kazdym razem! czesto jak go przebieram to tez dostaje czkawki. przetestujcie na swoich maluszkach i dajcie mi znac, czy to tylko u mnie tak jest.
mama mi mówiła, że ja tak miałam jak byłam malutka. Czkawka non stop, pomagało ogrzanie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ale dużo już rozpakowanych
Gratuluję wszystkim mamom

U nas wszystko ok poza kolkami okropnymi
zastanawiałam się co u was
a mały je już chętniej?

Cytat:

łoooo twój sen wymiata
to może i urodzi za ciebie?

a mój sen... wstyd, bo ten gin to starszy facet, nie wiem czemu mi takie rzeczy do głowy przychodzą
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 13:09   #3904
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

rano próbowaliśmy wygonić Małgośke i tż sie troche zestresował bo przy akcji z sutkami pierwszy raz poszło mi troche mleka wprawdzie tylko 3 kropelki i z jednej piersi ale ja tam sie ciesze, to dla mnie dobry znak
chyba się za bardzo wczuł w rolę

a z mlekiem mam tak samo od jakiegoś tygodnia i też się bardzo cieszę
Stary 2015-06-14, 13:10   #3905
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
u mnie też w środę wywoływanie jak nic nie ruszy
kurcze żeby drugą ciążę przenosić dłużej niż pierwszą to trzeba mieć szczęście
No to środa będzie owocna jak się nic wcześniej nie ruszy, bo ja też na wywołanie w środę a jutro termin.
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 13:14   #3906
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ej jak tak wszystkie na raz pójdziecie do szpitala, to nie będzie z kim pisać na wątku
ja z tobą zostanę pewnie bo teraz jak już można rodzić to moja mała przestała się pchać

Cytat:
a z mlekiem mam tak samo od jakiegoś tygodnia i też się bardzo cieszę

to tylko ja nie mam mleka? ścisnęłam trochę sutka bo chciałam sprawdzić i nawet kropelka nie poszła.
Stary 2015-06-14, 13:15   #3907
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
to szykuj się!

mama mi mówiła, że ja tak miałam jak byłam malutka. Czkawka non stop, pomagało ogrzanie

zastanawiałam się co u was
a mały je już chętniej?

to może i urodzi za ciebie?

a mój sen... wstyd, bo ten gin to starszy facet, nie wiem czemu mi takie rzeczy do głowy przychodzą
Chyba za długi celibat i dlatego

Ja to chyba już zacznę wyganiać młodego, bo nie chcę się znowu przeterminować. Z tego co widzę to może tak być, bo wczoraj po tym spacerze to nic mi nie było, nawet nogi mi nie napuchły. Dzisiaj niestety już balony.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 13:19   #3908
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja z tobą zostanę pewnie bo teraz jak już można rodzić to moja mała przestała się pchać

to tylko ja nie mam mleka? ścisnęłam trochę sutka bo chciałam sprawdzić i nawet kropelka nie poszła.
no liczę na to I jeszcze szuu ma czas przecież

Mi czasem siara leci juz po jednym ściśnięciu, a czasem po kilku dopiero. Ale jest już na pewno, a to dla mnie o tyle istotne, że po pierwszym cc nie miałam jej od razu.
Stary 2015-06-14, 13:20   #3909
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Mi czasem siara leci juz po jednym ściśnięciu, a czasem po kilku dopiero. Ale jest już na pewno, a to dla mnie o tyle istotne, że po pierwszym cc nie miałam jej od razu.
no właśnie ja też nie miałam od razu i wychodzi na to, że teraz też tak będzie
Stary 2015-06-14, 13:21   #3910
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
W szpitalu mowila mi o tym polozna

ty urodzisz a tz bedzie czul skurcze

Moj Tz troche pomaga,ale wczoraj tylko wspomnialam ze w nocy nigdy nawet nie zapyta czy pomoc to poklocilismy sie...
u mnie to samo...
Stary 2015-06-14, 13:21   #3911
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
haha możliwe, tylko dlaczego nie tż się śnił tylko starszy pan
Stary 2015-06-14, 13:24   #3912
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
haha możliwe, tylko dlaczego nie tż się śnił tylko starszy pan
Może wpadłaś w oko doktorkowi
Ja bym się źle czuła na wizycie po takim śnie.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-06-14, 13:25   #3913
anna99302
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Podczytuję juz Was od dawna ale dopiero dzisiaj mam wene rozpakowywanie widze znowu sie ruszyło i trzymam kciuki za resztę.

My mamy sie zgłosić do szpitala na cc juz 29.06 mimo ze termin z okreu to 16.07. I pytanie: myślicie ze to nie za wczesnie? Będę w 37.3 bądź 4 dni ciąży. To juz chyba donoszona?

Hey Irmusia81! Buziaczki dla Leosia

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2015-06-14 o 13:28
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 13:56   #3914
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Nie mam, Tż pogania mnie Ale najpierw chcę mój wynik posiewu z pochwy

Cytat:
no właśnie ja też nie miałam od razu i wychodzi na to, że teraz też tak będzie
Ja nie mam mleka obojętnie jak i ile bym cisnęła

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

My mamy sie zgłosić do szpitala na cc juz 29.06 mimo ze termin z okreu to 16.07. I pytanie: myślicie ze to nie za wczesnie? Będę w 37.3 bądź 4 dni ciąży. To juz chyba donoszona?
A z jakiego powodu CC? Bo może mają powód żeby było wcześniej by samo się nie zaczęło... Zaufałabym lekarzom w tym przypadku
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 14:00   #3915
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

A z jakiego powodu CC? Bo może mają powód żeby było wcześniej by samo się nie zaczęło... Zaufałabym lekarzom w tym przypadku
To moj drugi dzidzius. Juz mam prawie trzyletniego Frania , ktory tez urodził sie przez cc. A teraz zabieg z dwóch powodów: ponieważ mam taki wybór przy drugim porodzie i ostatnio okazało sie, ze niunia ma pępowinę dookoła szyi i profesor ma obawy o nią.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 14:10   #3916
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
U nas wszystko ok poza kolkami okropnymi
współczuję..

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
a jak u was jest ? Tydzień po terminie szpital ? Bo ja miałam termin na czwartek i nie wiem czy iść w czwartek czy w piątek?
u nas to zależy od lekarza. w pierwszej ciąży byłam 2 dni po terminie, teraz 5. poprzednio zaczęli wywoływać dopiero tydzień po, teraz od razu była decyzja. ten sam szpital. na pewno w terminie i choćby dzień po nie odsyłają już bo się boją..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 14:14   #3917
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Pewnie tak...ja jak miałam celibat to taakie miałam sny że

Cytat:
Cześć dziewczyny! Podczytuję juz Was od dawna ale dopiero dzisiaj mam wene rozpakowywanie widze znowu sie ruszyło i trzymam kciuki za resztę.

Hey Irmusia81! Buziaczki dla Leosia
No ale lekarz Ci nic nie mówił na ten temat?

mehja sen

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 14:15   #3918
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
To moj drugi dzidzius. Juz mam prawie trzyletniego Frania , ktory tez urodził sie przez cc. A teraz zabieg z dwóch powodów: ponieważ mam taki wybór przy drugim porodzie i ostatnio okazało sie, ze niunia ma pępowinę dookoła szyi i profesor ma obawy o nią.
To ja bym zaufała lekarzom, może właśnie o to chodzi, żeby nie doszło do porodu samoistnie i dlatego tak wczesny termin W którym tygodniu dowiedziałaś się o tej pępowinie? Pytam, bo ostatnie USG miałam w kwietniu i już nie będę miała... Denerwuję się, bo może moje dziecko też jest owinięte, a nikt tego nie sprawdzi...
Stary 2015-06-14, 14:19   #3919
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja bym założyła cienkie body z długim i jakieś skarpeteczki na stópki + przykryte nóżki tetrą. Wzięłabym jakieś śpiochy/spodenki w razie czego do wózka, gdyby było małemu zimno. Leosia bardzo szybko ubieraliśmy w samego rampersa jak było gorąco i nic złego mu się nie działo.
czyli chyba przegrzewam dziecię. ja ją często wyjmuję z wózka więc tym bardziej mam dylemat, bo na spacerze też wymaga usypiania, za każdym razem docycania jak nie może spać więc siedzę z nią na ławce na placu zabaw. dobrze, że to lato jest..

Cytat:
wcześnie, ale widocznie lekarz ma jakiś powód.

Cytat:
fajnie, że masz wybór

chyba jestem jedyna, której nie dano możliwości wyboru przy drugim porodzie po pierwszej cc.....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 14:20   #3920
tassia
Zakorzenienie

Solei u mnie z pierwszym synem i czkawka było to samo i teraz też. Nie tyle okrywam dziecko, co klade pieluszke tetrowa na głowę i od razu przechodzi...

A co do ubierania na spacery to moje dziecko bodziak+ pajac+ kocyk.... W innym wypadku cala dolną warga mu się trzęsie z zimna

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 14:23   #3921
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Szlag mnie trafi poszedł tż do sklepu i oczywiście co chwilę telefon

Lody miał kupić to wszystkie które "podawałam" nie ma...tzn on twierdzi że nie ma

Maja
Stary 2015-06-14, 14:26   #3922
201710041131
Konto usunięte

A ja obżarłam się na grillu, zaraz pęknę. Nażarłam się masła czosnkowego, obym dziś nie rodziła, bo śmierdzi ode mnie na kilometr...
Stary 2015-06-14, 14:26   #3923
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
To ja bym zaufała lekarzom, może właśnie o to chodzi, żeby nie doszło do porodu samoistnie i dlatego tak wczesny termin W którym tygodniu dowiedziałaś się o tej pępowinie? Pytam, bo ostatnie USG miałam w kwietniu i już nie będę miała... Denerwuję się, bo może moje dziecko też jest owinięte, a nikt tego nie sprawdzi...
Szuu nie stresuj się to nie jest tak ze jak dziecko jest owiniete pępowiną to już tragedia....mój Kuba był dwukrotnie owinięty, młodsza córka mojej siostry 3 razy i rodzilysmy SN

Maja
Stary 2015-06-14, 15:05   #3924
fartuch
Zakorzenienie

Jak urodziłam michała to na pępowinie była pętla, i to dosyć ciasna...o taka jak sobie pomyśle że tak mało brakowało do zaciśnięcia to masakra:/ położna nawet zdjęcie chyba robiła tej pętli. Na szczęście było wszystko w porządku dostał 10 punktów
Stary 2015-06-14, 15:46   #3925
siacha_ck
Zakorzenienie

Zaraz się rozpuszcze. U teściowej okna pozasłaniane, ale co z tego jak otwarte i całe to ciepłe powietrze do domu wylatuje

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-06-14, 15:51   #3926
haniula1803
Rozeznanie

[QUOTE=mehja;51740766]ja z tobą zostanę pewnie bo teraz jak już można rodzić to moja mała przestała się pchać

No i jeszcze ja mam daleki termin , tylko ze ja się tak nastawilam ze urodze wcześniej ze juz się czuje jak przeterminowana
No i jeszcze teraz to skacząc ciśnienie spędza mi sen z powiek naszczescie jutro mam ktg i będę się widzieć ze swoim doktorkiem to zapytam co robić

Fartuch - o kurde taka pętla, szczęście że wszystko dobrze się skończyło
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 16:17   #3927
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
to szykuj się!
akurat dzisiaj najmniej się dzieje od rana nawet ani jednego skurczyku nie miałam, a przez ostatnie dni to były ciągle bezbolesne

Cytat:

Ja też nie mam nic...

Mój Tż przebiegły... wie, że jak się w dzień trochę nachodzę, coś porobię itp, to wieczorem boli mnie już wszystko i nie mam żadnej ochoty na seksy, więc dzisiaj mam cały czas odpoczywać, bo on sobie zaplanował wyganianie Wojtka na dzisiaj
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 16:37   #3928
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Mój Tż przebiegły... wie, że jak się w dzień trochę nachodzę, coś porobię itp, to wieczorem boli mnie już wszystko i nie mam żadnej ochoty na seksy, więc dzisiaj mam cały czas odpoczywać, bo on sobie zaplanował wyganianie Wojtka na dzisiaj
haha, spryciarz

ja bym tez wieczorem znów chciała powyganiać

mieliśmy troche postu bo wogóle nie miałam natchnienia na seksy i bolało wszystko i niewygodnie to rano tak mi sie spodobało że teraz nie odpuszcze

idzie burza już grzmi i zaczyna padać , ale sie ciesze...mmmm jakie fajne chłodne powietrze
Stary 2015-06-14, 16:56   #3929
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
haha, spryciarz

mieliśmy troche postu bo wogóle nie miałam natchnienia na seksy i bolało wszystko i niewygodnie to rano tak mi sie spodobało że teraz nie odpuszcze :

idzie burza już grzmi i zaczyna padać , ale sie ciesze...mmmm jakie fajne chłodne powietrze
To jak u Ciebie się skończy to przegoń ją do mnie. U mnie nie ma czym oddychać.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-06-14, 16:57   #3930
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
haha, spryciarz

mieliśmy troche postu bo wogóle nie miałam natchnienia na seksy i bolało wszystko i niewygodnie to rano tak mi sie spodobało że teraz nie odpuszcze

U nas też był post... może też mi się spodoba znowu
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości