Panny Młode 2017 cz. 4 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-20, 15:24   #2521
201711281122
Konto usunięte

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 4

Hej

My rocznicy zaręczyn jakoś szczególnie obchodzić nie będziemy

Znajomi byli 2 lata w Holandii, uciułali na dom i auto.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 15:54   #2522
Promyk03
Zakorzenienie

Hejka widzę temat prezentów my na rocznicę związku czasem coś kupujemy albo przeznaczamy pieniądze.na.wyjazd rocznica zareczyn była jedną bylismy nad morzem ale nie z tej okazji a z.okazji majowki

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 21:17   #2523
XElisX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
My dajemy sobie prezenty tylko na Urodziny
My też

A rocznic nie spędzamy razem, bo w tym czasie TŻ ma zazwyczaj ćwiczenia wojskowe (rezerwy)
XElisX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 06:45   #2524
kimiriko89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominika405 Pokaż wiadomość
Hej
Mój TŻ na 6 poleciał do pracy,a ja zaraz siadam do książek Jeszcze tylko 13 dni...13 dni...13 dni...

Potem trzeba trochę odpocząć i może ruszyć do pracy.

Byłam wczoraj z rodzicami oglądać sale w domu weselnym obok nas.Powiem Wam,że piękna.W drewnie,parkiet na podłodze, duże wygodne,miękko obite krzesła Tylko drogo,ale znamy właściciela więc może się jakoś dogadamy i zrobimy w jakimś terminie gdzie zaproponuje nam zniżkę? Tylko nie wiem czy dla super sali jest sens rezygnować np. ze ślubu w wakacje?
Mi się wydaje, że sprawa warta przemyślenia. Wczoraj poszłam na ślub. Niby lato a pogoda jak na wiosnę. Nie ma reguły.

Cytat:
Ja czasem sobie myślę, że fajnie byłoby w zimie, w okolicy świąt zrobić wesele tak klimatycznie
Ja też. Ale znając moje szczęście (i to co ostatnio pogoda wyprawia) byłoby wielka ciapa zamiast pięknej śnieżnej zimy. Poza tym mój kościół jest za chłodny na takie akcje

paulinunia, no sądzę,że poza sezonem i imprezą do 12/1 zejdziemy do ceny 170zł/os- w sezonie 220zł, w sezonie w pt 190zł (ale to już do 5 rano).[/QUOTE]

Według mnie dobrze kalkujulesz.

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim Ja jutro ide ostatni dzień do pracy, a w środę wyjeżdżam za granicę na 3 miesiące...
Powodzenia w pracy

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
No trochę tak,ale muszę spiąć tyłek bo nie mam wyjścia Jeśli nie zdążę to będę musiała powtarzać całe studia magisterskie.
Jasne, że dasz.

Ja wróciłam z wesela ok 4.25. Wszystko się udało, mimo małych problemów przed. Jak Młody wychodził do Młodej pękło mu naczynko w oku. A na pierwszej bramie, tuż przy domu Młodej zafarbowała się sukienka od bibuły. Była szybka akcja ratunkowa. Jak zobaczyłam koleżankę w kościele prawię się popłakałam ze wzruszenia. Pierwsza z naszej szkolnej paczki na której ślubie byłam. Impreza była przednia. Jedzenie pyszne, zimna wódka, dobry zespół i udane towarzystwo. To był ślub tej koleżanki, co teściu zmarł jakieś 1,5 miesiąca temu. Widziałam parę osób w czerni, ale wszystkie dzielnie tańczyły. Łącznie z mamą Młodego w srebrnej sukience. Ja właściwie powinnam spać, bo o 14 poprawiny, o 1130 muszę wstać. Ale jak na złość nie mogę zasnąć. Męczy mnie zgaga i lekki ból nóg. Będę dalej walczyć o sen. Udanego dnia
kimiriko89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 08:08   #2525
butcher_girl
Zadomowienie

Udanego odpoczynku i poprawin!

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:22   #2526
nivea91
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Moi znajomi są tam już rok i są zadowoleni. Mam nadzieję, że uda mi się wytrzymać 3 miesiące i odłożyć na studia. Najbardziej boję się rozłąki, bo pierwszy raz jadę na tak długo poza dom i to od razu taki kawał drogi.
Stary 2015-06-21, 09:29   #2527
VinVinara
Zakorzenienie

Nivea, trzymam kciuki dasz radę.
My wlasnie wstaliamy. Widzialam wczoraj taką super spodnice, ale nie kupilam stwierdzilam, że nie jest warta 70zł ...
Stary 2015-06-21, 09:37   #2528
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Dzięki dziewczyny Moi znajomi są tam już rok i są zadowoleni. Mam nadzieję, że uda mi się wytrzymać 3 miesiące i odłożyć na studia. Najbardziej boję się rozłąki, bo pierwszy raz jadę na tak długo poza dom i to od razu taki kawał drogi.
Dasz rade ja juz dwa lata na emigracji. a w 3 miesiace odlozysz sobie fajna sumke na pewno
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 10:01   #2529
201711281122
Konto usunięte

Cześć Witam się z pracy... Dzisiaj siedzę od 8 do 22, ale od 1 lipca będę bezrobotna, więc trzeba zarobić.
Stary 2015-06-21, 10:18   #2530
VinVinara
Zakorzenienie

Nie przedluza Ci umowy ?
Stary 2015-06-21, 10:22   #2531
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kimiriko89 Pokaż wiadomość

Ja wróciłam z wesela ok 4.25. Wszystko się udało, mimo małych problemów przed. Jak Młody wychodził do Młodej pękło mu naczynko w oku. A na pierwszej bramie, tuż przy domu Młodej zafarbowała się sukienka od bibuły. Była szybka akcja ratunkowa. Jak zobaczyłam koleżankę w kościele prawię się popłakałam ze wzruszenia. Pierwsza z naszej szkolnej paczki na której ślubie byłam. Impreza była przednia. Jedzenie pyszne, zimna wódka, dobry zespół i udane towarzystwo. To był ślub tej koleżanki, co teściu zmarł jakieś 1,5 miesiąca temu. Widziałam parę osób w czerni, ale wszystkie dzielnie tańczyły. Łącznie z mamą Młodego w srebrnej sukience. Ja właściwie powinnam spać, bo o 14 poprawiny, o 1130 muszę wstać. Ale jak na złość nie mogę zasnąć. Męczy mnie zgaga i lekki ból nóg. Będę dalej walczyć o sen. Udanego dnia
Ja wróciłam o 3.50. Pmka wyglądałą cudnie Miała kwiaty we włosach zamiast welonu. W przysięgę zaczęła się śmiać
Dzisiaj poprawiny na 12.
Wiesz to fajnie,że w taki dzien każdy tanczył i starał się by to był fajny dzień. Żałobę nosi się w sercu a nie na pokaz.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Cześć Witam się z pracy... Dzisiaj siedzę od 8 do 22, ale od 1 lipca będę bezrobotna, więc trzeba zarobić.
Ja też
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 11:49   #2532
kimiriko89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Udanego odpoczynku i poprawin!
Dziękuję. Ale doszłam do wniosku, że ja jestem jakaś inna. Zasnęłam po 7. O 9.30 obudziłam się za potrzebą fizjologiczną. Włączyłam komputer, żeby coś sprawdzić na necie. I i po paru minutach pojawił się na skype mój TZ. Miałam zamienić z nim parę słów i iść dalej spać, a skończyło się na półtoragodzinnej rozmowie. Na tygodniu zwykle mamy dla siebie ok 30 minut, więc nie dziw, że mam niedosyt tych rozmów. Teraz teraz i tak muszę wstać., Na poprawinach pewnie będzie ciężko, ale czego się z miłości nie robi. Za to jutro będę odsypiać pewnie do 15

Cytat:
Mój TŻ od kiedy się znamy ma taką pracę, że w rocznym rozrachunku więcej jest na delegacjach niż w kraju. Nie jest łatwo, ale daje radę. Tym bardziej, Ty przeżyjesz te 3 miesiace

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam o 3.50. Pmka wyglądałą cudnie Miała kwiaty we włosach zamiast welonu. W przysięgę zaczęła się śmiać
Dzisiaj poprawiny na 12.
Wiesz to fajnie,że w taki dzien każdy tanczył i starał się by to był fajny dzień. Żałobę nosi się w sercu a nie na pokaz.
Pmka miała 2 częściową suknię po siostrze, ale ładnie dopasowaną i naprawdę dobrze wyglądała. We włosach welon i delikatny diadem, Wcześniej nie spotkałam się z tym na żywo, ale wyglądało bardzo dobrze. Niestety fryzura PMki nie nie wytrzymała zbyt długo. W wyniku intensywnych szaleństw na parkiecie, ta część włosów która miałam podkręconą i puszczona luźno, rozkręciła. (wiadomo, żadna tragedia, tylko tak zwróciło to moją uwagę).To tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że ja będę mieć włosy wszystkie spięte. Tylko podziwiam, że i w kościele, jak i zdjęciach robionych na dworze, wytrzymała bez żadnego bolerka (a pogoda naprawdę nie rozpieszczała).
Dość wczesna pora jak na poprawiny.
Z pogrubionym jak najbardziej się zgadzam.
Udanych poprawin.

A ja muszę się trochę pochwalić. Taka moja wrodzona skromność..Po pierwsze fryzura. Za obcięcie i upięcie zapłaciłam tylko 40 zł (bez mycia, bo włosy umyłam rano sama). Uroki mieszkania w małym mieście. Fryzura naprawdę mi się spodobała, i bardzo dobrze się trzymała ( na 40 wsuwkach). W sumie nic skomplikowanego - z przodu gładko z tyłu upięciem w lekkim artystycznym nieładzie.) Miałam zrobić zdjęcie jak dokładniej wyglądała, ale oczywiście zapomniałam. Szczerze mówiąc, śmiało mogłabym iść w takiej do ślubu.

Po 2 na weselu mój strój pochwaliła jakaś obca dziewczyna, a wiadomo taki komplement to najwyższa forma uznania

Dobra, dosyć skromności, idę się myć i szykować powoli , Udanego dzionka
kimiriko89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 12:04   #2533
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Nie przedluza Ci umowy ?

ale zdawałam sobie z tego sprawę - teraz na to samo stanowisko biorą nowych, praktykantów.
Stary 2015-06-21, 12:11   #2534
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
ale zdawałam sobie z tego sprawę - teraz na to samo stanowisko biorą nowych, praktykantów.
Szkoda. Jak ktos sie sprawdza to czemu by tego kogos nie zatrudnic na stale
Stary 2015-06-21, 12:49   #2535
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj pierwsza zmiana kodu 699 dni do śluby O ja durna!

Wczoraj widziałam czyjś panieński. Dziewczyna miała na płótnie napisane "Czuj się Sabino miła, Twój czas już mija"
Stary 2015-06-21, 13:07   #2536
VinVinara
Zakorzenienie

A ja wlasnie zakochalam sie w takich materialowych wiankach. Będą na panienski
Stary 2015-06-21, 13:19   #2537
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Szkoda. Jak ktos sie sprawdza to czemu by tego kogos nie zatrudnic na stale

Zatrudniają "wyżej" i na umowę o pracę, ale jeśli mają miejsce

Póki co i tak muszę zrobić jakieś praktyki.
Stary 2015-06-21, 13:57   #2538
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Ta data za dwa lata będzie fajniesza

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 14:00   #2539
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Ta data za dwa lata będzie fajniesza

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Ooo tak
Stary 2015-06-21, 14:07   #2540
motylek825
Zakorzenienie

hejka dziewczyny własnie piję kawkę i nadrabiam zaległości

ale mnie moja współlokatorka denerwuje! wczoraj do mnie z tekstem, że mam grube nogi! fakt szczupłe nie są ale jestem o wiele chudsza od niej! takie teksty to chyba z zazdrości?

Cytat:
Ja czasem sobie myślę, że fajnie byłoby w zimie, w okolicy świąt zrobić wesele tak klimatycznie
też rozważaliśmy z TZ taką możliwosc kiedys, bo jestesmy ze sobą od stycznia, zareczyny tez byly w styczniu i myslelismy nawet o slubie w Sylwestra lub Swięta ale szybko zrezygnowaliśmy chociaż jakbyśmy mieszkali w górach to kto wie

Cytat:
Hej wszystkim Ja jutro ide ostatni dzień do pracy, a w środę wyjeżdżam za granicę na 3 miesiące...
kochana, dasz rade. Serce boli na taką myśl ale szybko zlecą te dni i zarobisz sobie i hajs się będzie zgadzał powodzenia!
Cytat:
Na szczęście z koleżanką, sama bym się nie zdecydowała. Jadę 26h
to już wolę latać samolotem mimo, że panicznie się boję. We dwie będzie raźniej na pewno ogarniecie

Cytat:
ja zawsze płacze jak wyjeżdzam z domu

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 14:13   #2541
muszkaaa8
Zakorzenienie

Ślub w zimie całkiem fajna opcja bo meega klimatycznie ale chyba już nie w naszym klimacie niestety bo ostatnie zimy to kojarzą mi się tylko z chlapą, deszczem i brakiem śniegu :P

My rocznicy zaręczyn raczej nie będziemy obchodzić jakoś specjalnie a prezenty dajemy sobie często bez okazji bo lubimy :p

Wianki są cudowne ja planuje na swoim ślubie mieć prawdziwy wianek z żywych kwiatów uwielbiam takie klimaty
tylko martwię się o włosy bo nie wyobrażam sobie mieć spiętych (nienawidzę się w spiętych włosach) i boje się, że jak je pofaluje to się rozprostują a jak będę miała proste to w tańcu wiadomo mi się 'spuszą'
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 14:17   #2542
motylek825
Zakorzenienie

Byliśmy z TZ jeszcze na zakupach wczoraj i kupiłam kuzynce dla maluszka:
8x body + 1x spioszki z dlugim rękawem+czapeczka+sliniac zek

a mojej kumpeli co rodzi za miesiac kupilam taki sam zestaw jak powyzej + skarpetki+ 3x muslinowe chustki + kocyk - ale tu składałam sie z TZ

i o sobie tez nie zapomnialam zakupiłam sandałki, spodenki, 4 bluzki i kurteczke przeciwdeszczową. JAk nigdy, zakupy udane ufffff teraz moge jechać na urlop tylko, żeby pogoda dopisała

Stary 2015-06-21, 14:21   #2543
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, że uda Ci się potem znaleźć równie ciekawą pracę

Cytat:
Napisane przez kimiriko89 Pokaż wiadomość

Pmka miała 2 częściową suknię po siostrze, ale ładnie dopasowaną i naprawdę dobrze wyglądała. We włosach welon i delikatny diadem, Wcześniej nie spotkałam się z tym na żywo, ale wyglądało bardzo dobrze. Niestety fryzura PMki nie nie wytrzymała zbyt długo. W wyniku intensywnych szaleństw na parkiecie, ta część włosów która miałam podkręconą i puszczona luźno, rozkręciła. (wiadomo, żadna tragedia, tylko tak zwróciło to moją uwagę).To tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że ja będę mieć włosy wszystkie spięte. Tylko podziwiam, że i w kościele, jak i zdjęciach robionych na dworze, wytrzymała bez żadnego bolerka (a pogoda naprawdę nie rozpieszczała).
Dość wczesna pora jak na poprawiny.
Z pogrubionym jak najbardziej się zgadzam.
Udanych poprawin.

A ja muszę się trochę pochwalić. Taka moja wrodzona skromność..Po pierwsze fryzura. Za obcięcie i upięcie zapłaciłam tylko 40 zł (bez mycia, bo włosy umyłam rano sama). Uroki mieszkania w małym mieście. Fryzura naprawdę mi się spodobała, i bardzo dobrze się trzymała ( na 40 wsuwkach). W sumie nic skomplikowanego - z przodu gładko z tyłu upięciem w lekkim artystycznym nieładzie.) Miałam zrobić zdjęcie jak dokładniej wyglądała, ale oczywiście zapomniałam. Szczerze mówiąc, śmiało mogłabym iść w takiej do ślubu.

Po 2 na weselu mój strój pochwaliła jakaś obca dziewczyna, a wiadomo taki komplement to najwyższa forma uznania

Dobra, dosyć skromności, idę się myć i szykować powoli , Udanego dzionka
Też się obawiam, że jak zakręcę włosy, to nie wytrzymają całej nocy.
40 zł za upięcie to bardzo korzystna cena. szkoda, że nie masz zdjęć

Udanej imprezy

Ja biorę się za naukę. Zostały mi jeszcze dwa ustne egzaminy. Zastanawiam się czy jednego nie przełożyć na wrzesień
Stary 2015-06-21, 14:24   #2544
motylek825
Zakorzenienie

Ja wole spiąć włosy i mieć święty spokój

Stary 2015-06-21, 17:08   #2545
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Holandia
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Ja wole spiąć włosy i mieć święty spokój
Ja niestety chyba mało korzystnie wyglądam w całkiem spiętych włosach ;/

Co do rocznic to zazwyczaj chodzimy na jakieś żarcie, prezenty robimy sobie na urodziny, święta i walentynki (ale walentynki to głupoty typu lizak). Moi rodzice wczoraj mieli rocznice ślubu i wypili sobie wieczorem szampana, też tak pewnie kiedyś będziemy obchodzić rocznice

Pogoda dziś beznadziejna, pada a tak chciałam sobie gdzieś wyjść.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 08:36   #2546
butcher_girl
Zadomowienie

Cześć !
Jak tam nastroje przy poniedziałku?
Spokojnego dnia wszystkim przyszłym i obecnym PM

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 09:11   #2547
taedio
MerDer 4ever

Hej
Byliśmy wczoraj z Tz na obiedzie w restauracji ale więcej już tam nie pójdziemy Jedzenie może smaczne ale cena nieadekwatna do smaku jednak i za te pieniądze mogliśmy zjeść coś lepszego potem poszliśmy do kina na film "agentka". Świetny cały czas się śmialismy
Potem pojechaliśmy do Tz i graliśmy z jego rodzicami w uno nieskromnie powiem, że jestem miszczem i nikt nie potrafi ze mną wygrać
Miłego dnia
Stary 2015-06-22, 09:19   #2548
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

Wianki są cudowne ja planuje na swoim ślubie mieć prawdziwy wianek z żywych kwiatów uwielbiam takie klimaty
tylko martwię się o włosy bo nie wyobrażam sobie mieć spiętych (nienawidzę się w spiętych włosach) i boje się, że jak je pofaluje to się rozprostują a jak będę miała proste to w tańcu wiadomo mi się 'spuszą'
Mam to samo Na pewno nie będą upiete i raczej będą to fale. co do prostych to bym sie nie bala,bo moja sis ma tak dobra prostownice ze nawet nie musialabym isc do fryzjera a wlosy bylyby proste jak drut
Ale nei chce miec prostych na swoj slub,bo na co dzien tak chodze.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Cześć !
Jak tam nastroje przy poniedziałku?
Spokojnego dnia wszystkim przyszłym i obecnym PM
U mnie ciężko, Musialam wstac o 6, a na dwunasta do pracy.. nie wyspalam sie.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 09:21   #2549
motylek825
Zakorzenienie

Ja wstałam dzisiaj chyba lewą nogą. Niech ten dzien juz sie skończy

Miłego dnia Wam życzę

Stary 2015-06-22, 09:50   #2550
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Ja wstałam dzisiaj chyba lewą nogą. Niech ten dzien juz sie skończy

Miłego dnia Wam życzę
Czemu? Co się dzieje?

Witam się

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości