|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Przy nabrzmialych piersiach wystarczy ich dotknac, zeby pokarm lecial. Nie mowimy o regularnym recznym odciaganiu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tlustezycie.pl/2013/10/ni...czycy.html?m=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzk. Owszem zbilansowana dieta jest konieczna i to nie tylko przy chorej tarczycy, ale sama dieta wg mnie nie wystarczy. pomysl z hormonami zwierzecymi tez mnie nie przekonuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zadomowienie
|
Wszystko pewnie zależy od zaawansowania choroby ja nigdy nie miałam problemow z tsh i podejrzewam ze ten skok spowodowany byl stresem (mialam dosc intensywny rok) strata wagi (mimo ze mowi sie ze wysokie tsh powoduje tycie ja jadlam a nie przybieralam nic) Mam nadzieje ze na zmiane leczenia nie bedzie za pozno i nie uposledze sobie przez okres ciąży tarczycy na tyle by byc zmuszona brac tabletki cale zycie. Tak jak mowilam czas pokaze czy to jest wykonalne czy nie ale probowac bede.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie akurat sprawa z tarczycą jest prosta i żadna medycyna naturalna mi nie pomoże. Tarczyca powinna mieć objętość około 20 ml, moja ma objętość 3 ml. Więc siłą rzeczy za mało hormonu wytwarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet pod tym względem nie mialam badanej tarczycy, dostalam tabletki i finito dziala to dziala wiec mam brac. Wiadomo ze w okresie ciazy nie bede elsperymentowac ale czemu mam nie sprobowac jak moze jest szansa na normalne funkcjonowanie bez tabletek. Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-16 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tarczycę zbadaj pod tym względem. W ogóle dziwię się że nie miałaś zrobionego USG tarczycy i przytarczyc zanim lekarz zapisał Ci leki. No a jeśli masz małą tarczycę jak ja to niestety nie ma innej opcji poza suplementacją z zewnątrz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
![]() Aaaale się wyspałam ![]() ![]() Cytat:
Z cocodrillo Młoda ma parę rzeczy i naprawdę są jakościowo super, ale rzeczywiście drogie. Poza wyprzedażami tam nie kupuję. Zresztą w większości sklepów poza jakimiś akcjami promocyjnymi czy wyprzedażami nie kupuję ![]() ![]() A czego omijasz lumpki? Nie umiesz nic znaleźć czy nie lubisz używanych ubrań? W mojej aplikacji ciążowej jest teraz informacja o wyprawce dla malucha i oczywiście najlepiej kupować rzeczy tylko z bawełny organicznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szukaj przyczyny bo jak na razie jesteś leczona jedynie objawowo. I w zasadzie nie wiesz co się w tej tarczycy dzieje, czy w ogóle tkanki są prawidłowe. Może masz chorobę autoimmunologiczną. Tak czy siak zanim się zaczniesz leczyć medycyną naturalną to diagnoza przede wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama jestem ciekawa tych ciuszkow z pepco ja kupowalam takie w pudełkach wygladaly jakościowo lepiej niz te na wieszaczkach. Z drugiej strony to te male rozmiary mysle ze nawet nie zdążymy poniszczyc praniem a zaraz beda za male na nasze pociechy ;-) O widzisz jakis plus przechodnich ciuszkow jest, moze i lekko sprane ale za to zdrowsze dla skory ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sobie wymyśliłam obiad jako że obowiązkowo białe mięso albo ryba mnie obowiązuje tadaaaaam: http://przepisy.magazyn-kuchnia.pl/p...i+pomidorach/p Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-16 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarze są różni bo ludzie są różni. Nie można wieszać psów na całej branży dlatego że Twoja mama trafiła na konowała, bo tak trzeba nazwać lekarza leczącego nadciśnienie który mówi że dieta nic nie zdziała skoro to jest pierwszy front walki z nadciśnieniem. A za te sugestie o problemy psychiczne to bym pozwała do sądu. Ludzie bez mózgu znajdą się wszędzie. Brak czasu w czasie studiów jest faktem. Medycyna to wciąż powiększająca się dziedzina wraz z postępem wiedzy. Nieludzkie jest oczekiwanie, że jedna osoba będzie specjalistą od wszystkiego. Tak się po prostu nie da. Życie to nie serial o lekarzach, którzy jednego dnia operują, drukują narządy na drukarkach 3D, robią badania na wirusach i w wolnym czasie zbierają podbiał w ogródku. Niestety. Wszystko to wymaga takiego ogromu wiedzy że mózg tego po prostu nie pomieści. Nie fair jest tego wymagać. Wymagać za to można i trzeba solidnej, aktualnej i pogłębianej wciąż wiedzy w swojej specjalizacji. Czego zabrakło "lekarzowi" Twojej mamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze zapobiegac ;-) i o tym tez sie malo mowi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Mam takie pytanko, czy któraś z was ma parowar? Jesli tak to na co zwracać uwage przy zakupie, czy w ogole uzywa sie go w kuchni czy po miesiacu lezy na dnie szafki? Powaznie zastanawiam sie nad kupnem bo przy kp chcialabym jesc zdrowo, zreszta chcialabym tez zrzucić w miare szybko kg które jeszcze przed ciąża sie nagromadziły ![]() ![]() Polecacie jakis parowar z cena normalna a nie z kosmosu? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A z tarczyca to ja tez mam problemy, teraz biore letrox 75. Ale mam wizyte 25 czerwca bo podobno w III trymestrze trzeba zmniejszyc dawke hormonu, zobaczymy jakie bede miec wyniki... A tarczyca to chyba kolejna choroba dwudziestego pierwszego wieku, tak samo jak roznego rodzaju alergie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Mamusie pytanie
podczas wszystkich faz porodu ile razy xmienia sie koszule. Robie porzadki w tż szafce i ma pare spranych tshirt ow i nie wiem czy wyrzucac czy zostawic. ile razy zmienialyscie ubranie. Czy mozna miec majtki na sobie z jakims podkładem jak to wyglada.
#3563 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa dziewczyny historyczny dzień udało mi się spiąć włosy w mikromini kitka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Raczkowanie
|
Ja przez 9 godz nie zmienilam ani razu, nawet mi to do glowy nie przyszlo. Majtek nie mialam, od pasa w dół bylam przykryta przescieradlem chyba czy czyms taki, ciękim. I tak to odsłanialam bo bylo mi cholernie gorąco. No ale moj porod byl moze troche inny, bo chodzic w ogole nie moglam, caly czas bylam podpięta do ktg. No a skurcze od razu mialam co 5 min, a pozniej co minute.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani razu sie nie przebieralam, w majtkach i spodniach bylam do 7cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
jaka jestem zła na męża. Od pewnego czasu rozmawiamy na temat wózków. Rozmawiamy na temat amortyzacji, kół, regulacji podnoszenia. A dziś się nagle okazuje, że to wg niego nie jet ważne. Bo między wózkami nie ma różnicy większej. Że wózek to nie samochód, nie ma silnika, klimatyzacji itd i że nie ma większego znaczenia co weźmiemy. W ogóle nie ma chyba nagle dla niego znaczenia, że mamy strasznie nierówną drogę, aż doszło do tego, że walczymy z gminą, a skończy się pewnie w powiecie. Z samochodem było cackania kilka miesięcy. Popłakałam się. Na szczęście jestem sama w domu. Chyba pierwszy raz jestem taka zła.
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Wtajemniczenie
|
owieczkaa
O proszę ![]()
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Czyli zadne wydzieliny nie leca ? Krew? Nie brudza sie te koszule ?
#3570 |
Zakorzenienie
|
Pierdziele! Wyszłam ze szkolenia o 11. Może i fajnie, ale tak mi było niewygodnie, ze aż mnie agresor łapał. Nie będę się poświęcać bo oni sobie wymyślili szkolenie a teraz nie ma kto siedzieć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.