Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-21, 09:02   #1501
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A Wy wysokociśnieniowe?
U mnie normą jest puls około 60, a wczoraj to czuć było jak serce wali i aż mi w głowie pulsowało. Bardzo dziwnie się czułam

Rano młody przylazł, wcisnął się nam do łóżka (z poduchą rogalem ciasno nam już jest ) pomarudził i zasnął. I śpi jeszcze, Tż też i tylko mnie pęcherz z łóżka wygonił, a teraz mała rozbija się w brzuchu i już nie zasnę.
Za to mnie olśniło jak uporządkuję zabawki w pokoju małego (dokupię regał TROFAST jeszcze jeden i nawet mam gdzie go wcisnąć) i rozmyślam nad roszadami między szafkami i szafami, co gdzie przeniosę żeby było najwygodniej i zrobiło się miejsce na rzeczy małej
Tak mnie nosi, że najchętniej już bym zaczęła z szafy rzeczy wyciągać, ale muszę poczekać do jutra aż mały pójdzie do przedszkola
No ja zawsze ciśnienie ok 120/80 i puls 80-90
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
No dokładnie tak myślą bo się tym nie zajmują a później denerwują.. ciekawa ta odżywka pachnie banankami? nie jest za tłusta dla włosów? Balsam mam z panaceum bodajże i jestem zadowolona )

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Elancyl mam. Nie wiem skąd ten panaceum wymyśliłam haha
Nie mam pojęcia jak ta odżywka. Spróbuję to napisze. Skusiły nie te bananki Kiedys kupiłam u mnie Vaniliową wygładzającą i była super. Faktycznie wygładziła włoski a miałam koszmarnie zniszczone przez farbowanie na blond i się mocno różniły od moich. Choć teraz też mam szczecinę i się słabo błyszczą. Pełno mam małych włosków i mi sterczą na wszytskie strony. O tą miałam http://powerlook.pl/product-pol-7025...ku-1000ml.html, ale ja nie lubię takich vaniliowych zapachów albo kakaowych. Wystarczy że musze znosić Palmersa, ale jest dobry
Cytat:
Ja wczoraj zaczęłam robić listę co musimy kupić. Same pierdoły, ale ile tego jest

Mnie znajome doświadczone mamy, zwłaszcza te które mają wykształcenie medyczne, bardzo przestrzegały przed jakimikolwiek rzeczami (poduszkami/klinami) pod głową malucha, bo to zawsze inaczej kręgosłup układa.
W razie kataru najlepiej unieść całe łóżeczko od strony główki dziecka np. podkładając książki. Wtedy lepiej się oddycha, a kręgosłup nieobciążony i nie wygięty
Cholera. To najwyżej ja będę teraz na niej spała bo ja ledwo dyszę, a droga nie była. Zapytam jeszcze położnej na SR i zaraz zobaczę w książkach czy coś jest na temat tych poduszek. A teraz idę pod prysznic bo siedzę w koszuli i mi zimno brrrr
Stary 2015-06-21, 09:02   #1502
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dzień dobry laski
Dobija mnie ta pogoda Od paru dni jak zwłok się czuję

Nie wiem czy pisałam, ze wczoraj zamówiłam ponad 20 pierdół:
Te takie co potrzebne drobiazgi jak pieluszki jednorazowe dla noworodka, prześcieradła, 2 butelki Aventa Natural na 0+ i 1+ m, smoczki do nich dodatkowe, pokrowiec na przewijak, podkłady poporodowe i takie tam pierdoły. Pokazałam listę mojemu, żeby później z d... nie strzelał, ze na pierdoły i aż sie zdziwił, że takie pierdoły a tylke to kosztuje i że faktycznie wszystko potrzebne.
Wszystko od tego sprzedawcy i zobaczymy czy będzie ok. Jak tak to poprosze MAlinkę żeby wrzuciła na 1 str sprzedawcę. Ma tanio butelki szczególnie
To czekam na recenzje sprzedawcy, bo parę pierdół też muszę zamówić.

A wczoraj moja kuzynko-ciocia zaproponowała ze mi pożyczy ciuszki po moim chrześniaku a ja mam nie sprzedawać ciuszków po Oli. Wynika z tego,ze ich zwerbowalismy do starań o drugie, bo ciężko było im się zdecydować.
Cytat:
A Wy wysokociśnieniowe?
U mnie normą jest puls około 60, a wczoraj to czuć było jak serce wali i aż mi w głowie pulsowało. Bardzo dziwnie się czułam

Rano młody przylazł, wcisnął się nam do łóżka (z poduchą rogalem ciasno nam już jest ) pomarudził i zasnął. I śpi jeszcze, Tż też i tylko mnie pęcherz z łóżka wygonił, a teraz mała rozbija się w brzuchu i już nie zasnę.
Za to mnie olśniło jak uporządkuję zabawki w pokoju małego (dokupię regał TROFAST jeszcze jeden i nawet mam gdzie go wcisnąć) i rozmyślam nad roszadami między szafkami i szafami, co gdzie przeniosę żeby było najwygodniej i zrobiło się miejsce na rzeczy małej
Tak mnie nosi, że najchętniej już bym zaczęła z szafy rzeczy wyciągać, ale muszę poczekać do jutra aż mały pójdzie do przedszkola :
Ja też wzięłam się dość mocno za porządki w szafie, choć jedną dużą półkę mam wolną, ale muszę jeszcze szufladowe pod łóżeczkiem zwolnić, bo teraz nie będę mieć komody w sypialni. To na pieluchy itp się przyda.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2015-06-21 o 09:19
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:09   #1503
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mam pojęcia jak ta odżywka. Spróbuję to napisze. Skusiły nie te bananki Kiedys kupiłam u mnie Vaniliową wygładzającą i była super. Faktycznie wygładziła włoski a miałam koszmarnie zniszczone przez farbowanie na blond i się mocno różniły od moich. Choć teraz też mam szczecinę i się słabo błyszczą. Pełno mam małych włosków i mi sterczą na wszytskie strony. O tą miałam http://powerlook.pl/product-pol-7025...ku-1000ml.html, ale ja nie lubię takich vaniliowych zapachów albo kakaowych. Wystarczy że musze znosić Palmersa, ale jest dobry
To zdaj relacje jak ja użyjesz czy nie obciąża włosów itd. Ja mam rzadkie włosy i jak należę odżywkę która właśnie to robi to wyglądam jakbym miała kilka włosów na krzyż a na drugi dzień trzeba umyć włosy. Przeważnie to tak miałam jak do jednej fryzjerki chodziła. Nawalila tego wszystkiego.. ;p
Stary 2015-06-21, 09:09   #1504
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Hej mamusie
U nas chyba dziś ładna pogoda może wybierzemy się na jakiś spacerek z Inga bo juz gorączki nie ma
Mi to samo mówiła położna co Toska pisze ze podnieś całe łóżko do góry os strony główki my pod materacem mieliśmy książki

Ja zamówię chyba ręcznik, pieluszki nowe. I tak się zastanawiam jak będę kąpać mała to będę za każdym razem wyparzac wannę? Bo Inga ma już jakieś swoje zarazki i chyba będzie trzeba miejmy nadzieje ze juz będę miała swoje 4katy i wsadze inge do normalnej wanny

Juz chce mój wózek nowy ha ha czekam jakbym to ja sobie kupiła jakiś samochód ha ha.

Mam nowy telefon i tak mi się dziwnie pisze sam mi wstawia słowa i czasami nie zobaczę ze mi wyraz zmienił na całkiem inny , wiec jak coś dziwnego napisze to przez ten telefon ;D

Teraz musze zjeść śniadanko mam pyszne rzodkiewki wiec jakąś kanapeczka napewno

Aaaa jeszcze ! Dziewczyny czy któraś z was kiedykolwiek miła hemoroidy ? Jak to się objawia wiem ze w ciąży to częsta przypadłość :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:12   #1505
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Hej mamusie
U nas chyba dziś ładna pogoda może wybierzemy się na jakiś spacerek z Inga bo juz gorączki nie ma
Mi to samo mówiła położna co Toska pisze ze podnieś całe łóżko do góry os strony główki my pod materacem mieliśmy książki

Ja zamówię chyba ręcznik, pieluszki nowe. I tak się zastanawiam jak będę kąpać mała to będę za każdym razem wyparzac wannę? Bo Inga ma już jakieś swoje zarazki i chyba będzie trzeba miejmy nadzieje ze juz będę miała swoje 4katy i wsadze inge do normalnej wanny

Juz chce mój wózek nowy ha ha czekam jakbym to ja sobie kupiła jakiś samochód ha ha.

Mam nowy telefon i tak mi się dziwnie pisze sam mi wstawia słowa i czasami nie zobaczę ze mi wyraz zmienił na całkiem inny , wiec jak coś dziwnego napisze to przez ten telefon ;D

Aaaa jeszcze ! Dziewczyny czy któraś z was kiedykolwiek miła hemoroidy ? Jak to się objawia wiem ze w ciąży to częsta przypadłość :P
Ja nie miałam i w ciąży też nie mam i oby tak zostało. Z tego co czytałam to one tworzą się przez zaparcia. Ja z rana na śniadanie codziennie owsianka i nie mam tego problemu. Czasami jeszcze błonnik zjem albo siemie lniane )
Stary 2015-06-21, 09:14   #1506
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wróciliśmy z Lidla i dorwałam tą sukienkę co Agatka i nawet M była hiih ostatnia. Leży ładnie. Przynajmniej nie robi ze mnie chodzącego namiotu
Ja to chyba jednak ostro walnięta jestem, bo im bardziej "namiotowa" kiecka, tym większy zachwyt u mnie

Cytat:
Ja wczoraj zaczęłam robić listę co musimy kupić. Same pierdoły, ale ile tego jest
Ja nie jestem w stanie zrobić takiej listy, totalny nieogar Ciekawe co potem będę dokupować w panice że się zapomniało
Cytat:
Mnie znajome doświadczone mamy, zwłaszcza te które mają wykształcenie medyczne, bardzo przestrzegały przed jakimikolwiek rzeczami (poduszkami/klinami) pod głową malucha, bo to zawsze inaczej kręgosłup układa.
W razie kataru najlepiej unieść całe łóżeczko od strony główki dziecka np. podkładając książki. Wtedy lepiej się oddycha, a kręgosłup nieobciążony i nie wygięty
Dokładnie tak, żadnych poduszek na początku.
Stary 2015-06-21, 09:17   #1507
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
też mi się wierzyć nie chciało, ale babka podtrzymywała że jest w szoku.. przylazł do niej psycholog i takie zj*by dostała, że w ogóle dopuściła do tego, że zaszła w swojej sytuacji.. no masakra jakaś.
Nie oglądałyście nigdy "Ciąża z zaskoczenia" na TLC?
To był mój ulubiony program jak leżałam na zwolnieniu Leci codziennie o 10 i jest właśnie o babkach, które nagle zaczynają rodzić. I jak opowiadły to jest to gdzieś tam możliwe, aczkolwiek to Amerykanie a oni są specyficzni. Trudne do uwierzenia ale takich przypadków są tysiące.

Witam z rana, dziś jadę na objazd sklepów dzieciecych. Motywujecie mnie trochę - Wy macie prawie wszystko a ja dosłownie kilka ciuszków i wanienke Ale jeszcze tylko 3 tygodnie do pracy i będę miała dużo czasu żeby wszystko ogarnąć
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:22   #1508
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie da się słownika/autouzupełniania wyłączyć?

Cytat:
Uwierz, jak będziesz miała to poczujesz
Stary 2015-06-21, 09:27   #1509
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

O nie wiedziałam , choć mojej właśnie książki pod łóżeczko podkładałam jak miała katar.
Cytat:

Cholera. To najwyżej ja będę teraz na niej spała bo ja ledwo dyszę, a droga nie była. Zapytam jeszcze położnej na SR i zaraz zobaczę w książkach czy coś jest na temat tych poduszek. A teraz idę pod prysznic bo siedzę w koszuli i mi zimno brrrr
Położne mogą nie wiedzieć, lepiej poszukaj jakiś informacji u Pawła Zawitkowskiego lub jakiegoś cenionego fizjoterapełty.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Hej mamusie

Aaaa jeszcze ! Dziewczyny czy któraś z was kiedykolwiek miła hemoroidy ? Jak to się objawia wiem ze w ciąży to częsta przypadłość
Ja miałam w tamtej ciąży. U mnie krew się pojawiała przy podciernaniu na papierze.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2015-06-21 o 09:31
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 10:09   #1510
malinowa4
Zakorzenienie

hello

kurcze wczoraj popołudniu tak mnie kręgosłup rozbolał że do nocy leżeć musiałam tylko wstałam się umyć i spowrotem do wyra. już myślałam że się popłaczę z tego bólu.. chyba się przepracowałam i przeciążyłam wczoraj :/

trzymać kciuki bo tż dostał odzew w sprawie pracy i jutro ma się umówić na rozmowę mam nadzieję, że za tydzień przyjedzie po mnie

moja dzidzia kładzie się spać i budzi razem z mamusią
czuję właśnie jak ćwiczy jakieś karate u mnie w brzuchu hehee
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 10:27   #1511
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
To zdaj relacje jak ja użyjesz czy nie obciąża włosów itd. Ja mam rzadkie włosy i jak należę odżywkę która właśnie to robi to wyglądam jakbym miała kilka włosów na krzyż a na drugi dzień trzeba umyć włosy. Przeważnie to tak miałam jak do jednej fryzjerki chodziła. Nawalila tego wszystkiego.. ;p
Ja też mam piórka i codziennie muszę myć Ja kocham tę odżywkę http://powerlook.pl/product-pol-1585...la-750-ml.html, ale zamawiam na allegro. Choć widzę, ze tu też spoko cena
Cytat:
Książki pod nogi łóżeczka mogę jeszcze zrozumieć, ale książki pod materac to chyba jeszcze gorzej niż poduszka klin W zasadzei ten sam prawie efekt z tym, że z książkami gorzej bo nierówno
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Nie oglądałyście nigdy "Ciąża z zaskoczenia" na TLC?
To był mój ulubiony program jak leżałam na zwolnieniu Leci codziennie o 10 i jest właśnie o babkach, które nagle zaczynają rodzić. I jak opowiadły to jest to gdzieś tam możliwe, aczkolwiek to Amerykanie a oni są specyficzni. Trudne do uwierzenia ale takich przypadków są tysiące.

Witam z rana, dziś jadę na objazd sklepów dzieciecych. Motywujecie mnie trochę - Wy macie prawie wszystko a ja dosłownie kilka ciuszków i wanienke Ale jeszcze tylko 3 tygodnie do pracy i będę miała dużo czasu żeby wszystko ogarnąć
Oglądałam "Ciąża z zaskoczenia" i o tym głównie myślałam jak pisałam, ze ciężko mi już uwierzyć w takie przypadki jak sama w ciąży jestem. Nie rozumiem jak można nie czuć ruchów np w 7 czy 8 miesiącu Głównie o te ruchy mi chodzi, bo inne dolegliwości to się mogą zdarzyć każdemu i to łącznie z nie pojawianiem się @. Choć niektóre mają plamienia hormonalne parę miesięcy jeszcze
Stary 2015-06-21, 10:41   #1512
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Książki pod nogi łóżeczka mogę jeszcze zrozumieć, ale książki pod materac to chyba jeszcze gorzej niż poduszka klin W zasadzei ten sam prawie efekt z tym, że z książkami gorzej bo nierówno

Oglądałam "Ciąża z zaskoczenia" i o tym głównie myślałam jak pisałam, ze ciężko mi już uwierzyć w takie przypadki jak sama w ciąży jestem. Nie rozumiem jak można nie czuć ruchów np w 7 czy 8 miesiącu Głównie o te ruchy mi chodzi, bo inne dolegliwości to się mogą zdarzyć każdemu i to łącznie z nie pojawianiem się @. Choć niektóre mają plamienia hormonalne parę miesięcy jeszcze
Masz rację. Pod materac też nie powinno się nic wkładać

Nasze ciąże wyczekiwane, wsłu☠☠☠☠☠☠y się, więc to inaczej, ale w tym 6 miesiącu i później nie wyobrażam sobie nie stwierdzić, że coś jest nie halo skoro ja dziś np. już od rana czuję ból w spojeniu. Poza ciążą taki ból się raczej nie zdarza
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 10:56   #1513
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Przypomnijcie kto już kupił jaki płyn/żel do prania kupiłeście tylko nie proszek bo ich nie znoszę :p
Jeszcze nie kupiłam ale chcę wszystko do prania Biały Jeleń - przed wiekami nawet moja matka moje ciuchy w tym prała i nigdy nie byłam na nic uczulona a mam wrażliwą skórę Zapach też ma niedrażniący. Zaufam mu więc też, szczególnie że lata temu nie było specjalnych środków do prania dziecięcych rzeczy i jakoś wszyscy żyli
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 10:58   #1514
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam piórka i codziennie muszę myć Ja kocham tę odżywkę http://powerlook.pl/product-pol-1585...la-750-ml.html, ale zamawiam na allegro. Choć widzę, ze tu też spoko cena

Jak masz łożysko z przodu i do tego dużo tłuszczu ( tak jak większość Amerykanek - ja akurat na żadną szczupłą oglądając ten serial nie trafiłam) to myślę, że mimo wszystko można nie czuć, tudzież pomylić te ruchy z "sensacjami" żołądkowymi.
Stary 2015-06-21, 10:58   #1515
Pasztetnik
Zadomowienie

A na dzień dobry znowu poszalałam zakupowo, tym razem przyjdą ciuszki z F&F Nie mogę się doczekać tych wszystkich paczek

Stary 2015-06-21, 11:00   #1516
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ból w spojeniu to wcale nie jest dolegliwość zarezerwowana tylko dla ciężarnych, sportowcy też często cierpią z tego powodu, ale to tak nawiasem

Ja do 22 tygodnia nie czułam nic, brzuch miałam mniejszy niż przed ciążą (przed miałam tzw. oponkę), więc tu akurat jestem w stanie uwierzyć. Późniejsza ciąża...nie wiem jak jest u kobiet z dużą nadwagą, przy dużej warstwie tłuszczu na brzuchu może faktycznie ruchy dziecka są tak wytłumione, że się je raczej kojarzy z przewalającą się treścią żołądka

Pamiętam też że lata temu, jak byłam chudziną, to można było przyłożyć mi ucho do brzucha i się czuło bicie serca, czasami sama je odczuwałam jak położyłam dłoń na brzuchu - jak teraz dzidziol ma czkawkę, to wrażenie jest podobne, tylko wiadomo, teraz mam już konkretny brzuch
Stary 2015-06-21, 11:11   #1517
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Jak masz łożysko z przodu i do tego dużo tłuszczu ( tak jak większość Amerykanek - ja akurat na żadną szczupłą oglądając ten serial nie trafiłam) to myślę, że mimo wszystko można nie czuć, tudzież pomylić te ruchy z "sensacjami" żołądkowymi.
Widzisz, a parę dni temu na opisie usg odkryłam, że u mnie łożysko jest wysoko ale właśnie z przodu, co mnie zdziwiło bo pierwsze ruchy poczułam już w 14tyg
Ale myślę, że też sporo zależy od różnych innych czynników, np. od wagi, kiedyś gdzies widzialam taki program o meeega otyłych amerykankach (200kg w górę) i sporo u nich było takich nieodkrytych ciąż, nie czuły ruchów bo raz że pod zwałami tłuszczu a dwa przez obżarstwo ruchy w jelitach mialy niemniejsze

Stary 2015-06-21, 11:12   #1518
gosiek0388
Zadomowienie

heloł laseczki , ale miałam noc , zrobiliśmy wieczorem spontanicznego grilla , najadłam się , nażłopałam coca coli i już od 12 do 5 rano nie spałamtragiczna ta noc dla mnie była, a teraz mam łeb jak sklep, pogoda umnie do doopy , leje deszcz w ten I dzień lata.
Stary 2015-06-21, 11:12   #1519
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja staram się co dwa dni. Zdaj relacje z tej nowej )
Stary 2015-06-21, 11:13   #1520
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Jeszcze nie kupiłam ale chcę wszystko do prania Biały Jeleń - przed wiekami nawet moja matka moje ciuchy w tym prała i nigdy nie byłam na nic uczulona a mam wrażliwą skórę Zapach też ma niedrażniący. Zaufam mu więc też, szczególnie że lata temu nie było specjalnych środków do prania dziecięcych rzeczy i jakoś wszyscy żyli
Cytat:
Tylko to możne góra do 30 tygodnia, ale później to ewidentnie w brzuchu czuć obracanie, kopanie itd i nie da rady raczej pomylić z burczeniem czy ruchem w jelitach. Grubsza kobitka może ręką nie wyczuwać, ale we wnątrz No nie wiem. Moze jakies nie szczegónie bystre i myślą, ze żołądek fikołki robi
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja do 22 tygodnia nie czułam nic, brzuch miałam mniejszy niż przed ciążą (przed miałam tzw. oponkę), więc tu akurat jestem w stanie uwierzyć. Późniejsza ciąża...nie wiem jak jest u kobiet z dużą nadwagą, przy dużej warstwie tłuszczu na brzuchu może faktycznie ruchy dziecka są tak wytłumione, że się je raczej kojarzy z przewalającą się treścią żołądka

Pamiętam też że lata temu, jak byłam chudziną, to można było przyłożyć mi ucho do brzucha i się czuło bicie serca, czasami sama je odczuwałam jak położyłam dłoń na brzuchu - jak teraz dzidziol ma czkawkę, to wrażenie jest podobne, tylko wiadomo, teraz mam już konkretny brzuch
Ale mnie chodzi o końcowe tygodnie, miesiące ciąży a nie początki
Mój mąż jak się gapi w brzuch to nie wie czy to serce mi bije czy ruchy dzidzi. JAkbym miała pikawę w brzucholu a nie klacie
Stary 2015-06-21, 11:15   #1521
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No w sumie masz rację. Biały jeleń się sprawdza dla osób które są mega alergikami, itd. Chyba się skuszę a widziałam go Tesco
Stary 2015-06-21, 11:17   #1522
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
heloł laseczki , ale miałam noc , zrobiliśmy wieczorem spontanicznego grilla , najadłam się , nażłopałam coca coli i już od 12 do 5 rano nie spałamtragiczna ta noc dla mnie była, a teraz mam łeb jak sklep, pogoda umnie do doopy , leje deszcz w ten I dzień lata.
U mnie druga z rzędu kiepska noc, dziś mi się dla odmiany nic złego nie śniło (uf), ale nie mogłam się ułożyć, ciągle mnie coś gniotło, przeszkadzało, za gorąco, za zimno, niewygodnie... podejrzewam że w dzień będę dosypiać.

Cola...alleeeeeeee bym się napiłaaa...

Deszcz popaduje i u mnie, od paru dni jest mocno taka sobie pogoda (zarezerwowaliśmy z lubym wypad na kilka dni i od razu się pogoda zmieniła, jakby chciała powiedzieć "siedźcie na tyłkach" :P ), ale to akurat dobrze, bo już było potwornie sucho. Szkoda że dość delikatnie pada, mogłoby konkretnie wlać.
Stary 2015-06-21, 11:35   #1523
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, a parę dni temu na opisie usg odkryłam, że u mnie łożysko jest wysoko ale właśnie z przodu, co mnie zdziwiło bo pierwsze ruchy poczułam już w 14tyg
Ale myślę, że też sporo zależy od różnych innych czynników, np. od wagi, kiedyś gdzies widzialam taki program o meeega otyłych amerykankach (200kg w górę) i sporo u nich było takich nieodkrytych ciąż, nie czuły ruchów bo raz że pod zwałami tłuszczu a dwa przez obżarstwo ruchy w jelitach mialy niemniejsze
JAk się pół krowy z hamburgerów przez jelita przeciska to jeszcze może pomuuuuuuczeć

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cudo!!!!!!!????????????:c onfused: Ja bym się bała zostać z tym sama na noc http://allegro.pl/reborn-lalka-nowor...439366236.html

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A ręcznik dla noworodka do szpitala tez trzeba mieć

Rany a ja idę do teściów na obiad JAk mi sie nie chę. Od początku ciąży nie byłam, bo miałam zakaz wspinania się na 4 piętro. Przecież ja wypluję płuca zanim tak wlezę Pewnie się zdyszę jak lokomotywa a mój teść oczywiście głupio skomentuje, że taka młoda...bla bla bla
Stary 2015-06-21, 11:49   #1524
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
A no na naszym łózku jak emylka na kanapie
Qrde, z miejscem na kąpiel to mam największy problem, łazienka za mała, a w sypialni jak upchne wszystko to zmieści się tylko na łóżku :/ Chyba bede musiala w salonie albo pokoju z garderobą? Tylko wolalabym mieć wszystko w jednym miejscu Ehh, pokombinuje jeszcze
tylko że bez stelażu rozumie się? : ))

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
No ja właśnie nie chciałam kupować bo w sumie to nie wiem jak mała pochodzi długo w 62 i czy to już będzie ciepło czy jeszcze zimno... więc z tym na razie się wstrzymuje
myślę że w 62 spokojnie zimę przechodzi nawet większy dzieć. zaraz w klubie jak znajdę wkleję wam zdjęcie mojego Michała w kombinezonie na 68 z hm a on wcale nie był malutkim nowodorkiem

Cytat:
Ja kupiłam parę 68 bo akurat trafiłam na mega przecenie to żal było nie brać

Ręczniczki wczoraj zamówiłam ze Smyka, wydają się fajne i mają dużo kolorów do wyboru :
http://www.smyk.com/babymatex-okryci...t-niemowlaka-p

Jeszcze chcę taki z F&F
http://www.f-f.com/pl/product/reczni...isiem/kl512284

A te myjki jednorazowe to fajne i nie, bo trochę droga zabawa używając codziennie Chyba żeby uzywac je tylko na zasadzie doraznej, czyli np. zmywania naglej kupy spod samych pach, to szkoda wtedy brudzić ta wielorazowa
ręczniki z kapturkiem są spoko, a ja teraz np nie brałabym tych 80x80 tylko od razu 100x100 dluzej posłużą

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No też jestem tym zaskoczona, ale ogólnie widzę że wiele dziewczyn mnóstwo badań miało zrobionych dużo wcześniej niż ja (choćby ta glukoza, ja albo w tym albo w następnym tygodniu dopiero zrobię, a tu dziewczyny już zapomniały że miały to badanie ), więc się nie wymądrzam
też jeszcze nie mam skierowania na glukoze, ją trzeba chyba do 28 tygodnia zrobić więc luz

Cytat:
Ja nie miałam i w ciąży też nie mam i oby tak zostało. Z tego co czytałam to one tworzą się przez zaparcia. Ja z rana na śniadanie codziennie owsianka i nie mam tego problemu. Czasami jeszcze błonnik zjem albo siemie lniane )
moga też wyjść podczas porodu

Cytat:
No w sumie masz rację. Biały jeleń się sprawdza dla osób które są mega alergikami, itd. Chyba się skuszę a widziałam go Tesco
a mnie płyn do higieny intymnej biały jeleń uczulił. a kupiłam bo zalecała nam go polozna do podmywania po porodzie ;/

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 11:52   #1525
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
JAk się pół krowy z hamburgerów przez jelita przeciska to jeszcze może pomuuuuuuczeć

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cudo!!!!!!!????????????:c onfused: Ja bym się bała zostać z tym sama na noc: http://allegro.pl/reborn-lalka-nowor...439366236.html

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Rany a ja idę do teściów na obiad JAk mi sie nie chę. Od początku ciąży nie byłam, bo miałam zakaz wspinania się na 4 piętro. Przecież ja wypluję płuca zanim tak wlezę Pewnie się zdyszę jak lokomotywa a mój teść oczywiście głupio skomentuje, że taka młoda...bla bla bla
To dojdz na 3 pietro usiadz sobie i zlap calkowie oddech i dopiero wbijaj na 4 - będziesz i wypoczęta i teść nie bedzie miał co komentować Ja będąc w Rzymie wlazilam na kopułę baziliki św.Piotra - 320 schodów - 5 postojów do calkowitego uspokojenia rytmu serca i oddechu i dałam radę Dla widoków było warto.
Smacznego

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-06-21, 11:55   #1526
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Cudo!!!!!!!????????????:c onfused: Ja bym się bała zostać z tym sama na noc http://allegro.pl/reborn-lalka-nowor...439366236.html

nie trzeba, w szpitalach (większosci) już raczej nie myją dziecka

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

a co do 4 pietra to mieszkam na nim i muszę dawać radę, więc i ty dasz radę;p

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-06-21, 12:03   #1527
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

[/COLOR]a co do 4 pietra to mieszkam na nim i muszę dawać radę, więc i ty dasz radę;p
a no dam rady, ale jak sie umorduję. Wczesniej to w podskokach wbiegałam, bo formę miałam super, le teraz problemy z ciśnieniem i jak wchodze po schodach to czuję jak mi dudni w głowie a żyła mało nie wyskoczy z szyi więc wolę unikać wysokich pięter nawet bez krwiaka
Stary 2015-06-21, 12:05   #1528
emylka86
Zakorzenienie

dobra nie chcę mi się do klubu wklejać, bo tam trzeba zmniejszać i wysyłać na serwer, tu prościej. młody w kombinezonie 68, dodam że dziecko ma tu już skończony miesiąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0370.jpg (96,3 KB, 28 załadowań)

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-06-21, 12:06   #1529
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
a no dam rady, ale jak sie umorduję. Wczesniej to w podskokach wbiegałam, bo formę miałam super, le teraz problemy z ciśnieniem i jak wchodze po schodach to czuję jak mi dudni w głowie a żyła mało nie wyskoczy z szyi więc wolę unikać wysokich pięter nawet bez krwiaka
no ja to też już w podskokach nie lecę, no chyba że muszę lecieć za tym moim 2 latkiem ;p

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-06-21, 12:06   #1530
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Yyy skleroza mnie łapie, ale ja nie miałam raczej. Podobnie kosmetyków do kąpieli. Położne kąpały na sali, chyba jakimiś pieluchami obcierały i oddawały nam do ubrania. Ja od razu zawijałam młodego w pieluchę flanelową wtedy i zakładałam pampka, a potem resztę

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
nie trzeba, w szpitalach (większosci) już raczej nie myją dziecka
4 lata temu położne kąpały codziennie tam gdzie ja rodziłam. Młodemu odpuściły tylko dobę po porodzie, tzn urodził się w sobotę o 20, a kąpały go w poniedziałek rano
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości