Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 10:54   #811
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Wiesz jak sie troche obrazi to i tak to zrozumiem ale jak np by nie chciala isc do mnie u mnie by plakala a u babci nie to bylo by mi bardzo przykro.
Wierzę, ale to Ci grozi nawet jeśli będziecie widywać teściów raz na pół roku...

Cytat:
Wiec tu sie wszystko komplikuje i takie sprawy sie moga dluga ciagnac :/
To już kolejny raz, kiedy z tym domem jest coś nie tak...okazja okazją, ale nie wiem czy nie wyjdzie tak, że więcej nerwów na tym zeżrecie, niż to się opłaca...
Stary 2015-06-16, 10:59   #812
amelia177
Rozeznanie

Buu..szkoda, że większość ciuszków malutkie rozmiary Ale jeszcze poszperam :P Wczoraj znowu zamówiłam z 6 szt. ale też wyczajone na przecenach i przestałam się spinać, bo w sumie nie mam jeszcze jakoś mega dużo tych ubranek Uwielbiam czekać na pakę od kuriera ))

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 10:59   #813
natalitka1988
wkręcona :)

elve dzieki! oczywiscie zapytam gina co on mysli o tych tabletkach

AgatkaSz no to nieciekawa sytuacja z tym domem... chyba nie ma sensu psuc sobie nerwow... szukac trzeba czegos nowego
Stary 2015-06-16, 10:59   #814
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Dziś właśnie zauważyłam, że mam siare w cycuchach..zwłaszcza w jedym tym "wiekszym " troche
Stary 2015-06-16, 11:23   #815
sabonka123
Rozeznanie

A ja właśnie wróciłam z warzywniaka i narobie wam smaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150616_111934.jpg (93,4 KB, 10 załadowań)

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:27   #816
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Mi nie narobisz bo u mnie stoi cale wiadro.. dostalam od kolezanki i zastanawiam sie co z tym zrobic

Co dzis gotujecie?
Stary 2015-06-16, 11:29   #817
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mi nie wiem, że praktycznie każdy się zajada, ja nie lubie Więc masz szczęście Ja dziś robie obiadek dobry, zapieanke makaronową z mięskiem mielonym
Stary 2015-06-16, 11:30   #818
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mala, możliwe że to Palmers, ja Palmersa nie używam bo mi śmierdzi i się długo wchłania, ale po ziai kakaowej jestem przybrązowiona.
A na białej bieliźnie coś widzisz?
Mi też śmierdzi bo wolę delikatne i świeże zapachy, ale jest dobry szczerze mówiąc więc przeboleję i już się w sumie przyzwyczaiłam, że nie czuję nawet
Na bieliźnie nic nie ma na szczęście
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno pytanie! Bardzo dla mnie wazne..

Niedlug wybieramy sie nad morze.. mamy ok 380km a ja mam straszna chorobe lokomocyjna... czy ktoras orientuje sie czy mozna brac jakies tabletki na chorobe lokomocyjna lub cos co mogloby mi pomoc?

elve to nic nie pomaga bo mam to dobrze ustawione
Ponoć w ciąży często choroba lokomocyjna mija albo łagodnieje bardzo. /tak czytałam. U CIebie dalej się utrzymuje?
Cytat:
Dziękuję wam rośnie brzuszek bo mamusia je bez opamiętania i dziś na wadze +8 kg... chyba zapisze się na basen i jogę dla ciężarnych bo jak tak dalej pójdzie to na porodowke się nie dostane i będę pod szpitalem rodzic :P

Czy któraś z was sciagala kamień nazebny i dentysty? Bo nie wiem czy można a poszlabym to załatwić bo mam mnóstwo wolnego czasu. Ostatecznie stwierdziłam ze nie podchodzę teraz do egzaminu bo zaczęłam strasznie panikować i się stresowac a to nie jest dobre dla dzidziusia. Uczę się powolutku, bez szaleństw i może podejde we wrześniu a jak nie to dopiero za rok mam to gdzieś
Ja nie cierpię ściągania kamienia i nie chcę narażać dzidzi na stresy bo mnie to boli. Pójdę po ciąży. Choć w sumie miałam nie tak dawno ściągany więc przeżyję. Też musze iść do dentysty z plombą która mi wyleciał
Cytat:
No az smieszne bo facet ma 4200m2 dzialki i mial plany i mapki gdzie ma to budowac i chyba go ponioslo bo wybudowal kawalek domu na posesji kogos innego ,nikt tam nie intetesowal sie tym kawalkiem byl taki jakby nieuzytek ale prawnie jest zajety. I teraz jak mialbyc odbior budynku to geodeta zauwazyl ze dom stoi nie tam gdzie trzeba i 300m2 ziemi nalezy do 6 ludzi ktorych nikt nie widzial 60lat na oczy jacys spadkobiercy ludzi ktorzy mieszkali tam ponad 60 lat temu
Wszystko by ok gdyby wczesniejszy wlascieciel ktory mieszkal tam 50lat zglosil by tzw zasiedzenie, to by zrobili przez sad i ziemia byla by jego. Teraz ten wlasciel od ktorego kupujemy ma te ziemie dopiero 10lat a aby zglosic zasiedzenie musi minac 20lat. Wiec tu sie wszystko komplikuje i takie sprawy sie moga dluga ciagnac :/
Ja bym jednak zrezygnowała z tego domu w tej sytuacji, bo gdyby to chodziło o kawałek pola albo ogródka to pal licho ale tu chodzi o dom. Będziecie mięli poczucie, ze w każdej chwili może ktos zapukać i powiedzieć oddajcie ziemię albo nas spłaćcie. Nie wiadomo czy się nie zgosi jakiś pazerny członek rodziny nagle. A i nie wiadomo czy już sie ktos nie upominał i facet to ukrył i nie chodzi mu ze sprzadażą w takiej cenie o żadne wspomnienia co do byłej żony Lepiej ciasne, ale własne i pewne.
Przykro mi biedo i rozumiem jaka rozżalona jesteś
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Zobaczcie jaką stronkę znalazłam i chyba znowu się na coś skuszę, bo takie tanie są i niektóre fajne wzory:
http://yooca-outlet.pl/search.php?filter_node[1]=148&filter_producer=&fil ter_bestseller=
śliczne ciuszki ale gdzie tanie? ja tam widzę drogie jak cholera
Stary 2015-06-16, 11:33   #819
natalitka1988

Mala jeszcze nie wiem bo nie jechalam w ciazy nigdzie daleko... przekonamy sie 11 lipca

ewlina podaj przepis na ta zapiekanke... ja jutro robie jakas wlasnie z makaronem i miesiem.. nigdy jej nie robilam.. zobaczymy co z tego wyjdzie
https://www.przepisy.pl/przepis/zapi...kami-1?cat=262
Stary 2015-06-16, 11:35   #820
Daisy 85
Wtajemniczenie

Kochane, powróciłam, komputer naprawiony, mam nadzieję, że pochodzi dłużej niestety nie jestem w stanie nadrobić już tyle stron, więc skupiłam się na kilku ostatnich
melduję, że na wizycie wszystko ok, nic małej nie urosło, lekarka się śmiała, że ma bardzo długie nogi i nawet im fotkę zrobiła, mała się trochę wkurzała, badaniem usg i z pięści strasznie mocno pociągnęła w ten przyrząd, mąż się smiał, że waleczna po nim

poza tym mój mąż, wrócił ostatnio ucieszony i mówi, że kupił coś swojej dziewczynce, okazało się, że kupił fotelik samochodowy, ale ten późniejszy, firmy Berber, używany tylko 1tydzień, cudeńko, fajnie wyglądał w samochodzie, juz nie mogę się doczekać jak wsadzę tam moją córeczkę

Biorę się za pranie ciuszków, kupiłam Lowelę żel, czy dodawać do niemowlęcych ciuszków płyn do płukania (też Lowela)?!

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Też zauważyłam ten sam odruch, że jak jadę z Tżtem to rękę sobie pod pas podkładam, a najbardziej mnie stresuje jak sama jadę i poczuję kopniaczki bezpośrednio pod pasem :/
ja pasów nie zapinam, zamiast tego podniosłam kierownicę maksymalnie do góry, abo w razie czego brzuszka nie uszkodzić, a pasy mnie bardziej martwiły...

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ale mam zbudynienie mózgu .. najpierw rano przed wejściem do tramwaju kupiłam bilet, weszłam do środka, usiadłam sobie, bilet schowałam do portfela i do torebki. i dopiero po 10 przystankach się skapnęłam, że ja go nie skasowałam dobrze, że kontroli nie było bo bym zapłaciła później poprosiłam siostrę żeby poszła mi włączyć taty kompa bo muszę coś sprawdzić u niego... i tak sobie czekał z 2h aż sobie przypomnę i w końcu tata mówi czemu jego komputer jest włączony heheh no skleroza .. a teraz prasowałam ubrania i zapomniałam wyłączyć żelazka, dopiero po godzinie się skapnęłam .. boziu żebym ja do jakiejś tragedii przez to zbudynienie nie doprowadziła
mam to samo, w sobotę zamknęłam dom i zamiast wziąść klucz ze sobą to go wetknęłam w drzwi od garażu i nawet tego nie pamiętałam dopiero mąż jak zamykał garaż w nocy to go znalazł, dobrze, że zapasowy mieliśmy, bo bym musiała się włamywać do domu

Ps. słodkie ogrodniczki, ja mam długie z hm i też są regulowane, fajnie się w nich czuję, ale na te gorąca uratowały mi tyłek spodnie lniane...

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja też już po połówkowym USG.U nas wszystko w porządku , Tymon waży całe 620 gram wszystkie narządy jakie dało się zobaczyć rozwijają się prawidłowo i wszystkie wymiary też ma raczej w porządku.
super, że wszystko ok i że mąż tak się cieszy, to fajne wiedzieć, że nie tylko Ty sama przezywasz ciążę

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak reszta..
Będzie ok, nic się nie martw

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Pomalowałam paznokcie u stóp. No nie jest to już takie hop siup
Mi mąż ostatnio malował, ale raczej średnio mu wyszlo

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Zacznę dzisiaj od prośby, a więc proszę o rezygnacje z klubu dziewczyn, które się w nim nie udzielają a tylko czytają co ktoś napisze i nie wklejają zdjęć . Piszemy tam o intymnych sprawach i jeżeli ktoś nie ma ochoty na gadanie czy zwierzenia czy nie ma czasu to niech ograniczy się tylko do pisania na wątku, bo ja mam skargi, że dziewczyny nie czują się w klubie komfortowo jak ktoś je tylko podczytuje i to osoby o których mniej wiemy niż o tych które jeszcze w K nie są. Także jak ktoś nie ma czasu ani ochoty na K to proszę o rezygnację i po prostu pisanie z nami na wątku. Przepraszam, że pisze tutaj ale ja w końcu nie wiem czy osoby które się w K nie udzielają czytają czy nie w końcu co tam jest.
Jeżeli ktoś się nie trzyma regulaminu i się nie odzywa w K, nie napisze o swojej nieobecności to wg regulaminu będzie usuwany z K.
Podpisano klawisz
Ale serio będę wywalała, bo tam ma być swobodnie. Jak na razie to się wiele nie różni od pisania na wątku[COLOR="Silver"]
Mala ostra się zrobiłaś ale dobrze, regulamin to regulamin, też bym chętnie się do klubu zapisała, ale zdaję sobie sprawę, że nie mam czasu na regularne pisanie, więc się nie oferuję

ad.kopniaczków to na upały moja mała też jest dużo mniej aktywna, a ostatnio mój mąż poczuł kopa na plecach jak się do niego przytuliłam

[QUOTE=Libra2;51761354
Wklejam obiecane zdjęcia żebyście nie pomyslały że też jestem trollem,bo ciągle obiecuję a nigdy nie dotrzymuję słowa . Prawie nic nie widać ale może na następnej wizycie (14 lipca) da sobie zrobić lepsze słit focie. Spadam do pracy a wam życzę miłego plotkowania.[/QUOTE]

Fajnie wygląda, jakby się maluch zasłaniał, przed światłem

Cytat:
chyba lipa z domem po dwoch miesiacach wyprowadzania papierow na prosta kolejny problem i teraz taki jak z tv :/ mozna to zalatwic ale troche to potrwa moze na zime bysmy kupili ale remontu sie wtedy nie da robic to przy dobrych wiatrach za rok bysmy moze sie wprowadzili a i tak noc nie wiadomo...
Szukam innego domu albo pojde zaraz bank obrobie bo bez duzej gotowki moge tylko ogloszenia ogladac
Jeżeli to okazja to może warto poczekać? może w związku z problemami z papierami, jeżeli leżą po stronie właściciela, można jeszcze ponegocjować cenę?! nie matrw się co się odwlecze to nie uciecze, ważne, że podjęliście kroki zmierzające do kupna domu, a rok w jedną czy drugą... musisz się pocieszać myślą, że jesteś bliżej niż dalej...

Wiem jak to jest się napalić a później lipa, bo ja się w tamtym tygodniu tak rozkleiłam... okazało się, że starostwo powiatowe doszukało się jakiegoś durnego przepisu i wstrzymali nam pozwolenie na budowę, polegliśmy kosztowo i czasowo, bo próbowałam znaleźć jakiś kruczek prawny, ale sie nie udało... wyłam jak bóbr, a mała mnie waliła od środka, jakby chciała powiedzieć "mamusiu będzie dobrze", a przed meżem uchroniła mnie tylko ciąża, bo inaczej by mnie rozniósł (te omijania przepisów były moim wymysłem)

Cytat:
To ja kolejny troll wklejam fotę brzuchola znowu zdjęcie z windy bo w domu nie mam dużego lustra. Przeglądam się zazwyczaj w odbiciu mikrofalówki haha
sweet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0004.jpg (83,9 KB, 26 załadowań)
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:41   #821
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Natalitka ja bez przepisu lece 1 cebule kroję w kostke, troche czosnku i to podsmażam, dodaję mięso mielone, a potem co mam pomidor, papryka, pieczarki...koncentrat a najlepiej pomidory z puszki Dusisz, przyprawiasz do smaku. Gotuje makaron świderki np i do wszystko potem wymieszać, posypać serem i zapiec w piekarniku
Stary 2015-06-16, 11:45   #822
mala29lll
Zakorzenienie

To wstawiam zdjęcie mojego brzusia też tutaj i przy okazji w mojej nowej sukience z Lidla tzn dwu tygodniowej

sukienka lidl bok.jpg sukienka lidl przód.jpg
Stary 2015-06-16, 11:47   #823
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Najgorsze jest to ze my juz zalatwiamy sprawy 2msc i tyle juz czasu i zaangazowania poszlo , ja juz sie czulam jak u siebie. Wszystkie papiery juz wyczyszczone byly wszystko sprawdzone , w tygodniu mial odebrac pozwolenie na uzytkowanie i tyle by bylo.
Odpuszczamy sobie , jeszcze tylko znajoma prawniczka powie jak to wyglada i ile czekania w razie co.
Szukamy innego domu jak gdzies patrze to trzeba miec z 400tys.
Az mi nie dobrze jak i tym mysle ide na lody
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:47   #824
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Fajna sukienka teraz mają być fajne w lidlu w sobote chyba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lidl-plaza0620.jpg (49,4 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-06-16 o 11:53
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:50   #825
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Mi nie narobisz bo u mnie stoi cale wiadro.. dostalam od kolezanki i zastanawiam sie co z tym zrobic

Co dzis gotujecie?
Jak to co z tym zrobić? Mi wysłać ja juz pół miski zjadłam :p codziennie jem kilogram czereśni :p

Ja na obiad mam rosół jeszcze nie wiem czy z makaronem, zacierką czy kaszą. A na drugue standard - kotlety z serem (jeszcze z wesela :p), młode ziemniaczki z koperkiem i fasolka szparagowa z masłem i bułka tartą

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:50   #826
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
hTo DHL w nocy też pracuje?
Mala kurierka tylko w nocy jeździ, bo na rano mają rozładunki na magazynach głównych, branża mojego męża

Cytat:
Niestety nie pomogę bo choroby lokomocyjnej nigdy nie miałam ale pocieszenie ze tez jadę nad morze pod koniec lipca z tym ze odległość mamy dużo większą no ja z samego południa Polski
Ja mam książkę, gdzie co prawda nie pisze nic o chorobie lokomocyjnej, ale jest zaznaczone, że drugi trymestr to najlepszy czas na wakacje ale trzeba robić postoje co 2h na krótki spacer i zaczerpnięcie świeżego powietrza... mi jak jest niedobrze jak jeżdżę pomaga klima, ale na gardło trzeba uważać...

Cytat:
No az smieszne bo facet ma 4200m2 dzialki i mial plany i mapki gdzie ma to budowac i chyba go ponioslo bo wybudowal kawalek domu na posesji kogos innego ,nikt tam nie intetesowal sie tym kawalkiem byl taki jakby nieuzytek ale prawnie jest zajety. I teraz jak mialbyc odbior budynku to geodeta zauwazyl ze dom stoi nie tam gdzie trzeba i 300m2 ziemi nalezy do 6 ludzi ktorych nikt nie widzial 60lat na oczy jacys spadkobiercy ludzi ktorzy mieszkali tam ponad 60 lat temu
Wszystko by ok gdyby wczesniejszy wlascieciel ktory mieszkal tam 50lat zglosil by tzw zasiedzenie, to by zrobili przez sad i ziemia byla by jego. Teraz ten wlasciel od ktorego kupujemy ma te ziemie dopiero 10lat a aby zglosic zasiedzenie musi minac 20lat. Wiec tu sie wszystko komplikuje i takie sprawy sie moga dluga ciagnac :/
To zmienia postać rzeczy, ja bym się bała, bo takie rzeczy mogą się ciągnąć latami i niemało kosztować... nie wiem czy gra warta świeczki, jeszcze jakby był jeden właściciel to można by odkupić ten kawałek, ale jak więcej...

Cytat:
Stary 2015-06-16, 11:56   #827
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to co z tym zrobić? Mi wysłać ja juz pół miski zjadłam :p codziennie jem kilogram czereśni :p

Ja na obiad mam rosół jeszcze nie wiem czy z makaronem, zacierką czy kaszą. A na drugue standard - kotlety z serem (jeszcze z wesela :p), młode ziemniaczki z koperkiem i fasolka szparagowa z masłem i bułka tartą
Też robię rosołek dzisiaj
Stary 2015-06-16, 12:01   #828
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Dzewczyny czy którąś z was boli hmm..nawet nie wiem co mnie boli tak jakby pośladek, ale raczej ta kość w środku?? Najgorzej jest jak się kłade, albo wstaje..jak rozruszam to jest okej ale ból jest niesamowiy..
normalne w ciąży coś w stylu rwy kulszowej, mi też doskwiera...

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
oglądałam właśnie Interwencje na Polsacie . Ja to zawsze trafie
Dziewczynie w 37tc stwierdzono cholestaze(skóra ją strasznie swędziała) , odklejające się łożysko i poziom wód na poziomie 46%, powinni natychmiast zrobić jej cesarkę a trzymali ją 6 dni i po 6 dniach podjęli decyzję że będzie mieć cesarkę, rano na drugi dzień okazało się że dziecku już serce nie bije i urodziła martwego chłopca... Lekarz : on nie widzi swojej winy bezpośrednio takie rzeczy się zdarzają , spóźniliśmy się 1 dzień... No nawet nie idzie dobrać słów aby skomentować słów tego bydlaka...Ja pier..... i o w Krakowie było ... Horrorrrr
to straszne, przez chwilę myslałam, że czytam o koleżance, która miała rodzić w Ujastku, miała mało wód, ale ciąża donoszona, trzymali ją od piątku, czekali nie wiadomo na co, a we wtorek serduszko już nie biło, straszna tragedia, mało tego jak wróciła do domu to jeszcze przychodziły paczki z rzeczami zamówionymi w necie podczas pobytu w szpitalu... dla mnie to był wstrząs, na szczęście niedługo po tym udało jej się zajść w ciążę i już za kilka dni ma termin na cesarkę... a z Ujastkiem się skarży...

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga!! mam w brzuszku pięknego, ruchliwego i zdrowego synusia!!!!!!! jestem przeszczęśliwa, łzy mi leciały ciurkiem jak słyszałam z ust ginki, że wszystko pięknie bezwstydnik tym razem na samym wejściu pokazał co ma między nogami ehhhhh pierwszy kamień z serca..
Wielkie gratulacje!!!

Cytat:
Amelia ja mam cały dzień prawie spuchnięte stopy, ale rano to masakra. Ledwo do kibelka mogę dojść i gębkę oraz dłonie też spuchnięte mocno
Ja pierwszy raz dziś doświadczyłam skurczu łydek, w życiu nie czułam takiego bólu...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Też robię rosołek dzisiaj
a ja dziś dietetycznie, kurczaczek z sałatą. pomidorem, ogórkiem i cebulą, polany sosem miodowo-musztardowym
a na drugie truskawki z jogurtem
Stary 2015-06-16, 12:03   #829
mala29lll
Zakorzenienie

Daisy zapinaj pasy, bo w razie wypadku nawet przy niedużej prędkości jak Cię wyrwie do przodu może się łożysko oderwać albo niefortunnie uderzysz głową i jak Ty zginiesz to małe też. Ja sobie nie wyobrażam nie zapinać pasów. To stary mit, żeby nie zapinać pasów w ciąży. Szczególnie jak nasze małe są już dość wysoko i jak pas pod brzuchem to tylko ochroni a nie zaszkodzi. BEzpieczniej zapinać
Stary 2015-06-16, 12:09   #830
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaaaaa pytam już 2 dni i ciągle zapominam sklerotyczka jedna zauważyłam, że jakaś taka nie blada jestem tylko zabrązowiona a się nie opalam i to nie chodzi o ręce czy girki ale no cycorki i tyłek którego na pewno nie wystawiam na widok publiczny tak sie zastanawiam czy mnie chytnęło przez ciuchy wiaterek i słoneczko czy to ten Palmers w którym jest masło kakaowe i jeszcze osobno am masełko kakaowe do smarowania i może one tak barwią? Zauważyłyście coś?
czytałam w jakimś kalendarzu ciąży że mogą się pojawiać przebarwienia brązowe na skórze w miejscach narażonych na tarcie np między udami
Cytat:
Cześć dziewczyny Wstałam sobie, i araz śniadanko..przez wasze straszenie o wczesnych porodach..śniło mi się, żę urodziłam wcześniaka, sama w domu i w dodatku chłopa z dużymi jajkami Masakra jakaś, i śmuiałam się, żę już tyle różu mamy, że nie ma opcji musi być dziewczyna
oplułam komputer przez tego chłopa z dużymi jajami

Cytat:
Dziękuję wam rośnie brzuszek bo mamusia je bez opamiętania i dziś na wadze +8 kg... chyba zapisze się na basen i jogę dla ciężarnych bo jak tak dalej pójdzie to na porodowke się nie dostane i będę pod szpitalem rodzic :P

Czy któraś z was sciagala kamień nazebny i dentysty? Bo nie wiem czy można a poszlabym to załatwić bo mam mnóstwo wolnego czasu. Ostatecznie stwierdziłam ze nie podchodzę teraz do egzaminu bo zaczęłam strasznie panikować i się stresowac a to nie jest dobre dla dzidziusia. Uczę się powolutku, bez szaleństw i może podejde we wrześniu a jak nie to dopiero za rok mam to gdzieś
ja ściągałam kamień w pierwszym trymestrze , można ściągać spokojnie
Stary 2015-06-16, 12:14   #831
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy zapinaj pasy, bo w razie wypadku nawet przy niedużej prędkości jak Cię wyrwie do przodu może się łożysko oderwać albo niefortunnie uderzysz głową i jak Ty zginiesz to małe też. Ja sobie nie wyobrażam nie zapinać pasów. To stary mit, żeby nie zapinać pasów w ciąży. Szczególnie jak nasze małe są już dość wysoko i jak pas pod brzuchem to tylko ochroni a nie zaszkodzi. BEzpieczniej zapinać
Ja mam wrażenie, że mam nisko ten brzuszek i boję się, że pasy go przygniotą zapytam się lekarki...

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Dziewczyny a co z tym praniem, bo chcę już włączyć pralkę dawać płyn do płukania (Lowela) czy nie?! bo już zgłupiałam, piorę śpiochy, pajace i kaftaniki, co mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka... wystarczy 40stopni skoro będę to później prasować?!
Stary 2015-06-16, 12:17   #832
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja pasy zapinam..boję się jeżdzić bez. Poza tym wole i tak jak Tż prowadzi i wtedy pilnuje poprostu, żeby pas był pod brzuchem
Stary 2015-06-16, 12:17   #833
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że mam nisko ten brzuszek i boję się, że pasy go przygniotą zapytam się lekarki...

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Dziewczyny a co z tym praniem, bo chcę już włączyć pralkę dawać płyn do płukania (Lowela) czy nie?! bo już zgłupiałam, piorę śpiochy, pajace i kaftaniki, co mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka... wystarczy 40stopni skoro będę to później prasować?!
ja bym dodała płyn do płukania, będą delikatniejsze jak będziesz prasować to 40 wystarczy, wyższa by mogła troszkę zniszczyć ubranka

co do pasów to zawsze zapinam ale trzymam rękę między pasem a brzuszkiem
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:22   #834
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
To wstawiam zdjęcie mojego brzusia też tutaj i przy okazji w mojej nowej sukience z Lidla tzn dwu tygodniowej
Fajny ten brzusio masz

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja bym dodała płyn do płukania, będą delikatniejsze jak będziesz prasować to 40 wystarczy, wyższa by mogła troszkę zniszczyć ubranka
Dzieki Też mi się tak wydaje ale nie byłam pewna, najwyżej dodam mniej niż pisze na opakowaniu
Stary 2015-06-16, 12:28   #835
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam w jakimś kalendarzu ciąży że mogą się pojawiać przebarwienia brązowe na skórze w miejscach narażonych na tarcie np między udami
Ze przebarwienia w ciąży są to wiem ale ja jestem równomierne brązowa a się w ogóle nie wystawiam na słońce
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

Serio bezpieczniej z pasami. Zapytaj lekarki, ale w każdej książce nawet piszą, zeby zapinać

JA nie będę dodawała płynu do płukania, a jak już to zrobiony samemu. Pisałam kiedyś tutaj o takim płynie z octu, sody i olejku naturalnego eterycznego(ale nie konieznie) i też są ciuszki mięciutkie i się nie elektryzują, a ocet jest antybakteryjny i dobrze robi pralce
Stary 2015-06-16, 12:29   #836
gosiek0388
Zadomowienie

lepiej prać w niższej temp bo się mogą rozwlec , a i tak temp żelazka zabiję ewentualne bakterie , chociaż patrzyłam teraz bo mam program do prania w pralce bawełna dziecięca i wyskakuje mi 95 stopni prania to przecież gotuje i jak te ciuszki będą wyglądać jak ściery?

ja nie mogę dodać octu do pralki bo mam jakąś tam grzałke ceramiczną i nie zalecane jest i nie dawalam , a jak bym teraz dodala to by mi całą pralkę zarąbało kamieniem

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-06-16 o 12:31
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:34   #837
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna sukienka teraz mają być fajne w lidlu w sobote chyba
Od czwartku mają być Wybieram się
Stary 2015-06-16, 12:38   #838
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałam kiedyś tutaj o takim płynie z octu, sody i olejku naturalnego eterycznego(ale nie konieznie) i też są ciuszki mięciutkie i się nie elektryzują, a ocet jest antybakteryjny i dobrze robi pralce
Pamiętam, ale czy one nie będą później śmierdzieć octem?!

Cytat:
lepiej prać w niższej temp bo się mogą rozwlec , a i tak temp żelazka zabiję ewentualne bakterie , chociaż patrzyłam teraz bo mam program do prania w pralce bawełna dziecięca i wyskakuje mi 95 stopni prania to przecież gotuje i jak te ciuszki będą wyglądać jak ściery?
U mnie w pralce, bielizna dla niemowląt to 40st (cykl trwa 60min) lub 60st (cykl 75min) ale wydaje mi się, że to zbyt krótko, będę prała w cyklu z temp.40st trwającym 105min, może lepiej je wybełta
a 95st to strasznie dużo, ja co najwyżej będę prała w 60st białe, silnie ubrudzone ciuszki, ręczniki, pieluszki i szlafroczek
Stary 2015-06-16, 12:39   #839
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mogę dodać octu do pralki bo mam jakąś tam grzałke ceramiczną i nie zalecane jest i nie dawalam , a jak bym teraz dodala to by mi całą pralkę zarąbało kamieniem
Ja regularnie daję ocet do prania, zeby pralka kamieniem nie zachodziła. A nawet nie wiem ile stopni ma program dziecięcy u mnie. Aż idę zobaczyć hehhe też 95 stopni a jaką masz pralkę ? JA mam Samsung Eco bubble i fajnie dopiera pranie nawet na eco w zimnej wodzie,a le jak da rady z plamami po zupkach to nie wiem. Choć mój mąż jak dziecko i zawsze się ubabra i nawet tłuste spiera ładnie i marchewkę, a ostatnio się oblał barszczem iżebym się nie darła bo miałam tragiczny humor to schował durne to w koszu na pranie zamiast zaprać od razu ale też zeszło po tygodniu
Stary 2015-06-16, 12:42   #840
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Te dlugie sukienki w lidlu od 20 Od czwartku mają bć te krótkie i bielizna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości