Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-17, 13:36   #991
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
no właśnie jeżeli sobie wybiorę swoją to nfz zapłaci tylko jednej i kumpela miała taką sytuację, że jej położna przyjeżdżała przed porodem do niej, po porodzie była 2razy, po czym bez wcześniejszego poinformowania przylazła z ośrodka inna, kumpela podpisała jej kartę obecności, zalogowała do systemu jako pierwsza i tej fajnej nfz nie zapłacił, bo można mieć tylko jedną połozną... ja jestem między młotem a kowadłem, bo w ośrodku położna to znajoma mojej mamy, ale jest beznadziejna, ale mama mówi, że ona będzie się głupio czuła jak wezmę inną babkę, no ale cholery to ja mam być zadowolona...
Poczytaj sobie tu. Tam jest o wizytach patronażowych

Przy następnej wizycie położnej podpytam o to, bo sama jestem zainteresowana.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2015-06-17 o 13:38
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 13:37   #992
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Zakleja się pępek plastrem i ma to pomagać na chorobę lokomocyjną. Co ciekawe, wielu osobom pomaga Nie ma konkretnych badań, które by to potwierdzały albo obalały, bardzo możliwe że to jest efekt placebo, ale...spróbować można
tu chyba chodzi o psychike "zakleje pępek, nie bede rzygac" i faktycznie pomaga

Cytat:
ale głupek jestem, nie wiedziałam

A jak wygląda temat położnej?! moja koleżanka mi tłumaczyła, że jest położna osobno dla mamusi, a osobno dla dzidzi. dała mi namiary na fajną babkę (na nfz, bo nic jej nie płaciła), która własnie do niej przyjeżdżała jak była w ciąży, ale po porodzie przyjechała też bez jej wiedzy połozna z naszego ośrodka. to trzeba gdzieś zgłosić, że ma się swoją położną?! boje się, żeby u mnie na wsi w ośrodku na mnie baby krzywo nie patrzyły, że paniusia sobie swoją położną wzięła a je olała...[COLOR="Silver"]
do mnie przychodzi teraz połozna i po porodzie bedzie ta sama

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Po porodzie jest inna już. Ja też mam niby wybraną tam na szkole rodzenia i to już same wpiszą te położne którą bo 3 prowadzą zajęcia, ale po porodzie już w swojej przychodni mam wybrać, która ma przyjść albo sama jakaś przyjdzie jak sie nie zgłoszę
A nie wiem czy babki od CIebie z ośrodka musza w ogóle wiedzieć że ktoś do CIebie przychodził. Przecież chyba nie musisz tego mówić. Dużo kobiet nie korzysta ani z usług położnej ani ze szkoły rodzenia

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Mam podobnie od wczoraj tylko ja drugą stroną czyli rzygam

Moja pra pra pra pra babcie miała Anastazja ślicznie Tylko już nie zmieniajcie, bo się gubie hehehhe

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

kurde u mnie wielkie koszenie trawy od wczoraj może to od tego tak się czuje do doopy w dodatku jakieś mam plamki na buzi czerwone i też od wczoraj grrrrrrrrrrrr dopiero skojarzyłam jak mi tu pod samym oknem hałasują
u mnie bedzie ta sama polozna po porodzie, bo w osrodku nie ma w ogole poloznej a jak Alicje urodzilam( jeszcze bylam w innej przychodni wtedy) to zadna do mnei nie przyszla tlumaczyla sie brakiem czasu , ale wizytacje wpisala

u mnie tez wczoraj tata kosil trawe a ja siedziałam na hustawce
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 13:44   #993
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza przesylka z 5 10 15 za calosc dalam kolo 76 zeta.
Dziecięce ciuszki zawsze mnie zachwycają

Cytat:

a boli Cię dalej?!
Dziś tylko pojedyncze ukłucia przy chodzeniu, czyli ostatnio norma póki co leżę i nic nie robię, ale za godzinę muszę jechać do jednego przedszkola na spotkanie, potem po młodego i pewnie na rower z nim.

Cytat:
Haj zjadłam śniadanie, położyłam sie jeszcze i dopiero się obudziłam Nie wiem kurde co się ze mną dzieje. Od wczorajszego rzygania jakoś słabo się czuję i spać straszni mi się chce. Jeszcze jakieś powalone sny miałam i się zła obudziłam
Wypoczywaj. Widocznie tego organizm potrzebuje, żebyś pospała dłużej. Troszkę zazdroszczę tego, bo u mnie ciężko w dzień się położyć

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Hej kochane, jestem tylko trochę zajęta i jakoś nie mam czasu nadrobić - postaram się jak najszybciej; )
Z dobrych wieści miałam w pon usg , mała ok i obiecali mi ze jeśli nie będzie postępu porodu tak jak ostatnio to nie wywołują tylko cc
a no i zdecydowaliśmy się na Anastazje
No to fajnie i piękne imię wybraliście
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 13:51   #994
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
a notujesz informacje, czy nie?

.
Pierwsze zajęcia to było wypełnienie papierów, ostatnio opowiadała o karcie ciąży to nie pisałam nic, ale mam notesik i długopis w razie W
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
u nas przychodnia to jest armagedon...
ja nic takiego nie jadłam, tyle , ze sie troche denerwowalam wczoraj przez Tż , a z nerwow tez miewam biegunki, no ale ta podwyzszona temperatura..
Mała a Ty cos jadłas dziwnego? moze małej nie podpasowalo
No właśnie nie jadłam nic dziwnego. Może faktycznie alergia się nasiliła przez to koszenie trawy Dziwnie się czuje. Jeszcze mała coś słabo się odzywa, ale dobrze, że w ogóle
Cytat:
no właśnie jeżeli sobie wybiorę swoją to nfz zapłaci tylko jednej i kumpela miała taką sytuację, że jej położna przyjeżdżała przed porodem do niej, po porodzie była 2razy, po czym bez wcześniejszego poinformowania przylazła z ośrodka inna, kumpela podpisała jej kartę obecności, zalogowała do systemu jako pierwsza i tej fajnej nfz nie zapłacił, bo można mieć tylko jedną połozną... ja jestem między młotem a kowadłem, bo w ośrodku położna to znajoma mojej mamy, ale jest beznadziejna, ale mama mówi, że ona będzie się głupio czuła jak wezmę inną babkę, no ale cholery to ja mam być zadowolona...
Ej to szantaż emocjonalny ze strony Twojej mamy. Tak sie nie robi Ty masz być zadowolona. TO nie położna dla mamy tylko dla CIebie
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja szkołe rodzenia zaczynam na początku lipca, będe w 24 tc. Mój lekarz powiedział, że się wynudzę

Co do biegunki to na mnie chyba tak wpływa żelazo..po porannym leku nic, ale jak biore na wieczor to brzuch mnie boli :/
Ja się ostatnio nie nudziłam. Zobaczymy jutro. Za tydzień spotkanie z panią z banku krwi pępowinowej, ale to drogi interes

Ma któraś jakąś książkę dla tatusia? Ja tak myślę czy nie kupić czegoś takiego http://www.gandalf.com.pl/b/ojcostwo-dla-zoltodziobow/
Stary 2015-06-17, 14:06   #995
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Pierwsze zajęcia to było wypełnienie papierów, ostatnio opowiadała o karcie ciąży to nie pisałam nic, ale mam notesik i długopis w razie W

No właśnie nie jadłam nic dziwnego. Może faktycznie alergia się nasiliła przez to koszenie trawy Dziwnie się czuje. Jeszcze mała coś słabo się odzywa, ale dobrze, że w ogóle

Ej to szantaż emocjonalny ze strony Twojej mamy. Tak sie nie robi Ty masz być zadowolona. TO nie położna dla mamy tylko dla CIebie

Ja się ostatnio nie nudziłam. Zobaczymy jutro. Za tydzień spotkanie z panią z banku krwi pępowinowej, ale to drogi interes

Ma któraś jakąś książkę dla tatusia? Ja tak myślę czy nie kupić czegoś takiego http://www.gandalf.com.pl/b/ojcostwo-dla-zoltodziobow/

Mój ma te książke Dostal na urodziny w pracy Ksiazka na prawde w porzadku
Stary 2015-06-17, 14:16   #996
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Ja ze swojej strony polecam Ci Jespera Juul’a - Być mężem i ojcem

Tu masz fragment tej książki.
http://dziecisawazne.pl/byc-mezem-i-...jespera-juula/

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-06-17, 14:34   #997
izabela596
Raczkowanie

Ja póki co przymierzam się do gazety T jak tata, miała być jakoś teraz ale jej nigdzie nie widzę ;/ mój to pewnie nie miał by kiedy książki przeczytać :///
Stary 2015-06-17, 14:38   #998
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Ja póki co przymierzam się do gazety T jak tata, miała być jakoś teraz ale jej nigdzie nie widzę ;/ mój to pewnie nie miał by kiedy książki przeczytać :///
Mój stara się czytać przed snem Ale różnie mu to wychodzi, bo zmęczony wieczorami..
Stary 2015-06-17, 14:41   #999
izabela596
Raczkowanie

w H&M wyprzedaże chyba już są
Stary 2015-06-17, 14:43   #1000
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
A dziewczyny czy tez tak macie hmmm boli mnie jakby szyjka takie czuje dziwne parcie, rozszerzanie , badal mnie gin ostatnio i mowil ze jest ok.
ja też tak mam takie parcie w dół, jakby mi mała wypychała mychę na zewnątrz, ale lekarka mnie badała i też mówiła, że wszystko w porządku, a na usg kruszyna główkę miała na górze a nogi w dół i je prostowała, stąd pewnie te niemiłe doznania...

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej obejrzałam wczoraj film pieeekny w sumie Dziś tez heh. Na filmie wyszło ze nie powiedziałam o wierności przy nakładaniu obrączki haha poproszę kamerzystow żeby wrzucili teledysk na swoją stronę albo vimeo to wam podam linka
super, że jesteś zadowolona z filmu, bo to piękna pamiątka tylko zgraj sobie na pena, bo płyty się utleniają po paru latach...

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Poczytaj sobie tu. Tam jest o wizytach patronażowych
kochana nie doleciał link spróbuj jeszcze raz

Cytat:

]
ja tak zapobiegawczo sobie heftnę raz na miesiąc, a może zjadłaś coś ciężkostrawnego i stąd te sensacje żołądkowe i osłabienie, a jak mama się źle czuje to dzidzia może chce Ci dać odpocząć i dlatego nie wariuje, popatrz jaką masz kochaną córeczkę
ad.tego szantażu to to samo jej powiedziałam
zdecydowaliście się na bank krwi pępowinowej? ja też nad tym myslałam, ale koszt ogromny u mnie to kosztuje, łącznie z przechowywaniem do 18 lat coś do 10tyś zł, a tej krwi jest na tyle mało, że sprawdza się to tylko w przypadku choroby małego dziecka, bo dla dorosłego i tak większości przypadków trzeba dodatkowo szukać dawców... mam nadzieję, że nie będzie nam to potrzebne, a w najgorszym wypadku ja, mąż lub rodzeństwo będziemy mogli sobie pomóc...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 14:43   #1001
rita_k
Zadomowienie

A mój mały chłop nabiera masy. Pani doktor skomentowała "no zobaczymy czy do 4 kg dociągnie" to mnie kobieta podniosla na duchu) poza tym wszystko ok glukoza tez super.
Od dziś już odpoczywam na zwolnieniu.
A moje zbudynienie mózgu to nie wziąć karty ciąży do ginekologa
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 14:45   #1002
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ja też tak mam takie parcie w dół, jakby mi mała wypychała mychę na zewnątrz, ale lekarka mnie badała i też mówiła, że wszystko w porządku, a na usg kruszyna główkę miała na górze a nogi w dół i je prostowała, stąd pewnie te niemiłe doznania...

super, że jesteś zadowolona z filmu, bo to piękna pamiątka tylko zgraj sobie na pena, bo płyty się utleniają po paru latach...

kochana nie doleciał link spróbuj jeszcze raz

ja tak zapobiegawczo sobie heftnę raz na miesiąc, a może zjadłaś coś ciężkostrawnego i stąd te sensacje żołądkowe i osłabienie, a jak mama się źle czuje to dzidzia może chce Ci dać odpocząć i dlatego nie wariuje, popatrz jaką masz kochaną córeczkę
ad.tego szantażu to to samo jej powiedziałam
zdecydowaliście się na bank krwi pępowinowej? ja też nad tym myslałam, ale koszt ogromny u mnie to kosztuje, łącznie z przechowywaniem do 18 lat coś do 10tyś zł, a tej krwi jest na tyle mało, że sprawdza się to tylko w przypadku choroby małego dziecka, bo dla dorosłego i tak większości przypadków trzeba dodatkowo szukać dawców... mam nadzieję, że nie będzie nam to potrzebne, a w najgorszym wypadku ja, mąż lub rodzeństwo będziemy mogli sobie pomóc...
Proszę:

http://ciaza.siostraania.pl/spotkani...nia-do-porodu/

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-06-17, 14:49   #1003
Daisy 85
Wtajemniczenie

kurcze koleżanka przywiozła mi reklamówkę śpiochów, pajaców i bodów po swojej małej, wyprałam to, chciałam przed prasowaniem je posegregować rozmiarami, aby nie mieć burdelu w komodzie, a tam wszystkie metki urwane, skąd ja mam na oko wiedzieć jaki to rozmiar?! będę porównywać wielkościowo z moimi, które kupiłam ale chyba się przy tym pochlastam
poza tym ciuszki szmateksowe nie mają rozmiarów numerowych, tylko pisze 0-0, 0-3, 3-6, 6-9, to skąd ja mam do jasnej anieli wiedzieć jaki rozmiar jest na 3 miesięczne dziecko, na sześciomiesięczne itp, poszperam w necie...
Stary 2015-06-17, 14:52   #1004
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
kurcze koleżanka przywiozła mi reklamówkę śpiochów, pajaców i bodów po swojej małej, wyprałam to, chciałam przed prasowaniem je posegregować rozmiarami, aby nie mieć burdelu w komodzie, a tam wszystkie metki urwane, skąd ja mam na oko wiedzieć jaki to rozmiar?! będę porównywać wielkościowo z moimi, które kupiłam ale chyba się przy tym pochlastam
poza tym ciuszki szmateksowe nie mają rozmiarów numerowych, tylko pisze 0-0, 0-3, 3-6, 6-9, to skąd ja mam do jasnej anieli wiedzieć jaki rozmiar jest na 3 miesięczne dziecko, na sześciomiesięczne itp, poszperam w necie...
0-0 to 56
0-3 to 62
3-6 to 68
6-9 to 74
9-12 to 80
12-18 to 86
18-24 to 92
2-3 to 98

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-06-17, 15:01   #1005
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuję bardzo
super artykuł, zapiszę sobie w kajecie adres strony internetowej. dziewczyny poczytajcie, bo człowiek nie doinformowany nie zna swoich praw...
Moja lekarka mnie nie poinformowała w 20tc o prawie do położnej, a ma taki obowiązek.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Cytat:
0-0 to 56
0-3 to 62
3-6 to 68
6-9 to 74
9-12 to 80
12-18 to 86
18-24 to 92
2-3 to 98
jesteś wielka!!! Kocham cię
Stary 2015-06-17, 15:04   #1006
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A mój mały chłop nabiera masy. Pani doktor skomentowała "no zobaczymy czy do 4 kg dociągnie" to mnie kobieta podniosla na duchu) poza tym wszystko ok glukoza tez super.
Od dziś już odpoczywam na zwolnieniu.
A moje zbudynienie mózgu to nie wziąć karty ciąży do ginekologa
Z ciekawostek to położna mi wczoraj powiedziała, że kartę ciąży wraz z wynikiem badania grupy krwi powinniśmy mieć zawsze przy sobie kiedy opuszczamy dom. Zdarzyć się może wszystko czy to zasłabniemy, czy się przewrócimy to lekarze mają wszystko czarno na białym jak wygląda. A wynik grupy krwi jest o tyle ważny, że czasem jest potrzebne przetaczanie krwi, a badanie grupy trwa około godziny czasu.
Teraz już wiem po co u lekarza na pierwszej wizycie dostałam plastikową teczuszkę na kartę ciąży.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-06-17, 15:08   #1007
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja książeczke ciąży mam zawsze, ale nie wpadłam na grupe krwi..choć chyba to w książeczce jest napisana?
Stary 2015-06-17, 15:12   #1008
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Odkąd mam kartę ciąży, to zawsze ją zabieram, gdziekolwiek idę. Właśnie w razie gdyby coś mi się stało. A w karcie noszę wszystkie wyniki badań, zdjęcia USG itp.

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-06-17 o 15:13
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 15:13   #1009
izabela596
Raczkowanie

Tż mi dziś mówił, że kolega mu powiedział jak kobieta po stosunku położy się na lewy bok to będzie chłopak a jak na prawy to dziewczynka (czy tam na odwrót) skąd te chłopy to biorą
Stary 2015-06-17, 15:18   #1010
gosiek0388
Zadomowienie

no mi polożna na początku ciazy jak karte ciązy zakładała kazala nosic grupe krwi w srodku ale tylko moja , to że jest wpisane w karte ciazy to nie szkodzi oni biora pod uwage tylko ta kartke bo w karte ciazy ktoś wpisujac zawsze moze sie pomylic a wtedy ty juz nie zyjesz
Stary 2015-06-17, 15:19   #1011
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja książeczke ciąży mam zawsze, ale nie wpadłam na grupe krwi..choć chyba to w książeczce jest napisana?
W karcie ciąży owszem jest napisana, ale nie jest ona ważna jak wynik badania grupy krwi. W razie W i tak muszą robić badanie krwi.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-06-17, 15:20   #1012
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

okej to zaraz za pamięci schowam
Stary 2015-06-17, 15:24   #1013
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tż mi dziś mówił, że kolega mu powiedział jak kobieta po stosunku położy się na lewy bok to będzie chłopak a jak na prawy to dziewczynka (czy tam na odwrót) skąd te chłopy to biorą
bo tylko mężczyźni chodzą na lewo, tak mi mój ginekolog zawsze powtarzał jak mi monitorował cykle ale to takie gadanie

Wiem, że kartę trzeba mieć przy sobie, jak byłam na wakacjach to nie odstępowała mnie na krok...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
W karcie ciąży owszem jest napisana, ale nie jest ona ważna jak wynik badania grupy krwi. W razie W i tak muszą robić badanie krwi.
ja mam książeczkę dawcy krwi, więc to raczej uznają, przynajmniej do tej pory np.w szpitalu uznawali
Stary 2015-06-17, 15:25   #1014
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawostek to położna mi wczoraj powiedziała, że kartę ciąży wraz z wynikiem badania grupy krwi powinniśmy mieć zawsze przy sobie kiedy opuszczamy dom. Zdarzyć się może wszystko czy to zasłabniemy, czy się przewrócimy to lekarze mają wszystko czarno na białym jak wygląda. A wynik grupy krwi jest o tyle ważny, że czasem jest potrzebne przetaczanie krwi, a badanie grupy trwa około godziny czasu.
Teraz już wiem po co u lekarza na pierwszej wizycie dostałam plastikową teczuszkę na kartę ciąży.
mi to mówił lekarz na pierwszej wizycie

witajcie w ten piękny dzień!
wczoraj mnie nie było a naskrobalyscie jak zwykle tyle, że nie mam jak nadrobić.

przytaszczylam do domu rzeczy po Michale i okazuje się, że niewiele z ciuszków trzeba mi kupić. w sumie na upartego mogłabym nic nie kupować, ale jak to tak nic jak to takie śliczne

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 15:31   #1015
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Hehe, tego przesądu nie znałam. Ani ja, ani TŻ za bardzo nie wierzymy w takie głupoty, ale za to moja mama strasznie. Ostatnio jej mówię, że zgagę mam, a ona z pełną powagą 'włoski jej rosną'. Pokiwałam głową, ale swoje pomyślałam.
Stary 2015-06-17, 15:32   #1016
emylka86
Zakorzenienie

ej a do was już położne przychodzą? do mnie jak urodzialm Michała była dopiero i w szpitalu dopiero zglaszalam jaka z 3 do wyboru ma do mnie przyjsc

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-06-17, 15:36   #1017
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja nie noszę karty ciąży i tych wszystkich dokumentów ze sobą, ale w portfelu mam kartę grupy krwi, którą mi gin kazał wyrobić przy okazji odczynu Coombsa. Kawałek plastiku jak dowód osobisty

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Hehe, tego przesądu nie znałam. Ani ja, ani TŻ za bardzo nie wierzymy w takie głupoty, ale za to moja mama strasznie. Ostatnio jej mówię, że zgagę mam, a ona z pełną powagą 'włoski jej rosną'. Pokiwałam głową, ale swoje pomyślałam.
Moja kumpela miała przez całą nadzieję na kudłate dziecko, bo zgaga ją męczyła non stop. I zonk, młoda się urodziła łysa jak kolano
Stary 2015-06-17, 15:38   #1018
emylka86
Zakorzenienie

a ja nie miałam zgagi a młody miał sporo włosów na głowie, już mi nawet gin mówił na usg że jest czupryna

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-06-17, 15:43   #1019
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze mam prxy sobie tylko dzis jakos wyjelam z torebki:/
Dodatkowo taki pech że wyszłam od lekarza umowilam sie z mezem i idziemy do auta, a tu patrze i nam odcholowuja:/ no kicha straszna. Mieliśmy jechać z nim do chirurga na kontrole. Okazalo sie ze ta straz miejska jest tuż obok tej kliniki to na poczatku zachaczylismy o nich wlasnie. Autobusem jechalismy i ani Tz z zabandażowana nogą i z kulą ani mi z brzchem nikt nie ustąpił miejsca. Dramat.

Najgorsze jest to że za odcholowanie 500 zl sie płaci. Chlip chlip
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 15:52   #1020
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ej a do was już położne przychodzą? do mnie jak urodzialm Michała była dopiero i w szpitalu dopiero zglaszalam jaka z 3 do wyboru ma do mnie przyjsc
Tu masz o tej kampani i wcześniej jeszcze jeden link wklejałam. O tym głośno się nie mówi, bo to kosztuje NFZ. Trzeba się samemu zainteresować:

http://www.poprostupolozna.pl/index.html

Tam też masz również bazę położnych.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Zawsze mam prxy sobie tylko dzis jakos wyjelam z torebki:/
Dodatkowo taki pech że wyszłam od lekarza umowilam sie z mezem i idziemy do auta, a tu patrze i nam odcholowuja:/ no kicha straszna. Mieliśmy jechać z nim do chirurga na kontrole. Okazalo sie ze ta straz miejska jest tuż obok tej kliniki to na poczatku zachaczylismy o nich wlasnie. Autobusem jechalismy i ani Tz z zabandażowana nogą i z kulą ani mi z brzchem nikt nie ustąpił miejsca. Dramat.

Najgorsze jest to że za odcholowanie 500 zl sie płaci. Chlip chlip
Oj współczuję. Bolesna sprawa ...

A co do chamstwa w PL to już się nie będę wypowiadać.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości