skąpy strój na ulicy - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-15, 21:32   #541
DariaKom
Zakorzenienie

Dot.: skąpy strój na ulicy

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Tak. Jakby stan tyłka miał akurat w tym kontekście jakiekolwiek znaczenie ładnego i brzydkiego pokazywać całemu miastu nie wypada. Ale jak ktoś w wieku powiedzmy 20 lat tego nie rozumie, to i pewnie w wieku 60 będzie straszył nim miasto i uwodził trolle spod budki z piwem.
Eeee to chyba jednak jest trochę kwestia wieku, z czasem inne rzeczy niż "bycie gwiazdą na wiosce" się liczy, większość łaknących atencji małolat i młodych kobiet z tego w mniejszym, lub większym stopniu wyrasta i wspomina z zażenowaniem swoje priorytety.

Jak miałam jakieś 16 lat to wydawało mi się, że im bardziej obcisły strój i większy dekolt, tym lepiej i dobrze, żeby też kawałek stringów wystawał. Nie wiedziałam czemu mama się czepia. Tak robi świeżo odkryta kobiecość na niektórych, ale po nacieszeniu się cyckami i biodrami powinno ustąpić
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 06:15   #542
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Eeee to chyba jednak jest trochę kwestia wieku, z czasem inne rzeczy niż "bycie gwiazdą na wiosce" się liczy, większość łaknących atencji małolat i młodych kobiet z tego w mniejszym, lub większym stopniu wyrasta i wspomina z zażenowaniem swoje priorytety.

Jak miałam jakieś 16 lat to wydawało mi się, że im bardziej obcisły strój i większy dekolt, tym lepiej i dobrze, żeby też kawałek stringów wystawał. Nie wiedziałam czemu mama się czepia. Tak robi świeżo odkryta kobiecość na niektórych, ale po nacieszeniu się cyckami i biodrami powinno ustąpić
Fakt, powinno ustąpić. Ustępuje wraz z dojrzałością psychiczną i emocjonalną. Jak widać jednak - nie u wszystkich. Widać to zresztą i na ulicach i na wizażu, prawda?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 08:25   #543
robcia
Zakorzenienie

Jak jestem spragniona męskich spojrzeń to rozpuszczam włosy,zawsze działa I d..y nie trzeba pokazywać. A jak byłam nastolatką to się różnie nosiłam, ku zgryzocie matki o obecnemu mojemu wstydowi. Powiem banał ale świadomość swojego ciała i seksualności to jest coś co się czasem ma ,po prostu ale w większości przypadków przychodzi z czasem i idzie w parze z akceptacją swojego ciała i zadowoleniem z życia.
I gdzie wy widujecie te gołe poślady? Częściej widzę tęgą dziewczynę w prześwitujących legginsach i bluzeczce ciut za talię niż dziewczynę w minimalnych szortach. Ja tam jakoś ciągle mam styczność ze ślicznymi ,zgrabnymi dziewczynami,które maja masę kompleksów ,wciąż coś by poprawiały i za nic nie odsłoniłyby kawałka ciała więcej w obawie ,że cellulit ,że grube...I to jest dopiero smutne.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 14:57   #544
_vixen_
Zakorzenienie

Moja mama ostatnio stwierdziła, ze teraz wszystkie grubasy chodzą w legginsach. I coś w tym jest. Niestety, mimo ze wygodny, to nie jest najlepszy strój jak ma sie spora nadwagę. Niektórym nawet cellulit przez nie prześwituje. Sto razy lepiej wyglądałyby te kobiety w sukienkach, spódniczkach, długich tunikach, a nie w legginsach.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 15:07   #545
skazana_na_bluesa
.

niektóre łączą legginsy i tuniki

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 15:23   #546
kalincia
BAN stały

Cytat:
Moja mama ostatnio stwierdziła, ze teraz wszystkie grubasy chodzą w legginsach. I coś w tym jest. Niestety, mimo ze wygodny, to nie jest najlepszy strój jak ma sie spora nadwagę. Niektórym nawet cellulit przez nie prześwituje. Sto razy lepiej wyglądałyby te kobiety w sukienkach, spódniczkach, długich tunikach, a nie w legginsach.
One niekoniecznie muszą się przejmować tym, że komuś by się lepiej podobały w sukienkach. Pewnie wystarcza im, że sobie się podobają wraz z "nawet cellulitem", a komu się nie podoba, niech nie patrzy.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 15:40   #547
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
One niekoniecznie muszą się przejmować tym, że komuś by się lepiej podobały w sukienkach. Pewnie wystarcza im, że sobie się podobają wraz z "nawet cellulitem", a komu się nie podoba, niech nie patrzy.
ja bym się pokusiła o stwierdzenie, że niektórym może być trudno kupić coś pasującego

Stary 2015-06-16, 16:23   #548
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Prosta odpowiedź dlaczego tak jest. Bo sieciówki które mają rzeczy "na czasie" a nie jak dla emerytek nie dysponują wielką ilością rzeczy powyżej 42 rozmiaru. 44 rozmiar (taki aktualnie noszę) jest w bardzo małej ilości modeli, a do tego w kilku sztukach. Znalezienie spodni materiałowych czy jeansowych to droga przez mękę. Legginsy pasują na niemal każdy tyłek. Kolejna sprawa, to kobiety z nadwagą nie noszą sukienek, bo obcierają im się uda, w upale nawet do krwi...
Ja legginsów nie cierpię, wolę mieć mniej spodni, ale spodni.

Gruby człowiek (przynajmniej ci których znam) nie siedzi i nie rozkmina jak tu obrzydzić ludziom życie swoim wyglądem i nie zawsze są pozbawieni gustu- to sklepy są pozbawione rozmiarów. Ale to się trzeba trochę zastanowić, zanim się uzna, że gruby nie wie co powinien nosić.

W tym roku udało mi się upolować 3 bardzo fajne pary szortów (zasłaniających całe pośladki) i to będzie pierwszy raz od 3 lat, jak oleję hipotetyczne zniesmaczenie nic mnie nie obchodzących przechodniów i zrzucę latem długie spodnie.

Edytowane przez DariaKom
Czas edycji: 2015-06-16 o 16:36
Stary 2015-06-16, 18:38   #549
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Kolejna sprawa, to kobiety z nadwagą nie noszą sukienek, bo obcierają im się uda, w upale nawet do krwi...

W sensie że o materiał sukienki?
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 18:42   #550
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;51768867]
[/QUOTE]

Nie, udo ociera o udo.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 18:54   #551
DariaKom
Zakorzenienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;51768867]
[/QUOTE]

W sensie, że udo o udo, jak u pofałdowanego niemowlaka

Moja kumpela miała takie zatarcia, że tygodniami nie mogła się doleczyć po jednym wyjściu w kiecce. Nie była otyła, miała masywne, stykające się uda.
Stary 2015-06-16, 19:01   #552
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

I co z tego? Ja tez lepiej wyglądam w szpilkach niż w trampkach, ale to dalej kiepski powód, by je nosić.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 19:02   #553
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:

Moja kumpela miała takie zatarcia, że tygodniami nie mogła się doleczyć po jednym wyjściu w kiecce. Nie była otyła, miała masywne, stykające się uda.
może głupie pytanie, ale rajstopy nie pomagają?
Stary 2015-06-16, 19:08   #554
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
w kontekście lata? raczej nie
Stary 2015-06-16, 19:32   #555
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Rajstopy są robione ze sztucznego badziewia, w lecie nogi w nich pocą się i na jedno wychodzi (pomijając fakt, że grzeją).

Najlepsze wyjście, to mieć krótkie spodenki, które oddzielają od siebie te miejsca, które się zacierają. U mnie obciera się tylko jakieś 3-4 cm na samej górze, jak bym miała mieć sukienkę lub spódnicę to w upalny dzień mogłoby być nieciekawie.
Stary 2015-06-16, 19:43   #556
ONECARLOS93
Przyczajenie

Faktycznie to jest przykre i to jest smutne..Mi się wydaję, że takim kobietom najzwyczajniej w świecie tylko brakuję tej pewności siebie i mają bardzo małą wiarę w siebie. Ja to tylko zaznaczyć chcę, że tak samo mam jak rozpuszczę włosy to faceci na mnie częściej patrzą. Jak jeszcze ubiorę krótszą spódniczkę to jeszcze lepiej.
ONECARLOS93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 19:49   #557
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Prosta odpowiedź dlaczego tak jest. Bo sieciówki które mają rzeczy "na czasie" a nie jak dla emerytek nie dysponują wielką ilością rzeczy powyżej 42 rozmiaru. 44 rozmiar (taki aktualnie noszę) jest w bardzo małej ilości modeli, a do tego w kilku sztukach. Znalezienie spodni materiałowych czy jeansowych to droga przez mękę. Legginsy pasują na niemal każdy tyłek. Kolejna sprawa, to kobiety z nadwagą nie noszą sukienek, bo obcierają im się uda, w upale nawet do krwi...
Ja legginsów nie cierpię, wolę mieć mniej spodni, ale spodni.

Gruby człowiek (przynajmniej ci których znam) nie siedzi i nie rozkmina jak tu obrzydzić ludziom życie swoim wyglądem i nie zawsze są pozbawieni gustu- to sklepy są pozbawione rozmiarów. Ale to się trzeba trochę zastanowić, zanim się uzna, że gruby nie wie co powinien nosić.

W tym roku udało mi się upolować 3 bardzo fajne pary szortów (zasłaniających całe pośladki) i to będzie pierwszy raz od 3 lat, jak oleję hipotetyczne zniesmaczenie nic mnie nie obchodzących przechodniów i zrzucę latem długie spodnie.
popieram w 100000% znalezc cos w sklepach powyzej rozmiaru 42 to prawdziwy cud, a zeby to jeszcze bylo ladne, wyszczuplalo i nie wygladalo jak worek na kartofle to takiej osobie nalezy sie oskar. Sama nosze 44/46 i jak znajde jakis ladny pasujacy na mnie ciuch to ciesze sie ogromnie, szczgolnie sukienke ladna, kobieca, na mlody przedzial wiekowy bo ponizej kwoty 300 zl to jak szukanie igly w stogu siana.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 19:59   #558
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
popieram w 100000% znalezc cos w sklepach powyzej rozmiaru 42 to prawdziwy cud, a zeby to jeszcze bylo ladne, wyszczuplalo i nie wygladalo jak worek na kartofle to takiej osobie nalezy sie oskar. Sama nosze 44/46 i jak znajde jakis ladny pasujacy na mnie ciuch to ciesze sie ogromnie, szczgolnie sukienke ladna, kobieca, na mlody przedzial wiekowy bo ponizej kwoty 300 zl to jak szukanie igly w stogu siana.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Prawda, jak miałam parę lat temu 36/38 to wszystko było za luźne w nogach, za luźne w biuście. Teraz jak już i uda i biust wypełniają ubranie, to nie ma rozmiarów. W rozmiarach 44/46 zwykle są brzydkie workowate ciuchy dla ciotki 60+. Większość sklepów mi odpadła już dawno temu, a te co jeszcze zostały mają naprawdę przerzedzony asortyment w takich rozmiarach- co dziwne, bo sporo widzę kobitek w rozm. 44 na ulicach.
Stary 2015-06-16, 20:18   #559
skazana_na_bluesa
.

jak szukałam fajnej sukienki na wesele to myślałam, że się załamię. w rozmiarze 44 były takie mocno "ciotkowate" ciuchy albo sukienki ze spódnicą ołówkową. nie wiem, co za kretyni projektują te ciuchy, ale nie dość, że brzydkie to jeszcze kompletnie niedostosowane dla osób w większym rozmiarze.

Stary 2015-06-16, 20:20   #560
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
jak szukałam fajnej sukienki na wesele to myślałam, że się załamię. w rozmiarze 44 były takie mocno "ciotkowate" ciuchy albo sukienki ze spódnicą ołówkową. nie wiem, co za kretyni projektują te ciuchy, ale nie dość, że brzydkie to jeszcze kompletnie niedostosowane dla osób w większym rozmiarze.
znalazłaś coś??? Bo ja muszę coś kupić na wrzesień, już mi się flaki wywracają. Jak znalazłaś to napisz co, gdzie i za ile.
Stary 2015-06-16, 20:25   #561
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
znalazłaś coś??? Bo ja muszę coś kupić na wrzesień, już mi się flaki wywracają. Jak znalazłaś to napisz co, gdzie i za ile.
sukienka z asosa. dałam chyba 300zł. mają fajne ciuchy, chociaż nie ukrywam, że swoje kosztują tyle, że kroje dopasowane do rozmiaru size+

Stary 2015-06-16, 20:35   #562
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Jak jestem spragniona męskich spojrzeń to rozpuszczam włosy,zawsze działa I d..y nie trzeba pokazywać. A jak byłam nastolatką to się różnie nosiłam, ku zgryzocie matki o obecnemu mojemu wstydowi. Powiem banał ale świadomość swojego ciała i seksualności to jest coś co się czasem ma ,po prostu ale w większości przypadków przychodzi z czasem i idzie w parze z akceptacją swojego ciała i zadowoleniem z życia.
I gdzie wy widujecie te gołe poślady? Częściej widzę tęgą dziewczynę w prześwitujących legginsach i bluzeczce ciut za talię niż dziewczynę w minimalnych szortach. Ja tam jakoś ciągle mam styczność ze ślicznymi ,zgrabnymi dziewczynami,które maja masę kompleksów ,wciąż coś by poprawiały i za nic nie odsłoniłyby kawałka ciała więcej w obawie ,że cellulit ,że grube...I to jest dopiero smutne.
ostatnio w autobusie widziałam śliczną nastolatkę, wysoką, długowłosą blondyneczkę - z połową pośladka na wierzchu.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 20:48   #563
zakonna
Naczelna Nastolatka

skazana, ale to stacjonarnie kupiłaś czy online?
Stary 2015-06-16, 20:52   #564
amelj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
ostatnio w autobusie widziałam śliczną nastolatkę, wysoką, długowłosą blondyneczkę - z połową pośladka na wierzchu.
To już wiesz dlaczego miała pół poślada na wierzchu Ehh ta młodzież...
chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich,
nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc,
walcz, walcz gdy światło traci swoją moc."
amelj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 20:57   #565
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
skazana, ale to stacjonarnie kupiłaś czy online?
ja kupowałam na allegro od pani z trójmiasta, która miała 100% pozytywnych komentarzy. moja mama kupowała online w polskim sklepie. warto zamawiać wcześniej, bo długo się czeka na dostawę zazwyczaj. no i warto przeglądać sklep co jakiś czas, bo pojawiają się i znikają pewne modele sukienek

Stary 2015-06-16, 21:16   #566
Konto usunięte

Cytat:

O rany, w ogóle nie wiedziałam że takie coś się może dziać. Prawdę mówiąc wciąż ciężko mi to sobie wyobrazić. Ale współczuję.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 21:26   #567
DariaKom
Zakorzenienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;51770802]O rany, w ogóle nie wiedziałam że takie coś się może dziać. Prawdę mówiąc wciąż ciężko mi to sobie wyobrazić. Ale współczuję.[/QUOTE]

Wierz lub nie, ale jako nastolatka byłam takim patyczakiem, że gdyby nie kumpela przy kości to bym nie wpadła na to, że takie problemy mogą występować u ludzi, którzy nie wyglądają jak 300 kilowi kolosi zza oceanu. Za to w ciąży się przekonałam na własnej skórze
Stary 2015-06-16, 22:05   #568
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Wierz lub nie, ale jako nastolatka byłam takim patyczakiem, że gdyby nie kumpela przy kości to bym nie wpadła na to, że takie problemy mogą występować u ludzi, którzy nie wyglądają jak 300 kilowi kolosi zza oceanu. Za to w ciąży się przekonałam na własnej skórze

Takie problemy moga wystepowac niezależnie od wagi proste nogi, jesli mają przeciętny rozmiar (ani chude, ani grube), stykają sie miedzy innymi w najwyższym miejscu ud.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 22:15   #569
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Takie problemy moga wystepowac niezależnie od wagi proste nogi, jesli mają przeciętny rozmiar (ani chude, ani grube), stykają sie miedzy innymi w najwyższym miejscu ud.

Znaczy że jak mi się nie stykają, to są krzywe?
(#wizazznowrujnujezycie)
Stary 2015-06-16, 22:40   #570
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
no jacha, ale moje koleżanki narzekają głównie na przetarte spodnie w tamtym miejscu, o odparzeniach nigdy nic nie wspominały

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości