Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-19, 17:43   #1321
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

a tak mniej wiecej...ile np body lub pajacy 56 a ile 62? Pomocy, bo wariuje..włączyła mi się panika...że mało czasu, mało miejsca, że nie ogarniam wszystkiego co i jak...
Stary 2015-06-19, 17:43   #1322
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
dzięki wielkie. Dzisiaj czuje się ciut lepiej. Karmię ją strzykawką nieco na siłę specjalną odżywką (odwodniona była biedna, więc jak w nią wlałam trochę wczoraj, tak mi zasikała rano całą łazienkę )
Super że reaguje pozytywnie na metody ratunku, trzymamy kciuki dalej

Cytat:
Ja nie mam gdzie wstawić już jakiegokolwiek mebla, więc młodego rzeczy zostaną w jego szafce, a młodej zrobię na początek miejsce w dużej szafie. Innego wyjścia nie widzę
Ja też wykorzystuję te meble, które już są. Pokoik będziemy urządzać za rok-dwa, zależnie od tego jak będą rosły potrzeby dzidziola.

Cytat:
A ja dzisiaj byłam na wizycie u innej ginki.
Generalnie wszystko ok. Ja mam 5 kg na plusie i ponad 700g dziewczynki w brzuszku
Super
A tej małopłytkowości faktycznie trzeba pilnować, dobrze że już teraz się tym zajmiesz.

Ciekawe jak mi wyjdą wyniki, w przyszłym tygodniu albo za dwa pójdę to pewnie zawału dostanę od ilości spadków na liście
Stary 2015-06-19, 17:46   #1323
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
a tak mniej wiecej...ile np body lub pajacy 56 a ile 62? Pomocy, bo wariuje..włączyła mi się panika...że mało czasu, mało miejsca, że nie ogarniam wszystkiego co i jak...
56 to tak tylko troszkę, bo tak jak dziewczyny pisały długo nie pochodzi jeśli wgl 62 już nie zliczę
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 17:47   #1324
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Kurde dziewczyny...jakiego rozmiaru wiecj kupujecie? 56 czy 62? Bo jak zrobiłam przebiórke to okazuję się, ze najwiecej to ja mam ale 68
Najwięcej mam 62, 50-56 mam w sumie chyba po 4-5 kompletów, już się pogubiłam 68 na razie niewiele, to co wpadło akurat w oczy jak była promocja.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Jakiś fajny? To łap okazję
Avent
Stary 2015-06-19, 17:47   #1325
Amelie04
Zakorzenienie

hej hej ja dzis niestety do poludnia znowu walczyłam z biegunka wrrr nic nie trawie ;/

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ee tam ja juz tyle nakupilam za grosze na tych aukcjach ze robie przerwę na miesiąc niech teraz krolewna kupuje
a co takiego kupujesz ? kurcze ja nigdy nie licytowalam

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość

ja nie byłam super aktywna przed pierwszym porodem, a wydaje mi się, że dobrze zniosłam cc.. nie bardzo właśnie umiem ocenić jak zniosłam cc, bo wypisałam się na własne żądanie dzień po (fakt, że prawie mdlałam jak szłam w domu do wc), a dwa dni później musiałam być na chodzie, bo miałam pogrzeb. Ale chyba to, że tak szybko wstałam, chodziłam itp. spowodowało, że szybko powróciłam do formy i rana się super zagoiła, a ja mogłam szybko zajść w kolejną ciążę.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

prawdopodobnie tak..za mały odstęp czasu między dwoma porodami. Poza tym chyba nie chcę ryzykować SN, że pęknie mi macica i coś się złego stanie dzidzi..
kochana , a jesli mozna spytac to polozyli Cie razem z innymi kobietami po CC czy gdzies oddzielnie?

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja mam chyba mniejszy odstęp i lekarz powiedział ze spokojnie mogę SN

Myślę że nie ma różnicy jaki prod dużo zależy od kobiet , królewna szybko wstała po cc bo musiała i było git
Ja widziałam kobiety po SN co nawet usiąść nie mogły i chodziły jak kaleki bo ich tyłki bolały i jak wychodziły ze szpitala to jak pingwiny
Nic nas nie będzie boleć czy SN czy cc wszystkie szybko dojdziemy do siebie
ja 3 tyg dochodzilam do siebie po SN

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawialiśmy, bo chociaż jesteśmy wierzący, to nie w Kościół i ślubu kościelnego brać nie zamierzamy, ale póki co jednak jesteśmy za chrzcinami.
.
u nas to samo, nie mamy koscielnego i raczej nie bedziemy brac, chcemy chrzcic, ale z tego co wiem potrzebna jest zgoda proboszcza z parafii. nie wiem czy taką otrzymamy w ogole...

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Też chodzę jak kaczka, szczególnie jak się zasiedzę i muszę wstać to ała... Mąż już nawet mówi do mnie "moja kaczuszko"

Pisalyscie o chrzcinach, też dziś rano zastanawiałam się czy czegoś nie zamówic na tę okazję korzystając z wyprzedaży. Bo u mnie w rodzinie jak i okolicy jest tradycja, że dziecko chrzci się jak najszybciej, także liczę że chrzciny zrobimy jakos już miesiąc-półtorej po urodzeniu. Nie ma też zwyczaju wyprawiania z tej okazji imprez, wszystko raczej skromnie w rodzinnym gronie. Ale to też zależy jak pójdą nam sprawy z księdzem, chrzestnymi no i jaki duży mały będzie, więc póki co z ciuchami na chrzest się wstrzymałam, kupić zawsze zdąże

Qrka dziewczyny, tak czytam i macie juz prawie gotowe wyprawki a ja mam tego tyle co kot napłakał Muszę się przyspieszyć z zakupami

Ale pogoda dziś paskudna, zimno, ciemno aż nic mi sie nie chce :/

witaj w klubie kaczuszek

Cytat:
Dziewczyki do aznokci lepsze nożyczki czy cążki?
nozyczki

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Myślę, że na początku kupię ręczny, bo w przypadku, gdy z jakichś powodów nie będę mogła karmić, to wydanie 200zł na elektryczny będzie pieniędzmi rzuconymi w błoto. Jak karmienie piersią będzie nam wychodzić, to zainwestuję w elektryczny.
Butelki kupię na początek dwie. Też bym chciała przyzwyczajać malutką do butelki, bo pewnie czasem będę chciała wyjść gdzieś sama, a moja kuzynka tak się załatwiła z karmieniem piersią, że wszędzie musiała dziecko ze sobą brać, bo butelki mała nie chciała.

Ja ogólnie jestem raczej przeciwna wielkim imprezom z okazji chrzcin czy komunii. A już na pewno imprezom alkoholowym. Uważam, że to święto dla dziecka, a taki maluszek i tak nic nie rozumie i, podejrzewam, będzie zirytowany i zdezorientowany sporą ilością ludzi wokół niego. Co do komunii to moim zdaniem też powinien być obiad, tort i do domu. Alkoholowi jestem przeciwna, bo piją tylko dorośli i dla wielu dorosłych chrzest czy komunia dziecka jest tylko pretekstem do napicia się. A ja wychodzę z założenia, że nie trzeba wielkich imprez żeby się schlać. Zanim zaszłam w ciąże, to po prostu, jak chciałam się napić, to kupowałam sobie piwo czy dwa i piłam. Jak miałam ochotę na coś mocniejszego, to albo zapraszaliśmy znajomych albo sami z TŻtem piliśmy i wcale nie potrzebowaliśmy chrzcin, komunii czy urodzin, żeby to zrobić.

Ja muszę w końcu pomyśleć nad wyprawką dla mnie do szpitala. Bo tak się skupiam na dziecku, a jak przyjdzie co do czego, to się obudzę z ręką w nocniku, że nic dla siebie nie mam.
takie samo zdanie mam na temat chrzcin. my bedziemy chrzcic w powszedni dzien po mszy, bez obiadow, restauracji itd

uwaga uwaga kolezanka mi powiedziala dzisiaj, ze matka , ktora chce CC to nie matka i kłóci sie ze mna

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-06-19 o 17:49
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 17:48   #1326
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Super
A tej małopłytkowości faktycznie trzeba pilnować, dobrze że już teraz się tym zajmiesz.

Ciekawe jak mi wyjdą wyniki, w przyszłym tygodniu albo za dwa pójdę to pewnie zawału dostanę od ilości spadków na liście
Ja na następną wizytę muszę oprócz morfologii i płytek, powtórzyć badanie na toxoplazmozę IgM, TSH, ft4, i obciążenie glukozą 75g. Nie dość że utoczą mi połowę krwi to jeszcze popłynę z kasą
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 17:51   #1327
malinowa4
Zakorzenienie

Elve to widzę, że podobnie do mnie

kurcze ja już sama nie wiem ile czego mam bo wszystko popakowane do przeprowadzki, a te ciuszki co od koleżanki dostałam to już wgl nie pamiętam co tam było wiem tylko, że już mi nic nie potrzebne, bo ubranka skompletowane full
Stary 2015-06-19, 17:53   #1328
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja nie chce na kupić za dużo, ale też za mało nie dobrze..bo różnie z praniem na początku może być Wole chyba więcej
Stary 2015-06-19, 17:59   #1329
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja na następną wizytę muszę oprócz morfologii i płytek, powtórzyć badanie na toxoplazmozę IgM, TSH, ft4, i obciążenie glukozą 75g. Nie dość że utoczą mi połowę krwi to jeszcze popłynę z kasą
Toxo i spółkę z tego co wiem będę robić przed porodem, pewnie na początku września, na razie mam pełną morfo, tsh i glukozę. Kasa wyfruwa, ale co zrobić...
Stary 2015-06-19, 18:09   #1330
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Toxo i spółkę z tego co wiem będę robić przed porodem, pewnie na początku września, na razie mam pełną morfo, tsh i glukozę. Kasa wyfruwa, ale co zrobić...
Ja już raz te badania robiłam, ale muszę powtórzyć bo jestem podejrzana

Kurde kręgosłup mnie bardzo boli. Chyba go przeciążyłam dziś chodząc i jeżdżąc dom-przedszkole-dom-lekarz-praca-dom Położyłam się 2 godziny temu, ale tylko trochę przeszło. A młody łazi i chce się bawić, a ja siły nie mam. Tż też walnął się na łóżko młodego i przysypia.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 18:09   #1331
malinowa4
Zakorzenienie

kurcze ale się beznadziejnie dziś czuję jakaś dobita jestem, plecy bolą, nic mi się nie chce... pogoda, tęsknota za tż.. w poniedziałek egzamin a nie mam siły nawet się uczyć
Stary 2015-06-19, 18:22   #1332
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja już raz te badania robiłam, ale muszę powtórzyć bo jestem
Ja też raz robiłam, na początku, ale ponoć do porodu trzeba mieć aktualne.
Stary 2015-06-19, 18:33   #1333
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Mojej koleżance właśnie przysłali adamex galactic Co prawda na razie na sucho, bo maluch jeszcze w brzuchu, ale mówi że fajnie się prowadzi i łatwo składa My też już chcemy wybrać, żeby było to z głowy
my też go mamy upatrzonego super się prowadzi i fajniutki jest
Cytat:
Z tego co czytałam w necie właśnie niewiele można zrobić. Raczej tylko kontrolują, sprawdzają czy nie ma jakichś przeciwciał które mogłyby szkodzić dziecku, no i to jest ważne przy porodzie - jak za bardzo spadną płytki to odpada zzo i cc. A w razie krwotoku muszą być gotowi przetoczyć płytki.
U mnie na razie nie jest wynik bardzo zły, ale pewnie na wizytę się czeka trochę, więc ginka kazała zarejestrować się już teraz, żeby potem się nie miotać jak bardziej spadną.
Będę dzwonić w poniedziałek do poradni na Kopernika. Tylko ja strasznie nie lubię się szwendać po lekarzach/szpitalach itd
ja też chodze na patologie na kopernika, a ta małopłytkowość to z morf wychodzi??
Stary 2015-06-19, 18:53   #1334
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
ktory adamex??
Nie mam pojęcia ale ten na b chyba
Edit: taki -> http://allegro.pl/showitem/description/5256831739.html
W kolorze PIK1 albo PIK1A nie jestem pewna a w środę idę odebrać mój wózek wkoncu się zdecydowałam i nie ma odwrotu

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Widzę teraz ze ten adamex to z 3kg więcej waży niż Sevilla

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Jutro w Lidlu fajna sukienka chyba musze jechać http://gazetka.lidl.pl/d22c2f9c-bc6f.../html5.html#/1
Ostatnia strona ta w paski

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-06-19 o 18:40
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 19:21   #1335
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro w Lidlu fajna sukienka chyba musze jechać http://gazetka.lidl.pl/d22c2f9c-bc6f.../html5.html#/1
oo fajna :P ta w kwiatki też
Stary 2015-06-19, 19:35   #1336
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

helol ja tez chodz dzis jakas niedorobiona chyba ciesnienie slabe
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 19:37   #1337
amelia177
Rozeznanie

Też muszę o Lidla zahaczyć Właśnie szukam długiej kiecy, chociaż przez tą pogodę, moje fajne letnie ciuszki poszły w odstawkę.

Ale mam dzisiaj dzień lenia, nic mi się nie chce tylko spaaać i spaaaaać... widzę, że zaczynam wracać też do drzemek w ciągu dnia jak na początku ciąży. Jutro kupię sobie nowy stanik to znowu zaczyna być za mały Mąż się śmieje, żebym go niedługo nim w śnie nie przydusiła
Coś niestety czuje, że będę miała żylaki, bo czasami boli mnie w niektórych miejscach noga i jest taka ciepła w miejscu żył...

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 19:40   #1338
Amelie04
Zakorzenienie

a ja dziś rozmawiałam z Tż i z tatą ( ma mnie podwozić) i stanęlo chyba na CC u Arciszewskich w Białymstoku ...
Stary 2015-06-19, 19:58   #1339
amelia177
Rozeznanie

Też się wzięłam za szukanie kombinezonka i śpiworka, zobaczcie jakie śmieszne:

http://allegro.pl/kombinezon-wiosna-...404257513.html

I widzę, że do 60 zeta można coś sensownego kupić.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

O tu znalazłam link do filmiku z wózkiem, który kupię i chyba właśnie dokładnie ten wzór Bardzo podoba mi się połączenie tego piku z lnem.

https://www.youtube.com/watch?v=O1UAbHpgemw

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-19, 20:15   #1340
malinowa4
Zakorzenienie

nie wiem czy widziałyście ale tu jest wątek o laktatorach i monitorach oddechu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=684299

ręczne tu przeważają

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-06-19 o 20:16
Stary 2015-06-19, 20:34   #1341
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
nie wiem czy widziałyście ale tu jest wątek o laktatorach i monitorach oddechu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=684299

ręczne tu przeważają
Tam laska jakaś poleca coś takiego http://www.babyland.pl/pl/product/31...FaoNcwodfbsHKQ

Trochę drogie, ale taka videoniania musi być super sprawą

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-06-19, 20:36   #1342
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was była na tych targach mother&baby? Warto iść? Jutro są w Warszawie i sie zastanawiam. Nawet usg można zrobić ale pewnie dzikie tłumy?
Miałam jechać jak były we Wrocku, ale pojechaliśmy jednak na inne tydzień wcześniej. Z tym USG to ciężko się dostać. Kilometrowe kolejki. A co do samych targów to jeszcze wtedy sama nie wiedziałam co mam szukać. Teraz by było inaczej pewnie
[QUOTE=Amelie04;51806118
uwaga uwaga kolezanka mi powiedziala dzisiaj, ze matka , ktora chce CC to nie matka i kłóci sie ze mna [/QUOTE]

A karmiąca MM to wróg nr 1 dziecka i społeczeństwa
Cytat:
Nie mam pojęcia ale ten na b chyba
Edit: taki -> http://allegro.pl/showitem/description/5256831739.html
W kolorze PIK1 albo PIK1A nie jestem pewna a w środę idę odebrać mój wózek wkoncu się zdecydowałam i nie ma odwrotu

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Widzę teraz ze ten adamex to z 3kg więcej waży niż Sevilla

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Ten Barletta i Galactic są o 1 czy 2 kg cięższy niż Pajero dlatego mnie się lepiej Pajero prowadziło albo przez tą podwójną amortyzację. My na razie obstawiamy Pajero

No ja już mam ustawiony alarm na jutro na te sukienki Miałam Wam przypomnieć właśnie
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Też muszę o Lidla zahaczyć Właśnie szukam długiej kiecy, chociaż przez tą pogodę, moje fajne letnie ciuszki poszły w odstawkę.

Ale mam dzisiaj dzień lenia, nic mi się nie chce tylko spaaać i spaaaaać... widzę, że zaczynam wracać też do drzemek w ciągu dnia jak na początku ciąży. Jutro kupię sobie nowy stanik to znowu zaczyna być za mały Mąż się śmieje, żebym go niedługo nim w śnie nie przydusiła
Coś niestety czuje, że będę miała żylaki, bo czasami boli mnie w niektórych miejscach noga i jest taka ciepła w miejscu żył...
Właśnie nakupiłam sobie letnich i pizga i znowu nie mam w czym chodzić a tak to się dusiłam w długich spodniach jak upały były eh
A ja jak kupiłam 3 miesiące temu 75 F tak cały czas ok i nic nie ciśnie więc mam nadzieję, że pociągnę na nim do porodu a później można go przerobić łatwo na taki do karmienia ale nie wiem czy będzie dobry wtedy. Pewnie nie

Rany jak się nażarłam pierogów Nie skromnie napiszę, ze wyszły idealne. Fajna ta mąka BAsia do ciasta do pierogów, bo tekie delikatne wychodzi. Ja nie dodaję jajka tylko mąka, woda ciepła i sól i mniam. DO farszu ziemniaki 60 dag, ser 20-25 dag, cebulka przypieczona, sol, pieprze, trochę papryki słodkiej i takie dobre mmmmmmmmmmmmmmmmm......
Zaraz rozkłądam lompy dzidzi i patrzę co ile mam Przy okazji cyknę fotki co mam od siory
Stary 2015-06-19, 20:40   #1343
Amelie04
Zakorzenienie

kurcze, ja mam laktator reczny z aventu po Ali, pozyczalam dwóm dziewczynom i teraz sie brzydze troche wiem, ze mozna wygotowac itd ale jakos tak fuj ;P
Stary 2015-06-19, 20:43   #1344
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a ja dziś rozmawiałam z Tż i z tatą ( ma mnie podwozić) i stanęlo chyba na CC u Arciszewskich w Białymstoku ...
A jednak

Cytat:

ręczne tu przeważają
Mnie się tam bardziej elektroniczne rzuciły w oczy, he he.

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Tam laska jakaś poleca coś takiego http://www.babyland.pl/pl/product/31...FaoNcwodfbsHKQ

Trochę drogie, ale taka videoniania musi być super sprawą
Mnie się wydaje, że video to niepotrzebny gadżet, fajna jest natomiast ta funkcja wibracji. Zasięg trochę mały jak na taką kwotę :/

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No ja już mam ustawiony alarm na jutro na te sukienki
Zazdroszczę że możecie nosić sukienki odcinane w pasie...
Stary 2015-06-19, 20:58   #1345
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
A jednak

Mnie się tam bardziej elektroniczne rzuciły w oczy, he he.

Mnie się wydaje, że video to niepotrzebny gadżet, fajna jest natomiast ta funkcja wibracji. Zasięg trochę mały jak na taką kwotę :/

Zazdroszczę że możecie nosić sukienki odcinane w pasie...
Ciekawe czy ona jest odcinana czy tylko przewiazana w pasie bo ja też nie bardzo odcinane; )
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 21:01   #1346
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wydaje mi się, że tylko ta czarna nie ma gumki w pasie.
Stary 2015-06-19, 21:01   #1347
sabonka123
Rozeznanie

Mala29lll a robisz sos do pierogów ruskich?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 21:17   #1348
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że tylko ta czarna nie ma gumki w pasie.
chyba nie mówicie o tych samych sukienkach Agatce chodzi o te długie do ziemi z tyłu gazetki ;D

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Mala czekamy na focie!!
Stary 2015-06-19, 21:17   #1349
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
chyba nie mówicie o tych samych sukienkach Agatce chodzi o te długie do ziemi z tyłu gazetki ;D
Długie do ziemi z cyklu "Plaża" http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=709 według mnie tam jest gumka.
Stary 2015-06-19, 21:26   #1350
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Długie do ziemi z cyklu "Plaża" http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=709 według mnie tam jest gumka.
no ale ja tu żadnej czarnej nie widzę, oprócz jednej na wcześniejszych stronach , więc myślałam że się nie dogadałyście

edit: dobra widzę ale ja mam zbudynienie mózgu nie zauważyłam że można w inne kolory kliknąć hihi

sorki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości