|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Dzień dobry
![]() o kurcze trzymaj się , może jak zrobią usg to dowiesz się z czego to krwawienie Ja wczoraj wieczorem na 3 prenatalnym byłam ale tym razem u innego gina niż zwykle - bo mój na urlopie a ten co chodziłam do niego na 2 pierwsze prenatalne ma terminy dopiero na połowę lipca a gin mówił że to do 32 tc trzeba zrobić, więc zarejestrowałam się gdzie indziej noi z samego badania nawet jestem zadowolona trwało jakieś 45 minut wszystko po kolei mierzył nogi , ręce głowę brzuch itp. mały waży prawie 1400 g więc raczej drobny będzie - tak jak Zuzia ale.... gin wypatrzył że łożysko ma dodatkowy płat i jest i na przedniej i na tylnej ścianie - jak go zapytałam czy to w czymś przeszkadza to powiedział niby że nie ale po powrocie do domu poczytałam na necie i już nie jestem taka przekonana i kurcze dziwi mnie trochę że na żadnym wcześniejszym tego nie wypatrzyli i druga sprawa poprosiłam żeby sprawdził czy dziecko nie jest owinięte pępowiną ( w związku z przypadkiem Zuzi) a on mi mówi że nie powie bo nawet gdyby było to po co mam się stresować jeszcze 9 tygodni skoro to i tak niczego to nie zmieni ???!!! więc mam bardzo mieszane uczucia co do tych wydanych 250 zł i teraz nie wiem czy czekać na wizytę u mojego gina na początku lipca czy iść jeszcze raz na to usg gdzie indziej i sprawdzić co i jak ![]()
Żonka - 08.2007 ![]() Zuzia - 09.2011 ![]() Adaś - 08.2015 ![]() Edytowane przez NOK84 Czas edycji: 2015-06-17 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez myślałam dzisiaj o botwince ale w rezultacie o niej zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Biedna ![]()
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Mi towar
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Chyba to sie samo dopisalo... Ja teraz tez cytowalam i na poczatku tez sie cos dopisalo... Mi towar czy cos o co kaman :-D haha
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Vea kciuki za wizyte, zdaj relacje po
![]() W ogole chyba przez ten kurz w domu po remoncie mam wrazenie jakbym miala poraniony nos w srodku, slabo mi sie oddycha i jakas taka wysuszona jestem w nosie ;/ czym moge nawilzyc sluzowke?
#4625 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie wstawiłam pierwszą porcję prania Maluszka ![]() poza tym dziś skręcamy komodę i TŻ na weekend skończy robić mi nakładkę pod przewijak. W sumie zostało ją pomalować na biało. Super Mu to wyszło ![]() Też nie mam pojęcia co na obiad. W ogóle mam mega spadek formy. Nie mam siły momentami wstać. Zasypiam na siedząco. Masakra. Hemoglobina w normie, cukier też. Sama już nie wiem czemu to tak. Roxana jak Ci zazdroszczę tych pyszności. Ja to się goframi pocieszę chyba ![]() Moniska taka teściowa to skarb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Główka bardzo nisko, skracająca się szyjka, odklejające się łożysko. Do wyboru, do koloru...
Edytowane przez Molise Czas edycji: 2015-06-17 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() będą Ci wywoływać maluszka?? ![]()
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha no jak byłam o 8.00 rano to sporo zostało ale co jest teraz to nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Hejo Kobietki!
Goscie sie rano zawineli. Ja na szybko z kawiarni(wlasnie konsumuje zalegle sniadanie). Bylam na wizycie u gina. W sumie nic odkrywczego nie powiedzial. Miednica sie przygotowuje,wiec moje bole przy chodzeniu sa normalne. Poczatkiem lipca mam zrobic jeszcze jedno USG,zeby monitorowac wage Malego(coby nie przegapic jak przy Robsonie). 3x1 magnez i w razie W no-spa. Dzis w drodze na przystanek Maly tak mi tam gmeral,ze myslalam ,ze nie dojde. Paskudne uczucie. Nie wiem co teraz pyli,ale zdecydowanie mam alergie. Wygladam jak rudolf Czerwononosy Renifer. Oczywiscie jak mnie zobaczyl to juz myslal,ze znowu jestem chora... Kolejna wizyta 15.07( w sumie troche dlugo mi sie wydaje) Pytalam Go jeszcze czym mam sie w koncu sugerowac..bo wg OM zaczelam 32 tydz,a wg tego usg ostatniego Maly jest 2 tyg starszy. Stwierdzil,ze terminem OM( bo oboje jestesmy wysocy wiec to tez jakies predyspozycje gen.dziecka,Rob tez jest aktualnie wysoki jak na swoj wiek) Odnosnie SN czy CC powiedzial,ze nie ma potrzeby zglaszac sie wczesniej na umawianie CC (jesli sie zdecyduje)tylko jak sie zacznie to powinni mnie w szpitalu zapytac(chcialabym wierzyc,ze tak jest) czy chce probowac SN czy CC. Rzekomo tak jest od ok 2 lat,ze pytaja. Od siebie poki co proponuje abym probowala SN,bo nie widzi przeciwskazan(no chyba,ze Maly ostro przypakuje) Molise trzymaj sie tam Kochana ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Nieee, wręcz przeciwnie. Leżę w pozycji na nietoperza (nogi powyżej głowy), mam całą listę leków i kroplówek. Dzisiaj zaczęłam dopiero 31 tydzień, wiec co najmniej do 34 muszę wytrzymać. Raczej te 3-4 tygodnie tu zostanę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam o żadnej porze nikt nie widzi brzucha wiec jeden kit ![]() Cytat:
Gratuluje udanej wizyty ![]() Mi tez lekarka mówiła, ze powinni zapytać... Powinni dlatego tez i tak mi skierowanie na cc wypisze ![]() Cytat:
Ojej... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- A ja właśnie pierwszy raz od niepamiętnych czasów zrobiłam sobie porządna kawę... Bo normalnie tak niedomagam, ze szkoda gadać... Ręka ruszyć nie mogę ![]()
![]() |
#4634 |
Rozeznanie
|
Wróciłam
![]() ![]() U nas po staremu , skurcze przepowiadające mnie od prau dni męczą , zaczynają boleć co mnie strasznie wkurza bo co chwilę muszę odpoczywać w pozycji leżącej . ![]() Wizytę mam za niecałe dwa tygodnie , bede wtedy w 34 tygodniu i coś czuje ze mala mi sie nie obróciła. Cały czas ją czuje jak mi poprzecznie w brzuchu leży . Boje się bo nie chce cesarki ![]() Pokój i rzeczy dla Zuzi przygotowane , wczoraj robiłam ostatnie poprawki , torby przygotowane , kartka na drzwiach wisi co bym niczego w razie szybkiej akcji nie zapomniała ![]() ![]() A jak tam u was??? , widzę że nie tylko ja się powoli rozpadam.. buziaki ![]()
#4635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj chyba nastal jakis gorszy moment 3trym.. Wszystkim cos dolega.Ja od 3dni ledwo oddycham,czuje jakbym sie dusila wrecz.no i ta bezsennosc ![]() Ostatnia prosta dziewczyny ale pod gorke! Byle dobry final byl ![]() Edytowane przez Acka Czas edycji: 2015-06-17 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
A my od 50 min u lekarza, duszno, kiepsko i ze 40 osob... Lekarka wyczytuje nazwiskami wiec cholera wie kiedy my... I nikt brzucha nie widzi :-D standardzik... A teraz chetnie bym skorzystala z wejscia bez kolejki jak nigdy...
#4638 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi też się już obniżył i nieraz mam wrażenie "jakbym na kolanach go miała" , nawet gin ostatnio mówił że nisko jest, na szczęście szyjka była długa i zamknięta Cytat:
Cytat:
z drugiej strony wizytę mam dopiero w lipcu - to będzie skończony 34tc a skoro takie usg robi się do 32 tc to właśnie zastanawiam się czy nie będzie za późno na jego powtórzenie gdyby ten mój chciał jeszcze raz zrobić ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- a może podejdź do n ie powiedz że źle się czujesz i zapytaj czy nie mogłaby cię wcześniej wywołać?
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Hehe widziala mnie :-D po za tym wiesz co by sie tu dzialo? Jak tu w wiekszosci babcie z wnukami, malo co mam... Bylby armagedon :-D na bank je nogi bola, krzyze czy cos :-P
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Jess a teraz mi sie przypomniało... Rozmawiałaś ze swoją lekarka o rodzeniu w innym szpitalu a pytałaś co jak sie okaże (czego nie życzę!!), ze przenosisz? Kiedy sie masz wtedy do G. do szpitala zgłosić? Jak to wyglada?
NOK przede wszystkim bez stresu bo nie wolno sie denerwować. Wiem, ze sie wkurzyłas i w sumie aż dziw mnie bierze, ze nie powiedziałaś mu kilku slow. Płacisz tyle kasy, żeby sie dowiedzieć wszystkiego... Wiec jakim prawem on sie tak odzywa? Ale bym akcje zrobiła ![]() ![]() ![]() majka wiadomo - kobieta w ciąży to nie chora wiec nie wiem o co Ci chodzi i czego oczekujesz ![]() ![]() ![]()
#4641 |
Zakorzenienie
|
Molise
![]() Nok a może on ci nie chciał mówić bo zdarza się że dzieci w brzuchu owijają się pepowina ale potem odwijaja i nic się nie dzieje i nie chciał cie martwić
#4642 |
Zakorzenienie
|
Wyszlysmy :-D w koncu :-D dostala kupon na kolejne 10 zabiegow... Plecki juz ma prawie prosciutkie :-D jestem dumna ze swojej wytrwalosci... Miala skrzywiony kregoslup o 8stopni jeszcze we wrzesniu. No niby nic, niektorzy uwazaja ze to zadna wada... No ale w okresie dojrzewania moze sie pogorszyc a wole miec teraz troche rehabilitacji niz potem juz nie moc tego skorygowac.
Wiec od wrzesnia latamy na zabiegi za darmo do szpitala, dotego zakupilam pilki, masazery itp i cwiczy dzien w dzien w domu i plus przychodzi rehabilitantka prywatnie do domu raz w tygodniu i jest mega poprawa :-D prawie juz niewidoczne :-D
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
? A pozycja tyłkiem do góry uciążliwa jest dla Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
Też tak pomyślałam. Jest jeszcze tyle czasu, że będzie ta pepowina się zakręcac i odkręcać. Cytat:
![]() Na obiad był ryż i truskawki ze śmietana i kompot z truskawek ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś smażony ryż, ryba i brokuły
![]()
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- U nas zupa krem ze szpinaku ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
Jess zazdroszczę szpinaku! Ja uwielbiam ale nie chce mi się gotować dwóch osobnych obiadów bo tż nie lubi
![]()
#4649 |
Zadomowienie
|
Ja robiłam w niedziele babeczki ze szpinaku u szybko zjedli. Tylko teść powiedział ze poczeka aż dojrzeja i zmienia kolor
![]() U nas o dziwo tez jest zzo i gaz rezweselający. Tylko trzeba powiedzieć ze się chce. Mnie korci gaz za resztę bym się nie zdecydowała. Za bardzo boję się takich rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio czytałam ze u mnie w szpitalu są dostępne cztery rodzaje znieczulenia ale nie wiem gdzie ta ulotka a nazw nie pamiętam
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.