Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 21:42   #1201
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Amelia no wlasnie najgorzej jest jak zmuszają do porodu naturalnego , kiedy wskazana jest cesarka, tak jak u mnie chociaz dzieki Bogu Ala miała 10 pkt ale tak sie wymęczyla, ze cale oczko miala opuchnięte i pozniej kilka miesiecy miala zaczerwienione.

Królewna- to teraz tez bedzie CC?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 21:44   #1202
EMI2014
Rozeznanie

Witajcie!
nie było mnie kilka dni i nie mogę Was nadrobić wizaż na komórce nie chce się ładować, chyba od nowa go zainstaluje a laptopa nie chciało mi się w upały włączać ale żyje:P
Miałam dzisiaj glukozę, wg mnie poranne wymioty żółcią były o wiele gorsze! Nie taki diabeł straszny
Śliczne macie ciuszki i brzuszki. Jestem teraz na forum na etapie porządków w szafach :P właśnie zamierzam kupić worki próżniowe idę się kąpać bo krzyże mi dają w kość! pa
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:06   #1203
mala29lll
Zakorzenienie

Co myślicie o tym kompleciku do łóżeczka? http://allegro.pl/15el-posciel-patch...403763033.html

Tak oglądam i oglądam i wszystkie są na jedno kopyto,a to takie inne. Podobało mi się takie z misiami strasznie ale chyba mi się odwidziało Powinnam była zrobić zakupy przed ciążą, bo okropna teraz jestem z tym niezdecydowaniem
Stary 2015-06-18, 22:10   #1204
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym kompleciku do łóżeczka? http://allegro.pl/15el-posciel-patch...403763033.html

Tak oglądam i oglądam i wszystkie są na jedno kopyto,a to takie inne. Podobało mi się takie z misiami strasznie ale chyba mi się odwidziało Powinnam była zrobić zakupy przed ciążą, bo okropna teraz jestem z tym niezdecydowaniem
deseń śliczny. podoba mi się, ale ja bym nie brała aż tylu elementów, część jak dla mnie jest zbyteczna

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:14   #1205
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

Też o tym myślałam... na pewno nie jest oklepane
Stary 2015-06-18, 22:37   #1206
mala29lll
Zakorzenienie

No trochę dużo tych elementów. Muszę zobaczyć czy jest mniej z tego wzoru

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ale u mnie leje. W sumie dobrze może te cholerne pyłki przestaną mnie dusić

A dzisiaj na SR byłam sama a mój spał w samochodzie heheh już nie chciał iść po ostatnim jak siedział jako jedyny facet. A dziś był inny rodzynek i jak gadałyśmy o tych dolegliwościach ciążowych to taki jakiś czerwony był
Stary 2015-06-18, 22:44   #1207
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Myślę że może chcieć, bo miłe i daje swobodę ruchów Zresztą się okaże, jak ze wszystkim, he he.
Kumpeli dzidziol się uparł i nie akceptuje bodziaków wkładanych przez głowę, wszystkie mają być rozpinane - nakupowała pięknych, kolorowych...i sprzedała, bo skończyło się na rozpinanych dwupakach z h&m
Mam nadzieję że mój nie będzie taki wybredny bo właśnie mu kupiłam 3 koszulki zakladane przez głowę w second handzie
uploadfromtaptalk1434659925535.jpg

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mi też się bardziej podoba ale chciałam 2 , żeby mieć na zmianę do szpitala biorę zwykłe koszule do kolan na ramiączkach , bo tych z krótkim rękawem nie zdzierżę o cycki się nie martwię tak bardzo narazie stanęło na C więc zakładam, że więcej niż duże D nie będzie, chociaż mogę się mylić
Wczoraj na szkole rodzenia pytałam kiedy kupić stanik do karmienia i położna powiedziała że po porodzie... 2 dni po bedziemy mialy docelową wielkość piersi z mlekiem.

Cytat:
Tu leci, tu cycki bolą, tu brzuch boli...najlepiej prześcieradło z dziurą na głowę Serio, nie mam koncepcji jeśli chodzi o ciuchy szpitalne, najlepiej to w ogóle chyba koszulę rozpinaną od góry do dołu, nie? Najłatwiej się wtedy udostępnia potrzebną część ciała
Położna powiedziała, że na początek taką właśnie rozpinana od gory cos takiego jak mała wrzucała.
Cytat:

Gdzieś czytałam żeby na początek w ogole nie kupować żadnych ochraniaczy poduszek tylko prześcieradło i ewentualnie podkład. Do tego kocyk i już.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:48   #1208
toskaKrk
Wtajemniczenie

mala fajna ta pościel

ja poprzednio z takich rzeczy używałam tylko ochraniacza do łóżeczka, prześcieradełek i kocyków.
W ogóle żadnych poduszek nie miałam, ani kołdry. Do wózka też nie
Wózek pod główką wykładałam pieluszką flanelową, a w razie potrzeby dziecko okrywałam kocykiem cieńszym lub grubszym.
W sumie mam wątpliwości czy dobrze robiłam czy źle
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:56   #1209
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
mala fajna ta pościel

ja poprzednio z takich rzeczy używałam tylko ochraniacza do łóżeczka, prześcieradełek i kocyków.
Wózek pod główką wykładałam pieluszką flanelową, a w razie potrzeby dziecko okrywałam kocykiem cieńszym lub grubszym.
ALe w ogóle kołderka nie jest potrzebna Ale jak coś nie zginie i później się będzie uzywało chyba? A do wózka to tylko kocyk i żadnej kołderki na mrozy

Niud
co do stanika do karmienia to przeciez do szpitala juz musisz mieć to jak po porodzie kupić?
Stary 2015-06-18, 23:00   #1210
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że mój nie będzie taki wybredny bo właśnie mu kupiłam 3 koszulki zakladane przez głowę w second handzie
Załącznik 5999826

Wczoraj na szkole rodzenia pytałam kiedy kupić stanik do karmienia i położna powiedziała że po porodzie... 2 dni po bedziemy mialy docelową wielkość piersi z mlekiem.

Położna powiedziała, że na początek taką właśnie rozpinana od gory cos takiego jak mała wrzucała.

Gdzieś czytałam żeby na początek w ogole nie kupować żadnych ochraniaczy poduszek tylko prześcieradło i ewentualnie podkład. Do tego kocyk i już.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Jak dla mnie to pościel do wózka to zbędna rzecz. Zresztą poduszeczka do łóżeczka też jest zbędna, ze względu na kręgosłup. Mojej Oli kupiłam taką cienką dopiero jak miała coś ok 20 miesięcy.
Cytat:
mala fajna ta pościel

Ja robiłam dokładnie tak samo i uważam że małej wyszło na zdrowie a mi zostało trochę $ w kieszeni. Z poscieli miałam tylko 3 prześcieradła, 2 komplety pościeli.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
ALe w ogóle kołderka nie jest potrzebna Ale jak coś nie zginie i później się będzie uzywało chyba? A do wózka to tylko kocyk i żadnej kołderki na mrozy

Niud
co do stanika do karmienia to przeciez do szpitala juz musisz mieć to jak po porodzie kupić?
Ja kołderki używałam jak mała miała trochę wiecej jak rok. Wcześniej śpiworek
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 23:05   #1211
mala29lll
Zakorzenienie

Poduszeczka to wiadomo że nie dla noworodka, ale można ją zwinąć i pod plecki np podłożyć jak na boczku dzidzia leży? A ja bym zresztą chciała mieć wszyyyyyyyyyyyyyyystko Tyle lat na to czekałam, że jakoś na drugie bardziej pożałuję pewnie hihih
Stary 2015-06-18, 23:07   #1212
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
I do szpitala taką? Kurde, do głowy mi nie przyszło żeby szukać w takich "sukienkowych" fasonach Raczej się rozglądałam za http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...025483720.html
to dziewczyny wcześniej wrzuciły linka, ale mi się bardzo spodobała, nie wygląda jak taka babcina

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
u mnie juz F robi sie małe
to oddaj mi trochę...

Cytat:
Raczej nie bardzo na wybieg jak Ci z grażyny leci nie wiadomo co
uwielbiam jak nazywasz pieszczochę grażyna muszę mojemu następnym razem powiedzeć "zostaw dziś grażynę" ciekawe jak zareaguje

Cytat:
Napisane przez mala29lll;51794309A w ogóle to położna polecała przeciw rozstępom olej kokosowy ale pod prysznicem bo z wodą się najlepiej wchłania i nie ma tłustej warstwy. Tak samo z oliwkami wszelakimi. Dzidzię tez smarowac oliwką na mokro[COLOR="Silver"
ja dziś zakupiłam elancyl przeciw rozstępom http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...312307184.html
używałam masła kokosowego ale nie mogła zdzierżyć zapachu ciuchów, nawet po praniu, które śmierdziały starym olejem, ale dla małej sie poświęcę i zamierzam zamiast oliwki smarować ją własnie olejem kokosowym virgin

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ooo podsunęłaś mi pomysł, nie pomyślałam o aukcjach
No widzisz Maggie po co się chwalisz, teraz Królewna Ci będzie ciuchy podkupywać na aukcjach, albo cenę podbijać

Cytat:
ładne, ale mi osobiście bardziej podobają się te http://allegro.pl/13-el-posciel-120x...912435117.html
szare sówki, groszki i pepitka, wychodzą taniej i też można skompletować zestaw

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
fajne
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 23:08   #1213
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Niud
Na pewno jakieś dzieci pod kołderkami śpią ale takiemu małemu lepiej bez i wydaje mi się bezpieczniej, a kocyki bardziej miłe w razie czego. Poduszki są dzieciom dłuuugo zbędne i niepotrzebne.
Młody dopóki się karmiliśmy to sypiał z nami, więc nie potrzebował swojej kołdry. Jak spał sam to pod kocykiem/ w śpiworku. Ale on zawsze się rozkopywał i nadal to robi, więc zimą po prostu go ubierałam do spania tak, żeby bez przykrycia ciepło mu było.
W wózku zimą dziecko mi jeździło w kombinezonie, ewentualnie taka wózkowa osłonka na nóżki była też, także nawet z koca rzadko korzystaliśmy.

Jakiś jeden/dwa biustonosze do karmienia trzeba by mieć przed porodem. U mnie w szpitalu następnego dnia położne łaziły za nami i marudziły, żeby biustonosze nosić.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 23:10   #1214
rita_k
Zadomowienie

A ja dziś nie mialam weny na pisanie. Jakos tak sie bule jak czuje. To tego wylałam nievhcący wrzątek na ręke. I siedziałam godz i moczyłam w chłodzie. Na szczęście opanowałam sytuacje. Ja właśnie też zaxzęłam się Zastanawiać czy kupować już tą pościel. Widziałam u koleżanek też kocyki dla dzieciora.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 23:13   #1215
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tyle lat na to czekałam
skąd ja znam to uczucie, nieważne, czy potrzebne czy nie ale chcę wszystko dla mojej niuni

A ja kupiłam dziś sterylizator do butelek i... ubranko do chrztu
wiem, wiem ale tak się już tym wszystkim cieszę
Stary 2015-06-18, 23:34   #1216
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

Niud
Fakt jest taki, że właściwy cyc będzie dopiero po porodzie. Pewnie dobrze dobrać fason a potem w szpitalu zmierzyć docelowy obwód i wysłać tż z wymiarem do sklepu w którym mierzyłaś To taki ideał żeby nie wydawać na marne kasy. Myślę, że i tak jeden kupię tylko po prostu z zapasem.
Ja normalnie mam problem z doborem stanika przez duży biust a co dopiero do karmienia ...

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-06-18 o 23:35
Stary 2015-06-18, 23:36   #1217
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
to dziewczyny wcześniej wrzuciły linka, ale mi się bardzo spodobała, nie wygląda jak taka babcina

to oddaj mi trochę...

uwielbiam jak nazywasz pieszczochę grażyna muszę mojemu następnym razem powiedzeć "zostaw dziś grażynę" ciekawe jak zareaguje

ja dziś zakupiłam elancyl przeciw rozstępom http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...312307184.html
używałam masła kokosowego ale nie mogła zdzierżyć zapachu ciuchów, nawet po praniu, które śmierdziały starym olejem, ale dla małej sie poświęcę i zamierzam zamiast oliwki smarować ją własnie olejem kokosowym virgin

ładne, ale mi osobiście bardziej podobają się te http://allegro.pl/13-el-posciel-120x...912435117.html
heheh napisz jak zareagował na grażynkę

co do koszuli to ją mam i uwielbiam

a ja nie wiem czym będę dzidzię smarować bo nie mogę znieść zapachu Bambino oliwki

A co do pościelki to nie chcę sówek ani żadnych takich wzorków bo się tak już napatrzyłam na allegro, ze mi zbrzydły i szukam czegoś INNEGO W sówki mam pielunie z tetry i flanelkę

Cytat:
skąd ja znam to uczucie, nieważne, czy potrzebne czy nie ale chcę wszystko dla mojej niuni

A ja kupiłam dziś sterylizator do butelek i... ubranko do chrztu
wiem, wiem ale tak się już tym wszystkim cieszę
Do chrztu? a mnie tu stopują, że za wcześnie na kombinezon na jesień hihih
Cytat:
Na pewno jakieś dzieci pod kołderkami śpią ale takiemu małemu lepiej bez i wydaje mi się bezpieczniej, a kocyki bardziej miłe w razie czego. Poduszki są dzieciom dłuuugo zbędne i niepotrzebne.
Młody dopóki się karmiliśmy to sypiał z nami, więc nie potrzebował swojej kołdry. Jak spał sam to pod kocykiem/ w śpiworku. Ale on zawsze się rozkopywał i nadal to robi, więc zimą po prostu go ubierałam do spania tak, żeby bez przykrycia ciepło mu było.
W wózku zimą dziecko mi jeździło w kombinezonie, ewentualnie taka wózkowa osłonka na nóżki była też, także nawet z koca rzadko korzystaliśmy.

Jakiś jeden/dwa biustonosze do karmienia trzeba by mieć przed porodem. U mnie w szpitalu następnego dnia położne łaziły za nami i marudziły, żeby biustonosze nosić.
Dzięki kochanie za poradę

Też uważam, ze do karmienia to wcześniej, bo do szpitala trzeba i to chyba nie jeden bo co jak przecieknie?
Stary 2015-06-19, 00:00   #1218
Daisy 85
Wtajemniczenie

Niestety wydaje mi się, że każdy kosmetyk w postaci olejku ma ten specyficzny zapach w kontakcie z ubraniem, ten olej kokosowy jak sie smaruje to pachnie super i plus taki, że jest naturalny i ubrania się ładnie dopierają tylko po praniu te ubrania tak dziwnie zalatują...

To ciiiii, z tym ubrankiem, może dziewczyny nie doczytają i mnie nie zbesztają

no mi się te szare pościele podobają, bo są takie stonowane, a ja nie lubię jak się za dużo wokół dzieje, chodzi mi o kolory, a sypialnię zamierzam odwaznie przemalować na beż, brąz i amarant, więc resztę chcę neutralną

Dobra idę myć grażynę i do spania
dobranoc

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

czyżbym znowu była ostatnia

Edytowane przez Daisy 85
Czas edycji: 2015-06-18 o 23:51
Stary 2015-06-19, 00:01   #1219
mala29lll
Zakorzenienie

JA już grażkę umyłam właśnie i tez spadam do wyrka DObranoc
Stary 2015-06-19, 06:19   #1220
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Zacytowalam i uciekło gdzieś MAŁA nie używam margaryny bo nie lubię wszędzie wyczuje, no chyba ze kasie jak piekę ciasta
Moja tez dopiero chyba na około 9msc miała kołdrę ale w sumie u mnie styczniowe to mała była a później już lato to nawet pielucha ja tak tylko przykrywalam; )

---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ----------

Daisy ubranko do chrztu? :O
Szaleństwo

---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

Z tymi stanikami do karmienia to ostrożnie ja miałam przed ciążą miseczkę A w ciąży zrobiło się C a dobę po porodzie miałam E! Szczęście nie zdążyłam wcześniej kupić bo rodziłam 2 tyg przed terminem to mi teściowa kupywala ma znajoma w sklepie z bielizną wiec mi kilka przyniosła i mogłam wybrać a jak wróciłam do domu to zamówiłam sobie z internetu

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

Ja w szpitalu miałam 3 koszulę i jedna miałam taką zwykła nie podobała mi się ale była tania i tez myślałam a co ja się tam będę stroić , ale jednak lepiej się czułam w tych fajnych , nie dość że czujesz się fizycznie źle to jeszcze ta koszula hala teraz sobie dokupie ładna bo jedna jeszcze mam

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Powiedziałam wczoraj do Tz ze zostało jeszcze 3,5 msc a on ze jak to ze myślał że z 5

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

A tak po za tym to moja dziecko nie śpi od 4.30 Tz właśnie wyszedł do pracy i tak leżę chce spać ale nie mogę bo urwis biega po mieszkaniu

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

Znalazłam fajna instrukcje co ma zrobić mężczyzna aby poczuć się jak w ciąży; )

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc☠

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną☠rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.☠
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.☠
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.☠
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!☠
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.☠
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.☠
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.☠
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.☠
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.☠

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.☠
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.☠
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!☠
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.☠
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.☠
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.☠
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.☠
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.☠
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?☠
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!☠

6-9 miesiąc☠

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.☠
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.☠
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.☠
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.☠
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!☠
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny☠i wybaczający.☠
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!☠
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.☠
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?☠

The end☠

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.☠

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-06-19 o 05:37
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 07:15   #1221
mala29lll
Zakorzenienie

hehhe Agatko dobre z tym porówaniem

Kurde ja spać nie mogłam TO mnie biodra bolały, to łydki, to gorąca, to zimno, to robal przeszkadzał i wywaliłam z wyra, zaraz go wciągałam znowu, bo niewygodnie No masakrę dzisiaj miałam w nocy. Coraz większy ucisk czuję na biodra jak leżę. Tak strasznie chciałam sie położyć w końcu na brzuchu i zasnąć a tu nie można i niech mi ktos powie, że ciąża to nie choroba a stan błogosławiony jak wczoraj wieczorem ledwo dyszłam, bo jakoś mi ciężko oddech było złapać. Jaki mam humor spaprany przez tą durną noc i jeszcze jak zasnęłam to je..ięte sny oczywiście. No... musiałam sie wyżalić
Stary 2015-06-19, 07:25   #1222
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
hehhe Agatko dobre z tym porówaniem

Kurde ja spać nie mogłam TO mnie biodra bolały, to łydki, to gorąca, to zimno, to robal przeszkadzał i wywaliłam z wyra, zaraz go wciągałam znowu, bo niewygodnie No masakrę dzisiaj miałam w nocy. Coraz większy ucisk czuję na biodra jak leżę. Tak strasznie chciałam sie położyć w końcu na brzuchu i zasnąć a tu nie można i niech mi ktos powie, że ciąża to nie choroba a stan błogosławiony jak wczoraj wieczorem ledwo dyszłam, bo jakoś mi ciężko oddech było złapać. Jaki mam humor spaprany przez tą durną noc i jeszcze jak zasnęłam to je..ięte sny oczywiście. No... musiałam sie wyżalić
Ja to czuje sie sloniowato za kazdym razem jak musze sie podniesc z lozka. Kurcze tez musimy ogarnac pokoik dla maluszka. Bo juz mam sporo ciuszkow to latwiej bylobym mi posegregowac jak bym miala szafe. Oooo jak mi maluch zaczal fikac s brzuchu. Słodkie to
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 08:00   #1223
vikicullen
Zadomowienie

Faktycznie ja też dłuższy czas nie uzywalam kolderki i podusi, Michał spał w rozku pod kocykiem.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

A co do tego, że nie można nosic u ciebie Natalitka tych majtek to bym ich śmiechem zabiła to nie te czasy, że kobieta musiała plackiem leżeć na porodzie i nie miała żadnych praw. To moja sprawa czy będę mieć coś nałożone, jak zechce to nawet dresy założę.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 08:16   #1224
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Niud
Ee tam ja juz tyle nakupilam za grosze na tych aukcjach ze robie przerwę na miesiąc niech teraz krolewna kupuje

Cytat:

to oddaj mi trochę...

No widzisz Maggie po co się chwalisz, teraz Królewna Ci będzie ciuchy podkupywać na aukcjach, albo cenę podbijać

fajne
Stary 2015-06-19, 08:21   #1225
malinowa4
Zakorzenienie

Witam się Moja dzidzia bryka a ja się zwlec z łóżka nie mogę
Mala, też miałam ciężka noc :-/

Co do tych majtek itp w szpitalu to nieźle jaja hehe ciekawe jak będzie u mnie ale z tego co czytałam opisy porodów z Niemiec to tak nawet dzień po można iść na gimnastykę żeby szybciej wrócić do formy . Po szpitalu bardziej dres przydatny niż szlafrok podobno Heh zobaczymy czy serio można być aż tak na silach po porodzie
Kurczę panicznie boję się bólu i chyba wolałabym mieć cc ..
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 08:39   #1226
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej! Ja dzisiaj na krzywej cukrowej, ale mi się spać chce... Taka jestem nieprzytomna po wypiciu. Jeszcze trochę ponad godzinę.

Cytat:
Idź, idź, czytaj tych złych wieści jak najwięcej, jak wyczytasz odpowiednio dużo i jak gin Cię porządnie opitoli, to może w końcu dotrze do Ciebie, że się trzeba oszczędzać

A właśnie, o tym też różne opinie słyszałam - mamuśki, w co dzidziola na wyjście ze szpitala ubrać? Bo przecież to maluch totalny, to wiadomo że w kocu/rożku będzie, ale w co go ubrać w ten rożek?
Ją rodzilam w grudniu to ubrałam body z długim, półśpiochy i kaftanik welurowy plus kombinezon zimowy. Tak do fotelika. W kocu czy rożku nie zapniesz do fotelika.

Cytat:
Jak robicie chlebek w jajku???
Kiedyś pamiętam, że lubiłam, ale sama nie umiem takiego dobrego zrobić

Ja nie mam pojęcia jaka będzie temperatura
Może być blisko 20 stopni, albo 5, więc od tego zależy wszystko. Pamiętam że jak chrzciłam młodego w połowie października i było chłodno dość, to miał body z długim rękawem, spodenki, cienki sweterek i polarkowy pajac/kombinezon - coś podobnego jak mala wklejała. I było mu idealnie na czas chrztu w zimnej kaplicy.

Ale śmieszne cudo

Jestem podłamana, bo z moją kotką jest bardzo źle. Leczenie nie pomaga, strasznie chudnie i prawie nie je muszę dziś Tż przycisnąć żeby mnie z nią zawiózł do weta
Kciuki za koteczkę!

Też uwielbiam chleb w jajku!

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Ja naturalne olejki kupuję też w kwiaciarni Ostatnio kupiłam białe piżmo
Olejków do plukania dla malucha nie polecam bo lubią uczulać.

U nas kołderka i podusia też bardzo późno w użyciu była. Najpierw rożek, później kocyk. Kołderka to dopiero na kolejną jesień\ zimę.

Uzywałam prześcieradła, ochraniacze i tej falbanki maskującej do łóżeczka

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 08:50   #1227
niud
Wtajemniczenie

Dzięki AgatkaSz za potwierdzenie, czyli zrobię tak jak polozna doradziła wybiore model a po porodzie tż kupi odpowiedni rozmiar.

Dziewczyny które mają łóżeczka i kupują jaki rozmiar kupujecie ?
Ja mam dość dużo miejsce i myślę żeby zainwestować i kupić takie łóżeczko na dłużej 140x70, któraś takie ma albo znajomych którzy kupili większe i mogą ocenić tą decyzję z perspektywy czasu ?
Stary 2015-06-19, 08:54   #1228
mala29lll
Zakorzenienie

A ten kocyk do przykrywania w wózku to ten akrylowych Wam chodzi? Taki gruby? Bo chyba nie cienki Wybaczcie durne pytania
Stary 2015-06-19, 09:14   #1229
ktosiula
Wtajemniczenie

Ja mam łóżeczko 120*60. A teraz właśnie kupiliśmy "dorosłe łóżko".

Cytat:
A ten kocyk do przykrywania w wózku to ten akrylowych Wam chodzi? Taki gruby? Bo chyba nie cienki Wybaczcie durne pytania
No to zależy od pory roku. Jak mróz to taki grubszy, jak wyższa temp to cieńszy np z polarku, wiosną - bawełniany albo pielucha flanelowa albo bambus na lato

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 09:24   #1230
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No to zależy od pory roku. Jak mróz to taki grubszy, jak wyższa temp to cieńszy np z polarku, wiosną - bawełniany albo pielucha flanelowa albo bambus na lato
Dzięki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości