Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-17, 09:00   #4621
NOK84
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ciekawe co u mnie dziś bedzie na obiad

Dzień dobry, znowu plamię :/
o kurcze trzymaj się , może jak zrobią usg to dowiesz się z czego to krwawienie

Ja wczoraj wieczorem na 3 prenatalnym byłam ale tym razem u innego gina niż zwykle - bo mój na urlopie a ten co chodziłam do niego na 2 pierwsze prenatalne ma terminy dopiero na połowę lipca a gin mówił że to do 32 tc trzeba zrobić, więc zarejestrowałam się gdzie indziej

noi z samego badania nawet jestem zadowolona trwało jakieś 45 minut wszystko po kolei mierzył nogi , ręce głowę brzuch itp. mały waży prawie 1400 g więc raczej drobny będzie - tak jak Zuzia

ale....

gin wypatrzył że łożysko ma dodatkowy płat i jest i na przedniej i na tylnej ścianie - jak go zapytałam czy to w czymś przeszkadza to powiedział niby że nie ale po powrocie do domu poczytałam na necie i już nie jestem taka przekonana i kurcze dziwi mnie trochę że na żadnym wcześniejszym tego nie wypatrzyli

i druga sprawa poprosiłam żeby sprawdził czy dziecko nie jest owinięte pępowiną ( w związku z przypadkiem Zuzi) a on mi mówi że nie powie bo nawet gdyby było to po co mam się stresować jeszcze 9 tygodni skoro to i tak niczego to nie zmieni ???!!!

więc mam bardzo mieszane uczucia co do tych wydanych 250 zł i teraz nie wiem czy czekać na wizytę u mojego gina na początku lipca czy iść jeszcze raz na to usg gdzie indziej i sprawdzić co i jak

Edytowane przez NOK84
Czas edycji: 2015-06-17 o 09:03
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:05   #4622
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Oj biednanie chcialabym teraz w szpitalu lezec chocby ze wzgledow nuuudy..ale skoro mus to mus.oby maluszek byl zdrowy bo to najwazniejsze.
Ps. No taka tesciowa to rzadkosc

Co do obiadku ja mam dzis placki ziemniaczane i botwinka:P tzn mam zamiar to zrobic bo narazie ziemniaki jeszcze w worku nieobranenajchetniej przelezalabym ten dzien w lozku..

Tez myślałam dzisiaj o botwince ale w rezultacie o niej zapomniałam

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Cześć mi na wizycie zapowiedzieli dłuższe leżenie cokolwiek to znaczy... na ktg ładnie, brzuch nie boli i ogólnie to wszystko ok gdyby nie ten przeciek. Teściowa mi przyniosła jedzonko. Sałata truskawki kalarepa i ciastka potem poleciała do biedronki jeszcze po sok banany i jabłko. Dobry z niej człowiek. Pogoda sprzyja spaniu może się zdrzemne coś.
Dziewczyny takiego smaka robicie mi ciastem sama bym takie zrobiła i zjadła.

Biedna trzymaj sie !!

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:13   #4623
majka242007
Zakorzenienie

Mi towar
Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja wczoraj wieczorem na 3 prenatalnym byłam ale tym razem u innego gina niż zwykle - bo mój na urlopie a ten co chodziłam do niego na 2 pierwsze prenatalne ma terminy dopiero na połowę lipca a gin mówił że to do 32 tc trzeba zrobić, więc zarejestrowałam się gdzie indziej

noi z samego badania nawet jestem zadowolona trwało jakieś 45 minut wszystko po kolei mierzył nogi , ręce głowę brzuch itp. mały waży prawie 1400 g więc raczej drobny będzie - tak jak Zuzia

ale....

gin wypatrzył że łożysko ma dodatkowy płat i jest i na przedniej i na tylnej ścianie - jak go zapytałam czy to w czymś przeszkadza to powiedział niby że nie ale po powrocie do domu poczytałam na necie i już nie jestem taka przekonana i kurcze dziwi mnie trochę że na żadnym wcześniejszym tego nie wypatrzyli

i druga sprawa poprosiłam żeby sprawdził czy dziecko nie jest owinięte pępowiną ( w związku z przypadkiem Zuzi) a on mi mówi że nie powie bo nawet gdyby było to po co mam się stresować jeszcze 9 tygodni skoro to i tak niczego to nie zmieni ???!!!

więc mam bardzo mieszane uczucia co do tych wydanych 250 zł i teraz nie wiem czy czekać na wizytę u mojego gina na początku lipca czy iść jeszcze raz na to usg gdzie indziej i sprawdzić co i jak
Nie czaje, idziesz dajesz 250zl a lekarz na twoje pytanie odpowiada ze nie powie? No chyba bym nim tam potrzasnela porzadnie.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Moze chcial napissc wista wioo ale nie zdarzyl dopisac:P
Chyba to sie samo dopisalo... Ja teraz tez cytowalam i na poczatku tez sie cos dopisalo... Mi towar czy cos o co kaman :-D haha
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:38   #4624
natalia1011
Zadomowienie

Vea kciuki za wizyte, zdaj relacje po

W ogole chyba przez ten kurz w domu po remoncie mam wrazenie jakbym miala poraniony nos w srodku, slabo mi sie oddycha i jakas taka wysuszona jestem w nosie ;/ czym moge nawilzyc sluzowke?

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:41   #4625
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja właśnie wstawiłam pierwszą porcję prania Maluszka Trochę mama mnie wystraszyła wczoraj bo mówię, że chyba mi brzuch opadł, a mama na to , że Jej w 3 ciążach na 2 tygodnie przed porodem obniżał się. Ale może to tylko moje złudzenie;d
poza tym dziś skręcamy komodę i TŻ na weekend skończy robić mi nakładkę pod przewijak. W sumie zostało ją pomalować na biało. Super Mu to wyszło
Też nie mam pojęcia co na obiad. W ogóle mam mega spadek formy. Nie mam siły momentami wstać. Zasypiam na siedząco. Masakra. Hemoglobina w normie, cukier też. Sama już nie wiem czemu to tak.
Roxana jak Ci zazdroszczę tych pyszności. Ja to się goframi pocieszę chyba
Moniska taka teściowa to skarb
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:48   #4626
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Vea kciuki za wizyte, zdaj relacje po

W ogole chyba przez ten kurz w domu po remoncie mam wrazenie jakbym miala poraniony nos w srodku, slabo mi sie oddycha i jakas taka wysuszona jestem w nosie ;/ czym moge nawilzyc sluzowke?
Sola fizjologiczna albo jak juz kupilas dzidzi wode morska do noska to nia tez mozesz.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja właśnie wstawiłam pierwszą porcję prania Maluszka Trochę mama mnie wystraszyła wczoraj bo mówię, że chyba mi brzuch opadł, a mama na to , że Jej w 3 ciążach na 2 tygodnie przed porodem obniżał się. Ale może to tylko moje złudzenie;d
poza tym dziś skręcamy komodę i TŻ na weekend skończy robić mi nakładkę pod przewijak. W sumie zostało ją pomalować na biało. Super Mu to wyszło
Też nie mam pojęcia co na obiad. W ogóle mam mega spadek formy. Nie mam siły momentami wstać. Zasypiam na siedząco. Masakra. Hemoglobina w normie, cukier też. Sama już nie wiem czemu to tak.
Mi brzuch juz opadac zaczal z miesiac temu... Az lepiej sie oddycha. Mam juz dosc nisko od kad maly obrocil sie glowka w dol. Bylam juz miedzy czasie u gin i wszystko jest ok... Wiec nie stresuj sie bo chyba nie ma o co.
Stary 2015-06-17, 09:51   #4627
Molise
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Główka bardzo nisko, skracająca się szyjka, odklejające się łożysko. Do wyboru, do koloru...

Leon

Edytowane przez Molise
Czas edycji: 2015-06-17 o 10:40
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 10:00   #4628
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Wiecie za co kocham lato?
Załącznik 5998379
aleś się obkupiła robisz smaka, zostawiłaś coś dla mnie w warzywniaku ?

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Cześć mi na wizycie zapowiedzieli dłuższe leżenie cokolwiek to znaczy... na ktg ładnie, brzuch nie boli i ogólnie to wszystko ok gdyby nie ten przeciek. Teściowa mi przyniosła jedzonko. Sałata truskawki kalarepa i ciastka potem poleciała do biedronki jeszcze po sok banany i jabłko. Dobry z niej człowiek. Pogoda sprzyja spaniu może się zdrzemne coś.
Dziewczyny takiego smaka robicie mi ciastem sama bym takie zrobiła i zjadła.
o kurcze nie fajnie, że musisz dłużej zostać, ale co poradzić, lepiej być pod kontrolą fajna teściówka, moja by też pewnie naniosła mi pół lodówki

Cytat:
Dzień dobry

ale....

Co za lekarz wiesz co 250zł to nie mało, jeżeli nie szkoda wydać Ci kolejnych pieniędzy to idź, jednak ja bym chyba poczekała do wizyty, masz zaufanie do swojego lekarza to na pewno wszystko Ci powie, a ten do którego pójdziesz nie wiadomo, czy znowu Ci się jakiś konował nie trafi. Z drugiej strony uspokoiłabyś się, no ale ciężko mi powiedzieć. Sama wiesz najlepiej

Cytat:
Główka bardzo nisko, skręcająca się szyjka, odklejające się łożysko. Do wyboru, do koloru...
ojejku przykro mi.
będą Ci wywoływać maluszka??
Stary 2015-06-17, 10:06   #4629
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
aleś się obkupiła robisz smaka, zostawiłaś coś dla mnie w warzywniaku ?

o kurcze nie fajnie, że musisz dłużej zostać, ale co poradzić, lepiej być pod kontrolą fajna teściówka, moja by też pewnie naniosła mi pół lodówki

Co za lekarz wiesz co 250zł to nie mało, jeżeli nie szkoda wydać Ci kolejnych pieniędzy to idź, jednak ja bym chyba poczekała do wizyty, masz zaufanie do swojego lekarza to na pewno wszystko Ci powie, a ten do którego pójdziesz nie wiadomo, czy znowu Ci się jakiś konował nie trafi. Z drugiej strony uspokoiłabyś się, no ale ciężko mi powiedzieć. Sama wiesz najlepiej

ojejku przykro mi.

Haha no jak byłam o 8.00 rano to sporo zostało ale co jest teraz to nie wiem ja zawsze z samego rana jeżdzę na zakupy co by mieć spokój pózniej... Wiec tez jest wtedy z czego wybierać

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-17, 10:10   #4630
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Haha no jak byłam o 8.00 rano to sporo zostało ale co jest teraz to nie wiem ja zawsze z samego rana jeżdzę na zakupy co by mieć spokój pózniej... Wiec tez jest wtedy z czego wybierać
muszę zaraz tam wyjść o tej godzinie dużo kobiecin, które nie widzą brzucha
Stary 2015-06-17, 10:12   #4631
Mravka
Zadomowienie

Hejo Kobietki!
Goscie sie rano zawineli.
Ja na szybko z kawiarni(wlasnie konsumuje zalegle sniadanie). Bylam na wizycie u gina.
W sumie nic odkrywczego nie powiedzial. Miednica sie przygotowuje,wiec moje bole przy chodzeniu sa normalne. Poczatkiem lipca mam zrobic jeszcze jedno USG,zeby monitorowac wage Malego(coby nie przegapic jak przy Robsonie). 3x1 magnez i w razie W no-spa. Dzis w drodze na przystanek Maly tak mi tam gmeral,ze myslalam ,ze nie dojde. Paskudne uczucie.
Nie wiem co teraz pyli,ale zdecydowanie mam alergie. Wygladam jak rudolf Czerwononosy Renifer. Oczywiscie jak mnie zobaczyl to juz myslal,ze znowu jestem chora...
Kolejna wizyta 15.07( w sumie troche dlugo mi sie wydaje)
Pytalam Go jeszcze czym mam sie w koncu sugerowac..bo wg OM zaczelam 32 tydz,a wg tego usg ostatniego Maly jest 2 tyg starszy. Stwierdzil,ze terminem OM( bo oboje jestesmy wysocy wiec to tez jakies predyspozycje gen.dziecka,Rob tez jest aktualnie wysoki jak na swoj wiek)
Odnosnie SN czy CC powiedzial,ze nie ma potrzeby zglaszac sie wczesniej na umawianie CC (jesli sie zdecyduje)tylko jak sie zacznie to powinni mnie w szpitalu zapytac(chcialabym wierzyc,ze tak jest) czy chce probowac SN czy CC.
Rzekomo tak jest od ok 2 lat,ze pytaja. Od siebie poki co proponuje abym probowala SN,bo nie widzi przeciwskazan(no chyba,ze Maly ostro przypakuje)

Molise trzymaj sie tam Kochana niefajnie,ze tak Ci pod gorke. Najwazniejsze jednak ,ze jestes pod kontrola.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 10:17   #4632
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
:

ojejku przykro mi.

Nieee, wręcz przeciwnie. Leżę w pozycji na nietoperza (nogi powyżej głowy), mam całą listę leków i kroplówek. Dzisiaj zaczęłam dopiero 31 tydzień, wiec co najmniej do 34 muszę wytrzymać. Raczej te 3-4 tygodnie tu zostanę...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 10:24   #4633
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
muszę zaraz tam wyjść o tej godzinie dużo kobiecin, które nie widzą brzucha

Tam o żadnej porze nikt nie widzi brzucha wiec jeden kit

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hejo Kobietki!
Ja na szybko z kawiarni(wlasnie konsumuje zalegle sniadanie). Bylam na wizycie u gina.
W sumie nic odkrywczego nie powiedzial. Miednica sie przygotowuje,wiec moje bole przy chodzeniu sa normalne. Poczatkiem lipca mam zrobic jeszcze jedno USG,zeby monitorowac wage Malego(coby nie przegapic jak przy Robsonie). 3x1 magnez i w razie W no-spa. Dzis w drodze na przystanek Maly tak mi tam gmeral,ze myslalam ,ze nie dojde. Paskudne uczucie.
Nie wiem co teraz pyli,ale zdecydowanie mam alergie. Wygladam jak rudolf Czerwononosy Renifer. Oczywiscie jak mnie zobaczyl to juz myslal,ze znowu jestem chora...
Pytalam Go jeszcze czym mam sie w koncu sugerowac..bo wg OM zaczelam 32 tydz,a wg tego usg ostatniego Maly jest 2 tyg starszy. Stwierdzil,ze terminem OM( bo oboje jestesmy wysocy wiec to tez jakies predyspozycje gen.dziecka,Rob tez jest aktualnie wysoki jak na swoj wiek)
Odnosnie SN czy CC powiedzial,ze nie ma potrzeby zglaszac sie wczesniej na umawianie CC (jesli sie zdecyduje)tylko jak sie zacznie to powinni mnie w szpitalu zapytac(chcialabym wierzyc,ze tak jest) czy chce probowac SN czy CC.
Rzekomo tak jest od ok 2 lat,ze pytaja. Od siebie poki co proponuje abym probowala SN,bo nie widzi przeciwskazan(no chyba,ze Maly ostro przypakuje)

Molise trzymaj sie tam Kochana niefajnie,ze tak Ci pod gorke. Najwazniejsze jednak ,ze jestes pod kontrola.

Gratuluje udanej wizyty
Mi tez lekarka mówiła, ze powinni zapytać... Powinni dlatego tez i tak mi skierowanie na cc wypisze

Cytat:
Nieee, wręcz przeciwnie. Leżę w pozycji na nietoperza (nogi powyżej głowy), mam całą listę leków i kroplówek. Dzisiaj zaczęłam dopiero 31 tydzień, wiec co najmniej do 34 muszę wytrzymać. Raczej te 3-4 tygodnie tu zostanę...

Ojej...

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

A ja właśnie pierwszy raz od niepamiętnych czasów zrobiłam sobie porządna kawę... Bo normalnie tak niedomagam, ze szkoda gadać... Ręka ruszyć nie mogę

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-17, 10:38   #4634
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Wróciłam .. ile dałam radę to nadrobiłam ..

U nas po staremu , skurcze przepowiadające mnie od prau dni męczą , zaczynają boleć co mnie strasznie wkurza bo co chwilę muszę odpoczywać w pozycji leżącej .

Wizytę mam za niecałe dwa tygodnie , bede wtedy w 34 tygodniu i coś czuje ze mala mi sie nie obróciła. Cały czas ją czuje jak mi poprzecznie w brzuchu leży . Boje się bo nie chce cesarki

Pokój i rzeczy dla Zuzi przygotowane , wczoraj robiłam ostatnie poprawki , torby przygotowane , kartka na drzwiach wisi co bym niczego w razie szybkiej akcji nie zapomniała

A jak tam u was??? , widzę że nie tylko ja się powoli rozpadam.. buziaki
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 10:40   #4635
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Biedna:-( musisz byc silna i przetrwac te 4 tyg chociaz.i malenstwo bedzie juz z tobąwiem ze latwo sie mowi ale nie podlamuj sie i mysl pozytywnie!pisz tutaj.jestesmy z toba

Oj chyba nastal jakis gorszy moment 3trym.. Wszystkim cos dolega.Ja od 3dni ledwo oddycham,czuje jakbym sie dusila wrecz.no i ta bezsennosc
Ostatnia prosta dziewczyny ale pod gorke! Byle dobry final byl

Edytowane przez Acka
Czas edycji: 2015-06-17 o 10:45
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 10:53   #4636
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hejo Kobietki!

ja mam taką samą sytuację, że według usg jest 2 tygodnie starszy ciekawe, czy tak będzie z tym zapytaniem w szpitalu. A jak byś chciała rodzić? Jak już pisałaś to przepraszam

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Aha.. kurczę nieciekawa sytuacja miejmy nadzieję, że te wszystkie leki i leżenie pozwolą Ci dotrwać
Stary 2015-06-17, 10:55   #4637
majka242007
Zakorzenienie

A my od 50 min u lekarza, duszno, kiepsko i ze 40 osob... Lekarka wyczytuje nazwiskami wiec cholera wie kiedy my... I nikt brzucha nie widzi :-D standardzik... A teraz chetnie bym skorzystala z wejscia bez kolejki jak nigdy...
Stary 2015-06-17, 11:10   #4638
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Mi towar

Nie czaje, idziesz dajesz 250zl a lekarz na twoje pytanie odpowiada ze nie powie? No chyba bym nim tam potrzasnela porzadnie.[COLOR="Silver"]
No ku.... też mi się ciśnienie podniosło, niby mówił że po co mam się w razie czego zamartwiać jeszcze tyle tygodni i dlatego mi nie powie ale ja i tak się już martwię że będzie to samo co z Zuzią bo przecież jakby nie był owinięty to by po prostu powiedział że nie jest a nie takie wywody prowadził

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ja właśnie zabieram się za sprzątanie bo wczoraj skończyli malować korytarz (nawet szybciutko im poszło z tym remontem), ogarniam zakupy typu karnisze i firaneczki a potem to już tż znosi pudła ze strychu i biorę się za ogarnianie wyprawki - myślę że już najwyższy czas

Cytat:
Sola fizjologiczna albo jak juz kupilas dzidzi wode morska do noska to nia tez mozesz.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Mi brzuch juz opadac zaczal z miesiac temu... Az lepiej sie oddycha. Mam juz dosc nisko od kad maly obrocil sie glowka w dol. Bylam juz miedzy czasie u gin i wszystko jest ok... Wiec nie stresuj sie bo chyba nie ma o co.

mi też się już obniżył i nieraz mam wrażenie "jakbym na kolanach go miała" , nawet gin ostatnio mówił że nisko jest, na szczęście szyjka była długa i zamknięta

Cytat:
Główka bardzo nisko, skracająca się szyjka, odklejające się łożysko. Do wyboru, do koloru...
oj kochana to nie fajnie się porobiło ale dobrze że jesteś po opieką, trzymam kciuki żebyś jak najdłużej w dwupaku wytrwała

Cytat:
no właśnie cały czas się zastanawiam bo takie łożysko z tego co czytałam na necie jest raczej problemem pod koniec lub przy porodzie a nie teraz
z drugiej strony wizytę mam dopiero w lipcu - to będzie skończony 34tc a skoro takie usg robi się do 32 tc to właśnie zastanawiam się czy nie będzie za późno na jego powtórzenie gdyby ten mój chciał jeszcze raz zrobić

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
A my od 50 min u lekarza, duszno, kiepsko i ze 40 osob... Lekarka wyczytuje nazwiskami wiec cholera wie kiedy my... I nikt brzucha nie widzi :-D standardzik... A teraz chetnie bym skorzystala z wejscia bez kolejki jak nigdy...
a może podejdź do n ie powiedz że źle się czujesz i zapytaj czy nie mogłaby cię wcześniej wywołać?
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 11:21   #4639
majka242007
Zakorzenienie

Hehe widziala mnie :-D po za tym wiesz co by sie tu dzialo? Jak tu w wiekszosci babcie z wnukami, malo co mam... Bylby armagedon :-D na bank je nogi bola, krzyze czy cos :-P

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
No ku.... też mi się ciśnienie podniosło, niby mówił że po co mam się w razie czego zamartwiać jeszcze tyle tygodni i dlatego mi nie powie ale ja i tak się już martwię że będzie to samo co z Zuzią bo przecież jakby nie był owinięty to by po prostu powiedział że nie jest a nie takie wywody prowadził
Dokladnie, jeszcze gdybys mu nie placila takiej kasy... No sorry... Ja bym pozalila sie na twoim miejscu swojemu gin... I jesli ona ma usg to niech ci sprawdzi... No... Nie wyobrazam sobie tego. Mogl zerknac, powiedziec ze nie- jesli nie i koniec... On cie stresowac nie chce a nie wpadl na to ze stresuje cie nie odpowiadajac na to pytanie?
Stary 2015-06-17, 11:39   #4640
roxana_lu
Zakorzenienie

Jess a teraz mi sie przypomniało... Rozmawiałaś ze swoją lekarka o rodzeniu w innym szpitalu a pytałaś co jak sie okaże (czego nie życzę!!), ze przenosisz? Kiedy sie masz wtedy do G. do szpitala zgłosić? Jak to wyglada?

NOK przede wszystkim bez stresu bo nie wolno sie denerwować. Wiem, ze sie wkurzyłas i w sumie aż dziw mnie bierze, ze nie powiedziałaś mu kilku slow. Płacisz tyle kasy, żeby sie dowiedzieć wszystkiego... Wiec jakim prawem on sie tak odzywa? Ale bym akcje zrobiła nosz co za kretyn !! Nie wiem co Ci kochana doradzić... Ja bym spróbowała sie zapisać na jeszcze jedno usg dla swojego spokoju... Musisz sama zdecydować

majka wiadomo - kobieta w ciąży to nie chora wiec nie wiem o co Ci chodzi i czego oczekujesz wytrwałości kochana

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-17, 11:47   #4641
MsLullaby
Zakorzenienie

Molise rzytul:
Nok a może on ci nie chciał mówić bo zdarza się że dzieci w brzuchu owijają się pepowina ale potem odwijaja i nic się nie dzieje i nie chciał cie martwić

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 11:53   #4642
majka242007
Zakorzenienie

Wyszlysmy :-D w koncu :-D dostala kupon na kolejne 10 zabiegow... Plecki juz ma prawie prosciutkie :-D jestem dumna ze swojej wytrwalosci... Miala skrzywiony kregoslup o 8stopni jeszcze we wrzesniu. No niby nic, niektorzy uwazaja ze to zadna wada... No ale w okresie dojrzewania moze sie pogorszyc a wole miec teraz troche rehabilitacji niz potem juz nie moc tego skorygowac.
Wiec od wrzesnia latamy na zabiegi za darmo do szpitala, dotego zakupilam pilki, masazery itp i cwiczy dzien w dzien w domu i plus przychodzi rehabilitantka prywatnie do domu raz w tygodniu i jest mega poprawa :-D prawie juz niewidoczne :-D
Stary 2015-06-17, 11:55   #4643
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszlysmy :-D w koncu :-D dostala kupon na kolejne 10 zabiegow... Plecki juz ma prawie prosciutkie :-D jestem dumna ze swojej wytrwalosci... Miala skrzywiony kregoslup o 8stopni jeszcze we wrzesniu. No niby nic, niektorzy uwazaja ze to zadna wada... No ale w okresie dojrzewania moze sie pogorszyc a wole miec teraz troche rehabilitacji niz potem juz nie moc tego skorygowac.
Wiec od wrzesnia latamy na zabiegi za darmo do szpitala, dotego zakupilam pilki, masazery itp i cwiczy dzien w dzien w domu i plus przychodzi rehabilitantka prywatnie do domu raz w tygodniu i jest mega poprawa :-D prawie juz niewidoczne :-D
Super ze tak dbasz o plecy córki, moi rodzice to u mnie zaniedbali i teraz ból nie pozwala mi,często normalnie funkcjonować, ale u mnie doszła krótsza noga i asymetria bioder. Ale jeszcze trochę i urodze i się zajmę tym

Adrianek
30.07.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 12:14   #4644
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Wbijam na fasolkę szparagową
Dasz troszkę ?
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 12:33   #4645
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Jejku. Biedna jesteś ale w szpitalu to zawsze bezpieczniej jest. Lekarze w razie czego szybko zareagują. Sterydy na rozwój płucek dostałaś
?
A pozycja tyłkiem do góry uciążliwa jest dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Wróciłam .. ile dałam radę to nadrobiłam ..

U nas po staremu , skurcze przepowiadające mnie od prau dni męczą , zaczynają boleć co mnie strasznie wkurza bo co chwilę muszę odpoczywać w pozycji leżącej .

Wizytę mam za niecałe dwa tygodnie , bede wtedy w 34 tygodniu i coś czuje ze mala mi sie nie obróciła. Cały czas ją czuje jak mi poprzecznie w brzuchu leży . Boje się bo nie chce cesarki

Pokój i rzeczy dla Zuzi przygotowane , wczoraj robiłam ostatnie poprawki , torby przygotowane , kartka na drzwiach wisi co bym niczego w razie szybkiej akcji nie zapomniała

A jak tam u was??? , widzę że nie tylko ja się powoli rozpadam.. buziaki
Ja myślałam że też mam skurcze a to mała mi się tak rozpycha i aż ciężko się chwilami oddycha.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Molise rzytul:
Nok a może on ci nie chciał mówić bo zdarza się że dzieci w brzuchu owijają się pepowina ale potem odwijaja i nic się nie dzieje i nie chciał cie martwić

Też tak pomyślałam. Jest jeszcze tyle czasu, że będzie ta pepowina się zakręcac i odkręcać.

Cytat:
Dobra mama jesteś i bardzo fajnie, że plecki ładnie są skorygowane.

Na obiad był ryż i truskawki ze śmietana i kompot z truskawek dobre i dużo dziś tego było. Jeszcze mielonego muszę od tesciowej zjeść bo pachnie mi
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 12:38   #4646
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas dziś smażony ryż, ryba i brokuły

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-06-17, 12:42   #4647
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Jess a teraz mi sie przypomniało... Rozmawiałaś ze swoją lekarka o rodzeniu w innym szpitalu a pytałaś co jak sie okaże (czego nie życzę!!), ze przenosisz? Kiedy sie masz wtedy do G. do szpitala zgłosić? Jak to wyglada?

NOK przede wszystkim bez stresu bo nie wolno sie denerwować. Wiem, ze sie wkurzyłas i w sumie aż dziw mnie bierze, ze nie powiedziałaś mu kilku slow. Płacisz tyle kasy, żeby sie dowiedzieć wszystkiego... Wiec jakim prawem on sie tak odzywa? Ale bym akcje zrobiła nosz co za kretyn !! Nie wiem co Ci kochana doradzić... Ja bym spróbowała sie zapisać na jeszcze jedno usg dla swojego spokoju... Musisz sama zdecydować

majka wiadomo - kobieta w ciąży to nie chora wiec nie wiem o co Ci chodzi i czego oczekujesz wytrwałości kochana
Tak pytałam i powiedziała, że jakbym w K. chciała rodzić to idzie się w dzień terminu i się leży nawet do tygodnia (), a jak chcę rodzić w G. to powiedziała, że mam się dowiedzieć jakie oni stosują praktyki, bo ona się w tym nie orientuje, dlatego muszę jechać tam kiedyś i się dowiedzieć i przy okazji załatwić sprawę z anestezjologiem, bo tam jest tak, że musisz iść wcześniej, jeśli będziesz chciała skorzystać z ZZO, bo jak tego się nie załatwi to prawdopodobnie nie podają Ci przy porodzie. Ja nie wiem, czy będę chciała skorzystać, ale warto jest to mieć w razie W podbite przez niego.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas dziś smażony ryż, ryba i brokuły
U nas zupa krem ze szpinaku robię ją pierwszy raz i liczę na powodzenie całej akcji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 12:45   #4648
MsLullaby
Zakorzenienie

Jess zazdroszczę szpinaku! Ja uwielbiam ale nie chce mi się gotować dwóch osobnych obiadów bo tż nie lubi

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-06-17, 12:49   #4649
moniska139
Zadomowienie

Ja robiłam w niedziele babeczki ze szpinaku u szybko zjedli. Tylko teść powiedział ze poczeka aż dojrzeja i zmienia kolor
U nas o dziwo tez jest zzo i gaz rezweselający. Tylko trzeba powiedzieć ze się chce. Mnie korci gaz za resztę bym się nie zdecydowała. Za bardzo boję się takich rzeczy
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 12:51   #4650
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja ostatnio czytałam ze u mnie w szpitalu są dostępne cztery rodzaje znieczulenia ale nie wiem gdzie ta ulotka a nazw nie pamiętam napewno gaz i epidural.

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości