![]() |
#3061 |
Gang Iren
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Dircik super! A powiedź gdzie byłaś? Wypoczynek typu leżenie na plaży czy może coś zwiedzałaś?
#3062 |
Zadomowienie
|
Gosia - ani jedno, ani drugie
![]() Byłam na regatach żeglarskich na Mazurach, takich na luzie, aczkolwiek zgodnych z przepisami regatowymi, sędzią itp. zorganizowanych jako event międzyfirmowy. Zainteresowanym mogę polecić organizatorów, nie tylko na imprezy firmowe, bo są rewelacyjni. Dobrze zorganizowani i przesympatyczni. Muszę przemyśleć, czy rodzinny rejs po Chorwacji z wynajętym sternikiem nie byłby miłą odmianą na kolejny urlop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Regaty fajna sprawa, ale ja z tych co to lubią spać na lądzie
![]() Ależ pyszne truskawki kupiłam "prosto z pola" ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Gang Iren
|
A ja tak czekałam na truskawki, a te tutejsze nie są dobre
![]()
#3066 |
Zadomowienie
|
Dircik, super taki reset. A ja dumałam, gdzieś Ty się podziała.
Kama, zdrówka dla teściowej i dużo siły dla Ciebie. Miszka, jak tam młody ? Lepiej dzisiaj ? Aussie, przeszłam dziś obojętnie obok pięknych truskawek, a teraz mi takiego smaka narobiłaś.........Jutro muszę koniecznie kupić. Koktajl mi się marzy..... Kupiłam Chanel CC. Słaba kobieta ze mnie. Mam nadzieję, że nie będę żałować. Odstawiam zatem podkłady i na lato poprzestanę na CC. Bardzo miła pani w Doglasie namówiła mnie na maseczkę, taką w proszku, którą rozrabia się z wodą mineralną. Mam ją właśnie na twarzy i muszę przyznać, że bardzo przyjemna. Jak zrobi jeszcze te wszystkie cuda, które z opisu wynikają, to już naprawdę będzie ekstra. Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2015-06-15 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
Polskie lato - 12 stopni
![]() Truskawki dobre, choć nadal z południa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny znacie może ten bb cream? Dobre opinie ma na wizazu, filtr 42. Fakt, że chyba z miesiąc za nim poczekam, bo z Korei, ale niespieszy mi się, bo mam czym się paćkać ![]() Co myślicie, kupowac?
#3069 |
Gang Iren
|
Nie dodałam zdj. Ten:
#3070 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() dzisiaj kolejna kobiałka truskawek zakupiona ![]() Czy u was też zrobiło się szaro i zimno? brrrrr ![]() Beata- wczoraj zakończyliśmy oglądanie ostatniego odcinka "Deth in paradise" i zaczęliśmy polecany przez ciebie "orphan black". Nieżle się zapowiada. Pierwszy odcinek niezwykły ![]() ![]() Gosia- niestety nie miałam nic koreańskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Mam nagrane Black orphan, ale moje zaległości filmowe przypominają te książkowe. aktualnie zabrałam się za książki.
Truskawki dziś pyszne i już z północy ![]() tesciowa jest dobra kobieta, ale jak choruje jest straszna ![]() ![]() A tz mnie dziś zirytował, bo pojechał w delegacje a stamtąd dzwoni do teścia, żeby ten zadzwonił do mnie...ze zgubił komórkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Gang Iren
|
Ooo no to jeszcze pomyśle, może jakaś próbkę zamówię.
#3074 |
Zakorzenienie
|
tak chyba najlepiej będzie...
ja wypróbowałam kilka różnych a stanęło na tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lesh-balm.html uzywam od prawie 2lat i jestem mega zadowolona ![]() w ogóle witaski ![]() Kama współczuję tesciowej.... Miszka jak małoletni? ja dzisiaj wróciłam wczesniej do domu bo małż ma II zmiane... jesoo jaka cisza i spokój w domu, dziewczyny się spokojnie same bawią, bez krzyków, kłótni i bijatyk...da się? ano da się, tylko trzeba z nimi umieć rozmawiać a nie wrzeszczec cały dzień :/ eh... idę coś ogarnąć bo mam zaległości jak diabli....
#3075 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A dziewczyny w jakim wieku?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
6 i 12 lat
![]() boshe.... padam jakby a miałam jeszcze pranie włączyć, juz dzisiaj nie dam rady.....
#3077 |
Zakorzenienie
|
co tak pusto...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zadomowienie
|
No właśnie - pusto.
Wróciłam a tu inne pouciekały ![]() Z moich nowych nabytków kupiłam filtr (ten z spf 50, u dołu strony): http://www.imageskincare.pl/80/Prevention/pl/ Paula gani za zapach, ale pielęgnacja jest bardzo przyjemna + filtr bez bielenia, "najnowszej generacji" Przypomniałam sobie, że z firmy Image lubię też Vital C z witaminami A C E, ale teraz trochę się obawiam witaminy A na twarz. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-creme-20.html Paula gani za zapach (bosko cytrusowy) i słoiczek. Szkoda, że nie jest w tubce, ale dobrze wspominam, dawał zauważalny efekt promiennej cery, a klientki mojej kosmetyczki regularnie po niego wracają. |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Konto usunięte
|
Bo jeszcze nie lato
![]() ![]() Hannibal 3 zresztą też... Ja na razie go zbieram, razem z paroma innymi serialami, bo ogladam ten http://www.filmweb.pl/serial/Manhattan-2014-713317 i ten wydaje się obiecujący, ale dopiero zaczynam... http://www.filmweb.pl/serial/Indian+Summers-2015-718565 Polecam wam ciasteczka owsiane z truskawami ![]() ![]() Z lektur -Wspomnienia brudnego anioła Mankella. Tym razem nie kryminał, nieco udziwniona,ale ciekawa historia z Afryki. I Wiolonczelista z Sarajewa. Smutna... Zapomniałam już o tej wojnie, w sumie niedawnej, i w Europie bądź co bądź... Bardzo fajny prawniczy thriller - Kasacja Remigiusz Mroza, acz załatwienie rozprawy o zabójstwo w jeden dzień, z wyrokiem włącznie, wydaje mi się grubą przesadą, zwłaszcza w polskim sądzie... Pochwalcie mnie - ostatnio szukając bluzki, przejrzałam też nienoszone torebki i buty. Efekt? Wywaliłam raz czy dwa ubrane buty, leżały w szafie od kilkunastu lat, czekając na Godota.... Pewnie pożałuję, bo były oryginalne... I trzy torebki też wykopałam ![]() Za to poszukiwanej bluzki nie znalazłam, nie wiem, kiedy sie jej pozbyłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj młyn. Po pracy byłam z mamą u chirurga naczyniowego. Oczywiście nie obeszło się bez czekania w kolejce 2 i pół godziny chociaż termin godzinowy umówiony
![]() Truskawek chyba powoli mam dosyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie , sila makijazu. Niesamowite: https://www.youtube.com/watch?t=96&v=a4Ov8qvZ2_w
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#3083 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A sprawdzałaś w Niemczech? Albo gdziekolwiek? Słabo się znam na przepisach, ale czy nie jest tak, zgodnie w unijnym prawem, że jak u nas czegoś nie mogą zrobić, to bez łaski masz prawo do leczenia za granicą i nfz musi opłacić? Czy to zbyt idealistyczne? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Beata- niestety zbyt idealistycznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zadomowienie
|
Aussie - z tego co wiem, choć nie jestem do końca na bieżąco, zapisy do kolejki nie powinny być limitowane do danego roku. Potwierdza to np. ten cytat: Obowiązuje zakaz wyznaczania konkretnego dnia na zapisy do specjalisty. Pacjent ma prawo zrobić to w każdej chwili, np. w momencie, kiedy już dostał skierowanie. Dlaczego są tak odległe terminy? Myślę, że zazwyczaj to z powodu renomy danej placówki, ale także wynika to ze złej organizacji pracy- komentuje Małgorzata Doros(39 l.) z NFZ w Katowicach.
Nie wiem po co podali wiek tej Pani, no ale ... Ad meritutm - możesz zasięgnąć bardziej szczegółowych infomacji w swoim oddziale NFZ, a także na stronach internetowych sprawdzić długość kolejki na wykonanie konkretnej procedury w całym kraju (http://kolejki.nfz.gov.pl/). Czasem warto też podyskutować z lekarzem, czy przypadek nie jest pilny, bo skierowania na cito mają krótszą kolejkę. Moja mama czekała dwa razy na zabieg wykonany w Szczecinie po około 2 miesiące - więc nie aż tak dramatycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Konto usunięte
|
Wiecie co, ja jestem chora jak obserwuję, w jak koszmarny, żeby nie powiedzieć dziadowski sposób działają u nas niektóre instytucje...Pewnie nie tylko u nas, ale ja TU żyje i jestem skazana na obserwowanie albo uczestniczenie...
Ponad trzy tyg. temu wymieniałam bilet, kupiony online na pendolino...Zwróciłam jeden, kupiłam drugi, od razu, bo tego wymagają, wysłałam prosbe o zwrot kasy. I czekam., Bo mają na to 30 dni!!!! Mogą wcześniej, ale nic ich do tego nie zmusza, nie ma przepisów, to po co? A wiem, że przepisów nie ma , bo pisałam do Urzędu Transportu Kolejowego...Wkurza mnie, jak proste sprawy są komplikowane, nie wiem, w imię czego...Poza pokazaniem, gdzie ma się klienta, oczywiście... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Wyszlo za to, ze czytuję tabloidy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
wywabiłyśmy Cie wreszcie, Beti
![]() Oczywiście - zaczęłam zaraz sciagac Kontrę... Zawsze coś od Ciebie podłapię. Ja wróciłam do House od cards 2... Ciastka owsiane musze znowu zrobić, choć z truskawkami bym nie wpadła, za bardzo ciapciaja się... Moje zamrażarki swieca szlachetną pustka, musze znowu porobić zapasy ![]() ![]() ![]() Aussie, a sobie zył nie badałas...? Doppler szybki i skuteczny. Naczyniowe problemy ma około 80 procent ludzi w Polsce, a cos robi z tym 30% ( z tych 80). ja jestem po zabiegach na obu nogach. I dla jasności - zero dolegliwości, puchniecia itp. - powiększona zyłka długości 1 cm sygnalizowała powazna niedroznosc naczyń. w drugiej nodze nawet zyłki nie było - a to samo... 4000 za opercaje to chyba przesada? ja miałam bardzo renomowanego chirurga naczyniowego ze szczecina, płaciłam ok 1300 za nogę. nawet licząc podwyżki - ok 2000 powinno być maksymalnie chyba... |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A wtedy - mysia nora. Ciastka z truskawami się nie ciapciają, jak wymieszasz, platki wchłoną sok...Myślę o owsianych na slono. Jakieś pomysły? Poza większa ilością soli ![]() House of cards 2 wstrząsnął mna na samym początku...kurcze, chyba to byla sam początek serii. Gdy okazalo się, że żadnych barier, żadnych granic, po trupach do celu..A, i potem ta sprawa z przyjacielem malarzem jeszcze. 3 seria - koszmarnie nudna i glupawa niestety,nie trzyma poziomu, po co 4, lepiej nie myśleć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Jestem padnieta, albo - jak by powiedziała moja mama - wypluta
![]() ![]() Za to pielegniarka komplement mi powiedziała - stwierdziła, ze jak patrzy na moją szyję to nazbiera pieniądze, by tez zrobić regeneris ![]() Beti, depresje to się rozladowuje u nas, nie w norce ![]() ![]() Szwagier mnie dobił - uparł się, ze przyjedzie na weekend zająć się mama, czyli tesciowa ze złamana reką. Brzmi uroczo...? Kochający syn...? Jasssne. Przyjezdza z córka. I najwięcej pracy będzie wymagało zajmowanie się nimi, bo sniadanie o roznych porach, obiad tez, szklanki po sobie nie umyją...I bałaganią zgodnie. Ale moje subtelne i mniej subtelne aluzje nie docierają - musi przyjechać...pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Gang Iren
|
U mnie mysia nora pogłębia depresję. Uważam, że żeby ją odgoni ć nie można się chować przed światem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.