Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-17, 08:23   #3691
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cześć dziewczyny!

Mten
Dla dobra maleństwa wytrzymasz leżenie zobaczysz.

Panna Izabela
Dasz radę .

Małgosia89
Dobrze, że już po kryzysie . Mnie też się po pierwszym kłuciu spać chciało...

Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i zastanawiałam się ile tych kobiet co tam przychodzi ma termin wcześniej ode mnie bo brzuchy takie duże i w ogóle . Babka nam ustalała taką kartę od kiedy stosować naturalne zmiękczanie szyjki itd. i pytała o termin porodu, wyznaczała każdej z nas inną datę. Śmiać mi się chciało, bo tylko jedna dziewczyna rodzi 30sierpnia, a reszta wszystkie wrześniówki. Mają brzuchy tyle większe ode mnie, że szok a terminy mają po 19stym września. Jedna tylko ma brzuch dużo mniejszy od mojego i rodzi w listopadzie. Stwierdziliśmy z tż, że chyba ja niedojadam .

W ogóle dziwne rzeczy były ciekawa jestem czy u was też to było?
Co stosować od 37 tygodnia:

-Wywar z liści malin
- olej z wiesiołka; Oeparol (tego tarczycówki nie mogą stosować)
- siemię lniane
- Witamina C dopochwowo
- Masaż krocza (olejek migdałowy + vit. E lub płyn do masażu Natalis) - to zapewne było i u was

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-06-17 o 08:24
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:23   #3692
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki jak tam w chłodny dzionek?
Mam takie pytanko, czy któraś z was ma parowar? Jesli tak to na co zwracać uwage przy zakupie, czy w ogole uzywa sie go w kuchni czy po miesiacu lezy na dnie szafki? Powaznie zastanawiam sie nad kupnem bo przy kp chcialabym jesc zdrowo, zreszta chcialabym tez zrzucić w miare szybko kg które jeszcze przed ciąża sie nagromadziły no i mojemu męzusiowi tez by sie przydało bo jego waga to 130kg przy wzroscie 188cm ale to ja go tak tucze, ale od wrzesnia postanowilismy sie wziac za siebie chociazby dla naszego zdrowia ( moja waga teraz to 65,7kg )
Polecacie jakis parowar z cena normalna a nie z kosmosu?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

A z tarczyca to ja tez mam problemy, teraz biore letrox 75. Ale mam wizyte 25 czerwca bo podobno w III trymestrze trzeba zmniejszyc dawke hormonu, zobaczymy jakie bede miec wyniki...
A tarczyca to chyba kolejna choroba dwudziestego pierwszego wieku, tak samo jak roznego rodzaju alergie...
My mam tzw urządzenie do gotowania na parze. Lubię je za to, że można na nim zrobić obiad. Nie lubię gdy trzeba myć.

Jak kupowaliśmy, wzieliśmy najprostsze urządzenie i jest ok
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:28   #3693
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że dziecko i tydzień przed porodem się może przekręcić albo i później?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
No właśnie nie wiem. Wiem tylko ze ona ma juz zaplanowana cesarke z tego powodu..

Dziwne to trochę no ale ja lekarzem nie jestem.

Podobno później dziecku ciężej i podobno boli ale nie wiem bo w 1 ciąży moja mała szybko leżała już główką w dół a teraz mały wiem ze na 100% nie lezy głową w dół bo czuję że leży w poprzek .

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:32   #3694
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie jest tak, że dziecko i tydzień przed porodem się może przekręcić albo i później?

Pewnie, ze moze, ale sa sposoby zeby zapobiegac ;-)

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Mten
Dla dobra maleństwa wytrzymasz leżenie zobaczysz.

Panna Izabela
Dasz radę .

Małgosia89
Dobrze, że już po kryzysie . Mnie też się po pierwszym kłuciu spać chciało...

Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i zastanawiałam się ile tych kobiet co tam przychodzi ma termin wcześniej ode mnie bo brzuchy takie duże i w ogóle . Babka nam ustalała taką kartę od kiedy stosować naturalne zmiękczanie szyjki itd. i pytała o termin porodu, wyznaczała każdej z nas inną datę. Śmiać mi się chciało, bo tylko jedna dziewczyna rodzi 30sierpnia, a reszta wszystkie wrześniówki. Mają brzuchy tyle większe ode mnie, że szok a terminy mają po 19stym września. Jedna tylko ma brzuch dużo mniejszy od mojego i rodzi w listopadzie. Stwierdziliśmy z tż, że chyba ja niedojadam .

W ogóle dziwne rzeczy były ciekawa jestem czy u was też to było?
Co stosować od 37 tygodnia:

-Wywar z liści malin
- olej z wiesiołka; Oeparol (tego tarczycówki nie mogą stosować)
- siemię lniane
- Witamina C dopochwowo
- Masaż krocza (olejek migdałowy + vit. E lub płyn do masażu Natalis) - to zapewne było i u was

Wit C dopochwowo na co?
A chwalilas sie nam brzuchem?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:33   #3695
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pewnie, ze moze, ale sa sposoby zeby zapobiegac ;-)

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Wit C dopochwowo na co?
A chwalilas sie nam brzuchem?
W tej Waszej Japonii to na wszystko macie chyba sposoby?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:36   #3696
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
W tej Waszej Japonii to na wszystko macie chyba sposoby?

Tak, do ciazy zadaniowo sie podchodzi ;-) Poza tym lekarze i Japonki chca uniknac cc, wiec musza sobie pomagac. Za to o masazu krocza tu sie niewiele slyszy
Stary 2015-06-17, 08:39   #3697
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci za napisanie nazwy techniki, znalazłam sobie po tym. Ja w sumie większość rzeczy, które wiem, to z tego bloga Hafiji.
I też się nastawiałam na to, zeby nie kupować laktatora, bo ona też o tym tam pisze, ale mama mnie namówiła, że się może przydać na wszelki wypadek przy nawale. Mam taki ręczny, nie inwestowałam w elektryczny.
Ale właśnie mówiła mi o tym żeby odciągać do pustych, a teraz wszyscy piszą, żeby tylko do uczucia ulgi, bo się robią coraz większe nawały i koło się zamyka. I w sumie nie mam zamiaru jej słuchać, bo opisywała mi, ze miała straszne nawały i bóle A babki piszę, że nie mają tego problemu. No i kazała mi hartować brodawki a teraz też to jest niepolecane, każą tylko wcześniej zacząć smarować lanoliną.
Z drugiej strony karmiła mnie 14 miesięcy, co w tamtych czasach było długo.
Wczoraj na szkole rodzenia było dużo o kp, (specjalnie taką szkołę wybrałam)
I położna mówiła, że przy nawale itp. laktator może może spowodować jeszcze więcej problemu. Lepij wtedy iść pod prysznic i rozmasować pierś. okłady z liści kapusty zastosować.
I najlepszym laktatorem jest dziecko.
A i zaleca picie ziół na laktacje już od 34tc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 08:39   #3698
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

meneq
Tak, w zeszłym tygodniu.
Witamina C na odpowiednie nawilżenie pochwy. Tak ta położna tłumaczyła.
Stary 2015-06-17, 08:41   #3699
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Wczoraj na szkole rodzenia było dużo o kp, (specjalnie taką szkołę wybrałam)
I położna mówiła, że przy nawale itp. laktator może może spowodować jeszcze więcej problemu. Lepij wtedy iść pod prysznic i rozmasować pierś. okłady z liści kapusty zastosować.
I najlepszym laktatorem jest dziecko.
A i zaleca picie ziół na laktacje już od 34tc

Rozmasowywaniem piersi przy nawale czy zastoju mozna sobie krzywde zrobic.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
meneq
Tak, w zeszłym tygodniu.
Witamina C na odpowiednie nawilżenie pochwy. Tak ta położna tłumaczyła.

To chyba pamietam, w dwoch sukienkach, tak? Balabym sie wit C
Stary 2015-06-17, 08:46   #3700
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

meneq
Nie :P w legginsach. Wydawało mi się, że wyglądam jak wieloryb, ale jak spojrzałam na te babki... (bez urazy, jakieś takie nieforemne :/)

No ja przymykam na to oko, najpierw skonsultuję to wszystko z ginekologiem. Szkoła rodzenia szkołą, ale to lekarz mnie prowadzi, zna moje wyniki itd.
Stary 2015-06-17, 08:55   #3701
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq
Nie :P w legginsach. Wydawało mi się, że wyglądam jak wieloryb, ale jak spojrzałam na te babki... (bez urazy, jakieś takie nieforemne :/)

No ja przymykam na to oko, najpierw skonsultuję to wszystko z ginekologiem. Szkoła rodzenia szkołą, ale to lekarz mnie prowadzi, zna moje wyniki itd.

To nie pamietam, zbyt duzo zdjec bylo.
Ale wierze, bo widzialam ostatnio ok 10dziewczyn +/- 3tygodnie roznicy ze mna i co z tego, ze brzuchy mialy mniejsze skoro wygladaly tak jak piszesz nieforemnie a z drugiej strony ja wcale pieknie sie nie czuje
Stary 2015-06-17, 09:00   #3702
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

meneq
Zastanawiałam się wieczorem czy to chorobowo może nie mają? Bo tyłki takie jak nie wiem... nieproporcjonalnie do reszty ciała a brzuszki ładne. No dziwnie to wygląda.
Stary 2015-06-17, 09:05   #3703
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq
Zastanawiałam się wieczorem czy to chorobowo może nie mają? Bo tyłki takie jak nie wiem... nieproporcjonalnie do reszty ciała a brzuszki ładne. No dziwnie to wygląda.

Haha. U mnie natomiast dziewczyny na polmetku ciazy chodza jakby juz mialy isc na sale porodowa i to tez jakos koslawo wyglada
Stary 2015-06-17, 09:09   #3704
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A sama nie wiem jeszcze. Niezdecydowanie to moja działka w tej ciąży
Ja to całe życie jestem niezdecydowana jeśli chodzi o poważne tematy

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
język masz wybrany polski, a podczas pisania słownik uzupełnia Ci po polsku, ale bez ogonków?
Spróbuj wiadomosci > ustawienia > tryb wprowadzania > unicode
Albo też w ustawieniach poszukaj ustawienia znaków.
Albo napisz jaki masz model tel. to poszukamy czegoś dokładniej
hehe a ja zawsze chciałam taki język bez polskich znaków, bo jak się ma polskie znaki to pisząc smsa już po 2-3 polskich literkach masz zawaloną jedną całą wiadomość tak naliczają
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mnie przed wypiciem też kłuli a nie badali glukometrem. Czyli miałam 3 wkłucia.
A mnie w sumie 4. Przed badaniem z zyły i z palca a później raz po każdej godzinie.
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Haha Mnie Młoda przy zakupach nauczyła szybkich decyzji. Już nie mam czasu stac przy każdej półce, bo inaczej ona idzie na inny dział "tylko pooglądać" a potem ją wyjmuję spomiędzy wieszaków z ubraniami albo zachodzę i widzę jak w najlepsze coś przestawia na półkach
Razem robimy szybkie zakupy, ona mi wtedy wszystko pomaga i pakuje do koszyka, ale jak za długo to trwa to zaczyna się armagedon

Możesz trochę wypić rano wody. Gluta pijesz raz. A kłucie jest 3 razy - najpierw na czczo, jeszcze przed glutem, potem po 1 godz i po 2 godz. Więc w sumie 2 godziny odsiadki. Weź coś do czytania koniecznie
Mnie to się jakoś źle robi tych supermarketach i musze też szybko wychodzić, ale ogólnie to nie lubie się szwędać. Brać co trzeba i sio.

Cytat:
Ale mozna dziecku pomoc, by juz zostalo glowka w dol i chyba o to lekarzowi chodzilo zalecajac ruch

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Starsza corka tez mniej sie ruszala i jak sie raz ustawila glowka w dol, to juz tak zostala. To byla chyba kwestia polozenia lozyska i silniejszych miesni brzucha. Teraz lozysko nie amortyzuje no i miesnie sa nieco slabsze. U mnie moze sobie takie akrobacje robic jeszcze z poltora miesiaca a pozniej zadbam o to, by juz zostala glowa w dol
Ruch a ustawienie główką w dół? Pierwsze słysze, to chyba jakieś nowe metody :P

Cytat:
Już po, teraz czekam. Na 3x wypiłam, miałam odruchy wymiotne ale dałam radę. Teraz mnie mdli i trochę mi słabo ale do wytrzymania... Ale nic nie miałam kłute ani nic, jedyne co to pobranie krwi miałam. Mam nadzieję, że badanie będzie ważne mimo że ona nic nie robiła, nie wiem może z samego pobrania te wyniki będą :-D

Dasz radę

Nie bronie jej tż, po prostu faceci mają inne myślenie. Dla nich wózek to wózek, szmata to szmata, mleko to mleko. Nie oczekujcie, że się będą nad tym roztkliwiać. Poza tym, serio marzy wam się czynny udział faceta w wyborze takich rzeczy? Zaraz by było, że się kłóci, że nie ustępuje, że was nie rozumie, że was denerwuje. A znam takich i baby mają przesrrane, bo jak już się facet zacznie wszystkim interesować, to baby nie mają nic do powiedzenia. Ma być tak jak oni chcą i już. Jak ja wymusiłam zainteresowanie tż co do wózka to pożałowałam, bo tylko mi chumor popsuł, bo wszystko mu nie pasowało.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:10   #3705
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
To teraz ja musze się pozalic...
Byłam na wizycie dzisiaj i u Tymonka wszystko super, waży 1040g, leży już glowka w dół, serduszko bije ładnie.
Problemem okazała się szyjka macicy, w ciągu 3 tygodni od ostatniej wizyty skrocila się z 45mm do 21 mm :-( :-( :-(
Dostałam luteine, magnez i nakaz całkowitego leżenia z wstawaniem na siku tylko...
W poniedziałek kontrola i jak szyjka się nie wydłuży to pesar zakładamy...
Wiem, że kobiety mają pesar i ciążę są donoszone itp ale jednak złapałam doła...

Ja nie umiem na tyłku usiedziec a co dopiero leżeć... Poryczalam się w samochodzie, Tż stara się mnie pocieszyć, że to nic, odpoczne i będzie ok ale myślę że to taka dobra mina do złej gry...
Ehhh :-( :-( :-(
Spokojnie, wiem że ciężko gdy trzeba zwolnić, ale chyba warto byś zrobiła sobie trochę odpoczynku. Nigdzie nie lataj, lykaj leki, a szyjka może wrócić na miejsce.
A jeśli nawet było by trzeba założyć pesar, to przecież już tak nie wiele do końca ciąży. Dasz radę!
Stary 2015-06-17, 09:12   #3706
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja to całe życie jestem niezdecydowana jeśli chodzi o poważne tematy

hehe a ja zawsze chciałam taki język bez polskich znaków, bo jak się ma polskie znaki to pisząc smsa już po 2-3 polskich literkach masz zawaloną jedną całą wiadomość tak naliczają

A mnie w sumie 4. Przed badaniem z zyły i z palca a później raz po każdej godzinie.
Mnie to się jakoś źle robi tych supermarketach i musze też szybko wychodzić, ale ogólnie to nie lubie się szwędać. Brać co trzeba i sio.

Ruch a ustawienie główką w dół? Pierwsze słysze, to chyba jakieś nowe metody :P

Dasz radę

Nie bronie jej tż, po prostu faceci mają inne myślenie. Dla nich wózek to wózek, szmata to szmata, mleko to mleko. Nie oczekujcie, że się będą nad tym roztkliwiać. Poza tym, serio marzy wam się czynny udział faceta w wyborze takich rzeczy? Zaraz by było, że się kłóci, że nie ustępuje, że was nie rozumie, że was denerwuje. A znam takich i baby mają przesrrane, bo jak już się facet zacznie wszystkim interesować, to baby nie mają nic do powiedzenia. Ma być tak jak oni chcą i już. Jak ja wymusiłam zainteresowanie tż co do wózka to pożałowałam, bo tylko mi chumor popsuł, bo wszystko mu nie pasowało.

Tak, ruch i to nie jest zadna nowosc. Ruszajac sie na dziecko dziala grawitacja i sila rzeczy ustawia sie glowka w dol. Odwrotnie, jesli jest inaczej ulozone, to sie ogranicza chodzenie do niezbednego minimum i tylko wykonuje wskazane cwiczenia.
Stary 2015-06-17, 09:25   #3707
bianeczkaa
Zakorzenienie

A w ogóle to jak wczoraj młoda była spokojna, tak dzisiaj od rana szalała. Miałam wrażenie, że normalnie ugniatała ciasto. Na szczęście jakoś umiem nie zwracać na to zbytniej uwagi i pszłam dalej spać. Casem się łapię na tym, że nagle dochodzi do mnie, ze nie wiem, czy ona isę dzisiaj ruszała

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Tak, ruch i to nie jest zadna nowosc. Ruszajac sie na dziecko dziala grawitacja i sila rzeczy ustawia sie glowka w dol. Odwrotnie, jesli jest inaczej ulozone, to sie ogranicza chodzenie do niezbednego minimum i tylko wykonuje wskazane cwiczenia.
Nigdy o tym nie słyszałam :P To ja nie chce żeby sie przekręcała :P podobno co cc korzystniejsze jest położenie pośladkowe. No i miałabym pewność, że nikomu nie przyjdzie do głowy, że mam rodzić takiego klocka naturalnie!

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-17, 09:28   #3708
loudres
Zadomowienie

Ok może cena normalnego bodziaka e smyku jest spora ale wczoraj byłam i wszystkie były po 10 zł i 12 cena w hm taka sama.. jeśli mówisz ze smyk jest droższy od hm to raczej się nie zgodzę. Cena w hm bez wyprzedaży tez jest duża. U mnie było pierdyliatd rzeczy za 10 zł na stronie też widziałam zestawy bodow i pajace w fajnych cenach. I czasem są takie same ceny jak w pepco a jakość juz zupełnie inna.

Coś mi cytowanie nie zadziałało. . Hmmm mm

A ja muszę powiedzieć że mój mąż bardzo był zaangażowany w wybór wózka. Nie chciał żebym wybrała sama, wgl uczestniczy bardzo w kupnie rzeczy dla malucha. Az sama jestem w szoku bo on nie nawidzi mnie na zakupach tu pójdę tam polecę i potem rachunek nie z tej ziemii.

Kolejny dzień noszenia toreb mam takie zakwasy na nogach ze szok . I szczerze to już mi się nie chce. Wydaliśmy pewnie już z 10 tysięcy a gdzie.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:35   #3709
misiskuku
Zadomowienie

Wiecie co mój Tż wczoraj odwalił przyniosłam wielką torbę z ikei ubranek (oczywiście nie pamiętam firmy) od znajomej mamy, że może jestem zainteresowana jakimś zakupem. Przeglądam wszystko i rzuciły mi się w oczy rampersy, pokazuję Tż'towi:

ja - "zobacz jakie ładne rampersy"
on - przygląda się, przygląda, widzę, że coś mu nie pasuje i wypala "a co to za raperskie ubranie"

ale miałam z niego ubaw :P

ostatnio mu powiedziałam, że na mojej ulotce od witamin jest napisane, że 1 tabletka dziennie u mężczyzn powoduje niezapomniane doznania seksualne - od razu chciał brać!
Stary 2015-06-17, 09:36   #3710
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dzirwczyny na ktorym boku przewaznie spicie ? Ja ukladam sie na lewym ale budze sie na wznak i naprawym a gdzies slyszalam ze prawy bok jest niebezpieczny for bejbi czy cos krece ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:38   #3711
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dzirwczyny na ktorym boku przewaznie spicie ? Ja ukladam sie na lewym ale budze sie na wznak i naprawym a gdzies slyszalam ze prawy bok jest niebezpieczny for bejbi czy cos krece ?

Nie przesadzalabym, ze niebezpieczny; moze byc gorsze krazenie, ale jego skutki odczulabys rowniez Ty, wiec pewnie zmienilabys pozycje
Stary 2015-06-17, 09:43   #3712
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Mówi się, że możesz mieć gorsze krążenie na prawym. Ja w obydwu ciążach śpię właśnie na prawych, bo na lewym mnie dusi. Nie ma czegoś takiego jak niebezpieczna pozycja, no chyba, że isę na brzuchu położysz. A tak jeśli czujesz się wygodnie, dobrze oddychasz to jest ok.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-06-17 o 09:45
Stary 2015-06-17, 09:43   #3713
cafeaulait88
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
dołączam się do wrześniówek )
cafeaulait88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 09:45   #3714
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cafeaulait88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
dołączam się do wrześniówek )
Witamy

Napisz coś o sobie itd

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:49   #3715
cafeaulait88
Raczkowanie

jestem w 28tc, będzie synuś
ciąża przebiega prawidłowo, wręcz niemożliwie nudno na szczęście. przy ostatniej wizycie lekarz powiedział, że teraz to już tylko spokojnie siedzieć i czekać na nadejście terminu porodu, bo wszystko jest bardzo dobrze
trafiłam tutaj, bo kiedyś szukałam fajnego forum dla ciężarówek, ale po przeglądnięciu tych, które wyskoczyły jako pierwsze, trochę się zniechęciłam. tutaj trafiłam na forum przez przypadek (na forum znajdowała się odpowiedź na pytanie, które mnie nurtowało). poczytałam trochę wątków i uznałam, że to fajne miejsce
cafeaulait88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:53   #3716
margaritkaaa
Raczkowanie

Jestem po wczorajszej wizycie. Wiktor ma 1200 g (29 tc). Usg nie wykazało żadnych nieprawidłowości, przepływy prawidłowe. Głowę ma pod żebrami, na twarzy miał stopy Standardowo bardzo ruchliwy nie był.

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
To teraz ja musze się pozalic...
Byłam na wizycie dzisiaj i u Tymonka wszystko super, waży 1040g, leży już glowka w dół, serduszko bije ładnie.
Problemem okazała się szyjka macicy, w ciągu 3 tygodni od ostatniej wizyty skrocila się z 45mm do 21 mm :-( :-( :-(
Dostałam luteine, magnez i nakaz całkowitego leżenia z wstawaniem na siku tylko...
W poniedziałek kontrola i jak szyjka się nie wydłuży to pesar zakładamy...
Wiem, że kobiety mają pesar i ciążę są donoszone itp ale jednak złapałam doła...

Ja nie umiem na tyłku usiedziec a co dopiero leżeć... Poryczalam się w samochodzie, Tż stara się mnie pocieszyć, że to nic, odpoczne i będzie ok ale myślę że to taka dobra mina do złej gry...
Ehhh :-( :-( :-(
Trzymam kciuki. Nie denerwuj się,bo to na pewno nie pomoże. Szukając optymistycznego toru,już mniej niż więcej zostało. Odpoczywaj, będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Hej hej wszystkim

Dawno się nie odzywałam, bo remont, magisterka, praca, uczelnia i czasu brak, ale podczytywałam czasem, więc jestem mniej więcej na bieżąco
My dziś też byliśmy na wizycie (27 tc) i Gabrysia waży 900 gram, a ja już mam 13 kg do przodu Masakra jakaś generalnie, bo wagi w domu brak i nie spodziewałam się, że już 70-tkę przekroczyłyśmy Generalnie mój brzuch wygląda już raczej jak w 9 miesiącu, a nie 7, nawet moja pani gin sie troszkę zdziwiła, ale co poradzić, najwyraźniej taka moja uroda, bo dużo nie jem, słodycze też tylko czasem i to głównie lody. No ale hemoglobina mi spadła i mam zalecone żelazo raz dziennie godzinę przed śniadaniem i popić sokiem pomarańczowym naturalnym albo woda z cytryna I skurcze łydek są okropne, pierwszy raz miałam skurcz czegokolwiek właśnie w ciąży i powiem Wam, że jestem mocno zaskoczona tym, jak bardzo to boli Dostałam na nie MagneB6 3x2 tabletki. No i czeka mnie glukoza jeszcze i tez będę miała powtórkę przeciwciał do zrobienia.
Podziwiam wytrwałość z nadmiarem obowiązków. Dobrze,że wizyta przebiegła dobrze. Tak trzymać dalej
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:55   #3717
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Witam nową Wrześniówkę

Właśnie jadaę na badanie krwi dziś od 5 rano znow miałam skurcze, ale juz nie tak mocne jak wcześniej zastanawiam się czy tak bardzo mozna odczuwac przepowiadacze?

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:57   #3718
czarownica_tea
Zakorzenienie

Witam nowa mamusie .

Blondynka- najlepszego .

A ja ponarzekam. Wykończy mnie ta cholerna dieta. Już dziubie jak wróbelek a cukry kosmos. Kurde im zdrowiej jem tym gorsze wyniki. Widać organizm sie broni

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:58   #3719
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ok dzieki bo budze sie lekko spanikoeana ze dziecku cos .
kurcze ja mam wizyte w czwartek ale ush dopiero w 32 tyg. On pewnie zakrzy na szybko co u Werki ale nie wiem czy zwazy czy zmierzy.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 10:05   #3720
owieczkaa
Zakorzenienie

Ale sobie pospałam dzisiaj zieeeeew!

aakkzzii ja też mam na lewym leżeć bo na moje obrzęki to dobrze i dziecku tez jest lepiej ale tak jak ty budzę się na wznak albo na prawym. Nic na to nie poradzimy jak w nocy się nasze ciało zachowuje. A lewy bok juz mnie cały od leżenia boli.

Co do obrotu dziecka to się mówi ze po 36 tygodniu raczej zostanie tak jak jest. Ale często dzieci się odwracają dosłownie w ostatniej chwili i to w obie strony. Ja się parę dni przed terminem obróciłam mamie na pośladkowo a z kolei moja znajoma poszła na cesarke z powodu pośladkowego i na stole się okazało ze głową w dół leży. Usg robili dzień wcześniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości