|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Enjoy
![]() - kremy i oczyszczanie do twarzy - maseczki - kremy do ciała - próbki - stopy i dłonie - ciało i włosy
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
- resztki
- zapasy - kosmetyki mamy - ciało oraz próbki do twarzy (zuzyła wszystkie kremy do twarzy, pod oczy i sera!)
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I masełko termiczne Spa Bielendy - czy zapach utrzymuje się długo?
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Estell właśnie otworzyłaś w końcu tą micelę Erisa czy nadal czeka na swoją kolej ??
Jeśli tak to czy mogłabyś zdać relację ?
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
i ja postanowiłam wkleić moje zbiory są BARDZO SKROMNE ponieważ część już mi się skończyła i muszę sobie parę rzeczy kupić fajnie bo będą zakupki
1 zdjęcie aż się przeraziłam jak robiłm zdjęcie wszystkie produkty w niebieskich opakowania oprócz maseczki która jest szara: - płyn Ziaji - krem Oriflame którego nie używam - krem Eveline używam do nóg - maseczka błotna Avon - piling Perfecty 2 zdjęcie - żel do mycia twarzy już końcówka - antyperspirant FA - szampon Herbal Essences - żel do higieny imtymnej Kolastyny - peeling Joanny kupiony dzięki KWC - pasta Elmex kupiona dzięki KWC 3 zdjęcie wczorajsz muj zakup turban na głowe 5 zł |
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
uff wszystkie zdjęcia są
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Estella: Widze tu kilka kosmetyków która ja też mam i kore lubie
1- tonik Iwostin to z serii Purritin? Jak sie spisuje? Wysusza bardzo? 2-zel Purritin - masz moze porównanie z żelem Effaclar lub Normaderm?
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Estella fajny zbiorek
Parę rzeczy bym przygarnęła chętnie.W poniedziałek muszę jechać na uczelnię, po drodze zajrzę do Super Pharmu, więc pewnie z pustymi rękami nie wyjdę(idę w końcu podkład jakiś kupić i puder, ale na 100% coś z pielęgnacji też wezmę ).
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
i przez was mnie zebrało na zakupy
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Masełko Miraculum - jak posmaruję się wcziorem to rano czuję zapach. Latem było za ciężkie, czeka na chłodniejsza porę.
Micel Erisu - używam go zamiennie z micelem Biodermy; jest żelowy, bezzapachowy. Zmywam nim głównie makijaż oczu, nieźle sobie z tym radzi. Nie wiem czy do niego wrócę - jednak wolę płynny; mleczka, żele, olejki i dwufazy mi nie odpowiadają. Tonik i żel Iwostinu nie wysuszaja mi skóry; porównania nie mam, bardzo mocno pachnę olejkiem herbacianym (a to dośc specyficzny zapach). Tonikiem przecieram nawet skórę pod oczami. Uwaga - zmienił sie znacznie skład żelu Iwostin; w bazie mamy nieaktualny.
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
estella super zbiory
![]() wiem ze duzo pytan tu padlo ale jeszcze moje ![]() ![]() czy jestes zadowolona z tego kremu IWOSTIN PURRITIN? to ten na noc? ja mam wlasnie ten na noc i szczerze mówiąc jest świetny ale jako krem do..... pośladków ![]() ![]() ![]() (wlasnie w ten sposob go teraz zużywam bo szkoda wywalać) na twarzy zrobil mi niezłe szkody (w tym wysyp tak ogromny ze leczylam sie z niego 3 miesiące!)a jak tam plastry rossmanowskie uzywalas juz? są fajne? bo chcialam je kupic ale jak poczytalam KWC i dziewczyny pisaly ze prawie nic nie wyrywa itp. to jakos sie zraziłam... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ostatnio czytałam recenzje to plastry miały dobre opinie
ja jestem z nich całkiem zadowolona; używałam do bikini, nieźle sobie radziły z wyrywaniem. Rozgrzewałam je suszarką, wosk zostaje w niektórych miejscach na skórze, ale chusteczkami bez problemu mozna go zmyć. Krem Purittin użyłam kilka razy, krzywdy mi nie zrobił - on zawiera trochę kwasów, więc dlatego mógł nastąpić u Ciebie wysyp - skóra sie oczyszcza.
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
To może ja,tak nieśmiało trochę
![]() Nie załapały się: -2 dodatkowe filtry LRP Fluide Extreme(zapas) -jedwab hydrolizowany -olejek rycynowy ![]() -Rexona w kulce -krem do rąk(jakiś z Rossmana) -próbki(Effaclar żel,Active C,Hydraphase,Kerium,Anthe lios xl Creme Fondante-wszystko LRP oraz krem Calma HLC Ziaji i szampon Garnier Fructis Odbudowa i Blask)
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie sprawuje odżywka Yung?
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Spektakularnych efektów nie daje ale nie obciąża moich cienkich włosów i ułatwia rozczesywanie.Za 2,99 w promocji na pewno się skusze bo jako jadna z niewielu nie zawiera silikonów. Moja siostra myje nią włosy i też nie narzeka
.Cytat:
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
a jak jestes zadowolona z nuno? z każdego produktu?? podoba ci sie? działa cos na ciebie ?? bo ja mam maseczke i jest bbaaaardzo delikatniutka wiec prawie nic mi nie robi... ale teraz mam ochote na kremik tonujący i żel zreszta peeling tez ale obawiam sie ze enzymatyczne nie dla mnie... ja musze porzadne
![]() czy żel do mycia buzki nuno ma pompke?bo ja w sklepie widziałam z klapką :O ale pompka jest 100 razy lepsza
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Efekt po użyciu? Trochę rozjaśniona i wygładzona cera.Chociaż to podobno tonik ma najlepszy skład. No i też jest delikatny,nie wysusza wręcz nawilża wydaje się jakby nieco słabo oczyszczał. Żel i krem to najsłabsze kosmetyki z nuno. Kremu używałam do dekoltu i pleców i niestety nawet tam powodował wypryski więc leży nieużywany.Żel natomiast wysusza-pewnie przez SLSy w składzie. Neutralny jest żel punktowy który nie robi praktycznie nic ![]() Podsumowując raczej nie kupię nic z tej serii,tą dostałam w prezencie więc wiele nie straciłam (szkoda że nie dostałam kremu tonującego który ma chyba najlepsze recenzje )Żel normalnie jest w opakowaniu z klapką(taką jak tonik) ale jak ją zobaczyłam to natychmiast zmieniłam ją z pompką ze starego żelu Tin Tin
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I znów - ładna kolekcja
|
||
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj stwierdzilam...ze chyba zaczne kompletowac swoj zbior kosmetyczny od nowa...
![]() wogole moj obecny zbiorek jest taki chaotyczny,sa w nim kometyki ktorych kiedys bym nawet nie kupila,jest taki malo przemyslany,wogole mi sie nie podoba...:/ i tak mi sie wszystko juz konczy a nawet nie mam pomyslow czym lepszym zastapic obecne kosmetyki... mam tyle kremow do twarzy i zaden nie jest "tym jedynym",wkurza mnie to bo caly czas mi co innego wpada w rece... dzis szukalam nowego szamponu (na wizazu oczywiscie) no i niewiem... zastanawiam sie nad kilkoma i znowu pewnie zdecyduje sie na jakis "niewypal" ![]() wogole mam ostatnio chyba jakiegos pecha,moje ostatnie zakupy kosmetyczne to same niewypaly,czesto czuje sie jakbym kupowala pod jakas presja...wogole bez strategii... to chyba jakies roztargnienie...
|
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
AMANDA a ja myslalam ze masz tonujący
![]() ![]() no ale dobrze ze nie przestrzeglas to juz mi ostudzilas emocje tymi nunkami
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Estella bardzo fajny zbiór
Pytań właściwie nie mam, bo to, co mnie interesuje, sama mam/miałam Mamy chyba trochę podobny gust kosmetyczny
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Oo kolejna moja bratnia dusza kosmetyczna
![]() Nowy żel Purittin: Aqua, Iwonicz Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropyl Betainamide Mea Chloride, Glycerin, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Aloe Vera Gel, Sodium Pca, Magnesium Pca, Zinc Pca, Manganese Pca, Tea Tree Oil, Lactic Acid, Peg-12 Dimethicone, Allantoin, Sodium Benzoate, Triclosan, Edta,2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum. Stary: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...a-formula.html
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Amanda
co sądzisz o kremie Rosaliac XL ? Na KWC jest tylko jedna opinia (3*), myślałam kiedyś o zakupie tego kremu, ale boję się tego alkoholu wysoko w składzie...
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maselko na pewno znajdzie się w jesiennych zbiorach, wlaśnie, przez to, że jest ciężkie - zimą i jesienią takie mi odpowiadają. A ostatnio odkryłam p0łyn micelarny Biodermy i myślałam, że może żele są równie dobre...Po większości kosmetyków widzę, że mamy podobne upodobania kosmetyczne, wiec zostanę też wierna płynowi Biodermy.
|
|
#1916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo seria,przynajmniej dla mnie, jest bardzo przeciętna.Cytat:
. Kupiłam go jako nawilżacz na dzień i jako pomoc przy moich naczynkach na policzkach.Niestety z nawilżeniem radzi sobie średnio.Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Po 30 min jednak moja twarz już się błyszczy. Mnie nie podrażnia. Używam raczej sporadycznie więc nie wiem ja działa na naczynka, przez tydzień wklepywałam go na naczynka na nogach i nie zauważyłam żadnej poprawy,ale to był tylko tydzień więc nie spodziewałam się rewelacji. Chyba zgodzę się z oceną na KWC,taki średniaczek
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam próbkę tego kremu, ale jeszcze nie użyłam, no i po próbce ciężko byłoby ocenić, czy na naczynka dobrze zadziała... Jeżeli średnio nawilża, to dla mnie odpada - mam bardzo suchą skórę. Na średniaczka szkoda mi pieniędzy
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
W następnym tygodniu (nie tym co teraz bedzie
) wkleje moją aktualizację - poczeka, tylko aż mi przyjdzie wszystko co kupiłam przez Allegro
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bioderma to moja miłość, najbardziej lubię płynne kosmetyki do twarzy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

).

ja jestem z nich całkiem zadowolona; używałam do bikini, nieźle sobie radziły z wyrywaniem. Rozgrzewałam je suszarką, wosk zostaje w niektórych miejscach na skórze, ale chusteczkami bez problemu mozna go zmyć. 
więc leży nieużywany.
)