Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 19:17   #901
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zacznę dzisiaj od prośby, a więc proszę o rezygnacje z klubu dziewczyn, które się w nim nie udzielają a tylko czytają co ktoś napisze i nie wklejają zdjęć . Piszemy tam o intymnych sprawach i jeżeli ktoś nie ma ochoty na gadanie czy zwierzenia czy nie ma czasu to niech ograniczy się tylko do pisania na wątku, bo ja mam skargi, że dziewczyny nie czują się w klubie komfortowo jak ktoś je tylko podczytuje i to osoby o których mniej wiemy niż o tych które jeszcze w K nie są. Także jak ktoś nie ma czasu ani ochoty na K to proszę o rezygnację i po prostu pisanie z nami na wątku. Przepraszam, że pisze tutaj ale ja w końcu nie wiem czy osoby które się w K nie udzielają czytają czy nie w końcu co tam jest.
Jeżeli ktoś się nie trzyma regulaminu i się nie odzywa w K, nie napisze o swojej nieobecności to wg regulaminu będzie usuwany z K.
Podpisano klawisz
Ale serio będę wywalała, bo tam ma być swobodnie. Jak na razie to się wiele nie różni od pisania na wątku

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

acha na 1 stronie wątku jest regulamin i w K też więc to nie zasady z kosmosu więc albo się ich trzymamy albo sio z K
Ja się przyznaje bez bicia, ze nie wyrabiam ostatnio zakrętach i ledwo wątek w wolnej chwili nadrabiam. Do klubu nie zaglądałam już dłuższą chwilę
Cytat:
JA właśnie boję się tych dobrych rad, bo wszystkie mamuśki nam mówią nie kupujcie dużo 56 a ile to dużo Później mąż mnie stopuje, że przecież ta i tamta tak mówiły i dziecko szybko wyrasta. No ok ale trzeba mieć na zmianą przecież a co godzinę nie będę pralki włączała. Na razie z tym rozmiarem 56 poczekam po ostatnich tygodni, zeby zobaczyc mniej więcej jaka Gabrysia będzie duża
Po prostu trzeba dobre rady jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać albo wyrazić swoje zdanie dobitnie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie widziałam, to nie wierzę
Nie mam odwagi mówić do dzidziola po imieniu

Ja już jestem spokojniejsza w tym temacie, wiem że to już etap, kiedy każdy dzień zwiększa szanse dzidziola w razie wcześniejszego porodu. Boję się tylko jakiejś ukrytej wady, która spowoduje śmierć na etapie ciąży, ale wczesnego porodu już nie.

To też różnie bywa, córka kumpeli ważyła 4 kilo, 58cm i się w 62 topiła, trzeba było mniejsze.

Ja najwięcej planuję i kupuję 62 i 68, ale pewnie dobrych kilka sztuk 50-56 też zamówię, żeby potem szaleństwa nie było. Wiadomo, w razie czego się zamówi/wyśle kogoś żeby kupił, ale to zawsze niepotrzebny stres.

Nie wiem tylko jak rozłożyć zakupy jeśli chodzi o rodzaje ciuchów, ile pajacyków/śpiochów, ile bodziaków, ile kaftaników... :/

O, zapisane, dzięki

:cmok :

Mam wrażenie, że w razie wypadku Twoja uszkodzona ręka wbita w brzuch może zrobić więcej szkody niż pas, więc ja bym jednak takie chronienie brzucha przed pasem sobie darowała. W końcu po to on jest, żeby pod brzuchem być.

Super

Ja planuję kupić jak już dzidziol będzie na świecie.

Nie proś, tylko usuwaj, regulamin klubu znają wszystkie. Jak któraś będzie chciała, to w razie czego po prostu się zapisze po raz kolejny, o ile reszta się zgodzi

Dobry troll wkleja zdjęcia
Był kiedyś na Wizażu taki troll, który miał konta na fb (udzielał się pod kilkoma nickami, nawet w tym samym wątku), numery telefonów, zdjęcia...
Z ręką pod pasem też Ci przyznaję rację. Ja zapinam normalnie, bo się boję o dziecko i siebie.
Zresztą widziałam gdzieś ciekawy artykuł o tym, że jednak warto zapominać pasy w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Kochane, powróciłam, komputer naprawiony, mam nadzieję, że pochodzi dłużej niestety nie jestem w stanie nadrobić już tyle stron, więc skupiłam się na kilku ostatnich
melduję, że na wizycie wszystko ok, nic małej nie urosło, lekarka się śmiała, że ma bardzo długie nogi i nawet im fotkę zrobiła, mała się trochę wkurzała, badaniem usg i z pięści strasznie mocno pociągnęła w ten przyrząd, mąż się smiał, że waleczna po nim

poza tym mój mąż, wrócił ostatnio ucieszony i mówi, że kupił coś swojej dziewczynce, okazało się, że kupił fotelik samochodowy, ale ten późniejszy, firmy Berber, używany tylko 1tydzień, cudeńko, fajnie wyglądał w samochodzie, juz nie mogę się doczekać jak wsadzę tam moją córeczkę

Biorę się za pranie ciuszków, kupiłam Lowelę żel, czy dodawać do niemowlęcych ciuszków płyn do płukania (też Lowela)?!

ja pasów nie zapinam, zamiast tego podniosłam kierownicę maksymalnie do góry, abo w razie czego brzuszka nie uszkodzić, a pasy mnie bardziej martwiły...

mam to samo, w sobotę zamknęłam dom i zamiast wziąść klucz ze sobą to go wetknęłam w drzwi od garażu i nawet tego nie pamiętałam dopiero mąż jak zamykał garaż w nocy to go znalazł, dobrze, że zapasowy mieliśmy, bo bym musiała się włamywać do domu

Ps. słodkie ogrodniczki, ja mam długie z hm i też są regulowane, fajnie się w nich czuję, ale na te gorąca uratowały mi tyłek spodnie lniane...

super, że wszystko ok i że mąż tak się cieszy, to fajne wiedzieć, że nie tylko Ty sama przezywasz ciążę

Będzie ok, nic się nie martw

Mi mąż ostatnio malował, ale raczej średnio mu wyszlo

Mala ostra się zrobiłaś : ale dobrze, regulamin to regulamin, też bym chętnie się do klubu zapisała, ale zdaję sobie sprawę, że nie mam czasu na regularne pisanie, więc się nie oferuję

ad.kopniaczków to na upały moja mała też jest dużo mniej aktywna, a ostatnio mój mąż poczuł kopa na plecach jak się do niego przytuliłam

Fajnie wygląda, jakby się maluch zasłaniał, przed światłem

Jeżeli to okazja to może warto poczekać? może w związku z problemami z papierami, jeżeli leżą po stronie właściciela, można jeszcze ponegocjować cenę?! nie matrw się co się odwlecze to nie uciecze, ważne, że podjęliście kroki zmierzające do kupna domu, a rok w jedną czy drugą... musisz się pocieszać myślą, że jesteś bliżej niż dalej...

Wiem jak to jest się napalić a później lipa, bo ja się w tamtym tygodniu tak rozkleiłam... okazało się, że starostwo powiatowe doszukało się jakiegoś durnego przepisu i wstrzymali nam pozwolenie na budowę, polegliśmy kosztowo i czasowo, bo próbowałam znaleźć jakiś kruczek prawny, ale sie nie udało... wyłam jak bóbr, a mała mnie waliła od środka, jakby chciała powiedzieć "mamusiu będzie dobrze", a przed meżem uchroniła mnie tylko ciąża, bo inaczej by mnie rozniósł (te omijania przepisów były moim wymysłem)

sweet
To bardzo ryzykowne nie zapinać pasów w ciąży.

Cytat:
Daisy zapinaj pasy, bo w razie wypadku nawet przy niedużej prędkości jak Cię wyrwie do przodu może się łożysko oderwać albo niefortunnie uderzysz głową i jak Ty zginiesz to małe też. Ja sobie nie wyobrażam nie zapinać pasów. To stary mit, żeby nie zapinać pasów w ciąży. Szczególnie jak nasze małe są już dość wysoko i jak pas pod brzuchem to tylko ochroni a nie zaszkodzi. BEzpieczniej zapinać
Przyznaję rację
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Drogie doświadczone mamusie Mam do Was olbrzymią prośbę, najchętniej do tych mam, co rodziły jak my podobnie jesień/zima, jak ubierałyście dzieciątka na następujące sytuacje, chodzi mi o warstwy:

1) cały dzień w domu,
2) na spacerek,
3) na zakupy,
4) na noc,
5) "w gości"

Ja totalnie jestem zielona z tymi warstwami, kiedy kaftanik, na co śpiochy, półśpichy? Co na body itp. itd. więc będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi, to też pomoże w zakupkach
To zależy od Twojego podejścia, ważne żeby dziecka nie przegrzewać i ubierać wygodnie. Dzieciątko ubierasz tak jak siebie Plus cięki kocyk w zimie. Takie moje zdanie, ale twoje może się różnić, bo my Polacy mamy tendencję do przegrzewania dzieci. Ja akurat wolę, żeby mała trochę zmarzła niż przegrzać . Dziecko chodzace wybieramy jedną warstwę mniej.
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
będę zamawiać termometr dla dziecka bezdotykowy i zastanawiam się między tym co Amelie pisała, że ma firmy diagnostic a Geratherm zastanawiała się może któraś z was nad termometrami ? wiem, że przy dziecku to podstawa.
Ja mam Braun thermoscan 5,ale już ms swojego następcę i jest okropnie drogi
Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Dziś moja koleżanka która jest w ciąży (ta od wyprawki w 9msc) poprosiła mnie żebym na dniach ją zaprowadziła do swojej przychodni, bo chce zmienić lekarza bo tamten jej płci nie powiedział a jest w 21 tygodniu.i tylko dlatego chce zmienić.Bardzo ma ciśnienie na dziewczynkę a jak będzie chłopak to pewnie się załamie
No nie mądra dziewczyna.

A ja już 1.5 H w poczekalni i lekarza Zaraz wchodzę
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 19:19   #902
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, też mam wstręt do czereśni, został mi z dzieciństwa jak mama kupiła gdzieś całe wiadro takich pięknych czereśni, chciała gotować kompoty i jakimś tam staropolskim zwyczajem najpierw zalała je na noc wodą bodajże z octem aby "wyszły robaki" -rano pływała tam cała garść obrzydliwych małych białych larw... Dziękuję za czereśnie

Btw, wqrza mnie mąz dziś okropnie az mam dola i nic mi sie nie chce robic... poprosilam zeby mi po drodze do pracy kase wyplacil bo sie gotowka w domu skonczyla a w warzywniaku i piekarni nie moge placic karta, no i jakas faza dzis go naszla z oszczedzaniem zaczal panikowac ze nie mamy pieniedzy a dziecko w drodze, bla bla i wgl za co życ bedziemy jak sie urodzi. Fakt, w tym miesiacu sporo poszlo $ ale to wszystko jeszcze przez slub, 1,5tys z kasy bieżącej na same alkohole plus jeszcze wiecej na inne rzeczy slubne a ten co się obudzil nagle Powinien wziąc to z oszczędnosci ktore przeznaczylismy na cele slubne a nie wybrac z biezącego i teraz panika Z oczednosci nie chce teraz nic brac bo sie TERAZ obudzil ze dziecko bedziemy mieli Powiedzial więc ze nie wyplaci gotowki A ja że to za co mam kupić podstawowe produkty To się obruszyl że mam jesc to co w lodowce (a tam resztka sera, jego mięso i światlo). Tlumaczylam z pięc razy ze potrzebuje zdrowe jedzenie szczegolnie teraz, to jak grochem o sciane - nie wyplaci i koniec bo mam oszczedzac No to mowie do niego, ze przeciez dla dziecka potrzebuje warzyw, a on do mnie tekst "zrób sobie ryż z olejem a dziecko ma witaminy z tabletek ktore bierzesz" Ale mnie wqrwil juz tym cep jeden
Jesli męzczyzni miewaja okres, to on ma go dzis
No i coz, dzis zamiast pożądnego obiadu mam puszke fasoli konserwowej wygrzebana z szafy..... A taka mialam ochote na świeże truskawki
Dzięki a ja właśnie pożeram czereśnie, już czuję jak te białe robaczki chodzą mi po żołądku Ale cooooooo tammm... trochę białka dzidzi się przyda )

Grrrr....co za chłopiszon! Bym go zaraz Mój też ma czasem jakieś fazy ale kurna, żeby o kasę na żarcie się kłócić :/ A co masz jeść szczaw i mirabelki? Zaraz bym go zostawiła w chałupie samego na parę dni i niech się żywi powietrzem!

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 19:39   #903
natalitka1988
wkręcona :)

O matko Pasztetnik... Moj tz to zupelne przeciwienstwo... on to by kase raz, dwa rozpuscil na bzdury.. i to ja go ciagle musze hamowac...
Stary 2015-06-16, 20:00   #904
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mnie się w ogóle nie za bardzo mieści w głowie opcja "proszę chłopa o kasę, bo nie mam co jeść" :/
Stary 2015-06-16, 20:11   #905
natalitka1988
wkręcona :)

No u nas też nie ma czegoś takiego. Każdy ma dostęp do konta aczkolwiek mój tz ma trochę ograniczony bo w przeciwnym razie same zera by tam królowały
Stary 2015-06-16, 20:21   #906
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Serio? Jawcalosci raz ogladalam żeby sprawdzić czy wszystko ok. Taki krótszy 45 to kilka razy z tymi co chcieli a tak to wspomnienia mam w głowie. Nawet też chyba mamy taki krótki 3 min ale nawet nie jestem pewna
dla mnie to było ogromne przeżycie i chyba dlatego tyle razy oglądałam

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie tez co waga pokaże bo ja z tych co w domu nie mają. Już 60 na pewno będzie na liczniku.
60kg kiedy to było

Cytat:
Nie za wcześnie? Chyba że lumpkowe, to wiadomo, potem w razie czego jeszcze raz się choćby na płukanie wstawi.
chcę mieć pranie i prasowanie ciuchów z głowy póki się dobrze czuję, bo raczej nie mam na kogo liczyć, poza tym będą w komodzie, więc nic im się nie stanie, pytałam kilka matek i stwierdziły, że jest ok

Cytat:
będę zamawiać termometr dla dziecka bezdotykowy i zastanawiam się między tym co Amelie pisała, że ma firmy diagnostic a Geratherm zastanawiała się może któraś z was nad termometrami ? wiem, że przy dziecku to podstawa.
ja mam canpol babies 2w1 do ucha i skroni, ale jak dla mnie niedokładny i nie polecam... http://allegro.pl/termometr-elektron...135596512.html
ale już trudno będę mierzyć po trzy razy...

Cytat:
Bez wciągania
fajny

Cytat:
A mi w sukience takie bebechol wyszedł a tak to mam taki. Tylko trochę ciemne zdjęcie mi wyszło bo tel na wyczerpaniu i lampa się już nie włącza
bez ubrania Twój brzuszek wygląda na dużo mniejszy i taki kształtny jest

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
namieszała mi w glowie żebyśmy lepiej kupili kojec z przewijakiem niż łóżeczko drewniane bo lekkie wszędzie się je przeniesie a potem dziecko nie uderza się o drewniane jak wstaje a kojec mięciutki, ehhh troche mi to wsio zobrazowała
ale drewniane łóżeczka mają regulacje wysokości a kojce chyba nie poza tym po to są ochraniacze na łóżeczko aby się dziecko nie obijało... ja planuję mieć łóżeczko obok łóżka i przez szczebelki lepiej rękę wsadzić, aby dziecko pogłaskać lub smoczka wsadzić jak wypadnie, nie wiem może głupoty piszę, bo nie mam doświadczenia, ale ja to tak widzę

Cytat:
Witaj w klubie, też mam wstręt do czereśni, został mi z dzieciństwa jak mama kupiła gdzieś całe wiadro takich pięknych czereśni, chciała gotować kompoty i jakimś tam staropolskim zwyczajem najpierw zalała je na noc wodą bodajże z octem aby "wyszły robaki" -rano pływała tam cała garść obrzydliwych małych białych larw... Dziękuję za czereśnie

Jesli męzczyzni miewaja okres, to on ma go dzis
ejjj, nie obrzydzaj, teraz się będę zastanawiała czy nie pożeram robaków

a z chłopami tak bywa, mój też jojda, bo powiedziałam mu, że co tydzień planuję kupować coś do dziecka za ok.100zł, aby nie wsadzić sobie później reki w nocnik... ale na jedzenie żałować nie wolno...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 20:21   #907
amelia177
Rozeznanie

Dostałam parę dni temu od siory poduchę robala, ale jakoś nie mogę z nią spać, jest mi za gorąco w nogach i mi wypada przy nocnym kręceniu się :/ A liczyłam na jego magiczne właściwości

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 20:24   #908
Daisy 85
Wtajemniczenie

ciekawa jestem co to jest warte?!
http://allegro.pl/canpol-smoczek-gry...244750145.html
Stary 2015-06-16, 20:28   #909
malinowa4
Zakorzenienie

kupiłam ten http://allegro.pl/termometr-gerather...441198404.html

poczytałam opinie i jest ok
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 20:28   #910
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
heh Pasztetnik dobrze że Tż wogóle zdążyl się obudzić że będzie miał dziecko...lepiej późno niż wcale może gorszy dzień ma, nie złaszczaj się na niegozrób dzień dobroci dla zwierząt
Dzien dobroci dla zwierząt

Cytat:
Dzięki a ja właśnie pożeram czereśnie, już czuję jak te białe robaczki chodzą mi po żołądku Ale cooooooo tammm... trochę białka dzidzi się przyda )

Grrrr....co za chłopiszon! Bym go zaraz Mój też ma czasem jakieś fazy ale kurna, żeby o kasę na żarcie się kłócić :/ A co masz jeść szczaw i mirabelki? Zaraz bym go zostawiła w chałupie samego na parę dni i niech się żywi powietrzem!
Mnie najbardziej zaskoczyla jego kulinarna kreatywnosc, ze ja (cięzarna) mam jesc "ryz z olejem" - wtf fuuuj
Mnie tam juz od daaawna nie robia jego chimery, bo potem sam chodzi z tylu skamla i przeprasza wiec szkoda nerwow na przeżywanie; co prawda wqrzajace sa a z drugiej strony niektore jego nerwowe pomysly az zabawne

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
O matko Pasztetnik... Moj tz to zupelne przeciwienstwo... on to by kase raz, dwa rozpuscil na bzdury.. i to ja go ciagle musze hamowac...
Widzisz, tak zle i tak niedobrze

Cytat:
Mnie się w ogóle nie za bardzo mieści w głowie opcja "proszę chłopa o kasę, bo nie mam co jeść" :/
Mi właśnie też nie Dlatego tak mnie wściekła wizja "ale co ja mam się Ciebie prosic o moje $??" Kase mamy wspolna, a ze teraz z racji wiekszej ilosci czasu ciagle ja chodze na nasze żarciowe zakupy to z mojego konta szybciej sie skonczyla i mial wyplacic ze swojego. Mial mi ulzyc i lezc ta kase wyplacic a ten chimere dostal
Na szczescie u niego to trwa zwykle pare h, tradycyjnie potem caly dzien wydzwanial i pisal smsy z przeprosinami a jak wracal z pracy sie zaoferowal ze po drodze zakupy zrobi zebym sie nie musiala z nimi męczyc
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 20:29   #911
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
heh a jak dziecko nie chce smoczka
Stary 2015-06-16, 20:40   #912
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
No u nas też nie ma czegoś takiego. Każdy ma dostęp do konta aczkolwiek mój tz ma trochę ograniczony bo w przeciwnym razie same zera by tam królowały
Hehe Ktoś musi zarządzać tym biznesem

Cytat:
Dostałam parę dni temu od siory poduchę robala, ale jakoś nie mogę z nią spać, jest mi za gorąco w nogach i mi wypada przy nocnym kręceniu się :/ A liczyłam na jego magiczne właściwości
Mnie jest z robalem niewygodnie, wkładam sobie między nogi zwykłą małą poduszkę.

Cytat:
60kg kiedy to było
U mnie przed ciążą
Cytat:
chcę mieć pranie i prasowanie ciuchów z głowy póki się dobrze czuję, bo raczej nie mam na kogo liczyć, poza tym będą w komodzie, więc nic im się nie stanie, pytałam kilka matek i stwierdziły, że jest ok
U mnie się strasznie wszystko kurzy, nawet w szufladach :/

Cytat:
ale drewniane łóżeczka mają regulacje wysokości a kojce chyba nie poza tym po to są ochraniacze na łóżeczko aby się dziecko nie obijało...
Łóżeczka turystyczne też mają regulację wysokości. Ochraniacze lubią się przesuwać i lubią wkurzać dziecko tym, że zasłaniają...

Się okaże w praktyce, jak ze wszystkim

Cytat:
Na szczescie u niego to trwa zwykle pare h, tradycyjnie potem caly dzien wydzwanial i pisal smsy z przeprosinami a jak wracal z pracy sie zaoferowal ze po drodze zakupy zrobi zebym sie nie musiala z nimi męczyc
Uch, chłopy to czasem...
Stary 2015-06-16, 20:44   #913
gosiek0388
Zadomowienie

ciekawe jaki jest czas mierzenia tej temp przez ten smoczek? pewnie długo a dziecko przeważnie płacze chyba przy gorączce
Stary 2015-06-16, 20:46   #914
mala29lll
Zakorzenienie

Kurde po rzyganiu zasnęłam i się dopiero obudziłam. Nie wiem co mi się stało, ale tak się źle czułam Już lepiej trochę.
Wstają i komoda skręcona i co?!... mąż za mocno dokręcił 2 śrubki i taki gulki wyszły na zewnątrz Uduszę normalnie grrrr
NA szczęście ta strona będzie przy ścianie, ale to na razie u nas w sypialni a później to nie wiem w pokoju dziecka. Kijowa druga połowa dnia

Cytat:
no i nie wiem jaki ten termometr wybrać mala namieszałaś mi w głowie tym swoim
Wybacz kochanie Mnie ten 2 lata służy i dobrze mierzy bo mojemu zawsze prawie 36,6 a mi to w ciąży zawsze prawie 37,2. Tylko wkurza mnie sygnał to pikanie, ale to chyba tak we wszystkich teraz jest
Cytat:

ale drewniane łóżeczka mają regulacje wysokości a kojce chyba nie poza tym po to są ochraniacze na łóżeczko aby się dziecko nie obijało... ja planuję mieć łóżeczko obok łóżka i przez szczebelki lepiej rękę wsadzić, aby dziecko pogłaskać lub smoczka wsadzić jak wypadnie, nie wiem może głupoty piszę, bo nie mam doświadczenia, ale ja to tak widzę

ejjj, nie obrzydzaj, teraz się będę zastanawiała czy nie pożeram robaków
No właśnie kojec nie ma regulacji i nie wiem czy taki do końca bezpieczny

Daisy wiesz ile Ty zjadłaś robali w życiu? heheh pewnie duuuużo ale to białko

Cytat:
Może się przyzwyczaisz Ja już nie chcę spać bez robala fajnie mi plecki podpiera

Pasztetnik
te chłopy tak mają. Mój to na gadżety to by wydawałłłłłłłłłłłłł...... ... a jak przyjdzie do płacenia na targu za warzywa to mało zawału nie dostanie. Wolę bez niego chodzić, ale teraz mam targ dość daleko i nie chcę nosić tyle
Stary 2015-06-16, 20:49   #915
gosiek0388
Zadomowienie

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...433034700.html

takie cuś
Stary 2015-06-16, 20:53   #916
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
fajne dostałam od kuzynki tż podobne tylko bez regulacji wysokości i uchwytów na przewijak. Zostanie u rodziców jak będziemy w odwiedziny przyjeżdżać a do mieszkania kupie klasyczne, drewniane
Stary 2015-06-16, 20:54   #917
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Się okaże w praktyce, jak ze wszystkim
dokładnie

Cytat:
Wstają i komoda skręcona i co?!... mąż za mocno dokręcił 2 śrubki i taki gulki wyszły na zewnątrz Uduszę normalnie grrrr

Daisy wiesz ile Ty zjadłaś robali w życiu? heheh pewnie duuuużo ale to białko

Może się przyzwyczaisz Ja już nie chcę spać bez robala fajnie mi plecki podpiera
nie krzycz na męża, ważne, że chęci ma, bo moja komoda stoi oparta o szafę już trzeci tydzień

co do raobali, to najwięcej podobno pożeramy na spaniu w nocy

Cytat:
ciekawe jaki jest czas mierzenia tej temp przez ten smoczek? pewnie długo a dziecko przeważnie płacze chyba przy gorączce
co racja to racja...
Stary 2015-06-16, 20:55   #918
izabela596
Raczkowanie

chcę do primarka w tym momencie
http://www.lindsayvallen.nl/onthulli...plogvideoplog/
Stary 2015-06-16, 20:56   #919
gosiek0388
Zadomowienie

musze w sklepie obczaić jak to wygląda dokładnie i co ze stabilnością , ale pewnie klasyczne drewniane zakupię

przestańcie o tych robalach bleeeeeeeeee

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-06-16 o 20:58
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 20:57   #920
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
do primarka będę miała ok 40km w DE i napewno w pierwszych dniach odwiedzę
Stary 2015-06-16, 20:59   #921
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
cudności
Stary 2015-06-16, 21:04   #922
izabela596
Raczkowanie

a tak serio to wczoraj gdzieś wyczytałam, ze w czerwcowych czereśniach nie ma jeszcze robaków bo sama też się zajadam nimi
Stary 2015-06-16, 21:18   #923
gosiek0388
Zadomowienie

to zależy chyba od odmiany czereśni, moja mama w sadzie ma 2 czeresnie i w jednej sa robale a w 2 nie

ja miałam u siebie czereśnie majowe, ale już je obżarłam w maju razem ze szpakami

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-06-16 o 21:19
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:19   #924
izabela596
Raczkowanie

Cytat:
to zależy chyba od odmiany czereśni, moja mama w sadzie ma 2 czeresnie i w jednej sa robale a w 2 nie
o widzisz,w takim razie zależy od odmiany
Stary 2015-06-16, 21:21   #925
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
a tak serio to wczoraj gdzieś wyczytałam, ze w czerwcowych czereśniach nie ma jeszcze robaków bo sama też się zajadam nimi
Czereśniami czy robakami?

W czerwcowych jeszcze nie ma robali ale są jajka z których się muszą wylęgnąć
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:24   #926
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
piękności

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
do primarka będę miała ok 40km w DE i napewno w pierwszych dniach odwiedzę
będziesz nam wysyłać paczki?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:25   #927
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
JA też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Malinowa będzie nam wysyłać

Elve ale Twój to nie z braku chęci nie skręca komody tylko On na wyjazdach ciągle chyba?
Stary 2015-06-16, 21:27   #928
izabela596
Raczkowanie

Cytat:
Czereśniami czy robakami?

W czerwcowych jeszcze nie ma robali ale są jajka z których się muszą wylęgnąć
haha zajadam się czereśniami może i z jajkami fuj
Stary 2015-06-16, 21:27   #929
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam u siebie czereśnie majowe, ale już je obżarłam w maju razem ze szpakami
w sensie szpaki też zeżarłaś ?
Stary 2015-06-16, 21:27   #930
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość

będziesz nam wysyłać paczki?
Cytat:
JA też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Malinowa będzie nam wysyłać
pewnie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
w sensie szpaki też zeżarłaś ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości