|
|
#841 |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Mala duuuzy juz ten brzuch
![]() Sukeinka fajna Ja chyba nie lubie dlugich bo nie lubie jak cos mi sie majta miedzy nogami ![]() Skad wyrwalas to lustro ? co do prania to ja teraz bede prac w normalnym proszku i normlanym plynie.. tzn te rzeczy ktore mam po kims, i pozniej jeszcze raz w dzieciowym proszku nad plynem sie zastanawiam bo moja znjoma pierze np w lenor sensitive albo cocolino tez jakis delikatniejszy.. dziecku nic nie jest...
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może te 95 st to na pieluchy i to chyba białe, bo te ładne kolorowe ogą chyba kolor stracić. aaaaaaa własnie co do octu to dobrze wyprać pierwszy raz z dodatkiem octu kolorowe rzeczy to wtedy kolor się utrwala i później się nie spiera tak szybko i to faktycznie działa Ocet cudna rzecz do prania. U mnie litrami to idzie
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
eeeee a dawać tabletkę odkamieniającą i zmiękczającą wodę?! bo zawsze dodaję do prania...
ja już głupieję |
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba też
A od czwartku ta bielizna fajna będzie, ale w czwartek wybywam z domu :/
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Mala a jak ty dodajesz ten ocet do pralki? Z proszkiem czy plynem. Daj tu instrukcje.
bo mi też kamieniem zarosnie pralka. Ja foty jutro zrobie jak bede miec juz luz. Co do skurczy toniestety zdarzaja mi sie w nocy. A jeszcze ja sie porwalam na zaproszenie gosci w niedziele ta co byla. I po tej sobocie i niedzieli wieczorem tak mnie nogi bolaly jak nigdy w życiu. Normalnie ledwo już stałam jak zęby myłam. I w trakcie latania nie czułam że to Aż tak mnie obciąża. |
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA będę jednak płukała ubranka w płynie własnej roboty i dodam olejku. Będę mięciutkie i delikatnie pachnące i przy okazji zachowają ładny kolor Kurde jaka reklama octu. Ktoś powinien mi zapłacić za to ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
a tu przepis na płyn do płukania http://www.ekorodzice.pl/domowe-plyn...1,52,1692.html ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Mojej siorze gościu od naprawy pralki kazał dodawać szklankę octu do każdego prania, bo po 2 latach jej siadła pralka (kamień obrósł tragicznie ją) i śmiga następne 4 teraz i nic się nie dzieje, ale czasem dodaje całą a czasem pół szkl
|
|
#850 |
|
|
Ja to w ogole raz w miesiacu puszczam pusta pralke z octem i soda oczyszczona na najwyzsza temperature. I jak nam sie cos tam w pralce zatkalo to ten od serwisu mowil, ze mamy super zadbana pralke zero kamienia.
|
#851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle nie mam w domu lustra poza łazienkowym na szafce. Cytat:
Teraz mamy pralko-suszarkę HotPoint Ariston ![]() Dzwonili do mnie rano z gabinetu mojej ginki, że jej nie będzie w piątek buuuu. Przepisałam się do innej lekarki na ten sam dzień, bo mi się L4 kończy :/ A na przyszły wtorek zapisana jestem do dentysty. Już się trzęsę, bo mam ogromny problem z leczeniem. Silnie odczuwam ból mimo dużej dawki znieczulenia i podświadomie unikam wizyt najdłużej jak się da. Ale zauważyłam, że mi się masakra zrobiła z jednym zębem (podejrzewam, że do leczenia mam ze 3 nawet) no i muszę iść, bo już nie ma co czekać
|
|
#853 | |||
|
Rozeznanie
|
Zeżarłam dwa tosty...z musztardą słodką i majonezem bo ketchup się skończył
Będę gruba jak beka ![]() Ja dzisiaj na obiadek mam schab duszony z cebulką, ziemniaczki z koperkiem i młoda duszona kapustka, a jutro chyba kalafiorową machnę. A posortowałaś po cenie? Nowe bodziaki po 5 zeta to przecież taniocha No ale tak jak pisałam nie wszędzie są rozmiary.Cytat:
Zapinaj pasy koniecznie! To niebezpieczne dla Ciebie i dzidzi! Cytat:
Cytat:
|
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i daję na wysoką temp albo na program do samoczyszczenia bębna.Tosia ja mam od 4 lat tę pralkę i jestem zadowolona Cytat:
Trzeba było napisać bo ja blondynka![]() JAk szukasz długiej to Lidl w sobotę
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala super brzusio i fajna sukienka
Kupiłabym jakąś ale nie mam siły łazić po sklepach czy ciuchlandach, a i z kasą jesteśmy w dołku ![]() Będę chyba musiała ocet kupić, bo nie mam w domu
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poprawię się ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- to będziemy miały długonogie laski
|
|
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Mamy dziś do odbioru film z wesela juhuuu
nie mogę się doczekać. Jak bedzue ładny teledysk to wrzucę do klubu linka :p
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak to wspomnienia mam w głowie. Nawet też chyba mamy taki krótki 3 min ale nawet nie jestem pewna
|
|
|
|
|
#860 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ruchy czuję nawet kilkanaście razy dziennie i to dość mocno. Na pewno to już nie są bąbelki, które czułam jakieś 2-3 tygodnie temu. Brzuch mi czasem lata na wszystkie strony świata. Moja na TŻta bardzo reaguje. On coś do niej mówi, a ona prawie od razu się rusza. Cytat:
![]() Cytat:
. Wierzę tylko, że skoro do tej pory wszystko było ok, to już tak do porodu będzie. Cytat:
. Mój tak się wczuł w rolę ojca, że już planuje drugie dziecko. A raczej planował, do momentu, kiedy powiedziałam mu, że drugie będzie miał, jak sobie sam zrobi, zajdzie w ciążę i urodzi .Cytat:
Cytat:
. Mam nadzieję, że coś znajdziecie. Cytat:
Cytat:
Zostawić Was na półtorej dnia i 3 strony nadrabiania . Ja mam ostatnio największą zachciankę na arbuzy, truskawki i Lay'sy Ostre Chilli. Aczkolwiek tego ostatniego staram się nie jeść zbyt często. I jak już kupuję, to ja zjem trochę, a resztę oddaje TŻtowi.
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Lay'sy
zjadłabym też te zielone jasne..ale mi smaka zrobiłaś
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś przegrałam walkę z pasztetową. wiem, że nie należy do najzdrowszych produktów ale już pół roku nie jadłam.. jak zrobiłam sobie kanapki to myślałam że się udławię nimi, takie dobre były
|
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Ja jutro ide do lekarze ciekawe jak moje wyniki ta glukoza mam nadzieje ze ok. W sumie czuje sie dobrze.
Ciekawi mnie tez co waga pokaże bo ja z tych co w domu nie mają . Już 60 na pewno będzie na liczniku.
|
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
Drogie doświadczone mamusie
Mam do Was olbrzymią prośbę, najchętniej do tych mam, co rodziły jak my podobnie jesień/zima, jak ubierałyście dzieciątka na następujące sytuacje, chodzi mi o warstwy:1) cały dzień w domu, 2) na spacerek, 3) na zakupy, 4) na noc, 5) "w gości" ![]() Ja totalnie jestem zielona z tymi warstwami, kiedy kaftanik, na co śpiochy, półśpichy? Co na body itp. itd. więc będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi, to też pomoże w zakupkach
|
|
#865 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja też. Tak samo nie wyobrażam sobie trzymać ręki pod pasem. Kurczę, przecież wtedy napinacz nie zadziała odpowiednio...tyle się mówi o prawidłowym układaniu pasa, ech.
Nie za wcześnie? Chyba że lumpkowe, to wiadomo, potem w razie czego jeszcze raz się choćby na płukanie wstawi. Niedobór magnezu? U mnie tak się to objawia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komoda przyszła. Kurde dobry ten sklep, ale Amelia na razie nie mogę przesłać zdjęcia na kompa.Nie wiem o co kaman
|
|
#868 | |
|
|
Cytat:
Co do kombinezonow/spiworkow.. w h&m widzialam fajny zimowy kombinezon, ktory mozna bylo przepiac i robilo sie z tego spiworek... no super sprawa... czekam na przeceny i kupie normalnie kosztuje 100 zl
|
|
#869 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Okej zapiekanka w piekarniku
jakieś 10-15 minut i będę się obżerać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

i podświadomie unikam wizyt najdłużej jak się da. Ale zauważyłam, że mi się masakra zrobiła z jednym zębem (podejrzewam, że do leczenia mam ze 3 nawet) no i muszę iść, bo już nie ma co czekać
Będę gruba jak beka 

Na wadze na razie 3,5 kg +, ale czuje jakby było więcej :/ W tym tygodniu muszę zrobić tą glukozę, ale boję się jak ognia