Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 14:37   #3991
olkma
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Hej!!
Czytam was i czytam i nie mogę nadrobić Jeszcze chwila i zaraz kolejny wątek
Połaziłyśmy z Młodą po okolicy, na placu poszalała z dziećmi a ja miałam chwilę na odpoczynek na ławce

A, no to spoko, wiadomo, że jak trzeba to się da radę Zresztą, od tego są położne, żeby w razie czego pomóc.

O kurcze, niezłe te statystyki... Mało się o tym mówi, że kp na początku to czasem ogromny wysiłek i droga przez mękę. Najgorsze, że czasem sami lekarze potrafią w razie problemów z kp doradzić jedynie, że trzeba dokarmiać Moja super pediatra już nie pracuje w tej przychodni co zawsze, ta aktualna przy starszym dziecku jest ok, ale jak córka była malutka i kiedyś do niej trafiłam, to właśnie tylko tak potrafiła doradzić.

Ale słodkie

Współczuję żylaków, nic fajnego, szczególnie w lecie... Ja w pierwszej ciąży też nic nie miałam, a teraz porobiły mi się żylaki krocza, więc też szału nie ma. Mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy
Mnie się już od dawna spina, gdzieś od 22-23 tc. Jak mam za dużo wysiłku, przy długim spacerze czy sprzątaniu to standard. Zazwyczaj pomaga odpoczynek, wczoraj wieczorem pierwszy raz wzięłam nospę, bo bolało trochę mocniej.
A u Ciebie to spinanie przechodzi po odpoczynku czy zmianie pozycji?

Potwierdzam Miałam 2 dziewczyny z położnictwa i były super. Mniej zajęte niż położne, bardzo chętne do pomocy I przy porodzie i później też. Mam nadzieję, że teraz też będą, chociaż to wrzesień i jeszcze wakacje.. Może jakieś praktyki będą mieć
A mało higieniczna jest przede wszystkim już II faza, w I zazwyczaj nie dzieje się nic takiego strasznego, a trochę to trwa. Pamiętam jak przy słynnym 7 cm, brałam torbę w rękę i chciałam wracać do domu mówiąc, że urodzę innym razem Mąż był w niezłym szoku, ale na szczęście uspokoił mnie na tyle, że jednak zostałam

Mój tż jak położyli mi córkę na piersi to się rozpłakał A nigdy, przy innej okazji, nie widziałam go płaczącego.
Niesamowite to było, że dla niego to też było takie przeżycie, bo w trakcie to byłam taka skupiona na sobie, że wydawało mi się, że on to tylko podaje mi ręcznik, wodę, masuje trochę i łazi po korytarzu w tą i z powrotem. Że jest bo jest, pomaga, ale tych emocji związanych z przyjściem córki na świat nie odczuwa, a jednak - mężczyźni też mają uczucia

Ja tam regularnie jadam i na miękko i sadzone. Nie wyobrażam sobie 9 mcy bez jajek w takiej formie I jajka mam ze wsi, też bez pieczątek i innych atestów

Super, że wszystko ok!! Jejku, 1600! Ale Alutka już duża!
Mi brzuch się spina praktycznie już codziennie. I nie przechodzi w trakcie leżenia, bo np. w trakcie leżenia też mi sie spina. Z rana nie raz też, więc nie ma reguły.
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 14:37   #3992
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Myślicie o sesji zdjęciowej? Ja też nad tym ostatnio myślałam, ale np. że ja mam spodnie i np stanik a brzuch goły . Ale moj tz się chyba nie zgodzi bo on zazdrośnik jest i powie, że fotograf nie będzie mnie na pół golasa oglądać... On ma nawet problem z tym ze ginekolog mnie tu i ówdzie dotyka... Więc nawet mu nie proponuje tej sesji zdjęciowej, chociaż ja bardzo bym chciała ale w ubraniu i zakrytym brzuchem mi sie nie podobaja.
Są takie specjalne staniki ala's sportowe. Wyglądają jak grube opaski. Nie wiem jak to się nazywa. I myslalam nad spódnica z tiulem. Tylko jeszcze się zastanawiam nad kolorem. Drugi zestaw to zwykłą sukienkę.
Sesje chcemy zrobić nad morzem. 4-5 lipiec.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 14:42   #3993
malena1979
Zadomowienie

olkma, ubranka wyglądają ok, ale jak dla mnie, to taka "sztuczna promocja", bo spójrz na cenę przesyłki. Okropnie zawyżona moim zdaniem. A jeśli chodzi o preparaty z kwasem mlekowym, na przykład lactovainal, to mój gin ostatnio właśnie mi polecał gdyby coś się działo "na dole". Poza tym jak już swędzi, czy piecze, to śmiało możesz smarować clotrimazolum.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 14:42   #3994
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Są takie specjalne staniki ala's sportowe. Wyglądają jak grube opaski. Nie wiem jak to się nazywa. I myslalam nad spódnica z tiulem. Tylko jeszcze się zastanawiam nad kolorem. Drugi zestaw to zwykłą sukienkę.
Sesje chcemy zrobić nad morzem. 4-5 lipiec.
Ja bym musiała mieć jakiś push up, bo mimo że mi w ciąży urosły to nie na tyle zeby nosić bez push up . Bo mam srednia miseczke B. Chociaż moj tz twierdzi, że są ogromne
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 14:43   #3995
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Bylam. Wszystko ok. Widzialam dzis tylko serdusio nie pochwale sie wiec waga ani niczym wiecej :/
Usg mam dopiero w 32 tyg i to jeszcze musze isc do innego lekarza by mi je zrobil :/ bo podobno to jakies rozszerzone badanie jest.
mam zwolnienie do 29 czerwca
i zaswiadczenie do szk rodzenia zemoge
Ja też tak mam, wizyta w poniedziałek, a usg w przyszłą sobotę mam, w 31 tc. To już ostatnie z tych trzech ważnych i zalecanych jako minimum usg w czasie ciąży.
A kiedy zaczynasz szkołę rodzenia?

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzisiaj czytałam, że zmęczenie, senność to normalne dla III trymestru. teraz nasze maluszki rosną bardzo szybko, do tego nasze brzuszki też się powiększają jeszcze szybciej. Jak możesz odpoczywaj
Ja też teraz jestem mega senna. Zazwyczaj jak usypiam córkę na popołudniową drzemkę to śpię trochę z nią Dzisiaj jakoś wyjątkowo nie zasnęłam, ale teraz czuję, że mi się oczy kleją...

Cytat:
Rozmawiałam z TŻ na temat sesji i podoba mu się pomysł. Chce mieć pamiątkę z naszej ciąży i o dziwo stwierdził, że weźmiemy ten droższy pakiet ( chociaż on to oszczedniś)

Teraz jem bób - oczywiście surowy!
Fajnie, że mu sie pomysł podoba Bób na surowo? Nigdy tak nie jadłam Zjadliwe to w ogóle?

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No może i średnia ale ja cały czas myślę kategoriami im dalej i im większa waga tym większe szanse na przeżycie i na zdrowie taki strach mi pozostał po poprzedniej ciąży.
Ja też tak mam, mimo że nie mam takich doświadczeń... Każdy tydzień mnie cieszy, bo rosną szanse życie i zdrowie malucha
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 14:43   #3996
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym musiała mieć jakiś push up, bo mimo że mi w ciąży urosły to nie na tyle zeby nosić bez push up . Bo mam srednia miseczke B. Chociaż moj tz twierdzi, że są ogromne
To ja muszę mieć "usztywiacze"
Stary 2015-06-18, 14:45   #3997
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Hej!!
Czytam was i czytam i nie mogę nadrobić Jeszcze chwila i zaraz kolejny wątek
Połaziłyśmy z Młodą po okolicy, na placu poszalała z dziećmi a ja miałam chwilę na odpoczynek na ławce

A, no to spoko, wiadomo, że jak trzeba to się da radę Zresztą, od tego są położne, żeby w razie czego pomóc.

O kurcze, niezłe te statystyki... Mało się o tym mówi, że kp na początku to czasem ogromny wysiłek i droga przez mękę. Najgorsze, że czasem sami lekarze potrafią w razie problemów z kp doradzić jedynie, że trzeba dokarmiać Moja super pediatra już nie pracuje w tej przychodni co zawsze, ta aktualna przy starszym dziecku jest ok, ale jak córka była malutka i kiedyś do niej trafiłam, to właśnie tylko tak potrafiła doradzić.

Ale słodkie

Współczuję żylaków, nic fajnego, szczególnie w lecie... Ja w pierwszej ciąży też nic nie miałam, a teraz porobiły mi się żylaki krocza, więc też szału nie ma. Mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy
Mnie się już od dawna spina, gdzieś od 22-23 tc. Jak mam za dużo wysiłku, przy długim spacerze czy sprzątaniu to standard. Zazwyczaj pomaga odpoczynek, wczoraj wieczorem pierwszy raz wzięłam nospę, bo bolało trochę mocniej.
A u Ciebie to spinanie przechodzi po odpoczynku czy zmianie pozycji?

Potwierdzam Miałam 2 dziewczyny z położnictwa i były super. Mniej zajęte niż położne, bardzo chętne do pomocy I przy porodzie i później też. Mam nadzieję, że teraz też będą, chociaż to wrzesień i jeszcze wakacje.. Może jakieś praktyki będą mieć
A mało higieniczna jest przede wszystkim już II faza, w I zazwyczaj nie dzieje się nic takiego strasznego, a trochę to trwa. Pamiętam jak przy słynnym 7 cm, brałam torbę w rękę i chciałam wracać do domu mówiąc, że urodzę innym razem Mąż był w niezłym szoku, ale na szczęście uspokoił mnie na tyle, że jednak zostałam

Mój tż jak położyli mi córkę na piersi to się rozpłakał A nigdy, przy innej okazji, nie widziałam go płaczącego.
Niesamowite to było, że dla niego to też było takie przeżycie, bo w trakcie to byłam taka skupiona na sobie, że wydawało mi się, że on to tylko podaje mi ręcznik, wodę, masuje trochę i łazi po korytarzu w tą i z powrotem. Że jest bo jest, pomaga, ale tych emocji związanych z przyjściem córki na świat nie odczuwa, a jednak - mężczyźni też mają uczucia

Ja tam regularnie jadam i na miękko i sadzone. Nie wyobrażam sobie 9 mcy bez jajek w takiej formie I jajka mam ze wsi, też bez pieczątek i innych atestów

Super, że wszystko ok!! Jejku, 1600! Ale Alutka już duża!

Bo lekarze nic nie wiedza o kp, chyba ze konkretnie sie tym interesuja. Dlatego szukajac pomocy tez trzeba wiedziec u kogo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 14:46   #3998
truskafffka91
Wtajemniczenie

A macie pomysły odnośnie jakiś torcikow? Łatwych do wykonania. Figurki itp...
Stary 2015-06-18, 14:51   #3999
didi9
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Ze stresu poszłam się połozyć i spałam 2 h I póki co nic mi nie jest chyba, żadnej rewolucji nie widzę, ale w internetach wyczytałam, że objawy salmonelli widoczne są dopiero po 8-18 godzinach, więc jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja będę brała na 90% Dzisiaj jeszcze się upewnimy.
Ja będę brała Gullivera na 99%. Czekamy póki co, bo do ikei mamy 3 minuty samochodem, a może będzie jakaś promocja na dziecięce mebelki Ale szukam jakiegoś białego pasującego do łóżeczka przewijaka, niby jest tez ten z serii gulliver, ale jakoś nie przemawiają w nim do mnie te szczebelki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ Zawsze jak przewijałam dzieci to leżały na przewijaku wzdłuż jakby, a nie w poprzek, a wtedy bardziej funkcjonalny wydaje mi się brak tych szczebelków i łatwy dostęp do półek. Co myślicie?
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 15:36   #4000
ali_ma
Rozeznanie

witam po wizycie
Ktosiu ma się dobrze, rośnie prawidłowo (ale z tego wszytskiego nie zapytałam ile waży) i pozostaje chłopcem, więc mam nadzieję, że niedługo przestanie być Ktosiem i dojdziemy do porozumienia

Owieczka - gdyby jajka nie były od cioci to bym się bała kupować od "€žjakiegoś€" chłopa ze wsi, bo wtedy nie wiesz czym karmi kury i jak je trzyma

Olkma - ja dostałam od znajomej body z takim słonikiem jak na tych szarych i po praniach (nie wiem ilu) wyglądają Oki, ale czy to ta sama firma czy tylko zbieg okoliczności to nie wiem

idę zjeść obiad i spadam do szkoły rodzenia

a i mam jeszcze pytanie jakiej wielkości pościel do wózka kupujecie, chodzi mi o kołderkę, bo widzę, że jest 50x70, albo 60x80 niby nie duża różnica, a może w ogóle nie kupujecie??

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-18 o 15:53
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 15:59   #4001
agu23gda
Wtajemniczenie

Miałam spotkanie - pogadankę z moją położną przy przychodni. Ja i jeszcze 2 dziewczyny więc całkiem fajnie... ale znów... nic nowego

Na powrocie do domu zajrzałam do lumpka, wykopałam bodziaki i z długim i z krótkim rękawem na rozmiar 50/56 bo takich mi brakowało i jednego pajaca. Łącznie 11 rzeczy. Wszystko w tak dobrym stanie i takie słodkie, że szok. Za złotówkę za sztukę muszę chyba częściej tam wpadać i kopać
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 16:22   #4002
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość

a i mam jeszcze pytanie jakiej wielkości pościel do wózka kupujecie, chodzi mi o kołderkę, bo widzę, że jest 50x70, albo 60x80 niby nie duża różnica, a może w ogóle nie kupujecie??
A po co posciel do wozka?
Ja nie kupuję bo nie ma takiej potrzeby

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:26   #4003
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja mam kocyk do wózka.

Dziewczyny, powiedzcie mi co wy jecie na śniadanie. Nigdy nie jadałam sniadań, ale odkąd jestem w ciąży jem. No i brak pomysłów, bo ile można jeść : jajka, kanapki, płatki/musli, omlety/naleśniki?
Stary 2015-06-18, 16:31   #4004
loudres
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
witam po wizycie
Ktosiu ma się dobrze, rośnie prawidłowo (ale z tego wszytskiego nie zapytałam ile waży) i pozostaje chłopcem, więc mam nadzieję, że niedługo przestanie być Ktosiem i dojdziemy do porozumienia

Owieczka - gdyby jajka nie były od cioci to bym się bała kupować od "€žjakiegoś€" chłopa ze wsi, bo wtedy nie wiesz czym karmi kury i jak je trzyma

Olkma - ja dostałam od znajomej body z takim słonikiem jak na tych szarych i po praniach (nie wiem ilu) wyglądają Oki, ale czy to ta sama firma czy tylko zbieg okoliczności to nie wiem

Ja nie kupuje, mam mnóstwo kocyk ów chyba 6! Wszystkie odziedziczone i myślę że wystarczy. Po za tym do gondolki jest osłona wiec zimno nie będzie.

Powiem wam ze jestem taka zmęczona masakra ale jestem juz na wykonczeniowce kącika dla małego. Komoda stoi z wyposażeniem kołyska tez. Musze uprac pościel z kołyski i kupić przewijak.

Dziś patrzyłam na allegro i normalnie ludzie ocipieli! Ktoś sprzedaje używany przewijak za 100zl plus 20 przesyłka. Nowy taki sam w ikei kosztuje 80 zł plus 30 ten materacyk. Gdzie logika?

Jestem taka śpiąca ze cały dzień bym przelezala. A dziecię lata od ściany do ściany mały wariat.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:40   #4005
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja meldunek też mam u rodziców jeszcze ale co to za argument w ogóle zazdrość o tż...
Masz rację, po prostu rób co uważasz a mamusia niech sobie gada. Bo gadać nie przestanie, ale jak zobaczy że ma to zerowy oddźwięk to może wyluzuje.

Jeśli chodzi o preparaty na infekcję to polecam wszystkim Gynomed w takim słoiczku (http://gynomed.pl/wp-content/uploads...ginal_PROD.jpg). Jest dosyć mało reklamowany ale w porównaniu to Lactovaginalu, Provagów i innych takich na mnie działał najlepiej. Wystarczyły 2 aplikacje i pozbyłam się przewlekłej infekcji leczonej chyba trzema preparatami na receptę.

Przestrzegam przed Invagiem i Iladianem Direct Plus bo przynajmniej u mnie jedynie pogorszyły stan mojej flory.
Ja na dowodzie mam w nowym domu meldunek, ale oficjalnie u rodziców, do końca roku mam mieć meldunek w nowym domu (nowym starym w sumie). Spróbuję tego Twojego jak mi tż kupi, ale to dopochwowe?
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Panna Izabela- tak sprawdza sie raz w ciazy naturalnej. Z IVF i tak termin porodu wylicza sie co do dnia z transferu. Ja nawet wiem i której godzinie moje dziecię zostało poczęte

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Aa bo Ty po in vitro?
Cytat:
A co to za gazeta dla ojców?
Tato to ja - wydanie specjalne Mamo to ja. Tż mega się podobała. Czasem kupujemy też Dziecko, albo inne. Nie co miesiąc

Cytat:
Sukienka śliczna!

A u mnie brakuje pajacow na roz.56 ( nie mam spiochow).

Higieniczne rzeczy dostałam od położnej ostatnio na wizycie. Muszę tylko dokupić alkohol, waciki, mydło w płynie dezynfekujace.
Alkohol?! Haha to chyba dla tż na nerwy

Cytat:
A co myślicie o tych body? Cena naprawdę kusząca... http://allegro.pl/komplet-3-pak-body...266066360.html

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A tu są pajace, też 15 zl 3 szt! http://allegro.pl/komplet-3-spioszko...190626514.html
Zależy od kosztów przesyłki. I wolałabym pajacyki niż body z krótkim rękawem
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Bylam. Wszystko ok. Widzialam dzis tylko serdusio nie pochwale sie wiec waga ani niczym wiecej :/
Usg mam dopiero w 32 tyg i to jeszcze musze isc do innego lekarza by mi je zrobil :/ bo podobno to jakies rozszerzone badanie jest.
mam zwolnienie do 29 czerwca
i zaswiadczenie do szk rodzenia zemoge
Ciekawe czy ja będę musiała robić usg gdzieś prywatnie, czy zdążę się zapisać na nfz chociaż raz...
Cytat:
Zapewne w ulotce sama wiesz co wyczytasz. Że dla bezpieczeństwa nie. Tam są tylko bakterie probiotyczne więc coś co powinnaś mieć w środku (a nie masz albo masz za mało skoro masz infekcje) więc na chłopski rozum nie ma tam nic co mogłoby zaszkodzić.
Ten Lactovaginal też ponoć ma te bakterie właśnie. I też niby nie powinno się w ciąży ale czytałam, że jednak lekarze zalecają jakby co. Chyba lepszy już taki lek niż z antybiotykiem lub mieć niewiadomo jak długo infekcję...
Cytat:
Co się odwlecze to nie uciecze, w końcu łóżeczko też będziecie musieli kupić i to już niedługo.
A bujać można i w wózku od biedy
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Ja miałam 25lat jak się wyprowadziłam z domu na dobre i fakt na początku często musiałam huknąć. Na mojego tatę zresztą też.
Choć ja mam to szczęście, że po mojej stronie zawsze staje brat (a ja po jego) więc moim rodzicom szybko wybijamy z głowy pruby na rzucenia nam czegoś z czym się nie zgadzam
A mój brat to jest taki, że staje po stronie rodziców. I woli ich oszukiwać ale dostać kasę niż się postawić
Cytat:
A macie pomysły odnośnie jakiś torcikow? Łatwych do wykonania. Figurki itp...
Są specjalne foremki do tortów, w Auchan całkiem tanie chyba.

Cytat:
witam po wizycie

Owieczka - gdyby jajka nie były od cioci to bym się bała kupować od "��jakiegoś�" chłopa ze wsi, bo wtedy nie wiesz czym karmi kury i jak je trzyma

Ja mam jakąś po bracie ale nie wiem jaki wymiar nawet, jakoś się nie zainteresowałam. Mogę zmierzyć w weekend

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje, mam mnóstwo kocyk ów chyba 6! Wszystkie odziedziczone i myślę że wystarczy. Po za tym do gondolki jest osłona wiec zimno nie będzie.

Powiem wam ze jestem taka zmęczona masakra ale jestem juz na wykonczeniowce kącika dla małego. Komoda stoi z wyposażeniem kołyska tez. Musze uprac pościel z kołyski i kupić przewijak.

Dziś patrzyłam na allegro i normalnie ludzie ocipieli! Ktoś sprzedaje używany przewijak za 100zl plus 20 przesyłka. Nowy taki sam w ikei kosztuje 80 zł plus 30 ten materacyk. Gdzie logika?

Jestem taka śpiąca ze cały dzień bym przelezala. A dziecię lata od ściany do ściany mały wariat.
My kupiliśmy za 50 parę zł z przesyłką usztywniany na łóżeczko z zagłówkiem... Te na komodę jeszcze tańsze. Z Ceby.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:40   #4006
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam kocyk do wózka.

Dziewczyny, powiedzcie mi co wy jecie na śniadanie. Nigdy nie jadałam sniadań, ale odkąd jestem w ciąży jem. No i brak pomysłów, bo ile można jeść : jajka, kanapki, płatki/musli, omlety/naleśniki?
Ja tez mam kocyk.
A ze sniadaniem to roznie, zazwyczaj standardowo, uwielbiam jajecznice z zielonym kabaczkiem i pomidorem pychota. Jak mi sie przejadaja kanapki to robie salatke z tunczykiem i serem, albo jakieś pasty rybne z cebulka mniami 😋,szynke w galarecie z jajkiem i ogorkiem. 😊 lubie konkrety 😊
Stary 2015-06-18, 16:40   #4007
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja na dowodzie mam w nowym domu meldunek, ale oficjalnie u rodziców, do końca roku mam mieć meldunek w nowym domu (nowym starym w sumie). Spróbuję tego Twojego jak mi tż kupi, ale to dopochwowe?

Aa bo Ty po in vitro?

Tato to ja - wydanie specjalne Mamo to ja. Tż mega się podobała. Czasem kupujemy też Dziecko, albo inne. Nie co miesiąc

Alkohol?! Haha to chyba dla tż na nerwy

Zależy od kosztów przesyłki. I wolałabym pajacyki niż body z krótkim rękawem

Ciekawe czy ja będę musiała robić usg gdzieś prywatnie, czy zdążę się zapisać na nfz chociaż raz...

Ten Lactovaginal też ponoć ma te bakterie właśnie. I też niby nie powinno się w ciąży ale czytałam, że jednak lekarze zalecają jakby co. Chyba lepszy już taki lek niż z antybiotykiem lub mieć niewiadomo jak długo infekcję...

A mój brat to jest taki, że staje po stronie rodziców. I woli ich oszukiwać ale dostać kasę niż się postawić

Są specjalne foremki do tortów, w Auchan całkiem tanie chyba.

Ja mam jakąś po bracie ale nie wiem jaki wymiar nawet, jakoś się nie zainteresowałam. Mogę zmierzyć w weekend

Do Auchan mam spory kawałek drogi. Taniej mi wyjdzie chyba śniadanie u Tiffaniego/
Stary 2015-06-18, 16:41   #4008
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

A moja córcia od kilku dni taka spokojna jak nigdy... aż mi tak jakoś dziwnie jak mi cały dzień brzuch ni skacze.
No i zazdroszcze już ukończonego kącika dla malucha. Ja od wczoraj wstawiam praklę za pralką, piorę wszystkie ubranka, kocyki, rozki i w ogóle wszystko dla malej. Susze, wywieszam i tak w kółko. Jeszcze 2 pralki. Jutro bede prasować i układac juz w komodzie na dobre. A w lipcu zabiorę się za zrobienie kacika w pokoju dla małej. Musze pozamawiać jeszcze parę rzeczy...
Stary 2015-06-18, 16:43   #4009
Panna Izabela
Zakorzenienie

A odnośnie karuzeli nad łóżeczko - nie wiem czy się Wiktorii spodoba, ale ja i tż będziemy przy niej zasypiać
Czytałam książkę i włączyłam ją, oczy się same zamykają

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Do Auchan mam spory kawałek drogi. Taniej mi wyjdzie chyba śniadanie u Tiffaniego/
Ale w necie lub w innych sklepach też na pewno są
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A moja córcia od kilku dni taka spokojna jak nigdy... aż mi tak jakoś dziwnie jak mi cały dzień brzuch ni skacze.
No i zazdroszcze już ukończonego kącika dla malucha. Ja od wczoraj wstawiam praklę za pralką, piorę wszystkie ubranka, kocyki, rozki i w ogóle wszystko dla malej. Susze, wywieszam i tak w kółko. Jeszcze 2 pralki. Jutro bede prasować i układac juz w komodzie na dobre. A w lipcu zabiorę się za zrobienie kacika w pokoju dla małej. Musze pozamawiać jeszcze parę rzeczy...
Ja też piorę i prasuję codziennie teraz, pewnie rachunek za wodę mnie postawi na nogi

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 16:47   #4010
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
A odnośnie karuzeli nad łóżeczko - nie wiem czy się Wiktorii spodoba, ale ja i tż będziemy przy niej zasypiać
Czytałam książkę i włączyłam ją, oczy się same zamykają

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Ale w necie lub w innych sklepach też na pewno są

Ja też piorę i prasuję codziennie teraz, pewnie rachunek za wodę mnie postawi na nogi

Są, są i jest marcepan plastyczny (różne kolory). Bardziej zastanawia mnie jaką figurkę zrobić
Stary 2015-06-18, 16:47   #4011
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
haha u mnie będzie to samo ja nie prasuję na bieżąco, piorę najpierw wszystko a pewnie jutro sobie usiądę i poprasuję. Mam taką góre już wypranych ubranek czekających na prasowanie, że szok... a mam odlozone już tylko od 50 do 68 bo do tego rozmiaru chce miec ubranka w komodzie. Resztę rzeczy "wessałam" do worka próżniowego i schowałam.

Jak na złość od wczoraj ciulowa pogoda. Jakby było słonecznie to by po godzinie następne można było suszyć, a tak czy w domu czy na balkonie suszarka schnie mi caly dzień... i tak sie to pranie ciąągnie, bo nie mam gdzie wieszać póki jedno nie wyschnie.
Stary 2015-06-18, 16:51   #4012
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Ja też jestem kierowana na CC. Również ze względu na oczy. Mam niejednoznaczne wskazania od okulisty- rozważyć CC przy przedłużającym się i ciężkim porodzie. Mam za sobą epizod częściowej utraty widzenia na jednym oku, pod wpływem stresu.
Zmieniałam już m.in z tego powodu gina. Obecny sugeruje CC,ale mówi że u nich w szpitalu takie przypadki ostatecznie weryfikuje ordynator.

I pojawia się pytanie czy On nie zechce inaczej...?

Ja zdecydowanie chcę być świadoma. Boję się trochę wkłucia w kręgosłup itd. Jednak obecnie najtrudniejsze wydaje mi się niepodnoszenie głowy po zabiegu do momentu powrotu władzy w nogach- masz Dziecię przy piersi i nie podnoś głowy.. Jednak tak jak jak mówisz, trzeba wybrać to,co mniej nam zagraża.

Masz jednoznaczną opinię od okulisty?
No ja mam napisane przeciwwskazanie do wysiłku. Ja na jedno oko nie widzę wcale i mam walczyć o to by nie stracić wzroku w drugim. Mój gin mi powiedział, że mogę napisać oświadczenie, że próbuje naturalnie. A jak stwierdzę, że ciężko to cesarka.

Edytowane przez malaja86
Czas edycji: 2015-06-18 o 17:48
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:53   #4013
201701300931
Konto usunięte

Ja za pranie wezmę się w lipcu jak będzie pokoik zrobiony, bo teraz nawet nie mam gdzie schować ciuszków i leżą w kartonach
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:55   #4014
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja za pranie wezmę się w lipcu jak będzie pokoik zrobiony, bo teraz nawet nie mam gdzie schować ciuszków i leżą w kartonach
Ja też chce w lipcu

Moja mama wymyśliła drugie imię April (Epril), bo miała kiedyś znajomą z tym imieniem...
Stary 2015-06-18, 16:58   #4015
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Są, są i jest marcepan plastyczny (różne kolory). Bardziej zastanawia mnie jaką figurkę zrobić
O marcepanie nie słyszałam. W wyborze figurki już nie pomogę bo każdy ma inny gust
Cytat:
haha u mnie będzie to samo ja nie prasuję na bieżąco, piorę najpierw wszystko a pewnie jutro sobie usiądę i poprasuję. Mam taką góre już wypranych ubranek czekających na prasowanie, że szok... a mam odlozone już tylko od 50 do 68 bo do tego rozmiaru chce miec ubranka w komodzie. Resztę rzeczy "wessałam" do worka próżniowego i schowałam.

Jak na złość od wczoraj ciulowa pogoda. Jakby było słonecznie to by po godzinie następne można było suszyć, a tak czy w domu czy na balkonie suszarka schnie mi caly dzień... i tak sie to pranie ciąągnie, bo nie mam gdzie wieszać póki jedno nie wyschnie.
Ja raz prasowałam, teraz 2 prania czekają na uprasowanie, a następne właśnie tż rozwiesza. U mnie szybciej wysycha w mieszkaniu niż na balkonie i dziecięce ciuchy suszę tutaj. Sąsiedzi palą a zapach przechodzi strasznie... Tak więc jutro 3 pralki do uprasowania i do komody, 50-56 już na swojej półce. A wieksze tj od 68 nawet nie uprane, kupimy też worek próżniowy i będą czekać na swoją kolej

Aaa jutro fryzjer

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 17:32   #4016
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dzis co sie rusze to twardnieje mi mega brzuch. Musze przysiasc by die rozluznil.
powiedzialam dzis poloznej o tym. Na to zapytala mnie czy wczoraj mialam jakas wieksza aktywność. Tak wieczorem skrecalismy regal no i sie dorobilam.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 18:30   #4017
agu23gda
Wtajemniczenie

dziewczyny czy rozmiar na metce 0-3 zawsze oznacza 56 czy może byc to też 62 ? Albo czy NEWBORN to jest to samo co 56 czy NEWBORN to 50 ?

Mam tak przeróżne rozmiary, że bardziej ukladam na oko niż metkami, bo niektóre body mają takie same rozmiary a wielkościowo wychodzą mniejsze lub większe...
Stary 2015-06-18, 18:50   #4018
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
No właśnie waham się między tymi dwoma, ale ciut bardziej jestem w stronę Gulivera, bo podoba mi się to, że jest dookoła w szczebelkach.
No właśnie dla malucha ten Guliver lepszy ale chcemy też przeciągnąć małego w tym łóżeczku jak najdłużej a z kolei ze zdjętym boczkiem lepiej wygląda Sundvik.
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
A po co posciel do wozka?
Ja nie kupuję bo nie ma takiej potrzeby
Ale prześcieradełko ma być? Bo co jak dziecko uleje na materacyk?
Cytat:
Spróbuję tego Twojego jak mi tż kupi, ale to dopochwowe?

Te moje to dopochwowe . Inne nie mają sensu bo jakoś w tą migrację z odbytu do pochwy nie wierzę.

A ze środkami to zależy jaką masz florę bakteryjną naturalnie. O tym Gynomedzie słyszałam że do flory Polek jest dostosowany ale ile w tym prawdy to nie wiem.

No ja zamierzam w wózku bujać bo akurat będzie zawieszenie na pasach najlepsze do bujania.
Cytat:
dziewczyny czy rozmiar na metce 0-3 zawsze oznacza 56 czy może byc to też 62 ? Albo czy NEWBORN to jest to samo co 56 czy NEWBORN to 50 ?

Mam tak przeróżne rozmiary, że bardziej ukladam na oko niż metkami, bo niektóre body mają takie same rozmiary a wielkościowo wychodzą mniejsze lub większe...
Powinno być newborn = 56 ale sama wiesz jak to z rozmiarami. Tak samo jak u dorosłych - porównaj sobie 36 w Zarze do 36 w H&M..

A teraz uwaga uwaga recenzja termometru Geratherm. Mierzy się na czole, 3 próby wynik taki sam - 36,5. Wg rtęciowego 36,4, wg Microlife 36,5. Także chyba mierzy okej
Stary 2015-06-18, 18:53   #4019
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie dla malucha ten Guliver lepszy ale chcemy też przeciągnąć małego w tym łóżeczku jak najdłużej a z kolei ze zdjętym boczkiem lepiej wygląda Sundvik.

Ale prześcieradełko ma być? Bo co jak dziecko uleje na materacyk?

Te moje to dopochwowe . Inne nie mają sensu bo jakoś w tą migrację z odbytu do pochwy nie wierzę.

A ze środkami to zależy jaką masz florę bakteryjną naturalnie. O tym Gynomedzie słyszałam że do flory Polek jest dostosowany ale ile w tym prawdy to nie wiem.

No ja zamierzam w wózku bujać bo akurat będzie zawieszenie na pasach najlepsze do bujania.

Powinno być newborn = 56 ale sama wiesz jak to z rozmiarami. Tak samo jak u dorosłych - porównaj sobie 36 w Zarze do 36 w H&M..

A teraz uwaga uwaga recenzja termometru Geratherm. Mierzy się na czole, 3 próby wynik taki sam - 36,5. Wg rtęciowego 36,4, wg Microlife 36,5. Także chyba mierzy okej
Ja miałam pieluchszke.. nawet by mi przescieradlo do głowy nie przyszło hehe

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 18:57   #4020
loudres
Zadomowienie

Jesoo ! Ostatnio podczas kichania zdazylo mi się. . Siknac tak malutko ale jednak, myślałam że to jednorazowe a dzisiaj co?! Kocham i znów. . Czy ktoś ma taki sam objaw? Wtf! !!!!!!
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości