Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 01:10   #781
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
no bo ja już zgłupiałam ,aż patrzyłam do mojej książeczki zdrowia dziecięcej , urodziłam się w 40 tc i mierzyłam 55 cm przy wadze 3300 , więc np takie dziecko na styk będzie miało rozmiar 56? a Tż urodził się w 38tc i mierzył 50 cm, więc tak jak on to rozm 50 dla wczesniaków pewnie miał a też rozmiar 56 a innej firmy 56 to duża różnica , jedne są takie maciupkie a niektóre 56 wyglądają jak 62OMG nie ogarne tego

toska a jaki długi był twój syn przy urodzeniu?
Moja urodziła się 54 cm, a rozmiar 56 nosiła przez 1.5-2 miesiące. Dzieciaczki na początku są trochę przykurczone po mieszkaniu w brzuszku, więc to rybi tak jest ok. Ja wtedy nie posłuchałam dobrych rad I kupiłam więcej ubranek na 56. Nie załowałam, lokalnym miała te 3 komplety o których mi mówili to bym z praniem nie wyrobiła.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Dziewczyny wy to z tymi rozmiarami kombinezonie nie szalejcie, bo one same w sobie są zwykle rozmiar większe. Kombinezon rozmiar 68 to maks, choć to zależy od kombinezonu. 74 to już lekka przesada, przecież to rozmiar 6-9 miesięcy.
Ja kupię sobie misiowy z HM używany 56 a zimowy bliżej porodu, zobaczymy jak mały będzie rósł.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:01   #782
izabela596
Raczkowanie

Co tu taka cisza dziś Witam się jako pierwsza i lecę ogarniać sprawy w wydziale komunikacji...oj coś czuję że tak łatwo dziś mi nie pójdzie to załatwianie :/ Miłego dnia!
Stary 2015-06-16, 08:06   #783
mala29lll
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zacznę dzisiaj od prośby, a więc proszę o rezygnacje z klubu dziewczyn, które się w nim nie udzielają a tylko czytają co ktoś napisze i nie wklejają zdjęć . Piszemy tam o intymnych sprawach i jeżeli ktoś nie ma ochoty na gadanie czy zwierzenia czy nie ma czasu to niech ograniczy się tylko do pisania na wątku, bo ja mam skargi, że dziewczyny nie czują się w klubie komfortowo jak ktoś je tylko podczytuje i to osoby o których mniej wiemy niż o tych które jeszcze w K nie są. Także jak ktoś nie ma czasu ani ochoty na K to proszę o rezygnację i po prostu pisanie z nami na wątku. Przepraszam, że pisze tutaj ale ja w końcu nie wiem czy osoby które się w K nie udzielają czytają czy nie w końcu co tam jest.
Jeżeli ktoś się nie trzyma regulaminu i się nie odzywa w K, nie napisze o swojej nieobecności to wg regulaminu będzie usuwany z K.
Podpisano klawisz
Ale serio będę wywalała, bo tam ma być swobodnie. Jak na razie to się wiele nie różni od pisania na wątku

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

acha na 1 stronie wątku jest regulamin i w K też więc to nie zasady z kosmosu więc albo się ich trzymamy albo sio z K
Stary 2015-06-16, 08:09   #784
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zacznę dzisiaj od prośby, a więc proszę o rezygnacje z klubu dziewczyn, które się w nim nie udzielają a tylko czytają co ktoś napisze i nie wklejają zdjęć . Piszemy tam o intymnych sprawach i jeżeli ktoś nie ma ochoty na gadanie czy zwierzenia czy nie ma czasu to niech ograniczy się tylko do pisania na wątku, bo ja mam skargi, że dziewczyny nie czują się w klubie komfortowo jak ktoś je tylko podczytuje i to osoby o których mniej wiemy niż o tych które jeszcze w K nie są. Także jak ktoś nie ma czasu ani ochoty na K to proszę o rezygnację i po prostu pisanie z nami na wątku. Przepraszam, że pisze tutaj ale ja w końcu nie wiem czy osoby które się w K nie udzielają czytają czy nie w końcu co tam jest.
Jeżeli ktoś się nie trzyma regulaminu i się nie odzywa w K, nie napisze o swojej nieobecności to wg regulaminu będzie usuwany z K.
Podpisano klawisz
Ale serio będę wywalała, bo tam ma być swobodnie. Jak na razie to się wiele nie różni od pisania na wątku
Szefuńco święta racja.

Ja dziś ostatni dzień w robocie. Jutro biore zwolnienie bo już mi ciężko a na serio taki mialam plan.

Też musze sie rozprawic z tymi ciszuszki dla maluszka co juz mam. Bo wyprzedaże za pasem to uzupelnie te brakujące.

Dziś robie dżem truskawkowy. Mniam.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:27   #785
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moja urodziła się 54 cm, a rozmiar 56 nosiła przez 1.5-2 miesiące. Dzieciaczki na początku są trochę przykurczone po mieszkaniu w brzuszku, więc to rybi tak jest ok. Ja wtedy nie posłuchałam dobrych rad I kupiłam więcej ubranek na 56. Nie załowałam, lokalnym miała te 3 komplety o których mi mówili to bym z praniem nie wyrobiła.[COLOR="Silver"]
JA właśnie boję się tych dobrych rad, bo wszystkie mamuśki nam mówią nie kupujcie dużo 56 a ile to dużo Później mąż mnie stopuje, że przecież ta i tamta tak mówiły i dziecko szybko wyrasta. No ok ale trzeba mieć na zmianą przecież a co godzinę nie będę pralki włączała. Na razie z tym rozmiarem 56 poczekam po ostatnich tygodni, zeby zobaczyc mniej więcej jaka Gabrysia będzie duża
Stary 2015-06-16, 09:00   #786
Libra2
Zadomowienie

Witam się (prawie) z rana.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
gratulacje! same dobre wieści co te nasze dzieciaki takie wstydnisie, nie chcą buziek pokazywać
Nie wiem własnie,matki płacą ciężkie pieniądze żeby je podejrzeć czy przypadkiem nie do sąsiada podobne a te jak na złość się dupskiem odwracają

Cytat:
hehhe no szkoda, że wcześniej nie był z Tobą Gratuluję zdrowego malucha
Dzięki,nie był bo zawsze w pracy było coś do zrobienia ale mu teraz zagroziłam że będzie miał spakowane walizki jak ze mną nie pojedzie i jakoś dał radę się wyrwać, dziad jeden.

Wklejam obiecane zdjęcia żebyście nie pomyslały że też jestem trollem,bo ciągle obiecuję a nigdy nie dotrzymuję słowa . Prawie nic nie widać ale może na następnej wizycie (14 lipca) da sobie zrobić lepsze słit focie. Spadam do pracy a wam życzę miłego plotkowania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg.jpg (39,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu2.jpg (43,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu3.jpg (38,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2015-06-16, 09:01   #787
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
JA właśnie boję się tych dobrych rad, bo wszystkie mamuśki nam mówią nie kupujcie dużo 56 a ile to dużo Później mąż mnie stopuje, że przecież ta i tamta tak mówiły i dziecko szybko wyrasta. No ok ale trzeba mieć na zmianą przecież a co godzinę nie będę pralki włączała. Na razie z tym rozmiarem 56 poczekam po ostatnich tygodni, zeby zobaczyc mniej więcej jaka Gabrysia będzie duża
dobrze mówisz szefunciu(ale mi się to spodobało), moim zdaniem trzeba się skupić na rozmiarze 62 bo napewno się go zaloży a 56 to pod koniec lekarz może powie ile waży , ale nie powie przecież jaki długi dzieć hmm to też nie wiarygodne ehhh
Stary 2015-06-16, 09:19   #788
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
dobrze mówisz szefunciu(ale mi się to spodobało), moim zdaniem trzeba się skupić na rozmiarze 62 bo napewno się go zaloży a 56 to pod koniec lekarz może powie ile waży , ale nie powie przecież jaki długi dzieć hmm to też nie wiarygodne ehhh
hehhe szefunciu Ci się spodobało?

No tak bo może dziecko mało ważyć a być długie. Ja już głupnę. No ale na pewno trzeba mieć trochę 56. Ja kupiłam i najwyżej szybka wycieczka do Tesco jak będzie brakować i jak pójdzie po kieszeni, bo nie będzie promocji czy coś to mi mąż przyzna rację Za dużo to faktycznie bez sensu. Ja muszę jeszcze takie pierdoły pozamawiać jak ręczniczki, gruby koc, kołderka do łóżeczka i wózka itd a mąż mnie wkurza, bo on na wszystko ma czas, a ten czas się porządnie już kurczy. On taki jest, ze na ostatnią chwilę a ja nie znoszę tego i nie jestem spokojna jka nie mam zapięte na ostatni guzik.

Ciekawe czy dziś przyjdzie komoda? Nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

przyjdzie, przyjdzie komoda Kurde wczoraj wieczorem była w Wawie a już o 7 rano w Legnicy wiec niedaleko do mnie. To DHL w nocy też pracuje? Rany trzeba się ogarnąć żeby kuriera nie wystraszyć
Stary 2015-06-16, 09:28   #789
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jakie Ty nie wiesz? Ty dziewuszkę trzymasz w brzuchu. Się już nie wypieraj córci
Nie widziałam, to nie wierzę
Nie mam odwagi mówić do dzidziola po imieniu

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Oj kciuki za maluszka
Ja się tak obsesyjnie wsłuchuje w siebie bo boję się takiej sytuacji strasznie
Ja już jestem spokojniejsza w tym temacie, wiem że to już etap, kiedy każdy dzień zwiększa szanse dzidziola w razie wcześniejszego porodu. Boję się tylko jakiejś ukrytej wady, która spowoduje śmierć na etapie ciąży, ale wczesnego porodu już nie.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Z tym rozmiarom 56 właśnie tez mam problem :/. Ja sie urodziłam z waga 3750g i 58cm, wiec patrząc na rozmiarówke to 62 na mnie wchodziło... Najwyżej kupie dosłownie kilka sztuk ubranek na 56.
To też różnie bywa, córka kumpeli ważyła 4 kilo, 58cm i się w 62 topiła, trzeba było mniejsze.

Ja najwięcej planuję i kupuję 62 i 68, ale pewnie dobrych kilka sztuk 50-56 też zamówię, żeby potem szaleństwa nie było. Wiadomo, w razie czego się zamówi/wyśle kogoś żeby kupił, ale to zawsze niepotrzebny stres.

Nie wiem tylko jak rozłożyć zakupy jeśli chodzi o rodzaje ciuchów, ile pajacyków/śpiochów, ile bodziaków, ile kaftaników... :/

Cytat:
JA mam tak po 3 szt 56 czyli pajace, body z krótkim rękawem i z długim, kaftaniki, półśpiochy i jedne spodenki bez pytek.
O, zapisane, dzięki

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga!! mam w brzuszku pięknego, ruchliwego i zdrowego synusia!!!!!!! jestem przeszczęśliwa, łzy mi leciały ciurkiem jak słyszałam z ust ginki, że wszystko pięknie bezwstydnik tym razem na samym wejściu pokazał co ma między nogami ehhhhh pierwszy kamień z serca..
:cmok :

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Też zauważyłam ten sam odruch, że jak jadę z Tżtem to rękę sobie pod pas podkładam, a najbardziej mnie stresuje jak sama jadę i poczuję kopniaczki bezpośrednio pod pasem :/
Mam wrażenie, że w razie wypadku Twoja uszkodzona ręka wbita w brzuch może zrobić więcej szkody niż pas, więc ja bym jednak takie chronienie brzucha przed pasem sobie darowała. W końcu po to on jest, żeby pod brzuchem być.

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja też już po połówkowym USG.U nas wszystko w porządku , Tymon waży całe 620 gram wszystkie narządy jakie dało się zobaczyć rozwijają się prawidłowo i wszystkie wymiary też ma raczej w porządku.
Super

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Dziewczynki macie kombinezon na jesień??
Ja planuję kupić jak już dzidziol będzie na świecie.

Cytat:
Zacznę dzisiaj od prośby, a więc proszę o rezygnacje z klubu dziewczyn, które się w nim nie udzielają a tylko czytają co ktoś napisze i nie wklejają zdjęć .
Nie proś, tylko usuwaj, regulamin klubu znają wszystkie. Jak któraś będzie chciała, to w razie czego po prostu się zapisze po raz kolejny, o ile reszta się zgodzi

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane zdjęcia żebyście nie pomyslały że też jestem trollem,bo ciągle obiecuję a nigdy nie dotrzymuję słowa .
Dobry troll wkleja zdjęcia
Był kiedyś na Wizażu taki troll, który miał konta na fb (udzielał się pod kilkoma nickami, nawet w tym samym wątku), numery telefonów, zdjęcia...
Stary 2015-06-16, 09:28   #790
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Widze ze wy dalej o rozmiarach nie martwcie sie , zobaczycie jaki bedzie rozmiar pasowal i zawsze mozna dokupic czy to przez internet czy Tz wyslac do tesco w sumie tesco tez ma dostawy.

Ja nie mam na nic ochoty strasznie sie zalamalam udaje sama przed soba ze jest ok ale najchetniej bym siadla i plakala ... chyba lipa z domem po dwoch miesiacach wyprowadzania papierow na prosta kolejny problem i teraz taki jak z tv :/ mozna to zalatwic ale troche to potrwa moze na zime bysmy kupili ale remontu sie wtedy nie da robic to przy dobrych wiatrach za rok bysmy moze sie wprowadzili a i tak noc nie wiadomo...
Szukam innego domu albo pojde zaraz bank obrobie bo bez duzej gotowki moge tylko ogloszenia ogladac
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:30   #791
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
To DHL w nocy też pracuje?
Nie wiem czy wszystkie, ale duże sortownie działają, duże ciężarówki też jeżdżą między sortowniami Tylko kurierzy na miejscu mają niby określone godziny pracy (chociaż z tym też różnie bywa, do mnie kurier potrafi po 21 przyjechać ).
Stary 2015-06-16, 09:30   #792
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Strasznie zalezalo mi aby wprowadzic sie przed porodem nie chce z dwojka dzieci byc u tesciow boje sie ze Inga sie na mnie obrazi ze sie malym zajmuje i bedzie wolec dziadkow :/
Stary 2015-06-16, 09:32   #793
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
w sumie tesco tez ma dostawy.
Ma, ale nie wiem czy się nie czeka długo, tak jak ja czekałam na kieckę, bo się okazało że z UK wysyłają
Cytat:
Ja nie mam na nic ochoty strasznie sie zalamalam udaje sama przed soba ze jest ok ale najchetniej bym siadla i plakala ... chyba lipa z domem po dwoch miesiacach wyprowadzania papierow na prosta kolejny problem i teraz taki jak z tv :/ mozna to zalatwic ale troche to potrwa moze na zime bysmy kupili ale remontu sie wtedy nie da robic to przy dobrych wiatrach za rok bysmy moze sie wprowadzili a i tak noc nie wiadomo...
Szukam innego domu albo pojde zaraz bank obrobie bo bez duzej gotowki moge tylko ogloszenia ogladac
Ojeeeeeej...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Strasznie zalezalo mi aby wprowadzic sie przed porodem nie chce z dwojka dzieci byc u tesciow boje sie ze Inga sie na mnie obrazi ze sie malym zajmuje i bedzie wolec dziadkow :/
No to już trochę irracjonalne, bo bez dziadków też się może obrazić...
Stary 2015-06-16, 09:48   #794
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wszystkie, ale duże sortownie działają, duże ciężarówki też jeżdżą między sortowniami Tylko kurierzy na miejscu mają niby określone godziny pracy (chociaż z tym też różnie bywa, do mnie kurier potrafi po 21 przyjechać ).
Acha dzięki
Mam tylko nadzieję, ze sam wniesie paczkę, bo kiedyś biedny jakiś dzwoni, ze nie da rady wnieść a to były ciężary i faktycznie ok 50 kg heheh i mąż był w domu ale teraz jak przyjedzie to niestety musi to wtargać, bo ja nie pomogę chyba, że ok 15 będzie to mąż w domu już
Cytat:
Widze ze wy dalej o rozmiarach nie martwcie sie , zobaczycie jaki bedzie rozmiar pasowal i zawsze mozna dokupic czy to przez internet czy Tz wyslac do tesco w sumie tesco tez ma dostawy.

A o co chodzi z tą TV? No trochę sporo nieporozumień jak na jeden dom, ale w sumie jak wszystko do wyjaśnienia a to taka okazja to warto poczekać niż kupić mieszkanie i już. Tylko sytuacja musi być już krystalicznie czysta jak będziecie kupowali, bo to strach
Stary 2015-06-16, 09:54   #795
sabonka123
Rozeznanie

To ja kolejny troll wklejam fotę brzuchola znowu zdjęcie z windy bo w domu nie mam dużego lustra. Przeglądam się zazwyczaj w odbiciu mikrofalówki haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150614_102245.jpg (50,5 KB, 42 załadowań)

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:56   #796
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Nie proś, tylko usuwaj, regulamin klubu znają wszystkie. Jak któraś będzie chciała, to w razie czego po prostu się zapisze po raz kolejny, o ile reszta się zgodzi
:
JA tak nie lubię, ale faktycznie będę musiała tak robić żeby każda się czuła bezpiecznie i swobodnie w K a regulamin jak byk i tu na pierwszej stronie i w K jest

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
To ja kolejny troll wklejam fotę brzuchola znowu zdjęcie z windy bo w domu nie mam dużego lustra. Przeglądam się zazwyczaj w odbiciu mikrofalówki haha
O jaki masz już duży brzusio ślicznyA ja ciągle myślę, ze mam największy na świecie w tygodniu w którym jestem a to widzę normalne
Stary 2015-06-16, 09:59   #797
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Podpisano klawisz

to wylewaj , nie pytaj w K ma być luz i mamy gadać o wszystkim a wstydzić to się możemy tu na wątku bez sensu żeby taka sama atmosfera była w K , nie po to on jest

Agatka - współczuję problemów z meiszkaniem

eh chciałabym, żeby tż już po mnie przyjechał i być z nim tam na miejscu

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
zazdroszczę znów dobrze, że mi zaczęło być widać bo bym zwariowała z zazdrości

iii super spodenki masz!
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 10:00   #798
mala29lll
Zakorzenienie

aaaaaaaaa pytam już 2 dni i ciągle zapominam sklerotyczka jedna zauważyłam, że jakaś taka nie blada jestem tylko zabrązowiona a się nie opalam i to nie chodzi o ręce czy girki ale no cycorki i tyłek którego na pewno nie wystawiam na widok publiczny tak sie zastanawiam czy mnie chytnęło przez ciuchy wiaterek i słoneczko czy to ten Palmers w którym jest masło kakaowe i jeszcze osobno am masełko kakaowe do smarowania i może one tak barwią? Zauważyłyście coś?
Stary 2015-06-16, 10:04   #799
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Łaaaa jaki słodki

Cytat:
JA tak nie lubię, ale faktycznie będę musiała tak robić żeby każda się czuła bezpiecznie i swobodnie w K a regulamin jak byk i tu na pierwszej stronie i w K jest
Niestety, wuadza to też obowiązki, a jak ktoś udaje że nie zauważa grzecznych apeli, to trzeba być stanowczym. Też mnie to czasem wkurza, że czasem muszę być hardkorem, no ale mus to mus. Jest regulamin? Jest. To przestrzegać

Ja między innymi dlatego właśnie nie chcę do klubu aplikować - wiem że nie będę wrzucać fotek regularnie, a jak już coś będę chciała wrzucić, to wrzucę tu.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Mala, możliwe że to Palmers, ja Palmersa nie używam bo mi śmierdzi i się długo wchłania, ale po ziai kakaowej jestem przybrązowiona.
A na białej bieliźnie coś widzisz?
Stary 2015-06-16, 10:12   #800
mijode
Zadomowienie

Cytat:

wow jaki juz fajniutki

Cytat:

O jaki masz już duży brzusio ślicznyA ja ciągle myślę, ze mam największy na świecie w tygodniu w którym jestem a to widzę normalne
a pokaż swój
Stary 2015-06-16, 10:21   #801
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cześć dziewczyny Wstałam sobie, i araz śniadanko..przez wasze straszenie o wczesnych porodach..śniło mi się, żę urodziłam wcześniaka, sama w domu i w dodatku chłopa z dużymi jajkami Masakra jakaś, i śmuiałam się, żę już tyle różu mamy, że nie ma opcji musi być dziewczyna
Stary 2015-06-16, 10:22   #802
natalitka1988
wkręcona :)

Siema baby!!!

Na dzien dobry pytanie z innej beczki!! Mamy tu informatyka? Zniknely mi polskie znaki w laptopie... wszytskie ustawienia klawiatury mam ok, a znakow nie ma... do dupy sie pisze!

Mala maslo kakaowe sprawia ze sie brazowisz!! kiedys tez sie smarowalam, ale nie lubie tego zapachu!

Co do rozmiaru to ja kupuje ok 5 kompletow w rozm 56.... wiecej na pewno nie... mysle ze to w zupelnosci starczy...
Stary 2015-06-16, 10:26   #803
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Zniknely mi polskie znaki w laptopie... wszytskie ustawienia klawiatury mam ok, a znakow nie ma... do dupy sie pisze!
http://www.pcworld.pl/news/64133/Zni...indows.XP.html ?
Stary 2015-06-16, 10:31   #804
natalitka1988
wkręcona :)

A jeszcze jedno pytanie! Bardzo dla mnie wazne..

Niedlug wybieramy sie nad morze.. mamy ok 380km a ja mam straszna chorobe lokomocyjna... czy ktoras orientuje sie czy mozna brac jakies tabletki na chorobe lokomocyjna lub cos co mogloby mi pomoc?

elve to nic nie pomaga bo mam to dobrze ustawione

Edytowane przez natalitka1988
Czas edycji: 2015-06-16 o 10:34 Powód: blad
natalitka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 10:35   #805
sabonka123
Rozeznanie

Dziękuję wam rośnie brzuszek bo mamusia je bez opamiętania i dziś na wadze +8 kg... chyba zapisze się na basen i jogę dla ciężarnych bo jak tak dalej pójdzie to na porodowke się nie dostane i będę pod szpitalem rodzic :P

Czy któraś z was sciagala kamień nazebny i dentysty? Bo nie wiem czy można a poszlabym to załatwić bo mam mnóstwo wolnego czasu. Ostatecznie stwierdziłam ze nie podchodzę teraz do egzaminu bo zaczęłam strasznie panikować i się stresowac a to nie jest dobre dla dzidziusia. Uczę się powolutku, bez szaleństw i może podejde we wrześniu a jak nie to dopiero za rok mam to gdzieś

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-06-16, 10:37   #806
elvegirl
po drugiej stronie szafy

W ulotce aviomarinu jest:
"Nie stosować w I trymestrze ciąży. W II i III trymestrze ciąży oraz w okresie karmienia piersią stosować jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności."

Lokomotiv ma podobnie:
"Niewskazane dla: kobiet w ciąży i karmiących piersią oraz osób nadwrażliwych na jakikolwiek składnik preparatu."

Wiem że są tabletki imbirowe, one trochę łagodzą...ale chyba najlepiej zapytać gina.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
To nie wiem

Cytat:
Czy któraś z was sciagala kamień nazebny i dentysty?
Ja ściągam regularnie, aczkolwiek teraz w ciąży nie byłam w tej sprawie u dentysty, bo ściągałam jesienią.
Stary 2015-06-16, 10:38   #807
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
A jeszcze jedno pytanie! Bardzo dla mnie wazne..

Niedlug wybieramy sie nad morze.. mamy ok 380km a ja mam straszna chorobe lokomocyjna... czy ktoras orientuje sie czy mozna brac jakies tabletki na chorobe lokomocyjna lub cos co mogloby mi pomoc?

Niestety nie pomogę bo choroby lokomocyjnej nigdy nie miałam ale pocieszenie ze tez jadę nad morze pod koniec lipca z tym ze odległość mamy dużo większą no ja z samego południa Polski

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-06-16, 10:38   #808
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma, ale nie wiem czy się nie czeka długo, tak jak ja czekałam na kieckę, bo się okazało że z UK wysyłają

Ojeeeeeej...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

No to już trochę irracjonalne, bo bez dziadków też się może obrazić...

Wiesz jak sie troche obrazi to i tak to zrozumiem ale jak np by nie chciala isc do mnie u mnie by plakala a u babci nie to bylo by mi bardzo przykro.

Cytat:
Acha dzięki
Mam tylko nadzieję, ze sam wniesie paczkę, bo kiedyś biedny jakiś dzwoni, ze nie da rady wnieść a to były ciężary i faktycznie ok 50 kg heheh i mąż był w domu ale teraz jak przyjedzie to niestety musi to wtargać, bo ja nie pomogę chyba, że ok 15 będzie to mąż w domu już

A o co chodzi z tą TV? No trochę sporo nieporozumień jak na jeden dom, ale w sumie jak wszystko do wyjaśnienia a to taka okazja to warto poczekać niż kupić mieszkanie i już. Tylko sytuacja musi być już krystalicznie czysta jak będziecie kupowali, bo to strach
No az smieszne bo facet ma 4200m2 dzialki i mial plany i mapki gdzie ma to budowac i chyba go ponioslo bo wybudowal kawalek domu na posesji kogos innego ,nikt tam nie intetesowal sie tym kawalkiem byl taki jakby nieuzytek ale prawnie jest zajety. I teraz jak mialbyc odbior budynku to geodeta zauwazyl ze dom stoi nie tam gdzie trzeba i 300m2 ziemi nalezy do 6 ludzi ktorych nikt nie widzial 60lat na oczy jacys spadkobiercy ludzi ktorzy mieszkali tam ponad 60 lat temu
Wszystko by ok gdyby wczesniejszy wlascieciel ktory mieszkal tam 50lat zglosil by tzw zasiedzenie, to by zrobili przez sad i ziemia byla by jego. Teraz ten wlasciel od ktorego kupujemy ma te ziemie dopiero 10lat a aby zglosic zasiedzenie musi minac 20lat. Wiec tu sie wszystko komplikuje i takie sprawy sie moga dluga ciagnac :/
Stary 2015-06-16, 10:44   #809
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

To nie ciekawie macie z tym domem Domyślam się jak wam zależało, żeby wprowadzić się przed narodzinami a tu w ogóle lipa i to przez takie niedopatrzenie kogoś :/ Nam też zależy na tym, ale raczej zostaniemy na starym..zobacymy jako,s to b,ędzie
Stary 2015-06-16, 10:53   #810
amelia177
Rozeznanie

Zjadłam kolejne 4 brzoskwinie Na wadze na razie 3,5 kg +, ale czuje jakby było więcej :/ W tym tygodniu muszę zrobić tą glukozę, ale boję się jak ognia A powiedzcie, ile razy robiłyście w ciąży TSH? Bo ja tylko na początku i niby było w normie, to nie trzeba dalej robić :/ ale przecież w trakcie też coś może dziać się z tarczycą, czy to bez sensu?

Cytat:
Buu...tak mi przykro, ale może to jest ostrzeżenie? To bardzo ważna decyzja, a może to jakaś grubsza sprawa się kryje za tym wszystkim, sprawdźcie papiery bardzo dobrze, bo można się nieźle wpakować. Ale rozumiem Twoje rozczarowanie :/ Człowiek się nastawia, a nie wychodzi, jeszcze w takim ważnym momencie życia... co do dzieciątka Twojego starszego to myślisz, że jakbyś mieszkała sama, to by było inaczej? A może obecność dziadków sprawi, że właśnie będzie miała uwagę od nich, bo samej byłoby Ci ciężko zająć się i małą i dużą w takim wymiarze czasu.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Zobaczcie jaką stronkę znalazłam i chyba znowu się na coś skuszę, bo takie tanie są i niektóre fajne wzory:
http://yooca-outlet.pl/search.php?filter_node[1]=148&filter_producer=&fil ter_bestseller=

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości