Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-21, 18:32   #91
sylwka321
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Szuu noo bo pewnie cię nie zbada na samolocie żeby porodu nie spowodować

Gabi brawo za wagę

Dziewczyny jak któraś chce bliźnięta to dziś ostatnia szansa bo od jutra znak RAKA
jak dobrze bo ja nie chciałam bliźniaka

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które studiują.. dowiedzcie się o zapomogach na waszych uczelniach, bo ja na swoją składam i mogę dostać do 3tys na pewno jest 1000 a reszta zależy... Także jak jest taka możliwość to warto skorzystać )
Ooo a to ciekawe info, jak jestem na dziekance to chyba nie ma nic do rzeczy?? Nadal mam status studenta
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 18:34   #92
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u położnej to mówiła żeby nie stymulować piersi, brać paracetamol i ibuprofen, nosić dobry stanik i przykładać kapustę i powinno być lepiej. Tutaj nie dają tabletek na wyciszenie laktacji
ale jak nawet troszkę nie odciągniesz to nie zrobi się zastój?

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
tak i jeśli do 12 nic mi sie nie urodzi to moja Gośka bedzie bardzo rzeczną dziewczynką szanującą rodziców bo ani ja ani tż bardzo nie chcieliśmy bliźniaka a jak sie urodzi to za kare nie zobaczy ani grosza z becikowego mały złośliwiec
to mówisz że raczki to grzeczne dziewczynki? ->

Cytat:
Dziewczyny które studiują.. dowiedzcie się o zapomogach na waszych uczelniach, bo ja na swoją składam i mogę dostać do 3tys na pewno jest 1000 a reszta zależy... Także jak jest taka możliwość to warto skorzystać )
która uczelnia taka hojna? ja na synka dostałam 500zł z UMCS ale to było 7 lat temu

Cytat:
strasznie mnie zdołował ten hemoroid . pani w aptece poleciła mi procto glyvenol bo można w ciąży (od 4 m-ca) i podczas karmienia stosować .
ale że mam uraz psychiczny do czopków to wziełam maść. tylko że teraz tak myśle że maść też musze chyba "w oko" wcisnąć? a nie tylko na tą "kluske" co wyskoczyła ?

boże, jestem zniesmaczona tym wszystkim i obrzydza mnie to ..... a już sie cieszyłam że mnie takie atrakcje omineły
a jaką maść wzięłaś?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 19:07   #93
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Industria Ciebie cokolwiek obrzydza?? No sioooostrooo co Ty W oko zajrzałaś to i smarować będziesz
nooo, podobnie jak ty, chce żeby to miejsce pozostało dziewicze, więc jak sobie pomyśle że cokolwiek mam tam tkać to yyyyyyy oko to jest tabu i koniec

na szczęście gadałam z kumpelą i powiedziała że ona stosowała tą maść tylko "zewnętrznie" i ładnie pomagało więc troche mi kamień z serca spadł

Cytat:

a jaką maść wzięłaś?
zdecydowanie wole raki dobrzy ludzie, tylko czesem mają skłonności do puszczania, ale to chyba z dobroci serca wynika
za to z większością bliżniaków które znam miałam kose

a maść wziełam procto glyvenol- podobno daje rade - zobaczymy.....
Stary 2015-06-21, 19:08   #94
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają elektroniczną nianię, jaką polecacie? na co zwrócić uwagę? U mnie jednak by się przydała, bo mały śpi w sypialni na poddaszu, a ja w tym czasie jestem głównie na dole i trochę męczy bo ze względu na kota drzwi tam zamykam i muszę latać nasłuchiwać teraz jak jeszcze tż jest w domu to git, ale po tacierzyńskim będzie trudniej..
Ja zakupiłam tę z babyono, bardzo popularną ale nie wiem jak się będzie sprawować.

Cytat:
strasznie mnie zdołował ten hemoroid . pani w aptece poleciła mi procto glyvenol bo można w ciąży (od 4 m-ca) i podczas karmienia stosować .
ale że mam uraz psychiczny do czopków to wziełam maść. tylko że teraz tak myśle że maść też musze chyba "w oko" wcisnąć? a nie tylko na tą "kluske" co wyskoczyła ?

boże, jestem zniesmaczona tym wszystkim i obrzydza mnie to ..... a już sie cieszyłam że mnie takie atrakcje omineły
Ja smaruje tylko ten guziołek który wystaje ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 19:12   #95
industria
Zakorzenienie

ufffff
Stary 2015-06-21, 19:26   #96
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

zdecydowanie wole raki dobrzy ludzie, tylko czesem mają skłonności do puszczania, ale to chyba z dobroci serca wynika

a maść wziełam procto glyvenol- podobno daje rade - zobaczymy.....
mój tż jest rakiem dlatego każe mi zaciskać nogi do jutra bo córcię chce mieć raczka

U mnie dziś słońce na przemian z deszczem. Cały dzień deszczowy i jestem jakaś poirytowana Teraz wyszłam na balkon i oto widok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tecza.jpg (109,9 KB, 17 załadowań)
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 19:48   #97
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Aika - ja bym odciagala troche, niewiele, tak do momentu poczucia ulgi jak bedziesz czula ze masz bardzo duzo pokarmu. Nie pobudzisz tym za bardzo laktacji a chyba w ten sposob latwiej uniknac zapalenia. Na mnie to dzialalo i tak zakonczylam karmienie jak musialam. Jeszcze cos ziolowego mozna pic konczac karmienie, chyba szalwie, nie pamietam dokladnie, trzeba by poszukac w necie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 20:04   #98
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
ale jak nawet troszkę nie odciągniesz to nie zrobi się zastój?

która uczelnia taka hojna? ja na synka dostałam 500zł z UMCS ale to było 7 lat temu

a jaką maść wzięłaś?
No właśnie UMCS widzisz jak się przez 7 lat wzbogacili na warunkach.. aż chcą się dzielić
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 20:05   #99
Aika213
Wtajemniczenie

Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Aika - ja bym odciagala troche, niewiele, tak do momentu poczucia ulgi jak bedziesz czula ze masz bardzo duzo pokarmu. Nie pobudzisz tym za bardzo laktacji a chyba w ten sposob latwiej uniknac zapalenia. Na mnie to dzialalo i tak zakonczylam karmienie jak musialam. Jeszcze cos ziolowego mozna pic konczac karmienie, chyba szalwie, nie pamietam dokladnie, trzeba by poszukac w necie.

Nie mam laktatora, na razie po kspuscie i ibuprofenie jest ok. Mam nadzieje, ze przetrwam noc, jak tak dalej pojdzie to rano polece kupic bo tutaj wszystko pozamykane, nawet nie ma aptek 24h. Mam nadzieje, ze mi nie rozsadzi cyckow do rana. Wygladaja jak bym implanty miala
Myslicie, ze wytrwam do rana.

Co do niani ja tez mam Angel Care i tez sie dobrze sprawdza

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-06-21 o 20:13
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 20:34   #100
Marei
Zakorzenienie

Aaa nam angel care czasem tv od sasiadow.z dolu przebija jak włączę wysoką czułość :/ a tak to super, słyszę każdy jęk. Tylko na odległość dwóch pokoi dalej nie próbowałam.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Chyba herbata miętowa. Nie pozwalali mi jej pić w szpitalu, bo zle działa na laktacje
Stary 2015-06-21, 20:47   #101
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z mojej uczelni w maju wyciągnęłam 1125 zł, ale to w innej sprawie. Jednak było tam napisane, że zapomogę przyznają w wyniku wypadków losowych, więc chyba urodzenie dziecka się nie liczy tutaj.
Chociaż... u mnie to było raczej losowe

Wróciłam z urodzin.. i cisza, spokój Jutro położna mnie wymasuje.
Dostałam tyle ciuszków, że nie wiem czy zmieszczę do szafy... A ja mam teraz w szafie rozmiary 56 i 62, i tych właśnie jest najwięcej

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Aaa nam angel care czasem tv od sasiadow.z dolu przebija jak włączę wysoką czułość :/ a tak to super, słyszę każdy jęk. Tylko na odległość dwóch pokoi dalej nie próbowałam.

Na początku byłabym przerażona, jakbym jakieś podejrzane dźwięki usłyszała

W poprzednim wątku chyba Masija pisała o antykoncepcji coś i że udawało Wam się nie zajść w ciążę tylko na podstawie dni niepłodnych. Otóż u mnie cały czas też tak było aż do września

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Aha! Jeszcze chciałam pomarudzić. Nie wiem co się dzisiaj stało, ale miałam taki moment, że tak mnie kręgosłup i biodra bolały, że aż iść nie mogłam Na tych urodzinach to chodziłam jak stara babcia, na schodach po jednym schodku tylko...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 20:48   #102
k a j a
Zakorzenienie

A ja polezałam w wannie .i się przestraszylam ze mi się szwy rozpuszcza i uciekłam

Cyckuje Lene i idę spać, jutro ma przyjść położna.
Ciasto dziś zrobiłam, poczestuje ją

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 20:50   #103
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Nie mam laktatora, na razie po kspuscie i ibuprofenie jest ok. Mam nadzieje, ze przetrwam noc, jak tak dalej pojdzie to rano polece kupic bo tutaj wszystko pozamykane, nawet nie ma aptek 24h. Mam nadzieje, ze mi nie rozsadzi cyckow do rana. Wygladaja jak bym implanty miala
Myslicie, ze wytrwam do rana.

Co do niani ja tez mam Angel Care i tez sie dobrze sprawdza
Zawsze mozesz tez sciagnac recznie, to bedzie mala ilosc, dasz rade.
Stary 2015-06-21, 20:50   #104
Cos_
Zakorzenienie

Kaja apap mozna przy kp dwie tabletki na dobe max.
Rybka gratuluje!
No i witam sie w nowym wateczku
Rozpakowywac sie
Stary 2015-06-21, 20:54   #105
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja z mojej uczelni w maju wyciągnęłam 1125 zł, ale to w innej sprawie. Jednak było tam napisane, że zapomogę przyznają w wyniku wypadków losowych, więc chyba urodzenie dziecka się nie liczy tutaj.
Chociaż... u mnie to było raczej losowe

Wróciłam z urodzin.. i cisza, spokój Jutro położna mnie wymasuje.
Dostałam tyle ciuszków, że nie wiem czy zmieszczę do szafy... A ja mam teraz w szafie rozmiary 56 i 62, i tych właśnie jest najwięcej

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Na początku byłabym przerażona, jakbym jakieś podejrzane dźwięki usłyszała

W poprzednim wątku chyba Masija pisała o antykoncepcji coś i że udawało Wam się nie zajść w ciążę tylko na podstawie dni niepłodnych. Otóż u mnie cały czas też tak było aż do września

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Aha! Jeszcze chciałam pomarudzić. Nie wiem co się dzisiaj stało, ale miałam taki moment, że tak mnie kręgosłup i biodra bolały, że aż iść nie mogłam Na tych urodzinach to chodziłam jak stara babcia, na schodach po jednym schodku tylko...
Uciska Ci coś, ja też tak miałam, chodziłam jak kuternoga.

Co do niani, ja tylko przez ścianę, to nie potrzeba mnie jakiejś takiej ten a te angel care chyba drogawe?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

aa dziewczyny po cc, byłyście czyszczone tam? Ile krwawilyscie? Bo mnie też oczyścił gin i dziś miałam tylko takie małe plamienia, to normalne ze tak.szybko?

Lena

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 20:57   #106
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Uciska Ci coś, ja też tak miałam, chodziłam jak kuternoga.

Co do niani, ja tylko przez ścianę, to nie potrzeba mnie jakiejś takiej ten a te angel care chyba drogawe?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

aa dziewczyny po cc, byłyście czyszczone tam? Ile krwawilyscie? Bo mnie też oczyścił gin i dziś miałam tylko takie małe plamienia, to normalne ze tak.szybko?
Ja nawet niewiem czy mnie czyscili za duzy szok byl ale pewnie tak. Ja rowne 5 tyg krwawilam. Ale u ciebie chyba za szybko sie to skonczylo.
Stary 2015-06-21, 20:58   #107
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Po pierwszej cc juz w szpitalu na koniec pobytu malo ze mnie lecialo, teraz wiecej ale tez niewiele. Z tym ze mam tak ze niby koniec, max kilka dni przerwy i znowu przez np 1-2 dni cos takze jeszcze sie ciagnie. Przy pierwszym porodzie mowili ze jak najbardziej tak moze byc po cc.
Stary 2015-06-21, 21:08   #108
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwszej cc juz w szpitalu na koniec pobytu malo ze mnie lecialo, teraz wiecej ale tez niewiele. Z tym ze mam tak ze niby koniec, max kilka dni przerwy i znowu przez np 1-2 dni cos takze jeszcze sie ciagnie. Przy pierwszym porodzie mowili ze jak najbardziej tak moze byc po cc.
To może i u mnie pokapie jeszcze. Ogólnie jadę cały czas na normalnech podpaskach bo mało.leci, ale dziś to już takie.. Jak w ostatni dzień okresu. Przy Blance krwawiłam 3 tyg, nie byłam czyszczona ale i tak szybko się skończyło.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

I wgl nie czuje też obkurczania macicy. W pierwszym dniu czułam tylko chwilę tak przy jajnikach, a teraz już wogóle. Ale nie mam brzucha tak ten, tylko taka skórę sadelko

Lena
Stary 2015-06-21, 21:18   #109
industria
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz zgrywać perfekcyjną panią domu

Cytat:

współczuje ja dzisiaj też chodziłam jak paralityk..... chyba mi młoda tak główką na szyjke cisła ze raz sie popłakałam jak miałam wysiąść z auta ciekawe czy jeszcze mam szyjke

ide spać. dobranoc kochane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 21:21   #110
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

współczuje ja dzisiaj też chodziłam jak paralityk..... chyba mi młoda tak główką na szyjke cisła ze raz sie popłakałam jak miałam wysiąść z auta ciekawe czy jeszcze mam szyjke

ide spać. dobranoc kochane
ja już nie mam Ty pewnie też nie, w końcu razem rodzimy

też już idę spać, DOBRANOC

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Miałam dokładnie tak samo, tylko ze ja z powodu wyrzutów sumienia.. Bo wiecie ze Noemi nie była planowana i miałam różne myśli po ukazaniu 2 kresek... I wyłam patrząc na nią ze miałam w ogóle takie myśli i wiem teraz że nigdy już takich mieć nie będę w razie wu... Kocham ja nad życie i dziękuję Bogu ze nie zrobiłam nic głupiego... Jak będziecie kogoś miały z takimi myślami to do mnie tą osobę na dywanik
Ja też miałam takie myśli.. A teraz nie wyobrażam sobie życia bez Wojtka. A co dopiero jak się urodzi!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 21:45   #111
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Podbijam. Też mi się przyda, co prawda my mieszkanie, ale jak śpi w sypialni gdzie też zamykam pokój, to tak nadsluchuje, a tak bym chociażby i tv obejrzała tak bez wyłączania dźwięku co chwilę
u Ciebie wystarczą te bałwanki z Canpola, które kiedyś wklejałam Ja je mam i nawet do ogrodu zabierałam i będę teraz zabierać i są czułe i mają spoko zasięg jakieś kilkadziesiąt metrów. Nie transmitują dżwięku tylko ten baławanek, którego masz przy sobie zaczyna "płakać", gdy ten, który jest przy dziecku odbiera jakiś sygnał dźwiękowy. Mi to spokojnie wystarczało przy Leosiu i teraz nie zamierzam nic więcej kupować.

Cytat:

...
Ja mam niestety całkiem inne doświadczenia... dwie osoby, które bardzo negatywnie wpłynęły na moje życie to raki. Plus jeszcze jedna całkiem niezła wredota Abliźniaki bardzo lubię. No ale swoje dzieci- raki0- wychowam na "nie-raki"

Cytat:
ja właśnie robiłam tak samo jak ty, jak kończyłam karmienie.

Cytat:
ciężka fizycznie ta końcówka... ale już niedługo....

Cytat:
u mnie było tak samo

Cytat:

ja sobie "badam" pod prysznicem i coś tam jeszcze mam, ale miękka i króciutka od tej zewnętrznej strony.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 21:46   #112
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
To może i u mnie pokapie jeszcze. Ogólnie jadę cały czas na normalnech podpaskach bo mało.leci, ale dziś to już takie.. Jak w ostatni dzień okresu. Przy Blance krwawiłam 3 tyg, nie byłam czyszczona ale i tak szybko się skończyło.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

I wgl nie czuje też obkurczania macicy. W pierwszym dniu czułam tylko chwilę tak przy jajnikach, a teraz już wogóle. Ale nie mam brzucha tak ten, tylko taka skórę sadelko
Nam juz w szpitalu kazali podpasek normalnych uzywac zeby czesciej zmieniac bo upaly i jak zaczelam tak potem w domu podpaski, grubsze wkladki i na zmiane takze tez niewiele.

Obkurczanie bardzo czulam ale na poczatku, w domu juz raczej nie.
Stary 2015-06-21, 21:48   #113
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja brałam 2 dni temu apap. A w szpitalu proponowali nam ibuprofen. Także wnioskuję, że jedno i drugie można.
Paracetamol jak najbardziej mozna. Choć u mnie w szpitalu brałam ketonal ! Dawali to brałam, miałam okropne skurcze obkurczajacej sie macicy.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają elektroniczną nianię, jaką polecacie? na co zwrócić uwagę? U mnie jednak by się przydała, bo mały śpi w sypialni na poddaszu, a ja w tym czasie jestem głównie na dole i trochę męczy bo ze względu na kota drzwi tam zamykam i muszę latać nasłuchiwać teraz jak jeszcze tż jest w domu to git, ale po tacierzyńskim będzie trudniej..
Ja planuje zakup prostej baby ono. Koleżanka ma juz 5 lat ! I ostatnio wyjęła i działa. Nie potrzebuje wypasionej, video mi niepotrzebne.
Sa tez takie po kilka stow z kamera i zasięgiem na kilometr ciekawe kto tak bejbora by porzucił hihi

Dzis jednak chyba dam o 23 cyca. Słabo nam ta butla idzie i pózniej i tak chce cyca. Sama nie wiem co robić, miotam sie strasznie przy Młodej i brak mi sił. Jakiś baby blues chyba....
Nie radzę sobie.

Podziwiam Was, które macie przy noworodku małe dziecko. Moja ma 6 lat i nie wyrabiam. To ciagle poczucie zaniedbania starszej i chaosu przy młodszej
Ja z tych perfekcyjnych, cyc do jedzenia, smoczek do uspokojenia, spać w łóżeczku a tu klops ehhh
Pozalilam sie.

Moja mała wybudza sie jakby z brzuszka bolącego
Często pózniej jest kupa , kilka dziennie. Wczoraj skończyła tydzień czy coś moznaby jej podać na ukojenie juz ?
Espimisan od miesiąca.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 22:00   #114
Irmusia81
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Paracetamol jak najbardziej mozna. Choć u mnie w szpitalu brałam ketonal ! Dawali to brałam, miałam okropne skurcze obkurczajacej sie macicy.

Ja planuje zakup prostej baby ono. Koleżanka ma juz 5 lat ! I ostatnio wyjęła i działa. Nie potrzebuje wypasionej, video mi niepotrzebne.
Sa tez takie po kilka stow z kamera i zasięgiem na kilometr ciekawe kto tak bejbora by porzucił hihi

Dzis jednak chyba dam o 23 cyca. Słabo nam ta butla idzie i pózniej i tak chce cyca. Sama nie wiem co robić, miotam sie strasznie przy Młodej i brak mi sił. Jakiś baby blues chyba....
Nie radzę sobie.

Podziwiam Was, które macie przy noworodku małe dziecko. Moja ma 6 lat i nie wyrabiam. To ciagle poczucie zaniedbania starszej i chaosu przy młodszej
Ja z tych perfekcyjnych, cyc do jedzenia, smoczek do uspokojenia, spać w łóżeczku a tu klops ehhh
Pozalilam sie.

Moja mała wybudza sie jakby z brzuszka bolącego
Często pózniej jest kupa , kilka dziennie. Wczoraj skończyła tydzień czy coś moznaby jej podać na ukojenie juz ?
Espimisan od miesiąca.
odpuść trochę to dopiero początek- chaos to coś normalnego na tym etapie. I perfekcjonizm (też na to cierpię) też odstaw na bok na troszkę. Ja też lubię zasady, ale z doświadczenia z pierwszym dzieckiem wiem, że jak się je wprowadzi trochę później, to nic złego się nie stanie i tak będą skutecznie działać. Początek jest trudny i dla Ciebie i dla maluszka. Będzie coraz lepiej i coraz łatwiej z czasem
A co do espumisanu, może zapytaj położną?
Albo spróbuj z koperkiem na początek?Ja zamierzam pic, jak maluch bedzie mial problemy z brzuszkiem.
Stary 2015-06-21, 22:10   #115
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
odpuść trochę to dopiero początek- chaos to coś normalnego na tym etapie. I perfekcjonizm (też na to cierpię) też odstaw na bok na troszkę. Ja też lubię zasady, ale z doświadczenia z pierwszym dzieckiem wiem, że jak się je wprowadzi trochę później, to nic złego się nie stanie i tak będą skutecznie działać. Początek jest trudny i dla Ciebie i dla maluszka. Będzie coraz lepiej i coraz łatwiej z czasem
A co do espumisanu, może zapytaj położną?
Albo spróbuj z koperkiem na początek?Ja zamierzam pic, jak maluch bedzie mial problemy z brzuszkiem.
O jak miło ze nie jestem sama
U mnie wszystko jak w zegarku. Aż dziw ze córka nie ma wrzodow.
Polecasz nie wybudzać na jedzenie na 23 ? Poczekać aż wstanie
Najbardziej meczy mnie to, ze ona chce zasnąć tylko w moim łożku.

Kurczę nie pomyslałam, ze ja mogę pic koperek . Dzieki pierwsze dziecko było na mm i jakaś taka zielona jestem.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 03:43   #116
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
mój tż jest rakiem dlatego każe mi zaciskać nogi do jutra bo córcię chce mieć raczka

U mnie dziś słońce na przemian z deszczem. Cały dzień deszczowy i jestem jakaś poirytowana Teraz wyszłam na balkon i oto widok

widok cudnyyy

Cytat:
A ja polezałam w wannie .i się przestraszylam ze mi się szwy rozpuszcza i uciekłam

Jak gosposia

Tż wstał do pracy i ja nie mogę spać teraz :p śniło mi się że Kejti urodziła, włączyłam wizaz w nadziei, że to proroczy sen a tu dupa.

Myślę już o śniadaniu ale się chyba wstrzymam do rana
Stary 2015-06-22, 04:14   #117
mycha_818
Zadomowienie

O masakra! Pociekły mi wody...
Ale nic mi nie jest, ani jednego skurczu...
Stary 2015-06-22, 04:15   #118
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
O masakra! Pociekły mi wody...
Ale nic mi nie jest, ani jednego skurczu...
Uuuhuuu to się poniedziałek zaczyna ale to tak czy siak do szpitala się zbieraj
Stary 2015-06-22, 04:59   #119
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Uuuhuuu to się poniedziałek zaczyna ale to tak czy siak do szpitala się zbieraj
Kurde no sama pouczałam inne dziewczyny, że to od razu trzeba jechać ale mnie nawet brzuch okresowo nie boli. I poleciało mi tak z 1/4 szklanki tylko... narazie czekam, bo do szpitala blisko jakby co ;-)

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------

A teraz mi pociekła po nodze taka wąska struga pozbawiona krwią. Nie wiem czy to nie rozmyty czop jak u Kejti...
Stary 2015-06-22, 05:24   #120
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Kurde no sama pouczałam inne dziewczyny, że to od razu trzeba jechać ale mnie nawet brzuch okresowo nie boli. I poleciało mi tak z 1/4 szklanki tylko... narazie czekam, bo do szpitala blisko jakby co ;-)

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------

A teraz mi pociekła po nodze taka wąska struga pozbawiona krwią. Nie wiem czy to nie rozmyty czop jak u Kejti...
No widzisz! Będzie tak jak chciałaś 😊

Trzymam kciuki za sprawną akcję 😘
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości