Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 11:37   #3931
olkma
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

U nas jak idzisz na ip to conajmniej na jedna noc :/
No ale dzisiaj juz jest o.k
My w weekend byliśmy na pstrągu mniam, boze nie pamietam kiedy w ciazy mi cos tak smakowało, ogólnie od jakiś 2 miesięcy nic mi nie smakuje

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunia`18 Pokaż wiadomość
Czy są tutaj przyszłe mamy z Wrocławia lub okolic?? Potrzebuję wypełnić krótką ankietę do pracy z przyszłymi mamami
Ja jestem z Opola
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 11:42   #3932
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ile masz lat, jeśli można wiedzieć?
Ja na moją też potrafię, skutkiem czego ma focha do 3 dni a potem zaczyna od nowa chyba wypróbuję nową metodę czyli zero kłótni, spokojnie jej będę mówić co i jak będzie najwyżej w końcu powiem, że ona nie ma nic do gadania w danym temacie i już. Ale spokój przy mojej mamie to ciężka próba, mój tata nie daje rady i drze się prawie codziennie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
25 lat mam, wyprowadziłam się z domu jak miałam 18. I może dlatego już mama się "odczepiła" bo już trochę czasu razem nie mieszkamy.
Spróbuj na mamę parę razy huknąć jak przegina, niech wie że masz własne zdanie (np. w sprawie kp... żenada tak kogoś naciskać).
Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
I mam pytanie czy Wasze dzieci są bardzo aktywne? Od kilku dni mam wrażenie że moje dziecię w ogóle nie śpi. Ciągle tylko kopie i jakieś tańce urządza nawet w nocy! Czasami przez to się budzę!
Nie wiem kiedy mój mały śpi tak szczerze. Jedyny moment to właśnie taka godzina jak teraz, jak dostanie śniadanko to odpada i śpi
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, niby fizjologia nie jest mu obca, ale tez co innego ogladac obca kobiete a swoja zone i matke wlasnych dzieci.
No ale jednak ma kontakt z wydzielinami, płynami ustrojowymi, krwią, śmierdzącymi i starszymi osobami na co dzień więc ma jednak dostosowane odczucie estetyki.
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Aaa no i pani doktor zrobiła łapkę dla taty, bo TŻ nie mógł dzisiaj iść ze mną co dało nam do myślenia... gdzie się podział kciuk mojej córci?! Mam nadzieję, że w ogóle go posiada... ojjj na następnym usg będzie liczenie palców - nie odpuszczę! :P
Na pewno ma tylko albo podwinęła albo po prostu USG nie złapało.
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
No i w trakcie latania po centrach handlowych ciagle brzuch mi sie spinał, no a gin powiedzial tydzien temu na wizycie ze to jeszcze za wczesnie! Bo juz od jakiegos czasu mi sie spina. No i teraz tez pozostaje mi leżenie w łózku chyba tylko, chociaz na ostatniej wizycie szyjka byla o.k
A dlaczego za wcześnie? Od 20 tygodnia mogą być skurcze BH nawet.
Stary 2015-06-18, 11:45   #3933
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Ja też jestem kierowana na CC. Również ze względu na oczy. Mam niejednoznaczne wskazania od okulisty- rozważyć CC przy przedłużającym się i ciężkim porodzie. Mam za sobą epizod częściowej utraty widzenia na jednym oku, pod wpływem stresu.
Zmieniałam już m.in z tego powodu gina. Obecny sugeruje CC,ale mówi że u nich w szpitalu takie przypadki ostatecznie weryfikuje ordynator.

I pojawia się pytanie czy On nie zechce inaczej...?

Ja zdecydowanie chcę być świadoma. Boję się trochę wkłucia w kręgosłup itd. Jednak obecnie najtrudniejsze wydaje mi się niepodnoszenie głowy po zabiegu do momentu powrotu władzy w nogach- masz Dziecię przy piersi i nie podnoś głowy.. Jednak tak jak jak mówisz, trzeba wybrać to,co mniej nam zagraża.

Masz jednoznaczną opinię od okulisty?
Ja przy pierwszym porodzie mialam cc po 9 h porodu naturalnego i rozwarciu już na 9 cm. Wbijali mi się w kręgosłup dwa razy, bo za pierwszym razem źle się wbili czy cos... Ból w porównaniu ze skurczami to aż przyjemny więc na to nie nażekam. Po cesarce fakt, nie jest idealnie boli szycie, szczególnie przy wstawaniu ale naprawdę da się przeżyć. Jak byście miały jakieś pytania to śmiało piszcie
Stary 2015-06-18, 11:48   #3934
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Moja Mała jest bardzo aktywna, ma takie dni, kiedy jest spokojniejsza, ale tak to mały wariat jest. Zwłaszcza jak coś słyszy, muzykę, głośne rozmowy... Albo fika z tatusiem bo oczywiście usłyszy go i od razu się budzi. Teraz też jest aktywna w ciągu dnia i czasem do 4-5 rano....

A na śmierć lekarstwa niestety nie ma, trzeba się z tym uporać i już, innego wyjścia nie ma..

We wtorek byłam u gina i właśnie Lactovaginal kazał brać jak czuję ,że coś się zbiera na dole w kierunku infekcji.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 11:52   #3935
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
25 lat mam, wyprowadziłam się z domu jak miałam 18. I może dlatego już mama się "odczepiła" bo już trochę czasu razem nie mieszkamy.
Spróbuj na mamę parę razy huknąć jak przegina, niech wie że masz własne zdanie (np. w sprawie kp... żenada tak kogoś naciskać).

Nie wiem kiedy mój mały śpi tak szczerze. Jedyny moment to właśnie taka godzina jak teraz, jak dostanie śniadanko to odpada i śpi

No ale jednak ma kontakt z wydzielinami, płynami ustrojowymi, krwią, śmierdzącymi i starszymi osobami na co dzień więc ma jednak dostosowane odczucie estetyki.

Nie wiem czemu za wcześnie, ginekolog mi powiedział że mam się oszczędzać

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Dziewczyny, a kupujecie jakiś gazety typu mam dziecko czy cos w tym stylu?
Stary 2015-06-18, 11:56   #3936
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego ja nie bralam pod uwage odmowy tz. Chociaz nie zapomne jaki byl wzruszony, kiedy widzial pierwszy porod, wiec przypuszczalam, ze bedzie chcial byc ze mna
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 11:57   #3937
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem kierowana na CC. Również ze względu na oczy. Mam niejednoznaczne wskazania od okulisty- rozważyć CC przy przedłużającym się i ciężkim porodzie. Mam za sobą epizod częściowej utraty widzenia na jednym oku, pod wpływem stresu.
Zmieniałam już m.in z tego powodu gina. Obecny sugeruje CC,ale mówi że u nich w szpitalu takie przypadki ostatecznie weryfikuje ordynator.

I pojawia się pytanie czy On nie zechce inaczej...?

Ja zdecydowanie chcę być świadoma. Boję się trochę wkłucia w kręgosłup itd. Jednak obecnie najtrudniejsze wydaje mi się niepodnoszenie głowy po zabiegu do momentu powrotu władzy w nogach- masz Dziecię przy piersi i nie podnoś głowy.. Jednak tak jak jak mówisz, trzeba wybrać to,co mniej nam zagraża.

Masz jednoznaczną opinię od okulisty?
Ja się tez zastanawiam czy opinii okulisty mi szpital nie podważy, bo bywa z tym różnie choc mam tez zaświadczenie od psychiatry ze względu na nerwicę lękową, i ponieważ zostaję na lekach, to u mnie pod tym względem rozwiązaniem tez jest CC bo mogę miec problemy z akcją skurczową.

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 12:04   #3938
didi9
Raczkowanie

Dziewczyny, ja od rana na nogach, więc zaszalałam i zrobiłam sobie ciasto bez pieczenia (montaż kuchni w sobotę) i właśnie przed chwilą jak pożarłam wielki kawał to zorientowałam się, że krem jest z surowych żółtek takich wiejskich od teściowej, więc dodatkowo źródło niepewne- ja nie wiem gdzie ja mam głoweeeeeee aaaaaa! Do tej pory nie jadłam nawet jajek na miękko ani sadzonych, bo podobno nie można w ciąży, a tu taki hardkor zafundowałam sobie Jestem zła na siebie mega, mam nadzieję, że nic nam nie będzie i brzydka salmonella się nie przypałęta, bo chyba sobie bym nie darowała .

Martwię się teraz.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 12:08   #3939
fatal21
Wtajemniczenie

Panna Izabela jak ją studiowała i miałam praktyki to dostała pacjentkę i byłam przy niej na wyłączność zwykle.więc jak coś ją niepokoiło to lecialam po położna itp pomagała masowalam
Stary 2015-06-18, 12:15   #3940
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Z cenami też tak mam, generalnie jak coś już mi się podoba to wiem że będzie drogie. Mamy wyrafinowany gust
Mój TŻ kiedyś o mnie mówił, że jakby ułożyć kilka rzeczy obok siebie to ja zawsze wybiorę najdroższą nie znając cen

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 12:17   #3941
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja od rana na nogach, więc zaszalałam i zrobiłam sobie ciasto bez pieczenia (montaż kuchni w sobotę) i właśnie przed chwilą jak pożarłam wielki kawał to zorientowałam się, że krem jest z surowych żółtek takich wiejskich od teściowej, więc dodatkowo źródło niepewne- ja nie wiem gdzie ja mam głoweeeeeee aaaaaa! Do tej pory nie jadłam nawet jajek na miękko ani sadzonych, bo podobno nie można w ciąży, a tu taki hardkor zafundowałam sobie Jestem zła na siebie mega, mam nadzieję, że nic nam nie będzie i brzydka salmonella się nie przypałęta, bo chyba sobie bym nie darowała .

Martwię się teraz.
Zjadłaś i stało się, nie ma co się martwić.
Dla pocieszenia powiem że jak tam była salmonella to objawy powinnaś mieć za niedługo. Ja się zatrułam salmonellą po lodach z Grycana w największym centrum handlowym w Gdańsku. Nie minęły 2 godziny i już był pierwszy z 65 rzygów tego dnia.

Poza tym szansa jest mała więc luzik.

A tak w ogóle to ja jajka sadzone i na miękko jem całą ciążę, w d*** mam to całe gadanie.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Mój TŻ kiedyś o mnie mówił, że jakby ułożyć kilka rzeczy obok siebie to ja zawsze wybiorę najdroższą nie znając cen
Mój mąż to się ostatnio w Ikei popłakał prawie bo uparłam się na biały fotel na balkon. Wersja brązowa była o 100 zł tańsza
Stary 2015-06-18, 12:22   #3942
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja po USG. Mała wazy ok 1600 g, leży poprzecznie (w piątek była glowkowo) co jest podobno nietypowe dla pierwszej ciazy. Ma wszystko na miejscu i nie widać zeby moja cukrzyca jej zaszkodziła uffff.

Agu- ja mam z dzis takie samo zdjęcie tyle ze stopki .

TP z dzisiejszego USG to 24.08 czyli idealnie tak jak OM. Powiem ze kamien mi spadł z serca bo wiem jakie sa powikłania hiperglikemii dla płodu i strasznie sie bałam. Z racji cukrzycy czekają mnie pewnie jeszcze ze 2 USG.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 12:26   #3943
Blondynka17
Zadomowienie

Jeju nie nadrobie was chyba😊
Nie wiem co mi jest ale od kilku dni spalabym non stop masakra wstalam o 7 rano do ortodonty wrocilam i jak leglam to o 12 sie obudzilam
Wczoraj to lepiej bo i ran spalam po sniadaniu i po obiedzie 3h.. nie wiem czy to zmęczenie czy mam sie martwic ze jakas cukrzyca czy co? Wyniki wszyszly mi ok ale robilam je miesiac temu 😐
Stary 2015-06-18, 12:26   #3944
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ale fajnie! ahhh te malusieńke, słodkie pytki
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 12:57   #3945
ali_ma
Rozeznanie

Witam
rano Was nadrabiałam, a teraz kończę się szykować bo zaraz do gina, ciekawe co tam u mojego Ktośka

didi9 - nie przejmuj się na zapas, ja przez całą ciążę jem jajka na miękko i to tylko ze wsi od cioci, z resztą nigdy nie jadłam jajek na miękko tych ze sklepu
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:03   #3946
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja też całą ciążę jem jajca sadzone. A teraz od kiedy są młode ziemniaczki... z koperkiem... z jajcem...z maślanką!! Jeeeny aż zgłodnialam i też jem tylko ze wsi ale to od zawsze. Nie sklepu bym nie tknela choćby nie wiem co
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:09   #3947
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja jem sklepowe bo skąd wytrzasnę nagle wiejskie. Ale jem tylko zerówki albo jedynki. Poza tym zraziłam się do wiejskich bo kupiłam 2 razy, za każdym razem jedno z jaj było zbukiem. Oczywiście nie od razu ale po paru dniach. Do teraz ten smród czuję.
Stary 2015-06-18, 13:15   #3948
201701300931
Konto usunięte

Ja niestety też nie mam skąd jajek wziąć więc kupuję. Tak samo nie ma gdzie kupić lepszego mięsa

Ustalone: dzisiaj wieczorem jedziemy po meble. A potem będziemy się żywić chlebem z masłem
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:18   #3949
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

To jest szansa, ja mam 23. Wyprowadzka była po maturze, więc też nie mieszkamy (chociaż moja mama zabraniała mi tak mówić, bo skoro meldunek mam tam gdzie ona, tzn, że mieszkam tam cały czas a stancja na studiach jest tymczasowa ) razem parę lat. Pierwsze lata była mega zazdrosna o tż
Ileż razy ja huknęłam w życiu i efektem jest jak pisałam 3-dniowy foch, potem wszystko wraca "do normy". Dla mojej mamy jedynym autorytetem jest jej młodsza siostra i starszy brat i to się niestety nie zmieni. Ale na pewno nauczy się kiedyś tego, że nie jest osobą decyzyjną, życie ją tego nauczy bo ja jej o zdanie pytać nie będę
Cytat:
We wtorek byłam u gina i właśnie Lactovaginal kazał brać jak czuję ,że coś się zbiera na dole w kierunku infekcji.
I właśnie zamierzam go brać, bo ileż można mieć infekcję. A moja gin 3x sprawdzała receptę, czy mi coś wypisała na infekcję, w komputer sobie wprowadziła, a niestety na recepcie sama luteina była. Także muszę sobie radzić sama.

Cytat:

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Ja kupuję raz na jakiś czas tż ma też jedną dla ojców
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość

Martwię się teraz.
Jajka mam zawsze ze wsi, tak jak ziemniaki, czasem też wędliny. Wolę takie niż sklepowe, jem na twardo, na miękko, sadzone i jajecznicę. Wyniki mam w porządku.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Panna Izabela jak ją studiowała i miałam praktyki to dostała pacjentkę i byłam przy niej na wyłączność zwykle.więc jak coś ją niepokoiło to lecialam po położna itp pomagała masowalam
To faktycznie fajna opcja

Cytat:
Ja po USG. Mała wazy ok 1600 g, leży poprzecznie (w piątek była glowkowo) co jest podobno nietypowe dla pierwszej ciazy. Ma wszystko na miejscu i nie widać zeby moja cukrzyca jej zaszkodziła uffff.

TP z dzisiejszego USG to 24.08 czyli idealnie tak jak OM. Powiem ze kamien mi spadł z serca bo wiem jakie sa powikłania hiperglikemii dla płodu i strasznie sie bałam. Z racji cukrzycy czekają mnie pewnie jeszcze ze 2 USG.

Mi gin powiedział, że termin usg sprawdza się raz i już się go nie zmienia...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:24   #3950
Sandrusia91
Zadomowienie

No to zaczynamy dzisiaj 30 tydzień

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:25   #3951
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest szansa, ja mam 23. Wyprowadzka była po maturze, więc też nie mieszkamy (chociaż moja mama zabraniała mi tak mówić, bo skoro meldunek mam tam gdzie ona, tzn, że mieszkam tam cały czas a stancja na studiach jest tymczasowa ) razem parę lat. Pierwsze lata była mega zazdrosna o tż
Ileż razy ja huknęłam w życiu i efektem jest jak pisałam 3-dniowy foch, potem wszystko wraca "do normy". Dla mojej mamy jedynym autorytetem jest jej młodsza siostra i starszy brat i to się niestety nie zmieni. Ale na pewno nauczy się kiedyś tego, że nie jest osobą decyzyjną, życie ją tego nauczy bo ja jej o zdanie pytać nie będę

I właśnie zamierzam go brać, bo ileż można mieć infekcję. A moja gin 3x sprawdzała receptę, czy mi coś wypisała na infekcję, w komputer sobie wprowadziła, a niestety na recepcie sama luteina była. Także muszę sobie radzić sama.
Ja meldunek też mam u rodziców jeszcze ale co to za argument w ogóle zazdrość o tż...
Masz rację, po prostu rób co uważasz a mamusia niech sobie gada. Bo gadać nie przestanie, ale jak zobaczy że ma to zerowy oddźwięk to może wyluzuje.

Jeśli chodzi o preparaty na infekcję to polecam wszystkim Gynomed w takim słoiczku (http://gynomed.pl/wp-content/uploads...ginal_PROD.jpg). Jest dosyć mało reklamowany ale w porównaniu to Lactovaginalu, Provagów i innych takich na mnie działał najlepiej. Wystarczyły 2 aplikacje i pozbyłam się przewlekłej infekcji leczonej chyba trzema preparatami na receptę.

Przestrzegam przed Invagiem i Iladianem Direct Plus bo przynajmniej u mnie jedynie pogorszyły stan mojej flory.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-18 o 13:27
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:28   #3952
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupuję M jak Mama

Jak duzi popracuje przy porzadkach w domu to też mi się brzuch napina.

Mały zaczął mi fikac od wczoraj wieczór była cisza chyba spał

Cytat:
Zjadłaś i stało się, nie ma co się martwić.
Dla pocieszenia powiem że jak tam była salmonella to objawy powinnaś mieć za niedługo. Ja się zatrułam salmonellą po lodach z Grycana w największym centrum handlowym w Gdańsku. Nie minęły 2 godziny i już był pierwszy z 65 rzygów tego dnia.

Poza tym szansa jest mała więc luzik.

A tak w ogóle to ja jajka sadzone i na miękko jem całą ciążę, w d*** mam to całe gadanie.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Mój mąż to się ostatnio w Ikei popłakał prawie bo uparłam się na biały fotel na balkon. Wersja brązowa była o 100 zł tańsza
Hehe dobre.
Mój też w końcu odpuszcza jak widzę ze mi na czymś zależy
Cytat:

To super ze wszystko dobrze ;*
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Jeju nie nadrobie was chyba😊
Nie wiem co mi jest ale od kilku dni spalabym non stop masakra wstalam o 7 rano do ortodonty wrocilam i jak leglam to o 12 sie obudzilam
Wczoraj to lepiej bo i ran spalam po sniadaniu i po obiedzie 3h.. nie wiem czy to zmęczenie czy mam sie martwic ze jakas cukrzyca czy co? Wyniki wszyszly mi ok ale robilam je miesiac temu 😐
Tez tam mam.
Mogłabym spać i spać.
Stary 2015-06-18, 13:30   #3953
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć,

Wy tu o jajkach a mi na samą myśl niedobrze. Cóż no mój organizm ich nie chce, dzieciak też nie. Nawet jak mam wielką ochotę na jajko i zjem to potem cały dzień wymiotuje:/. My kupujemy jajka ze wsi od znajomego teściowej jeżeli jest taka możliwość a jak nie to na giełdzie/ targu. Od tego znajomego mamy możliwość brania kaczych jajek - świetne do ciast i obecnie używam jajek tylko do ciast. O omlecie mogę pomarzyć .

Co do mięsa to kupuję na giełdzie lub w dwóch firmowych sklepach: Ryjek, Łuków. Jest wiele stoisk i widać, że świeże mięso.

czarownica_tea
Super, że wszystko w porządku z Alicją

Panna Izabela
Zgadzam się z owieczką. Ona nie ma co tak naciskać. Twoje życie Twoje decyzje, mam wrażenie, że ona nie potrafi odciąć pępowiny.

olkma
Nie kupuję tych gazet, ale ostatnio miałam ochotę kupić książeczkę dla dziecka a przecież jeszcze tyle czasu do książeczek ma...
Stary 2015-06-18, 13:30   #3954
czarownica_tea
Zakorzenienie

Panna Izabela- tak sprawdza sie raz w ciazy naturalnej. Z IVF i tak termin porodu wylicza sie co do dnia z transferu. Ja nawet wiem i której godzinie moje dziecię zostało poczęte

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:33   #3955
olkma
Raczkowanie

Cytat:

Ja kupuję raz na jakiś czas tż ma też jedną dla ojców

Jajka mam zawsze ze wsi, tak jak ziemniaki, czasem też wędliny. Wolę takie niż sklepowe, jem na twardo, na miękko, sadzone i jajecznicę. Wyniki mam w porządku.

To faktycznie fajna opcja

Mi gin powiedział, że termin usg sprawdza się raz i już się go nie zmienia...

A co to za gazeta dla ojców?
Stary 2015-06-18, 13:34   #3956
TusiaeM
Zakorzenienie

Zrobiłam zamówienie w Smyku na 200 zł Ale żal nie brać 3-paka pajaców za 50 zł, prawda? W zasadzie z ubranek brakuje mi tylko śpiochów i kilku pojedynczych rzeczy A teraz idę na all kupować koszulę do porodu i zostaną mi higieniczne rzeczy + meble

Aha, a wczoraj przyszło mi zamówienie z h&m I polecam tę sukienkę - http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0202069023.html
Nie jest ciążowa więc będzie idealna na potem, a teraz brzuszek spokojnie wchodzi. I kupiłam dresik dla małej na wyjście ze szpitala - http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0255710003.html

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:39   #3957
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
No to ja cie gonie bo jutro też zaczynam 30 tydzień

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Ja meldunek też mam u rodziców jeszcze ale co to za argument w ogóle zazdrość o tż...
Masz rację, po prostu rób co uważasz a mamusia niech sobie gada. Bo gadać nie przestanie, ale jak zobaczy że ma to zerowy oddźwięk to może wyluzuje.

Jeśli chodzi o preparaty na infekcję to polecam wszystkim Gynomed w takim słoiczku (http://gynomed.pl/wp-content/uploads...ginal_PROD.jpg). Jest dosyć mało reklamowany ale w porównaniu to Lactovaginalu, Provagów i innych takich na mnie działał najlepiej. Wystarczyły 2 aplikacje i pozbyłam się przewlekłej infekcji leczonej chyba trzema preparatami na receptę.

Przestrzegam przed Invagiem i Iladianem Direct Plus bo przynajmniej u mnie jedynie pogorszyły stan mojej flory.
A te kapsulki mozna stosowac w ciazy? Bo ja juz 3 raz mam infenkcje w ciąży... Masakra. Globulki pomagaja tylko na chwilę, a później znowu wraca
Stary 2015-06-18, 13:41   #3958
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Zrobiłam zamówienie w Smyku na 200 zł Ale żal nie brać 3-paka pajaców za 50 zł, prawda? W zasadzie z ubranek brakuje mi tylko śpiochów i kilku pojedynczych rzeczy A teraz idę na all kupować koszulę do porodu i zostaną mi higieniczne rzeczy + meble

Aha, a wczoraj przyszło mi zamówienie z h&m I polecam tę sukienkę - http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0202069023.html
Nie jest ciążowa więc będzie idealna na potem, a teraz brzuszek spokojnie wchodzi. I kupiłam dresik dla małej na wyjście ze szpitala - http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0255710003.html
Sukienka śliczna!

A u mnie brakuje pajacow na roz.56 ( nie mam spiochow).

Higieniczne rzeczy dostałam od położnej ostatnio na wizycie. Muszę tylko dokupić alkohol, waciki, mydło w płynie dezynfekujace.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:42   #3959
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no

rano były zakupy (później wrzucę zdjęcie) a wieczorem wizyta
Stary 2015-06-18, 13:51   #3960
olkma
Raczkowanie

A co myślicie o tych body? Cena naprawdę kusząca... http://allegro.pl/komplet-3-pak-body...266066360.html

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A tu są pajace, też 15 zl 3 szt! http://allegro.pl/komplet-3-spioszko...190626514.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości