|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Panna Izabela- sa w factory ursus. W tym drugim z bielizna nie Atlanticu. 4 modele do wyboru.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ali_me ja też kupuje w moim rozmairze normalnie, czyli S Cytat:
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle w tej ciąży jakaś do niczego jestem, nawet nie mam siły porobić miejsce na rzeczy dla bobasa.
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
dotykalam sobie brzuch na okolo pepka . Bardziej tak mocno przyciskalam palce bo cos tam mnie bolalo i czulam ze taki dotyk mi rozluznia to miejsce. NO I w pewnym momencie poczulam taka gulke jak by łokieć może kolanko szybko odpuscilam rękę bo się troche przestraszylam :P po chwili dotknelam znow i juz tego nie bylo za to dostalam z kopa
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4206 | |||
|
Rozeznanie
|
Uf, jeszcze na koniec dnia rozwieszałam pranie i ręcznie uprałam tenisówki córki. Nie wiem jak to jest, ale raz w nich pójdzie do piaskownicy i zaraz całe ufajdane, chyba ten piasek jest z jakąś domieszką gliny czy czegoś. Wkurza mnie to, bo po zabawie tam Młoda jest dosłownie cała do prania, no i te ciągle brudne buty.
Na zakupach trochę poszaleliśmy, każdy z rodzinki coś dostał W hm wyprzedaż dla maluchów kijowa, jedynie dla dziewczynek cośtam było, a dla chłopców nic. Jedynie 2 pajace za 50 zł A tak to same ubrania na 74 wzwyż, żadnego body, no nic ciekawego. Ale za to Młodej kupiłam super sukienkę za dyszkę Nie wiem, może w innym sklepie te stoiska wyprzedażowe dla niemowląt są jakieś większe, tu były dosłownie 2 wieszaki. I w reserved są już spore wyprzedaże, kupiłam fajne, luźniejsze t-shirty na lato po 20 zł, i dla juniora body w dwupaku. Cytat:
Muszę przejrzeć ile mam śpiochów i może coś jeszcze domówię, bo u córki się sprawdzały na początku.Cytat:
Ja dzisiaj w przymierzalni popatrzyłam na siebie, swoje nogi i tyłek i się załamałam Cytat:
![]() Dobrej zabawy!
|
|||
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dwie rozpinane, do karmienia do szpitala. A do porodu chyba poszukam jakiejś starej jak mam. Nie przepadam za koszulami.
Mi też nic. Cytat:
Cytat:
Dzisiaj mój mąż inteligentnie mnie podniósł spontanicznie, nie pomyślał chyba że ścisnie mnie przy tym za brzuch... zaraz poczułam kilka kopniaków młoda się wkurzyła.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zapiszesz się do newslettera to otrzymasz 25% na wybrany przez ciebie produkt
![]() Zamówiłam dwie rzeczy z Next'a na próbę. Teraz czekam na wyprzedaże
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Na tvn style sa ekstremalne porody. Ogladam
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale się wkurzyłam....
Oglądaliśmy kabarety w tv, byliśmy też na nich tj na neo-nówce i oni mają taki skecz o paciaciakach, w którym facet mówi na żonę "shakirka". Tż tak zaczął na mnie mówić i mu dzisiaj powiedziałam, że sobie nie życzę i mnie to wkurza. Chyba mam prawo, no nie? Za 5 min ten znów to samo, więc się wzięłam i obraziłam. Bo mnie po prostu irytuje jak on tak gada. Wiecie, co zrobił? Obraził się, bo się na niego denerwuję, stwierdził, że mam zły dzień (no wiecie co, ja taka zadowolona dzisiaj, fryzjer, kosmetyczka, wyżerka, fajny horror, a ten że mam zły dzień). Pokłóciliśmy się, ja się rozpłakałam z nerwów a mój cudowny tż co zrobił? Ściągnął mi walizkę do szpitala z szafy, ubrał się wziął plecak do pracy i wyszedł. Także jakby się coś stało to mam sobie chyba wziąć taxi i walizkę w rękę i do szpitala... Fajnie, no nie? Kurcze ten mój tż jednak nie zawsze taki fajny jest. No a to zachowanie to mi przypomina gówniarza i to jeszcze patologia, pewnie śpi w aucie albo marnuje paliwo po wawie a ja siedzę sama i mała się chyba zdenerwowała, bo zawsze tak nerwowo się rzuca po brzuchu jak się kłócę z tż i jeszcze mam nerwoból. Cudownie Kilka lat temu tż tak robił, że wychodził podczas kłótni na spacer po wawie albo spać do auta, ale myślałam, że już z tego wyrósł. Jak widać, niekoniecznie... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-20 o 08:36 |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle ze faceci nie do konca sobie zdaja sprawe ze nasze hormony szaleja i niekiedy male "pierdy" nas wkurzaja na maxa. |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci sa dziwni serio
Ja nie odzywam sie do tż wiec on stwierdzil ze tez nie bedzie sie do mnie odzywac. Koniec końców diedzielismy wczoraj w ciszy kazde w innym pokoju... denerwuje mnie tez fakt ze jest masa "męskich" rzeczy do zrobienia w domu i juz meczy mnie ciagle gadanie trzeba przykrecic półkę, wyjac drzwi i wywalic bo nie maja szyby i tylko zawadzaja, domofon przekrecic. .. i inne. mogla bym to sto razy zrobic ja ale przeciez nie jestem tu od wszystkiego. .... aaaaaa zapomniala bym ze umywalka od roku nam nie dziala bo trzeba kolanko wumienic.
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Zauwazylam ze moj mlody za kazdym razem jak wlaczam suszarke czy odkurzacz zaczyna namietnie kopac. Wasze maludy tez sa takie wrażliwe na halasy z zewnatrz? Smieje sie ze pewnie po porodzie slynna suszarka do uspokajania w naszym przypadku będzie go wnerwiac ;-)
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-20 o 09:34 |
|
|
|
|
#4216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście on jest taki, że nic nie odpowie, siedzi cicho jak ja "gderam", nawet się czasami nie odzwie. Podczas kłotni mnie to denerwuje. Ale on przychodzi zawsze jak ja się uspokoje i wtedy rozmawiamy. Nauczył się... Cytat:
|
||
|
|
|
#4217 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ja dziś rano byłam w labie, siedziały dziewczyny z książkami po glukozie
Na szczęście ja tylko na chwilę, wejść i wyjść ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się, daj znać jak tam u Ciebie Cytat:
Tshirtów stamtąd nie pamiętam, ale materiał mają rzeczywiście jak szmatki, więc szału się nie spodziewam po praniu Spróbuję na delikatnym programie, dam znać jak się zachowały po praniu ![]() Cytat:
Cytat:
No, ale prawda jest taka, że ja też czasem jestem zmęczona czy nic mi się nie chce, a obiad nie poczeka na za parę tygodni
|
|||||
|
|
|
#4218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A wczoraj jak byłam u dentysty i słyszał wiertło to to samo było, aż mi cały brzuch chodził.
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
Mąż z córką pojechali po zakupy i do myjni na mycie samochodu, a ja mam chwilę laby
Uciekam zatem się poobijać w kuchni ![]() Potem mamy urodziny bratanka w kulkach, Młoda już się nie może doczekać. Od kilku dni pyta czy to dziś, ale była euforia rano jak się dowiedziała, że nadeszła sobota ![]() Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj obronę na podyplomówce.. Niech już będzie po 17 i nareszcie święty spokój!
![]() A od poniedziałku zaczynamy remontować kuchnię! Łazienka już prawie gotowa ![]() I też jak niektóre z Was przegapiłam swoją studniówkę Już tylko 96 dni do godziny zero...
Edytowane przez Małgosia89 Czas edycji: 2015-06-20 o 10:27 |
|
|
|
#4221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomaga też mycie podłogi na kolanach (nie chodzi o to, żebyś się zajechała myjąc tę podłogę, tylko o pozostawanie w pozycji na czworakach) i w ogóle ruch. Podobno nawet częste spacery potrafią pomóc
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
|
#4224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No niestety ceny mają kosmiczne. Zastanawiam się czy kuzynki nie po prosić aby coś kupiła w Anglii bo zapewnie o wiele taniej. Cytat:
Cytat:
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, w Anglii tez jest drogo w Next
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie juz 94 dni. |
|
|
|
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie cukinie smażoną z jajem i bułką tartą. Mniam mniam
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakus fajny srodek bezpieczny dla zwierzat i dzieci do prania dywanu na sucho ??
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz sobie uprzytomniłam, że ona niedawno musiała się przekręcić, bo jeszcze w zeszłym tygodniu kopała bardziej po bokach i to dużo mocniej odczuwałam niż teraz. A teraz mam bardziej takie smyranie w dole brzucha niż kopanie. Oj Ala (tak, tak zdecydowaliśmy, że będzie Alicja) przekręcaj się
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

szybko odpuscilam rękę bo się troche przestraszylam :P po chwili dotknelam znow i juz tego nie bylo za to dostalam z kopa
po chwili dotknelam znow i juz tego nie bylo za to dostalam z kopa 

a ja siedzę sama i mała się chyba zdenerwowała, bo zawsze tak nerwowo się rzuca po brzuchu jak się kłócę z tż i jeszcze mam nerwoból. Cudownie