|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Aika dziękujemy za opis!!!
Wszędzie tatusiowie zakochani.. a mi ciężko sobie wyobrazić mojego w takiej roli
|
#4892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4893 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to mi się dzisiaj śniłaś ;-) Cytat:
Super Cytat:
Może za mała jeszcze żeby się zainteresować tym misiem? Cytat:
|
||||
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodko to brzmi
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Nam noc minela srednio. Milena dobre 2-3h nie spala, co nie zjadla to chlustała,obojetnie czy z cyca czy odciagniete,a potem miala od tego lekko zapchany nosek. Na szczescie ok 3 przysnela a potem pobudki co 2h baardzo glodnego dziecka ale juz nie ulewała. Teraz spi.Robimy postępy ze smoczkiem,na moment daje sobie wlozyc do buzi ichwile ssie zanim go wypluje z obrzydzeniem Poza tym dalej sie nie nauczyła płakać na szczescie jest tylko marudzenie od czasu do czasu.Ja tez nie jem wszystkiego. Nie jem cebuli,czosnku,cytrusów,w zdymajacych warzyw - po odrobinie brokula juz byly wzdecia,czekolady,ostrzej szych przypraw. Ze slodyczy moge herbatniki,smietankowe wafelki i ciasta jogurtowe testowałam. No i staram się unikać mocno przetworzonego jedzenia. U nas tez kroluja pajace lub body+skarpetki/body+półśpiochy lub spodenki. Jak jest chlodniej ro mam troche grubszego pajaca z kapturkiem,sprawdza sie na wyjścia.
|
#4896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Apropos roli tatusia i różnego ich podejścia do dzieci. Mój sąsiad został ojcem. Chłopak 33 lata, lubi życie rozrywkowe, praca to raczej nie jego żywioł, ale sympatyczny. Teraz mała ma 6 albo 7 tygodni. Nie widziałam jeszcze ani razu żeby jeździł gdzieś wózkiem, trzymał na rękach itd. Ostatnio moja babcia jednak stała na balkonie i widziała go jak jeździł z wózkiem po chodniku a raczej nim szarpał. I do tego tak mówi do szwagra: kur...a kto to wymyślił takie jeżdżenie w kółko po chodniku? Wpier...olę w auto i będę jeździł!! |
|
|
|
|
#4897 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloooł, witam sie w dniu terminu
pierwszego terminu, bo za tydzień drugi.....ciekawe czy mała wstrzeli sie w środek czy przenosze oba dzwoniła teściowa zapytać czy rodze, bo gdybym nie urodziła do jutra to zaprasza na obiad no i super, nie musze gotować, roladke i kluchy chętnie wsune, pyszne ciacho po obiedzie też a łazikować daleko nie musze bo teściowie mieszkają 3 domy od nas sytuacja idealna ![]() haha a byłam pewna że jak tu dziś wejde to bedziesz już po pączkowaniu ![]() ale z tym czopem noooooooo ![]() ![]() ja jeszcze nie miałam przyjemności poznać naszego przyjaciela ....... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny, miałam wczoraj zapytać , ale oczywiście zapomniałam.... chyba żadna z was nie wspominała o lewatywie przed porodem, a myślałam że to standard tego sie serio nie praktykuje czy tylko o tym nie pisze? ![]() i jeszcze jedno- ultra wczoraj w swoim opisie porodu napisała że słyszała jak pęka pęcherz. nie miałam zielonego pojęcia że to sie da usłyszeć. któraś z was jeszcze słyszała czy tylko ultra jest szczęściarą? głośno to słychać?
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę i myślę że Kejti urodziła a pewnie Wojtus chce być punktualny
![]() U mnie już z zapaleniem lepiej. TZ właśnie odebrał tort na jutro
|
|
|
|
#4899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! weekend już w domku! Cytat:
|
||
|
|
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biorevteraz antybiotyk a pojarmu mam tyle co nic a do tego plaskie sutki i karmie mm i moja kupe robi srednio raz na dwa dni, ale jak zribi to konkret widze, ze czasem meczy ja brzuszek a baki czeso puszcza
|
|
|
#4901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie była lewatywka ![]() a pękającego pęcherza nie słyszałam ....Cytat:
tort świetnie wygląda!! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boję się ze nie będę wiedziała że mleko jest źle dobrane... I chyba już wyolbrzyniam z tymi znakami
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka - wsystko mozliwe, zwlaszcza ze Mala nie jest przyzwyczajona do mm, pierwszy raz dostala? U nas po bebilonie byly problemy brzuszkowe.
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
No.. mm jest drogie. A otwarte opakowanie mozna chyba 3-4 tygodnie trzymac wiec jak sie nie karmi regularnie mm to polowe i tak sie wywala.
|
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam o spanie bo moja śpi w pajacyku plus rożek.. I tak się zastanawiam czy nie chłodno jej.
Industria.. Ja nie miałam lewatywy bo nie.zdążyłam.. Jedno powiem.. Bierzcie Idziemy na spacer, ja już ubrana, Blanka też, wózek na.dole a Lena śpi i.śpi
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka mozliwe ze to po mm. Widzialam sie ostatnio z dziewczynami z ktorymi lezalam i ich maluchom bebilon nie podchodzi mojemu Patrykowi tez. Za to Blanka je w szpitalu.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie bolało, przed tym dostałam tam zastrzyk znieczulający, lekarz zrobił nacięcie i dopiero wtedy założył ten vaccum. Zreszta na tym etapie to mi juz wszystko jedno było, cieszyłam sie ze przy następnym skurczu zobaczę moje maleństwo
|
|
|
|
#4911 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Do biegu gotowi start ![]() [QUOTE=k a j a;5181141 W czym Wasze maluchy śpią? W sensie ubranka i pod czym?[/QUOTE] Moje śpi pod flanelka
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ala:Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz przyszła do mnie połozna, jak Mały spał w rożku, a ta od razu żeby go rozpiąc bo sie przegrzeje ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Ubralam siebie ubralam malego poszlam na spacer 20 metrow i pada
|
|
|
|
#4917 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny proszę o kciuki. Jestem na porodowce. Skurcze co 3-4 minuty. Na wstępie rozwarcia na 4 cm. Mam wywoływany poród i podlaczoną oksytocyne. Skurcze trochę bolesne ale bardziej mnie boli fakt ze od 22 nic nie jadłam
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4920 |
|
Konto usunięte
|
Noszę lewatywę cały czas w torebce! Jakby mnie samochód przejechał i ratownicy szukali dokumentów to by się zdziwili
Kika ![]() Ja się nie odzywam, bo jestem u rodziców i cały czas siedzę w garażu z kotką, bo mama wykryła u niej guzy i jechałyśmy do weta, który od razu zarządził operację. Teraz chodzi jak po☠☠☠☠☠☠☠ona, przewraca się, zarzuca jej dupsko na zakrętach i ogólnie po tej narkozie wygląda jak nienormalna (mój kocur po kastracji miał się trochę lepiej, ale ona miała brzuch otwierany). Aaa i oczywiście jej wzrok jak na mnie patrzy, jakbym to ja jej krzywdę zrobiła ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- A co do wczorajszej rozmowy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

ale juz nie ulewała. Teraz spi.
pierwszego terminu, bo za tydzień drugi.....ciekawe czy mała wstrzeli sie w środek czy przenosze oba
tego sie serio nie praktykuje czy tylko o tym nie pisze?