|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Dzień dobry
![]() ![]()
#4742 |
Zakorzenienie
|
nacytowałam się przedtem i wyskoczyła przerwa techniczna
![]() tak w skrócie: vea Gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() majka ja na Twoim miejscu przy takich skurczach już dawno byłabym na IP ![]() ![]() ![]() Dziewczyny od wczoraj źle się czuję coś... Tzn wszystko jest niby ok, ale czuję, jakby mi coś w gardle stało... I momentami jest mi niedobrze... Nie wiem czy to zgaga? Nigdy jej nie miałam, więc nawet nie wiem czy to to... ![]() a no i wiadomość z ostatniej chwili: właśnie miałam kontrolę z ZUS ![]() ![]() ![]() Fakt faktem była już 9.30 a ja jeszcze w piżamie śmigałam ![]() ![]() Całe szczęście, że byłam w domu, bo normalnie o tej porze zazwyczaj gdzieś śmigałam po sklepach...
#4743 |
Zakorzenienie
|
A ja znów mam lenia. Wróciliśmy z targu z juniorem i normalnie padam
![]() Truskawki kupione, młode ziemniaczki, ogórki i fasolka żółta tez wiec obiadek będzie pierwsza klasa a na deser koktajl truskawkowy ![]() Idziemy leniuchować z juniorem ![]() A ty majka marudź tu ile wlezie, po to jesteśmy ![]() ![]()
#4744 |
Zadomowienie
|
A ja... Tez mam lenia, z tym ze chodze i non stop cos jem...
Majka, odpoczywaj, marudz, narzekaj... Jeszcze troche nam wolno ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
Majka ja taki ból miałam w sobotę. Tez promieniował na plecy + biegunka... Od tamtego czasu spokój ale jestem juz dużo słabsza... Dłuższe spacery odpadaja, sprzątanie na raty.,, a tu remont w pełni wiec lekko nie jest!
Dziewczyny jak Wy sobie radzicie kiedy trzeba oddać mocz do badania? W nocy chodzę co 2godz siku a w przyszłym tygodniu mam w planach jechać na badanie. Jak mam wytrzymać całą noc?? ![]()
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram sie wieczorem zbyt wiele nie pic no u w nocy tez nie... I wtedy jakoś do rana daje radę ![]() ![]()
![]() |
#4747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mms a jak to jest z ta kontrola bo nigdy nie mialam:/ ja myslal ze jak mam 2 na l4 czyli ze moge chodzic to moge!ty masz 1? Swoja droga mam na l4 inny adres przez cala ciaze bo jeszcze sie nie przemeldowalam od rodzicow hehe.. Co do samopoczucia to tez mam jakies gorsze dni.dzis mi pociekla krew z nosa rano i nie moglam zatamowac:/ i jakas taka wymemlana chodze... Edytowane przez Acka Czas edycji: 2015-06-18 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny,
mms_22 ja w drugiej ciazy wiec juz tak nie panikuje. Wiem ze na ip nie ma po co jechac.. U mnie na bank by zostawili na obserwacji a nie ma takiej potrzeby zebym tam lezala no i malej nie mialabym gdzie dac na ten czas wiec bez sensu. To byly 2-3 skurcze na godzine wiec luzik... Tylko tyle ze mnie wymeczyly bardzo. Leze sobie teraz, malutki buszuje. Czy to dziecko nie spi wcale? Slabo mi dalej wiec sie oszczedzac bede. sandeo widze ze tez biegunke mialas... Ciekawe dlaczego sie pojawila. Co ma jedno z drugim wspolnego...
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam chodzące, ale prawda jest taka, że jak przyjdzie co do czego, to nie ma różnicy między 1 a 2. Z tym, że jeśli masz chodzące, to możesz wyjść do lekarza, na badania, do apteki, ewentualnie do sklepu po zakupy pierwszej potrzeby (jesli nie masz kogoś, kto Cię w tym wyręczy), lub na spacer. I gdyby okazało się, że przyjadą na kontrolę, a Ciebie nie ma w domu, to masz chyba 5 lub 7 dni na to, zeby zgłosić się do placówki ZUS i się wytłumaczyć. U mnie w domu wiedzieli, że jeśli przyjedzie ktoś z ZUSu,a mnie nie bedzie w domu, to mieli mowic, ze pojechalam do apteki, po czym mieli dzwonic do mnie, zebym sobie kupila cos w aptece (np witaminy), zeby miec paragon ![]() ![]() Więc to, ze masz 2 na L4 wcale nie upoważnia Cię do tego, że możesz sobie chodzić gdzie Ci się podoba, bo powinnaś siedzieć w domu. Chore, no ale... w PL nic nie powinno zdziwić ![]() A niby wszędzie mówią, że ciąża to nie choroba ![]() ![]()
![]() |
#4750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny witam sie po krotkiej przerwie i ide nadrabiać! Cos nie mam weny ostatnio do pisania nie moge sie wbic w temat, jakies doły mnie dopadly i nawet przeszlo przez myśl zeby was opuscic
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję, że jeśli będę w drugiej ciąży (a chciałabym być), to też będę mniej panikować ![]() Komuś dawałabym dobre rady, ale jeśli coś dzieje się mi, to nie zawsze myślę spokojnie i rozsądnie ![]() U mnie Mały też od kilku dni jest bardzo aktywny i przyjmuje tam takie pozycje, że mam zdeformowany brzuch ![]() i jego ruchy są coraz mocniejsze... Już mnie wszystko boli - żołądek, wątroba, żebra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Każda ma prawo do gorszych dni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4753 | ||||
Zakorzenienie
|
Majka dobrze, że skurcze przeszły, szkoda jednak, że dopadły Cię inne dolegliwości. Współczuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też mam zameldowanie gdzie indziej niż przebywam. Do tej pory nikt się nie zjawił, chyba, że o tym nic nie wiemy, bo mama też pracuje i rano jej przeważnie nie ma. Gdyby byli i nas nie było, to już bym chyba o tym wiedziała nie ? ![]() Zauważyłam pewną zależność- dziewczyny w drugiej ciąży skarżą się na różne przykre dolegliwości, a te które pierwszy raz w ciąży raczej nie narzekają na nic.. ciekawe, organizm już chyba bardziej wymęczony pierwszą ciążą ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno zostawili by jakąś wiadomość, lub wysłali ją pocztą na adres zameldowania ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4755 |
Zadomowienie
|
to ja chyba jestem wyjątkiem od reguly bo to moja pierwsza ciaza a czuje sie jak obloznie chora :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Rozeznanie
|
No u mnie Zuzka tez fika caly czas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Moze cos w tym byc. Mi z Maja w ciazy nic sie nie dzialo... W pierwszym trymestrze dostawalam jedynie leki jakies na podtrzymanie ciazy bo brzuch mnie pobolewal wiec chyba 3 tygodnie bylam na zwolnieniu a potel juz luz... Nic sie nie dzialo. Pracowalam do maja w na poczatku lipca rodzilam. Zero dolegliwosci. Pod koniec jedynie mialam bol kregoslupa i skurcze przepowiadajace.
Teraz wszystko chyba co mozliwe mnie spotkalo w tej ciazy. Jest Dla mnie bardzo meczaca.
#4758 |
Zadomowienie
|
Czy są tutaj przyszłe mamy z Wrocławia lub okolic?? Potrzebuję wypełnić krótką ankietę do pracy z przyszłymi mamami
#4759 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Od wczoraj już mam męża w domu ![]() ![]() Majka uważaj tam na siebie ![]() Współczuję tym , które leżą w szpitalu ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | ||
Rozeznanie
|
Dziwne to troche ale pojawily mi sie poranne mdlosci
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4761 | ||||
Zakorzenienie
|
Co za sen
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie... ja nie chcę zapeszać, tfu tfu, ale ciążę znoszę idealnie, nic mi nie dolega ![]() Cytat:
![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4763 | |||
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-06-18 o 11:03 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Jess pewnie dlatego druga ciążę,się gorzej znosi bo juz mniej czasu na odpoczynek. Moim jedynym zmartwieniem jak poszłam w pierwszej ciąży na macierzyński było to ze był sierpień i w tv były same powtórki
![]()
#4765 |
Zakorzenienie
|
sandeo wez nie strasz... A ile razy w kibelku bylas? Sory ze tak w porze prawie obiadowej ale mnie juz 3razy dzis zmusilo isc do wc. I teraz mam stracha ze sie odwodnie i bede musials na kroplowke cisnac do szpitala...
#4766 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia, fajnie było choć nie powiem 3h mnie trochę zmęczyły. Strasznie duszno u mnie dziś, otworzyłam wszystkie okna, a jakoś nie czuję żadnej różnicy ![]() ![]() ![]()
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym dniem to fakt... Zanim sie obejrze juz jest 16... Ale powiedzialam sobie ze juz luzuje. Bez przesady jak raz tylko poodkurzam a nie umyje podlogi to syfem nie zarosne. No i mala zaraz zaczyna wakacje chce jej poswiecic maximum czasu zeby nie poczula sie potem odstawiona na boczny tor.
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Zjadlam wczoraj wieczorem cale opakowanie bobu... Wiec jak juz to powinien zadzialac w druga strone nie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.