|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22
Cytat:
Jesli jednak mozemy zrobic cos, by cieszyc sie naszymi pociechami jak najdluzej to kazda rada jest warta rozwazenia.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wyliczanka na dzisiaj ![]() JUPI ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Zabojadka88 jesteś z nami? Co u Ciebie? Jutro Twój wielki dzień
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
A co z lataniem samolotem? Czy sa jakies przeciw wskazania? Chodzi mi oczywiscie o okres zaraz po zdjeciu szwow bo bede musiala jakos do domu wrocic.
Jesli chodzi o cwiczenia- po jakim czasie moge wrocic do aktywnosci typu kardio, rower, bieganie? Zakladajac ze ramiona i klate zostawie na dalsza przyszlosc? |
|
|
|
#3784 |
|
Raczkowanie
|
To nie wesołe newsy zapodalyscie. Ja uwielbiam ćwiczenia ze sztanga no i oczywiście rozciąganie klaty hantlami :-/ ciekawe czy wogole można podnosić sztsnge do góry? Będę za niedługo u ŁS do popytam.
|
|
|
|
#3785 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Co jakiś czas przeglądam Wasz wątek (właściwie to wątki ) i zdecydowałam się w końcu zarejestrować.Mam 22 lata i ogromne kompleksy związane z piersiami - są malutkie i plaskate chciałabym je powiększyć, jednak obawiam się tych tygodni po zabiegu. Oglądając telewizję, odwracam wzrok na widok wbijanej igły... martwi mnie, czy nie jestem zbyt wrażliwa psychicznie na taki zabieg? Z drugiej strony nie widzę siebie idącą przez życie z tym, co mam obecnie Czy rzeczywiście jest to taki ból, a przez pierwsze dni po zabiegu mdli, nie da się samodzielnie podnieść z łóżka itp?Dodatkowo, chciałabym zapytać Was, czy słyszałyście coś o klinice Nord Medica w Piasecznie pod Warszawą. Od jakiegoś czasu umieszczają oferty na Grouponie na kwotę 8tys i widzę, że kobitki kupują, a i sama strona kliniki wygląda ok. Myślicie, że może być to jakaś fuszerka, skoro tak niska cena? |
|
|
|
#3786 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
człowiek ostrożniejszy.---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- [QUOTE=Aicha1985;51786314]Witajci, chwile mnie nie bylo jak to mowia jak sie pierd.... to wszystko na raz, nawet mi sie nie chce na neta ostatnio zagladac, w ciagu kilku dni popsula mi sie pralka, corka rozbila tableta laptop mi padl, wczoraj zaczela zmywarka szwankowac i jakby tego bylo malo corka mi wszy ze szkoly przyniosla, chyba sie zalamie, chcialam odpoczac przed operka a tu same nerwy i stresy, mam nadzieje ze u Was wszystko ok, nie mialam sily czytac wszystkiego, buziaki dla Was i milego dnia zycze [/QUOTE UuU to niezły masz kocioł ,głowa do góry bedzie dobrze.---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
ja tez jeszcze zapytam na konsultacji.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
ból to indywidualna sprawa. Ja dobrze wszystko zniosłam i szybko wróciłam do siebie po operacji. Wymioty miałam po narkozie potem było ok,wstawalam sama tylko plecy bolały długo przez spanie w jednej pozycji. Tez boje sie igieł robie sie blada jak je widzę .Jesli masz kompleks to warto sie przez jakiś czas pomęczyć zeby potem byc szczęśliwym. Nie pomogę przy drugim pytaniu bo nue znam kliniki.
|
||||
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, łuszczyła się. Zrób delikatny peeling i smaruj. Ja lubiłam krem z wit.A, ewentualnie olejek z Bielendy, ale może być jakikolwiek inny, odżywczy.
|
#3788 |
|
Raczkowanie
|
Mi też się łuszczyła i do tego taką swedziawkę miałam że nie wiedziałam co ze sobą zrobić
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz. Rozstepy tez sie pojawiaja...co do cwiczen bylam na rowerku 20 min; co jest pierwszym razem od miesiaca. Gornych partii jeszcze mam nie cwiczyc do nastepnej kontroli, ktora mam poczatkiem lipca. Dziewczyny; ktore decydujecie sie na operacje musiecie zdac sobie sprawe i z bezsilnosci w pierwszych dobach. Niewskazane jest noszenie, samodzielne mycie, korzystanie z wc, zakazane prowadzenie samochodu. Niech Wam towarzyszy ktos naprawde zaufany; kogo sie nie krepujecie.
|
#3790 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
Eva nie ma sie nad czym juz dluzej zastanawiac..szkoda czasu. Ja conajmniej 2 lata zwlekalam.
|
#3792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 04.05.2015 Piaseczno K.C.XF3 405 anatomy nagor ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- I nie tak tanio,8tys za operacje z implantem okrągłym ,anatomiczne trzeba za implanty zapłacić ,takze tez wychodzi sporo.Ja musiałam za implanty zapłacić ,mam anatomy ![]() okragle w promocji..04.05.2015 Piaseczno K.C.XF3 405 anatomy nagor Edytowane przez Vloszka77 Czas edycji: 2015-06-18 o 18:58 |
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Vloszka, nie pisz dziewczynom przed op, że zabieg nie boli. Niektóre przechodzą go dobrze, ale niektóre też bardzo (a czasem bardzo, bardzo, bardzo) cierpią. Lepiej być przygotowanym i ewentualnie miło się zaskoczyć
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam przygotowana na tydzień płaczu, stękania i wgl.. Iiiiiii.... Ćwierkałam jak Skowronek było elegancko , niemoc okropna w rękach !!! To było najgorsze! Jak nie można spłuczki wcisnąć, zrobić kucyka, podnieść kubka z kawą. Plecy bolą od spania i chodzenia przygarbionym ![]() Rób! Ja wspominam super i zrobiłabym bez wahania jeszcze raz, a bólu i igieł boję się okropnie. Najgorszy był werflon dla mnie i szwy I pobieranie krwi! !! Te cztery fiolki ...
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fakt faktem, cycki wciągają
. Jeśli ja po swoich przejściach decyduję się na reoperację, no to coś to musi oznaczać :d
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
CEsc Dziewczynki. Wspominałam jakiś czas temu, ze boli mnie pierś- jedna i to dosyć mocno jak kładę sie w łożku na płasko. A po operacji 3 miesiące... Lekarz uznal, ze opcji jest kilka, ale jedna z nich sa nerwobóle, ktore mogły sie stałe uszkodzić pod zaś operacji. Jednak dobrze zeby to nie było to, bo jest to opcja dlugotrwala/stala. Po jakim czasie wam w pełni czucie wróciło? Mi jeszcze nie. Cycuszki miękną z dnia na dzien, ale czucie jeszcze do końca nie wróciło. Ps. Wstawiłam dwie nowe foty-w moim nowym nabytku-od dwóch tygodni szukałam stanika, aż dzisiaj chyba znalazłam sklep dla siebie i kupiłam aż dwa
![]() Pozdr
|
|
|
|
#3797 |
|
Nowa :)
|
Moje Drogie <3 ide na zabieg 6 lipca 2015....zabieg powiekszania piersi, u doktora Szczyta, doktor zdecydowal o implantach okraglych w rozmiarze 350 i 375 ml Mentor. Czy ktora z was miala podobny rozmiar? strasznie sie boje!!!!!! nie boje sie efektu, bo jaki by nie byl bedzie lepiej niz to co mam teraz, ale boje sie ze sie nie obudze albo ze sie obudze w trakcie zabiegu!!!! i boje sie jeszcze czegos....mam 32 lata i od 2 lat nie moge zajsc w ciaze....postanowilam juz nie czekac dluzej z operacja bo marze o niej od 10 lat....czy jesli kiedys zajde w ciaze to z moim nowym biustem nic sie nie stanie? pytam poniewaz zazwyczaj kobiety robia taki zabieg juz po ciazach.....ratujcie kochane... p.s. mam jeszcze sie zastanowic nad wiekszym rozmiarem tj 350 i 400 ml, odpowiedz mam dac w dniu zabiegu...nie wiem sama co robic, nie chce tez przesadzic....ratujcie mnie blagam <3
|
|
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zaznaczy ze nowe cycki ,wynagradzają ból ..To miałam na myśli ..
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Paulazkrakowa, edytuj post bardzo proszę, nie używamy tutaj nazwisk i nazw klinik jakbys napisala u doktora z tv wszyscy by wiedzieli o kogo chodzi
![]() Jak na niego zaszalal z rozmiarem, bierz większą opcję, tyle, ze pewnie 375 i 400 ![]() Sama mam 460tki i ... może wymienie na 560-600-650 Tak, cycki wciągają
|
#3800 |
|
Nowa :)
|
ja tez 6.07
ale warszawa i tez mentor ale 325 i 375 to juz za prawie dwa tygodnie boje sie jak nie wiem snia mi sie cycki po nocach i stare stoly operacyjne
|
|
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
długo czekałaś na operacje od konsultacji??
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
||
|
|
|
#3802 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
![]() (tak, lekarz na to pozwolił) Skórę (oczywiście bez blizn...) natłuszczajcie od razu po tym, jak wrócicie do domu. Mnie po prostu swędziało i piekły sutki, ale smarując parę razy dziennie oliwką dla dzieci skutecznie zapobiegłam schodzeniu skóry.
Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2015-06-19 o 09:58 |
|
|
|
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
paulazkrakowa cieszę sie ze zdecydowałaś się tu do nas wpaść. Masz jeszcze 2 tyg więc zdążysz przejrzeć forum które jest skarbnicą wiedzy
Odpowiedzi na Twoje pytania wysłałam ci mailem Bierz większe
|
#3804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ten lekarz na pewno nie zrobi Ci przesadnych piersi (choć to prawda, poszalał z rozmiarem). Nie obawiaj się narkozy, po to przeprowadza się szczegółowy wywiad, żeby wykluczyć wszelkie ewentualności, chyba że coś zataisz przed lekarzami. Co do ciąży, to różne są przypadki, tak samo możemy zniszczyć efekt pooperacyjny własnym niedbalstwem i tyle.Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Requiem, co to za sklep wyhaczyłaś? . Twoje piersi super układają się w stanikach, masz ładnie wypełnioną górę. Czy Ty miałaś najwyższy profil żelek? Mnie właśnie trochę brakuje tego wypchnięcia.
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Paula, bedziemy mialy operke w ten sam dzien
powodzenia ja bede miala mentory 350Hp, mialam brac wieksze ale odpuscilam, jestem plaska i nie chce przesadzic, do tego niska wiec nie chce smiesznie wygladac
|
|
#3806 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
bedziesz big cyc dla mnie juz teraz są duze ale trzeba spełniać i realizować to o czym się marzy. Pracuj nad doktorkiem
|
|||
|
|
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
Mnie również od czasu do czasu coś zaboli, czasami piersi są bardziej dotyklaskie czasem mniej
Myslę że taka ich uroda;p
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że jakieś tam "oznaki" mogą występować, ale to jest coś co mnie niepokoi- nie jest to jakieś sekundowe ukłucie, o którym dwie sekundy później zapominam. To taki ból, który czasem dech zapiera i wiem, że to już nie jest normalne. Tak jak napisałam, jeżeli gdzieś za miesiąc nic się nie zmieni to podejmę jakiś krok w kierunku badań/ prześwietleń, itp. Jak chodzi o stanik, to pojechałam do takiego outlet'owego centrum handlowego i tam jest sklep Samanta- za dwa komplety: stanik+ majteczki zapłaciłam 260 zł- przecenione były sporo, bo to niby zeszłoroczna kolekcja, ale bardzo ładna i przynajmniej 65-70 E to nie dla Nich jakaś abstrakcja Wiem, że sporo takich butików można znaleźć, ale wydawanie "na start" po operacji po 300 zł i w górę za jeden staniczek, gdzie jednak fajnie jest mieć kilka różnych, to dla mnie trochę przesada. Stronkę też mają, chociaż Wy tutaj to już na pewno macie wszystkie tego typu sklepy obcykane
|
|
|
|
|
#3810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
B I E R Z W I E K S Z E ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

.Ja mam zamiar mieć implanty jak najdłużej wiec nie będę ich jakby to powiedzieć konsumować poprzez ściskanie ich mięśniami pod które są włożone. I tak codziennie wykonuje czynności które wzmacniają klatkę piersiową siłą rzeczy w domu.Pamietajmy ze implant jest to ciało obce
.Operacje plastyczne to jest biznes,radiolog nie pracuje dla biznesu 
Czy rzeczywiście jest to taki ból, a przez pierwsze dni po zabiegu mdli, nie da się samodzielnie podnieść z łóżka itp?
człowiek ostrożniejszy.