Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 09:49   #2881
Kelpie
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon!

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie techniczne: z kościoła na salę świadkowie jadą z Wami samochodem czy osobno? Jak to rozwiązujecie?
Jadą swoimi samochodami bo raz w garbusie w 5 osób (kierowcą jest właściciel) byłoby ciasno, a dwa potrzebujemy miejsc w samochodach żeby ludzi na salę pozbierać i dzieki temu mamy 6 miejsc.

Cytat:
Napisane przez leobozenka Pokaż wiadomość
aaaa, muszę się pochwalić! Znalazłam swoje cudo, suknia już klepnięta
Jest piękna. Chorowałam na nią długo

krolewna wieczór panieński mega!

Dziewczyny jakie biura podróży poleciacie? Koleżanka była z Itaki i jest zadowolona. I jakimi liniami wtedy się leci?
I kupowałyście może last minute? Bo się zastanawiamy czy kilka dni przed ślubem nie kupić wycieczki bo za te kasę co teraz damy wtedy byśmy mieli sporo więcej - lepszy hotel, all inclusive.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 09:50   #2882
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drazetkaa Pokaż wiadomość
Witam się jako sobotnia żona i...

dziękuję koleżankom z wizażu za przepiękny bukiet

Magda, my dawaliśmy po prostu wódkę, ale dwa kata temu tez były takie prezenty jak farb? Dodawala.. Ekspres do kawy- kawa z gazeta espress, odkurzać to miotla z wtyczka i deskorolka- deska kuchenna z rolka papieru, śmiesznie

Ja nie odczuwalam w tych emocjach takiej temperatury a ze wesele bylo nad jeziorem to bylo przyjemnie, nie bylo parno a nawet ta woda lekko ochladzala klimat gorzej na sali, mimo ze klima chlodzila nawet na 17 stopni to ja musiałam wachlować sobie suknia, bo 9 warstw to za duzo :P ale w sumie wolalam 35 niż 22 chyba bo wtedy na pewno byloby mi zimno :P a przy wodzie to chlod straszny

Jeszcze 10 dni i urlop, jeszcze 12 i będziemy na wakacjach <3
Stary 2015-06-22, 09:52   #2883
Kinia_m
Rozeznanie

Hej... Nadrobilam i idę robić śniadanko... Później z mamusią na miasto i do domku odpoczywać bo teraz przedemna 9 dni wolnego <3
Kinia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 09:58   #2884
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Jadą swoimi samochodami bo raz w garbusie w 5 osób (kierowcą jest właściciel) byłoby ciasno, a dwa potrzebujemy miejsc w samochodach żeby ludzi na salę pozbierać i dzieki temu mamy 6 miejsc.

Jest piękna. Chorowałam na nią długo

krolewna wieczór panieński mega!

Dziewczyny jakie biura podróży poleciacie? Koleżanka była z Itaki i jest zadowolona. I jakimi liniami wtedy się leci?
I kupowałyście może last minute? Bo się zastanawiamy czy kilka dni przed ślubem nie kupić wycieczki bo za te kasę co teraz damy wtedy byśmy mieli sporo więcej - lepszy hotel, all inclusive.
My kupiliśmy z Neckermanna.
Stary 2015-06-22, 10:01   #2885
sQuaara
Zakorzenienie

morning.. ja z lozeczka sobie pracuje cudnie

odpowiadajac na pytanie Vivy - bylismy na slubie i weselu przyjaciolki z dziecinstwa ogolnie znam ją od 2giego roku zycia i z 20 lat zylysmy jak siostry pozniej ja na studia, ona zostala, bywalo roznie a teraz raczej jak kolezanki niz zzyte przyjaciolki
ale!
slub sobota na 16
kosciol ladnie ubrany, choc sam w sobie ladny wiec wiele nie trzeba bylo
mloda suknia MEGA KSIEZNICZKA, tak duzej sukni nie widziałam.. mega! ale BARDZO jej pasowało mimo ze raczej jest drobna,,,tzn chuda/szczupla do konca nie jest ale suknia to za nią zrobiła i ten ogromny dóóóół wygladala spoko jak tata ją prowadził do ołtarza to sie popłakałam...stałam i ryczałam... no jest mi bliska to byl wazny slub i wygladała MEGA! do tego krotki welon zakonczony perełeczkami, sliczna fryzura, makijaz!! okrzyknelam ją najladniejszą PMką tego roku i wiem ze no ja taka ladna nie bede

mlody garniak czarny, klasyka, kwiatek w butonierce bukiet z frezji białych
przysiega, znow moj szloch ale mlodzi dali rade choc powatrzali powoli..ksiadz ...gleboki wdech..i dopiero powtórka

jedyne co to dalo sie zauwazyc ze dla mniej ta suknia za duża (na szerokosc), poczatkowo nie radzila sobie z wchodzenima na stopien. byla tak duza ze nie ogarniala jak tu ją podniesc) no i raz stanela sobie na jej przód to gdyby nie mąż to nie wiem, chyba skonczylaby leżąc w kosciele;D
kazanie tekie calkiem spoko, moja mama zachwycona, a mi sie nie podobało. ksiadz raz nie ogarnal bo mlodzi jeszcze przekazywali znak pokoju rodzicom a ten juz podniesienie, wiec wszyscy kleczeli a Ci sie całowali i biegli do ołtarza klekac... mogl zaczekac

na sali najpierw byly zyczenia a pozniej szampan i sto lat- to wg mnie kiepsko, tak jak zawsze - szampan i sto lat, a pozniej zyczeniadla mnie lepsze rozwiazanie

dekoracje - w wysokich kielichach kule - dol gipsówka, góra bordowy gozdzik, w drugim obok mala swieca i tak kilka na stole - stoly prostokątne
ładnie

pierwszy taniec do jakies piosenki, sami sobie ulozyli kroczki, raz zauwazylam ze sie pomylili ale ogolnie super bo jakby nie poszli to nie ogarnialam czy to do rytmu czy nie baaardzo dobrze wygladalo, a dodam że Oni bez rytmu są oboje

tort kilka smaków, z mojej cukierni - pyyyycha

zespol sie mega spisał, caly czas parkiet full zabawy spoko
BARDZO mi sie podobało że nagle byl moment ze ludzie robią kółko, mlodzi do srodka, leci muzyka i każdy kto chce moze zatanczyc z mlodą/mlodym podbiegasz klaszczesz i odbijany super 5min a kto chciał komu zalezało to sie troche pobujał.
hm...o podziekowania dla rodziców - film + cos, nie wiem co rodzice dostali...

impreza dla mnie dzwnie sie skonczyla, bo godzina 4 zespol przestał grac, kelnerzy zaczeli sprzatac stoly, kazdy ustalil kto kiedy wyjezdza, mlodzi ustalili że ONI pierwsi,,,wiec sobie poszli a my siedzielismy przy sprzatanych stolach czekajac na transport. punkt 4 i wszystkim sie tryb "zabawa" wylaczyl

poszukam jej suknie i Wam wstawie jakby ktos mial jakies pytania to piszcie

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Kelpie ja bylam na wakacjach z exim, na objazdówce, to było tak ze i rainbow i suncostam byli krok w krok z nami (rainbow kosztował z 10-15% wiecej niz nasza wycieczka, a jak widac to samo robili, widzieli, spali i jedli)

na lasta my planujemy leciec
Stary 2015-06-22, 10:05   #2886
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Stary 2015-06-22, 10:19   #2887
Kimitri
Zakorzenienie

Właśnie czek na pociąg i jadę na kawę do koleżanki ze studiów.. ze 3 lata się nie widzialysmy :p

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 10:25   #2888
MagicGirls
Zakorzenienie

sQ szacun dla koleżanki ze w Mega Księżniczce dała radę. Moja psiapsia teraz w maju miała przyjęcie -obiad i miała taką Mega to już przy koncowce mówiła że nie może doczekać się żeby ją zdjąć.No ale tu tańców nie było.

A ja właśnie jadę po swoją księżniczkę
Stary 2015-06-22, 10:32   #2889
farbstiftka
Zadomowienie

Magic, pokazesz nam się w niej?
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 10:35   #2890
MagicGirls
Zakorzenienie

Farb a bo to raz !
Na fb wrzucę
Stary 2015-06-22, 10:42   #2891
Kimitri
Zakorzenienie

W takim razie obiecane relacje :p

Ślub i wesele 23.05.2015

Ślub ok, bez jakichś wielkich wzruszeń dla mnie ale znowu młodych tak dobrze nie znam, byłam tam raczej dla rodziców Młodej ale i tak mi się podobało.

Kościół ładnie przystrojony na co drugiej ławce ale jak się okazało sztucznymi kwiatami :p choć zauważyłam to dopiero jak się przyjrzalam i dotknelam więc ogólnie ok (zdj 1)

Młoda w bardzo prostej odcinanej pod biustem sukience, trochę za długiej, musiała ją podnosic. Młody w granatowym garniaku. Oboje bardzo ładnie wyglądali zakochani w sobie na zaboj

Z kościoła na salę szliśmy ba piechotę bo to chyba że 150 metrów ale strażacy zdążyli zrobić bramę z prądów wodnych

Sala ładnie przystrojona. Stoły prostokątne bez winietek opisane tylko stoly.

Tort bardzo fajny jak z inspiracji(zdj w załączniku) wielkie serce

Z zabaw było tylko rzucanie welonem i muszka i sztafeta dla druzyny młodej i młodego - bardzo śmieszna - jeździli na hulajnodze w kaskach i kamizelkach odblaskowych :p

Do tego była jeszcze belgijska ale ja się nie skusiłam bo już mnie nogi bolały tak się wyszalalam wcześniej :p

Zespół fajnie grał i dostosowywal się do gości - nikt nie chciał wolnych piosenek to silniejsza grali dopiero jako ostatnia x bloku więc kto nie chciał tanczyc to szybciej szedł do stołu :p

Przed ślubem i do początku wesela była ładna pogoda, potem padało i dobrze że był zadasPny taras bo było chociaż gdzie wyjąć na chwilę. Potem zeszła mgła to powroty do domu trwały bardzo dlugo... Wspolczulam kierowcom...

hmmm co ja jesvze mogę napisać... Goście dopisali. Ja wiedziałam że ta rodzina jest zabawowa ale ze az tak to nie - świetnie się bawiliśmy i to była pierwsza impreza, na której wykorzustywalismy to czego uczyliśmy się na kursie więc dodatkowo ciekawie było :p

Prezenty dla gości standardowe wódka i ciasto dawane na poprawinach. Poprawiony od 16 wiec dla bas późno. Wpadliśmy na chwilę na żurek i ruszyliśmy w 6 godzinna drogę do domu.

Przepraszam za wszelkie literówki ale pisze z komórki...

Jak są jakieś pytania to pytajcie

Edytowane przez Kimitri
Czas edycji: 2015-06-22 o 10:44
Stary 2015-06-22, 10:44   #2892
sQuaara
Zakorzenienie

jedyne co z tą suknią to mowila ze ją tak zasznurowali że bolą ją plecy ze sa tak nienaturalnie scisniete i proste ze juz masakra:...
Stary 2015-06-22, 10:48   #2893
Kimitri
Zakorzenienie

Nie dodały się wcześniej zdjęcia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1434962747913.jpg (24,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1434962763527.jpg (51,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1434962843133.jpg (46,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1434962861237.jpg (48,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1434962891925.jpg (35,6 KB, 58 załadowań)

Stary 2015-06-22, 10:50   #2894
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
jedyne co z tą suknią to mowila ze ją tak zasznurowali że bolą ją plecy ze sa tak nienaturalnie scisniete i proste ze juz masakra:...
A to widzisz moja psiapsia mówiła że jest tak mocno osadzona na biodrach, że coraz ciężej jej bylo i ja zaczął boleć każdy ruch.
Stary 2015-06-22, 11:03   #2895
_groooszek_
Zakorzenienie

Właśnie realizuję zamówienie na paperconcept na ponad 150 zł
A drugie na 100 zł czeka na dekormania

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:20   #2896
Kimitri
Zakorzenienie

To teraz druga relacja .

Ślub i wesele 13.06.2015 baaaardzo gorący dzień

Wesele bardzo dbregi znajomego, przyjaciela rodziny i jego wybranki przefantastycznej dziewczyny

Nie spoznilismy się do kościoła więc się przywitalismy że wszystkimi czekając na młodych :p młody strażak więc przyjechali służbowym na gongach

W kościele skromna dekoracja ale ładna. Za to oprawa muzyczna, ksiądz i osoby młodych sprawiły ze sie kilka razy prawie poryczalam a rzadko mi się to zdarza...

Na wejście zaśpiewają polską wersją alleluja przez znajoma tak że łzy w oczach stanęły ogólnie muzyka to było pomieszanie występów siłowych Znajomej i organisty ale bardzo ładne połączenie- niby coś innego odswietnego a jednak organista zachowywal ducha tamtej parafii więc mi wszystko pasowało parafie znam z normalnych mszy wiecmi to ładnie zagrało

Cała mszę, przysięgę oraz kazanie była prowadzone przez przyjezdnego księdza. Tego samego, który przyjeżdża do mnie i M. Więc ja się skupilam dodatkowo bo w końcu nas czeka to samo za 3 msc cała msza fajnie prowadzona, do młodych a kazanie fantastyczne takie dedykowane dla nich a najlepsze ze Ksiądz zanim zaczął kazanie do nich to zrobił taki wstęp i wywołał mnie z ambony :p większość znajomych się zorientowałam ze to o mnie i potem pół wesela mi dokuczali :p

Nie mogę się doczekać naszego ślubu ale boję się będę wyczec skoro ujich się tak wzruszylam...

Przed kościołem koledzy Młodego zrobili szpaler a młodzi do sali pojechali podnosnikiem. My ruszyliśmy za nimi samochodem i się wzięliśmy ze taki Lorem się zrobił a tu pod salą był postój bo Młodzi wsiedli w kosz I ich wywiezli kilkanascie metrów nad ziemię :p od razu powiedziałam M. Ze też tak chce

Wesele na nowoodnowionej sali jakies pół km dalej. Bardzo ładnie sala przystrojona przez profesjonalną formę. Zdjęcia są na fb firmy więc jak coś to mogę potem fax linka.

Było bardzo gorąco zwłaszcza tam gdzie siedzieliśmy a że miejsca winietkowane to nie mogliśmy sobie usiąść gdzie indziej... Ale i tak chodziliśmy na dół przy parkiecie do stołu znajomych, tam było chłodniej. Przez to że byli tak gorąco to wekszosc wesela spędziliśmy na zewnatrz, nie chciało nam się schodzić tańczyć itp. Ale i tak odjechslismy z wesela koło 3 chyba :p tańce nadrobilismy na poprawinach :p

Zabawy weselne to belgijska, rzucanie mucha i welonem oraz
Test ile i jakiej płci dzieci będą mieli młodzi. Innych zabaw nie zauważyłam.. ale niż mi coś umknęło bo nie byłam na sali. Mój brat brał udział w grze dla spr z zatrzynywaniem muzyki i zatrzymaniem w figurach typu ziemi dotykają dwie nogi, dwie ręce itp ale to było koło 21

Wesele super ale wiadomo że jak dużo znajomych dawno jiewidziqnych to to podnosi wrażenia

Poprawiony jeszcze lepsze :p

A w poniedizslek byliśmy w sali jak sprzataki się pożegnać to też było wesoło :p

Tort był jako deser podany mały trzy piętrowy na stelażu z różową wstążka ale dla gości tort był krojony także z blach w kuchni

Kończę się rozpsisywac bo muszę wysiadac. Na wszystkie pytania odpowiem jak bd wracać więc się nie krepujcie pisac :p

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Ta moja relacja to totalny haos :p

Stary 2015-06-22, 11:42   #2897
Platanoides
Zakorzenienie

fajnie jakby moi goście też tak miło wspominali nasze wesele
Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:26   #2898
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Hej
Wczoraj byliśmy u takiej cioci i wujka Tż z zaproszeniem. I powiedzieli nam, że nasze wesele to 50 na którym będą (!!!)

Wracam z miasta, farby Loreal w Rossmanie po 25zł.
I kupiłam 2 koszyczki ratunkowe w Jysku po 10 zł (przecenione z 20 )
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:27   #2899
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość

drazetka, czekamy na relację! ;-)
Relacja dla PM2016 - nooooo, wyszłam za mąż, ślub jak ślub

A poważnie - jak się ogarniemy to napiszę, na razie wrzuciłam foto z komórki na fb

edit - chyba że istapp chce zrobić to pierwsza

Edytowane przez drazetkaa
Czas edycji: 2015-06-22 o 12:31
drazetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:57   #2900
viva91
na przekór do celu

Cytat:
odpowiadajac na pytanie Vivy - bylismy na slubie i weselu przyjaciolki z dziecinstwa
Dupa Jasiu karuzela, a nie odpowiedź na moje pytanie
Wiem, że byliście na weselu, bo napisałaś to w poprzednim poście, który cytowałam -> cytowałam = przeczytałam go
Pytałam, GDZIE było to wesele
Stary 2015-06-22, 13:00   #2901
Anabele23
Zakorzenienie

ta pogoda jest zakręcona : czasem słońce czasem deszcz
mam takie zakwasy po moich ostatnich ćwiczeniach, że ledwo chodzę
Stary 2015-06-22, 13:06   #2902
Platanoides
Zakorzenienie

jest tu ktos dzisiaj? cisza jak makiem zasiał
Stary 2015-06-22, 13:10   #2903
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
jest tu ktos dzisiaj? cisza jak makiem zasiał
Ja jestem
Siedzę i zastanawiam się za którą rzecz zabrać się najpierw...
Stary 2015-06-22, 13:12   #2904
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Dupa Jasiu karuzela, a nie odpowiedź na moje pytanie
Wiem, że byliście na weselu, bo napisałaś to w poprzednim poście, który cytowałam -> cytowałam = przeczytałam go
Pytałam, GDZIE było to wesele

a widzisz, widzisz, 3 z poskiego cale życie mialam nie tylko za ortografie, stylistykę i gramatyke ale tez czytanie ze zrozumieniem

wesele było pod zielona górą tuo
Stary 2015-06-22, 13:13   #2905
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem
a co masz do zrobienia?
Stary 2015-06-22, 13:15   #2906
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem
a co musisz robic?
ja siedze i a) czekam na zlecenia pracy , b) zastanawiam sie czy kupic i jezeli tak to 38 czy 40... https://www.zalando.pl/chi-chi-londo...1c00u-a11.html
i tak o totalnie nieużytecznie zastanawiam sie dlaczego na zalando mimo 100000 firm mają 1 rozmiarówkę w tabeli rozmiarów i człowiek musi szukac czy na pewno tej sukienki to dotyczy...
Stary 2015-06-22, 13:18   #2907
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a widzisz, widzisz, 3 z poskiego cale życie mialam nie tylko za ortografie, stylistykę i gramatyke ale tez czytanie ze zrozumieniem

wesele było pod zielona górą tuo
No to miałaś sprawiedliwe oceny
Dzięki, pytałam bo nie wiedziałam do kogo idziecie (czy to ktoś z Twojej strony czy TŻ-a), a wiem, że "obracacie się" w znajomych mi rejonach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 13:20   #2908
sQuaara
Zakorzenienie

nie nie w Twoich rejonach/kluczbork to Twoje bo Ty chyba bardziej łódz...??/ bylismy 2 tygodnie temu
Stary 2015-06-22, 13:24   #2909
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
a co masz do zrobienia?
Cytat:
a co musisz robic?
Ogarnąć trochę mieszkanko, bo po wczorajszej leniwej niedzieli naczynia stoją jak je zostawiłam, kot rozsypał żwirek, łóżko nie pościelone
Znaleźć kilka wykładów, które muszę przepisać do Worda i wysłać koleżance w ciąży, która bierze IOS
Iść do sklepu.
Zmusić kota do zjedzenia tabletki.
Przygotować coś sobie na obiad.
Wypadałoby tknąć magisterkę

No, to mój porywający plan na dzień

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
nie nie w Twoich rejonach/kluczbork to Twoje bo Ty chyba bardziej łódz...??/ bylismy 2 tygodnie temu
Kluczbork, Kępno i trochę dalej na wschód, ale Łódź już nie
Stary 2015-06-22, 13:24   #2910
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
a co musisz robic?
ja siedze i a) czekam na zlecenia pracy , b) zastanawiam sie czy kupic i jezeli tak to 38 czy 40... https://www.zalando.pl/chi-chi-londo...1c00u-a11.html
i tak o totalnie nieużytecznie zastanawiam sie dlaczego na zalando mimo 100000 firm mają 1 rozmiarówkę w tabeli rozmiarów i człowiek musi szukac czy na pewno tej sukienki to dotyczy...
też myslałam o tych kiecuszkach - urocze są ale troszku drogie no i jak bym kupowala to nie w bieli jednak bo bym chciała na wesela w niej pochodzić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości