|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Konto usunięte
|
Ja miałam dzisiaj kolejne podejście do ryby i niestety całą ciążę mi ryby kompletnie nie podchodzą. Jak wcześniej jadałam bardzo często, to teraz nie jestem w stanie przełknąć i źle mi z tym, bo mięso już mi bokiem wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A mamie współczuję, po sprzątaniu całej łazienki musiała mieć niezłą traumę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na szczęście niczyich rzygowin poza swoimi w czasie jelitówki sprzątać nie musiałam. Mężowi też jedynie parę razy z powodu alkoholu miał romans z Posejdonem i na szczęście na czyściutko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Konto usunięte
|
U nas ze dwa lata temu w Sylwestra była impreza dwa piętra wyżej. Rano z niepokojem otwierałam balkon (mamy szerszy niż wyższe piętra), ale było czysto. Aż w szoku byłam. Do momentu odsłonięcia rolet w sypialni - całe okno zarzygane... Ktoś te dwa piętra wyżej się wychylił i rzygał w dół, więc ogólnie cały pion brudny... Mąż poszedł do tego mieszkania na skargę, a kobieta że to nie od nich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutkie dziecko Ci zaplacze ;-) pozbywam sie metek twardych i duzych, niektore ubranka maja miekkie, ktore chyba nie przeszkadzaja. Wiekszosc japonskich albo nie ma metek, albo maja tak, ze dziecko nie ma stycznosci, np. na zewnatrz lub tam gdzie jest pieluszka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn, ze zadna nie jest swieza ![]() Karmienie jest w glowie, ale to oksytocyna wydzielana przy porodzie je wspomaga, stad przy cc wystepuje nieco opozniony nawal. Ostatnio bylam w moim szpitalu na spotkaniu i byla mowa m.in. o kp. Bylo duzo ciekawych kwestii poruszanych; wg poloznej tylko 10% rodzacych nie ma najmniejszych trudnosci z kp, pozostale 90% bedzie karmic, ale przez pierwsze tygodnie musi sie nieco napracowac. Jednym slowem, jesli komus bedzie zalezalo, to nie mozna sie poddawac od razu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Padłam o 20, spałam do północy i teraz usnąc nie moge
![]() Czy któraś z Was używała po pierwszym porodzie tych podpasek Hartmanna? Zastanawiam się nad nimi, ale jak przeczytałam, one mają powłokę Dry, z reguły powłoki dry to te workowe, nie wiem jak jest z tymi podpaskami. Mają worek czy są miękkie?
#3881 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Gabryśka już od 5 harce w brzuchu wyprawia i mnie zmusiła do wczesnego śniadania ![]() I zastanawiam się właśnie czy któraś z Was ma zaleconą dodatkową suplementację jodem w ciąży? Żona brata ciotecznego miała jod do brania chyba od III trymestru i zastanawiam się czy to konieczne, bo mnie moja gin nic nie wspominała... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Ale mam brzuch obolaly. Tez tak się czasem budzicie ?
to chyba od tych jelit nie wiem. Jest twardy i obolaly. Ehh
#3883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3884 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
(nospa)- spróbuj.. po nospie powinno przejść ![]() Jak wiadomo, ogranizm się powoli przygotowuje i każda z nas odczuwa lekkie skurcze, to nic strasznego ![]() Więc się nie martw na zapas ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() Ale ja się zgadzam. Pare dziewczyn pisało tu, że tz obzydza np karmienie piersią i dla niego to juz nie bedzie ta sama pierś ( pociągająca ) jak wczesniej i obawy przed tym ze nie będą juz Tż-towie tak samo na nie patrzeć po porodzie po tym co zobaczą itd. Mój Tż do dzisiaj jest dumny że dałam radę w tych bólach itd urodzić naszą córeczkę i jeszcze bardziej jest dumny z tego ze mogł pepowine przeciąć. Ze wziął ją na rączki itd itd I w łóżku jakoś nie ma obzydzenia.. sam nawet mówił pani doktor ze ma zaszyc tak i tak i tyle ![]() I ze dalej jestem dla niego tak samo atrakcyjna jak bylam i nic się nie zmieniło. Teraz przy porodzie tez będzie ![]() A gadanie takie ze pierś nie bedzie juz taka sama w jego oczach itd i nie vede karmić bo tz to obrzydza i głupie zmienianie pampersa dziecku z kupą to już w ogóle w glowie mi się nie mieści zeby tz chociaż nie spróbował.. Teraz bedzie mówił bo kupa, bo go obrzydza a potem co ? Kazda kobieta rodzi dzieci i sie starzeje i zgadzam sie z tobą. Po co miec takiego męża dla którego juz po porodzie nie bede dla niego atrakcyjna itd . Jak oni juz tak beda uwazac po samym porodzie to co dopiero bedzie jak wam te kg zostaną dodatkowe i się zmienicie, zestarzejecie ? Wynieni na lepszy model ? Faceci musza miec swiadomosc tego ze cialo kobiety sie zmienia po porodzie itd . ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Mi zawsze lekarz mówi, że jeśli brzuch boli pomimo leków to trzeba udać sie na ip albo do lekarza jak jest. Bo niby ból brzucha jest normalny ale taki ktory mija zaraz po tabletce . Ja bym to jednak sprawdziła ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Więc biorę od początku ciąży ![]()
![]() |
#3885 |
Wtajemniczenie
|
Ja mimo bolu zadnych tabletek nie biore. Wyszlam wlasnie od gin i jem w mc sniadanko
![]() ![]()
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sobie tatuś wymyślił ![]() Ja brałam od endo jod ale na początku ciąży potem kazała przestać jak ginekolog zleci witaminy dla kobiet w ciąży. Mój mi takie przepisał ze maja w składzie więcej jodu.
![]() |
#3888 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama miała problemy przy najmłodszym, poprzednia cesarka była np bez problemów laktacyjnych ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że już z łożyskiem wszystko w porządku. To tylko czekać porodu ![]() Też już bym wolała być z Małą, najbardziej się nie mogę doczekać, jak już będziemy z nią w mieszkaniu ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde swieza ryba ani nie pachnie, ani nie smierdzi; mozesz mi wierzyc na slowo ;-) Do tanga trzeba dwojga, to ze Twoja mama karmila poprzednie dzieci, to wcalenie znaczy, ze problemy byly z jej strony. Brat byl konsultowany? ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ja zadnych witamin nie lykam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie wracam z porannego kłucia. Jakaś babka mnie chciała w kolejce przepuszczać, ale przede mną były tylko dwie osoby, więc sobie spokojnie poczekałam.
Dzisiaj być może jedziemy po meble... |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I tak, to jest okropne, niedojrzałe i głupie że niektórzy panowie po porodzie tracą pociąg do swojej partnerki ale takie rzeczy się zdarzają. Niestety. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Potwierdzam, świeża ryba powinna być bezzapachowa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konsuktowany w sensie z doradcą laktacyjnym? To nie ten szpital, tam takie coś nie istnieje nawet ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Kurcze w ogóle nie mam czasu na wizaz... powoli was pobieżnie nadrabiam. Co do wspólnego porodu to nigdy nie chciałam ale odkąd jestem w ciąży to sobie nie wyobrażam sama. Mój mąż ma lekkie opory ale mówi ze jak ja chce to będzie ze mną. Czasami coś zazartuje na ten temat ale nie wiem czy to głupie żarty czy np bardzo nie chce tam być ale boi się odmówić. Musze z nim o tym pogadać żeby wiedzieć na 100% bo nie chce go zmuszać. Może powinien pogadać z jakimś tata który był przy porodzie a może na szkole rodzenia się upewni.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także on będzie przecierał szlaki pozostałym w rodzinie czy wśród znajomych, to mu wcale nie ułatwia. Możliwość pogadania z kimś, kto to przeżył byłaby bardzo fajna na pewno. Nawet nie chodzi i decyzję ale o przygotowanie się do tego. No ale niestety, wokół sami dumni ojcowie, którzy biorą czyste dziecko na ręce już po całej akcji ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przykro mi, ale rzeczywiscie jadlas nieswieza dotad. Zapraszam do mnie na swieza i pyszna ;-) Tu swieza ryba to podstawa, wiec wiem, co mowie. I owszem w Pl kazda ruba "woniala". Tak, z doradca, pediatra czy nawet polozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zrozumiem, jakimi torami chodzą myśli Twojej mamy, naprawdę. Wyrazić swoje zdanie to jedno ale Twoja mama mam wrażenie ma licencję na prawdę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak czujecie te skurcze, ktore przygotowuja macice do porodu? Ja kompletnie nic nie czuje, a to chyba nie mozliwe, ze ich nie mam?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
Takie twardnienie brzucha na chwilę. A poza tym można ich kompletnie nie czuć i to jest normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Co do asysty tz przy porodzie: dla tz to, co sie dzieje podczas porodu nie jest tajemnica, to nie byl pierwszy porod, w ktorym uczestniczyl. I u mnie tz przespal niemal cala faze pierwsza, bo wtedy ja sobie swietnie dawalam rade i jego pomocy po prostu nie potrzebowalam. Wezwalam go, kiedy zaczal sie kryzys 9cm i wtedy mnie wspieral. Byl przy partych, widzial jak sie glowka przesuwa, pomagal poloznej i lekarce przy nacinaniu a pozniej szyciu, widzial jak rodze lozysko. Jednoczesnie masowal krzyz, biegal po przekaski i ratowal dobrym slowem. Oboje stwierdzilismy, ze to przezycie nas tylko zblizylo. No i tz kangurowal corke, bo ja nie bylam w stanie. Teraz tez bedzie, jesli tylko praca pozwoli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.