Przygotowania są już w toku, bo nasz sezon za pół roku! PM 2016 cz. 31 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 19:42   #1171
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Przygotowania są już w toku, bo nasz sezon za pół roku! PM 2016 cz. 31

Sophie, ta twoja teściowa to dobrze nawiedzona kobietka! Wesele połączone z jej urodzinami, wow! Marzenie każdej panny młodej!
Stary 2015-06-18, 19:44   #1172
tetrikk
Zakorzenienie

Sophie - kiepska sprawa z tą teściową. Myślę, że do psychologa to siłą nawet jej nie zaciągniecie, a jeszcze by się obraziła, że robicie z niej nienormalną Ja bym chyba w ogóle nie poruszała z nią tematu ślubu i wesela, zorganizowała i po prostu ją zaprosiła. Nie dacie rady tak zrobić?

Kurczę, moja teściowa to jednak złota kobieta, do niczego się nie wtrąca
Stary 2015-06-18, 19:45   #1173
smerfetk_a
Żona Gargamel

Według mnie chore jest czepianie się tego że ktoś chce pomagać innym... Nieważne czy chodzi o 50, 300 czy 5ooozł, liczy się dobra intencja i chęć pomocy, przecież wtedy rezygnuje się z kwiatka/wina dla siebie.
A pokazówą równie dobrze można nazwać kupowanie sukni za 5 tys, wypożyczanie kabrioletu czy inne bzdety. Nie wiem czy jakaś para która wybiera sobie zbiórke na jakiś cel chce dzięki temu wyglądać super, raczej robią to z dobrego serca? Mam nadzieję.

Sami myślimy o karmie dla psów, ale jeszcze nie wiemy bo nie chcemy robić problemu gościom, to jednak nie jest flaszka czy czekoladki tylko konkretniejszy ciężar.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:45   #1174
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
oj widze mała burza.. my jeszcze nie wiemy co zamiast kwiatów.. na wszystkie wesela jakie idziemy młodzi chcieli wino/ jakikolwiek alkohol/ kwiatki w doniczce jeśli poprosiliby o karme, datek kredki bez wahania bym na to poszła

prawie jak moje przeboje z teściową i teściem
trzymaj sie i nie daj im się myśmy to przetrzymali, układamy wesele po swojemu, a z teściami nie mówimy już o weselu i mieszkaniu kompletnie nic..
Myślę, że też tak powinniśmy - być cicho i olać ją. Ale M. jest ciężko. Poza tym będziemy i tak mieli to wypominać do końca życia. M. napluj jej w twarz, jest złym synem/ona złą matką (znowu jej słowa).
Ale trzeba ją ukrócić w tym co robi. Nie ma tu rozwiązania bo ona innego, niż swoje nie przyjmie. Nie zna słowa kompromis.

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51794074]Sophie ta baba ma cos nie tak z głowa. Na jej miejscu nie zdziwiłabym sie gdybyście wzięli slub po cichu na jakiejś Dominikanie przez jej cyrki

Zła jestem bo zadzwonili mi ze jednak jutro mnie nie przyjmą i bede patrzeć czy da sie na ostatnia chwile do innego orto umówić ale zła jestem bo juz sie nastawiłam na pewno juz do nich nie pojde i tak[/QUOTE]

Mamy już takie myśli o cichym ślubie ale jednak nie takie jest nasze wyobrażenie. Choć byłaby to myśl (ona dostałaby zawału i spokój).

Szkoda bo też czekam na relacje z wizyty
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:46   #1175
smerfetk_a
Żona Gargamel

Sophie znajomi mieli ślub jakby połączony z X-leciem ślubu rodziców Tzn oni ślub i wesele pierwszego dnia, a w ramach poprawin świętowali rodzice
A Twoja teściowa niech się palnie w łep, co za babsztyl

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:48   #1176
kashia001
PeeeMaa!

Czasem się ciesze ze nie będę mieć teściowej

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:50   #1177
klakla91
Zakorzenienie

To ja zmienię temat. U TŻa w kościele wielkie zmiany, wstawili nowe witraże (jest ciemniej) a ostatnio zwiesili takie paskudne żyrandole (przedtem były tylko jarzeniówki przy suficie i było super). Ale za to ładne przystrojenie ławek wstawili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 036.jpg (163,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 077.jpg (189,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (182,2 KB, 17 załadowań)

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:51   #1178
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Sophie, ta twoja teściowa to dobrze nawiedzona kobietka! Wesele połączone z jej urodzinami, wow! Marzenie każdej panny młodej!
A jak, ona spełnia moje marzenia A ja tego nie doceniam, co ze mnie okropna kobita...

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Sophie - kiepska sprawa z tą teściową. Myślę, że do psychologa to siłą nawet jej nie zaciągniecie, a jeszcze by się obraziła, że robicie z niej nienormalną Ja bym chyba w ogóle nie poruszała z nią tematu ślubu i wesela, zorganizowała i po prostu ją zaprosiła. Nie dacie rady tak zrobić?

Kurczę, moja teściowa to jednak złota kobieta, do niczego się nie wtrąca
Ona i tak jest zła, że powiedziałam raz, że chce aby rodzice nie mieli żadnych stresów a żeby przyszli jak inni goście - na gotowe. I teraz wypomina, że ona ma być tylko gościem. Powiesz jej jedno słowo a ona Ci dziesięć, dopowie do niego niestworzone historie. Nie przegadasz jej, nie da się.
Mimo wszystko chcemy aby skończyć jej cokolwiek opowiadać i mówić. Powiemy jej chyba, że zrobimy wesele i ślub ale koniec rozmów o tym i już.
Stary 2015-06-18, 19:52   #1179
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Według mnie chore jest czepianie się tego że ktoś chce pomagać innym... Nieważne czy chodzi o 50, 300 czy 5ooozł, liczy się dobra intencja i chęć pomocy, przecież wtedy rezygnuje się z kwiatka/wina dla siebie.
A pokazówą równie dobrze można nazwać kupowanie sukni za 5 tys, wypożyczanie kabrioletu czy inne bzdety. Nie wiem czy jakaś para która wybiera sobie zbiórke na jakiś cel chce dzięki temu wyglądać super, raczej robią to z dobrego serca? Mam nadzieję.

Sami myślimy o karmie dla psów, ale jeszcze nie wiemy bo nie chcemy robić problemu gościom, to jednak nie jest flaszka czy czekoladki tylko konkretniejszy ciężar.
Nie żartuj, od dawna obmyślam chytry plan pokazania się jako dobroczyńca całej ludzkości prosząc o datki na hospicjum czy zeszyty czy kredki dla dzieci z biednych rodzin. Myślę, że dzięki temu wszyscy pomyślą o mnie jako o osobie o złotym sercu, a nawet opiszą mnie na Pudelku. Borze liściasty, jestem taka dobra.
Swoją drogą, dłuższy czas temu pisałam już o tym pomyśle i ani jedna osoba nie zarzuciła mi takich rzeczy Z tego co pamiętam to były opinie na nie i na tak, ale krótkie, zwięzłe i na temat, bez roztrząsania. Moim zdaniem temat można uznać za zakończony, chyba że ktoś jeszcze chce mi coś udowodnić, ale nie obiecam że odpowiem na to, bo bez sensu to się już robi
Stary 2015-06-18, 19:54   #1180
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Myślę, że też tak powinniśmy - być cicho i olać ją. Ale M. jest ciężko. Poza tym będziemy i tak mieli to wypominać do końca życia. M. napluj jej w twarz, jest złym synem/ona złą matką (znowu jej słowa).
Ale trzeba ją ukrócić w tym co robi. Nie ma tu rozwiązania bo ona innego, niż swoje nie przyjmie. Nie zna słowa kompromis.
wiadomo, że narzeczonemu ciężko bo to mama.. ale z nią żyć nie będziecie, a sobie na zdrowiu i nerwach szkodzicie... Czasem serio trzeba postawić na swoim Tym bardziej, że wiecie czego chcecie i na ile was stać
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:55   #1181
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sophie, współczuję sytuacji serio. Mama to delikatny temat dla każdego, jaka by nie była.
Stary 2015-06-18, 19:56   #1182
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
To ja zmienię temat. U TŻa w kościele wielkie zmiany, wstawili nowe witraże (jest ciemniej) a ostatnio zwiesili takie paskudne żyrandole (przedtem były tylko jarzeniówki przy suficie i było super). Ale za to ładne przystrojenie ławek wstawili
Żyrandole faktycznie średnio trafione. Ale ogólnie jest ładnie. A jak słońce zaświeci to i tak się przebije przez witraże

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Sophie znajomi mieli ślub jakby połączony z X-leciem ślubu rodziców Tzn oni ślub i wesele pierwszego dnia, a w ramach poprawin świętowali rodzice
A Twoja teściowa niech się palnie w łep, co za babsztyl
Można by tak zrobić gdyby nie to, że to średnia okazja. Gdybym chciała świętować jej urodziny to zrobiłabym wesele tydzień później. Specjalnie nie łączymy wesela z żadnymi okazjami - i robimy to na bank specjalnie, ona to wie Stąd ten genialny pomysł.

My już nie mamy sił na nią. A nie wiem czy jakiś psycholog w ogóle nam coś poradzi. Sam się palnie w łeb jak wszystko usłyszy
Stary 2015-06-18, 19:57   #1183
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
No nieładne te żyrandole :/
Stary 2015-06-18, 19:58   #1184
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Ona i tak jest zła, że powiedziałam raz, że chce aby rodzice nie mieli żadnych stresów a żeby przyszli jak inni goście - na gotowe. I teraz wypomina, że ona ma być tylko gościem. Powiesz jej jedno słowo a ona Ci dziesięć, dopowie do niego niestworzone historie. Nie przegadasz jej, nie da się.
Mimo wszystko chcemy aby skończyć jej cokolwiek opowiadać i mówić. Powiemy jej chyba, że zrobimy wesele i ślub ale koniec rozmów o tym i już.
Ja bym się tylko martwiła, czy jak przyjdzie i dowie się, że to małe przyjęcie to czy nie zrobi jakiejś awantury. Słabo by było, gdyby popsuła Wam ten dzień. Skąd się biorą tacy ludzie...
Stary 2015-06-18, 20:02   #1185
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Ja bym się tylko martwiła, czy jak przyjdzie i dowie się, że to małe przyjęcie to czy nie zrobi jakiejś awantury. Słabo by było, gdyby popsuła Wam ten dzień. Skąd się biorą tacy ludzie...
Kto ich struga?

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:07   #1186
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
wiadomo, że narzeczonemu ciężko bo to mama.. ale z nią żyć nie będziecie, a sobie na zdrowiu i nerwach szkodzicie... Czasem serio trzeba postawić na swoim Tym bardziej, że wiecie czego chcecie i na ile was stać
Zobaczymy. Jutro wracam na dobre i usiądziemy, ustalimy coś może.

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Sophie, współczuję sytuacji serio. Mama to delikatny temat dla każdego, jaka by nie była.
To jest najgorsze. Czasem mi trochę głupio, że coś gadam na jego mamę. Współczuje mu, jest między młotem a kowadłem. Najgorsze, że dobrego rozwiązania tu nie ma.
Stary 2015-06-18, 20:07   #1187
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Ona miała taką. Mnie też się podoba.
Za dużo wizażu znowu PM2015 miała taką. Podoba mi się ten model, ale czegoś mu brakuje i jest bardzo popularny co mnie zniechęca

Sophie
chciałam skomentować, ale na twoją przyszłą teściową tylko wszystko mi opada
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:13   #1188
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że zrobi.
Albo jak zobaczy na ślubie ilość osób to się na weselu nie zjawi albo obrazi się na nas śmiertelnie. Na pewno tego nie zaakceptuje, nie ma mowy. Jeśli nic jej mówić nie będziemy to też będzie tragedia i źle bo nie to co ona by chciała.
Stary 2015-06-18, 20:15   #1189
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Byłaś może w Maggio Ramatti?

Też bym nie powiedziała w życiu, że to może być pokazówka Byłam na ślubie gdzie Młodzi prosili o przybory dla uczniów z domu dziecka. Było zaproszonych może ze 100 osób, więc nawet jak każdy dałby kredki i blok rysunkowy to już jest pomoc. Nie zgadzam się też, że 200zł nikogo nie uraduje, liczy się każda pomoc i wg mnie każda powinna być doceniana. Ten, kto przekaże do schroniska 200zł uzbierane podczas życzeń nie powinien być wg mnie gorszy od tego co da 1000zł z kopert. Pomoc to pomoc, są na świecie jeszcze ludzie, którzy chcą pomóc, a nie się pokazać.
Dokładnie tam

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:17   #1190
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że zrobi.
Albo jak zobaczy na ślubie ilość osób to się na weselu nie zjawi albo obrazi się na nas śmiertelnie. Na pewno tego nie zaakceptuje, nie ma mowy. Jeśli nic jej mówić nie będziemy to też będzie tragedia i źle bo nie to co ona by chciała.
A ona nie ma męża, co by ją ogarnął?
Kurczę, sytuacja bez wyjścia. To, że by się obraziła to jeszcze pikuś, gorzej jak będzie awantura. Chociaż z drugiej strony może reszta gości by ją uciszyła
Stary 2015-06-18, 20:21   #1191
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Przygotowania są już w toku, bo nasz sezon za pół roku! PM 2016 cz. 31

Cytat:

Szkoda bo też czekam na relacje z wizyty
Tez mi szkoda bo juz sie napaliłam ze pojadę do Londka

Moze ogarne cos innego w końcu Londyn duży a skoro i tak nie mam problemu tam pojechać liczę ze cos znajdę.

Mam wizytę lokalnie tu za tydzien (umawiałam sie ponad miesiac temu takie terminy ) ale kazdy mowi zeby isc do 2-3 bo rożne ceny daja i rożne rzeczy sa wliczone. W sumie nic nie szkodzi bo bezpłatna jet konsultacja i tak
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:22   #1192
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinguus Pokaż wiadomość
umowa o wynajem sali podpisana

Cytat:
A i zdałam część teoretyczną egzaminu na prawko. Mówiłam, że 18 to się musi udać

Sophie współczuję wam, bardzo kiepska sytuacja

byliśmy na zakupach Tż mi kupił moje wymarzone sandałki od Michaela Korsa i bluzkę w cubusie
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:22   #1193
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dokładnie tam
Tak myślałam Byłam tam ostatnio z kumpelą (ona mierzyła). Bardzo miła obsługa była, to zapamiętałam, bardzo sprawnie wszystko szło. Sukienek też sporo ładnych widziałam Wybieram się tam niedługo z mamą Od poniedziałku już te wyprzedaże?
Stary 2015-06-18, 20:23   #1194
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
A ona nie ma męża, co by ją ogarnął?
Kurczę, sytuacja bez wyjścia. To, że by się obraziła to jeszcze pikuś, gorzej jak będzie awantura. Chociaż z drugiej strony może reszta gości by ją uciszyła
Miała. Rozwiedli się przez jedno zdanie jej teściowej, które miało być żartem ale teściowa się na żartach nie zna i ta-dam Chyba chce tego samego dla nas.
Awantury nam nie zrobi przy wszystkich ale potem to wywlecze. Chociaż w sumie kto ją tam wie co ona zrobi.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-06-18 o 20:26
Stary 2015-06-18, 20:28   #1195
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Miała. Rozwiedli się przez jedno zdanie jej teściowej, które miało być żartem ale teściowa się na żartach nie zna i ta-dam Chyba chce tego samego dla nas.
Awantury nam nie zrobi przy wszystkich ale potem to wywlecze. Chociaż w sumie kto ją tam wie co ona zrobi.
Ciekawa kobieta... Ja myślę, że w sumie nie powinniście poruszać w ogóle tego tematu. Z tego wniosek, że cokolwiek zrobicie to będzie źle. Więc jak później coś wywlecze... przecież i tak by to zrobiła, tylko może z innego powodu. Róbcie po swojemu i w miarę możliwości ignorujcie, trzymam kciuki
Stary 2015-06-18, 20:31   #1196
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa kobieta... Ja myślę, że w sumie nie powinniście poruszać w ogóle tego tematu. Z tego wniosek, że cokolwiek zrobicie to będzie źle. Więc jak później coś wywlecze... przecież i tak by to zrobiła, tylko może z innego powodu. Róbcie po swojemu i w miarę możliwości ignorujcie, trzymam kciuki
Mam nadzieję, że tak się właśnie uda. Wszystko co zrobimy będzie złe więc róbmy źle ale po swojemu - efekt będzie taki sam.
Stary 2015-06-18, 20:32   #1197
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam Byłam tam ostatnio z kumpelą (ona mierzyła). Bardzo miła obsługa była, to zapamiętałam, bardzo sprawnie wszystko szło. Sukienek też sporo ładnych widziałam Wybieram się tam niedługo z mamą Od poniedziałku już te wyprzedaże?
Nie powiedziała dokładnie od jakiego dnia tylko ze od przyszłego tygodnia i żeby dzwonić i się umawiać. Tez mi się trochę sukni podobało a mi się rzadko co podoba ;p pójdę tam na pewno jakoś latem

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:35   #1198
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Wiesz jak wygląda hospicjum od środka? I wiesz jak tam się traktuje pacjentów i takie groszowe pomoce? W jaki sposób pomoże 200 zł na 50 pacjentów?
Na pewno lepiej dać 200zł niż nic.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:38   #1199
lolusl
Japońska rzepa

Omamo, TAKĄ CHCEM kieckę i sesje!
http://www.lmfoto.pl/blog/2015/05/se...owa-w-wenecji/
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:42   #1200
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Hej dziewczyny czytam Was w wolnej chwili ale nie mam czasu pisać

Ja włosy zapuszczam od 2 lat ale zaczynałam to miałam ścięte na zapałke :P Teraz walczę aż do ślubu potem pewnie fryzjer wita
:P

Kot już zdrowy! Gryzie wszystko i wszystkich. Macie jakieś sposoby żeby oduczyć gryzonia gryzienia ?
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości