|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
tuńczyk duńczyk <><
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVII
Ja przyzwyczaiłam już skórę do olei, poza tym na filtr zawsze czekam te pół godziny aż sie wchłonie i dopiero na to puder. Także myślę że z takim olejem większego problemu nie będzie.
|
|
|
|
#3572 |
|
Konto usunięte
|
Skóra skórą, ale czy ciuchów mi nie zatłuści? Ja z filtrami jakoś sobie radzę, nie brudzą mi i nie ma potem jakiejś śliskiej skóry. Ale te oleje zamiast nich mnie kuszą. Szczególnie dlatego, że filtry z tubki bielą, mniej czy bardziej ale bielą. Tak sino bielą. A olej pewnie nie?
|
|
|
|
#3573 | |
|
tuńczyk duńczyk <><
|
Cytat:
No jedyny minus to- latem jasno do północy, a w zimę to wieczna noc. Ale za średnie temperatury-wybaczam!Husky- mówisz pewnie o całym ciele? Bo nie wiem, ja bym sie chyba nie wypłaciła na ten olej z pestek malin jakbym miala całe ciało nim smarować, raczej stawiam na twarz w tym przypadku Edytowane przez ruskieklopsy Czas edycji: 2015-06-14 o 13:12 |
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Idealnie byłoby połączyć malinę z serum z witaminą C, tym od BU na przykład. Witamina C wzmaga ochronę przeciwsłoneczną, i wbrew opinii powszechnej, można (a nawet powinno się) te produkty nakładać na dzień, latem też. Do tego ekstrakt z alg, albo tonik algowy i jest bosko.
|
||
|
|
|
#3575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wiecie może, co się stało z 82Inez? Zniknęła bez słowa czy było jakieś 'oświadczenie', które przegapiłam? Ma jakąś dłuższą przerwę czy całkiem pożegnała się z YT?
|
|
|
|
#3578 | |
|
tuńczyk duńczyk <><
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze pytanie: a jak z trzymaniem w cieple. Bo np. idę cały dzień na miasto. Fajnie mieć przy sobie zapas oleju by nałożyć po kilku godzinach czy coś. Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2015-06-14 o 13:21 |
|
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i olej kokosowy albo masło kakaowe, występują w dużych opakowaniach i też mają właściwości ochronne. Możesz popróbować w dzień, kiedy jest lżejsze słońce, czy Ci pasuje taka zabawa. Ja rzuciłam kremy z filtrem niemal całkowicie (stosuję tylko gorącym latem, i to nie codziennie, jako dodatek), odkąd przebadałam, jak ich składniki wpływają na poziom moich hormonów tarczycowych. A męczę się z nią bardzo.
Edytowane przez MostlyAhhhs Czas edycji: 2015-06-14 o 13:52 |
|
|
|
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli te 50 ml starczyłoby mi na 2 miesiące to te 30 zł nie robi na mnie wrażenia. Ale jeśli na znacznie krócej to smuteczek
Ale mogę wypróbować chociażby do twarzy i na dekolt. Ja się chemii jakoś bardzo nie boję. Ignorantka ze mnie ale przynajmniej żyję w jakimś tam spokoju. Więc na resztę ciała najwyżej pójdzie jakieś tańsze kremidło.
|
|
|
|
#3582 |
|
Konto usunięte
|
Ale dziewczyny, ja nie twierdzę że BP ma rację (mimo że bardzo ją lubię), tylko ją zacytowałam w odniesieniu do filmiku faceta Mayi the bee
Sama noszę filtry
|
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
i ja bym ich na twarz nie uzyla
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Konto usunięte
|
Ok, ale ja dalej nie wiem ile by konkretny olej mnie chronił. Poza tym z tego co sie orientuje to kremu z filtrem trzeba nałożyć 1ml. Przeciez jak naloze 1ml oleju na skore, a na to potem jeszcze makijaz to caly makijaz spłynie mi na tym smalcu.
|
|
|
|
#3588 |
|
Konto usunięte
|
Ja się filtruję w sumie tylko wiosną i latem by się nie opalić. Nie jestem z tych co boją się zmarszczek i filtrują się na potęgę cały rok. Ja po prostu nie chcę być w cętki - tu białe od ramiączek, tam białe od czegoś innego. Dlatego wolę pozostać równomiernie beżowa.
Cukier dostałaby zawału
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2015-06-14 o 13:40 |
|
|
|
#3589 |
|
Łotewa
|
https://www.youtube.com/channel/UC8O...zmU72LN2n9NITA Dziewczyna ma tą samą chorobę co Bogu ale ma całkowicie inny charakter. Wrzucam link może ktoś ją polubi
chociaż w mój target nie trafia.
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Wiemy tyle, ile ktoś zbadał, czy to o kremie, czy oleju. Ta metoda nie będzie dla każdego, nie musisz chodzić ze "smalcem na twarzy", jak nie chcesz. Ja tam lubię smalec pod każdą postacią! |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Kociara
|
MsMelevis już mi odpisała, ale dziękuje ![]() Cytat:
stosuje się - Vichy Capital Soleil jest np. połączeniem obu. Sorki, ze się wcięłam - ale migneło mi to zdanie i chciałam podać za przykład ten krem, bo sama go stosowałam. doczytam sobie Waszą dyskusję potem, bo temat mnie bardzo interesuje, sama używam spf 50 cały rok. Korzystam z filtrów mieszanych, bo jest tyle sprzecznych informacji o filtrach naturalnych vs chemicznych, że juz odechciało mi się czytać kto ma rację. Zerknę potem na Waszą rozmowę, moze się czegoś dowiem nowego
|
|
|
|
|
#3592 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
SPF 10 to jest jednak niska ochrona dla osob z typowo "polska karnacja" nawet w warunkach nieplażowych. A w warunkach plazowych dodawanie do filtrow naturalnych filtrow chemicznych czy fizycznych jest i tak bez sensu poniwaz moc ochrony filtra sie nie kumuluje. Wiec jesli na olej np z SPF 10 nalozymy SPF 30 to ochrona i tak bedzie wynosic SPF 30. A jak nalozymy sam krem z ochrona SPF 30 to ochrona rowniez bedzie wynosic SPF 30. A nakladanie oleju pod makijaz nie jest to idealna rzecz na codzien poniewaz na oleju makijaz bedzie nietrwaly, a w polaczeniu jeszcze z upalem to dlugo sie tym makijazem nie nacieszymy. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Ja po prostu skąd kojarze ze chyba samych chemicznych juz sie nie robi, ale na 100% pewna nie jestem.
|
||
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do łączenia filtrów - racja, że SPF się nie sumuje, ale działanie filtrów naturalnych jest inne niż fizycznych. Naturalne mają właściwości antyoksydacyjne na przykład, dlatego będą wzmagały ochronę każdego produktu nałożonego na nie. Skóra sama w sobie będzie silniejsza, bez względu na fizyczny SPF, który potem wklepujemy, a który działa barierowo. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niekoniecznie do mnie przemawiają jej filmy, ale ona sama wydaje sie spoko. Czy ona nie była kiedys czasem w jakims dailyvlogu bogu? |
|
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
W rekompensacie za offtopowanie, trochę towarów na temat:
Ale ona ma piękne oczyska. Najukochańsza: Szusz mająca ochotę na wlogowanie: |
|
|
|
#3596 |
|
tuńczyk duńczyk <><
|
CZEMUUU vlog ma tytul sama w domu a szusz stoi w h&mie XDD
|
|
|
|
#3597 |
|
Konto usunięte
|
Bogusia i dodatki do kuchni. Wstawianie swieczek i lampionów do kuchni jakos do mnie nie przemawia ;-; |
|
|
|
#3598 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu moim zdaniem zeby nawet na suchej skorze olej nie byl tlusty to trzeba nalozyc na nia malo oleju. Watpie zeby taka ilosc ochronila skore przed UV. Ok, maja dzialanie antyoksydacyjne. Wzmagaja skutecznosc kremow naloznonych na nie, czyli same nie sa w stanie ochronic skory tylko musza miec krem z filtrem. |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
już mam mętlik w głowie z tymi filtrami i sama nie wiem co robić...
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Jak temp jest powyzej 25 stopni to nic mi sie nie chce nawet jesc
Oczywiscie lubie jak swieci slonce, ale bez przesady. Nie moglabym zyc w kraju gdzie lato trwa caly rok, a temp sa w okolicach 30 - 40 stopni.
Idealnie byłoby połączyć malinę z serum z witaminą C, tym od BU na przykład. Witamina C wzmaga ochronę przeciwsłoneczną, i wbrew opinii powszechnej, można (a nawet powinno się) te produkty nakładać na dzień, latem też. Do tego ekstrakt z alg, albo tonik algowy i jest bosko.
)
Ale mogę wypróbować chociażby do twarzy i na dekolt. Ja się chemii jakoś bardzo nie boję. Ignorantka ze mnie ale przynajmniej żyję w jakimś tam spokoju. Więc na resztę ciała najwyżej pójdzie jakieś tańsze kremidło.

stosuje się - Vichy Capital Soleil jest np. połączeniem obu. Sorki, ze się wcięłam - ale migneło mi to zdanie i chciałam podać za przykład ten krem, bo sama go stosowałam. doczytam sobie Waszą dyskusję potem, bo temat mnie bardzo interesuje, sama używam spf 50 cały rok. Korzystam z filtrów mieszanych, bo jest tyle sprzecznych informacji o filtrach naturalnych vs chemicznych, że juz odechciało mi się czytać kto ma rację. Zerknę potem na Waszą rozmowę, moze się czegoś dowiem nowego