Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-17, 21:42   #1081
amelia177
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Ta też jest fajna i w ogóle wygląda jak zwykłą kiecka http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...422935147.html

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 22:00   #1082
Pasztetnik
Zadomowienie

Qrde, glupia koza poczytalam po necie co moze oznaczac rozowy sluz w zaawansowanej ciazy, ze skracanie szyjki, odejscie czopa itp... Chociaz intuicja mi mowi, ze to tylko glupie naczynko, jutro pędze do swojego gina...
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 22:03   #1083
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Ta też jest fajna i w ogóle wygląda jak zwykłą kiecka http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...422935147.html
No fajna koszulka
Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Qrde, glupia koza poczytalam po necie co moze oznaczac rozowy sluz w zaawansowanej ciazy, ze skracanie szyjki, odejscie czopa itp... Chociaz intuicja mi mowi, ze to tylko glupie naczynko, jutro pędze do swojego gina...
Faktycznie głupia koza jesteś nie czytaj neta w tych sprawach, ale do gina idź bo się będziesz martwiła
Stary 2015-06-17, 22:04   #1084
emylka86
Zakorzenienie

hehe widzę większość z nas nie może rozstać się ze starymi ciuchami, też tak zawsze mam, ale przed ciążą jakoś się zmotywowałam i zrobiłam długo wyczekiwany porządek w szafkach.

Pasztetnik uważaj na siebie, odpoczywaj.

a wiecie, że moja kumpela 2 lata temu urodziła synka 5,5 kilo naturalnie i w sumie poszło jej to sprawnie i szybko. a pierszy (3 lata różnicy) miał 4,6 i już mowili że duzo aa też dała radę bez problemu. no stworzona do rodzenia dużych synów ; p

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
masz bana na czytanie info z neta!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 22:11   #1085
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
ile razy było mówione, żeby nie słuchać wujka google?
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 22:12   #1086
mala29lll
Zakorzenienie

JA mam wąskie biodra to nie wiem czy by takie duże dziecko wyszło. Nie mogę jeść kurczaków chyba bo jak mi na sterydach Gabrysia urośnie to będzie.
A mój mąż miał 59 cm i ważył 4,5 kg a szwagierki syn 4,6 kg i 61 cm Jakieś mutanty się u nich rodzą Już się boję heheh
Stary 2015-06-17, 22:19   #1087
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
JA mam wąskie biodra to nie wiem czy by takie duże dziecko wyszło. Nie mogę jeść kurczaków chyba bo jak mi na sterydach Gabrysia urośnie to będzie.
A mój mąż miał 59 cm i ważył 4,5 kg a szwagierki syn 4,6 kg i 61 cm Jakieś mutanty się u nich rodzą Już się boję heheh
ja sama mialam 60 i 4100 a mąż 57 i tez cos kolo 4 kg, więc Michał miał 3900 i 58 ale łatwe wypchanie go nie było. po godzinnych partych miałam dość ;p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 22:20   #1088
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam 53cm i ważyłam 3030g...
a chłopcy podobno zawsze troszku więksi są
Stary 2015-06-17, 22:44   #1089
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja miałam 53cm i ważyłam 3030g...
a chłopcy podobno zawsze troszku więksi są
No to masz przykład tej 5 kg małej powyżej
Stary 2015-06-17, 22:47   #1090
toskaKrk
Wtajemniczenie

Nie mam siły Wam odpisywać, tylko pobieżnie przejrzałam. Doła mam. Wyżaliłam się w K., chociaż teraz mi głupio że Wam się skarżę
Dobranoc
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 22:52   #1091
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
No to masz przykład tej 5 kg małej powyżej
Aaa bo to dziewczynka byla hehe przeoczyłam ciii Idę lulu dobranoc mamusie
Stary 2015-06-17, 22:56   #1092
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Super komoda ale coś mi się zdaje, że będziesz jeszcze chciała szafę kupićj. .a mam komodę z 4 szufladami i już wiem, że będzie problem. Zrobiłam raptem kilka zakupów dla dziecka, pościeli i miejsce się kończy a jeszcze dużoooo muszę kupić
Ja dzisiaj taką super komodę w Agacie widziałam . Aż mi się smutno zrobiło, że nie miałabym jej gdzie wstawić.
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
o szok, caly dzień przespałam, znowu mam biegunke i gorączkę i dreszcze z łóżka nie moglam wyjsc przez caly dzien... po apapie troche lepiej, juz 2 wzielam, pewnie na noc jeszcze jeden wezme. na IP nie pojade, bo mnie od razu połozą a jedyna osoba, z która moglabym zostawic Ale to moja 75 letnia babcia. z resztą ona kapnęła sie, ze cos nie tak i chodzi i mama mama i płacze nie moge jej zostawic

Mala a Ty lepiej juz ?
Albo idź jutro rano do lekarza, a jak się nie poprawi to na IP. Nie mają prawa Cię zatrzymać. Ja, kiedy nie chciałam zostać, to musiałam podpisać papierek, że nie wyrażam zgody na hospitalizację. Ale oczywiście mnie zbadali - to w końcu ich obowiązek.

Cytat:
haha ja mam podobnie z ciuchami jak coś mam wyrzucić to długo minie.. strasznie sentymentalna jestem zrobię na pewno porządki. Planuję w lipcu jak pójdę na zwolnienie i odrazu też na szkołe rodzenia będę chodzić jupi
Też mam problem z wyrzucaniem ubrań. Nie noszę, ale łudzę się, że może jeszcze założę i nie wyrzucam. Ale będę musiała zrobić porządki w ubraniach, żeby ciuszki dla małej się zmieściły.

Cytat:
Internetów lepiej nie czytać... Ja jak zaczęłam czytać na początku ciąży, to dopóki ruchów nie zaczęłam czuć schizowałam, że coś jest nie tak . Teraz też wpadam w panikę, ale tylko wtedy, jak długo córeczki nie czuję.

Ja się staram oszczędzać, ale wiadomo różnie bywa. Jeszcze co chwilę słyszę sprzeczne rzeczy od rodziny czy znajomych. Moi rodzice najchętniej by mnie widzieli leżącą przez całą ciążę plackiem , tak żeby TŻ koło mnie latał i wszystko robił, znowu wg mojej babci powinnam się, jak najwięcej ruszać, bo wtedy lżej zniosę poród (z tym, że ona uważa, że cały dzień siedzę i nic nie robię, a nie powiedziałabym że to prawda), TŻ wychodzi z założenia, że ciąża to nie choroba i powinnam robić wszystko, co robiłam do tej pory, ale rozumie też, że łatwiej się męczę i czasami mam gorszy dzień, więc nie narzeka, że np w mieszkaniu jest lekki bałagan mimo że miałam posprzątać. Znowu ostatnio koleżanka do mnie, że 'fajnie, że żyję w miarę aktywnie i się nie zamykam w domu, jak to robią niektóre kobiety w ciąży'. Ja robię jak mi intuicja podpowiada... Jak mam energię, to potrafię sporo zrobić, ale jak czuję zmęczenie, to siadam na godzinkę, dwie i odpoczywam.
Stary 2015-06-17, 23:37   #1093
mala29lll
Zakorzenienie

Jak mnie wkurza tekst "ciąża to nie choroba" Może nie choroba, ale tez nie jest normalnym stanem. Niektóre kobiety ciężko przechodzą ciążę i mają takie dolegliwości jak przy chorobie albo i gorsze. To musiał facet wymyślić to powiedzenie albo jedna z babek stworzonych do chodzenia w ciąży i nic jej nie dolegało

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Amelie żyjesz?
Stary 2015-06-17, 23:42   #1094
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Jak mnie wkurza tekst "ciąża to nie choroba" Może nie choroba, ale tez nie jest normalnym stanem. Niektóre kobiety ciężko przechodzą ciążę i mają takie dolegliwości jak przy chorobie albo i gorsze. To musiał facet wymyślić to powiedzenie albo jedna z babek stworzonych do chodzenia w ciąży i nic jej nie dolegało
Mnie się wydaje, że to takie z PRLu przeniesione... Do tej pory pamiętam, jak na początku ciąży moja babcia miała do mnie pretensje (!), że jestem słaba i od razu na L4 idę i mi zaczęła opowiadać, jak to ona do końca ciąży pracowała. Wtedy pewnie się utarło, że 'ciąża to nie choroba', bo czy się kobieta źle czuła, czy dobrze, to i tak pracować musiała. I to nie tylko w pracy, ale też w domu. Mój dziadek nie żyje już 10 lat, ale wiem, że w domu nie potrafił zrobić kompletnie nic. Z resztą, mój ojciec jest taki sam - tylko czeka aż mu się pod nos wszystko podstawi, ale że jest kurz w mieszkaniu czy obiad niedobry to już potrafi wytknąć. Także myślę, że jak moja mama czy babcia były w ciąży, to harować na nich musiały.
Ja z jednej strony się z tym zgadzam, bo sama znam dużo kobiet, które są/były bardzo aktywne w czasie ciąży i raczej nie zwalniały tempa ze względu na ciążę, a donosiły i urodziły zdrowe dzieciaczki. Ale z drugiej strony, kiedy mam dzień, że czuję się fatalnie to też najchętniej zabiłabym tego, kto wymyślił, to stwierdzenie. Punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia. Dla jednej kobiety ciąża to będzie stan w którym będzie czuła się strasznie, a dla drugiej będzie to coś, co dodaje energii i jest ogólnie super stanem.
Stary 2015-06-18, 00:58   #1095
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Autobusem jechalismy i ani Tz z zabandażowana nogą i z kulą ani mi z brzchem nikt nie ustąpił miejsca. Dramat.
znieczulica

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Mnie tez nikt nie ustępuje, podobnie z kolejka w sklepie czy u lekarza. Głownie dlatego unikam jak mogę komunikacji miejskiej w godzinach szczytu.
mi w kościele kobieta ustąpiła w Boże Ciało, trochę mi głupio było, bo starsza ode mnie była, ale później jej byłam strasznie wdzięczna, bo duchota była i w życiu bym nie ustała, dwa razy jej dziękowałam, ale np.na poczcie to mi się starucha nawet próbowała wepchąć przede mną, ale się nie dałam, waleczna się w ciąży zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
jutro sie przejde do rodzinnego, mam nadzieje, ze sie dostane, a w razie mi sie pogorszy to pojade w nocy na IP i nie zostane, najwyzej mnie opieprza
obowiązkowo jutro idź do lekarza, jak nie będą chcieli Cię zarejestrować to idź bezpośrednio do lekarza i poproś o przyjęcie, bo nie ma żartów, a jak Ci się pogorszy to na IP... mam nadzieję, że do rana Ci się poprawi

Cytat:
A dzisiaj byłam na powtórce badania połówkowego i przed badaniem gadałam do brzucha, żeby synek odpowiednio się ułożył. No i posłuchał się lekarz stwierdził, że z serduszkiem małego wszystko w porządku. Uff jaką ulgę poczułam
widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś

Cytat:
I tak juz wszystko mam porozkladane ale chyba bede mogla robic teraz jedna rzecz dziennie czyli obiad i nic wiecej
Tylko kto wtedy popierze, posklada, poprasuje, zrobi zakupy, umyje blaty, podlogi Jutro mialam szorowac kuchenke i odpuszczam :/ A mąż ciagle w pracy i i tak mi duzo pomaga no ale coz, dziecko wazniejsze wiec trzeba bedzie zaczac żyć w syfie
kochana ja jestem pedantyczna, ale baaaardzo zwolniłam tempo, bo zdrowie mojego maleństwa jest najważniejsze, mąż jeżeli nie jest w stanie Ci pomóc to na pewno też się nie obrazi jak dom będzie trochę mniej ogarnięty jak przed ciążą, zresztą musisz go trochę przyzwyczaić do bałaganu, bo jak przyjdzie dziecko to dopiero się zacznie

Cytat:
Qrde, glupia koza poczytalam po necie co moze oznaczac rozowy sluz w zaawansowanej ciazy, ze skracanie szyjki, odejscie czopa itp...
nie czytaj tego!!! jeżeli zabarwiony śluz się znowu pojawi to po prostu zadzwoń do swojego ginia i się poradź...

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że to takie z PRLu przeniesione... Do tej pory pamiętam, jak na początku ciąży moja babcia miała do mnie pretensje (!), że jestem słaba i od razu na L4 idę i mi zaczęła opowiadać, jak to ona do końca ciąży pracowała. Wtedy pewnie się utarło, że 'ciąża to nie choroba', bo czy się kobieta źle czuła, czy dobrze, to i tak pracować musiała. I to nie tylko w pracy, ale też w domu. Mój dziadek nie żyje już 10 lat, ale wiem, że w domu nie potrafił zrobić kompletnie nic. Z resztą, mój ojciec jest taki sam - tylko czeka aż mu się pod nos wszystko podstawi, ale że jest kurz w mieszkaniu czy obiad niedobry to już potrafi wytknąć. Także myślę, że jak moja mama czy babcia były w ciąży, to harować na nich musiały.
Ja z jednej strony się z tym zgadzam, bo sama znam dużo kobiet, które są/były bardzo aktywne w czasie ciąży i raczej nie zwalniały tempa ze względu na ciążę, a donosiły i urodziły zdrowe dzieciaczki. Ale z drugiej strony, kiedy mam dzień, że czuję się fatalnie to też najchętniej zabiłabym tego, kto wymyślił, to stwierdzenie. Punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia. Dla jednej kobiety ciąża to będzie stan w którym będzie czuła się strasznie, a dla drugiej będzie to coś, co dodaje energii i jest ogólnie super stanem.
Kurde, skąd ja to znam, mój ojciec jest taki sam, dwie lewe ręce... rodzice to by mnie najchętniej zajechali, rozumiem jakby nie mogli sobie dać rady sami, ale są w zaj.....ej formie i uważam, że nie potrzebują mojej pomocy... jestem nawet trochę rozczarowana, bo jak starsza siostra była w ciąży to wszyscy, łącznie ze mną koło niej latali, sprzątaliśmy, gotowaliśmy jej, a mi do tej pory nikt z rodziny pomocy nie zaproponował (pewnie bym jej nawet nie przyjęła, ale byłoby mi miło, że się troszczą), a wiedzą jak długo się staraliśmy o naszą pociechę i że nie jest to nasza pierwsza ciąża... ale tak jak wcześniej pisałam, robię wszystko sama, ale mniej niż przed ciążą, mąż się nie obraża, wręcz przeciwnie, stwierdził, że jak dla niego mogę całą ciążę nie sprzątać byle tylko małej nie narażać. i tylko czasami jak się zapominam i trochę przeginam to zaraz mam wyrzuty sumienia i się kładę

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

puk puk, czyżbym tylko ja nie spała?! nic monologów prowadzić nie lubię, więc też idę do wyrka
Dobranoc dziewczynki
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 06:31   #1096
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Witam z rana moje dziecko już szaleje a mnie dopadł okropny głód
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 06:44   #1097
sabonka123
Rozeznanie

A dzień dobry, ja od 5 juz nie śpię. A też jestem okrutnie głodna, dzidzia chyba też bo kopie jak szalona. Muszę znowu sobie zrobić smażony chleb w jajku (zapiekanki, obwalanki, tosty francuskie zwał jak zwał ) bo ni ma świeżego pieczywa...

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 07:06   #1098
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Tez Lubie chlebek w jajku
Zjadłam zwykła kanapkę bo nie było czasu tak ssalo
Może uda mi się nagrać jak mi brzuch wali bo aż sama jestem w szoku z Inga aż tak nie miałam , później zaczęłam czuć ruchy ale za to jakie
Stary 2015-06-18, 07:57   #1099
mala29lll
Zakorzenienie

Dobry
Gabrysia jak się wczoraj położyłam do wyrka już to tak zaczęła wojować, że w szoku byłam ile ma siły. Jakby tak trafiła w jakiś narząd to by zabolałoooooo... Dobrze, ze sobie wierzgała w przód brzuszka.

Ale pogoda do doopy i się obudzić nie mogę. Nie chce mi sie na SR jechać, ale pewnie jak nie pojadę to będę miała jakiegoś moralniaka jak wtedy jak opuszczałam wykłady albo ćwiczenia na studiach Może się lepiej zrobi do 16 godz

Amelie jak tam?

A co do spierzchniętego chleba to można jeszcze zamoczyć w wodzie i upiec na patelni i posypać cukrem. Mniam też pycha
A ja nie wiem co zjeść. Nic mi się nie chce

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

No i co mi tu śpią? Pewnie dyskusja się zacznie jak ja nie będę miała czasu bździągwy jedne
Kurde chyba zamówię ten kombinezon http://allegro.pl/kombinezon-wiosna-...442791258.html
I faktycznie wezmę 62. Tylko znowu któraś tu pisała, że one są i tak większe a to w sumie tylko na 2 pierwsze miesiące. A może ciepła zima będzie masakra

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Kurde bo są takie rozmiary:
NEWBORN rozmiar 50/56
0-3 Monate rozmiar 56/62
3-6 Monate rozmiar 62/68

Boję się że jak zamówię 62/68 to będzie za duży na jesień? Mamy pomocy!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2015-06-18, 08:00   #1100
gosiek0388
Zadomowienie

mała wstrzymaj sie po porodzie, przesyłka przyjdzie ci w ciągu kilku dni a odrazu po porodzie i tak na spacer nie pójdziesz kobieto zniecierpliwiona
Stary 2015-06-18, 08:14   #1101
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja miałam po porodzie 56 rozmiar kombinezonu a mała urodziła się 54. Kombinezony zawsze są większe 68 to może będzie na luty/marzec oczywiście jeżeli dziecko będzie z tych średnich
Stary 2015-06-18, 09:17   #1102
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mała wstrzymaj sie po porodzie, przesyłka przyjdzie ci w ciągu kilku dni a odrazu po porodzie i tak na spacer nie pójdziesz kobieto zniecierpliwiona

ale tego może już nie być jesienią. No i ze szpitala też trzeba wyjść w czymś
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja miałam po porodzie 56 rozmiar kombinezonu a mała urodziła się 54. Kombinezony zawsze są większe 68 to może będzie na luty/marzec oczywiście jeżeli dziecko będzie z tych średnich
JA już głupieje. Siora znowu mi napisała, żeby brać 62/68 bo ten mniejszy to na miesiąc będzie
Stary 2015-06-18, 09:21   #1103
malinowa4
Zakorzenienie

Hello ja v już od 6 na nogach i jestem w trakcie latania po Krakowie właśnie byłam w sekretariacie indeks zostawić , teraz jadę to galerii , później dziadków odwiedzić i na 12 do mamy do salonu włoski zrobić aktywny dzień heheh

Mala ja mam ten kombinezon na jesień 62 i wcale nie jest większy może te zimowe większe robią ?
Stary 2015-06-18, 09:25   #1104
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie ale sie wygrzałam w nocy, az przebierac sie musialam
wczoraj wzielam 3 apapy i dzis goraczki juz nie mam ale biegunka zostala
wzielam węgiel i jem banany zobaczymy co dalej , bo juz lepiej sie czuje.

ja mam kombinezon 62 ale wyglada jak 68/74 , po wyjsciu ze szpitala kupie 56, bo Ala nawet w tym rozmiarze sie topiła
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 09:31   #1105
mala29lll
Zakorzenienie

No to już wiem, że nic nie wiem
Stary 2015-06-18, 09:34   #1106
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dobry
Gabrysia jak się wczoraj położyłam do wyrka już to tak zaczęła wojować, że w szoku byłam ile ma siły. Jakby tak trafiła w jakiś narząd to by zabolałoooooo... Dobrze, ze sobie wierzgała w przód brzuszka.

Ale pogoda do doopy i się obudzić nie mogę. Nie chce mi sie na SR jechać, ale pewnie jak nie pojadę to będę miała jakiegoś moralniaka jak wtedy jak opuszczałam wykłady albo ćwiczenia na studiach Może się lepiej zrobi do 16 godz

Amelie jak tam?

A co do spierzchniętego chleba to można jeszcze zamoczyć w wodzie i upiec na patelni i posypać cukrem. Mniam też pycha
A ja nie wiem co zjeść. Nic mi się nie chce

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

No i co mi tu śpią? Pewnie dyskusja się zacznie jak ja nie będę miała czasu bździągwy jedne
Kurde chyba zamówię ten kombinezon http://allegro.pl/kombinezon-wiosna-...442791258.html
I faktycznie wezmę 62. Tylko znowu któraś tu pisała, że one są i tak większe a to w sumie tylko na 2 pierwsze miesiące. A może ciepła zima będzie masakra

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Kurde bo są takie rozmiary:
NEWBORN rozmiar 50/56
0-3 Monate rozmiar 56/62
3-6 Monate rozmiar 62/68

Boję się że jak zamówię 62/68 to będzie za duży na jesień? Mamy pomocy!!!!!!!!!!!!!!!
62-68 będzie za duży na jesień

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo pisałam 2 dni temu.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 09:36   #1107
Amelie04
Zakorzenienie

Mała na wyjscie ze szpitala kup 56 , a na zime 62/68

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

u mnie Ala w pazdzierniku ( miala 6 msc) nosila jesienny kombinezon na 68
Stary 2015-06-18, 09:36   #1108
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Idź, idź, czytaj tych złych wieści jak najwięcej, jak wyczytasz odpowiednio dużo i jak gin Cię porządnie opitoli, to może w końcu dotrze do Ciebie, że się trzeba oszczędzać

Cytat:
ale tego może już nie być jesienią. No i ze szpitala też trzeba wyjść w czymś
A właśnie, o tym też różne opinie słyszałam - mamuśki, w co dzidziola na wyjście ze szpitala ubrać? Bo przecież to maluch totalny, to wiadomo że w kocu/rożku będzie, ale w co go ubrać w ten rożek?
Stary 2015-06-18, 09:39   #1109
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Idź, idź, czytaj tych złych wieści jak najwięcej, jak wyczytasz odpowiednio dużo i jak gin Cię porządnie opitoli, to może w końcu dotrze do Ciebie, że się trzeba oszczędzać

A właśnie, o tym też różne opinie słyszałam - mamuśki, w co dzidziola na wyjście ze szpitala ubrać? Bo przecież to maluch totalny, to wiadomo że w kocu/rożku będzie, ale w co go ubrać w ten rożek?
my wychodzilismy w kwietniu i ubrałam jej rajstopki i ciepłą polarową bluze, oczywiscie owinięta kocem i od razu do samochodu
Stary 2015-06-18, 09:39   #1110
amelia177
Rozeznanie

Dzień dobry lasencje,

jak mi się dzisiaj nie chciało wstaaaaaaać a musiałam. Teraz jestem taka zmulona, że masakra... Zjadłam śniadanko, u mnie 2 parówki (kupuję takie bez konserwantów) i dwie kanapki, no i banan i jabłko, mam ostatnio parcie na owoce, z resztą zawsze je lubiłam ale ogólnie do słodkiego mnie ciągnie, mam nadzieje, że nie wyjdzie mi ta cukrzyca ://

Cytat:
Ja ważyłam 4600 ile wzrostu miałam to nie wiem, muszę się dziś mamy zapytać, a mąż 4200 :P więc... kto wie jaka duża dzidzia u nas będzie, kto wie czy wykorzystamy w ogóle rozm. 56

Cytat:
Dobry

Moja malutka, też wieczorem trochę wojowała, ale zazwyczaj rano mocniej szalała a ostatnio coś słabiej, tylko jak Tż się z nią żegna i coś powie to kopnie, ale teraz po śniadanku, czuję jak wierzga

Mala a jesteś przekonana do białego koloru, nie boisz się, że szybko się będzie brudził? Ogólnie fason i wzór śliczny, co do rozmiarów ja też totalnie jestem zielona.

W DDTVN pokazują schronisko dla jeży :P Jakie słodziaaaaki

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości