Depilator dla osoby o nik³ym ow³osieniu - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-06-15, 20:57   #1
Misseczka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 046

Depilator dla osoby o nik³ym ow³osieniu

Witam Panie, dosta³am na prezent depilator Braun Silk E'pil 7 i niestety nie jest to chyba zbyt trafiony prezent. W pakiecie dosta³am paragon i mam mo¿liwo¶æ skorzystaæ z braunowej akcji zwrotu produktu do 100dni.
Ogólnie ja nigdy nie depilowa³am nóg, bo w³oski s± po prostu miêkkie i ledwo widoczne, na rêkach jest trochê wiêcej, ale depilowaæ r±k nie zamierzam. Spróbowa³am depilatora na nogach i powa¿nie nie widzê ró¿nicy, bo wygl±daj± jak wygl±da³y a wszystkich w³osków nie wyrywa. Na bikini próbowa³am, nie dam rady. Realnie z ca³ego depilatora u¿ywam w tej chwili jedynie opcji golarki, która faktycznie dla mnie jest wygodna, bo nie lubiê u¿ywaæ maszynki na pachy.
Czy warto skorzystaæ z tej akcji, czy mo¿e lepiej zostawiæ sobie tak± lepsz± zabawkê, bo mo¿e siê kiedy¶ przyda? I w ogóle czy wypada zrobiæ co¶ takiego, je¿eli to prezent?
Misseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-06-15, 21:12   #2
Heru19
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 970
Dot.: Depilator dla osoby o nik³ym ow³osieniu

ja mam akurat na odwrót bo w³oski ciemne i nijak tego nie da siê rozja¶niæ a depilatora u¿ywa³am rok i jedynie je trochê os³abi³ ale rosn± i tak jak szalone i wci±¿ ciemne :/ g³upio oddawaæ prezent ale jak ci pasuje golarka to mo¿e ci siê przydaæ co innego mieæ a nie mieæ, ale jak nie czujesz, ¿e to co¶ bez czego nie mo¿esz ¿yæ a kasa ci jest na rêkê to bym pomy¶la³a czy siê go po cichu nie pozbyæ
Heru19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-06-16, 13:58   #3
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 052

Cytat:
Napisane przez Heru19 Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam akurat na odwrót bo w³oski ciemne i nijak tego nie da siê rozja¶niæ a depilatora u¿ywa³am rok i jedynie je trochê os³abi³ ale rosn± i tak jak szalone i wci±¿ ciemne :/ g³upio oddawaæ prezent ale jak ci pasuje golarka to mo¿e ci siê przydaæ co innego mieæ a nie mieæ, ale jak nie czujesz, ¿e to co¶ bez czego nie mo¿esz ¿yæ a kasa ci jest na rêkê to bym pomy¶la³a czy siê go po cichu nie pozbyæ
gorsze jest takie "ciche pozbycie" ni¿ wymiana na co¶, co faktycznie mo¿e siê przydaæ.

có¿, ja bym zostawi³a depilator. i mimo wszystko zaczê³abym z niego korzystaæ z czystej wygody - rzadziej zajmowa³abym siê depilacj±. nieistotne, jakie w³osy odrastaj±, wa¿ne, ¿e przez 4-6 tygodni ma siê spokój

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-06-16, 16:53   #4
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 400

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
gorsze jest takie "ciche pozbycie" ni¿ wymiana na co¶, co faktycznie mo¿e siê przydaæ.

có¿, ja bym zostawi³a depilator. i mimo wszystko zaczê³abym z niego korzystaæ z czystej wygody - rzadziej zajmowa³abym siê depilacj±. nieistotne, jakie w³osy odrastaj±, wa¿ne, ¿e przez 4-6 tygodni ma siê spokój
Zalezy czy u autorki jest taki efekt, u mnie nie da³o rady
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-06-16, 17:22   #5
skazana_na_bluesa
.

ale mówisz tak po jednorazowym u¿yciu czy kilkukrotnym? bo wiesz, w³osy s± w ró¿nej fazie wzrostu

Stary 2015-06-16, 17:51   #6
Heru19
Rozeznanie

ciche pozbycie ale podkre¶li³am ¿e je¶li kasa jest jej na rêkê, przecie¿ jak chce wymieniæ na co¶ innego to, to jest równie¿ dobra opcja ale nie pisa³a o jakim¶ zapotrzebowaniu na inny sprzêt wiêc nie bra³am tej mo¿liwo¶ci pod uwagê ja depilatora u¿ywa³am rok i przerobi³am mnóstwo kombinacji " bo mo¿e robiê co¶ ¼le" i nie doczeka³am siê nawet tego upragnionego tygodnia i mam tak nie ja jedna wiêc uzna³am, ¿e na takich w³oskach depilator siê po prostu nie sprawdza moje s± idealne pod laser mówisz o pozostawieniu depilatora dla wygody, autorka podkre¶li³a, ¿e nigdy nie depilowa³a bo w³oski s± tak niewidoczne, ¿e tego nie wymagaj±, dlatego depilator jej nie zadowala

Edytowane przez Heru19
Czas edycji: 2015-06-16 o 18:00
Stary 2015-06-16, 19:00   #7
Misseczka
Zadomowienie

Wstyd trochê przyznaæ, bo mogê wyj¶æ na flejtucha, ale ja w ogóle nie zajmowa³am siê depilacja. Mam tak rzadkie, jasne w³osy, ¿e s± praktycznie niewidoczne, ledwo wyczuwalne, zawsze tak wychodzi³am i nikt nie wierzy³ ze nie depiluje. Dlatego siê szczerze zastanawiam czy warto tê maszynkê trzymaæ dla golenia bikini czy mo¿e lepiej faktycznie spieniezyc i kupiæ jaki¶ ciuch.
Stary 2015-06-16, 19:54   #8
Heru19
Rozeznanie

domy¶lam siê nie którzy tak maj± po prostu ale chyba lepsze takie co ich nie widaæ ni¿ co prawda ogolone nogi ale ju¿ z odrastaj±cymi w³oskami to jest dopiero fuj
Stary 2015-06-16, 20:45   #9
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
ale mówisz tak po jednorazowym u¿yciu czy kilkukrotnym? bo wiesz, w³osy s± w ró¿nej fazie wzrostu
Po kilkuletnim
Stary 2015-06-17, 00:00   #10
Heru19
Rozeznanie

i jak± metodê teraz preferujesz? jaki¶ z³oty ¶rodek??
Stary 2015-06-17, 10:27   #11
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
i jak± metodê teraz preferujesz? jaki¶ z³oty ¶rodek??
Lumea :p depilatora uzywalam 5 lat, lepsze to niz maszynka do golenia, ale to nie bylo to. Plastry tez mnie nie satysfakcjonowaly. Chcialam sprobowac pasty cukrowej ale sie balam, ze nie bede umiala tego uzyc
Stary 2015-06-17, 13:33   #12
Heru19
Rozeznanie

no niby lepszy ni¿ maszynka ale czasem wrastaj± w³oski a jak odrastaj± szybko to nawet podra¿nienia nie zd±¿± dobrze zej¶æ.. i co dzia³a? drogie to podobno IPL nie daje jaki¶ sza³owych efektów
Stary 2015-06-17, 13:42   #13
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
no niby lepszy ni¿ maszynka ale czasem wrastaj± w³oski a jak odrastaj± szybko to nawet podra¿nienia nie zd±¿± dobrze zej¶æ.. i co dzia³a? drogie to podobno IPL nie daje jaki¶ sza³owych efektów
u mnie wlasnie dokladnie tak to wygl±dalo, jeszcze skora nie doszla do siebie a juz trzeba bylo depilowac, nie o taki efekt mi chodzilo tez slyszalam, ze IPL to szit, ale u mnie dziala. Uzywam dopiero miesi±c, a juz mam nieow³osione placki, wlosy rosn± w takim tempie, ze golê zwykl± maszynk± 1 w tygodniu, w porywach do 2 razy. Jestem zadowolona a z depilatorem niestety moglam pomarzyc choæby o tygodniu gladkosci. 1 depilacja w tygodniu to tylko zim±, kiedy odpuszcza³am dla wiekszego komfortu skóry, wskakiwalam w spodnie i tyle.
Stary 2015-06-17, 17:09   #14
Misseczka
Zadomowienie

Mo¿e to g³upio Zabrzmi, ale jak patrzycie na kobiety, które nie depiluja nóg? Spotykalam sie w zyciu z opniami, ze to obrzydliwe, niechlujne i ze kobieta powinna depilowac nawet jak praktycznie nie widac
Stary 2015-06-17, 17:17   #15
skazana_na_bluesa
.

mnie tam rybka, czy kto¶ depiluje nogi czy nie. ale nawet jak ma blond w³osy to je widaæ

Stary 2015-06-17, 17:28   #16
Misseczka
Zadomowienie

Ogólnie mo¿e tak, ale ja bym powiedzia³a, ¿e mam na nogach praktycznie zanik owlosienia na to konto mam za to rêce jak blond ma³pa. Na nogach w³osy mam tak rzadkie ze naprawdê trzeba sie przypatrzec by zobaczyæ choæ trochê. I zawsze bawi³y mnie takie sytuacje, a zdarza³y siê:
- czym robisz nogi? Masz ³adnie, zero kropek.
-no niczym. Nie golê, tak mam
- jak nie golisz? O fuuuu oblesne!
Nie potrafie pojac tej logiki.
Stary 2015-06-17, 17:35   #17
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misseczka Poka¿ wiadomo¶æ
Ogólnie mo¿e tak, ale ja bym powiedzia³a, ¿e mam na nogach praktycznie zanik owlosienia na to konto mam za to rêce jak blond ma³pa. Na nogach w³osy mam tak rzadkie ze naprawdê trzeba sie przypatrzec by zobaczyæ choæ trochê. I zawsze bawi³y mnie takie sytuacje, a zdarza³y siê:
- czym robisz nogi? Masz ³adnie, zero kropek.
-no niczym. Nie golê, tak mam
- jak nie golisz? O fuuuu oblesne!
Nie potrafie pojac tej logiki.
Olaæ
Stary 2015-06-17, 20:28   #18
Heru19
Rozeznanie

kituj ¿e golisz bêdzie efekt wow a kto z tob± pójdzie patrzeæ jak siê "golisz"? nikt pozazdro¶ciæ, ¿e tak masz ja sama nie raz siê zastanawiam co lepsze niepodra¿niona ow³osiona skóra czy g³adka ale z motywem czerwonych kropek..

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Poka¿ wiadomo¶æ
u mnie wlasnie dokladnie tak to wygl±dalo, jeszcze skora nie doszla do siebie a juz trzeba bylo depilowac, nie o taki efekt mi chodzilo tez slyszalam, ze IPL to szit, ale u mnie dziala. Uzywam dopiero miesi±c, a juz mam nieow³osione placki, wlosy rosn± w takim tempie, ze golê zwykl± maszynk± 1 w tygodniu, w porywach do 2 razy. Jestem zadowolona a z depilatorem niestety moglam pomarzyc choæby o tygodniu gladkosci. 1 depilacja w tygodniu to tylko zim±, kiedy odpuszcza³am dla wiekszego komfortu skóry, wskakiwalam w spodnie i tyle.
hmm to mo¿e u mnie te¿ by dzia³a³o jak taka podobna sytuacja no w³a¶nie nie wiem ju¿ jak siê goliæ kremami sza³u idzie dostaæ siê w tym paækaæ od maszynki robi± siê mocniejsze a depilator podra¿nia i wrastaj± i wosku nawet nie próbujê bo pewnie bêdzie to samo, a z krzakami 2mm nawet sama w domu nie mogê wysiedzieæ jak to widzê to ja ciê jeszcze zagadam o relacjê za jaki¶ czas jakby to nie by³ problem, bardzo mnie to ciekawi
Stary 2015-06-17, 23:20   #19
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
kituj ¿e golisz bêdzie efekt wow a kto z tob± pójdzie patrzeæ jak siê "golisz"? nikt pozazdro¶ciæ, ¿e tak masz ja sama nie raz siê zastanawiam co lepsze niepodra¿niona ow³osiona skóra czy g³adka ale z motywem czerwonych kropek..

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

hmm to mo¿e u mnie te¿ by dzia³a³o jak taka podobna sytuacja no w³a¶nie nie wiem ju¿ jak siê goliæ kremami sza³u idzie dostaæ siê w tym paækaæ od maszynki robi± siê mocniejsze a depilator podra¿nia i wrastaj± i wosku nawet nie próbujê bo pewnie bêdzie to samo, a z krzakami 2mm nawet sama w domu nie mogê wysiedzieæ jak to widzê to ja ciê jeszcze zagadam o relacjê za jaki¶ czas jakby to nie by³ problem, bardzo mnie to ciekawi
zaden problem doskonale wiem jak uci±zliwa moze byc depilacja.
Stary 2015-06-17, 23:46   #20
Heru19
Rozeznanie

a jak na z³o¶æ w necie na temat laserów jest ubogo mo¿e jak mnie bêdzie staæ to akurat nawet staniej±
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-06-17 23:46:07

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.