Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 12:43   #841
natalitka1988
wkręcona :)

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Mala duuuzy juz ten brzuch
Sukeinka fajna
Ja chyba nie lubie dlugich bo nie lubie jak cos mi sie majta miedzy nogami
Skad wyrwalas to lustro ?

co do prania to ja teraz bede prac w normalnym proszku i normlanym plynie.. tzn te rzeczy ktore mam po kims, i pozniej jeszcze raz w dzieciowym proszku nad plynem sie zastanawiam bo moja znjoma pierze np w lenor sensitive albo cocolino tez jakis delikatniejszy.. dziecku nic nie jest...
Stary 2015-06-16, 12:44   #842
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Pamiętam, ale czy one nie będą później śmierdzieć octem?!

U mnie w pralce, bielizna dla niemowląt to 40st (cykl trwa 60min) lub 60st (cykl 75min) ale wydaje mi się, że to zbyt krótko, będę prała w cyklu z temp.40st trwającym 105min, może lepiej je wybełta
a 95st to strasznie dużo, ja co najwyżej będę prała w 60st białe, silnie ubrudzone ciuszki, ręczniki, pieluszki i szlafroczek
Coś Ty. Nic nie śmierdzi octem. Ja nie czułam przynajmniej. Jakby nawet to do wyschnięcia śladu nie ma po zapachu octu bo to przecież spiryt i szybko wietrzeje. Siora dodaje zawsze jakieś oleki naturalne np pomarańczowy i tak pachnie u niej w domu zawsze mmmmmmmmmmmmm

Może te 95 st to na pieluchy i to chyba białe, bo te ładne kolorowe ogą chyba kolor stracić.
aaaaaaa własnie co do octu to dobrze wyprać pierwszy raz z dodatkiem octu kolorowe rzeczy to wtedy kolor się utrwala i później się nie spiera tak szybko i to faktycznie działa Ocet cudna rzecz do prania. U mnie litrami to idzie
Stary 2015-06-16, 12:44   #843
Daisy 85
Wtajemniczenie

eeeee a dawać tabletkę odkamieniającą i zmiękczającą wodę?! bo zawsze dodaję do prania...
ja już głupieję
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:46   #844
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Mala duuuzy juz ten brzuch
Sukeinka fajna
Ja chyba nie lubie dlugich bo nie lubie jak cos mi sie majta miedzy nogami
Skad wyrwalas to lustro ?
heheh lustro mam jeszcze z poprzedniego mieszkania i wstawiam na szafkę, bo jest wieśniackie i go nie powieszę nigdzie a w przedpokoju mam tak blisko do następnej ściany, ze się nie widze dobrze więc wyciągam to wieśniackie i stawiam na krześle
Stary 2015-06-16, 12:46   #845
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ocet cudna rzecz do prania. U mnie litrami to idzie
to rzeczywiście muszę spróbować, a ocet spirytusowy czy jabłkowy?
ale diesel jestem, nie?!
Stary 2015-06-16, 12:47   #846
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Te dlugie sukienki w lidlu od 20 Od czwartku mają bć te krótkie i bielizna
A ja myślałam ze w czwartek jest 20 to w sobote się wybiorę
Stary 2015-06-16, 12:53   #847
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

My chyba też A od czwartku ta bielizna fajna będzie, ale w czwartek wybywam z domu :/
Stary 2015-06-16, 12:54   #848
rita_k
Zadomowienie

Mala a jak ty dodajesz ten ocet do pralki? Z proszkiem czy plynem. Daj tu instrukcje. bo mi też kamieniem zarosnie pralka.
Ja foty jutro zrobie jak bede miec juz luz. Co do skurczy toniestety zdarzaja mi sie w nocy. A jeszcze ja sie porwalam na zaproszenie gosci w niedziele ta co byla. I po tej sobocie i niedzieli wieczorem tak mnie nogi bolaly jak nigdy w życiu. Normalnie ledwo już stałam jak zęby myłam. I w trakcie latania nie czułam że to Aż tak mnie obciąża.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:04   #849
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
to rzeczywiście muszę spróbować, a ocet spirytusowy czy jabłkowy?
ale diesel jestem, nie?!
zwykły ocet
JA będę jednak płukała ubranka w płynie własnej roboty i dodam olejku. Będę mięciutkie i delikatnie pachnące i przy okazji zachowają ładny kolor Kurde jaka reklama octu. Ktoś powinien mi zapłacić za to

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Mala a jak ty dodajesz ten ocet do pralki? Z proszkiem czy plynem. Daj tu instrukcje. bo mi też kamieniem zarosnie pralka.
Ja foty jutro zrobie jak bede miec juz luz. Co do skurczy toniestety zdarzaja mi sie w nocy. A jeszcze ja sie porwalam na zaproszenie gosci w niedziele ta co byla. I po tej sobocie i niedzieli wieczorem tak mnie nogi bolaly jak nigdy w życiu. Normalnie ledwo już stałam jak zęby myłam. I w trakcie latania nie czułam że to Aż tak mnie obciąża.
Tu masz porady https://polki.pl/we-dwoje/ocet;-;dod...kul,27269.html

a tu przepis na płyn do płukania http://www.ekorodzice.pl/domowe-plyn...1,52,1692.html

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Mojej siorze gościu od naprawy pralki kazał dodawać szklankę octu do każdego prania, bo po 2 latach jej siadła pralka (kamień obrósł tragicznie ją) i śmiga następne 4 teraz i nic się nie dzieje, ale czasem dodaje całą a czasem pół szkl
Stary 2015-06-16, 13:06   #850
natalitka1988

Ja to w ogole raz w miesiacu puszczam pusta pralke z octem i soda oczyszczona na najwyzsza temperature. I jak nam sie cos tam w pralce zatkalo to ten od serwisu mowil, ze mamy super zadbana pralke zero kamienia.
Stary 2015-06-16, 13:07   #851
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
zwykły ocet
JA będę jednak płukała ubranka w płynie własnej roboty i dodam olejku. Będę mięciutkie i delikatnie pachnące i przy okazji zachowają ładny kolor Kurde jaka reklama octu. Ktoś powinien mi zapłacić za to

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Tu masz porady https://polki.pl/we-dwoje/ocet;-;dod...kul,27269.html

a tu przepis na płyn do płukania http://www.ekorodzice.pl/domowe-plyn...1,52,1692.html

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Mojej siorze gościu od naprawy pralki kazał dodawać szklankę octu do każdego prania, bo po 2 latach jej siadła pralka (kamień obrósł tragicznie ją) i śmiga następne 4 teraz i nic się nie dzieje, ale czasem dodaje całą a czasem pół szkl
Dzięki . Ja ocet do tej pory w kuchni i ewent do mycia używałam. Sody jakis czas temu kupiłam 5 kg. Hyhy to mam zapas
Stary 2015-06-16, 13:20   #852
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
To ja kolejny troll wklejam fotę brzuchola znowu zdjęcie z windy bo w domu nie mam dużego lustra. Przeglądam się zazwyczaj w odbiciu mikrofalówki haha
Piękny brzusio i fajny patent z windą
Ja w ogóle nie mam w domu lustra poza łazienkowym na szafce.

Cytat:
Ja regularnie daję ocet do prania, zeby pralka kamieniem nie zachodziła. A nawet nie wiem ile stopni ma program dziecięcy u mnie. Aż idę zobaczyć hehhe też 95 stopni a jaką masz pralkę ? JA mam Samsung Eco bubble i fajnie dopiera pranie nawet na eco w zimnej wodzie,a le jak da rady z plamami po zupkach to nie wiem. Choć mój mąż jak dziecko i zawsze się ubabra i nawet tłuste spiera ładnie i marchewkę, a ostatnio się oblał barszczem iżebym się nie darła bo miałam tragiczny humor to schował durne to w koszu na pranie zamiast zaprać od razu ale też zeszło po tygodniu
Też mieliśmyEco Bubble kupioną zaraz jak się pierwsze pojawiły te modele. Zaczęła nam niszczyć ubrania, a potem lekko przeciekać i pozbyliśmy się grata Teraz mamy pralko-suszarkę HotPoint Ariston

Dzwonili do mnie rano z gabinetu mojej ginki, że jej nie będzie w piątek buuuu. Przepisałam się do innej lekarki na ten sam dzień, bo mi się L4 kończy :/
A na przyszły wtorek zapisana jestem do dentysty. Już się trzęsę, bo mam ogromny problem z leczeniem. Silnie odczuwam ból mimo dużej dawki znieczulenia i podświadomie unikam wizyt najdłużej jak się da. Ale zauważyłam, że mi się masakra zrobiła z jednym zębem (podejrzewam, że do leczenia mam ze 3 nawet) no i muszę iść, bo już nie ma co czekać
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:25   #853
amelia177
Rozeznanie

Zeżarłam dwa tosty...z musztardą słodką i majonezem bo ketchup się skończył Będę gruba jak beka

Ja dzisiaj na obiadek mam schab duszony z cebulką, ziemniaczki z koperkiem i młoda duszona kapustka, a jutro chyba kalafiorową machnę.

Cytat:
śliczne ciuszki ale gdzie tanie? ja tam widzę drogie jak cholera
A posortowałaś po cenie? Nowe bodziaki po 5 zeta to przecież taniocha No ale tak jak pisałam nie wszędzie są rozmiary.

Cytat:
melduję, że na wizycie wszystko ok, nic małej nie urosło, lekarka się śmiała, że ma bardzo długie nogi i nawet im fotkę zrobiła, mała się trochę wkurzała, badaniem usg i z pięści strasznie mocno pociągnęła w ten przyrząd, mąż się smiał, że waleczna po nim

ja pasów nie zapinam, zamiast tego podniosłam kierownicę maksymalnie do góry, abo w razie czego brzuszka nie uszkodzić, a pasy mnie bardziej martwiły...
To super, że wszystko w porząsiu, moja też ma podobno długie

Zapinaj pasy koniecznie! To niebezpieczne dla Ciebie i dzidzi!

Cytat:
To wstawiam zdjęcie mojego brzusia też tutaj i przy okazji w mojej nowej sukience z Lidla tzn dwu tygodniowej

Załącznik 5997781 Załącznik 5997782
Mala super brzusio i kieca, szukam właśnie jakiejś długiej.

Cytat:
Daisy zapinaj pasy, bo w razie wypadku nawet przy niedużej prędkości jak Cię wyrwie do przodu może się łożysko oderwać albo niefortunnie uderzysz głową i jak Ty zginiesz to małe też. Ja sobie nie wyobrażam nie zapinać pasów. To stary mit, żeby nie zapinać pasów w ciąży. Szczególnie jak nasze małe są już dość wysoko i jak pas pod brzuchem to tylko ochroni a nie zaszkodzi. BEzpieczniej zapinać
Dokładnie!

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:32   #854
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja to w ogole raz w miesiacu puszczam pusta pralke z octem i soda oczyszczona na najwyzsza temperature. I jak nam sie cos tam w pralce zatkalo to ten od serwisu mowil, ze mamy super zadbana pralke zero kamienia.
Tez tak robię i daję na wysoką temp albo na program do samoczyszczenia bębna.

Tosia ja mam od 4 lat tę pralkę i jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
5 zeta to przecież taniocha No ale tak jak pisałam nie wszędzie są rozmiary.

Mala super brzusio i kieca, szukam właśnie jakiejś długiej.
A nie sortowałam Trzeba było napisać bo ja blondynka

JAk szukasz długiej to Lidl w sobotę
Stary 2015-06-16, 13:46   #855
toskaKrk
Wtajemniczenie

Mala super brzusio i fajna sukienka
Kupiłabym jakąś ale nie mam siły łazić po sklepach czy ciuchlandach, a i z kasą jesteśmy w dołku

Będę chyba musiała ocet kupić, bo nie mam w domu
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:56   #856
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
super wydrukowałam sobie to

Cytat:
Zapinaj pasy koniecznie! To niebezpieczne dla Ciebie i dzidzi!
poprawię się

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
moja też ma podobno długie
to będziemy miały długonogie laski
Stary 2015-06-16, 14:06   #857
sabonka123
Rozeznanie

Mamy dziś do odbioru film z wesela juhuuu nie mogę się doczekać. Jak bedzue ładny teledysk to wrzucę do klubu linka :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 14:09   #858
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy dziś do odbioru film z wesela juhuuu nie mogę się doczekać. Jak bedzue ładny teledysk to wrzucę do klubu linka :p
Ale masz fajnie, całe emocje przeżyjesz jeszcze raz ja mój film ze 40razy już ogladałam, ehh kiedy to było
miłego oglądania!!!
Stary 2015-06-16, 14:47   #859
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ale masz fajnie, całe emocje przeżyjesz jeszcze raz ja mój film ze 40razy już ogladałam, ehh kiedy to było
miłego oglądania!!!
Serio? Jawcalosci raz ogladalam żeby sprawdzić czy wszystko ok. Taki krótszy 45 to kilka razy z tymi co chcieli a tak to wspomnienia mam w głowie. Nawet też chyba mamy taki krótki 3 min ale nawet nie jestem pewna
Stary 2015-06-16, 15:18   #860
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Może już po prostu nie mają tyle miejsca żeby dać kopa z rozpędem, a jeszcze malutkie żeby tak wyraźnie czuć wszytskie ruchy
Ja ostatnio mam wrażenie, że jakąś małą ośmiorniczkę noszę . Ruchy czuję nawet kilkanaście razy dziennie i to dość mocno. Na pewno to już nie są bąbelki, które czułam jakieś 2-3 tygodnie temu. Brzuch mi czasem lata na wszystkie strony świata. Moja na TŻta bardzo reaguje. On coś do niej mówi, a ona prawie od razu się rusza.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga!! mam w brzuszku pięknego, ruchliwego i zdrowego synusia!!!!!!! jestem przeszczęśliwa, łzy mi leciały ciurkiem jak słyszałam z ust ginki, że wszystko pięknie bezwstydnik tym razem na samym wejściu pokazał co ma między nogami ehhhhh pierwszy kamień z serca..
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

Agatka nie strasz bo ja się boję najbardziej przedwczesnego porodu albo żeby serduszko nie przestało bić mam nadzieję że wszystkie nasze dzieciaczki przyjdą w terminie na świat
Też się tego boję. Z jednej strony jestem już bardziej spokojna, bo wiem, że teraz z tygodnia na tydzień dzieci mają coraz większe szanse na przeżycie, ale tego, że serduszko przestanie bić strasznie się boje . Wierzę tylko, że skoro do tej pory wszystko było ok, to już tak do porodu będzie.

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja też już po połówkowym USG.U nas wszystko w porządku , Tymon waży całe 620 gram wszystkie narządy jakie dało się zobaczyć rozwijają się prawidłowo i wszystkie wymiary też ma raczej w porządku. Niestety mały nie chciał współpracować i ciągle się odwracał plecami goalbo zakrywał twarz rączką więc nie mam zdjęć ale dostałam płytę jak wrócę do domu to spróbuję zrobić print screen może da się coś zobaczyć.W ogóle to tak się złożyło że Tż pierwszy raz mi towarzyszył podczas USG i chyba dopiero teraz do niego dotarło że na prawdę będzie ojcem. Ciągle łazi i przezywa że widział rączkę,nóżkę że ma odstające uszy po nim itd. No cóż lepiej późno niż wcale. Może teraz się trochę ogarnie i wreszcie zaczniemy się rozglądać za wózkiem i resztą wyprawki.
Również gratuluje . Mój tak się wczuł w rolę ojca, że już planuje drugie dziecko. A raczej planował, do momentu, kiedy powiedziałam mu, że drugie będzie miał, jak sobie sam zrobi, zajdzie w ciążę i urodzi .
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki najlepiej kupić rozmiar kombinezonu na zimę 68 czy 74? Chwalić się jakie Wy kupiłyście
Ja jesienny chcę kupić na 62, a zimowy na 68. Ale kombinezony i tak będę kupować koło sierpnia/września. No i nie wiem, czy kupować śpiworki, czy takie kombinezony z nóżkami, że się tak wyrażę.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Widze ze wy dalej o rozmiarach nie martwcie sie , zobaczycie jaki bedzie rozmiar pasowal i zawsze mozna dokupic czy to przez internet czy Tz wyslac do tesco w sumie tesco tez ma dostawy.

Ja nie mam na nic ochoty strasznie sie zalamalam udaje sama przed soba ze jest ok ale najchetniej bym siadla i plakala ... chyba lipa z domem po dwoch miesiacach wyprowadzania papierow na prosta kolejny problem i teraz taki jak z tv :/ mozna to zalatwic ale troche to potrwa moze na zime bysmy kupili ale remontu sie wtedy nie da robic to przy dobrych wiatrach za rok bysmy moze sie wprowadzili a i tak noc nie wiadomo...
Szukam innego domu albo pojde zaraz bank obrobie bo bez duzej gotowki moge tylko ogloszenia ogladac
Niefajnie z tym domem . Mam nadzieję, że coś znajdziecie.
Cytat:
To ja kolejny troll wklejam fotę brzuchola znowu zdjęcie z windy bo w domu nie mam dużego lustra. Przeglądam się zazwyczaj w odbiciu mikrofalówki haha
Jaki ładny .

Cytat:
Zjadłam kolejne 4 brzoskwinie Na wadze na razie 3,5 kg +, ale czuje jakby było więcej :/ W tym tygodniu muszę zrobić tą glukozę, ale boję się jak ognia A powiedzcie, ile razy robiłyście w ciąży TSH? Bo ja tylko na początku i niby było w normie, to nie trzeba dalej robić :/ ale przecież w trakcie też coś może dziać się z tarczycą, czy to bez sensu
Ja miałam robione TSH na początku ciąży, a później razem z glukozą miałam zalecenie. Teraz oprócz morfologii i moczu mam zrobić kreatyninę.

Zostawić Was na półtorej dnia i 3 strony nadrabiania . Ja mam ostatnio największą zachciankę na arbuzy, truskawki i Lay'sy Ostre Chilli. Aczkolwiek tego ostatniego staram się nie jeść zbyt często. I jak już kupuję, to ja zjem trochę, a resztę oddaje TŻtowi.
Stary 2015-06-16, 15:20   #861
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Lay'sy zjadłabym też te zielone jasne..ale mi smaka zrobiłaś
Stary 2015-06-16, 15:25   #862
malinowa4
Zakorzenienie

ja dziś przegrałam walkę z pasztetową. wiem, że nie należy do najzdrowszych produktów ale już pół roku nie jadłam.. jak zrobiłam sobie kanapki to myślałam że się udławię nimi, takie dobre były
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 15:26   #863
rita_k
Zadomowienie

Ja jutro ide do lekarze ciekawe jak moje wyniki ta glukoza mam nadzieje ze ok. W sumie czuje sie dobrze.

Ciekawi mnie tez co waga pokaże bo ja z tych co w domu nie mają. Już 60 na pewno będzie na liczniku.
Stary 2015-06-16, 15:31   #864
amelia177
Rozeznanie

Drogie doświadczone mamusie Mam do Was olbrzymią prośbę, najchętniej do tych mam, co rodziły jak my podobnie jesień/zima, jak ubierałyście dzieciątka na następujące sytuacje, chodzi mi o warstwy:

1) cały dzień w domu,
2) na spacerek,
3) na zakupy,
4) na noc,
5) "w gości"

Ja totalnie jestem zielona z tymi warstwami, kiedy kaftanik, na co śpiochy, półśpichy? Co na body itp. itd. więc będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi, to też pomoże w zakupkach

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-16, 15:39   #865
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam nie zapinać pasów.
Ja też. Tak samo nie wyobrażam sobie trzymać ręki pod pasem. Kurczę, przecież wtedy napinacz nie zadziała odpowiednio...tyle się mówi o prawidłowym układaniu pasa, ech.

Cytat:

Dziewczyny a co z tym praniem, bo chcę już włączyć pralkę
Nie za wcześnie? Chyba że lumpkowe, to wiadomo, potem w razie czego jeszcze raz się choćby na płukanie wstawi.

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Co do skurczy toniestety zdarzaja mi sie w nocy.
Niedobór magnezu? U mnie tak się to objawia.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A na przyszły wtorek zapisana jestem do dentysty. Już się trzęsę, bo mam ogromny problem z leczeniem. Silnie odczuwam ból mimo dużej dawki znieczulenia i podświadomie unikam wizyt najdłużej jak się da. Ale zauważyłam, że mi się masakra zrobiła z jednym zębem (podejrzewam, że do leczenia mam ze 3 nawet) no i muszę iść, bo już nie ma co czekać
A nie masz przypadkiem takiego problemu właśnie przez to, że za późno do dentysty chodzisz?

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Moja na TŻta bardzo reaguje. On coś do niej mówi, a ona prawie od razu się rusza.
Moje wcześniej tak nie reagowało, teraz jak na skype rozmawiamy to od razu

Cytat:
Drogie doświadczone mamusie Mam do Was olbrzymią prośbę, najchętniej do tych mam, co rodziły jak my podobnie jesień/zima, jak ubierałyście dzieciątka na następujące sytuacje, chodzi mi o warstwy:

1) cały dzień w domu,
2) na spacerek,
3) na zakupy,
4) na noc,
5) "w gości"

Ja totalnie jestem zielona z tymi warstwami, kiedy kaftanik, na co śpiochy, półśpichy? Co na body itp. itd. więc będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi, to też pomoże w zakupkach
Pytaj, pytaj, ja będę zapisywać odpowiedzi
Stary 2015-06-16, 15:40   #866
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

1) cały dzień w domu,
2) na spacerek,
3) na zakupy,
4) na noc,
5) "w gości"

oo podpinam się pod pytanie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 15:44   #867
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś przegrałam walkę z pasztetową. wiem, że nie należy do najzdrowszych produktów ale już pół roku nie jadłam.. jak zrobiłam sobie kanapki to myślałam że się udławię nimi, takie dobre były
Ja jadłam pasztet Prochowicki, ale ile tego zjesz? troszkę. Nic się przecież nie stanie

Komoda przyszła. Kurde dobry ten sklep, ale Amelia na razie nie mogę przesłać zdjęcia na kompa.Nie wiem o co kaman
Stary 2015-06-16, 15:44   #868
natalitka1988

Cytat:
Wrzucaj, wrzucaj, ja to jestem jak wsiowa baba bo lubie ogladac wesela... niekoniecznie musze wszystkich znac na tym weselu i sama w n im uczestniczyc...

Co do kombinezonow/spiworkow.. w h&m widzialam fajny zimowy kombinezon, ktory mozna bylo przepiac i robilo sie z tego spiworek... no super sprawa... czekam na przeceny i kupie normalnie kosztuje 100 zl
Stary 2015-06-16, 15:55   #869
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Lay'sy zjadłabym też te zielone jasne..ale mi smaka zrobiłaś
Cytat:
Nie róbcie smaka! Bo zaślinię kompa...

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja też. Tak samo nie wyobrażam sobie trzymać ręki pod pasem. Kurczę, przecież wtedy napinacz nie zadziała odpowiednio...tyle się mówi o prawidłowym układaniu pasa, ech.
Hmm...wiesz chodzi o taką normalną jazdę miejską i sytuację jak ktoś Ci wyskoczy, albo Tż zahamuje nagle to ten pas się tak nie wżyna. Ucisk idzie na rękę a nie na brzuch. Jakby był ostry wypadek to nie martw się i tak cała byś leciała do przodu, ręka na pewno nie została by pod pasem. Ja może nie tyle trzymam tą rękę, co ściągam nią pas w dół, bo bez tego adaptera specjalnego to i tak chyba ciężko tak dobrze umiejscowić go całkiem pod brzuchem, a adapter ściąga pas tak do krocza i bardziej na nogi. No i oczywiście chodzi tylko o sytuację jak jest się pasażerem.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Komoda przyszła. Kurde dobry ten sklep, ale Amelia na razie nie mogę przesłać zdjęcia na kompa.Nie wiem o co kaman
Oki, jak Ci się uda to wrzucaj i ja też zaraz zamawiam

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-16, 16:02   #870
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Okej zapiekanka w piekarniku jakieś 10-15 minut i będę się obżerać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości