|
|
#961 |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Siema babki!
Mala super komoda ale nie wiem czy wszystkie lumpki Gabrysi sie tam zmieszcza hehehe![]() Malinowa ja tez sie pisze do wysylki ubranek z Primark W przeciwnym razie osobiscie cie tam nawiedze ![]() Ja mam termometr zwykly elektroniczny i nie wiem czy kupie inny.. ten jest wiarygodny, a tez slyszalam wlasnie, ze te po 100 zl raczej nie sa dokladne... A propo tabletek! Dzis w nocy tak mnie bolala glowa, ze myslalam ze oszaleje i musialam wziac apap... na szczescie coraz rzadziej boli mnie leb, wiec tak czesto nie zazywam lekow
|
#962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak tyyyyyyylko przy okazji zajrzymy do Primarka )) Czemu u nas nie ma takich sklepów ehh... jakoś wszystko takie już oklepane :/
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
hehe wynajmijcie autokar i wpadajcie
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#965 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Przecież apap to JEST paracetamol
|
|
#966 |
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież apap to samo co paracentamol. Nie wolno tylko tego apapu extra bo w nim jakieś syfy są.
|
|
|
|
#968 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie syfy, tylko kofeina
A z kofeiną wiadomo, trzeba w ciąży bardzo uważać.
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wczoraj wieczorem nic się nie ruszała, a zawsze jest aktywna koło 21-22. Rano też nic, ale poruszałam trochę brzuchem i mi sprzedała 3 kopniaki. Czasem mam wrażenie, że oszaleję do października. Ja się zastanawiam jeszcze nad termometrem. Czy taki bezdotykowy, czy elektroniczny, który będę wkładać w pupę. Widzę, że zdania są podzielone.
|
|
#970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka, ale dziś gonicie z postami
Dzięki wczoraj w ogóle wieczór jakiś kiepski. Młody nie chciał się położyć, a Tż wziął sobie za punkt honoru że go uśpi po swojemu po godzinie stwierdził że jego sposób tj. ignorowanie wygłupów nie działa, bo byśmy się bujali do północy i musiała mamusia synka odprowadzić do łóżka i utulić ![]() Za to ja jęczałam cały wieczór bo pobolewało mnie w kroku (spojenie?). I to jak leżałam, nawet z poduchą między nogami. Masakra jakaś Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gonicie
|
#972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Nasz zbajomy lekarz też jest przeciwnikem apapapu wogóle. Nie tylko dla kobiet w ciąży. Nie wiem co tam takiego jest. Ja akurat i tak bardzo rzadko bralam leki przeciwbólowe. Edytowane przez rita_k Czas edycji: 2015-06-17 o 11:57 |
|
|
|
|
#973 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ja tak mam z ibuprofenem, niby to samo, a pomaga mi i w ogóle dobrze współpracuje z organizmem tylko jeden rodzaj, z Polfy Pabianice ![]() Z apapem też tak mam, wolę panadol, niby to samo, a jednak nie
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Moja dzisiejsza przesylka z 5 10 15 za calosc dalam kolo 76 zeta.
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale głupek jestem, nie wiedziałam
A jak wygląda temat położnej?! moja koleżanka mi tłumaczyła, że jest położna osobno dla mamusi, a osobno dla dzidzi. dała mi namiary na fajną babkę (na nfz, bo nic jej nie płaciła), która własnie do niej przyjeżdżała jak była w ciąży, ale po porodzie przyjechała też bez jej wiedzy połozna z naszego ośrodka. to trzeba gdzieś zgłosić, że ma się swoją położną?! boje się, żeby u mnie na wsi w ośrodku na mnie baby krzywo nie patrzyły, że paniusia sobie swoją położną wzięła a je olała... ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- śliczne, zwłaszcza te w jabłuszka ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ja przeciwnie, jak miałam @ to cały czas byłam na nimesilu, bo nie szło funkcjonować (przez endometriozę), a wczoraj się dowiedziałam, że nimesil ma być wycofany ze sprzedaży, bo jest rakotwórczy i weź tu miej zaufanie do leków |
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Haj zjadłam śniadanie, położyłam sie jeszcze i dopiero się obudziłam
Nie wiem kurde co się ze mną dzieje. Od wczorajszego rzygania jakoś słabo się czuję i spać straszni mi się chce. Jeszcze jakieś powalone sny miałam i się zła obudziłam![]() Cytat:
Jakie ładne
|
|
#978 |
|
|
Amelie super lowy!! na tym drugim zdjeciu masz takie spodenki w malutkie kwaitki, ja zamowilam taki polspiochy i srednio mi sie podobaja.. takie babcine mi sie wydaje i ten bez taki sobie... nie wiem czy te spodenki tez takie sa?
w skladzie apapu jest tylko paracetamol wiec nie wiem co mial na mysli lekarz.... Kurde laski tak sie zastanawiam... bo w Piotrze i Pawle z okazji imienin w gazetce sa chusteczki pampers sensitive 6 paczek za 23.99 to sie chyba oplaca??? chyba kupie... a jak bedzie Pola na nie uczulona to najwyzej wezmiemy do lapek wycierania np...
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ale tragicznie sie czuje.. od rana mam powyzszona temperature (37,5) dreszcze i biegunke... raczej to nie jelitowka, bo nigdy nie mialam a poza tym burczy mi w brzuchu i chce mi sie jesc ale sie boje. boje sie, ze to toxoplazmoza
![]() aha i moge zapomniec o dostaniu sie dzis do przychodni. wzielam apap i sie porządnie wypociłam , ale czuje sie jakbym całą noc na kamieniach spala
|
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane, jestem tylko trochę zajęta i jakoś nie mam czasu nadrobić - postaram się jak najszybciej; )
Z dobrych wieści miałam w pon usg , mała ok i obiecali mi ze jeśli nie będzie postępu porodu tak jak ostatnio to nie wywołują tylko cc a no i zdecydowaliśmy się na Anastazje ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem czy babki od CIebie z ośrodka musza w ogóle wiedzieć że ktoś do CIebie przychodził. Przecież chyba nie musisz tego mówić. Dużo kobiet nie korzysta ani z usług położnej ani ze szkoły rodzenia ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Cytat:
ślicznie---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- kurde u mnie wielkie koszenie trawy od wczoraj może to od tego tak się czuje do doopy w dodatku jakieś mam plamki na buzi czerwone i też od wczoraj grrrrrrrrrrrr dopiero skojarzyłam jak mi tu pod samym oknem hałasują
|
|
#982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a co to takiego?!
![]() Cytat:
Cytat:
zbijaj temperaturę i pij duuuużo wody... |
||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
u nas przychodnia to jest armagedon...
ja nic takiego nie jadłam, tyle , ze sie troche denerwowalam wczoraj przez Tż , a z nerwow tez miewam biegunki, no ale ta podwyzszona temperatura.. Mała a Ty cos jadłas dziwnego? moze małej nie podpasowalo
|
|
|
|
#984 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Fajowe
Ja wczoraj popłynęłam z zamówieniem w swoim ulubionym sklepie, wzięłam trochę ciuchów 50-56.Cytat:
![]() Cytat:
Nie panikuj, już wyczytałaś toxo, a masz podstawy żeby ją u siebie podejrzewać? Oprócz objawów, które pasują do wszystkiego ?
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie jeżeli sobie wybiorę swoją to nfz zapłaci tylko jednej i kumpela miała taką sytuację, że jej położna przyjeżdżała przed porodem do niej, po porodzie była 2razy, po czym bez wcześniejszego poinformowania przylazła z ośrodka inna, kumpela podpisała jej kartę obecności, zalogowała do systemu jako pierwsza i tej fajnej nfz nie zapłacił, bo można mieć tylko jedną połozną... ja jestem między młotem a kowadłem, bo w ośrodku położna to znajoma mojej mamy, ale jest beznadziejna, ale mama mówi, że ona będzie się głupio czuła jak wezmę inną babkę, no ale cholery to ja mam być zadowolona...
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szkołe rodzenia zaczynam na początku lipca, będe w 24 tc. Mój lekarz powiedział, że się wynudzę
Co do biegunki to na mnie chyba tak wpływa żelazo..po porannym leku nic, ale jak biore na wieczor to brzuch mnie boli :/
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() toxo wszedzie jest i czai sie na mnie ![]() ![]() a tak serio to wiadomo, ze siedze z Ala w piasku albo mięso surowe robie, chociaz zawsze panicznie myje rece to jednak strach jest. jeszcze sie zastanawiam, czy to nie od pomidorów. |
|
|
|
|
#988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszyscy wybieracie juz imiona a ja nic w mojej glowie jest tylko Nel a Tz nie chcd tak. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Mialam isc na spacer ale opadlam z sil jak tylko wstalam z lozka , nie moge spac bo ciagle mysle o domu i szukam ofert i mamy malo czasu puszcze dzis lotka moze cos wygram Mala w brzuszku mi wierzga od rana caly czas chyba ciasno jej sie robi ![]() A dziewczyny czy tez tak macie hmmm boli mnie jakby szyjka takie czuje dziwne parcie, rozszerzanie , badal mnie gin ostatnio i mowil ze jest ok.
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
ja to spać nie mogę, bo w zadnej pozycji mi nie wygodnie, a to nos jakis zatkany a to bolą plecy a to za zimno, za gorąco, wymęcze sie porządnie...
Agatko szczęścia w lotku, podzielisz sie wygrana ? ja kiedys w zdrapce wygralam 15 zl szał
|
|
|
|
#990 |
|
Rozeznanie
|
Hej
obejrzałam wczoraj film pieeekny w sumie Dziś tez heh. Na filmie wyszło ze nie powiedziałam o wierności przy nakładaniu obrączki haha poproszę kamerzystow żeby wrzucili teledysk na swoją stronę albo vimeo to wam podam linka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

ale nie wiem czy wszystkie lumpki Gabrysi sie tam zmieszcza hehehe

a tak tyyyyyyylko przy okazji zajrzymy do Primarka 

A z kofeiną wiadomo, trzeba w ciąży bardzo uważać.

po godzinie stwierdził że jego sposób tj. ignorowanie wygłupów nie działa, bo byśmy się bujali do północy i musiała mamusia synka odprowadzić do łóżka i utulić 

Nie wiem kurde co się ze mną dzieje. Od wczorajszego rzygania jakoś słabo się czuję i spać straszni mi się chce. Jeszcze jakieś powalone sny miałam i się zła obudziłam