Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-14, 20:53   #601
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość

Malinaaaaaa... jaka Ty sexi mamuśka Pewnie nawet w takim stanie chłopy wzdychają na ulicy

Super ciuszki, aż mnie też zaczyna kusić na kolejne zakupy, ale zamiast w sklepach może gdzieś na allegro poszperam.

Śliczne, a wrzuć też ciuszki dla siebie!

Ojjjjjjjjjj....no trzeba uważać, ja już nie jeżdżę z mężem z przodu w aucie tylko za nim, nie wiem jakoś tak mi się wydaje bezpieczniej, chociaż pewnie to moja wyobraźnia Z resztą sama też jeżdżę więc też nie jest nigdy w 100% bezpiecznie... A powiedzcie, nie ma czegoś takiego, że się wyłącza poduszki podwietrzne w aucie jak się jest w ciąży???

Dołączam się do pytania, skąd ta zniżka?
bez przesady raczej wydaje mi się, że każdy myśli "taka młoda i w ciąży" bo mam 21 a wyglądam na jeszcze mniej

a moje ciuszki to już nie takie ciekawe , zwykłe sandałki beżowe z CCC, dresy zwężane w nogawkach z new yorkera i bluzka na ramiączkach z terranovy jeszcze jutro po te ogrodniczki krótkie dżinsowe jadę

co do poduszek to i tak nam chyba nie działają, bo się wyświetla znaczek na ekranie, może coś się odpięło
a z tyłu siedzieć to nie dla mnie bo mi niedobrze się robi :P

co do zniżek to odpisałam :
A kiedyś wypelnialam kartkę z takim jakby członkostwem, oni kart nie mają ale na maila i sms przychodzą mi informacje o promocjach i kody rabatowe
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 20:54   #602
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ojjjjjjjjjj....no trzeba uważać, ja już nie jeżdżę z mężem z przodu w aucie tylko za nim, nie wiem jakoś tak mi się wydaje bezpieczniej, chociaż pewnie to moja wyobraźnia
Podobno miejsce za kierowcą jest najbezpieczniejsze, bo odruchowo kierowca ratuje siebie, czyli walczy żeby lewy bok samochodu nie oberwał. Ile w tym prawdy...nie wiem.
Cytat:
A powiedzcie, nie ma czegoś takiego, że się wyłącza poduszki podwietrzne w aucie jak się jest w ciąży???
Zaleca się nie siadać za kółkiem od połowy drugiego trymestru i siedzieć na miejscu pasażera z wyłączoną poduszką. Niewykonalne w moim przypadku, na pewno co najmniej do końca sierpnia będę normalnie jeździć.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Noooo pamiętam jak pisałaś, ze Ty późno będziesz robiła zakupy i popłynęła
I tak w porównaniu z większością dziewczyn mam niewiele zakupów zrobionych ale fakt, popłynęło mi się
Zresztą mnóstwo nas tu pisało o niespieszeniu się, a potem się atmosfera udzieliła i ...

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
68, będzie akurat na zimę
Ja na razie bluz nie kupuję, bo nie wiem jakiej się toto długości urodzi i trochę się boję robić zakupy na tak odległe terminy ale kusi, oj kusi
Stary 2015-06-14, 20:58   #603
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja na razie bluz nie kupuję, bo nie wiem jakiej się toto długości urodzi i trochę się boję robić zakupy na tak odległe terminy ale kusi, oj kusi
jedną mogę mieć, a jest świetna, mięciutka i fajniutka napewno obejmie okres zimowy, czy nawet jak urodzi się mniejsze to początek wiosny
Stary 2015-06-14, 21:00   #604
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
heloł laseczki
byliśmy z mężem na takich pierwszych zakupach w cent. dziecięcym, zdecydowaliśmy się na adamex galactic i nosidełko-fotelik maxi cosi cabrio fix , zamówiliśmy komode do sypialnianych naszych mebli i zakupiliśmy pierwsze ciuszki
Załącznik 5996892

Załącznik 5996893

uu się dziwnie bokiem dodały ,
Piękne
Stary 2015-06-14, 21:13   #605
izabela596
Raczkowanie

superowe http://weheartit.com/entry/154663549...diy+baby+decor

http://weheartit.com/entry/183175710...uery=baby+room

http://weheartit.com/entry/181827720...uery=baby+room

trochę się inspiruję
Stary 2015-06-14, 21:14   #606
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Kurna to co oni sobie myślą :/ Przecież napisane jest jak wół, że dostawa gratis, to jak nie wysyłają :/ A powiedz odpisali Ci z tego pippina jaki jest czas oczekiwania w ogóle tych mebli?

:
Gościu mi mówił przez tel, ze za bardzo obijali kurierzy te meble i przestali wysyłać.
Z pippina jednak zostało 29 zł przesyłka i to chyba będzie najtaniej w necie za tę komodę. A czas oczekiwania to nie wiem. Ponoć wysyłają w 24 h od zamówienia czy tam od wpłaty, ale zamawiałam w weekend i aż z Wawy idzie czyli daleko do mnie ma na Dolny Śląsk

A poduszki powietrzne to nie wystrzeliwują w ryjek? może nawet brzucha nie tykają
Stary 2015-06-14, 21:19   #607
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Podobno miejsce za kierowcą jest najbezpieczniejsze, bo odruchowo kierowca ratuje siebie, czyli walczy żeby lewy bok samochodu nie oberwał. Ile w tym prawdy...nie wiem.

Zaleca się nie siadać za kółkiem od połowy drugiego trymestru i siedzieć na miejscu pasażera z wyłączoną poduszką. Niewykonalne w moim przypadku, na pewno co najmniej do końca sierpnia będę normalnie jeździć.
Czyli coś mi tam dzwoniło w głowie Ale co Ty mówisz, że nie zaleca się już teraz autem jeździć? :/ Ja bez auta to jak bez ręki, co prawda tras większych niż 20 km w jedną stronę nie robię no ale jeżdżę :/ hmmmmm...a ze względu na co się nie zaleca???

Ja weszłam znowu na 5-10-15 i już wrzuciłam do koszyka za 60 zeta...grrr ale się powstrzymałam, bo jeszcze na allegro super cuda wyczaiłam :P
Zobaczcie jakie super wzory:P:P
http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...928404072.html
no nie mogę normalnie hihi ta panterka np.

Ale muszę zacząć kupować z głową i tą listę w końcu wydrukować i odhaczać, bo wyjdzie, że jednych rzeczy mam niepotrzebnie dużo a innych za mało.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 21:25   #608
izabela596
Raczkowanie

o to chyba zrobie, bo proste
http://www.newbornhub.com/images/DIY_octopus.jpg
Stary 2015-06-14, 21:28   #609
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
heloł laseczki
byliśmy z mężem na takich pierwszych zakupach w cent. dziecięcym, zdecydowaliśmy się na adamex galactic i nosidełko-fotelik maxi cosi cabrio fix , zamówiliśmy komode do sypialnianych naszych mebli i zakupiliśmy pierwsze ciuszki
Załącznik 5996892

Załącznik 5996893

Super zakupy

Cytat:
W razie czego, no ja jestem zadowolona z tych z allegro allegro.pl/jeansowe-spodenki-ciazowe-36-44-tu-roz-42-xl-i5431126268.html
mają nawet takie tańsze za 17 zeta, ale też muszą być fajne, bo oni chyba sami szyją, więc nie jest chińszczyzna.
Szkoda, że nie mają czegoś jak rybaczki
Ja krótkich nie noszę, ale w długich gorąco w takie upały

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Ale muszę zacząć kupować z głową i tą listę w końcu wydrukować i odhaczać, bo wyjdzie, że jednych rzeczy mam niepotrzebnie dużo a innych za mało.
No ja też muszę zacząć z głową się rozglądać, bo pozaklepywałam u znajomych ciuszki a jeszcze nie odebrałam i boję się ile mi tego wyjdzie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 21:30   #610
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Ale super )))))
Stary 2015-06-14, 21:32   #611
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli coś mi tam dzwoniło w głowie Ale co Ty mówisz, że nie zaleca się już teraz autem jeździć? :/ Ja bez auta to jak bez ręki, co prawda tras większych niż 20 km w jedną stronę nie robię no ale jeżdżę :/ hmmmmm...a ze względu na co się nie zaleca???

Ja weszłam znowu na 5-10-15 i już wrzuciłam do koszyka za 60 zeta...grrr ale się powstrzymałam, bo jeszcze na allegro super cuda wyczaiłam :P

A znowu na innej stronie napisali, że :
"Podróżowanie samochodem z poduszkami powietrznymi jest nie tylko dozwolone, ale wręcz zalecane. Poduszki powietrzne chronią pasażera przed zderzeniem się z szybą lub tyłem przednich siedzeń, jeśli są zamontowane także z tyłu. Mimo to wiele kobiet w ciąży zastanawia się, czy poduszka powietrzna nie zaszkodzi ich dzieciom. Są to bezpodstawne obawy, pod warunkiem, że pasażerka ma prawidłowo zapięty pas bezpieczeństwa.

Chociaż istnieje ryzyko uszkodzenia oczu, twarzy, rąk oraz klatki piersiowej w wyniku kontaktu z poduszką powietrzną, jej brak może spowodować dużo poważniejsze zagrożenie.

Dla ciężarnych najbezpieczniejsze do podróży są tylne siedzenia. Natomiast kobiety w ciąży, które prowadzą samochód, powinny ustawić fotel możliwie daleko od kierownicy. Należy unikać schylania się do przodu i zadbać o to, by pasy były dobrze napięte."

I w końcu nie wiem. Ciekawe czy jest w mojej książce o ciąży Zaraz zobaczę

Amelia te spodenki co wkleiłaś link to też mam zamiar zamówić hiihi mam zapisaną stronę i czeka na lepsze czasy pieniężne
Stary 2015-06-14, 21:35   #612
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Większy brzuch krępuje ruchy po prostu, ogranicza sprawność. Ja wiem że będę miała problem, bo ogólnie jeżdżę dość blisko przysunięta do kierownicy.

No i z prawidłowym ułożeniem pasa pod dużym brzuchem też bywa problem.
Stary 2015-06-14, 21:37   #613
mala29lll
Zakorzenienie

Maggie byłaś w H&M ostatnio? JAk szukasz spodenek to były za 30 zł ale tylko czerwone i rozmiar albo 38 albo duuuuże jakieś juz nie pamiętam jakie. Tak tylko informuję
Stary 2015-06-14, 21:52   #614
amelia177
Rozeznanie

Fajne pomysły! wrzucaj nam też te linki, to też się poinspirujemy, np to pierwsze mozna samemu zrobić łatwo a jaka pamiątka

Cytat:
A znowu na innej stronie napisali, że :
"Podróżowanie samochodem z poduszkami powietrznymi jest nie tylko dozwolone, ale wręcz zalecane. Poduszki powietrzne chronią pasażera przed zderzeniem się z szybą lub tyłem przednich siedzeń, jeśli są zamontowane także z tyłu. Mimo to wiele kobiet w ciąży zastanawia się, czy poduszka powietrzna nie zaszkodzi ich dzieciom. Są to bezpodstawne obawy, pod warunkiem, że pasażerka ma prawidłowo zapięty pas bezpieczeństwa.

Chociaż istnieje ryzyko uszkodzenia oczu, twarzy, rąk oraz klatki piersiowej w wyniku kontaktu z poduszką powietrzną, jej brak może spowodować dużo poważniejsze zagrożenie.

Dla ciężarnych najbezpieczniejsze do podróży są tylne siedzenia. Natomiast kobiety w ciąży, które prowadzą samochód, powinny ustawić fotel możliwie daleko od kierownicy. Należy unikać schylania się do przodu i zadbać o to, by pasy były dobrze napięte."

I w końcu nie wiem. Ciekawe czy jest w mojej książce o ciąży Zaraz zobaczę

Amelia te spodenki co wkleiłaś link to też mam zamiar zamówić hiihi mam zapisaną stronę i czeka na lepsze czasy pieniężne
Dzieki Kochana za to info co do tej jazdy autem

Co do spodenek to chyba tylko one nie mają guzików w kroku:/ a bez tego to chyba ciezko dzidzie ubrać/przebrac.

Kupiłam sobie fajne sandały i się cieszyłam, że w końcu przewiewne buty i w ogole i sobie je ubrałam na zakupy do marketu, weszłam i poślizgnęłam się tak, że normalnie szpagat zrobiłam żeby tego było mało chyba mi coś....w kroku przeskoczyło po tym :P Dzisiaj już trochę lepiej ale wczoraj chodziłam jak kaczka Się śmiałam, że mam już przygotowanie miednicy do porodu Także....kupujcie buty z antypoślizgiem, bo można się zabić :P

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-14, 21:53   #615
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
piękne, ale nie na mojego synusia hihi

ja mam listę wyprawkową, tą co na 1 stronie tylko parę rzeczy dopisałam i niektóre skreśliłam , ale odhaczam sobie to co kupuję i w sumie to mi niedużo zostało to kupienia
Stary 2015-06-14, 21:57   #616
amelia177
Rozeznanie

mala Ty chyba pisałaś o tych spodenkach damskich? a ja myślałam o tych dziecięcych z falbanką...ehh zbudynienie postępuje

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
piękne, ale nie na mojego synusia hihi

ja mam listę wyprawkową, tą co na 1 stronie tylko parę rzeczy dopisałam i niektóre skreśliłam , ale odhaczam sobie to co kupuję i w sumie to mi niedużo zostało to kupienia
Malinka lachonie ) to wrzuć na pierwszą stronę co proponujesz dopisać, a co niekoniecznie o naszej porze roku, bo chyba z tego co widziałam ta lista była na poród latem? Albo znowu coś moja łepetynka zamieszała...

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-14, 21:57   #617
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Malinowa, ale czadowa bluza Na ile cm wzięłaś?

Mnóstwo jest takich ciężarówek, bojących się i robiących zakupy dopiero kiedy ewentualny wczesny poród nie zagrozi jakoś specjalnie maluchowi...w sumie się nie dziwię, sama miałam plan robienia zakupów w lipcu-sierpniu, a że mi w tak zwanym międzyczasie odbiło...i był Dzień Matki...i Dzień Dziecka...

Pierwsze, ale jakie konkretne
Podziwiam takie kobiety, ja bym nie wytrzymała. Teraz i w tamtej ciąży pierwsze zakupy robiłam po pierwszym USG, teraz to chyba nawet wcześniej przyniosłam pierwsze bodziaki z Lumpka.
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
No super sprawa przydałby się w Polsce. Za to zamawiam u mojej siostry z Anglii piękne i tanie cudeczka tam mają ;D tu mało co mi się podoba
Z UK, uwielbiam NEXTA, ale nowki są mocno drogie, używki też nie najtańsze. Bardzo się cieszę jak uda mi się coś w lumpkach z nowych kolekcji kupić.

Cytat:

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

I tak w porównaniu z większością dziewczyn mam niewiele zakupów zrobionych ale fakt, popłynęło mi się
Zresztą mnóstwo nas tu pisało o niespieszeniu się, a potem się atmosfera udzieliła i ...

Ja w tamtej ciąży jeździłam do samego końca, w tej też bo dziecko trzeba będzie do przedszkola zawozić i odbierać.

Ja z zakupami też trochę poszalałam, wydałam jakieś 250 zł w tym tygodniu na aukcjach allegro. No, ale mam już wszystko dla małego w rozmiarze 56-62

Przez te upały wczoraj dostałam jakiegoś stanu zapalnego tam na dole i wczoraj mnie piekło tak, że normalnie chodzić nie mogłam. Dziś trochę lepiej, ale bez rewelacji. Jutro do lekarza zadzwonię rano i zobaczymy co powie.
Dziecko po całym dniu na wsi padło w samochodzie ok 18, dojechaliśmy domu przebudziła się i usneła dalej na rękach u TŻ. TakTakże nawet jej nie wykapaliśmy. Jutro z rana przed pracą jeszcze muszę ją wykąpać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 21:59   #618
izabela596
Raczkowanie

Cytat:
Fajne pomysły! wrzucaj nam też te linki, to też się poinspirujemy, np to pierwsze mozna samemu zrobić łatwo a jaka pamiątka
dobrze właśnie to pierwsze też planuję zrobić
https://www.facebook.com/52003780137...49682155074848 przydałby się taki materacyk...
https://www.facebook.com/52003780137...e=3&permPage=1
https://www.facebook.com/52003780137...36173839759013
https://www.facebook.com/52003780137...type=3&theater te poduszki też mi się podobają
Stary 2015-06-14, 22:07   #619
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

Malinka lachonie ) to wrzuć na pierwszą stronę co proponujesz dopisać, a co niekoniecznie o naszej porze roku, bo chyba z tego co widziałam ta lista była na poród latem? Albo znowu coś moja łepetynka zamieszała...
nie no ja dopisałam tylko monitor oddechu , termosik, smoczki do butelek i cumle, podgrzewacz do butelek . i skreśliłam to co osobiście nie będę kupować np baldachim jest na zimę napisany kombinezon i czapka więc chyba ogólnie to wszystko jest

mamusie używałyście może termometrów bezdotykowych ? szukam w miarę dobrych i nie kosztujących fortunę
Stary 2015-06-14, 22:22   #620
amelia177
Rozeznanie

http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-k...353917711.html

Fajna i niedroga ta kiecka, ale ciekawe, czy biust nie wypada :/

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-14, 22:25   #621
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
mala Ty chyba pisałaś o tych spodenkach damskich? a ja myślałam o tych dziecięcych z falbanką...ehh zbudynienie postępuje

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Tobie pisałam o dziecięcych spodenkach tzn półśpiochach z allegro a Maggie pisałam o damskich spodenkach z H&M Widzę że powoli nie możemy się dogadać na tym forum heheh zbudynienie u każdej postępuje
Cytat:
Co do tego materacyka to sobie wyobraziłam, ze laseczka sobie pływa po jeziorku, koleś ją podrywa, a ta wstaje i taki bebech wielki heheheh Ale bym sobie poleżała na brzuchu
Stary 2015-06-14, 22:27   #622
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie byłaś w H&M ostatnio? JAk szukasz spodenek to były za 30 zł ale tylko czerwone i rozmiar albo 38 albo duuuuże jakieś juz nie pamiętam jakie. Tak tylko informuję
Dzięki ale w sobotę byłam w tesco i kupiłam w niebiesko białe paski takie marynarskie za 42 zł Idealne ) jeszcze wcisnęłam sie w 38 rozmiar hehe I fajne luźne bluzki mają za 49 zł. Kupiłam sobie dwie i brzuszka w nich nie widać w ogóle
Stary 2015-06-14, 22:50   #623
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Pisałam w ogóle wczoraj ze znajomą, też jest w ciąży ma termin na październik.Dla dziecka jeszcze nic nie ma a całą wyprawkę planuje robić dopiero w 9 miesiącu...pozostaje mi tylko życzyć jej powodzenia
Tego sobie nie wyobrażam . Do 37 tygodnia ciąży chce mieć wszystko kupione, wyprane i wyprasowane. Teraz mi ciężko, jak chodzę dłużej niż godzinę, dwie bez przerwy, a co dopiero w 9 miesiącu. Chciałam, co prawda, zacząć kupować trochę później - gdzieś w lipcu/sierpniu, ale jak już TŻ kupił ten wózek, to jakoś łatwiej mi się kupuje ubranka czy inne tego typu rzeczy. Chociaż wiem, że przesądni tak robią. Wyprawkę robią od 9 miesiąca, a czasami dopiero od porodu. Moi rodzice tacy są i zawsze wielce zdziwieni, że już ubranka kupuję i że powinnam jeszcze poczekać. Głównie dlatego nie wiedzą jeszcze, że już mamy wózek i fotelik. Nasłuchałabym się, jakbym co najmniej, morderstwo popełniła .

Cytat:
heloł laseczki
Załącznik 5996892

Załącznik 5996893

Śliczne ciuszki .
Cytat:
Smyk & Auchan

kaftaniki nie są na 44 tylko naklejka taka była
Również bardzo ładne. Jutro zawoże L4 do pracy, to będę obok smyka. Może też wejdę i coś kupię...

Cytat:

Ja jeszcze prowadzę samochód. Nie pokonuje dużych odległości, bo w sumie tylko do lekarza, sklepu czy rodziców jadę. Na dłuższych odległościach prowadzi TŻ, a ja mam zamiar jeździć dopóki będę się dobrze czuć za kierownicą. Pewnie gdzieś w sierpniu/wrześniu już mi zacznie brzuch przeszkadzać, ale póki nie przeszkadza, mam zamiar jeździć normalnie.

Ehh, obejrzałam dwa odcinki Twin Peaks i teraz nie będę mogła zasnąć . Jeszcze obudziłam malutką, bo coś mało aktywna dzisiaj była i mi teraz skacze po pęcherzu. Charakterek chyba po tatusiu będzie miała .

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-06-14 o 22:52
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 22:52   #624
mala29lll
Zakorzenienie

W końcu przestała się drzeć Cleo. Był u nas koncert Donatan i Cleo. Tak głośno, że masakra a okna pootwierane i nic nie słychać z tv
Stary 2015-06-14, 22:52   #625
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tego materacyka to sobie wyobraziłam, ze laseczka sobie pływa po jeziorku, koleś ją podrywa, a ta wstaje i taki bebech wielki heheheh Ale bym sobie poleżała na brzuchu
Ja nigdy nie lubiłam spać ani leżeć na brzuchu ;D moja ulubiona pozycja do snu to spanie na boku także idealna podczas ciąży
Stary 2015-06-14, 22:55   #626
mala29lll
Zakorzenienie

http://mikolajskastudio.pl/jak-urzad...koj-dzieciecy/

Pokój którego u siebie bym nie zrobiła, ale miło by było posiadzieć tam CHodzi o ten z biedronką
Stary 2015-06-14, 23:02   #627
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
W końcu przestała się drzeć Cleo. Był u nas koncert Donatan i Cleo. Tak głośno, że masakra a okna pootwierane i nic nie słychać z tv
Ojej współczuję to musisz gdzieś blisko mieszkać tej sceny. A ja dzisiaj w nocy się przebudziłam bo okno otwarte a jakiś debil z rana na motorze jechał i na dodatek alarm się wł komuś w aucie i tak wył przez 15 mnut dobre. nie było końca

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

Pokój którego u siebie bym nie zrobiła, ale miło by było posiadzieć tam CHodzi o ten z biedronką
Wow ekstra ale strasznie dużo żywych kolorów nie wiem czy na długo w takim pokoju wytrzymała bym

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Co do ciuszków to u mnie narazie malutko, mam kilka sztuk krótkich body, kocyki, ręczniki do kąpieli, skarpetki, czapeczkę jedną i to chyba tyle za to kupuje sprzęt dla siebie i synka Wczoraj na allegro poszło prawie 300zł, w lipcu nastąpi kontynuacja zakupów po wypłacie
Stary 2015-06-14, 23:06   #628
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej współczuję to musisz gdzieś blisko mieszkać tej sceny. A ja dzisiaj w nocy się przebudziłam bo okno otwarte a jakiś debil z rana na motorze jechał i na dodatek alarm się wł komuś w aucie i tak wył przez 15 mnut dobre. nie było końca

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Wow ekstra ale strasznie dużo żywych kolorów nie wiem czy na długo w takim pokoju wytrzymała bym
No właśnie nie aż tak blisko, ale niosło nieźle.

Ja lubię kolorowo, ale faktycznie tak cały czas mieć to nie wiem czy by było fajnie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Widzieliśmy dzisiaj w OBI coś takiego http://allegro.pl/ag389-klimatyzator...215069617.html
i to można samo włączyć nawiew albo wlać wody albo wkłady chłodzące i gościu nam włączył sam nawiew i taki fajny chłodek hmm... ciekawe czy by się sprawdziło
Stary 2015-06-14, 23:07   #629
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Współczuje . U mnie wczoraj Doda grała. Też trochę było słychać, na szczęście wystarczyło, że podgłośniłam TV i to ją zagłuszyło.

Cytat:
Ja nigdy nie lubiłam spać ani leżeć na brzuchu ;D moja ulubiona pozycja do snu to spanie na boku także idealna podczas ciąży
Ja też tylko na boku śpię. Najbardziej lubię na lewym, ale coraz częściej Kinga kopie, jak leżę na lewym boku. Z prawym nie ma takiego problemu .

Cytat:

Fajny, aczkolwiek mam tak jak maggie. Też bym długo tam nie wysiedziała.
Stary 2015-06-14, 23:16   #630
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie nie aż tak blisko, ale niosło nieźle.

Ja lubię kolorowo, ale faktycznie tak cały czas mieć to nie wiem czy by było fajnie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Widzieliśmy dzisiaj w OBI coś takiego http://allegro.pl/ag389-klimatyzator...215069617.html
i to można samo włączyć nawiew albo wlać wody albo wkłady chłodzące i gościu nam włączył sam nawiew i taki fajny chłodek hmm... ciekawe czy by się sprawdziło
No ciekawa opcja powiem Ci a pytaliscie ile m2 potrafi takie małe cudo schłodzić?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości