|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Dziewczyny wy to z tymi rozmiarami kombinezonie nie szalejcie, bo one same w sobie są zwykle rozmiar większe. Kombinezon rozmiar 68 to maks, choć to zależy od kombinezonu. 74 to już lekka przesada, przecież to rozmiar 6-9 miesięcy. Ja kupię sobie misiowy z HM używany 56 a zimowy bliżej porodu, zobaczymy jak mały będzie rósł. |
|
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Co tu taka cisza dziś
Witam się jako pierwsza i lecę ogarniać sprawy w wydziale komunikacji...oj coś czuję że tak łatwo dziś mi nie pójdzie to załatwianie :/ Miłego dnia!
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zacznę dzisiaj od prośby, a więc proszę o rezygnacje z klubu dziewczyn, które się w nim nie udzielają a tylko czytają co ktoś napisze i nie wklejają zdjęć . Piszemy tam o intymnych sprawach i jeżeli ktoś nie ma ochoty na gadanie czy zwierzenia czy nie ma czasu to niech ograniczy się tylko do pisania na wątku, bo ja mam skargi, że dziewczyny nie czują się w klubie komfortowo jak ktoś je tylko podczytuje i to osoby o których mniej wiemy niż o tych które jeszcze w K nie są. Także jak ktoś nie ma czasu ani ochoty na K to proszę o rezygnację i po prostu pisanie z nami na wątku. Przepraszam, że pisze tutaj ale ja w końcu nie wiem czy osoby które się w K nie udzielają czytają czy nie w końcu co tam jest. Jeżeli ktoś się nie trzyma regulaminu i się nie odzywa w K, nie napisze o swojej nieobecności to wg regulaminu będzie usuwany z K. Podpisano klawisz ![]() Ale serio będę wywalała, bo tam ma być swobodnie. Jak na razie to się wiele nie różni od pisania na wątku ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- acha na 1 stronie wątku jest regulamin i w K też więc to nie zasady z kosmosu więc albo się ich trzymamy albo sio z K
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś ostatni dzień w robocie. Jutro biore zwolnienie bo już mi ciężko a na serio taki mialam plan. Też musze sie rozprawic z tymi ciszuszki dla maluszka co juz mam. Bo wyprzedaże za pasem to uzupelnie te brakujące. Dziś robie dżem truskawkowy. Mniam. |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później mąż mnie stopuje, że przecież ta i tamta tak mówiły i dziecko szybko wyrasta. No ok ale trzeba mieć na zmianą przecież a co godzinę nie będę pralki włączała. Na razie z tym rozmiarem 56 poczekam po ostatnich tygodni, zeby zobaczyc mniej więcej jaka Gabrysia będzie duża
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się (prawie) z rana.
Cytat:
![]() Cytat:
Wklejam obiecane zdjęcia żebyście nie pomyslały że też jestem trollem,bo ciągle obiecuję a nigdy nie dotrzymuję słowa . Prawie nic nie widać ale może na następnej wizycie (14 lipca) da sobie zrobić lepsze słit focie. Spadam do pracy a wam życzę miłego plotkowania.
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), moim zdaniem trzeba się skupić na rozmiarze 62 bo napewno się go zaloży a 56 to pod koniec lekarz może powie ile waży , ale nie powie przecież jaki długi dzieć hmm to też nie wiarygodne ehhh
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak bo może dziecko mało ważyć a być długie. Ja już głupnę. No ale na pewno trzeba mieć trochę 56. Ja kupiłam i najwyżej szybka wycieczka do Tesco jak będzie brakować i jak pójdzie po kieszeni, bo nie będzie promocji czy coś to mi mąż przyzna rację Za dużo to faktycznie bez sensu. Ja muszę jeszcze takie pierdoły pozamawiać jak ręczniczki, gruby koc, kołderka do łóżeczka i wózka itd a mąż mnie wkurza, bo on na wszystko ma czas, a ten czas się porządnie już kurczy. On taki jest, ze na ostatnią chwilę a ja nie znoszę tego i nie jestem spokojna jka nie mam zapięte na ostatni guzik.Ciekawe czy dziś przyjdzie komoda? Nie mogę się doczekać---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- przyjdzie, przyjdzie komoda
|
|
#789 | |||||||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie mam odwagi mówić do dzidziola po imieniu ![]() Cytat:
Cytat:
Ja najwięcej planuję i kupuję 62 i 68, ale pewnie dobrych kilka sztuk 50-56 też zamówię, żeby potem szaleństwa nie było. Wiadomo, w razie czego się zamówi/wyśle kogoś żeby kupił, ale to zawsze niepotrzebny stres. Nie wiem tylko jak rozłożyć zakupy jeśli chodzi o rodzaje ciuchów, ile pajacyków/śpiochów, ile bodziaków, ile kaftaników... :/ Cytat:
![]() Cytat:
:cmok :Cytat:
Cytat:
![]() Ja planuję kupić jak już dzidziol będzie na świecie. Cytat:
Cytat:
Był kiedyś na Wizażu taki troll, który miał konta na fb (udzielał się pod kilkoma nickami, nawet w tym samym wątku), numery telefonów, zdjęcia...
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze wy dalej o rozmiarach
nie martwcie sie , zobaczycie jaki bedzie rozmiar pasowal i zawsze mozna dokupic czy to przez internet czy Tz wyslac do tesco w sumie tesco tez ma dostawy.Ja nie mam na nic ochoty strasznie sie zalamalam udaje sama przed soba ze jest ok ale najchetniej bym siadla i plakala ... chyba lipa z domem po dwoch miesiacach wyprowadzania papierow na prosta kolejny problem i teraz taki jak z tv :/ mozna to zalatwic ale troche to potrwa moze na zime bysmy kupili ale remontu sie wtedy nie da robic to przy dobrych wiatrach za rok bysmy moze sie wprowadzili a i tak noc nie wiadomo... Szukam innego domu albo pojde zaraz bank obrobie bo bez duzej gotowki moge tylko ogloszenia ogladac
|
#791 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie wiem czy wszystkie, ale duże sortownie działają, duże ciężarówki też jeżdżą między sortowniami
).
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie zalezalo mi aby wprowadzic sie przed porodem nie chce z dwojka dzieci byc u tesciow boje sie ze Inga sie na mnie obrazi ze sie malym zajmuje i bedzie wolec dziadkow :/
|
#793 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ma, ale nie wiem czy się nie czeka długo, tak jak ja czekałam na kieckę, bo się okazało że z UK wysyłają
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- No to już trochę irracjonalne, bo bez dziadków też się może obrazić...
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, ze sam wniesie paczkę, bo kiedyś biedny jakiś dzwoni, ze nie da rady wnieść a to były ciężary i faktycznie ok 50 kg heheh i mąż był w domu ale teraz jak przyjedzie to niestety musi to wtargać, bo ja nie pomogę Cytat:
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
To ja kolejny troll wklejam fotę brzuchola
znowu zdjęcie z windy bo w domu nie mam dużego lustra. Przeglądam się zazwyczaj w odbiciu mikrofalówki haha
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
a to widzę normalne
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wylewaj , nie pytaj w K ma być luz i mamy gadać o wszystkim a wstydzić to się możemy tu na wątku ![]() Agatka - współczuję problemów z meiszkaniem eh chciałabym, żeby tż już po mnie przyjechał i być z nim tam na miejscu ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
dobrze, że mi zaczęło być widać bo bym zwariowała z zazdrości ![]() iii super spodenki masz! |
||
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa pytam już 2 dni i ciągle zapominam sklerotyczka jedna
tak sie zastanawiam czy mnie chytnęło przez ciuchy wiaterek i słoneczko czy to ten Palmers w którym jest masło kakaowe i jeszcze osobno am masełko kakaowe do smarowania i może one tak barwią? Zauważyłyście coś?
|
#799 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja między innymi dlatego właśnie nie chcę do klubu aplikować - wiem że nie będę wrzucać fotek regularnie, a jak już coś będę chciała wrzucić, to wrzucę tu. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Mala, możliwe że to Palmers, ja Palmersa nie używam bo mi śmierdzi i się długo wchłania, ale po ziai kakaowej jestem przybrązowiona. A na białej bieliźnie coś widzisz?
|
|
|
#800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow jaki juz fajniutki Cytat:
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wstałam sobie, i araz śniadanko..przez wasze straszenie o wczesnych porodach..śniło mi się, żę urodziłam wcześniaka, sama w domu i w dodatku chłopa z dużymi jajkami
|
#802 |
|
wkręcona :)
|
Siema baby!!!
Na dzien dobry pytanie z innej beczki!! Mamy tu informatyka? Zniknely mi polskie znaki w laptopie... wszytskie ustawienia klawiatury mam ok, a znakow nie ma... do dupy sie pisze!Mala maslo kakaowe sprawia ze sie brazowisz!! kiedys tez sie smarowalam, ale nie lubie tego zapachu! Co do rozmiaru to ja kupuje ok 5 kompletow w rozm 56.... wiecej na pewno nie... mysle ze to w zupelnosci starczy...
|
#803 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#804 |
|
wkręcona :)
|
A jeszcze jedno pytanie! Bardzo dla mnie wazne..
Niedlug wybieramy sie nad morze.. mamy ok 380km a ja mam straszna chorobe lokomocyjna... czy ktoras orientuje sie czy mozna brac jakies tabletki na chorobe lokomocyjna lub cos co mogloby mi pomoc? elve to nic nie pomaga bo mam to dobrze ustawione
Czekamy na naszą kochaną kruszynkę Edytowane przez natalitka1988 Czas edycji: 2015-06-16 o 10:34 Powód: blad |
|
|
|
#805 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wam
rośnie brzuszek bo mamusia je bez opamiętania i dziś na wadze +8 kg... chyba zapisze się na basen i jogę dla ciężarnych bo jak tak dalej pójdzie to na porodowke się nie dostane i będę pod szpitalem rodzic :P Czy któraś z was sciagala kamień nazebny i dentysty? Bo nie wiem czy można a poszlabym to załatwić bo mam mnóstwo wolnego czasu. Ostatecznie stwierdziłam ze nie podchodzę teraz do egzaminu bo zaczęłam strasznie panikować i się stresowac a to nie jest dobre dla dzidziusia. Uczę się powolutku, bez szaleństw i może podejde we wrześniu a jak nie to dopiero za rok mam to gdzieś
|
#806 |
|
po drugiej stronie szafy
|
W ulotce aviomarinu jest:
"Nie stosować w I trymestrze ciąży. W II i III trymestrze ciąży oraz w okresie karmienia piersią stosować jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności." Lokomotiv ma podobnie: "Niewskazane dla: kobiet w ciąży i karmiących piersią oraz osób nadwrażliwych na jakikolwiek składnik preparatu." Wiem że są tabletki imbirowe, one trochę łagodzą...ale chyba najlepiej zapytać gina. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- To nie wiem ![]() Ja ściągam regularnie, aczkolwiek teraz w ciąży nie byłam w tej sprawie u dentysty, bo ściągałam jesienią.
|
|
#807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz jak sie troche obrazi to i tak to zrozumiem ale jak np by nie chciala isc do mnie u mnie by plakala a u babci nie to bylo by mi bardzo przykro. Cytat:
Wszystko by ok gdyby wczesniejszy wlascieciel ktory mieszkal tam 50lat zglosil by tzw zasiedzenie, to by zrobili przez sad i ziemia byla by jego. Teraz ten wlasciel od ktorego kupujemy ma te ziemie dopiero 10lat a aby zglosic zasiedzenie musi minac 20lat. Wiec tu sie wszystko komplikuje i takie sprawy sie moga dluga ciagnac :/
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
To nie ciekawie macie z tym domem
Domyślam się jak wam zależało, żeby wprowadzić się przed narodzinami a tu w ogóle lipa i to przez takie niedopatrzenie kogoś :/ Nam też zależy na tym, ale raczej zostaniemy na starym..zobacymy jako,s to b,ędzie
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Zjadłam kolejne 4 brzoskwinie
Na wadze na razie 3,5 kg +, ale czuje jakby było więcej :/ W tym tygodniu muszę zrobić tą glukozę, ale boję się jak ognia Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Zobaczcie jaką stronkę znalazłam i chyba znowu się na coś skuszę, bo takie tanie są i niektóre fajne wzory: http://yooca-outlet.pl/search.php?filter_node[1]=148&filter_producer=&fil ter_bestseller=
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

a też rozmiar 56 a innej firmy 56 to duża różnica , jedne są takie maciupkie a niektóre 56 wyglądają jak 62

Witam się jako pierwsza i lecę ogarniać sprawy w wydziale komunikacji...oj coś czuję że tak łatwo dziś mi nie pójdzie to załatwianie :/ Miłego dnia!
a na serio taki mialam plan.
Później mąż mnie stopuje, że przecież ta i tamta tak mówiły i dziecko szybko wyrasta. No ok ale trzeba mieć na zmianą przecież a co godzinę nie będę pralki włączała. Na razie z tym rozmiarem 56 poczekam po ostatnich tygodni, zeby zobaczyc mniej więcej jaka Gabrysia będzie duża