Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 18:58   #4021
Blondynka17
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No właśnie dla malucha ten Guliver lepszy ale chcemy też przeciągnąć małego w tym łóżeczku jak najdłużej a z kolei ze zdjętym boczkiem lepiej wygląda Sundvik.

Ale prześcieradełko ma być? Bo co jak dziecko uleje na materacyk?

Te moje to dopochwowe . Inne nie mają sensu bo jakoś w tą migrację z odbytu do pochwy nie wierzę.

A ze środkami to zależy jaką masz florę bakteryjną naturalnie. O tym Gynomedzie słyszałam że do flory Polek jest dostosowany ale ile w tym prawdy to nie wiem.

No ja zamierzam w wózku bujać bo akurat będzie zawieszenie na pasach najlepsze do bujania.

Powinno być newborn = 56 ale sama wiesz jak to z rozmiarami. Tak samo jak u dorosłych - porównaj sobie 36 w Zarze do 36 w H&M..

A teraz uwaga uwaga recenzja termometru Geratherm. Mierzy się na czole, 3 próby wynik taki sam - 36,5. Wg rtęciowego 36,4, wg Microlife 36,5. Także chyba mierzy okej
Ja sie zastanawiam czy bujanie to dobry pomysl. Pamietam ze kiedys moja koleżanka radzila mi by nie bujac bo sie przyzwyczai i bedzie trzeba bujac do spania. Ma dwójkę dzieci i z żadnym nie miala wlasnie problemow z usypianiem kladzie wychodzi z pokokoju a dzieciaki zasypiaja i tak od malego nauczone. Natomias inna kolezanka od małego glaskala i bujala synka do spania i potem przez 6 lat mlody inaczej nie chcial zasnac.
Stary 2015-06-18, 18:59   #4022
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Jesoo ! Ostatnio podczas kichania zdazylo mi się. . Siknac tak malutko ale jednak, myślałam że to jednorazowe a dzisiaj co?! Kocham i znów. . Czy ktoś ma taki sam objaw? Wtf! !!!!!!

Ja raz kichnelam w nocy i to z pelnym pecherzem... Dobrze, ze tz wyrozumialy...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:00   #4023
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja mam kocyk do wózka.

Dziewczyny, powiedzcie mi co wy jecie na śniadanie. Nigdy nie jadałam sniadań, ale odkąd jestem w ciąży jem. No i brak pomysłów, bo ile można jeść : jajka, kanapki, płatki/musli, omlety/naleśniki?
O mam ten sam problem! Ja miałam manię kanapkową, potem owsiankową, potem kasze manną Teraz raz w tygodniu jem gotowane jajka, raz kiełbasę gotowaną, a tak to zazwyczaj kanapki, ale takie kolorowe z sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką.

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Mi brzuch się spina praktycznie już codziennie. I nie przechodzi w trakcie leżenia, bo np. w trakcie leżenia też mi sie spina. Z rana nie raz też, więc nie ma reguły.
A mi w nocy podczas snu, kiedy teoretycznie jest odpoczynek i nie powinien się spinać

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Ja będę brała Gullivera na 99%. Czekamy póki co, bo do ikei mamy 3 minuty samochodem, a może będzie jakaś promocja na dziecięce mebelki Ale szukam jakiegoś białego pasującego do łóżeczka przewijaka, niby jest tez ten z serii gulliver, ale jakoś nie przemawiają w nim do mnie te szczebelki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ Zawsze jak przewijałam dzieci to leżały na przewijaku wzdłuż jakby, a nie w poprzek, a wtedy bardziej funkcjonalny wydaje mi się brak tych szczebelków i łatwy dostęp do półek. Co myślicie?
O, fajnie Ja biorę ten przewijak http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ i tą komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10242635/

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:02   #4024
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Jesoo ! Ostatnio podczas kichania zdazylo mi się. . Siknac tak malutko ale jednak, myślałam że to jednorazowe a dzisiaj co?! Kocham i znów. . Czy ktoś ma taki sam objaw? Wtf! !!!!!!
Ja ostatnio o malo nie wytrzymalam podczas ataku smiechu 😉
Stary 2015-06-18, 19:02   #4025
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

A teraz uwaga uwaga recenzja termometru Geratherm. Mierzy się na czole, 3 próby wynik taki sam - 36,5. Wg rtęciowego 36,4, wg Microlife 36,5. Także chyba mierzy okej
Sprawdź jeszcze prZy spoconym czole. Czy mierzy. Nasz ma funkcje mierzenia temp ciała, powietrza, płynów. I działa dobrze - póki czoło nie jest spocone....
Stary 2015-06-18, 19:02   #4026
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dla malucha ten Guliver lepszy ale chcemy też przeciągnąć małego w tym łóżeczku jak najdłużej a z kolei ze zdjętym boczkiem lepiej wygląda Sundvik.
Masz rację I bądź tu człowieku mądry

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:04   #4027
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwicz mięśnie Kegla póki czas jeszcze.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam czy bujanie to dobry pomysl. Pamietam ze kiedys moja koleżanka radzila mi by nie bujac bo sie przyzwyczai i bedzie trzeba bujac do spania. Ma dwójkę dzieci i z żadnym nie miala wlasnie problemow z usypianiem kladzie wychodzi z pokokoju a dzieciaki zasypiaja i tak od malego nauczone. Natomias inna kolezanka od małego glaskala i bujala synka do spania i potem przez 6 lat mlody inaczej nie chcial zasnac.
Jak dziecko nie potrzebuje bujania to się go nie buja. A jak bez bujania nie zaśnie to bujać trzeba. Tyle z historii. Moja położna mówi że do 2-3 miesiąca dziecko się kieruje prawdziwymi potrzebami i nie ma co się bać że się przyzwyczai albo będzie manipulować bo tak małe dziecko jeszcze nie wie co to znaczy.
Stary 2015-06-18, 19:11   #4028
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja raz kichnelam w nocy i to z pelnym pecherzem... Dobrze, ze tz wyrozumialy...
Ja sama powiedziałam o tym mężowi ale on się śmieje staram się żeby te moje 'wstydliwe sytuacje' nie były czymś nadzwyczajnym. I jeśli nie kontrolowanie piardne lub sikne żeby nie był w szoku chłopak. )

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Ćwicz mięśnie Kegla póki czas jeszcze.

Jak dziecko nie potrzebuje bujania to się go nie buja. A jak bez bujania nie zaśnie to bujać trzeba. Tyle z historii. Moja położna mówi że do 2-3 miesiąca dziecko się kieruje prawdziwymi potrzebami i nie ma co się bać że się przyzwyczai albo będzie manipulować bo tak małe dziecko jeszcze nie wie co to znaczy.
Dzięki juz czytałam będę ćwiczyła, czy to zapobiega czy poprostu w ciąży to normalne ale po viazy minie. Nie ukrywam ze w pierwszej miałam jeden incydent sikowy ale pojedynczy i nigdy więcej nic nie wydarzyło się. .
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:11   #4029
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja sama powiedziałam o tym mężowi ale on się śmieje staram się żeby te moje 'wstydliwe sytuacje' nie były czymś nadzwyczajnym. I jeśli nie kontrolowanie piardne lub sikne żeby nie był w szoku chłopak. )
My to się znamy jak lyse konie i takie sprawy to nic dziwnego 😊😉
Stary 2015-06-18, 19:13   #4030
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki juz czytałam będę ćwiczyła, czy to zapobiega czy poprostu w ciąży to normalne ale po viazy minie. Nie ukrywam ze w pierwszej miałam jeden incydent sikowy ale pojedynczy i nigdy więcej nic nie wydarzyło się. .
Zapewne pierwsza ciąża nie była bez wpływu ale ćwicz bo po drugiej się może pogorszyć jeszcze. I to nie tak od razu tylko po 40 na przykład jak menopauza przyjdzie. Wtedy codzienne ćwiczenia zaprocentują.
Chociaż jak się ma skłonność to zapewne niewiele da się poradzić.
Stary 2015-06-18, 19:22   #4031
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

No niestety, moze to byc spowodowane ciaza i wysilkiem, wiele kobiet boryka sie z nie trzymaniem moczu po porodzie. Tesciowka pracuje na bloku operacyjnym i wiem ze czesto wszywaja "siatki" tak to nazywa nie znam fachowej nazwy
Stary 2015-06-18, 19:44   #4032
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
dziewczyny czy rozmiar na metce 0-3 zawsze oznacza 56 czy może byc to też 62 ? Albo czy NEWBORN to jest to samo co 56 czy NEWBORN to 50 ?

Mam tak przeróżne rozmiary, że bardziej ukladam na oko niż metkami, bo niektóre body mają takie same rozmiary a wielkościowo wychodzą mniejsze lub większe...
Tak jak owieczka pisze, nie sugeruj się napisami. Teoretycznie newborn, to powinno 50/56, ale na przykład na ciuszkach ze smyka newborn jest nawet na 62.
Także po prostu je sobie porównuj przykładając do siebie i tyle.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:09   #4033
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Szczerze wątpię, by mnie mama karmiła nieświeżą rybą. Ja po prostu mam to w głowie, kurczak śmierdzi, świnka, ryba śmierdzi. Śmierdzi cały sklep albo dział rybny i ja ten zapach czuję jeszcze w domu. Ale domownicy nigdy się nie skarżyli
W moich okolicach jest szpital, w którym o laktatorze to chyba nawet nie słyszeli jeszcze 6 lat temu jak ktoś nie miał pokarmu, to inna mama karmiła to dziecko. Jak za dawnych lat. Położna jest tam z wielkiej łaski, nie wolno Ci krzyczeć podczas porodu, skarżyć się na cokolwiek, plan porodu możesz sobie wsadzić głęboko w szufladę. Rodzisz na leżąco i koniec. Lekarze ochrzaniają za to, że masz np za mało badań robionych, a przecież sama ich sobie nie zlecasz, poza tym jadą na urlop i nie raczą Cię o tym poinformować czy przekazać innemu lekarzowi. Szpital marzeń

Oczywiście, że ma, spróbowałabyś się nie zgodzić

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Matko, co za sredniowiecze

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A gdzie można online zobaczyć?

Ja kupiłam 2 koszule do karmienia. Mają guziki na gorze a przy okazji są ładne

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
ipla.pl
Cytat:
Ja też już kupiłam dwie, w tym jedną zapinaną

A ile masz lat, jeśli można wiedzieć?
Ja na moją też potrafię, skutkiem czego ma focha do 3 dni a potem zaczyna od nowa chyba wypróbuję nową metodę czyli zero kłótni, spokojnie jej będę mówić co i jak będzie najwyżej w końcu powiem, że ona nie ma nic do gadania w danym temacie i już. Ale spokój przy mojej mamie to ciężka próba, mój tata nie daje rady i drze się prawie codziennie

Ja uważam, że lepiej nic nie mówić, nie trzeba w szczegóły wprowadzać a jak o coś pyta to "nie wiem"

Mnie znów będzie mniej, bo na wsi jesteśmy

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Temat był bardzo ostro poruszany Jetem tego samego zdania. Swojej córki nie bujałam i zasypiała samodzielnie. Pokazałabym ci, jak teraz szwagierka usypia takiego chłopca 7-miesięcznego, którym się opiekuje. Siada na kanapie, kładzie go sobie na brzuchu, główka na klatce piersiowej twarzą do niej i musi podskakiwać. Jeszcze jest opcja w wózku - telepanie wózkiem, że aż koła podskakują. Przy tym trzeba głośno jęczeć aaaaa,aaaaaaaaa. Brzmi to, jakby miała niekończący się orgazm. Jak uwielbia dzieci, tak ma już serdecznie dosyć. I niech mi ktoś wytłumaczy co to ma wspólnego z poczuciem bezpieczeństwa Dziecko płacze, ok przytulić, ucałować. Ale niektórym nie przemówisz. Myślę, że każdy musi przez to przejść. Ja czy ty uczymy sie na cudzych zachowaniach, inni wolą na swoich

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:26   #4034
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
A po co posciel do wozka?
Ja nie kupuję bo nie ma takiej potrzeby
wcześniej sama nie miałam w planach kupować, ale kuzynka, która ma dwoje dzieci była zdziwiona, że nie kupuję i tak zaczęłam oglądać, z drugiej strony jak zrobi się zimno to czym się przykrywa dzieci bo kocyk to chyba za cienki
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:28   #4035
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
wcześniej sama nie miałam w planach kupować, ale kuzynka, która ma dwoje dzieci była zdziwiona, że nie kupuję i tak zaczęłam oglądać, z drugiej strony jak zrobi się zimno to czym się przykrywa dzieci bo kocyk to chyba za cienki
No przecież na zime kombinezon, kocyk cieplejszy albo taki spiworek i to wystarczy. Do łóżeczka to rozumiem , ale do wozka?

Mnie nie było potrzebne. A pozatym do gondoli masz też ten taki pokrowiec, wiec to, kombinezon i kocyk spokojnie wystraczy

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 20:30   #4036
fatal21
Wtajemniczenie

Ją bujalam bardzo długo potem 2 noce w nowym niebujanym łóżku i luz.Sama byłam bujana i podobno mi cegłę pod wózek kładli bo jak sama się bujalam to koła odgrywały się od ziemi.zaznaczane że moje dziecko było noszone na rękach non stóp i jak zasypiala to sobie bardzo głośno mruczala a nawet śpiewała aaaaaaa.i nie uważam że jest jakąś wypaczona

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Jak to moja mama mówi a kto będzie później dziecko przytula i nosił jak nie wtedy gdy jest malutkie.
Stary 2015-06-18, 20:34   #4037
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję, że pamiętałaś w takim razie też go zamówię
Stary 2015-06-18, 20:42   #4038
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Matko, co za sredniowiecze

ipla.pl

Ja uważam, że lepiej nic nie mówić, nie trzeba w szczegóły wprowadzać a jak o coś pyta to "nie wiem"

Mnie znów będzie mniej, bo na wsi jesteśmy

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Temat był bardzo ostro poruszany Jetem tego samego zdania. Swojej córki nie bujałam i zasypiała samodzielnie. Pokazałabym ci, jak teraz szwagierka usypia takiego chłopca 7-miesięcznego, którym się opiekuje. Siada na kanapie, kładzie go sobie na brzuchu, główka na klatce piersiowej twarzą do niej i musi podskakiwać. Jeszcze jest opcja w wózku - telepanie wózkiem, że aż koła podskakują. Przy tym trzeba głośno jęczeć aaaaa,aaaaaaaaa. Brzmi to, jakby miała niekończący się orgazm. Jak uwielbia dzieci, tak ma już serdecznie dosyć. I niech mi ktoś wytłumaczy co to ma wspólnego z poczuciem bezpieczeństwa Dziecko płacze, ok przytulić, ucałować. Ale niektórym nie przemówisz. Myślę, że każdy musi przez to przejść. Ja czy ty uczymy sie na cudzych zachowaniach, inni wolą na swoich
A co ma bujanie "z przyzwyczajenia" do bujania noworodka/małego niemowlaka? Po prostu w pewnym momencie trzeba przestać. Ja i brat wymagaliśmy bujania, po 2 miesiącach sami się usypialiśmy. Więc jak widać można.

Ze wszystkim można przesadzić, są mamy które karmią swoje kilkuletnie dzieci i to zmiksowanym jedzeniem, dają im mleko na noc, przewijają 5-latki. Mamy tego nie robić dlatego że ktoś nie potrafi powiedzieć dość i zwyczajnie przegina?
Cytat:
No jakże mogłabym zapomnieć Niezależni eksperci ze studia lotto nawet byli.
Stary 2015-06-18, 20:45   #4039
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Ze stresu poszłam się połozyć i spałam 2 h I póki co nic mi nie jest chyba, żadnej rewolucji nie widzę, ale w internetach wyczytałam, że objawy salmonelli widoczne są dopiero po 8-18 godzinach, więc jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Ja będę brała Gullivera na 99%. Czekamy póki co, bo do ikei mamy 3 minuty samochodem, a może będzie jakaś promocja na dziecięce mebelki Ale szukam jakiegoś białego pasującego do łóżeczka przewijaka, niby jest tez ten z serii gulliver, ale jakoś nie przemawiają w nim do mnie te szczebelki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ Zawsze jak przewijałam dzieci to leżały na przewijaku wzdłuż jakby, a nie w poprzek, a wtedy bardziej funkcjonalny wydaje mi się brak tych szczebelków i łatwy dostęp do półek. Co myślicie?
Jak Cie to pocieszy to ja jadłam dużo jajek na miękko,kogel mogel,tiramisu z surowych jajek,tatara i sushi i żyje zdrowobez tokso czy salmonelli

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja właśnie zamówiłam pajace ze Smyka, bo też mi brakowało Za to bodziaków już mam komplet.

Olkma widziałam te pajace, ale zastanawiam się jak będzie z jakością za tą cenę. Chociaż za 15 zł to można zaryzykować

Zazdroszę Wam tej Ikei, ja chyba już jej nie odwiedzę i muszę zrobić zakupy przez neta
Owieczka Ty wzięłaś w końcu łóżeczko Gulliver?
Tez ostatnio zamówiłam parę rzeczy ze Smyka i w sumie jeśli chodzi o jakość to dla mnie średnio i nie były to wielopaki. W tym zamówiłam kombinezon.dostałam kilka ubranek od mamy z jakiegoś sklepu dziecięcego i bawełna jest dużo grubsza i ogólnie lepszej jakości. Nie wiem do końca jaka to firma. Na metkach mają zakłady gama.

Nie mogłam Was dzisiaj nadrobić. Rano o 4.00 mąż poszedł nazbierać czereśni, przyniósł mi wiadro i od rana robiłam kompoty, ciasto,ledwo do pracy zdążyłam; )a na popołudnie jeszcze mi umówił gości i na szybko jedzonko szykowalam po pracy. Miałam niecałą godzinę, teraz chwila oddechu i chyba padne spać;p

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Ja mam póki co 2 kocyki. Chce dokupić jeszcze komplet minky 1 albo 2. Strasznie polecam kocyki hiszpańskie, akrylowe one są grube i milusie. W sam raz na zimę
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 20:47   #4040
Sandrusia91
Zadomowienie

U mnie na zimę będzie cieplutki kombinezonik, kocyk i to przykrycie z gondoli

I jak dla mnie to wystarczy

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 20:55   #4041
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
A mi w nocy podczas snu, kiedy teoretycznie jest odpoczynek i nie powinien się spinać
mi ostatnio też się spił w nocy, aż się obudziłam z bólu i zobaczyłam, że brzuch dziwnie wygląda z jednej strony, a dziś się okazało, że Ktosiek jest teraz ułożony pośladkowo, więc podejrzewam, że poprostu się przekręcał wtedy i stąd te spięcia były

jak dla mnie te wszystkie kocyki wyglądają na cienkie :p ale właśnie najpierw tak myślałam, a potem ona zabiła mnie tym pytaniem o pościel

popatrzę za tymi kocykami hiszpańskimi, a masz jakąś konkretną markę na myśli

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-18 o 21:04
Stary 2015-06-18, 20:57   #4042
olkka16
Rozeznanie

Hej, ja po wizycie. Mały ma 1315g. Od początku ciąży przytyłam 12kg. Tylko kurcze po badaniach (glukoza) muszę iść na konsultację do diabetologa bo na czczo miałam przekroczony o 0,04 W sumie przy tej ilości zjadanych lodów (nawet wodę z sokiem zamrażam) to się nie dziwię. Tak jak przedtem nie przepadałam za słodyczami tak teraz tylko lody a jakieś chipsy czy słone paluszki mogą dla mnie nie istnieć. No i kolejny problem to to, że szyjka zrobiła się bardziej miękka i czuję taki ucisk na krocze czasami kazał brać nospę 3 razy dziennie, magnez i dużo odpoczywać, ale coś czuję, że mały może się wcześniej pojawić na świecie
Stary 2015-06-18, 21:06   #4043
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
A po co posciel do wozka?
Ja nie kupuję bo nie ma takiej potrzeby
Ja tez nie. Kombinezon, kocyk i ta "przykrywka" starczy moim zdaniem.
Cytat:
dziewczyny czy rozmiar na metce 0-3 zawsze oznacza 56 czy może byc to też 62 ? Albo czy NEWBORN to jest to samo co 56 czy NEWBORN to 50 ?

Mam tak przeróżne rozmiary, że bardziej ukladam na oko niż metkami, bo niektóre body mają takie same rozmiary a wielkościowo wychodzą mniejsze lub większe...
Ja mam trochę ciuszków z UK i one mają rozmiary newborn albo 0-3 i te już są nieco większe. Ale ogólnie widać różnicę w rozmiarach niby takich samych.
Cytat:
My to się znamy jak lyse konie i takie sprawy to nic dziwnego 😊😉
Ja mam opory. Niby wiem ze i tak mnie kocha ale nie umiem j chyba nie chce posuwac się daleko w takich kwestiach

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-18, 21:24   #4044
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Najczęściej 0-3 oznacza 62 przynajmniej na moich ciuchach. Newborn to różnie ale często 50-56 i jest też up to 3 i mi to wygląda bardziej na 56. Ale różnie to bywa, a już używane w ogóle, mam body po bracie rozmiar 68 na metce a jak dla mnie 62 są większe

Cytat:

Ale prześcieradełko ma być? Bo co jak dziecko uleje na materacyk?

Te moje to dopochwowe . Inne nie mają sensu bo jakoś w tą migrację z odbytu do pochwy nie wierzę.

A ze środkami to zależy jaką masz florę bakteryjną naturalnie. O tym Gynomedzie słyszałam że do flory Polek jest dostosowany ale ile w tym prawdy to nie wiem.

No ja zamierzam w wózku bujać bo akurat będzie zawieszenie na pasach najlepsze do bujania.

Powinno być newborn = 56 ale sama wiesz jak to z rozmiarami. Tak samo jak u dorosłych - porównaj sobie 36 w Zarze do 36 w H&M..

Niestety Gynomed za 6 sztuk 60 zł, więc tż kupił mi Lactovaginal, tańszy był. A pytałam bo są też wersje doustne a wolałabym dopochwowe. O odbytniczych na infekcje nie słyszałam
Cytat:
Mi czasem poleci ale max 2-3 krople...
Cytat:
Mój brat był bujany, koło roku nie trzeba było go już bujać. A wcześniej to się go nosiło i bujało, widocznie taką miał potrzebę.
My chcemy spróbować w łóżeczku najpierw, bez kołysania i noszenia, może się uda, może z karuzelą. Jak się nie uda, to zobaczymy, może będziemy nosić. Się okaże całe życie bujać nie będę przecież, a ponoć wszystkiego można oduczyć
Cytat:
I ja też go zamówię

Jejuu jaka jestem padnięta. Jakoś się wyspać nie mogę. Ani wypocząć, a nic nie robię

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 21:27   #4045
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

leżę sobie w wannie
Cisza spokoj pełen relaks
tż jest na piwku a ja sobie leze . Brzusio mi się rozluźnia i jest peknie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 21:28   #4046
Panna Izabela
Zakorzenienie

Eeej! Patrzę sobie w pieknamama biustonosze. Wychodzi mi rozmiar 75B, ale ja teraz mam 75D. Nie ogarniam tego... B to ja miałam w gimnazjum

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 21:28   #4047
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety Gynomed za 6 sztuk 60 zł, więc tż kupił mi Lactovaginal, tańszy był. A pytałam bo są też wersje doustne a wolałabym dopochwowe. O odbytniczych na infekcje nie słyszałam
Whaaaaaat?! Ja nie wiem co to za apteka ale to nie jest normalna cena za Gynomed, tu przykład z gemini: http://www.aptekagemini.pl/gynomed-v...-kapsulek.html Stacjonarnie na pewno drożej, ale do 20 zł i to za całą kurację 14 sztuk.

Nie zrozumiałaś mnie z tym odbytem. Właśnie te doustne podobno mają tak działać że bakterie mają przejść przez cały układ pokarmowy (ciekawe ile z nich zostanie na końcu drogi) i te szczątkowe kolonie mają przejść z odbytu do pochwy. Bo jak inaczej z ust tam na dole mają się znaleźć? Producenci tych preparatów twierdzą że 15% przedostaje się do pochwy ale im nie wierzę.
Stary 2015-06-18, 21:36   #4048
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Whaaaaaat?! Ja nie wiem co to za apteka ale to nie jest normalna cena za Gynomed, tu przykład z gemini: http://www.aptekagemini.pl/gynomed-v...-kapsulek.html Stacjonarnie na pewno drożej, ale do 20 zł i to za całą kurację 14 sztuk.

Nie zrozumiałaś mnie z tym odbytem. Właśnie te doustne podobno mają tak działać że bakterie mają przejść przez cały układ pokarmowy (ciekawe ile z nich zostanie na końcu drogi) i te szczątkowe kolonie mają przejść z odbytu do pochwy. Bo jak inaczej z ust tam na dole mają się znaleźć? Producenci tych preparatów twierdzą że 15% przedostaje się do pochwy ale im nie wierzę.
No tak powiedziała babka w aptece tż, i mieli pakowane po 2 i chyba 4 tabletki. A w tej Gemini patrzę, że są po 14 i 10 pakowane. Ale na pewno chodziło o ten lek, bo pytała się tż czy dokładnie o to chodzi... Nie kumam.

A z tymi doustnymi to sama nie wiem, jak miałoby działać, ale jakby mi miało cokolwiek z odbytu do pochwy przejść to ja bym się nie dziwiła skąd mam infekcje także wolę dopochwowe.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 21:40   #4049
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak powiedziała babka w aptece tż, i mieli pakowane po 2 i chyba 4 tabletki. A w tej Gemini patrzę, że są po 14 i 10 pakowane. Ale na pewno chodziło o ten lek, bo pytała się tż czy dokładnie o to chodzi... Nie kumam.

A z tymi doustnymi to sama nie wiem, jak miałoby działać, ale jakby mi miało cokolwiek z odbytu do pochwy przejść to ja bym się nie dziwiła skąd mam infekcje także wolę dopochwowe.

Ja też nie wiem o co chodzi bo ja kupowałam normalnie po około 20 zł w aptekach

Ja też nie kumam z tymi doustnymi - po co kombinować skoro można od razu włożyć w miejsce docelowe? Szybciej i skuteczniej. To tak jakby cię noga bolała a by cię po głowie masowali
Stary 2015-06-18, 21:40   #4050
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak mam. Ale tak jak dziewczyny pisały. Ćwiczę mięśnie kegla i teraz jak kicham to nic się nie dzieje.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości