|
|
#4651 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar LVI
Cytat:
i się pieni i jest śliski i ogólnie zawiedziona jestem ![]() Cytat:
Cytat:
odmachuję wszystkim
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Golden ![]() Padam na pysk. Ide spać
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
bo mi zrobił dobrze
|
#4654 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że ode mnie bliżej, niż z Poznania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- Jeeezu, jaka Czeczenia u mnie na prowincji! Trzeci miesiąc wszystko rozkopane i końca nie widać
|
|||||||
|
|
|
#4655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano ![]() ja oglądam i jestem zniesmaczona niektórymi zmianami w stosunku do książki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobrzy ![]() znad soczku |
|||
|
|
|
#4656 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() No a teraz wakacje to okres remontów wzmozonych niestety
|
|
#4657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale na bezrybiu i cola jest colą Ale gdzie bliżej? ![]() Cytat:
Jak wyleźliśmy z tych kajaków, to się z jedną dziewczyną zastanawiałyśmy co to jutro będzie (ale jak to przecie bywa, nie można przewidzieć przyszłości, więc po co się nastawiać negatywnie i przejmować na zapas ![]() )Wieczorem była amsakreska, czułam się jakbym miała silny reumatyzm czy co, a rano jak nowo narodzona Może 4 h wiosłowania to za krótko ![]() To wcale nie było złośliwe Kciałam pomóc, ale ostrzegłam, że Kat może zostać ino częściowo zaspokojona Cytat:
To warto przeczytać książkę jak już się serial widziało? ( nie jestem pewna czy mi się chce przeczytać czy lepiej żyć w nieświadomości Ewuś Ty masz wyciskarkę do tych soczków? ![]() Znad zjedzonych czereśni
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2015-06-16 o 10:51 |
||||
|
|
|
#4658 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() W książce: Stannis nie spalił córki, zostawił ją na Murze wraz z żoną a sam pomaszerował na W. i został pojmany przez Boltonów. Czy żyje tak do końca chyba nie wiadomo. Generalnie w książce nie był taki okrutny i bezmyślny. Myrcella o ile pamiętam żyje nadal. Sansa siedzi sobie spokojnie w Orlim Gnieździe ufarbowana na czarno i udająca córkę Littlefingera, opiekuje się Robercikiem i napala na przyszły ślub z jakimś tam randomowym łebkiem z Północy. Jej miejsce, czyli żony Ramseya, zajęła w książce niejaka Jayne Poole czy jakoś tak, którą dla ściemy obwołali Aryą bo kto to sprawdzi - znaczy się żeby Ramsey miał większe prawa do Winterfell. No i Jayne chyba ucieka z Theonem ale szczegółów nie pomnę. Varys pojawia się w zupełnie innej części świata tj. w Westeros, zabija z kuszy Pycella i wujka Kevana w imię "pokoju na świecie" i takich tam, jak to Varys. Tyrion nie spotyka się z Daenerys bo ta odlatuje zawczasu na smoku. Jon rzeczywiście ginie ale nie tak perfidnie, dostaje raptem dwa czy trzy ciosy nożem - w sumie do przeżycia ![]() Cersei, Arya, Daenerys w zasadzie bez większych zmian. W ogóle w książce jest masa wątków, postaci, których nie ma serialu, i których nie do końca ogarniam - kto z kim dlaczego Że nie wspomnę o zmianach charakteru postaci. Patrząc na ostatni sezon serialu chyba warto przeczytać bo może się okazać, że w książce zupełnie kto inny zasiądzie na tronie
|
|
|
|
|
#4659 | |||
|
BAN stały
|
![]() Cytat:
Pominę milczeniem wycinkę wielu drzew, tak było pięknie i zielono kiedyś... No taaam, a gdzie niby? Sz-k to był, czy W-cz.? ![]() Cytat:
To się musiałyście opier... niczać przy wiosłowaniu, innego wytłumaczenia nie ma ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powitać
![]() ![]() No ja też staram się nie narzekać na mojego, ale czasem się wymsknie, to potem żałuję, bo naprawdę udany egzemplarz się trafił ![]() Cytat:
Mój nie umie pedałować, a nauka jazdy na rowerze (jak już go namówić, żeby wsiadł) kończy się wywrotką, płaczem i fochem na rodziców i rower.2. Jakbym tylko nie bała się tak wody to brzmi jak weekend marzenie ![]() Cytat:
![]() Właśnie, że on na cierpiącego nie wygląda Ani za bardzo nie choruje, ani się nie męczy, jedyne co to sapie i strasznie chrapie przez sen (ale to normalnie jak jakiś stary chłop ). Jak lekarka powiedziała, że się będzie mniej męczył, to ja sobie pomyślałam, jak to, to teraz będzie jeszcze dłużej biegał? Mam dziś jakiś strasznie niezdarny dzień, to coś globalnego? ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- To już teraz nie będzie u Ciebie nigdy burzy, sasasa To kanalizacja burzowa jest
|
|
#4661 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na cholerę aż tak ![]() Aaa do Sz. to chyba bliżej od Ciem Cytat:
Może coś w wieczornym piwie było co łagodziło ból ? Albo w pokojach jakieś moce nieczyste albo czyste ![]() No właśnie przecie można Cytat:
, rolki założyła i bardzo szybko się nauczyła, a do roweru niechętna długo była Ha rymy ![]() No, a żeby jeszcze naprawdę w pełni się oderwać/rozerwać w miejscu tym nie było zasięgu (poza orange), no net, no phones, a ino tv był, ale poza meczem to nikt nic w nim nie oglądał ![]() Także uzależnieni od netu, fejsika mieliby problem 2 dni tak przeżyć
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
|
|
#4663 |
|
Nindżopesz
|
Część to jak mniemam spoilery z Wichrów Zimy, a reszta żeby się działo
Osobiście nie narzekam, mam teraz tak jakby dwie historie
|
|
|
|
#4664 | |||
|
BAN stały
|
Ćmuf
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4666 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ponoc zeby bylo ciekawie
a co lepsze - sam autor taki scenariusz zaaprobowal
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4668 |
|
BAN stały
|
Knedli mi się zachciało z truskawkami, ale z młodych pyrek mogą się rozpaść w gotowaniu, co nie?
![]() Szkoda, że biegać mi się nie zachciało, albo pompki robić |
|
|
|
#4669 |
|
Piers do przodu
|
Gryx z mlodych pyrek nie wyjdzie, szkoda pracy
|
#4670 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Pyszotka Możesz podesłać kurierem ![]() A z tymi knedlami to dużo roboty? Może bym kiedy w urlop albo weekend popełniła
|
#4672 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiają mnie tylko te jajka - jedne przepisy uwzględniają, inne nie Podobnie jest z kluskami śląskimi - ja jajek nie daję (raz dałem jedno tylko i mąki musiałem dosypać sporo więcej, bo się breja zrobiła)
|
||
|
|
|
#4673 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Znad zjedzonego 1kg bobu
wreszcie sie objadlam
|
#4674 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
to bedzie wiec upojna noc
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
znad kalafiora z gigantyczną porcją grubo siekanej natki pietruszki (tzn ja innych porcji niż takie nie jadam, dla mnie natka to skłądnik, nie dodatek) w curry i tureckeij przyprawie
Kocham kocham kocham! Po bobie mam nie mniej upojne noce niż po nie bobie, o co kaman z tym bobem? Tzn wiem, ludzie gadają że jakieś sensacje pogodowe, czyli wiatry, a u nas nikt nigdy nic
|
|
|
|
#4676 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam niestety ![]() skoczki kupne Cytat:
![]() dodam że rozumiem ogólnie to że jest to luźna adaptacja i nie będzie identycznie, ale wkurzają mnie najbardziej zmiany charakterów postaci i to ze niektórzy w filmie są debilni a w książce całkiem sensowni np Stannis ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4677 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nie, czemu? Tylko mi ciezko na zołądku, ale tak zawsze, jak się czymkolwiek obżrem w nadmiarze
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Tez swojemu jęczałam
|
|
#4678 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Albo taki Joffrey, w serialu aż się chciało paczeć na jego dziecinno-okrutne zagrywki, w książce nie miało to takiego "uroku".
|
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Kocham kalafiora, ale tak go nie jadlam. Wogle kalafiora preferują z bułka, a ostatnio robiłam tak jak Agnyska z ziemniakami z patelni i było super. Pietruchę kocham i sypę duuużo do wszystkiego, ale żeby z kalafiorem to bym nie wpadla. Jak robisz? Normalnie gotowany i doprawiony cz, ugotowany i na patelni,e czy jak
|
|
|
|
|
#4680 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
I tylko z chrupiąca bułęczą polany Tak samo fasolkę szparagową ![]() jenyyy, robię sie znowu głodna
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

i się pieni i jest śliski i ogólnie zawiedziona jestem 

Jak wyleźliśmy z tych kajaków, to się z jedną dziewczyną zastanawiałyśmy co to jutro będzie
Może 4 h wiosłowania to za krótko
Kciałam pomóc, ale ostrzegłam, że Kat może zostać ino częściowo zaspokojona