|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zakorzenienie
|
Szuu, trzymam kciuki za Twoja babcię. Nie denerwuj się
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
A ja siedzę na poczekalni i czekam na badanie. Przed wyjściem z domu czop z krwią zaczął mi odchodzić więc jest nadzieja ze cos ruszy, poza tym bóle z krzyża. Zobaczymy co powie ginka.
Alkamor się nie odzywa, może już tuli Majke
#4594 |
Zakorzenienie
|
Cześć jestem siostrą alkamor
Ala dziś dostała oxy, przewidywana waga na usg 4230 g Właśnie rodzi ![]() Przebili pęcherz i się ruszyło. Trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to może juz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Rozeznanie
|
Zabrali mała na badania wiec mam chwile żeby napisać, jeszcze raz dziękuję wszystkim za kciuki
![]() Gabi - gratuluję mega duży chłopiec podziwiam Cię ze dałaś rade urodzić siłami natury Anutka - dziwne z tym szpitalem ale jak to mówią co kraj to obyczaj . Trzymam kciuki żeby wszystko się szczęśliwie skończyło Mi odeszły wody o 6.30 a do szpitala pojechałam o 11 jak poczułam pierwsze skorcze zostałam przyjęta jakoś o 13 i zaraz przyjechał do mnie tz o 15 miałam skorcze co 3 minuty i rozwarcie na 2 luźne palce ale szyjka wciąż trzymała choć mała Napierała coraz mocniej, dostałam coś dożylnie na złagodzenie szyjki i wtedy się zaczęło, dobrze że tz był ze mną bo chyba sama nie dała bym rady, poszłam z nim chwile pod prysznic i w pewnej chwili skorcze się jakby już nie kończyły tylko trwały ciągle poszliśmy na porodowke rozwarcie było już pełne a szyjka się zlagodzila . Tz wyszedł a ja napieralam na skorczu głowa schodzila w dół po czym się chowala położna kazała się mocno wkorzyc i przec z całej siły no i się udało , Zosia przyszła na świat z ręką przy głowie ( zresztą jak jej siostra ) i ma przez to goza na główce ale lekarze zapewniają ze się sama wchłonie - oto nasza historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały w końcu znowu zasnął. Wieczorami miał problem z brzuszkiem, ale od trzech dni jest gorzej ![]() Nie wiem jak potraficie gotować obiad z dzieckiem przy cycu, ja jedną ręką trzymam małego główkę a drugą trzymam pierś. Inaczej nie potrafię. I tak postęp, udało mi się nauczyć jak mu odpowiednio pierś podawać i nie mam już takiego problemu z sutkami. Wcześniej była masakra, aż na myśl o kolejnym karmieniu dostawałam dreszczy, myślałam już o przejściu na mm, ale tyle się namęczyłam, żeby ten pokarm w końcu mieć, że postanowiłam jeszcze spróbować. Przyszła moja położna i pokazała raz jeszcze jak dziecko przystawiać i się udaje. Ale bez kojca nie potrafię karmić, chyba że na leżąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że czop odszedł ![]() ![]() Cytat:
aaa trzymamy kciuki!!! Cytat:
![]() Cytat:
ciagle się zastanawiam czy kupić teraz czy poczekać az mała się pojawi i wtedy ewentualnie kupić |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Melduje, ze my juz jemy
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Laurka spi mi na piersi a Tz dzis musial jechac do Warszawy wiec nadrabiam co u Ws ![]()
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
szuuu, dużo zdrowia dla babci.... przytulam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() spisałaś sie dziewczyno, jeszcze raz graty ![]() pffff, znów mam słaby dzień, czuje sie totalnie bez sił. dopóki tż nie wrócił z pracy - leżałam. teraz sie troche ogarnełam ale szału nie ma. yhhhh musze jechać do apteki po pojemnik na siki. ale coś czuje że jak zrobie jutro badanie to wyniki bedą bez zmian......wydaje mi sie że głupim pomysłem było bzykanie podczas leczenia zapalenia pęcherza.... ![]()
![]() |
#4605 | |||||
Zakorzenienie
|
Moja mama mówi 'magiczny 4 miesiąc' - że niby po 3 miesiącach ma się unormować wszystko
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że już coraz lepiej Ci się karmi. Też miałam takie myślenie, zresztą pisałam o tym w k. ale już jest coraz lepiej. Co prawda i tak się nie mogę doczekać końca karmienia piersią ale jest lepiej ![]() Zobaczysz, że u Was też tka będzie ![]() Cytat:
Ale i tak to różnie bywa bo ona strasznie niespokojnie je..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Rozeznanie
|
Ja zostałam przyjęta na oddział, po ktg lekarka stwierdziła ze i tak mnie nie wypuści bo małej tętno za bardzo skacze. Czekam jeszcze na badanie dowcipne, czop się dalej ciągnie. Nie wiem jeszcze czy będzie indukcjaczy będziemy czekać aż samo się zacznie
Alkamor- dużo sily
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według niektórych lekarzy pierwsze 3 miesiące życia dziecka to jakby 4 trymestr ciąży- dziecko dalej dojrzewa, dostosowuje się do samodzielnego życia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Wieczorem napisze Wam opis porodu.
Laurka jest strasznie kochana, jest bardzo spokojna, spi duzo i grzecznie. Jest zlotym slicznym aniolkiem. Tz radzi sobie swietnie, przewija, dba o pepuszek. Laurka ma takie oczka cudowne i mozemy patrzec na nia godzinami ![]()
#4609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozostaje tylko czekać do końca 3 miesiąca. no. To jeszcze 2 mi zostały ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy Wy też nie macie apetytu? Od porodu nie mam na nic ochoty, nie chce mi się w ogóle jeść. Tzn. jak już poczuję głód to na nic kompletnie nie mam smaka. Nic mi nie podchodzi.. :/
![]() |
#4611 | |
Konto usunięte
|
dzieki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() Musze jednak pochwalić inpost! W niedziele zamawiałam a dzis mam paczkę! Wiec nie jest zle! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- A i chciałam powiedzieć, że chłopaki się odblokowały więc teraz będą się same sisiory rodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
Ja już na przedporodowej, rozwarcie na 3 cm także czekamy aż samo się zacznie, nie będzie wywoływania
![]() Bóle dalej jak na @ i ucisk na dole czuję, kluje jak chodzę. Trochę się boję. Tż pojechał ogarnąć dzieciaki i resztę spraw, w razie W będę dzwonić. Ale ten świat mały, spotkałam koleżankę ze studiów z która się przyjaznilam. Ale ten świat maly ![]() Ciekawe jak Alkamor i Aika. Trzymajcie kciuki.
#4614 |
Zakorzenienie
|
barbaritka84 właśnie dostałam info ze szpitala, 7 cm rozwarcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Barbaritka nie bój się, przy 3 porodzie jak już się zacznie to pójdzie migiem- tego ci życzę
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ☠☠☠☠a robię taką podrabianą lasagne z tego przepisu tylko bez tych fixów, dałam pomidory z puszki i sama przyprawiłam i jestem ciekawa co powie Tż - fan standardowej lasagne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie zjeździłam wszystkie sklepy- nigdzie nie ma bobu!!! ![]() ![]() ale na pocieszenie kupiłam sobie warke radler 0% i czipsiory ![]()
![]() |
#4618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie wiesz kogo i gdzie spotkasz na swojej drodze ![]() Pogoda u mnie dziś z dupy, pada deszcz, wiec wzięłam się za prasowanie. Plecki mi ☠☠☠ną zaraz :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Konto usunięte
|
Naraziłam się
![]() https://www.youtube.com/watch?v=_3JXCiWVCcg |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mną się nie przejmujcie, omijajcie mnie w kolejce bo pewnie jeszcze długo będę w dwupaku ![]() ![]()
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie ![]() Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-06-18 o 17:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.